Dodaj do ulubionych

Zdałem! 9/9

17.12.15, 19:04
Podziwiam GW. Propaganda totalna. Wystarczy zdać trudny (dla ucznia podstawówki) test i zostaje się koncesjonowanym obrońcą Trybunału.

deser.gazeta.pl/deser/13,143462,6243,nie-mozesz-sie-oburzac-ws-trybunalu-konstytucyjnego-jezeli.html#Prze
Obserwuj wątek
    • dachs Też zdałem! 9/9 i oburzam się. 17.12.15, 19:44
      Ty się oburzasz, on się oburza, oni (komuniści i złodzieje) oburzają się i pisiactwo oburza się też.
      Wszyscy są oburzeni, każdy po swojemu
      Można powiedzieć, że jedyne co Polaków łączy, to jest oburzenie "w sprawie TK"
      • andrzejg a ja chciałbym mieć wszystko w d... 17.12.15, 19:51
        ale też się oburzam

• oleg3 Re: Też zdałem! 9/9 i oburzam się. 17.12.15, 22:08
        > Można powiedzieć, że jedyne co Polaków łączy, to jest oburzenie "w sprawie TK"

O przepraszam Borsuku. Ja oburzam się z całkiem innego powodu. smile

Ten powód nie dotyczy oczywiście tylko Trybunału. Oburza mnie powszechna głupota, która umożliwia brylowanie takim tuzom intelektu jak Petru (sejm głuchy, przewrót majowy 1935) czy reporter odpowiadający jarkaczowi (widzi pan różnicę między tymi co byli w Ak, a tymi co donosili na gestapo) - ale tu idzie o Polaków!.

My starzy ( mam nadzieję, że się nie gniewasz) mamy chyba łzy w oczach widząc brylujących w sejmie Psa i Członka. Nie jest to oczywiście dominacja intelektualna. Trudno też podziwiać intelektualne występy peło na schodach czy Nowoczesnej z trudną do zapamiętania rolą; ja panie marszałku, w kwestii formalnej, chcę stanowczo zaprotestować w sprawie łamania demokracji przez aktualną większość sejmową.

W TV zaś trwa karnawał robienia z siebie durniów przez byłych prezesów TK. Szczęśliwie dla demokracji widzi to nieistotny promil wyznawców.
        • copyleftist Re: Też zdałem! 9/9 i oburzam się. 18.12.15, 17:35
          > brylowanie takim tuzom intelektu jak Petru

Niedocenianie - na zasadzie "bo tak, i już" jest błędem.

Jest niewątpliwie lepszy w różne klocki od wielu czołowych sejmowo-senackich buraków.

Jest lepszy i ode mnie. Czyli - rozumie więcej ode mnie z tego, co się wokół dzieje. Jestem skłonny dać mu odpowiednią miarę zaufania.
          • oleg3 Re: Też zdałem! 9/9 i oburzam się. 19.12.15, 19:03
            > Jest lepszy i ode mnie. Czyli - rozumie więcej ode mnie z tego, co się wokół dzieje.

Podziwiaj go. Tylko już nie wyśmiewaj wyznawców jarkacza. Twój idol miał taki występ w TVP Info.

Cytat
            – Przypomnę, przed wojną był taki moment, że Piłsudski po 35., zamach majowy, a potem to co, się działo do 39. było swego rodzaju nagięciem… zerwaniem tych szwów – stwierdził Petru.

To są brednie niegodne gimnazjalisty.
            • pro100 Re: Też zdałem! 9/9 i oburzam się. 19.12.15, 22:06
              oleg3 napisał:

> > Jest lepszy i ode mnie. Czyli - rozumie więcej ode mnie z tego, co się wo
              > kół dzieje.
              >
              > Podziwiaj go. Tylko już nie wyśmiewaj wyznawców jarkacza. Twój idol miał taki w
              > ystęp w TVP Info.
              >
              > Cytat
              > – Przypomnę, przed wojną był taki moment, że Piłsudski po 35., zamach maj
              > owy, a potem to co, się działo do 39. było swego rodzaju nagięciem… zerwa
              > niem tych szwów – stwierdził Petru.
              >

>
              > To są brednie niegodne gimnazjalisty.
              >
              komiwojażer - sprzedaje gó... frajerom za pięciokrotną cenę na allegro. tylko psami szmaciarza wyszczuć.
            • copyleftist Re: Też zdałem! 9/9 i oburzam się. 20.12.15, 08:09

Co do Piłsudskiego - sam jestem poniżej poziomu gimnazjalisty, i dlatego o Dziadku się raczej w towarzystwie nie wypowiadam.

Co do pozostałej kwestii. To, że faceta cenię, nie znaczy, że jest moim idolem, czyli kimś na kształt bezkrytycznie wielbionego bóstwa.

Więc: cenię gościa, lubię go za swobodę wypowiedzi. Czekam, co będzie dalej. Na razie dałem mu swój głos.
              • oleg3 Re: Też zdałem! 9/9 i oburzam się. 20.12.15, 09:17
                copyleftist napisał:

> Co do Piłsudskiego

Nie da się poważnie traktować polityka, lidera opozycji, który ględzi coś tam o poczynaniach Piłsudskiego po 1935. I powołując się na historia magistra vitae est robi jakieś odniesienia do aktualnej sytuacji politycznej. Nie idzie nawet o to, że gość ma zerową wiedzę o historii II RP. Idzie o to, że działa bez namysłu, bez przygotowania i nie zna swoich słabych stron. A wystarczyło zajrzeć do wikipedii.
            • bobislaw.borboje Lancknechcenie o Szopenie. 20.12.15, 10:38
              > Tylko już nie wyśmiewaj wyznawców jarkacza.

Ciekawość, dlaczego? "Wiedzy" historycznej prezesa i paru jego poputczików nawet ten Petru nie przebije.
              • oleg3 Re: Lancknechcenie o Szopenie. 20.12.15, 12:03
                Konkrety ... .

bobislaw.borboje napisał:

> > Tylko już nie wyśmiewaj wyznawców jarkacza.
                >
                > Ciekawość, dlaczego? "Wiedzy" historycznej prezesa i paru jego poputczików nawe
                > t ten Petru nie przebije.
                • bobislaw.borboje Re: Lancknechcenie o Szopenie. 20.12.15, 14:40
                  To powyżej jest konkret bardzo konkretny.
                  Jeżeli Ci mało, to przypomnę, co prezes i jego klaka pieprzyli chociażby o Powstaniu Warszawskim.
                  • oleg3 Re: Lancknechcenie o Szopenie. 20.12.15, 15:07
                    nudzisz
                    • bobislaw.borboje Re: Lancknechcenie o Szopenie. 20.12.15, 15:22
                      Uważam, że powinieneś mi tego stanowczo zabronić.
                      • oleg3 Re: Lancknechcenie o Szopenie. 20.12.15, 18:49
                        Uważam, że jak nie masz nic do napisania to masz prawo milczeć. Na przyszłość nie zawracaj mi dupy.

bobislaw.borboje napisał:

> Uważam, że powinieneś mi tego stanowczo zabronić.
                • andrzejg przyznasz,że brak znajomości hymnu 20.12.15, 15:06
                  to wielki obciach dla czołowego patrioty

Swoimi wpisami zaciekawiłeś mnie nowoczesną.pl
                  Do tego paniczna krytyka Szydło...

Będę się przyglądał z ciekawością, a brak elementarnej wiedzy nie przeraża mnie. Nie jden raz czytałem to oo sobie tu na forum.

A.
                • jan13133 Re: Lancknechcenie o Szopenie. 22.12.15, 10:54
                  Ale jeżeli Platforma Obywatelska nie będzie partią opozycyjną to będzie zgody na ograniczanie demokracji ? I jak dojdzie znowu do władzy to też nbędzie zgoda? Jan
    • jaceq Re: Zdałem! 9/9 30.12.15, 22:24
      https://ryfinski.blog.pl/files/2015/07/El%C5%BCbieta-Witek.jpg
      • oleg3 Re: Zdałem! 9/9 31.12.15, 07:54

smile
        • kalllka Re: Zdałem! 9/9 31.12.15, 12:06
          Tez zdałam,7/9. I zostałam pochwalona przez kwiz.
          Tyle, ze pochwała niezasłużona bo nie daje możliwości poprawy błędów. Poza tym, moja wiedza zdaje się bezwartościowa, niepraktyczna.,
          w obliczu polskich,partyjno- sadowych wojen.

Gdy się tak zastanawialam nad dana mi przez qwiz lekcja i śmieszne posty jacequa, uznałam błędny indykator za wskazówkę. Możliwym więc, ze "przedwojenne" ksiazki pani Witek, dały nie tylko mnie impuls analizy i syntezy polskiej sytuacji.
          Unia zmienia się bardzo wyraźnie; "anielskie" /niemieckie/ rozwiązania podażowo - popytowe: awantura blisko- wschodnia, konflikt krymski i w rezultacie- gwałtowny napływ taniego konsumenta, umocniły i przygotowały wewnętrzna, politykę Niemiec do życia w unijnej "izolacji". "Koalicja" państw nadbałtyckich NATO/ Pod przewodnictwem UK ale bez Polski/ niemrawe unijne ruchy wokół polskiego (!) problemu z nord-stream' em, "uwolnienie" cen ropy w AS / a wcześniej, amerykańskie złagodzenie warunków i sankcji dla Iranu/ ., no i najwazniejsze- putinowskie sukcesy w Syrii, wskazują, na zmiany. unijnej stolicy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka