Dodaj do ulubionych

Rodzice głosują nogami

01.09.16, 14:51
Przyszły straszne czasy. Nikt - ani lud ani władza - nie słucha mądrzejszych i lepiej wykształconych (z naszego forum Wikula).

Rodzice zostawili 6-latki w przedszkolach. Są miejsca, gdzie nie utworzono pierwszej klasy, bo zabrakło uczniów
Obserwuj wątek
    • andrzejg PiS jest wielki 01.09.16, 15:01
      Niech Żyje nam Prezes Polski
    • oleg3 Re: Rodzice głosują nogami 01.09.16, 15:13
      Prezes zagroził rodzicom odebraniem 500+? To do niego podobne. Daj jakiegoś linka.
      • andrzejg Re: Rodzice głosują nogami 01.09.16, 15:20
        Czy w moim okrzyku radości jest coś niezgodnego z Twoimi poglądami, że się dopytujesz o 500 +?
        • oleg3 Re: Rodzice głosują nogami 01.09.16, 15:24
          Jestem po prostu zdziwiony. Nic nie słyszałem o udziale jarkacza w akcji Ratuj Maluchy. Ale ty pewnie coś wiesz. Antykaczyści śledzą Kaczyńskiego dniem i nocą, ja sprawdzam newsy o jarkaczu góra co tydzień.
          • andrzejg Re: Rodzice głosują nogami 01.09.16, 15:53
            Mechanizm jest prosty : PiS wprowadził ustawę cofającą zmiany. Okazuje się, że społeczeństwo przyjęło je z ulgą i życzliwościa. Ja osobiście nie mam wyrobionego zdania, bo z jednej strony synowa psioczy na wprowadzone zmiany, które dotknęły jej córkę, a z drugiej strony, moje wnuki chodzące do szkoły w Anglii uczą się czytać juz od 5 roku zycia. Starszy wnuk przyjechał do Anglii i z marszu poszedł do 1 klasy bez znajomosci angielskiego, ale wielkim wkłądem pracy dał sobie radę. Młodszy o 3 lata idzie teraz do ichniej zerówki, ale wcześniej zadali mu na wakacje matriał do nauki, w tym czytania. Czyli. Reforma PO zmierzała do tego, aby edukować dzieci wcześniej, a PiS wraca do starych stereotypów. Mozna powiedzieć do rozwiązań z komuny. Szkoła od 7 lat, 8 klas itd.

Podsumowując : Rodzice nogami poparli zmiany wprowadzone przez PiS.
            Stąd mój okrzyk radości : PiS jest wielki.
            Wiadomo kto kręci PiSem.
            Masz jakieś wątpliwości?

A.
            • oleg3 Re: Rodzice głosują nogami 01.09.16, 16:14
              > PiS wraca do starych stereotypów. Mozna powiedzieć do rozwiązań z komuny
              I po dyskusji. Nie interesują cię inne niż polityczne aspekty sprawy. Jak to u AntyPisa.
              • andrzejg Re: Rodzice głosują nogami 01.09.16, 16:16
                No przecież wychwaliłem PiS pod niebiosa.

A jakie są inne , poza politycznymi, aspekty sprawy?
                Dla mnie tak diametralne zmiany z roku na rok są jakimś totalnym nieporozumieniem.

A.
                • oleg3 Re: Rodzice głosują nogami 01.09.16, 16:24
                  > A jakie są inne , poza politycznymi, aspekty sprawy?
                  W punktach:
                  - dzieci
                  - rodzice
                  - system przedszkolny
                  - model rodziny
                  - tradycje

Polityka jest na końcu. Tak mi się kiedyś zdawało. Ale żyjemy w czasach wojny totalnej. Co tam dzieci. Co tam przyszłość. TKM!!!
                  - system szkolny
                  • oleg3 Re: Rodzice głosują nogami 01.09.16, 16:26
                    - system szkolny i przedszkolny

Sorki. Zabrakło w wyliczance szkoły.
                    • andrzejg Re: Rodzice głosują nogami 01.09.16, 16:41
                      No widzisz, jak treba to piszesz rozsądnie.
                      Mnie wkurzaja eksperymenty na szkolnictwie.
                      Ostatni zaserwowany przez PO też, ale chyba nalezałoby odczekać ze zmianam, aby sprawdzić jakie są efekty.

Swego czasu zarżnęli szkolnictwo zawodowe i teraz cięzko jest to odwrócic.

A.
                      • oleg3 Re: Rodzice głosują nogami 01.09.16, 16:50
                        Andrzeju,

2 mln obywateli było p i s e m n i e przeciw. Rodzice byli przeciw ( nie wszyscy, ale teraz mają wybór; dzieci są różne, rodzice też). Co do tego ma jarkacz? Chyba to, że złapał poparcie tych, których peło miała w doopie, bo na Zachodzie - panie - biorą w kamasze od 5 roku życia. A w Polsce nawet komuniści nie brali i żadna władza nie weźmie póki istnieje tradycyjna rodzina. W Polsce maluchy chodzą do przedszkola! Zdziwisz się czego dobre przedszkole potrafi nauczyć.
                        • andrzejg Re: Rodzice głosują nogami 01.09.16, 18:31
                          "Co do tego ma jarkacz? Chyba to, że złapał poparcie tych, których peło miała w doopie,"

no?

i wszystko jasne z moim wpisem?
                          Pochwała Jarkacza i w drugiej kolejności PiS ( bo przecież ktoś temu wykształconemu w komunie człowiekowi doradza) .
                          • oleg3 Re: Rodzice głosują nogami 01.09.16, 18:33
                            > i wszystko jasne z moim wpisem?
                            Oczywiście Andrzeju. AntyPis!
                          • oleg3 Oplułeś siebie nie jarkacza 01.09.16, 18:50
                            andrzejg napisał:
                            > bo przecież ktoś temu wykształconemu w komunie człowiekowi doradza

Ja, ty i miliony innych wykształciliśmy się w komunie. I co z tego? Jestem głupszy od licencjata Wyższej Szkoły Tego i Owego, który - model nowoczesny - wszystkie prace zaliczeniowe/dyplomowe kupił w necie, a poziom wiedzy ogólnej ma na poziomie absolwenta I klasy LO za komuny?
                            • oleg3 Re: Oplułeś siebie nie jarkacza 01.09.16, 18:54
                              Lista twoich idoli wykształconych za komuny:
                              - Balcerowicz
                              - JKM
                              - Staniszkis
                              Nawet Romek Giertych robił maturę za komuny i pewnie dlatego dlatego jako minister ogłosił słynną amnestię.
                            • andrzejg Re: Oplułeś siebie nie jarkacza 01.09.16, 19:06
                              według norm PiSowskich pluję na siebie.
                              Zwróć uwagę na propagandę PiSu. Anty PRLowska, ale sami są wykształceni w tym systemie i do tego byli PZPRowcy piastują eksponowane stanowiska

To jak jest z tym pluciem?
                              Ja tam nikomu ( poza Jarkaczem) nie wypominam PRLowskiej przeszłości

A.
            • perla ja byłem sześciolatkiem 01.09.16, 16:20
              posłanym do szkoły kiedy inni szli w wieku 7 lat.
              I to był błąd. Nauczycielka posadziła mnie w ławce z drugorocznym, i on był 2 lata straszy i mnie prześladował. Dzięki temu, że szkoła była 8-mio klasowa to mogłem się odkuć i gdy dorosłem to w ósmej klasie dałem mu w mordę.

Nie wiem jak jest w Anglii ale problem w Polsce polega na tym, że dramatycznie spadł poziom nauczania. Więc skoro poprzedni system był efektywniejszy to lepiej Andrzeju do niego wrócić. No i ekonomicznie też to się opłaca właśnie.
            • oleg3 To nie jest argument przeciw 7-latkom 01.09.16, 17:22
              > Starszy wnuk przyjechał do Anglii i z marszu poszedł do 1 klasy bez znajomosci angielskiego,
              > ale wielkim wkładem pracy dał sobie radę.

To jest raczej argument za wyższością modelu polskiego (rodzina) nad brytyjskim (państwo). Zanim dziecko trafi do szkoły jest zdane na rodzinę. Ja osobiście jestem gorącym zwolennikiem teorii czytania dzieciom. Ja i moje dzieci (wszyscy górne procenty inteligencji, bystrości, etc.) mieliśmy szczęście do matek, które godzinami czytały nam bajki. Niech to spróbuje zrobić państwowa szkoła!
              • andrzejg Re: To nie jest argument przeciw 7-latkom 01.09.16, 18:33
                Matka moich wnucząt czyta im po grecku, a one wspaniale mówią po polsku...

Jak to wytłumaczysz?
                • oleg3 Re: To nie jest argument przeciw 7-latkom 01.09.16, 18:38
                  andrzejg napisał:

> Matka moich wnucząt czyta im po grecku, a one wspaniale mówią po polsku...

Udajesz Greka!

Tekst linka
                  • andrzejg Re: To nie jest argument przeciw 7-latkom 01.09.16, 19:14
                    no tak, od Konina ksenofobia się zaczyna.

smile
                    • oleg3 Re: To nie jest argument przeciw 7-latkom 01.09.16, 19:23
                      AntyPiS to choroba!
                      • andrzejg Re: To nie jest argument przeciw 7-latkom 01.09.16, 19:42
                        Oczywiście. Spodziewam się zamknięcia w wariatkowie. Wzorem komuny
                        • oleg3 Re: To nie jest argument przeciw 7-latkom 01.09.16, 20:07
                          Nie za często pada z twoich ust ta komuna?
                          Robi się nudno!

Co do zarzutu choroby Antypisa. Jak określić faceta uważającego Sadurskiego i Rzeplińskiego za koryfeuszy nowoczesnej nauki, a Kaczyńskiego za komunistycznego nieuka? Toż oni wszyscy byli na tym samym roku Wydziału Prawa UW. (Może Sadurski oczko wyżej czy niżej).
                          • andrzejg Re: To nie jest argument przeciw 7-latkom 01.09.16, 21:11
                            Kaczyńskiemu nigdy nie odmawiałem inteligencji.
                            To nie mienia faktu,że człowiek inteligentny również może być szkodnikiem
    • oleg3 Sklerotykom 01.09.16, 15:20
      Nie mogę podać aktywnych linków bo Redaktor blokuje (wykryto spam)

ratujmaluchy______pl
      Tomasz_Elbanowski wikipedia (polecam przypisy na dole strony)
    • wikul Re: Rodzice głosują nogami 01.09.16, 15:29
      A czasem nawet tym co mają między nogami. Skutki tych wyborów już widać w całym kraju. Dwuwładza, chaos, powszechna niekompetencja na skutek nagłego zatrudniania i forsowania swoich. Zawłaszczanie mediów i tworzenie nowej historii. Za jakiś czas odczujemy to jeszcze bardziej.

figeneration.pl/szesciolatek-w-szkole-jak-wyglada-to-w-europie-i-na-swiecie/
      Z zalinkowanego artykułu wybrałem bardzo charakterystyczną opinię którą cytuję:

Robert Rusiecki
      Posłałem moje 6 letnie dziecko do 1 klasy w pierwszym roku reformy PO, kiedy to było jeszcze dobrowolne. Najlepsza rzecz, jaką mogłem dla niego zrobić. Teraz idzie do gimnazjum z (bardzo) rozszerzoną matmą. Na dzień dobry dostał arkusz zadań z olimpiady matematycznej do swobodnego rozwiązania. Jak go znam, jutro odniesie rozwiązane. Jest zachwycony nową szkołą.
      System edukacji to jest coś, co każdy musi przejść i wycierpieć. Nie ma co tego opóźniać. Zamiast z nim walczyć, należy go wykorzystać do rozwijania osobistych talentów. Dobry system to taki, który to umożliwia, a zły - utrudnia. Dotychczasowy, po wielu zawirowaniach, w końcu zaczął pomagać uczniom. PiS najwyraźniej uznał, że nie po to został stworzony.

Ponieważ znam twój sposób "dyskutowania" kończę deklarując że nie mam zamiaru brać udziału w twoim biciu piany. Żegnam bez odbioru.
      • oleg3 Re: Rodzice głosują nogami 01.09.16, 15:34
        > Żegnam bez odbioru.

Co za ulga! Nie będzie wyzwisk?
      • perla Wikul, szkalujesz legalną władzę 01.09.16, 15:44
        wikul napisał:

> Skutki tych wyborów już widać w całym
        > kraju. Dwuwładza, chaos, powszechna niekompetencja na skutek nagłego zatrudnia
        > nia i forsowania swoich. Zawłaszczanie mediów i tworzenie nowej historii. Za ja
        > kiś czas odczujemy to jeszcze bardziej.

jakim trzeba być pieniaczem aby wypisywać takie brednie o konstytucyjnej władzy, która dopiero co rozpoczęła rządy.
        Napisz konkretami dlaczego to nowa władza ci się nie podoba, bo to co napisałeś to ogólnikowy bełkot i próba jątrzenia właśnie.
        • andrzejg Re: Wikul, szkalujesz legalną władzę 01.09.16, 15:57
          a Ty kolejny raz próbujesz zastraszyć.

A.

P.S.
          Jakbyś szukał poprzednich , to przejrzyj wpisy w moim kierunku
          • perla Re: Wikul, szkalujesz legalną władzę 01.09.16, 16:01
            andrzejg napisał:

> a Ty kolejny raz próbujesz zastraszyć.

ale to nie ja będę aresztował Wikula.
            Ja go tylko ostrzegam.
            W kraju są tendencje siłowego obalania władzy i Wikul w to się wpisuje właśnie.
            • andrzejg Re: Wikul, szkalujesz legalną władzę 01.09.16, 16:14
              Nie żartuj.
              Nie ostrzegasz, tylko straszysz.

Dopisz jeszcze, że masz układy w PiSie.

A.
              • perla Re: Wikul, szkalujesz legalną władzę 01.09.16, 16:45
                andrzejg napisał:

> Nie ostrzegasz, tylko straszysz.

ależ Andrzeju, nie ma potrzeby straszyć.
                Przecież oczywistym jest, że jak opozycja zechce zrobić u nas Majdan to władza i ludzie się z nimi rozprawią bez skrupułów.
                A Wikul należy do tych co chcą Majdanu właśnie.
                • wikul Re: Wikul, szkalujesz legalną władzę 01.09.16, 16:58
                  perla napisał:

> A Wikul należy do tych co chcą Majdanu właśnie.

Kolejny raz wiesz lepiej co chce i myśli adwersarz. Żałosny jesteś i świeszny.
        • wikul Re: Wikul, szkalujesz legalną władzę 01.09.16, 16:55
          perla napisał:

> jakim trzeba być pieniaczem aby wypisywać takie brednie o konstytucyjnej władzy
          > , która dopiero co rozpoczęła rządy.
          > Napisz konkretami dlaczego to nowa władza ci się nie podoba, bo to co napisałeś
          > to ogólnikowy bełkot i próba jątrzenia właśnie

Jakim trzeba być Pisiakiem żeby delikatną ocenę sytuacji nazwać szkalowaniem i pieniactwem. Błaszczak byłby z ciebie dumny.sjp.pwn.pl/sjp/pieniactwo;2499845.html A jeżeli uważasz że to szkalowanie to donieś gdzie trzeba.
          Jeżeli ja szkaluję to co powiesz o poglądach np. prof. Sadurskiego który widzi to z dużego dystansu?

www.tvn24.pl/wiadomosci-z-kraju,3/prof-wojciech-sadurski-o-rzadach-pis-i-konflikcie-wokol-tk,651437.html

Jeżeli chcesz zapoznać się z prawdziwym odważnym "szkalowaniem" to zapisz się do Facebooka.
          • perla Re: Wikul, szkalujesz legalną władzę 01.09.16, 17:07
            posłuchaj Wikul, mimo, że obecna władza jest nieskazitelna to oczywiście masz prawo do krytyki.
            Ale to ma być krytyka merytoryczna i kulturalna bo takie są zasady.
            Ja jak krytykowałem rządy PO to zawsze zgodnie z faktami.
            Weź przykład i nie ubliżaj nowej władzy właśnie.
            • wikul Perła, twoja bezczelność ... 01.09.16, 17:29
              ... i ignorancja (!?) nie ma granic.

Władz PiS jest nieskazitelna? O tempora, o mores.
              TY zapadłeś na jakąś totalną amnezję. Nie chce mi się szukać ale z pamięci mogę wymienić jak określałeś władze PO i osobiście Tuska. Ordynarnie, wulgarnie i nie zgodnie z faktami a z plotkami i pogłoskami. Nie kpij sobie z ludzi.
              • perla Re: Perła, twoja bezczelność ... 01.09.16, 17:52
                wikul napisał:

> Nie chce mi się szukać ale z pamięci mogę
                > wymienić jak określałeś władze PO i osobiście Tuska. Ordynarnie, wulgarnie i n
                > ie zgodnie z faktami a z plotkami i pogłoskami.

no ok Wikul, mogłeś tak to odbierać.
                Ale zauważ, że miałem powody i dowody.
                Jak niby miałem nazywać polityków, którzy stali za złodziejstwami, aferami, oszustwami, kłamstwami i szeregiem innych przestępstw kryminalnych i politycznych?
                I się wkurzam, że ci sami ludzie co przymykali oko na tamte przekręty teraz nagle zaczęli atakować nowy rząd i pana prezydenta, którzy nic złego nie zrobili.
                Dlatego też moje oczekiwanie jest abyś uczciwie dyskutował i posługiwał się uczciwymi argumentami, a nie linkowaniem wizji przyszłości jakiś popierdółek, czy wklejaniem oszukańczych zdjęć właśnie.
                • andrzejg Re: Perła, twoja bezczelność ... 01.09.16, 19:47
                  hehe

dopiero co usłyszałem, że Anty PiS to choroba

Czysta komuna
                  • qwardian Re: Perła, twoja bezczelność ... 01.09.16, 19:58
                    Andrzeju, krytykując PiS, otwierasz drogę do władzy Platformie...
                    • andrzejg Re: Perła, twoja bezczelność ... 01.09.16, 21:09
                      PiS jedzie na dorobku Platformy....
                  • perla Re: Perła, twoja bezczelność ... 02.09.16, 10:00
                    andrzejg napisał:

> dopiero co usłyszałem, że Anty PiS to choroba

w jakimś sensie to prawda jest.
                    Jedyny zarzut jaki podnosicie wobec rządów PiS to taki, że Jarek jest zły i ma ostre kły właśnie.
                    • andrzejg Re: Perła, twoja bezczelność ... 03.09.16, 15:26
                      łubu dudu, łubu dudu, niech nam żyje....

z pozdrowieniami, aż łezka się kręci za czasami z komuny, no nie?
        • piq perła, rozumiem, że wikul jest wkurzający,... 04.09.16, 15:19
          ...ale w swojej odpowiedzi piszesz jakieś dyrdymały. Nie dopiero co rozpoczęła rządy, tylko upłynęło już prawie ćwierć kadencji. Dwuwładza jest faktem, bo są trzy ośrodki władzy, z których najważniejszy jest pozakonstytucyjny i ma prymat nad rządem i prezydentem. Podobnie jest z sądownictwem, bo podwójne umocowanie trybunału konstytucyjnego powoduje, że rząd nie uznaje na przykład decyzji TK o niezasadności wysokości i trybu pobierania opłat komorniczych, czy też innych ważnych rozstrzygnięć co do konkretnych spraw - bo nie uznaje legalności TK. To, że w zarządzie spółki energetycznej ląduje pielęgniarka z powiatowego miasta na Pomorzu, bo jest zasłużona dla ruchu Klubów Gazety Polskiej potwierdza to, co pisze wikul - nawet za platfusów coś takiego się nie zdarzało. Fakt, że prowadzącym sprawę TK ze strony PiSiej jest były komunistyczny sprzedawczyk z Jasła Stanisław Piotrowicz, a do zarządu Polskiej Grupy Zbrojeniowej wchodzi na wiceprezesa Marian Szołucha, biorący kasę z instytucji finansowanej przez Putina (bo występował w TVRepublika!!!) obdziera PiS z wszelkiej racji moralnej, ustrojowej i patriotycznej.

A przy tym sam pisałeś w poprzedniej kadencji teksty "szkalujące" konstytucyjną władzę. To prawo obywatelskie, którego właśnie odmawiasz wikulowi.

Zatem nie wygłupiaj się, jednemu z najstarszych i najbardziej zasłużonych ników forum tego nie wypada robić tego aż tak właśnie.
          • perla Re: perła, rozumiem, że wikul jest wkurzający,... 04.09.16, 16:37
            no tak, Wikul jest wkurzający, szczególnie gdy kseruje co z kolei wkurza forumowiczów.
            To więc postanowiłem wkurzyć Wikula.
            A jak można wkurzyć Wikula? Otóż można to zrobić przypisując PiS cechy boskie. I on to łyknął.
            A co do twojej oceny sytuacji jest.
            Nie zajmuję się tym kto jaki stołek okupuje. Pamiętam tylko, że w poprzednim rządzie ministrem spraw wewnętrznych była katechetka, zdaje się kumpela Kopacz.
            TK jest do rozpędzenia. Kiedyś poznałem jednego z sędziów, których ostatnio powołał PiS. Mogę o nim napisać tylko jedno - menda.
            Cały system sądowniczy jest do wyrzucenia. Gdy ktoś mnie pyta czy znam dobrego adwokata to mu mówię, że musi zatrudnić adwokata, który pije wódkę z sędzią.
            Ostatnia afera warszawska, uniewinnienie Sawickiej, wypuszczanie pedofilów i tysiące innych wyroków powoduje, że człowiek ma ochotę chwycić za kałacha.
            Forumowicze raczej nie mają do czynienia z sądami to i nie wiedzą jakie to bagno. Ostatnio byłem świadkiem w sprawie o rzekome pobicie. Sędzina mnie przepytywała a ja odpowiadałem cytatami z książek Marka Twaina i ta idiotka kazała to protokołować!
            A mój kumpel ma poważne zarzuty kryminalne, że działając w zorganizowanej grupie przestępczej itd. No i od 16 lat, tak od 16, sąd nie dał rady odczytać aktu oskarżenia.
            A zejdźmy jeszcze niżej. Od 4 czy 5 lat (już nie pamiętam) procesuję się o 115 zł z pewną instytucją, która twierdzi, że jej się należy. Ja twierdzę inaczej, no i się procesujemy. Raz przegrałem, potem wygrałem, mam niezły stosik różnych pism w tej sprawie, wydałem ponad tysiąc złotych a końca sprawy nie widać. To są spory, które kiedyś rozstrzygał sołtys w pięć minut.
            I ja mam szanować sądownictwo?
            Dopóki nie będzie systemu prezydenckiego z dekretami to nie będzie porządku w naszym kraju właśnie.
            • perla Re: perła, rozumiem, że wikul jest wkurzający,... 04.09.16, 17:03
              jeszcze jedno piq o mojej sprawie o 115 zł.
              Kilka miesięcy temu dostałem pismo z sądu z wyrokiem, że przegrałem. Następnego dnia dostałem pismo z wyrokiem, że wygrałem.
              Przyjrzałem się tym wyrokom. Mają tą samą sygnaturę ale podpisało się dwóch różnych sędziów.
              Rozumiesz już? Tam jest taki burdel, że tą samą sprawę przydzielono dwóm różnym sędziom. Jeden orzekł na moją niekorzyść nie wiedząc, że drugi orzeka na moją korzyść. I vice versa.
              Naprawdę, nie ma co bronić aktualnej władzy sądowniczej właśnie.
              • qwardian Re: perła, rozumiem, że wikul jest wkurzający,... 04.09.16, 19:09

Z sądami i TK jest taka sytuacja, że zostali złapani za rękę na gorącym uczynku i to jest ostatnia szansa, żeby coś z tym zrobić. Zamach czerwcowy na TK przez Platformę przeszedł niezauważony w TK, następnie naciskano Dudę, żeby zaprzysiężył wszystkich pięciu, potem z kolei złodziej zdał sobie sprawę, że lepiej oddać skradziony towar, żeby zachować ten, który zdobyło się oszustwem. Pozostali sędziowie również zostali powołani przedwcześnie.

Pytanie co dalej. Faktycznie w Stanach nie ma specjalnie powołanego sądu do spraw badania konstytucji, te sprawy rozstrzygają sądy lokalne, Sąd Najwyższy jest tylko najwyższą instancją. Bo jeżeli konstytucja jest krótka i jednoznaczna, nie jest potrzebna jej interpretacja. PiS jest faktycznie partią pracy i ludu, która o życiu chce decydować za pomocą ustaw. Kiedy media zorientują się, że za szkalowanie Polski zamiast nazizm i faszyzm można trafić za kratki, wtedy zaczną domagać się wolności słowa w pełnym tego słowa znaczeniu. Może więc jednak PiS rozpirzając ten system doprowadzi do sytuacji, kiedy będzie można zacząć od pisania nowej konstytucji w duchu, żeby do jej interpretacji nie było potrzebnych piętnastu sędziów...
              • piq ja sie z tobą, perła, zgadzam, jest tylko kwestia 04.09.16, 21:47
                ...podstawowa: po śmierci PO, która już nastąpiła, tylko się ujawni za dwa lata, trzeba liczyć na śmierć PiSu, która jest partią kontynuacji tego góvvna, które mamy. A sądząc po tym, jak PiS załatwił na śmierć lustrację i koncepcję IV RP (oraz opierając się na dokumentach IPN) to na dodatek partia agentury, której zadaniem jest niedopuszczenie do powstania w Polsce porządnej, normalnej prawicy..

Rycho miał rację (jak i Sienkiewicz) mówiąc o kamieni kupie. To państwo trzeba zbudować od nowa. I moje pokolenie (a także Kaczyńskiego, KODowców, Kwaśniewskiego i Tuska) nie powinno tego robić, bo już wykazaliśmy, że jesteśmy do dupy. Mało tego, zdemoralizowaliśmy sporą grupę młodzieży.

Czekam na nieuniknioną zmianę pokoleniową i ideową. Wyrosła generacja, która chce mieć swoje własne epokowe osiągnięcie i to ona wydpcyła PO od władzy. Czas na tych gnojków z PiSu.
    • oleg3 Statystyki (mam nadzieję) twarde 01.09.16, 15:32
      Zgodnie z nowelizacją ustawy o systemie oświaty z dn. 29 grudnia 2015 roku, od 1 września br. obowiązkiem szkolnym objęte będą dzieci siedmioletnie. Natomiast dziecko sześcioletnie ma obowiązek rocznego przygotowania przedszkolnego. Do klasy pierwszej może pójść zarówno sześciolatek, jak i siedmiolatek. Tym samym został zrealizowany postulat około 2 mln rodziców.

Szacunkowo, na podstawie informacji zebranych ze szkół, 210 tys. uczniów po wakacjach rozpocznie naukę w klasach pierwszych. Oznacza to, że nie będzie przewidywanego przez sceptyków reformy tzw. „pustego” rocznika.

W tej grupie będzie: 91 tys. dzieci siedmioletnich, które nie rozpoczęły obowiązku szkolnego jako dzieci sześcioletnie, 74 tys. dzieci sześcioletnich, które rozpoczną dobrowolnie naukę w klasach pierwszych, i 45 tys. dzieci siedmioletnich, które rozpoczęły naukę rok wcześniej, jako sześciolatki, ale na wniosek rodziców zostały ponownie zapisane do pierwszej klasy.

Z obecnego rocznika sześciolatków, liczącego 414 tys. dzieci, 82 proc. zostanie w przedszkolach, a 18 proc. pójdzie do szkół.

Wykryto spam. Link podam opisowo
      www.rzecznikrodzicowkropka.pl/szesciolatki-w-przedszkolach-rodzice-skorzystali-z-wolnego-wyboru
      • wikul Trochę historii i opinie fachowców 01.09.16, 17:05
        figeneration.pl/szesciolatek-w-szkole-jak-wyglada-to-w-europie-i-na-swiecie/
        wyborcza.pl/1,75248,19252608,znani-pedagodzy-pisza-do-premier-szydlo-o-szesciolatkach-to.html
      • qwardian Re: Statystyki (mam nadzieję) twarde 01.09.16, 17:44

Z obecnego rocznika sześciolatków, liczącego 414 tys. dzieci, 82 proc. zostanie w przedszkolach, a 18 proc. pójdzie do szkół.

Takie były mniej więcej proporcje w mojej klasie w podstawówce, z tym, że pamiętam, ze jedna dziewczynka sześciolatka się posiusiała pod ławką, reszta natomiast doskonale sobie radziła. W ogóle PRL-owska szkoła była doskonała. Za granicą polskie dzieci biły swoich rówieśników na głowę. Natomiast po 1989 roku, dzieci emigrantów były już równie debilne jak ich rówieśnicy na Zachodzie, bo szkolnictwo jest teraz wylęgarnią wszelkiego rodzaju patologii, chyba, że ich wykształceniem kierują rodzice...
      • wikul Re: Statystyki (mam nadzieję) twarde 02.09.16, 21:22
        Wypada chyba skorygować swój hurraoptymizm.

wyborcza.pl/1,75398,20632947,latem-przybylo-szesciolatkow-w-podstawowkach-uklony-dla-minister.html#BoxGWImg
        • oleg3 Re: Statystyki (mam nadzieję) twarde 03.09.16, 12:51
          > hurraoptymizm

????
          Kiedy dotrze do ciebie, że w całej sprawie szło i idzie o to, by decydowali rodzice. Będziesz się mógł puszyć, jak się okaże że do szkoły poszedł taki sam procent 6-latków co rok temu.
          • wikul Sam się puszysz dając taki tytuł postu 03.09.16, 14:02
            Kiedy dotrze do ciebie że będziesz się mógł puszyć, jak się okaże że te statystyki są rzeczywiście twarde. A nie są jak widać.
            • oleg3 Re: Sam się puszysz dając taki tytuł postu 03.09.16, 14:15
              Jak sądzisz po co zrobiłem wtręt "mam nadzieję"?
              Czytałeś datę, z której pochodziły te statystyki?
              Po jaką cholerę piszesz? Pozostań przy obrazkach i wklejaniu cudzych tekstów.
              • wikul Re: Sam się puszysz dając taki tytuł postu 03.09.16, 17:42
                oleg3 napisał:

> Jak sądzisz po co zrobiłem wtręt "mam nadzieję"?
                > Czytałeś datę, z której pochodziły te statystyki?
                > Po jaką cholerę piszesz? Pozostań przy obrazkach i wklejaniu cudzych tekstów.

Oleg wklejać to dobrze, ktoś inny wklejać to źle. Pisowska wredna mentalność. Czyli nadęta pycha w połączeniu z dziecinnym pisaniem w trzeciej osobie. Po jaką cholerę piszesz, pajacu?

• benek231 Won na forum PiSu, hitlerku :O) 01.09.16, 18:26
      oleg3 napisał:
    • hymenos Re: Rodzice głosują nogami 01.09.16, 18:26
      Byłoby nieźle, gdyby dodatkowo ograniczono liczbę idiotów opuszczających wyższe uczelnie a dla tych co zaczynają wcześniej i naprawdę łakną wiedzy stworzono godziwe warunki jej zdobywania.
      • qwardian Re: Rodzice głosują nogami 01.09.16, 18:37
        Wyższe uczelnie zostały zdemolowane, niczym nie przypominają tych solidnych z czasów PRL...
      • oleg3 Re: Rodzice głosują nogami 01.09.16, 18:39
        Zgoda!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka