wikul 03.08.16, 12:11 Sympatyczna pamiątka fotograficzna ze ŚDM. www.facebook.com/425911597523986/photos/a.444755342306278.1073741826.425911597523986/1035049923276814/?type=3&theater Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
benek231 Granda z kieszeni podatnika :O) 03.08.16, 22:33 Nie obraz sie Wikulu, ale takie imprezy jak ta, fundowane przez biskupow a finansowane z kieszeni podatnika, i bez pytania go o zdanie, podobnie jak np. oddawanie kk odzyskow, przez Komisje majatkowa, moze tylko zniechecac do tego waszego zlodziejskiego kosciolka, oraz coraz bardziej napawac coraz wiekszym obrzydzeniem. Takiemu Szkopowi nie przeszkadzaloby gdyby mu wyrabali synka na srodku ulicy, wszak swieci ludzie by to zrobili, i nadal bronilby tej zlodziejskiej bandy zboczencow, ale Szkop nie jest uczciwym czlowiekiem. Teraz delikatnie krytykuje pisiakow, ale jednoczesnie klamie tak jak oni zamieszczajac w swej sygnaturce (od pol roku, chyba) zdanie z mojej wypowiedzi - zdanie wyrwane z kontekstu, przez co z mocno wykrzywionym sensem. No ale i dla Szkopa cel uswieca srodki. On stanowczo powinien byc w PiSie. Sa granice tolerancji dla postepowania wlasnego brata nawet czy dziecka, wiec mnie po prostu w pale sie nie miesci jak czlowiek pragnacy uchodzic za uczciwego, a nie moralne gowno, moze przymykac oczy na wyczyny tej koscielnej bandy wspierajacej faszystow od Kaczynskiego. Nie potrafi zrozumiec, ze religia i wiara obronia sie same(?) A juz z cala pewnoscia gdy nie beda notorycznie nurzane w gownie przez takich biskupow jak ci aktualni(?) Odpowiedz Link Zgłoś
dachs Wstydź się Krzysiu 04.08.16, 12:15 benek231 napisał: > Nie obraz sie Wikulu, ale .... To tak szanujesz sojuszników? Nawet linka nie otworzyłeś? > ...Szkop nie jest uczciwym czlowiekiem. Teraz delikatnie krytykuje pis > iakow, ale jednoczesnie klamie tak jak oni zamieszczajac w swej sygnaturce (od > pol roku, chyba) zdanie z mojej wypowiedzi - zdanie wyrwane z kontekstu, przez > co z mocno wykrzywionym sensem. Spłonąłem rumieńcem i już nie wyrywam z kontekstu. Patrz niżej. Czy tak jest lepiej? Buziaczki. Odpowiedz Link Zgłoś
wikul Nietknięte jedzenie leży w błocie w Brzegach. 04.08.16, 22:09 Caritas: Nie da się wszystkiego zabezpieczyć www.rmf24.pl/raporty/raport-swiatowe-dni-mlodziezy/info/news-nietkniete-jedzenie-lezy-w-blocie-w-brzegach-caritas-nie-da-,nId,2246539#utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=chrome Odpowiedz Link Zgłoś
benek231 Re: Jeszcze o ŚDM 04.08.16, 22:28 Jeszcze maly dopisek, gdyz czasem nie powinno sie pozostawiac watpliwosci. Otoz, przynajmniej moim zdaniem, zwolennik demokracji, i katolik zarazem, musi zadac sobie pytanie o granice poparcia dla kleru w obliczu jego zmowy z faszystami - na rzecz obalenia demokracji. Uczciwy i w miare odwazny czlowiek po prostu powie swojemu klerowi STOP, gdyz w swietych papierach nie jest napisane, ze polski kler nie moze funkcjonowac na takich zasadach jak kler francuski, belgijski, brytyjski, kanadyjski czy amerykanski, ktore znaja swoje miejsce, przy czym nie jest ono wcale - jak w Polsce - przy najwiekszym korycie, oraz najglosniej ryczacym megafonie. Nie jest napisane, ze kler polski nie moze prowadzic zycia na nieco skromniejszym poziomie, czyli nie ponad stan inie ponad miare (nie mowie tu oczywiscie o ubogim duchownym z Dojek Gornych, ktory ledwo wiaze koniec z koncem, i nie twierdze, ze wszyscy tak powinni). Chodzi mi o to, ze w obliczu niszczonej demokracji przez faszystow, uczciwy demokrata powinien zaprotestowac takze wobec wspierania ich przez kler. Bo co do wpoludzialu kleru w przygotowaniu i egzekwowaniu planu zamachu stanu na demokratyczny ustroj Polski mozna m=nie miec najmniejszych watpliwosci. Kler katolicki w Polsce nie wymyslil teraz nic nowego, gdyz podobnie postepowal w przeszlosci, jako antydemokratyczna reakcja, przy czym podobnie postepuja klerycy muzulmanscy, okresowo montujacy jakas reakcyjne rebelie, by wszystko powrocic do takiego stanu jaki byl w przeszlosci. Po prostu po dwudziestu latach panowania takiego PiSu nie bedzie juz mozna pociagac do odpowiedzialnosci karnej takiego Kaczynskiego czy Dziwisza, gdyz ich juz najzwyczajniej nie bedzie. A nastepcy nie moga przeciez odpowiadac za winy swych antydemokratycznych poprzednikow. Czyli wszystko OK i za jakis czas, jak gdyby nigdy nic, bo kto to moze pamietac, mozna wszystko zaczynac od nowa. A polskiemu klerowi demokracja nie lezy wybitnie, gdyz w demokracji musieliby sie pogodzic z zejsciem tam gdzie jest ich miejsce - jak w przypadku kleru w wymienionych wczesniej krajach, ktory przestal stac na swieczniku w charakterze baszow i innych mistrzow swiata. Mam nadzieje, ze wkrotce pojawi sie tu wiecej pudzi, z ktorymi mozna podyskutowac. Bo jak na razie to bryndza, czyli hitlerki i Szkop. Ktory gwoli scislosci tak naprawde hitlerkow popiera. Czyli ja nie widze wiekszych roznic pomiedzy nimi. Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 Re: Jeszcze o ŚDM 05.08.16, 13:04 A moja córka wróciła zachwycona! Wybiera się do Panamy. Jak już pisałem, jakiś czas temu, gościliśmy w domu 2 fajne studentki (prawo i matematyka w Moskwie) z Surgutu. I jak byś się nie starał copy i paste to impreza była wielkim sukcesem. Odpowiedz Link Zgłoś
wikul Re: Jeszcze o ŚDM 05.08.16, 15:44 Starać się można w stosunku do ludzi normalnych. Zaczadzonych nic nie przekona, więc ja nawet nie próbowałem. Ta jedna fotka to nie dla takich jak ty. Przy okazji. www.facebook.com/sokzburaka/photos/a.1452029521697738.1073741828.1452015088365848/1815693555331331/?type=1&theater Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 Re: Jeszcze o ŚDM 07.08.16, 08:13 Ja jestem za stary na cywilizację obrazkową. U ciebie widać wyraźne objawy zaniku mózgu wiec bez trudu przystosowałeś się do komunikacji stosowanej przez przedszkolaków. Odpowiedz Link Zgłoś
wikul Tak, tak, żałosny pajacu, ... 07.08.16, 11:40 ... za stary na "cywilizację obrazkową" ale w sam raz na wiarę w sektę smoleńską i jej Wodza. Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 Re: Tak, tak, żałosny pajacu, ... 07.08.16, 13:04 A możesz uprawdopodobnić to napisałeś? > w sam raz na wiarę w sektę smoleńską i jej Wodza Wskaż jakieś moje posty, twierdzenia czy tam chcesz, z których by wynikało, że: - jestem z sekty smoleńskiej - uważam Jarkacza za swojego Wodza. Na wszelki wypadek zaznaczam, że dowód typu: "bo ty zawsze bronisz PiSu" czy " bo zawsze się czepiasz PO" nie zostanie przyjęty. Odpowiedz Link Zgłoś
perla Wikul, a mógłbyś jakoś udowodnić, że to zdjęcie 05.08.16, 13:34 z ŚDM właśnie? Odpowiedz Link Zgłoś
wikul Re: Wikul, a mógłbyś jakoś udowodnić, że to zdjęc 05.08.16, 15:37 Chodzi ci o marnotrawstwo jedzenia na ŚDM czy rozrywka uczestników? Albo wierzysz że takie przypadki miały miejsce albo nie. Zresztą dlaczego mam udowadniać? Ty cokolwiek udowadniasz? Piszesz brednie i niczego nie udowadniasz. Pisowska mentalność. Odpowiedz Link Zgłoś
perla czyli znowu Wikul skłamałeś 05.08.16, 16:35 twierdząc, że to foto z ŚDM jest. Tym zdjęciem chciałeś dać przekaz jak jakoby wyglądał ten religijny manifest. U Urbana masz zapewnioną posadę ciecia właśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
wikul W kłamstwach, oszustwach i manipulacjach ... 05.08.16, 17:22 ...jako stary pisowiec, jesteś Perła niedościgniony. U Kurskiego (lepszy od Urbana) masz pewną posadę. studioopinii.pl/krzysztof-lozinski-klamczoholizm/ A gdybym chciał napadać na ŚDM to najpierw napisał bym o zakorkowanych drogach i własnych doświadczeniach z połączeniami kolejowymi. M.in pociąg relacji Wrocław Gł.-Białystok (pociąg nr 61114) w dn.2.08.2016, którym musiałem jechać, przyjechał bez wystarczających ilości miejsc (pomimo rezerwacji) bo InterCity musiało dostarczyć 22 pociągi dla uczestników ŚDM. Odpowiedz Link Zgłoś
perla Re: W kłamstwach, oszustwach i manipulacjach ... 05.08.16, 17:35 wikul napisał: > A gdybym chciał napadać na ŚDM to najpierw napisał bym o zakorkowanych drogach > i własnych doświadczeniach z połączeniami kolejowymi. M.in pociąg relacji Wrocł > aw Gł.-Białystok (pociąg nr 61114) w dn.2.08.2016, którym musiałem jechać, przy > jechał bez wystarczających ilości miejsc (pomimo rezerwacji) bo InterCity musia > ło dostarczyć 22 pociągi dla uczestników ŚDM. popłakałem się nad losem tego faceta, któremu ciasno w pociągu było. Wydawało mi się Wikul, że jesteś już na tyle dorosły, iż wiesz, że duże imprezy zawsze powodują różne utrudnienia. I nie tylko w Polsce właśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
benek231 Bezczelnosc hitlerkow nie zna granic, Wikulu :O) 05.08.16, 18:39 Klamia jak najeci a innym natychmiast zarzucaja klamstwo, gdy cokolwiek powiedza nie po ich mysli. Ja nie rozmawiam z gnojami. Skoro przez ostatnich 25 lat nie dotarlo do nich, ze tylko demokracja jest ustrojem dla Polakow to na hitlerkow nawet nie warto splunac. W pewnym momencie nalezy powiedziec sobie 'dosc', gdyz czasu na rozmowy bylo wystarczajaco duzo - takze na tym forum. Odpowiedz Link Zgłoś
qwardian Re: Jeszcze o ŚDM 07.08.16, 23:33 Majteczek Szatana inspekcja od wewnątrz. Nie wchodzę gdzie i kiedy robiono to zdjęcie, ale dobrze wiedzieć, że ludzie jeszcze jakieś życie mają nie ślęcząc przed monitorem komputera... Odpowiedz Link Zgłoś
wikul Re: Jeszcze o ŚDM 08.08.16, 12:25 I to mi się podoba. Bez politycznego zacięcia ale z refleksją że nie samym chlebem ... Odpowiedz Link Zgłoś
benek231 Ta dzisiejsza mlodziez nie ma zadnych zahamowan:O) 09.08.16, 04:04 Ciekawe kiedy zaczna sie pieprzyc na oltarzu. Odpowiedz Link Zgłoś