Dodaj do ulubionych

Fundacja pazernej żony wiceministra Glińskiego..

28.11.16, 07:34

natemat.pl/192143,hojny-gest-resortu-glinskiego-fundacja-zony-ministra-kultury-dostala-50-tysiecy
Wycinać raka z momentem jego ujawnienia w organiźmie, potrzebna kolejna interwencja prezesa, mam nadzieję że rychło na czasie, zanim wirus się rozprzestrzeni....
Obserwuj wątek
    • hymenos Re: Fundacja pazernej żony wiceministra Glińskieg 28.11.16, 09:03
      Jest taki mechanizm, w zeznaniu podatkowym pisze się na jaką organizację przeznaczam 1% swojego podatku. Rządowi nic do tego i powinien mieć prawny zakaz przekazywania funduszy na organizacje pozarządowe. Ponadto organizacje te powinny mieć prawo do zbierania funduszy w zbiórkach publicznych, obowiązek ich rozliczania i być zwolnione z podatku.
      • wkkr Re: Fundacja pazernej żony wiceministra Glińskieg 28.11.16, 10:16
        W całym cywilizowanym świecie istnieje system dotacji państwowych.
        Polska jest cywilizowanym krajem i system dotacji sprawdza się w nim dość dobrze.
        Walka z organizacjami pozarządowymi do tej pory kojarzyła mi się z Rosją Putina......
        • hymenos Re: Fundacja pazernej żony wiceministra Glińskieg 28.11.16, 11:04
          wkkr napisał:

> W całym cywilizowanym świecie istnieje system dotacji państwowych.

A ja nie znam Twojego podziału świata na cywilizowany i barbarzyński

> Polska jest cywilizowanym krajem i system dotacji sprawdza się w nim dość dobrz
          > e.
          > Walka z organizacjami pozarządowymi do tej pory kojarzyła mi się z Rosją Putina
          > ......

A kto walczy z NGO? System dotacji to bardzo rozległy temat, włączając w to chociażby finansowanie partii. Nawet Putin z nimi nie walczy a je selekcjonuje ograniczając działalność National Endowment for Democracy i promując Fundację Podaruj Życie. Ponadto nigdzie na świecie nie zakłada się, że rząd ze wszystkimi celami da sobie radę. Zleca się różnym organizacjom na zasadzie kontraktów i umów zadania, z których te organizacje są zgodnie z zawartymi umowami rozliczane.
          • czuk1 Re: Fundacja pazernej żony wiceministra Glińskieg 28.11.16, 11:20
            ZAUWAŻAMY - hymenos napisał , lekko sobie potem zaprzeczając :
            1. "....Rządowi nic do tego i powinien mieć prawny zakaz przekazywania funduszy na organizacje pozarządowe...."
            2. "Ponadto nigdzie na świecie nie zakłada się, że rząd ze wszystkimi celami da sobie radę. Zleca się różnym organizacjom na zasadzie kontraktów i umów zadania, z których te organizacje są zgodnie z zawartymi umowami rozliczane. "

...zauważ Hymenosie ....jak uważnie czytamy Twoje wpisy /!
            • hymenos Re: Fundacja pazernej żony wiceministra Glińskieg 28.11.16, 11:34
              czuk1 napisał:

> ...zauważ Hymenosie ....jak uważnie czytamy Twoje wpisy /!

Zauważ również, że jedno to moja zdanie a drugie to opis sytuacji. Weź też pod uwagę fakt, że w jednym zdaniu nie da się ująć niuansów i złożoności problemu. Póki co próbuję rozróżnić dotację (przekazanie środków organizacji o określonym profilu) od kontraktu (zlecenie na wykonanie określonej pracy na rzecz rządu).
              • czuk1 Re: Fundacja pazernej żony wiceministra Glińskieg 28.11.16, 11:45
                Hymenosie. Okej. To takie moje "czepianie się" smile
        • czuk1 Fundacja ...jak fundacja 28.11.16, 11:44
          wkkr napisał: W całym cywilizowanym świecie istnieje system dotacji państwowych.
          > Polska jest cywilizowanym krajem i system dotacji sprawdza się w nim dość dobrze.
          > Walka z organizacjami pozarządowymi do tej pory kojarzyła mi się z Rosją Putina

Fundacja ...jak fundacja, jak inne.
          Działa zgodnie z prawem. A jeśli tam działa p. Glińska .... to trzeba robić aferę.
          Artykuł stronniczy i częściowo kłamliwy. Zrobiono z igły widły.

Uważam podobnie....jak wkkr, hymenos,...

• qwardian Re: Fundacja ...jak fundacja 28.11.16, 16:13
            Zgodnie z prawem Gliński ukradł nam pieniądze i przekazał je dla swojej młodej żonki, a następnie zbeształ władze telewizji, która takie zachowania krytykowała u poprzedniej władzy. Dla mnie zalegalizowany rozbój to najwyższa kategoria przestępstwa i Pan Profesor Gliński wspaniale porusza się wewnątrz ram wyznaczonych przez gangsterkę. Moim zdaniem idealnie nadaje się do Platformy Obywatelskiej i tam pewnie skieruje swoje kroki...
            • marynazmlyna Re: Fundacja ...jak fundacja 28.11.16, 17:04
              qwardian napisał:

> Zgodnie z prawem Gliński ukradł nam pieniądze i przekazał je dla swojej młodej
              > żonki, a następnie zbeształ władze telewizji, która takie zachowania krytykował
              > a u poprzedniej władzy.

Cos ci na glowke padlo.
              Zona Glinskiego pracuje tam SPOLECZNIE-czyli nie dostaje z fundacji zadnych pieniedzy.
              Corki Komorowskiego i Rzeplinskiego dostaja pieniadze od fundacji.
              • qwardian Re: Fundacja ...jak fundacja 28.11.16, 17:53
                To jest czysty nepotyzm...
                • czuk1 Re: Fundacja ...jak fundacja 28.11.16, 18:43
                  qwardian napisał: To jest czysty nepotyzm...

nepotyzm - nadużycie zajmowanego stanowiska poprzez protegowanie krewnych.
                  - sjp
                  Nie wiadomo czy protegował. Aby być członkiem fundacji, bez zatrudnienia tam .... nie muszę mieć protekcji. Wskazane jest by żony najwyższych urzędników w państwie działały społecznie.

• qwardian Re: Fundacja ...jak fundacja 29.11.16, 14:47
                    Wątpliwości rozwiązywać metodą Duck Test.
                    Instrukcja w Wikipedii..
      • oleg3 Re: Fundacja pazernej żony wiceministra Glińskieg 28.11.16, 10:46
        hymenos napisał:
        > [Rząd] powinien mieć prawny zakaz przekazywania funduszy na organizacje pozarządowe.

Oczywiście. Doracja, grant czy jak to tam się nazywa jest formą łapówki albo budowy wokół rządu za publiczne pieniądze systemu klienckiego.
    • wkkr Re: Fundacja pazernej żony wiceministra Glińskieg 28.11.16, 10:12
      Gliński określił role swoje żony w tej fundacji. W świetle tych wyjaśnień kłamstwem jest twierdzeniem, że jest to fundacja jego żony.
      =====================
      Jestem antybolszewikiem i dlatego Glińskiego i jego żony mi nie szkoda, choć
      zarzuty im stawiane są absurdalne.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka