Dodaj do ulubionych

dentysta na NFZ

16.02.11, 09:39
chciałabym zrobić zęba na kasę chorych plomba ta szara nie wiem chyba amalgamat czy coś takiego kilka dni temu dowiedziałam się że jestem w ciąży i tak się zastanawiam czy takie plomby mogą być, orientujecie się ?? oczywiście lekarzowi powiem o ciąży ale ząb z tyłu szkoda mi płacić
Obserwuj wątek
    • mewa000 Re: dentysta na NFZ 16.02.11, 11:42
      A robią jeszcze te szare plomby??? Ja chodzę do dentysty na nfz i plombowałam dwa zęby ze dwa lata temu i miałam białą plombę.
      • iwonagos Re: dentysta na NFZ 16.02.11, 12:13
        Ej tam, odpuść teraz zmiany. A w poprzednich ciążach tej plomby nie miałaś??? Szare plomby robiono dawno temu, więc....
        A poza tym, o ciążę starałaś się kilka miesięcy i nagle się opamiętałaś, że masz szarą plombę? wink
        • dorotatop Re: dentysta na NFZ 16.02.11, 12:31
          jeszcze nie mam szarej dopiero zamierzam ją mieć miesiąc temu wyleczyłam zęba mam tam lekarstwo teraz wypadałoby teraz coś tam dać na stałe
          • zabkaa24 Re: dentysta na NFZ 16.02.11, 13:25
            Nie wiem, jak to się ma do ciąży, ale amalgamaty jak najbardziej jeszcze ciągle robią.
    • anina-1 Re: dentysta na NFZ 16.02.11, 19:55
      Nie wiem jak się nazywały, ale chyba piszesz o tych starych, szarych? Ja chodzę do dentysty na NFZ i mam normalne białe, nieszkodliwe. Od kilku lat nic się z nimi nie dzieje, nie wypadają. Chyba, że na przodzie robie to wtedy płacę za te utwardzane. Poszukaj dentysty na NFZ, który daje normalne białe plomby, te nowsze.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka