15.11.15, 09:31
To slowo po polsku ma znaczenie roztworu stalego metali z uzyciem rteci by sie mieszaly w temperaturze pokojowej, po francusku, jezyku poetycznym, l'amalgame, to znaczy laczenie rzeczy czy pojec, ktore nie sa latwe do polaczenia.

To slowo bylo uzyte wczoraj wielokrotnie przez muzulmanskich sluchaczy RTL, radia ktore i ja slucham. Muzulmanie boja sie ze oni stana sie glowna ofiara reakcji spoleczenstwa na ataki Daechu. Poprzez amalgamat Panstwo Islamskie (Daech) i muzulmanie francuscy.

Zacznijmy, moze doslownie. Czy terrorysci wybierali, jak niegdys hitlerowscy mordercy, ofiary po ich rasie? O ile wiem to strzelali tram gdzie byl tlum nie patrzac sie kto zacz. Kazdy mial prawo do kuli z kalacha: katol, zyd i muzulmanin.

Czy muzulmanie sa niebezpieczni? Nie jestem w stanie ocenic religii, ludzie ktorych znam sa dosc podobni. Tyle, ze nie klekaja jak katolicy, nie kiwaja sie jak Zydzi ale na czworakach oddaja hold Allahowi. Pracuja gorzej od europejczykow ale, z czasem sie pewnie doucza.

W koncu mam pytanie na ktore nie potrafie odpowiedziec. Czy w sytuacji krytycznej muzulmanie pojda za Daechem? Osobiscie sadze, ze ida raczej za tym, ktory im sie silniejszy wydaje.

Bylbym zatem, by nie robic amalgamatu miedzy atakami Daechu a muzulmanami zyjacymi we Francji. Chociaz jeden z nich Ismaël Omar Mostefaï byl francuskim obywatelem urodzonym tutaj.

PF
Obserwuj wątek
    • amityr Re: Amalgamat 15.11.15, 10:44
      Dlaczego obrażasz katolików , nazywając innych poprawnie ?..... Kazdy mial prawo do kuli z kalacha: katol, zyd i muzulmanin.... Trzeba było napisać sprawiedliwie , katol, mosiek i muzol.
      • polski_francuz Re: Amalgamat 15.11.15, 10:58
        Bo sam nim jestem.

PF
    • andrzejg Re: Amalgamat 15.11.15, 11:22
      Francja nie ma innego wyjścia jak unikać łączenia całej społeczności muzułmańskiej z zamachami. Ja też jestem pewien, że nie stoi za tym cała społeczność muzułmańska, ale nie zmienia to faktu, że to ta społeczność daje możliwość zorganizowania się grup terrorystycznych. Niech oni sami zrobią z tym porządek.

A.
      • polski_francuz Re: Amalgamat 15.11.15, 11:29
        Dokladnie tak. Sa slabi ekonomicznie, czesto, gesto ponizani i podatni na labedzi spiew zdeprawowanych mullahow.

Jedyna droga jest droga rownego prawa dla wszystkich i rownych szans dla wszystkich.

Tylko, ze to latwiej powiedziec niz zrealizowac.

PF
        • andrzejg Re: Amalgamat 15.11.15, 11:37
          we Francji chyba musi skończyć się socjalizm i dotowanie dla dotowania
          • polski_francuz Re: Amalgamat 15.11.15, 11:55
            Emigruj do Francji. Trza nam wiecej takich jak Tysmile

Pozdro

PF
      • jaceq Re: Amalgamat 15.11.15, 11:58
        Ta społeczność daje wsparcie i logistykę bandytom, przecież to "swoi", jeśli nawet zbłądzili.

> Niech oni sami zrobią z tym porządek.

Noł łej. Nie zrobią. Za nic w świecie. Nawet gdyby mieli nóż na gardle (czego im szczerze życzę) w postaci: albo "opcja rwandyjska" albo "opcja polska" (tu omawiane). Wprost przeciwnie.
        • polski_francuz Re: Amalgamat 15.11.15, 12:14
          Jacku, jestes dumnym Polakiem i moge tylko szanowac i Ciebie i Twoje przekonania. Jestem dumnym polskim Francuzem. Prosze uszanuj moje przekonania. Francja to inny kraj z inna historia i z inna przyszloscia o ktora walcze dla mojej corki.

PF
          • polski_francuz Re: Amalgamat 15.11.15, 12:16
            "Walcze" to bylo przesadzone. "Na ktorej mi zalezy" bardziej tu przystaje.

PF
            • andrzejg Re: Amalgamat 15.11.15, 12:40
              My też walczymy o Polskę dla przyszłych pokoleń. Daleki jestem od radykalizmów, ale nie jestem skłonny do zgody na tak masowy napływ uchodźców z Bliskiego Wschodu. Jestem trochę rozdarty z powodu mojego sprzeciwu, bo w końcu mam rodzinę wielonarodową (synowa z Grecji, mąż siostrzenicy z Kolumbii, szwagierka Austriaczka, mój przyjaciel z Ukrainy..), a popieranie sprzeciwu wobec imigracji jest odbierane jako popieranie skrajnych narodowców z ich hasłem Polska dla Polaków. Nigdy w życiu nie zakrzyknę, ani nie zaklnę pod nosem w ten sposób.

Przecież można być selektywnym w swoim sprzeciwie. W sąsiednim wątku Jacek napisał "Tak dla cerkwi, NIE dla meczetów" i to chyba oddaje selekcję o której wspomniałem. Rozumiem, że Francja ma inną historię i ta ogromna rzesza imigrantów wynika bezpośrednio z jej kolonialnej historii. Przez ten kolonializm ludzie napływający do Francji byli już jej obywatelami. Polska nie była takim państwem i nie ma nic naturalnego w tym masowym napływie obcej kultury.

A.
              • polski_francuz Re: Amalgamat 15.11.15, 12:59
                Tak tez zasuwam, jak mi Francole zasuwaja, ze Poljaki biora forse z EU a nie chca brac uchodzcow. Kazdy ma inna historia i inna, wynikajaca z historii, przyszlosc.

PF
              • jaceq Re: Amalgamat 15.11.15, 13:13
                > w końcu mam rodzinę wielonarodową

To nie o narodowość chodzi, ani nawet o religię, a o opartą na religii, totalną i totalitarną ideologię islamu. Możesz wyznawać wiarę "islam", ale jeśli sprzeciwisz się ideologii islamu, to będziesz zdrajcą, czego doświadczyli ostatnio od plastelińskich mułłów polscy Tatarzy.
    • perla we Francji meszka 800 tys Wietnamczyków 15.11.15, 12:41
      są też Polacy, Latynosi, Niemcy, Ukraińcy i inni.
      Nie wszystkim się powodzi, żyją biednie.
      Ale jakoś nie strzelają do ludzi.
      Komunista PF pochyla się natomiast tylko nad biednymi muslimami. Bo PF nie rozumie, że problemem jest islam.
      A skoro nie da się ich zintegrować to kierunek jest tylko jeden - wypędzenie z Europy właśnie:

www.youtube.com/watch?v=kvfNK3dv2c0
      • amityr Re: we Francji meszka 800 tys Wietnamczyków 15.11.15, 12:54
        Pomimo ,że UPA bestialsko zamordowało mojego stryja, wolę czterech Ukraińców od jednego islamisty. Swój wróg , to zawsze swój, bo zbliżony kulturowo.
      • polski_francuz Re: we Francji meszka 800 tys Wietnamczyków 15.11.15, 12:56
        Mein lieber Gott: ich Kommunist! Zebym przynajmniej powiedzial OK, jak mi proponowali wstapienie do PZPR na studiach.

To jest przeszlosc. Terazniejszosc Francji to bardzo slaba integracja muzulman.

Swiat sie integruje powoli ale jednak. Nawet muzulmanie cos tam powalczyli na wiosne rok czy dwa temu. Tunezji sie dosc udalo. Dlaczego, nie wiem.

Jeszcze jedna rzecz mi siem przypomina ( i niech sie Rycho wlaczy zamiast tylko sie na te wpisy gapic!). Kilka wiekow temu byly tez jakies panstwa religijne katolickie, ktore walczyly z innymi o religie. Taki jest Daech, ktory idzie kilka wiekow za nami.

Perla, swiat idzie wpieriod i ja staram sie go zrozumiec. Czy ja jestem jak Jarek?

PF
        • jaceq Re: we Francji meszka 800 tys Wietnamczyków 15.11.15, 13:15
          > Taki jest Daech, ktory idzie kilka wiekow za nami.

Zatem do piachu z nim!
        • jerycho666 Roderyk, pyrrusowy zwyciezca Watykanu 15.11.15, 17:15
          polski_francuz napisał:

> Kilka wiekow temu byly tez jakies panstwa religijne k
          > atolickie, ktore walczyly z innymi o religie.

en.wikipedia.org/wiki/File:791px-Hispania4c.jpg
          Galicja, Leon, Kastylia, Aragonia, Nawarra oraz Oksytania, w ktorej obecnie mieszkasz (z papieskim "Zabic wszystkich, Bog rozpozna swoich").

Noze w plecy zaliczali z wielu stron. Najzabawniejszy byl cios w plecy ze strony Watykanu, ktory umozliwil zwyciestwa Berberowi imieniem Tarik ibn Zijad.
          pl.wikipedia.org/wiki/Tarik_ibn_Zijad
          To umozliwilo Watykanowi wyplenienie arianizmu.
      • benek231 Re: we Francji meszka 800 tys Wietnamczyków 15.11.15, 22:03
        > A skoro nie da się ich zintegrować to kierunek jest tylko jeden - wypędzenie z
        > Europy właśnie:
        To powyzej wygladaloby powazniej gdybys jednoczesnie nie podrzucil linku to jakiejs francuskiej imprezy narodowej, na ktorej ocenia sie, ze muzulmanow jest pewnie we Francji okolo 25 milionow.
        Jesli wiec mialem watpliwosci co do mozliwosci przepedzenia z Francji 7 milionow muzulmanow to - powiedz sam - tym bardziej musze je miec gdy w gre wchodzi ponad 20 milionow, nonie?
        To sa jakies pijackie mrzonki Perla, i nikt rozsadny nie wezmie tego na powaznie. Chyba, ze od razu przedstawisz wiarygodny plan wdrozenia pomyslu w zycie. smile
        • jaceq Re: we Francji meszka 800 tys Wietnamczyków 15.11.15, 22:07
          Ostateczne rozwiązanie kwestii muzulskiej we Francji. Trzeba było wcześniej, ale teraz bez dywizji powietrzno-desantowych Putina raczej się nie da. A Mistrali nie sprzedali.
          • benek231 Jacka recepta dla francji - na problem muzulma :O) 15.11.15, 22:16
            muzulmanski:
            "trzeba ich bylo nie sprowadzac", lub "trzeba bylo zabrac sie za nich wczesniej", badz... inne "trzeba bylo"...

No kapitalne po prostu.

Nadal czekam na Perle.
          • a000000 Re: we Francji meszka 800 tys Wietnamczyków 15.11.15, 22:28
            jaceq napisał:

A Mistrali
            > nie sprzedali.

A czy przypadkiem te Mistrale nie kupuje Egipt? Stąd w łapy ISIS bliżej niż z Rosji..
    • jerycho666 Koran nakazuje mordowac 15.11.15, 16:29
      polski_francuz napisał:

> Czy muzulmanie sa niebezpieczni?

Sadze, ze gdy maja rece zwiazane z tylu to jeszcze moga ci przegryzc tetnice szyjna.

> Bylbym zatem, by nie robic amalgamatu miedzy atakami Daechu a
      > muzulmanami zyjacymi we Francji.

Przed powstaniem panstwa islamskiego slyszalem od Francuzow odmienne opinie. Wystarczy deportacja za brak asymilacji w drugim pokoleniu. Analogicznie ksiezy na ksiezyc.
      • polski_francuz Re: Koran nakazuje mordowac 15.11.15, 21:35
        "Wystarczy deportacja za brak asymilacji w drugim pokoleniu. Analogicznie ksiezy na ksiezyc."

Chcesz powiedziec pewnie, ze to jest nierealizowalne.

Zgadzam sie. I dlatego uwazam pomyslu Perly za niewarte dyskusji. Lepiej zostac w sferze tego co jest mozliwe.

PF
        • jaceq Re: Koran nakazuje mordowac 15.11.15, 21:56
          Jest realizowalne. TERAZ jeszcze jest.
          • polski_francuz Re: Koran nakazuje mordowac 15.11.15, 22:03
            We Francji jest jakies 7 mln muzulmanow. Duzo, bardzo duzo Mischlingow, jako ze Francuzi sie czesto zenia z innymi rasami/religiami. Taki Ribey przeszedl na islam pod wplywem kolezanki malzonki. A departamenty zamorskie sa zamieszkale przez ciemnoskorych Francuzow.

No to jak sie za czystke zabierzesz? Po rasie, po religii?

PF
            • polski_francuz Re: Koran nakazuje mordowac 15.11.15, 22:04
              ...Ribery (pilkarz Bayernu)...

PF
              • jaceq Re: Koran nakazuje mordowac 15.11.15, 22:11
                Ribery, odkąd zaczął јеbać kozy, częściej grzeje ławę. A zamorscy, chociaż czarniawi, raczej są chrześcijanami. Jedyne ciapate kolonie miała Francja w płn. Afryce.
                • polski_francuz Re: Koran nakazuje mordowac 16.11.15, 07:02
                  Alez nie: takze Réunion - wyspa na oceanie Indyjskim i jeszcze jeden departament zamorski, ktora mi wylecial z glowy.

PF
            • jerycho666 Re: Koran nakazuje mordowac 16.11.15, 08:20
              polski_francuz napisał:

> No to jak sie za czystke zabierzesz? Po rasie, po religii?

Na imie mi nie jest Koran. Po prostu wystarczy wziasc do reki ksiazke i znalezc odpowiednie akapity. Koran zaleca tez klamac. Przykladowo przedstawiajac islam jako religie pokoju. Ja potwierdzam, ze ponad 99% mahometan klamie jacy oni sa pokojowi. Natomiast nie potwierdzam, ze sie na to nabieram.

Ja nie mam zamiaru zabierac sie za czystke. W kazdym razie nic mi o tym dotychczas nie wiadomo. Ja chce przeczekac, cichutko ukrywajac sie w kaciku. Licze na bezmiar glupoty gatunku ludzkiego. Ewolucja zdobi swoje. Zrobi to lepiej ode mnie, bo ma nieskonczone mozliwosci i nieskonczone zasoby. Moze obiektywnie nie nieskonczone ale w porownaniu ze mna nieosiagalne.

Ja jako zapaleniec optyki historycznej i cybernetyk licze na powtorke w postaci farsy. Zostanie 0,5%, czyli 50 milionow. Ubaw po pachy. To i tak 10 razy wiecej niz "pojemnosc lowiska". Moj ateistyczny bog objawia mi, ze nie przetrwa zaden religiant. Islamisci ponoc sie do takowych zaliczaja. Wiec nie bede sobie nimi zaprzatal glowy. Sa wazniejsze sprawy. Przykladowo jak sie zalapac do 144 000 tych, dla ktorych przeznaczone jest niebo i zycie pozagrobowe. Starsi i mlodsi w wierze swiecie w to wierza. Dlatego ich truchla trenuja maratony w workach (na nogach). No i kupe kasy inwestuja w dolki startowe milimetr od bram raju.
              • polski_francuz Re: Koran nakazuje mordowac 16.11.15, 14:46
                Twoj wpis wymaga troche czasu na zastanowienie.

Wlacze sie pozniej bo mi czasu teraz braknie.

PF
              • polski_francuz A imie jego (1) 44 (000) 16.11.15, 20:37
                Z 144 000 wybranych do niebios, ponoc 12 000 to sa Zydzi. Pozostali to inne plemiona Izraela. Moze sie wiec zalapiemy. Tym bardziej, ze moj ulubiony krajan tez cos pisal o 44 (umknela mu jakos 1 i trzy zera ale to humanista, co chcesz).

Jak Cie czytam i czytam polskich kolegow, to se mysle, moze to ja jestem uprzedzony i przypisuje muzulmanom wiecej pozytywnych cech niz je maja.

Ale, z drugiej strony, popatrzmy na Waszych Arabow -Turkow. Atatürk ich wzial za mordy i odkatechizowal i sa dzisiaj dosc przyjemnymi do zycia Zeitgenossen.

A wiec, klucz jest, co zawsze podejrzewalem, w rekach Francji. Jej wewnetrzny burdel i egozim przyciaga jak lep muchy durnowatych kamikaze.

PF
                • jerycho666 Re: A imie jego (1) 44 (000) 16.11.15, 21:50
                  polski_francuz napisał:

> Moze sie wiec zalapiemy.

Z tym bedzie dla mnie problem. Z namolnej reklamy wynika, ze w niebie bedzie smiertelnie nudno i przez wiecznosc nie pozwola umrzec aby sie wyzwolic z tej nudy.

Ostatnio studiowalem metafore raju. Okazalo sie to kilkuzdaniowym calkiem adekwatnym opisem konkretnej rzeczywistosci, ktora zakonczyla sie 5900 lat temu (5k9 event). Wypedzenie z raju mialo wiec miejsce przed stworzeniem swiata 5776 lat temu.

Ten raj rzeczywisty jest niewiele ciekawszy od tego reklamowego. W dyskusjach na ten temat uslyszalem dwa istotne stwierdzenia:
                  1. oni tam nie stworzyli cywilizacji
                  2. czy oni sa tam szczesliwi?

Faktycznie, na prace poswiecaja oni 12 - 20 godzin tygodniowo. Nie maja zwiazkow zawodowych wiec do roboty sa posylane dzieci 2-3 letnie. Jak zaczna chodzic. Zaopatruja sie w 50% kalorii jakich potrzebuja.

> Jak Cie czytam i czytam polskich kolegow, to se mysle, moze to ja jestem uprzed
                  > zony i przypisuje muzulmanom wiecej pozytywnych cech niz je maja.

Ludzie sa bardzo podobni. Rowni. Niestety to ideologie robia im wode z mozgow. Chodzi o to aby wladza miala z nich wiecej profitow. Immamowie lakna biskupich palacow.

> Ale, z drugiej strony, popatrzmy na Waszych Arabow -Turkow.

Turcy pochodza z Mongolii i Arabow raczej rzneli.

> A wiec, klucz jest, co zawsze podejrzewalem, w rekach Francji. Jej wewnetrzny b
                  > urdel i egozim przyciaga jak lep muchy durnowatych kamikaze.

Trybunal Norymberski byl prawnym przekretem. Dalismy sie nabrac i lykamy podobny kit do dzis. Europa otumanila sie cpajac "chrzescianstwo". Jak chce sie miec dobre serduszko to trzeba miec twarda dupe. A aspirujemy do roli ksiezniczki na ziarnku grochu.

Zamiatamy problemy pod dywan zamiast je rozwiazywac. Widzisz kogos kto zostanie mezem stanu Adolf razy miliard? Ja nawet nie zamierzam stac sie autorem dziela "Moja walka". Nie moje malpy, nie moj cyrk.
                  • polski_francuz Re: A imie jego (1) 44 (000) 16.11.15, 22:00
                    " Chodzi o to aby wladza miala z nich wiecej profitow. Immamowie lakna biskupich palacow."

Ci co maja rope maja palace. Ci co jej nie maja nie maja palacow i nie beda mieli. Gdzies, kiedys i jakos, Arabowie stracili ciag na bramke pracowitosci i rozwoju.

"Trybunal Norymberski byl prawnym przekretem."

Jakos trzeba bylo ten niemiecki pociag do dobrego wygladu, ktore zamienil sie w Rassenamt i w mierzenie czaszki a zaraz potem w masowe mordy, ukarac.

"Widzisz kogos kto zostanie mezem stanu Adolf razy miliard"

Adolf mial w rezerwy w kasie. Schaüble ma jeszcze ciagle deficyt. O Francji czy Wloszech juz lepiej nie wspomne.

PF
                    • jerycho666 Re: A imie jego (1) 44 (000) 16.11.15, 22:29
                      polski_francuz napisał:

> Arabowie stracili ciag na bramke pracowitosci i rozwoju.

Arabowie to takie cos co powstalo po Mahomecie. On pisal i mowil po aramejsku. Koran zostal przetlumaczony na jezyk arabski gdy ten jezyk powstal. Mniej niz 1500 lat temu. Mieszkali wtedy i mieszkaja do dzis na terenach, ktore z pracowitoscia i rozwojem nie maja bo nie moga miec nic wspolnego. Pasali kozy i zajmowali sie handlem. Weszli w pustke upadlego Imperium Rzymskiego.

Na poczatku ich gigantyczna przewaga bylo to, ze Europa wpadla w papieskie wstecznictwo. Watykan chcial byc rzadem swiatowym NWO (New World Order). Arabowie opanowali tereny starych, wtedy 3500 letnich cywilizacji. Mieli i wykorzystywali ogromne zasoby kapitalu ludzkiego. Papizm kreowal nowego czlowieka jak Stalin. Przez 1500 lat sytuacja sie odwrocila.

Wniosek jest taki, ze trzeba bardzo dynamicznie dostosowywac sie do zmian sytuacji. Szariat syntezy jadrowej raczej sie nie uda.

>
                      > "Trybunal Norymberski byl prawnym przekretem."
                      >
                      > Jakos trzeba bylo ten niemiecki pociag do dobrego wygladu, ktore zamienil sie w
                      > Rassenamt i w mierzenie czaszki a zaraz potem w masowe mordy, ukarac.
                      >
                      > "Widzisz kogos kto zostanie mezem stanu Adolf razy miliard"
                      >
                      > Adolf mial w rezerwy w kasie. Schaüble ma jeszcze ciagle deficyt. O Francji czy
                      > Wloszech juz lepiej nie wspomne.
                      >
                      > PF
                    • jerycho666 Jahwe obrazoburczo jako zloty cielec 16.11.15, 22:41
                      polski_francuz napisał:

> Jakos trzeba bylo ten niemiecki pociag do dobrego wygladu, ktore zamienil sie w
                      > Rassenamt i w mierzenie czaszki a zaraz potem w masowe mordy, ukarac.

No wiec ukarano jakos. Ta bylejakosc predzej lub pozniej sie zemsci.

> Adolf mial w rezerwy w kasie.

Absolutnie nie. Obie strony byly finansowane aby sie zagryzly. Socjalizm narodowy z miedzynarodowym. No i sie zagryzly.

Obecnie kasa to papierki. Rzadzi wiara w wartosc papieru. Zuzyty toaletowy ma najwieksza, jako nawoz. Kiedy byles u spowiedzi w banku?
                      • polski_francuz Zemsta historii 17.11.15, 07:25
                        "No wiec ukarano jakos. Ta bylejakosc predzej lub pozniej sie zemsci."

Juz sie msci. Otwieranie granic Niemiec dla uchodzcow sa tego bezposrednim rezultatem. Bo wynika z bezlitosnej walki o bycie sympatycznym.

PF
                        • pro100 Re: Zemsta historii 17.11.15, 07:38
                          polski_francuz napisał:

> "No wiec ukarano jakos. Ta bylejakosc predzej lub pozniej sie zemsci."
                          >
                          > Juz sie msci. Otwieranie granic Niemiec dla uchodzcow sa tego bezposrednim rezu
                          > ltatem. Bo wynika z bezlitosnej walki o bycie sympatycznym.
                          >
                          popatrz także inaczej. anielka jako wysoko funkcyjna w fdj ma na sicher bogatą kartotekę w heil moskau. wstępne urabianie psychologiczne pieskiem plus kwity mogło putinu zrobić dobrze a może i jeszcze lepiej.
                          • polski_francuz Pieski kwity 17.11.15, 07:53
                            Putin, przy jakiejs wizycie, straszyl Angele psem ktory stal w kacie i ktorego sie Angela bala. Bo sie Ona wlasnie boi psow. Gdyby mial kwity to by nie musial sie owczarkow uciekac.

Chyba temu psu w kacie zawdziecza Putin glaboka antypatie Angeli i, po czesci, polityke Niemiec.

PF
                            • pro100 Re: Pieski kwity 17.11.15, 08:19
                              polski_francuz napisał:

> Putin, przy jakiejs wizycie, straszyl Angele psem ktory stal w kacie i ktorego
                              > sie Angela bala. Bo sie Ona wlasnie boi psow. Gdyby mial kwity to by nie musial
                              > sie owczarkow uciekac.
                              >
                              > Chyba temu psu w kacie zawdziecza Putin glaboka antypatie Angeli i, po czesci,
                              > polityke Niemiec.
                              >
                              > PF
                              ludzie nader często biorą pozór za realia. po owocach sądź, nie po minkach.
                              • polski_francuz Re: Pieski kwity 17.11.15, 09:28
                                Znam kobity. One sa bardziej podatne na emocje.

PF
                                • pro100 Re: Pieski kwity 17.11.15, 10:19
                                  polski_francuz napisał:

> Znam kobity. One sa bardziej podatne na emocje.
                                  >
                                  > PF
                                  to niech się florystyką zajmują.
                                  • polski_francuz Re: Pieski kwity 17.11.15, 10:37
                                    Raczej polityka staje sie bardziej florystyczna z kobitami. Ich dojscia do wladzy nie da sie zahamowac. Clintonowa ma dobre szanse na prezydentke Stanow a Dudowa Agata mnie siem bardziej podoba niz jej maz.

PF
                                    • pro100 Re: Pieski kwity 17.11.15, 10:48
                                      polski_francuz napisał:

> Raczej polityka staje sie bardziej florystyczna z kobitami. Ich dojscia do wlad
                                      > zy nie da sie zahamowac. Clintonowa ma dobre szanse na prezydentke Stanow a Dud
                                      > owa Agata mnie siem bardziej podoba niz jej maz.
                                      >
                                      > PF
                                      wszystko prawidłowo. tylko niech nie myślą macicą.
                            • jaceq Re: Pieski kwity 17.11.15, 08:44
                              Putin powiedział, że ma dowody na to, że Zachód kupuje od ISIS ropę. Przypuszczalnie dlatego nie bombarduje cystern wielkich koncernów, bo obawia się globalizacji konfliktu (koncerny mogą wykupić usługi USMC do ochrony swoich konwojów).
                              Pytani o handel ropą z ISIS Amerykanie odpowiadali: "a co, miała się zmarnować"?

To samo jest z handlem ludźmi, handlem organami ofiar kozojebskich egzekucji i handlem zrabowanymi zabytkami, tylko to jest trudniej sfotografować z satelity, niż kolumny cystern ciągnące się całymi kilometrami.

wyborcza.biz/biznes/1,100896,19198380,putin-oskarzyl-czlonkow-g20-o-finansowanie-panstwa-islamskiego.html
                              • polski_francuz Re: Pieski kwity 17.11.15, 09:32
                                Pewnie masz racje, ze dajemy sie nabierac na obrazki z wystawy a forsa idzie kedy indziej. Ale kazdy gra swoja role i KGB-wiec jest zgrubsza taki jak CIA-czyk i podobny do policajow Husseine, ktorzy stworzyli Daech.

Ale porownujmy porownywalne: mnichow z mnichami i szpionow ze szpionami.

PF
                  • jerycho666 co nas nie zabije, to nas wzmocni 16.11.15, 22:11
                    jerycho666 napisała:

> Nie moje malpy, nie moj cyrk.

Europa ma unikalna szanse odzyskania suwerennosci w gettach muzulmanskich. Wprowadzic stan wyjatkowy i czesac az do skutku.

Na granicach odtworzyc mur berlinski, z automatycznie strzelajacymi karabinami.

Jak Solzenicyna pozbawiac obywatelstwa i deportowac. Na polnocy Mali oplacic "terminal" dla deportowanych. Dziennie 2 litry wody i 400 kilokalorii. Wsciekle ogrodzone jedynie lotnisko. To jest srodek Sachary, wiec kazdy ma pelna wolnosc umierania uciekajac.

Zaczac trzeba od Kosowarow. Humanitrnie dac im tydzien na przekroczenie granicy Albanii, Izraela i USA.

Kruszynian bede bronil osobicie, tylko sobie kupie kose na sztorc.
                    • andrzejg Re: co nas nie zabije, to nas wzmocni 17.11.15, 08:09
                      jerycho666 napisała:

>
                      > Na granicach odtworzyc mur berlinski, z automatycznie strzelajacymi karabinami.
                      >

Dlaczego berliński?
                      Bardziej adekwatny jest ten np. w Betlejem. Ponadto drut żyletkowy, już wprowadzany na granicach.

A.
    • dicksmith Amalgamat zaiste - polski akcent 15.11.15, 22:01
      Nazwa amerykańskiego zespołu, który tej nocy dawał występ w paryskim klubie gdzie dokonano rzezi, Eagles of Death Metal zainspirowana była polskim zespołem Vader. Tak jeden z członków zespołu określił Vader, po czym zespół przyjął tę nazwę dla siebie. Jakby kto nie znał twórczości zespołu Vader, tak jak ja nie znałem, to załączam link: www.youtube.com/watch?v=jRtj9qv30dg
    • a12a2a Valéry Giscard d’Estaing, lider franc. masonerii, 15.11.15, 22:06
      główny kreator Konstytucji Europejskiej, zajadły przeciwnik umieszczenia w niej odniesienia do - poza filozofią grecką i prawem rzymskim - wartości (judeo-)chrześcijańskich, czyli tych trzech fundamentów Europy i nowożytnej myśli europejskiej, oraz, jeden z najważniejszych, najbardziej wpływowych franc. polityków ostatnich kilku dekad, zasadniczo odpowiedzialny za kształt dzisiejszej Francji, czyli histeryczne zwalczanie jakichkolwiek objawów chrześcijaństwa w życiu publicznym, przy jednoczesnym tolerowaniu, akceptowaniu, aż do obecnego wręcz promowania - islamizmu, dziś siedział w pierwszym rzędzie ław w Katedrze Notre-Dame, w czasie... a fuujjj... (RZYMSKO-)KATOLICKIEJ MSZY!!!

G-R-O-T-E-S-K-A-!-!-!

Francja już jest "oddana"... To już tylko powiernictwo europejskie/unijne... Za kilka dekad to będzie Zjednoczony Kalifat Paryża i Kalifat Marsylii...

Na Boga/JHWH/Allaha, jak ja się cieszę, że władzę nad Polską przejął PiS... Umierając za kilka dekad, nie będę musiał przepraszać własnych dzieci i wnuków...
    • a12a2a P_F, mam dwie sprawy. OK? 1. Odnieś się do 15.11.15, 23:21
      mojego wpisy o masonie Walerym (Paryż wart jest mszy? Haha).
      2. Dlaczego Żydolender zawezwał na tete-a-tete Żydorkozego? W jakim trybie? Jakim prawem? Dlaczego nie doprosili Żydokahnastrassana? I dlaczego Wy, ża-bo-ja-dy, to tak łatwo łykacie? Tzn. tę propagandę...

Chodzi o wygraną w cuglach Maryny? Panika?
    • benek231 Amalgamat lub Integracja :O) 16.11.15, 00:30
      W przypadku amalgamatu czynnikiem pozwalajacym na laczenie sie metali jest odparowujaca rtec, a w przypadku mniejszosci etnicznych na obcym terenie czynnikiem laczacym moze byc klimat zachety do laczenia sie.

Opowiedz nam jak to wyglada we Francji. Czy kolorowy imigrant ma mozliwosci startu, i spolecznego awansu, porownywalne z mozliwosciami bialego Francuza? Pytam bo wiem, ze oficjalna propaganda bardzo czesto lukruje rzeczywistosc nie do poznania.
      Wiem jak to samo wyglada w Stanach, gdzie przede wszystkim liczy sie akcent. Gdy go juz nie masz to (generalnie) jestes "swoj" - bez wzgledu na kolor skory. Co nie oznacza, ze z akcentem musisz byc (choc zdarza sie, ze bywasz) dyskryminowany. Zasadniczo liczy sie jak dobry potrafisz byc w swom fachu, przy czym prace znajdziesz niemal zawsze, jesli tylko bardzo tego chcesz. Powyzsze oznacza mozliwosc spolecznego awansu, czyli szanse na coraz to lepsze zycie. Innymi slowy, nie jestes tu skazany na zycie na dnie tylko z powodu koloru skory, czy niedostatecznej znajomosci jezyka. Kolor juz dawno przestal byc problemem w wiekszosci stanow a jesli idzie o znajomosc jezyka to szkoly stoja otworem dla wszystkich zainteresowanych.
      Zatem, ze ponowie pytanie - czy imigranci we Francji, podobnie jak w Stanach, staja przed szansa czy tez staja przed brakiem szans? Bo z tego co czytalem i slyszalem na ten temat to raczej nie maja wielu zachet i mozliwosci wyrwania sie z getta i przemieszania z generalna populacja.

Podobnie jak w Szwecji, integracja w Stanach, nie sprowadza sie do urabiania wszystkich na jedna modle, lecz do zycia w ramach kulturowych odrebnosci a zarazem w ramach powszechnie obowiazujacych praw i zwyczajow. Sa tu wiec spolecznosci chinskie, polskie, niemieckie, rosyjskie, wloskie, tajskie, japonskie... itd. poslugujace sie swoimi jezykami, praktykujace swoje religie i przerozne obyczaj mniejszosci, ktorych czlonkowie utozsamiaja sie jednoczesnie z tym wszystkim co amerykanskie. I nawet w dalszych pokoleniach trudno bedzie mowic o asymilacji, gdyz beda kontynuowac praktykowanie swej odrebnosci, tak jak praktykowali ich przodkowie. Beda Amerykaninami - cala geba.
      • polski_francuz Re: Amalgamat lub Integracja :O) 16.11.15, 06:58
        Emigranci we Francji maja gorsze szanse. Kiepskie nazwisko i kiepski adres na CV bardzo utrudniaja kariere. Kultura francuska jest bardzo niedemokratyczna: ja jestem szef ty jestes niewolnik, ty jestes szef ja jestem niewolnik. Stad rewolucja (niech jedza ciasteczka jak nie maja chleba) stad nacjonalistyczny Front Nardowy (Les Français d'abord), ktory popiera co trzeci Francuz.

PF
        • benek231 Re: Amalgamat lub Integracja :O) 16.11.15, 07:09
          No to macie powazny problem. Kilkunastu milionow niezadowolonych muzulmanow nie da sie latwo spacyfikowac. A gdy jeszcze dotknie ich atmosfera wzmozonej wrogosci, wowczas znacznie wiecej mlodych muzulmanow zacznie popierac radykalny islam. Ba, byc moze czeka was wojna domowa znacznie bardziej krwawa niz ta z lat 60, z OAS. Czarno to widze.
          • polski_francuz Re: Amalgamat lub Integracja :O) 16.11.15, 07:39
            Ano, i przy naszym rodzinnym stole rozmowy sie koncza niekiedy takimi, jak Twoje, konkluzjami. Francja jest krajem ociezalym zamieszkalym przez ludzi malo zdolnych do kompromisow i nie majacych duzo odwagi. Czesto, gesto o mentalnosci kolonialistow.

Badzmy jednak dobrej mysli. sa emigranci. I to oni zaczynaja wplywac na wydarzenia (premier Walls jest urodzony w Hiszpanii)

Dzien mnie wzywa

PF

• oleg3 Re: Amalgamat lub Integracja :O) 16.11.15, 12:11
              polski_francuz napisał:

> Badzmy jednak dobrej mysli. sa emigranci.

Tak. I to oni zrobią z Francji amalgamat. Wystarczy przejść na islam. Chyba nie będziecie umierać za laicką Republikę? A oni umierają za Dżihad.

• polski_francuz Re: Amalgamat lub Integracja :O) 16.11.15, 14:45
                Umrzec jest latwo. Trudniej jest dobrze administrowac i podejmowac sluszne decyzje. Wielu to wie.

PF
      • andrzejg Re: Amalgamat lub Integracja :O) 16.11.15, 12:03
        benek231 napisał:

> W przypadku amalgamatu czynnikiem pozwalajacym na laczenie sie metali jest odpa
        > rowujaca rtec, a w przypadku mniejszosci etnicznych na obcym terenie czynnikiem
        > laczacym moze byc klimat zachety do laczenia sie.

Łatwo powiedzieć, trudniej zrobić. Wszystko zależy od mentalności ludzi.

W USA (poza Indianami) grupy są napływowe i łatwiej jest stworzyć model jaki opisałeś. Pisałeś, że liczy się akcent. Co to oznacza? Nowi nie mają lekko.

We Francji odbija się czkawką kolonializm. Ponadto samouwielbienie i uważanie siebie za pępek świata, za mocarstwo. Imigranci z krajów kolonialnych byli traktowani jak coś gorszego. Pewnie dalej tak jest.

A Polska? My zawsze dostawaliśmy w dupę i teraz, gdy jest jako tako spokojnie, każdy obawia się nowych kłopotów. Przykład Francji działa na wyobraźnię.

A.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka