Dodaj do ulubionych

Łamanie prawa dla dobra narodu

27.11.15, 10:15
Niezła brednia. Gdyby przyjąć, ze skin weżmie cię za araba i kropnie bejzbolem zanim zdążysz sie odezwac to nie mozna go ukarać bo przecież 'złamał prawo dla dobra narodu".
Jeśli takie brednie wypowiada z trybuny sejmowej gość, który tyle ucierpiał od komunistów, dla których łamanie prawa 'dla dobra narodu' było chlebem powszednim to znaczy, ze od pewnego wieku nie powinno sie kandydowac do sejmu lub powinno sie uzyskać certyfikat zdrowia psychicznego.
Obserwuj wątek
    • oleg3 A mógłbyś cesiek podeprzeć swoje brednie 27.11.15, 10:47
      jakimś cytatem z Morawieckiego ze stosownym linkiem?
      • andrzejg Re: A mógłbyś cesiek podeprzeć swoje brednie 27.11.15, 12:00
        oleg3 napisał:

> jakimś cytatem z Morawieckiego ze stosownym linkiem?
        >
        >

wpolityce.pl/polityka/273101-kornel-morawiecki-w-sejmie-nad-prawem-jest-dobro-narodu-prawo-ktore-nie-sluzy-narodowi-to-bezprawie-reakcja-owacja-na-stojaco-wideo
        Teraz należałoby ściśle zdefiniować Dobro Narodu.
        Dla mnie jest to ściśłe powiązanie z UE i współpraca z sąsiadami, a głównie z Niemcami.
        Czy mogę walnąć bejzbolem pro?

A.
        • andrzejg sumując 27.11.15, 12:02
          nad prawem stanowionym ma być

1.Prawo boskie
          2.Dobro narodu
          3.Widzimisię prezesa....

Chyba rzeczywiście trzeba rozdac broń narodowi, niech każdy wprowadza swoje prawa
        • wikul Najwięcej frazesów o Dobrze Narodu ... 27.11.15, 12:03
          ... funkcjonowało w reżimach totalitarnych. Każdą niegodziwość mogli w ten sposób wytłumaczyć.
        • pro100 Re: A mógłbyś cesiek podeprzeć swoje brednie 27.11.15, 21:14
          andrzejg napisał:

> Teraz należałoby ściśle zdefiniować Dobro Narodu.
          > Dla mnie jest to ściśłe powiązanie z UE i współpraca z sąsiadami, a głównie z N
          > iemcami.
          > Czy mogę walnąć bejzbolem pro?
          >
          > A.
          możesz, możesz smile (spróbować)
          dla mnie dobrem narodowym jest współpraca zosi z rózią
          mojepanstwo.pl/dane/krs_podmioty/244561,stowarzyszenie-61
          • astra18 Re: A mógłbyś cesiek podeprzeć swoje brednie 28.11.15, 07:28
            pro100 napisał:

> dla mnie dobrem narodowym jest współpraca zosi z rózią
            > mojepanstwo.pl/dane/krs_podmioty/244561,stowarzyszenie-61

A Rózi z Andrzejkiem, dla którego pisze opinie prawnesmile
            • pro100 Re: A mógłbyś cesiek podeprzeć swoje brednie 28.11.15, 08:19
              astra18 napisała:

> pro100 napisał:
              >
              >
              > > dla mnie dobrem narodowym jest współpraca zosi z rózią
              > > mojepanstwo.pl/dane/krs_podmioty/244561,stowarzyszenie-61
              >
              >
              > A Rózi z Andrzejkiem, dla którego pisze opinie prawnesmile

andrzejek trybunalski wygląda na człeka w naprawdę straszliwej desperacji i na jego trzeźwym osądzie spraw bym nie polegał. ciekawym ile prawdy mają treście co latają po mieście - po stopniu spanikowania sadząc 100%.
              • astra18 Re: A mógłbyś cesiek podeprzeć swoje brednie 28.11.15, 08:41
                pro100 napisał:

ciekawym ile prawdy mają treście c
                > o latają po mieście - po stopniu spanikowania sadząc 100%.

O to chodzi?

www.youtube.com/watch?v=C_J4S22IxME
                www.radiomaryja.pl/informacje/prezesie-a-rzeplinski-dotrzymaj-slowa-wylacz-sie-jak-obiecales/
                • pro100 Re: A mógłbyś cesiek podeprzeć swoje brednie 28.11.15, 08:54
                  astra18 napisała:

> pro100 napisał:
                  >
                  > ciekawym ile prawdy mają treście c
                  > > o latają po mieście - po stopniu spanikowania sadząc 100%.
                  >
                  > O to chodzi?

raczej o to
                  statystyk.salon24.pl/682563,czy-prezes-tk-rzeplinski-stracil-10-milionow-w-amber-gold#
                  cza siem zalogować i ustawienia ustawić - ukryta natentychmiast przez admin saloona
                  • astra18 Re: A mógłbyś cesiek podeprzeć swoje brednie 28.11.15, 08:59
                    pro100 napisał:

> >
                    > > O to chodzi?
                    >
                    > raczej o to
                    > statystyk.salon24.pl/682563,czy-prezes-tk-rzeplinski-stracil-10-milionow-w-amber-gold#
                    > cza siem zalogować i ustawienia ustawić - ukryta natentychmiast przez admin sal
                    > oona

Ten magiel to można już mu darowaćsmile
                    Wystarczy "niezawisły" udział w skoku na TK.
                    • pro100 Re: A mógłbyś cesiek podeprzeć swoje brednie 28.11.15, 09:06
                      astra18 napisała:
                      >
                      > Ten magiel to można już mu darowaćsmile
                      > Wystarczy "niezawisły" udział w skoku na TK.

motywacja do zachowań obecnych niezrozumiała bez magla
            • pro100 Re: A mógłbyś cesiek podeprzeć swoje brednie 30.11.15, 09:33
              astra18 napisała:

> pro100 napisał:
              >
              >
              > > dla mnie dobrem narodowym jest współpraca zosi z rózią
              > > mojepanstwo.pl/dane/krs_podmioty/244561,stowarzyszenie-61
              >
              >
              > A Rózi z Andrzejkiem, dla którego pisze opinie prawnesmile
              a za 3 i pół bańki od sorosza można i wypić i zakąsić i poprzesiadywać po kafejach broniąc "demokracji". a trza się było ochrzcić na "demokratę" co rozwiązuje multum problemów socjalnych.
    • wikul Re: Łamanie prawa dla dobra narodu 27.11.15, 11:50
      la_comte_du_nord napisał(a):

> Niezła brednia. Gdyby przyjąć, ze skin weżmie cię za araba i kropnie bejzbolem
      > zanim zdążysz sie odezwac to nie mozna go ukarać bo przecież 'złamał prawo dla
      > dobra narodu".
      > Jeśli takie brednie wypowiada z trybuny sejmowej gość, który tyle ucierpiał od
      > komunistów, dla których łamanie prawa 'dla dobra narodu' było chlebem powszedni
      > m to znaczy, ze od pewnego wieku nie powinno sie kandydowac do sejmu lub powinn
      > o sie uzyskać certyfikat zdrowia psychicznego.

On już dawno odleciał. Żyje w swoim wyidealizowanym świecie i pewnie do śmierci w nim pozostanie. Do głowy mu nie przyjdzie że można takie poglądy wykorzystywać w niecnym celu.

Link dla ciekawskiego.

wpolityce.pl/polityka/273101-kornel-morawiecki-w-sejmie-nad-prawem-jest-dobro-narodu-prawo-ktore-nie-sluzy-narodowi-to-bezprawie-reakcja-owacja-na-stojaco-wideo
      • oleg3 On już dawno odleciał 27.11.15, 12:05
        napisał Wikul prawdopodobnie samodzielnie, ośmielony wywodem ceska. Demokracja - jak wiadomo - zjada własny ogon. Nie, nie pod przymusem. Z entuzjazmem.

Kornel Morawiecki odwołał się do demokratycznego dogmatu: suwerenności ludu. To zgodnie z tym dogmatem walczyli i - czasem ginęli - bohaterowie demokracji.

Mnie - wrogowi demokracji - odpowiada taka narracja. Głos ludu - głoszą demokracji - musi ustąpić przed literą prawa.
        • andrzejg Kornel rzekł 27.11.15, 12:10
          To mówię - prawo ma służyć nam! Prawo, które nie służy narodowi to jest bezprawie!

Tłumacząc z wolskiego na polski :

Naród to MY - PiS
          • oleg3 Re: Kornel rzekł 27.11.15, 12:16
            andrzejg napisał:

> To mówię - prawo ma służyć nam! Prawo, które nie służy narodo
            > wi to jest bezprawie!

>
            > Tłumacząc z wolskiego na polski :
            >
            > Naród to MY - PiS

Podrzucę ci Andrzeju link do wywodów mojego kumpla ze studiów, w mojej ocenie lekko nawiedzonego lewaka, którego jednak cenię i szanuję, bo ma w głowie mózg a nie medialne brednie.
            matuzalem.salon24.pl/682466,nie-mam-panskiego-plaszcza-i-co-mi-pan-zrobisz,2
            • jerycho666 bardzo dobry link 27.11.15, 17:49
              oleg3 napisał:

> Podrzucę ci Andrzeju link do wywodów mojego kumpla ze studiów

Przeczytalem z uwaga. Az sie przestraszylem, bo nigdy nie chcialem wstapic do jaczejki prorokow psucia prawa. Zestrachany przynajmniej nie czuje sie juz samotny.

Co do rozlanego mleka to najlepiej je zlizac. O ile wczesniej dbalo sie o czystosc.
        • la_comte_du_nord Re: On już dawno odleciał 27.11.15, 12:20
          oleg3 napisał:

> napisał Wikul prawdopodobnie samodzielnie, ośmielony wywodem ceska. Demokracja
          > - jak wiadomo - zjada własny ogon. Nie, nie pod przymusem. Z entuzjazmem.
          >
          > Kornel Morawiecki odwołał się do demokratycznego dogmatu: suwerenności ludu. To
          > zgodnie z tym dogmatem walczyli i - czasem ginęli - bohaterowie demokracji.
          >
          > Mnie - wrogowi demokracji - odpowiada taka narracja. Głos ludu - głoszą demokra
          > cji - musi ustąpić przed literą prawa.

Może powinno sie najpierw zmieniac prawo by nie działać bezprawnie, zastanowiłeś się nad taką możliwością? Oduczanie ludu szacunku do prawa to skrajna głupota.
          • oleg3 Re: On już dawno odleciał 27.11.15, 12:26
            Spróbuj przeczytać ze zrozumieniem co powiedział Morawiecki.

> Może powinno sie najpierw zmieniac prawo by nie działać bezprawnie,
            • la_comte_du_nord Re: On już dawno odleciał 27.11.15, 12:33
              oleg3 napisał:

> Spróbuj przeczytać ze zrozumieniem co powiedział Morawiecki.
              >
              > > Może powinno sie najpierw zmieniac prawo by nie działać bezprawnie,

Spróbuj sobie udzielic tej rady.
              • oleg3 Re: On już dawno odleciał 27.11.15, 12:38

> Spróbuj sobie udzielic tej rady.

To może byś przedstawił logiczną ścieżkę uprawniającą rozumienie wywodów K. Morawieckiego jako legalizację bicia bejsbolem, każdego, kto nam się nie podoba.
                • la_comte_du_nord Re: On już dawno odleciał 27.11.15, 17:26
                  Nad prawem jest dobro Narodu! "Prawo, które nie służy narodowi to bezprawie!"
                  Czy to była wypowiedź ścisła, konkretna? - nie. Ta wypowiedź pozwala na szeroką interpretację. Naród, reprezentowany przez pisowców 'skorzysta" dziś z bezprawnej manipulacji z TK a jutro będzie korzystał z usług kiboli i narodowców operujących bejzbolami, która to czynność jak wiadomo jest również bezprawna ale użyta dla 'dobra narodu' pozostanie bezkarna. Do tego prowadzą kpiny z prawa. Prawo mozna i należy zmieniać. Nie można działać ponad prawem.

• wikul Re: On już dawno odleciał 27.11.15, 14:44
          Przeproś durniu autora watka i spie...j.
          • oleg3 Re: On już dawno odleciał 27.11.15, 15:26
            Uważaj! Z lodówki wyskoczy Morawiecki z bejsbolem.
      • la_comte_du_nord Re: Łamanie prawa dla dobra narodu 27.11.15, 12:17
        Jest okazja by zamieścić tu odpowiedź dowodzącą, że zamach na obowiazujące w Polsce prawo jest bezprawny. Dowiedli tego sami twórcy tego jakże niepokojącego wydarzenia.

Cytuję

Właśnie przeczytałem tekst uchwały Sejmu i uzasadnienia do niej i jestem zdruzgotany. Uchwała nie wskazuje żadnej podstawy prawnej. Nawet bez wykształcenia prawniczego wiadomo, że formuła "Na podstawie art......." jest oczywista ale tutaj tego nie znajdziemy ! bo oczywiście podstawy nie ma, co automatycznie świadczy o bezprawności tej uchwały. Po drugie, w uzasadnieniu jako powód wyeliminowania poprzednich uchwał podaje się wadliwość poprzednich uchwał ale oczywiście nie dowiecie się Państwo na czym te wadliwości polegały. Prezydent wyręcza sądy, Sejm wyręcza TK, to już jest koniec demokracji. Przez przeszło 20 lat uchwały w Sejmie były podejmowane w ten sam sposób ale tylko w przypadku tych pięciu stwierdzono nieprawidłowości ( nie wiadomo jakie). Nawet najbardziej twardogłowym powinno to dać wiele do myślenia.
        Koniec cytatu.

Czy Oleg należy do twardogłowych dowiemy sie po przeczytaniu tego co ma do 'powiedzenia'.

• oleg3 Re: Łamanie prawa dla dobra narodu 27.11.15, 12:22

> Jest okazja by zamieścić tu odpowiedź dowodzącą, że zamach na obowiazujące w Po
          > lsce prawo jest bezprawny.

Obrońcy demokracji twierdzą, że o o tym czy ustawa napisana w TK, zgłoszona przez PBK i przyjęta przez Sejm w czerwcu może zadecydować wyłącznie TK. Czy ja jestem TK?
          • oleg3 Re: Łamanie prawa dla dobra narodu 27.11.15, 12:24
            Obrońcy demokracji twierdzą, że o tym czy ustawa napisana w TK, zgłoszona przez PBK i przyjęta przez Sejm w czerwcu j e s t_ l e g a l n a może zadecydować wyłącznie TK. Czy ja jestem TK?
    • qwardian OLEGU 27.11.15, 16:00

Czy możesz mi odpowiedzieć na jedno, jedyne pytanie? Dlaczego wdepnąłeś w biegunkę, która zaczęła się od kłamliwego tytułu, a potem kontynuujesz kąpać się w tej narracji przy uciesze autora...
    • piq LE comte, nie LA comte,... 27.11.15, 17:29
      ...a reszta taka sama jak nik.
      • la_comte_du_nord Re: LE comte, nie LA comte,... 27.11.15, 17:38
        piq napisał:

> ...a reszta taka sama jak nik.

Bzdura. A przy okazji, wiesz kto uzywał takiego pseudonimu?

• piq nieuku, LE comte du Nord i LA comtesse du Nord,... 27.11.15, 18:33
          ...wielki książę i późniejszy car Paweł Romanow, a LA comtesse du Nord to jego druga żona Zofia Dorota von Württemberg, w Rosji po przyjęciu prawosławia znana jako Maria Fiodorowna.
          • jerycho666 Re: nieuku, LE comte du Nord i LA comtesse du Nor 27.11.15, 19:10
            piq napisał:

> ...wielki książę i późniejszy car Paweł Romanow

Z tego wnosze, ze zgodnie z tardycja jak Stalin pijal do rana, czyli po polnocy.

Ja musze sie przyznac, ze wole po franusku, czyli od sniadania. Na poludniu skwar o swicie jeszcze nie jest zabojczy.

Jak ci brakuje bajgli to wyjdz na pole, pogrzeb w ognisku, moze znajdziesz wczorajsze pieczone die Kartofeln.
          • la_comte_du_nord Re: nieuku, LE comte du Nord i LA comtesse du Nor 27.11.15, 20:15
            W książce, którą czytałem stoi, że carem tym był Aleksander Romanow a nie Paweł. Co do "la' mozesz miec rację ale czy to ma znaczenie? Przecież francuskiego nie znasz więc po co się madrzyć. A poza tym , jako pisowiec możesz być niezadowolony z tego co piszę i przyszedłeś tu nie po to by podyskutować. Typowy pisowiec.
            • jerycho666 Re: nieuku, LE comte du Nord i LA comtesse du Nor 27.11.15, 20:26

> W książce, którą czytałem stoi, że carem tym był Aleksander Romanow a nie Paweł

Leniwe Ctrl-c, Ctrl-v w googlach daje:
              teaattrianon.blogspot.com/2009/08/la-comtesse-du-nord.html
              "In May of 1782 Paris was in a flurry over the visit of the "Comte and Comtesse du Nord," the pseudonyms adopted by Grand Duke Paul and Grand Duchess Maria Feodorovna, future Tsar and Empress of Russia."

To samo podaje francuska wikipedia o Pawle.

> Typowy pisowiec.

PiSowiec chyba nie. Antykomunista, czyli dobrze ukryta opcja lubianki.

Po szacunku do zrodel sadze, ze ty jestes PiSowcem, przynajmniej po rozwiazaniu PZPR.
            • piq typowy pisowiec piq... 27.11.15, 20:37
              ...co widać np. tu:
              forum.gazeta.pl/forum/w,13,159074931,159080373,Jar_nie_byl_esbeckim_TW_.html
              ...nie dyskutuje ze stułbiami, co najwyżej może je sponiewierać. Nie masz do powiedzenia nic ciekawego, stułbio.
    • jerycho666 panstwo to zalegalizowana mafia 27.11.15, 17:38

> Niezła brednia.

Ja dla zdrowia psychicznego stosuje tytulowa definicje. No bo w razie czego stwierdza, ze jestem wariat i nie beda mnie leczyli olowiem dopotylicznie.

Legalnie jest wygodniej krasc niz nielegalnie. Moze kogos trzeba do tego przekonywac?

Kradziez legalna mozna uzasadniac wola boza lub dobrem okradanych. Najlepiej jednym i drugim wtedy nazywa sie to jednoscia oltarza i tronu. Analogicznie do tak zwanych produktow bankowych lepiej jeszcze tworzyc skomplikowane konstrukcje paraintelektualne, ktorych nikt nie rozumie. W doktrynie ten kit zwie sie systemem prawa. Kazdy moze bronic takiego kitu jaki lubi. Systemowo.

Mnie wprowadza ostatnio w zadumanie kiedy i jak zostanie wprowadzony stan wyjatkowy (wojenny pokojowo). Zauwazylem juz w internecie wpisy agienta Tomka aby Kaczora pognac w kryterium ulicznym. Demokratycznie wybrana wladza ma konstytucyjny obowiazek zadbac o bezpieczenstwo narodu. Ochroniarze za nasze pieniadze to przeciez za malo.

W starym kawale o Czukczy poniewaz siedzial on w pierwszym rzedzie to mogl zobaczyc na trybunie tego komu byl poswiecony motyw przewodni Zjazdu KPZR "Wszystko dla czlowieka". Wlasnie tego czlowieka, co bylo jasne dla pasterza zzytego z przyroda.

Od lat pisalem o niszczeniu panstwa prawa. Pis jest godnym tego narodu zwienczeniem tego procesu. Tradycja rzecz swieta. Moge zalec na podlodze w gescie Reytana jak mi kto da koszule do podarcia. Swoich nie dam bo mam.

Planowo chce zostac bohaterem opozycji (odskocznia od codziennosci zaparcia) i zbieram zachcianki co komu wysylac do pierdla. Zorganizuje zbiorke tego co Niemcom pozostanie po "uchodzcach". Przykladowo po 500 meczetach beda dywaniki modlitewne. Zapisujcie sie, kto pierwszy ten lepszy.
    • la_comte_du_nord Opuszczam to chore forum 28.11.15, 10:50
      Nawet sporo osób odwiedziło tematykę nieszanowania prawa w wykonaniu pisowców. Niestety o tym nie chciało się nikomu pisac, za to spotkały mnie obelgi i wyzwiska od cześka poczynając a na stułbii koncząc. Nie będę się rewanzował tym samym bo musiałbym znizyć się do poziomu pisowskiego rynsztoka.

• jerycho666 Re: Opuszczam to chore forum 28.11.15, 12:40

> musiałbym znizyć się do poziomu pisowskiego rynsztoka.

Chcacemu nie dzieje sie krzywda. To ponoc taka rzymska maksyma. To forum nie jest chore. Ma absolutnie zdrowy kregoslup moralny stulbi. Czlowiek racjonalny sprawdza najpierw z czym ma do czynienia zanim wdepnie w goowno. Niniejsze forum ma od lat nazwe szambonet, nadana mu przez stalych i wiernych bywalcow, czyli meneli, szambonurkow.

Rynsztok obraza nas szambonurkow wonia francuskiej perfumy. Szambonet jest najdokladniejszym odbiciem rzeczywistosci kamieniokupnej. Oczywiscie jest zaprzeczeniem urojeniowego idealu Prawdziwej Polski. Przekroj polityczny szambonurkow jest prawdopodobnie zblizony do przekroju politycznego ciemnego ludu.

Z Czeskiem nawzajem nie przepadalismy za soba, tym nie mniej nie uznaje tego imienia za obrazliwe, a nawet wrecz przeciwnie.

Dotychczas sam gdy opuszczalem jakies fora to ze wzgledu na chora cenzure. Jestem ciekawy ludzi, nawet meneli. I z menelami realnymi szczegolnie nie miewam problemow. Szanuje ich jako meneli i im jest dobrze gdy odwzajemniaja sie z pozycji menela.

Doplyw swiezej krwi uwazam zawsze za wskazany. Nie mam odpowiednio wydrazonych klow aby upierac sie przy pozostawieniu nowicjusza. Nie choczesz, nie nada. Pomodle sie za ciebie.
      • wikul Re: Opuszczam to chore forum 28.11.15, 12:40

> Nawet sporo osób odwiedziło tematykę nieszanowania prawa w wykonaniu pisowców.
        > Niestety o tym nie chciało się nikomu pisac, za to spotkały mnie obelgi i wyzwi
        > ska od cześka poczynając a na stułbii koncząc. Nie będę się rewanzował tym samy
        > m bo musiałbym znizyć się do poziomu pisowskiego rynsztoka.

Szkoda. Niektórym się wydaje że są właścicielami tego forum. Pisowskie trolle zaśmiecające to forum im nie przeszkadzają.
        • jerycho666 Adas, Adas, Adas, Adas, Adas, Adas, Adas, Adas,... 28.11.15, 12:55
          wikul napisał:

> Niektórym się wydaje że są właścicielami tego forum.

Ja nie wazylbym sie podwazac twoich praw.

> Pisowskie trolle zaśmiecające to forum im nie przeszkadzają.

Co do generalnego sprzatania w pelni sie zgadzam. Wszystko w swoim czasie.
          • wikul Re: Adas, Adas, Adas, Adas, Adas, Adas, Adas, Ada 28.11.15, 13:15
            jerycho666 napisała:

> Ja nie wazylbym sie podwazac twoich praw.

Ja nie czuję się właścicielem. Reaguję gdy pojawiają się trolle lub spamerzy. Nie przeszkadzają mi nowi chcący podyskutować.
            • jerycho666 Re: Adas, Adas, Adas, Adas, Adas, Adas, Adas, Ada 28.11.15, 13:45
              wikul napisał:

> jerycho666 napisała:
              >
              > > Ja nie wazylbym sie podwazac twoich praw.
              >
              > Ja nie czuję się właścicielem. Reaguję gdy pojawiają się trolle lub spamerzy.

Odnosze inne wrazenie, wyjasnione jak mniemam drugim zdaniem. Ponadto nic nie napisalem o jakie prawa chodzi. Trenuje retoryke Genialnego Stratega. Trening czymi mistrza.
              • wikul Poróż Szczerka przez Europę 28.11.15, 15:08
                jerycho666 napisała:

> Odnosze inne wrazenie, wyjasnione jak mniemam drugim zdaniem. Ponadto nic nie n
                > apisalem o jakie prawa chodzi. Trenuje retoryke Genialnego Stratega. Trening cz
                > ymi mistrza.

Myślę że to ci się spodoba.

wyborcza.pl/magazyn/1,149286,19259269,podroz-szczerka-przez-europe-powrot-do-mordoru-droga-przez.html#BoxGWImg
      • benek231 Delikacik z morskiej pianki, podajacy sie za :O) 29.11.15, 00:23
        arystokrate.
        Czlowieku arystokraci sa twardzi - chyba, ze jakis degenerat sie trafi.

Tego co Morawiecki powiedzial nie wymyslil on sam. Jako znany religiant pompowany jest przeciez co niedziele takimi prawdami objawionymi, z ktorych tak naprawde nic nie wynika. Bo jakie by prawo nie bylo to zawsze jest to prawo stanowione - jedyne i najwyzsze.
        Innymi slowy tego Morawieckiego nalezy po prostu uspic.

• krates-8 Prawo narodu do prawa które mu służy? 29.11.15, 03:42
      świetnie!
      ale to znaczy:
      prawo kogo do czego?
      jak powiedział lew
      trocki
      • krates-8 z drugiej strony 29.11.15, 03:49
        lament żarliwych obrońców
        sterty przepisów usypanej pieczołowicie
        w przebiegu napadowej sraczki legislacyjnej
        sterty zwanej nie wiedzieć czemu prawem
        oraz lamentujących przekonanie
        że prawo musi koniecznie służyć demokracji
        - równie komiczne
        • jerycho666 dintojra naturalna 29.11.15, 19:32
          krates-8 napisał:

> sterty zwanej nie wiedzieć czemu prawem

Panstwo to zalegalizowana mafia. Ta sterte wlasnie nazywamy prawem. Innego nie ma. Wszystko inne to dintojra. Najzabawniejsza jest dintojra boska, bo w jidisz dintojra oznacza sad bozy. Czyli prawo jest po stronie tego ktory skuteczniej uzyje maczugi. Aby ten drugi juz nigdy nie mogl zaprotestowac. Bog weryfikuje jego sztywnosc.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka