Dodaj do ulubionych

monalisa2016 - nowy administrator forum

21.12.16, 23:46
forum.gazeta.pl/forum/w,154812,160695113,160695113,Wkrotce_20_000.html#p161015372
Rozgryzłem cię już dawno ale nie skorzystałaś okazji by się uspokoić.
Obserwuj wątek
    • wikul Re: monalisa2016 - nowy administrator forum 21.12.16, 23:49
      Ta trollica przywlokła za sobą innych ruskich trolli. Mają okazję by stąd spie...ć ze swoją antypolską propagandą.
      • wikul Uzupełnienie - link 22.12.16, 00:13
        forum.gazeta.pl/forum/f,154812,Rosja_i_swiat.html
        • czuk1 Re: Uzupełnienie - link 22.12.16, 00:20
          wikul . Nie jesteś pierwszy.... ale jesteś skuteczny.

SIŁA ICH
          Ogromne wojska, bitne generały,Policje - tajne, widne i dwu-płciowe. Przeciwko komuż tak się pojednały? Przeciwko kilku myślom... co nienowe!

- Cyprian Kamil Norwid

• monalisa2016 Re: monalisa2016 - nowy administrator forum 22.12.16, 00:28
      Zemsta za? smile Zaraz adorator propagandzista (czuk1) jak zawsze ukrywający sie za plecami innych skacze populiście (wikul) z pomocą, czy to nie tchórzostwo jak i najgorsza cecha charakteru.
      Tylko te forum odkryłeś, dyskutuje jeszcze na innych, przyjemności w szukaniu życzę. smile

A teraz cytat wpisu którego nie możesz przetrawić:
      Zdemaskowałeś sam siebie, dałeś sie nam poznać co za lekki duch z ciebie z facebookowymi argumentami zamiast logicznej myśli, a teraz chłopcze naucz sie wreszcie akceptacji innego zdania jaki rozdzielania chuligańskich burd od normalnego świata. Sorosowski służalczy kmiotku nie mam zamiaru schodzić ci z drogi po to byście z waszą rozrabiającą bandą zrobili z Polski, z Europy obce naszej kulturze podwórko.
      • wikul Re: monalisa2016 - nowy administrator forum 22.12.16, 00:34
        Wypad!
        • igor4.uk Re: monalisa2016 - nowy administrator forum 22.12.16, 00:43
          wikul napisał:

> Wypad!

Payatzyk,rozmawiasz z Dama,zachowuj sie odpowiednie.
          • monalisa2016 Re: monalisa2016 - nowy administrator forum 22.12.16, 00:47
            To sie dopiero facet (wikul) zbłaźnił a ograniczony czuk1 przy nim, pokazując nie pierwszy raz swoją mizerną twarz.
            • czuk1 monalisa2016 - nowy balast polskiego forum 12.03.17, 10:27
              monalisa2016 napisał(a): To sie dopiero facet (wikul) zbłaźnił a ograniczony czuk1 przy nim, pokazując nie pierwszy raz swoją mizerną twarz.

Nie potraficie merytorycznie wypowiedzieć się, dyskutować.
              Brutalnie i bezczelnie propagujecie antyunijną i antypolską politykę Putina.
              A imiennymi obelgami odwracacie uwagę od tego swojego jazgotu.

• monalisa2016 Re: monalisa2016 - nowy administrator forum 22.12.16, 00:44
          Jaki wpad, gdzie widzisz wpad, wytłumacz? smile
          Ja tez mogę założyć sobie prywatne forum i dać tobie uprawnienia admina, co ty na to?
          To jest wpad w twoim ograniczonym rozumowaniu?
          W jakim zakłamanym świecie żyjesz i sie sam siebie zakłamujesz twoim ograniczeniem?
          Coraz bardziej sie demaskujesz obnażając sie do szpiku kości.smile
          • czuk1 Re: monalisa2016 - nowy administrator forum 12.03.17, 10:34
            Trolle z web brygady !
            Codziennych szpiegów rosyjskich, ich działań antypolskich i antyunijnych nie da się ukryć.
            Ja dodam od siebie..... i tolerować, przemilczać.
          • czuk1 Re: monalisa2016 - nowy administrator forum 12.03.17, 10:50
            monalisa2016 . Nie odróżnia świadomie, przekręca słowo - wypad do niej skierowane do niej. I międli słowo - wpad. WPADY, WPADKI TROLLA są codzienne. Wpisy propagandowe trolla nie spełniają swojego celu. Ograniczają się one (dla mnie i wielu Polaków, może i służb specjalnych) do dokumentowania antyunijnych i antypolskich wpisów.
            A forum Aquanet jest własnością Agory. Tam są przychylni trollom rosyjskim Michnikowi moderatorzy. Cieszcie się z tego trolle. Niedługo wyfruniecie.
            To wy zakłamujecie forum , żyjecie w świcie procedur i instrukcji propagandowych. Żal mi was.
            • czuk1 Re: monalisa2016 - nowy administrator forum 15.03.17, 09:32
              Uzdrowiciele Rosji i Polski. Polskojęzyczni najemnicy. Też zatęsknią za sprzedawaną dziś Polską na starość ?
              wiadomosci.onet.pl/kraj/na-starosc-do-polski-prywatne-domy-opieki-czekaja-na-niemcow/1fz19v
      • czuk1 Re: monalisa2016 - nowy administrator forum 12.03.17, 10:21
        monalisa2016 napisał(a) do wikula: ....."chłopcze naucz sie wreszcie akceptacji innego zdania jaki rozdzielania chuligańskich burd od normalnego świata. Sorosowski [b]służalczy kmiotku nie mam zamiaru schodzić ci z drogi po to byście z waszą rozrabiającą bandą zrobili z Polski, z Europy obce naszej kulturze podwórko."[/b]
        Polemiki opierają się na wymianie zdań. Inne zdanie trzeba uzasadnić. A tu tego nie ma.Trolle na inne zdanie odpowiadają insynuacjami. Ich opinie są kłamliwe, zawsze służą osłabianiu UE, skłócaniu Polaków.
        Szczyt bezczelności . Rosyjscy , polskojęzyczni trolle bronią Polskę przed UE.

• lont12 wikulwiasz mnie, paranoiku 12.03.17, 10:25
          miarka się przebrała
    • hymenos Obiektywnie rzecz biorąc Wikul i Czuk1 15.03.17, 10:06
      mają dużo większe skłonności do decydowania kto i w jaki sposób może pisać na forum niż Monalisa i jej zgraja.
      • czuk1 Re: Obiektywnie rzecz biorąc Wikul i Czuk1 15.03.17, 10:19
        Czuk robi te (działania ostrzegawcze) z bezradności i obywatelskiego obowiązku. Decyzji czuk1 nie podejmuje. Prawa nie ma. Skłonności do decydowania też czuk nie ma. Jedynie zwraca uwagę użytkownikom forum na tę "zgraję " jak powiedziałeś, na tych najemników w wojnie hybrydowej toczonej w sieci przeciwko interesom narodowym Polski i Plaków (jedności Polaków, uczestnictwa w UE i NATO).
        Jeśli tego nie widzisz.... to mogę tylko ubolewać . O ile przypominam sobie.... "walczysz" pod innym loginym i po innej stronie. Bo skąd brałyby się te łagodne słowa o "pisaniu" ml2016 a nie o jej "pracy na rzecz Rosji" ?
        • wtop.ek przylazla z forum świat 15.03.17, 10:40
          wcześniej funkcjonowała ta, jako zlotamajka, i ola z opola

emigracji zmywak o radykalnie prawicowych i prorosyjskich poglądach

liczne absurdalne wpisy, jak np. "hiszpańskim kontrolerze lotów" w temacie malezyjskiego samolotu zastrzelonego przez Rosjan

idzie w zaparte albo ucieka, dyskusja z nią nie ma sensu

czuk1 napisał:

> Czuk robi te (działania ostrzegawcze) z bezradności i obywatelskiego obowiązku.
          > Decyzji czuk1 nie podejmuje. Prawa nie ma. Skłonności do decydowania też czuk
          > nie ma. Jedynie zwraca uwagę użytkownikom forum na tę "zgraję " jak powiedziałe
          > ś, na tych najemników w wojnie hybrydowej toczonej w sieci przeciwko interesom
          > narodowym Polski i Plaków (jedności Polaków, uczestnictwa w UE i NATO).
          > Jeśli tego nie widzisz.... to mogę tylko ubolewać . O ile przypominam sobie....
          > "walczysz" pod innym loginym i po innej stronie. Bo skąd brałyby się te łagodn
          > e słowa o "pisaniu" ml2016 a nie o jej "pracy na rzecz Rosji" ?
          >
          • czuk1 Re: przylazla z forum świat 15.03.17, 10:55
            wtop.ek napisał(a): sobie i swoim muzom.

Ola z mojego opola była blisko web brygady ciężko pracujących na rzecz Rosji profesjonalnych propagandystów .
            Skąd kto przylazł.... nie ważne. Jest . Jeśli go tolerują moderatorzy .... my możemy co najwyżej : czytać, nie czytać, pisać , nie pisać.

• kalllka Re: przylazla z forum świat 15.03.17, 11:34
              zmień styl, czuku.
              • czuk1 Re: przylazla z forum świat 15.03.17, 11:35
                Napisz mi na priv (na portalu) .... na jaki ?
                • kalllka Re: przylazla z forum świat 15.03.17, 12:13
                  Na interesujący.
                  To jak., tragizujesz potwierdza chocby hymen- jeden ze starych nickow aq'y.
                  No i topic! potwierdza ,ze tak jak monia, kompletnie nie znasz się na /tym/ forum, a namolnie je 'pragniesz' zmienić.
          • hymenos Jadna z drugą beksa lala 15.03.17, 11:49
            co to baby ze zmywaka się wystraszyła i smarce się teraz na forum. Bo ona prawicowa??? Co za bzdety. Zakochała się w Putinie?? A komu to przeszkadza?
            • czuk1 Re: Jadna z drugą beksa lala 15.03.17, 11:59
              hymenos napisał: co to baby ze zmywaka się wystraszyła i smarce się teraz na forum. Bo ona prawicowa??? Co za bzdety. Zakochała się w Putinie?? A komu to przeszkadza?

To nie są baby to oficerowie . Taka ml2016 jak wpadnie na forum i przeczyta co napisałem, a jeszcze poparta przez kolegów z brygady.... zdepcze mnie, zgnoi całkowicie. smile,
              • hymenos Re: Jadna z drugą beksa lala 15.03.17, 12:06
                czuk1 napisał:

> To nie są baby to oficerowie . Taka ml2016 jak wpadnie na forum i przeczyta co
                > napisałem, a jeszcze poparta przez kolegów z brygady.... zdepcze mnie, zgnoi c
                > ałkowicie. smile,

Oficerowie ze zmywaka? No nie płacz, Czuk! Jak jej nie dajesz rady to ją zwyczajnie zignoruj.
                • czuk1 Re: Jadna z drugą beksa lala 15.03.17, 12:27
                  hymenos napisał: Oficerowie ze zmywaka? No nie płacz, Czuk! Jak jej nie dajesz rady to ją zwyczajnie zignoruj.
                  Czekałem , na przychylność do ćwierćinteligenta i starego człowieka a także na takie właśnie ludzkie uwagi i podpowiedzi, na rady... a nie na " dobijanie" .
                  Rad będę starał się słuchać. Dziękuje.

• wikul Re: przylazla z forum świat 22.05.17, 00:11
            wtop.ek napisał(a):

> wcześniej funkcjonowała ta, jako zlotamajka, i ola z opola
            >
            > emigracji zmywak o radykalnie prawicowych i prorosyjskich poglądach
            >
            > liczne absurdalne wpisy, jak np. "hiszpańskim kontrolerze lotów" w temacie male
            > zyjskiego samolotu zastrzelonego przez Rosjan
            >
            > idzie w zaparte albo ucieka, dyskusja z nią nie ma sensu

Rozpanoszyła się tutaj jak u siebie w ...
      • wkkr Re: Obiektywnie rzecz biorąc Wikul i Czuk1 15.03.17, 11:48
        hymenos napisał:

> mają dużo większe skłonności do decydowania kto i w jaki sposób może pisać na f
        > orum niż Monalisa i jej zgraja.
        ====================================================
        To jest ciekawe zagadnienie.
        Czy rosyjscy agenci wpływu (ruskie trolle) powinny mieć prawo do swobodnej dyskusji?
        • hymenos Re: Obiektywnie rzecz biorąc Wikul i Czuk1 15.03.17, 11:55
          wkkr napisał:

> To jest ciekawe zagadnienie.
          > Czy rosyjscy agenci wpływu (ruskie trolle) powinny mieć prawo do swobodnej dysk
          > usji?

Powinni. Po pierwsze ocena czy ktoś jest trollem czy nie jest oceną wybitnie subiektywną. Po drugie wolność słowa i wypowiedzi jest wartością nadrzędną i obejmuje również tych, których ktoś uważa za agentów wpływu, nieważne rosyjskiego, niemieckiego czy amerykańskiego. Trollem można nazwać również kogoś, kto w minimalnym stopniu pisze coś od siebie i zamieszcza niemal wyłącznie cytaty. I co jeden troll wyrzuca drugiego trolla?? To Ty decydujesz o tym, kogo czytasz i z kim rozmawiasz.
          • czuk1 Re: Obiektywnie rzecz biorąc Wikul i Czuk1 15.03.17, 12:21
            hymenos napisał: >
            > Powinni.

I to robią, to mają. Ba , mają swoje forum z rosyjskim godłem. . Pozwalają im moderatorzy i polskie prawo. Problem jest inny - czy można im pozwolić na panoszenie się na forum, głoszenie bez zauważenia przez odbiorców , że "to piszą wrogowie Polski" , na działanie ich pod przykrywką, jako biały wywiad ?

>Po pierwsze ocena czy ktoś jest trollem czy nie jest oceną wybitnie subiektywną. Trollem można nazwać również kogoś, kto w minimalnym stopniu pisze coś od siebie i zamieszcza niemal wyłącznie cytaty. I co jeden troll wyrzuca drugiego trolla?? To Ty decydujesz o tym, kogo czytasz i z kim rozmawiasz.

Ocena kto jest trollem jest dość prosta. Sam ją podajesz. Trollem jest też ten kto spamuje, ciągle wstawia linki do mediów; kto prowadzi reklamę (też) polityczną a więc prawdopodobnie odpłatnie.
            Takich nachalnych propagatorów, propagandystów możemy swobodnie nazywać trollami . I ja tak robię. Ponieważ moje działania idą w kierunku ciągłego pokazywania tych trolli (a więc ich napiętnowania bądź - przy okazji - propagowania) to jestem nieraz przezywany trollem.

Po drugie wolność słowa i wypowiedzi jest wartością nadrzędną i obejmuje również tych, których ktoś uważa za agentów wpływu, nieważne rosyjskiego, niemieckiego czy amerykańskiego.
            I to jest sedno problemu. Ustaliliśmy , że agenci wpływu mają wolność słowa i dlatego funkcjonują na forach internetowych, dosyć bezpiecznie. Do czasu kiedy złamią prawo; tu np. polską konstytucję. I takie przypadki zdarzają się , niestety . Moderatorzy na takie wpisy przymykają chyba oczy, bo co jakiś czas (pod innym loginem) odnawia się n. duch antysyjonizmu. Agentów wpływu forumowicze mogą (z narażeniem na obelgi) jedynie demaskować , by obniżyć skuteczność ich propagandy i działania niekorzystnego dla państwa polskiego.
            • wkkr Re: Obiektywnie rzecz biorąc Wikul i Czuk1 15.03.17, 12:26
              Moim zdaniem w regulaminie powinien być zapis zakazujący płatnego trollowania.
              Kolejny zapis powinien mówić o tym że administracja arbitralnie określa kto jest płatnym trollem i takiego delikwenta banuje permanentnie bez możliwości odwołania się.
              Takie podejście powinno wynikać z tego, że pisanie na forum na zlecenie sprzeczne jest z idea forum dyskusyjnego.
              • czuk1 Re: Obiektywnie rzecz biorąc Wikul i Czuk1 15.03.17, 12:30
                wkkr napisał: Moim zdaniem w regulaminie powinien być zapis zakazujący płatnego trollowania.
                > Kolejny zapis powinien mówić o tym że administracja arbitralnie określa kto jest płatnym trollem i takiego delikwenta banuje permanentnie bez możliwości odwołania się.
                > Takie podejście powinno wynikać z tego, że pisanie na forum na zlecenie sprzeczne jest z idea forum dyskusyjnego
                .

Jako wieloletni założyciel /moderator forum prywatnych i b.moderator forum zawodowego .... potwierdzam, ze tak - jak piszesz ma/powinno być. Ale praktyka jest różna.

• oleg3 Re: Obiektywnie rzecz biorąc Wikul i Czuk1 15.03.17, 12:43
                A po co bawić się w regulaminy? Na forach powinni pisać wyłącznie moderatorzy społeczni i redaktorzy GW. No i ewentualnie członkowie młodzieżówek KOD, PO i ,N.
                • czuk1 Re: Obiektywnie rzecz biorąc Wikul i Czuk1 15.03.17, 12:52
                  Oleg. Nie żartuj . Akurat uciążliwości moderatorów .... na tym forum nie widzę.
                • wkkr Re: Obiektywnie rzecz biorąc Wikul i Czuk1 16.03.17, 07:43
                  Na pewnym znanym portalu dziennikarzy tzw. niepokornych jest cenzura prewencyjna. Regulamin jest krótki i sprowadza się do tego że publikacja postu zależy od "widzi mi się" redaktorów.
                  Postów sprzecznych z linią portalu tam nie uświadczysz.
                  Może gazeta.pl powinna pójść w tę stronę....
                  ==============================================================
                  gazeta.pl powinna jasno powiedzieć kto na ich forum rządzi.
                  Poza wyżej wymienionymi punktami regulaminu dobrze by było gdyby gazeta.pl miała swoich redakcyjnych komentatorów, którzy w ramach obowiązków służbowych dyskutowali by pod tekstami i bronili by stanowiska redakcji. Nie porozumieniem jest danie możliwości mieszania z błotem tekstów reakcyjnych i niereagowanie na coś takiego.
                  Uważam również że gazeta.pl powinna wzywać do przeprosić ludzi szkalujących media oraz ludzi związanych z gazeta.pl. W przypadku braku odzewu powinni takich klientów pozywać.
                  Zasadą powinno być zero tolerancji dla chamstwa i kłamstwa.
                  Odwiedzam różne fora i z obserwacji wynika że im większa dyscyplina na forum tym jakość dyskusji jest wyższa.
                  • xiazeluka Re: Obiektywnie rzecz biorąc Wikul i Czuk1 22.05.17, 09:02
                    "Nie porozumieniem jest danie możliwości mieszania z błotem tekstów reakcyjnych i niereagowanie na coś takiego."

Dlaczego? Artykuliki niedouczonych i stronniczych żurnalistów Judische Zeitung to nowe wydanie Biblii?
            • kalllka Re: Obiektywnie rzecz biorąc Wikul i Czuk1 15.03.17, 12:52
              Nie wiem czy przeczytałeś, wisząca nad aq, stara zasadę / jak nad wejściem do piekła Dantego/ 'wchodzisz tu na własna odpowiedzialność'- co znaczy tyle- ze forum jest moderowane inaczej niż inne fora.
              W związku z tym, zamiast gardłować /tak ty jak inni nowi/ o z prawach, pierwej powinniście zaznajomić się z lokalna rzeczywistością.
              Z mojej strony: do dobrego tonu na aq, należało pierwej sie przywitać i określić..
              Nachalne najazdy pretendujących do...
              tak przez prawych czy lewych, tutejszych decydentów, nie były poważnie traktowane.

Tak na marginesie, nie wiem co cię nakręca rano na święte wojny.. ale mam wrażenie ze nie dbasz zbytnio o higienę..dobra rada:
              zanim więc wpiszesz się w kolejny post na aq - wyczyść sobie cash ze 'świata'
              Dzięki w imieniu, nie zarażanych.
              • czuk1 Re: Obiektywnie rzecz biorąc Kalllko... 16.03.17, 08:48
                kalllka napisała: > Nie wiem czy przeczytałeś, wisząca nad aq, stara zasadę / jak nad wejściem do p iiekła Dantego/ 'wchodzisz tu na własna odpowiedzialność'- co znaczy tyle- ze forum jest moderowane inaczej niż inne fora....
                .....> Z mojej strony: do dobrego tonu na aq, należało pierwej sie przywitać i określić..

Szanuję/stosuję standardy na forach. (1) Wpadałem tu wielokrotnie w ostatnim 10-leciu. . (2) "Przywitałem się". ... ok. pół roku temu, kiedy zacząłem pisać (przyklejonego wątku powitalnego brak )....Ciebie jakoś nie było, okresowo chyba.... i nie miał kto go ustawić wink. Wszyscy dowiedzieli się, że jestem emerytem z kresowego województwa, ekonomista i nauczyciel. Po wpisach widać, że z sercem liberała i częściowo nacjonalisty, że politykier amator.. Na forum przeszedłem etap chrztu a Ty teraz ? " dziękujesz mi w imieniu niezarażonych ?" . Już byłem tu "towarzyszem", "komuchem" i "ormowcem". Anarchista chciał mnie wgnieść w glebę. Porządny Perla bez powodu mnie zwalczał, choć jesteśmy/żyjemy obok i wiem who is who. Wrogie przyjęcie starca zakończyło się jednak grubą kreską i moją wewnętrzną zasłoną przed anarchistą. "Określałem się" natomiast blisko 80 lat. Jestem już "określony".... przez wiek.
                Nazwa forum mówiła mi /przyciągała, że wolno tu więcej.... jeśli chodzi o tematykę i formę wypowiedzi. A motto - "wchodzisz na własną odpowiedzialność " - dla mnie nie oznaczało i nie oznacza , że wchodzę do piekła , takiego jak opisane przez wielkiego poetę. Moderatorów traktuję zawsze jako zło konieczne, sam mam fora i moderuję , od 13 lat.
                Teraz czytam ... od Ciebie, że NIE - bo forum jest co prawda "piekielne" ...ale dla wybranych diabłów.

> Nachalne najazdy pretendujących do... tak przez prawych czy lewych, tutejszych decydentów, nie były poważnie traktowane.
                Pokrętnie i inteligentnie piszesz. To nie na mój poziom - nazwanego tu - "ćwierćinteligentem" . Moje wpisy nie są nachalne . Zawsze używam zwrotu - "wg mnie".. Akurat jestem po środku ... jako "dochodzący prawdy" i "krytyk zła ", żaden tam lewy czy prawy. A tym bardziej na forum - żaden decydent. Nawet w piekle ... diabeł musi usłyszeć prawdę. Nie uznaję decydentów i tyranów słowa. Nienawidzę ludzi poniżających ludzi starych.... zwracam uwagę , kiedy ktoś jest
                deptany za swoje życie,za wiek. Ale na forum nie oczekuję by ktoś mnie uznawał za poniżał lub podwyższał. Po prostu chcę by każdego (i tu również) traktowano jak innych, bez obelg.
                Nie rozumiem specjalnych wymagań, bo w hydeparku jak w Piekle Dantego , nie można ich stosować . Obyczaju forumowego też nie powinno się narzucać bądź zawłaszczać , co najwyżej mieć go dla dla swojego kółka "wzajemnej adoracji". Też radził bym pamiętać , że nie warto tu robić Piekła Dantego, gdyż mamy tu bardziej Wieżę Babel.

> Tak na marginesie, nie wiem co cię nakręca rano na święte wojny.. ale mam wrażenie ze nie dbasz zbytnio o higienę.
                .
                Za uwagi serdecznie dziękuję. Masz rację , od roku wkurzają mnie grasujący na polskich forach propagandyści, wykonawcy rosyjskiej polityki imperialnej i wojny hybrydowej w sieci. Obudził się we mnie ,wyjątkowy duch narodowy ,,, zwalczania treści tej propagandy i pokazywania jej kreatorów. Chyba wpadłem w nawyk "walki , w wojnie hybrydowej". Trudno mi wyjść z tego "nawyku"(jestem jednak w trakcie wycofywania się) gdyż efekty moich demaskatorskich wpisów są mizerne a wsparcie innych małe.
                Mówię . Nakręca mnie normalna ludzka/polska wrażliwość i potrzeba obrony interesu narodowego,w sytuacji zewnętrznego zagrożenia. Które jest faktem. Dziwię się, że forumowicze nie dostrzegają obecności propagandystów i chłoną jak gąbka wodę ich kłamstwa i sugestie.

> zanim więc wpiszesz się w kolejny post na aq - wyczyść sobie cash ze 'świata'
                Nie sądzę bym miał "złą kasę" (czytaj opinię) w życiu, świecie i na f. Świat. Takie ultimatum ... jest co najmniej nie na miejscu. Zdajesz sobie sprawę ?

> Dzięki w imieniu, nie zarażanych.
                Zapominasz chyba, że tu raczej jest Wieża Babel a nie Piekło zawłaszczone przez gromadkę diabłów ?

.....dziękuję za poświęconą mi uwagę i uczciwe porady...smile
                • kalllka Re: Obiektywnie rzecz biorąc Kalllko... 16.03.17, 13:21
                  Zdaje się, ze się nie zrozumieliśmy; napisalam ci ze aq jest inaczej moderowana, nie ma tu takiego moderatora jak na reszcie forów; prowadzenie więc własnej strategii/ wojny/ oraz oglaszanie np. mony nowym moderatorem, jest potwierdzeniem tego, ze nie rozumiesz jak nie zarządzana jest aq;
                  /zupełnie jak reszta intruzów, bez żenady, wyłażących do wody i załatwiających tu swoje potrzeby- w żargonie- PC-personal Care/
                  Co do twojej ćwierć inteligencji, nie demonizowałabym, po to zreszta użyłam porównań z Dantem, aby cię poinformować, ze nowym tutaj nigdy nie było łatwo.
                  Po to, także, poradziłam ci zmianę stylu; bo obecny, zwany popularnie - truciem, jest mało ciekawy /efektywny/
                  Jak już zauważyłeś, taka moja higieniczną natura i w prośbach o dokonywanie Pc poza wodami terytorialnymi nie ma niczego osobistego skierowanego przeciwko tobie/ czy komu innemu.
                  to po prostu dbałość o naturalne i czyste środowisko.
                  No i to by było na tyle, a propo oraz usprawiedliwień.xxx indifferent
                • xiazeluka Re: Obiektywnie rzecz biorąc Kalllko... 22.05.17, 09:04
                  "Anarchista "

Konserwatywny liberał monarchista, kretynie.

"Zawsze używam zwrotu - "wg mnie""

Pretensjonalne pustosłowie. A wg kogo wszyscy się tu wypowiadamy?
          • wkkr Re: Obiektywnie rzecz biorąc Wikul i Czuk1 15.03.17, 12:21
            No dobrze, ale jeśli jest to forma wojny informacyjnej?
            ====
            Ludzie lubią być zgodni z większością. Jeśli masz w sieci teks a pod nim 5 zgodnych opinii to większość ludzi zgodzi się z opiniami niezależnie do merytorycznych racji.
            To jak z kłamstwem powtarzanym 100 razy które staje się prawdą.
            Działalność ruskich trolli ma charakter zorganizowany i jest koordynowane przez ludzi Kremla. To nie są żarty bo dzięki temu Kreml zdobywa nieprawdopodobne możliwości wpływania na opinie publiczną na całym świecie.
            Przykładem skuteczności ich działania jest rozbujanie nastrojów anty ukraińskich w Polsce po Majdanie.
            Czy w tej sytuacji rozsądne jest niereagowanie w imię ideałów swobody wypowiedzi?
            Przecież opinie wypisywane przez ruskie trolle nie mają nic wspólnego ze swobodnym wyrażaniem poglądów.
            • czuk1 Re: Obiektywnie rzecz biorąc Wikul i Czuk1 15.03.17, 12:50
              wkkr. pisze: No dobrze, ale jeśli jest to forma wojny informacyjnej?
              Jest na pewno. Sami agenci wpływu których ja z uporem maniaka pokazuję.... nie zaprzeczają temu.

Piszesz i masz rację : "Działalność ruskich trolli ma charakter zorganizowany i jest koordynowane przez ludzi Kremla. To nie są żarty bo dzięki temu Kreml zdobywa nieprawdopodobne możliwości wpływania na opinie publiczną na całym świecie ".
              Wg mnie. W " tej sytuacji rozsądne jest niereagowanie w imię ideałów swobody wypowiedzi?"....lecz ze wskazywaniem czynionego zła (loginów i treści wrogich wpisów "agentów wpływu") .

>"Przecież opinie wypisywane przez ruskie trolle nie mają nic wspólnego ze swobodnym wyrażaniem poglądów"
              Właśnie. Na działanie antypolskie zorganizowanych zagranicznych agentów wpływu powinno być skierowane analogiczne działanie naszych służb specjalnych. ... a nie jakieś tam amatorstwo emerytów polskich.
            • hymenos Re: Obiektywnie rzecz biorąc Wikul i Czuk1 15.03.17, 12:51
              wkkr napisał:

> No dobrze, ale jeśli jest to forma wojny informacyjnej?

Jaka forma? Według mnie wojna informacyjna polega na rozsiewaniu fałszywej informacji a nie prezentowaniu na otwartym forum pro-coś-tam poglądów i nieudolna próba ich obrony.

> ====
              > Ludzie lubią być zgodni z większością. Jeśli masz w sieci teks a pod nim 5 zgod
              > nych opinii to większość ludzi zgodzi się z opiniami niezależnie do merytoryczn
              > ych racji.

TVP jest jawnie reżimowym publikatorem. To chciałbyś zamknąć ją czy jednak zadbać o to, że by druga strona miała podobną swobodę wypowiedzi tak, by każdy miał wybór. Z autopsji wiem, jakie spustoszenie czyni oglądanie właśnie telewizji publicznej i niemal co niedziela muszę kogoś prostować podając informacje z innych źródeł.

> Działalność ruskich trolli ma charakter zorganizowany i jest koordynowane przez
              > ludzi Kremla. To nie są żarty bo dzięki temu Kreml zdobywa nieprawdopodobne mo
              > żliwości wpływania na opinie publiczną na całym świecie.

Jakoś nie czuję, by Kreml na Aqua zdobył nieprawdopodobny wpływ. Sądzę, że to coś bliższego kompromitacji. Poza tym, jeśli ktoś rzuca tego typu oskarżenia, to powinien mieć za sobą coś więcej niż same teksty kilkorga uczestników dyskusji.

> Przykładem skuteczności ich działania jest rozbujanie nastrojów anty ukraińskic
              > h w Polsce po Majdanie.

Na to wpływ miał cały szereg czynników i nie jesteś w stanie wykazać, że to efekt działalności ruskiej agentury. Spróbuj, jeśli uważasz inaczej. Nie sądzę, byś zdołał zignorować doniesień polskiej, niesterowanej z Moskwy prasy o korupcji, kłótniach, nacjonalizmie itp. rzeczach.

> Czy w tej sytuacji rozsądne jest niereagowanie w imię ideałów swobody wypowiedz
              > i?

Jest, chociażby po to, by wiedzieć jak sobie radzić w sytuacji rzeczywistego zagrożenia.

> Przecież opinie wypisywane przez ruskie trolle nie mają nic wspólnego ze swobod
              > nym wyrażaniem poglądów.

Ależ mają, a przede wszystkim, ruski czy jakikolwiek inny troll to łatka przypinana komuś z kim w normalnej dyskusji nie dajesz sobie rady. Gdy ktoś nie dyskutuje, a pełni funkcję agencji wystarczy ignorowanie.

Poza wszystkim, mam wrażenie, że największy wpływ na demontaż demokracji mają ci, co się dumnie demokratami mianują.
              • wkkr Re: Obiektywnie rzecz biorąc Wikul i Czuk1 16.03.17, 07:30
                hymenos napisał:
                > Jaka forma? Według mnie wojna informacyjna polega na rozsiewaniu fałszywej info
                > rmacji a nie prezentowaniu na otwartym forum pro-coś-tam poglądów i nieudolna p
                > róba ich obrony.
                ========================================================
                Problem polega na tym że Rosjanie (poprzez swoich troll) nie prezentują w sieci poglądów i nie próbują ich bronić.
                Nie przypadkowo na określenie ich działań zostało stworzone nowe pojęcie "postprawda".
                Rosjanie w swej walce informacyjnej posługują się kłamstwem, półprawdami, insynuacjami, fałszywymi stereotypami, sprzeczną z logika interpretacją itd. itd.
                To jest stara dobra propaganda w nowoczesnym wydaniu.
                Czy fora dyskusyjne powinny być bez skrępowania udostępniane profesjonalnym propagandzistom? Czy jest to zgodne z ideą forum dyskusyjnego?
                =====================================================
                > TVP jest jawnie reżimowym publikatorem. To chciałbyś zamknąć ją czy jednak zadb
                > ać o to, że by druga strona miała podobną swobodę wypowiedzi tak, by każdy miał
                > wybór. Z autopsji wiem, jakie spustoszenie czyni oglądanie właśnie telewizji p
                > ublicznej i niemal co niedziela muszę kogoś prostować podając informacje z inny
                > ch źródeł.
                Swobodna wypowiedź nigdy nie wygra z propagandą.
                By konkurować skutecznie z propagandą trzeba również sięgnąć po propagandę.
                Problem polega na tym, że po tej drugiej stronie mało jest ludzi zdolnych do prowadzenia równie plugawej działalności.
                > Jakoś nie czuję, by Kreml na Aqua zdobył nieprawdopodobny wpływ. Sądzę, że to c
                > oś bliższego kompromitacji. Poza tym, jeśli ktoś rzuca tego typu oskarżenia, to
                > powinien mieć za sobą coś więcej niż same teksty kilkorga uczestników dyskusji.
                ======================================================
                Ja abstrahuje od Aqa. Chodzę po rożnych forach i wszędzie spotykam mniej lub bardziej jawnych trolli prorosyjskich. Szczególnie upodobali oni sobie fora militarne i polityczne.
                Na militarnych bardzo łatwo ich poznać po tym, że zawsze bronią dobrego imienia rosyjskiego oręża i sypią jak z rękawa wszelkimi danymi technicznymi dotyczącego sprzętu czy też organizacji armii. O tym że jest to działalność koordynowana świadczy to że wszyscy w tym samym czasie piszą o tym samym w podobny sposób. Jeśli u jednego trolla przeczytam post o Ukrainie to u innego na innym forum znajdę podobny pisany mniej więcej w tym samym czasie.
                ========================
                > Na to wpływ miał cały szereg czynników i nie jesteś w stanie wykazać, że to efe
                > kt działalności ruskiej agentury. Spróbuj, jeśli uważasz inaczej. Nie sądzę, by
                > ś zdołał zignorować doniesień polskiej, niesterowanej z Moskwy prasy o korupcji
                > , kłótniach, nacjonalizmie itp. rzeczach.
                ========================
                Cały szereg czynników nie wyklucza roboty ruskich trolli.
                O tym że była to zorganizowana akcja świadczy to że w tym samym czasie na wszystkich forach, wszystkie ruskie trolle wpadły antybanderowska histerię.
                Ty możesz uważać że to przypadek, ja uważam ze to jest nieprawdopodobne.
                ========================>
                > Jest, chociażby po to, by wiedzieć jak sobie radzić w sytuacji rzeczywistego za
                > grożenia.
                ========================
                A jak twoim zdaniem ma wyglądać rzeczywiste zagrożenie wrogą propagandą w sieci?
                Co miało by się stać na forum byś uznał to za rzeczywiste zagrożenie?
                monalisa miała by wyznać miłość do Putina???????
                ========================
                > Ależ mają, a przede wszystkim, ruski czy jakikolwiek inny troll to łatka przypi
                > nana komuś z kim w normalnej dyskusji nie dajesz sobie rady. Gdy ktoś nie dysku
                > tuje, a pełni funkcję agencji wystarczy ignorowanie.
                ========================
                Nie. Ktoś kto w ramach stosunku pracy wypisuje określone treści na forach internetowych
                nie wyraża swoich poglądów oraz nie prowadzi dyskusji. Taki ktoś uprawia propagandę.
                Ignorowanie nie wystarczy. Takich propagandystów należy zwalczać bo jest wielu ludzi skłonnych uwierzyć w taka propagandę.
                ========================
                > Poza wszystkim, mam wrażenie, że największy wpływ na demontaż demokracji mają c
                > i, co się dumnie demokratami mianują.
                =============================
                Zorganizowana akcja propagandowa oparta na kłamstwach nie ma nic wpółślepego z demokracją i jest jej zaprzeczeniem.
                Demokracja musi czynnie bronic się przed działaniami antydemokratycznym.
                • hymenos Re: Obiektywnie rzecz biorąc Wikul i Czuk1 16.03.17, 10:16
                  wkkr napisał:

> Problem polega na tym że Rosjanie (poprzez swoich troll) nie prezentują w sieci
                  > poglądów i nie próbują ich bronić.

To zupełnie nie pasuje do Monalisy.

> Rosjanie w swej walce informacyjnej posługują się kłamstwem, półprawdami, insyn
                  > uacjami, fałszywymi stereotypami, sprzeczną z logika interpretacją itd. itd.

Problem w tym, że w ten sposób opisałeś Internet. Jakiego tematu byś nie dotknął to pełno w nim tego wszystkiego.

> Czy fora dyskusyjne powinny być bez skrępowania udostępniane profesjonalnym pro
                  > pagandzistom? Czy jest to zgodne z ideą forum dyskusyjnego?

Zbyt idealizujesz fora dyskusyjne. A jest to miejsce, gdzie spotyka się profesor z cieciem, który skończył 5 klas podstawówki, kompletny laik z profesjonałem. Masz pretensje o to, że profesor nie jest w stanie poradzić sobie z cieciem a propagandzista jest natychmiast jest rozpoznawany?

> Swobodna wypowiedź nigdy nie wygra z propagandą.
                  > By konkurować skutecznie z propagandą trzeba również sięgnąć po propagandę.
                  > Problem polega na tym, że po tej drugiej stronie mało jest ludzi zdolnych do pr
                  > owadzenia równie plugawej działalności.

Za mało profesjonalistów, to stwierdzenie obala cały sens (zamiar) wywodu. Nie zgadzam się z tym, że wsparcie jakiejś idei brutalną ingerencją w swobodną wymianę myśli da jakieś pozytywne skutki. Ty nie dałeś się omamić kłamstwem, półprawdą, insynuacjami, fałszywymi stereotypami, sprzeczną z logika interpretacją, dlaczego więc twierdzisz, że inni temu ulegną? Brak zaufania do ludzi?

> Ja abstrahuje od Aqa. Chodzę po rożnych forach i wszędzie spotykam mniej lub ba
                  > rdziej jawnych trolli prorosyjskich. Szczególnie upodobali oni sobie fora milit
                  > arne i polityczne.
                  > Na militarnych bardzo łatwo ich poznać po tym, że zawsze bronią dobrego imienia
                  > rosyjskiego oręża i sypią jak z rękawa wszelkimi danymi technicznymi dotyczące
                  > go sprzętu czy też organizacji armii. O tym że jest to działalność koordynowana
                  > świadczy to że wszyscy w tym samym czasie piszą o tym samym w podobny sposób.
                  > Jeśli u jednego trolla przeczytam post o Ukrainie to u innego na innym forum zn
                  > ajdę podobny pisany mniej więcej w tym samym czasie.

Trzeba wyraźnie zaznaczyć, że odchodzi się od kontekstu nadanego przez wątek i mówi o sprawach bardziej ogólnych. Skupiając się na rosyjskim orężu, który Ty sam przywołałeś, to w necie da się wyróżnić dwie skrajne opcje, zwerbalizowaną przepłynięciem ruskiego złomu z Bałtyku na morze Śródziemne i zachwytami nad nowoczesną i zdolną do interwencji w dowolnym miejscu na świecie. Jest tego tyle, że trudno się dziwić, że w tym samym czasie w różnych miejscach pojawiają się podobne wpisy. Na polskich forach Rosja, Ukraina, Niemcy, UE to podstawowe tematy rozmów o świecie.

> O tym że była to zorganizowana akcja świadczy to że w tym samym czasie na wszys
                  > tkich forach, wszystkie ruskie trolle wpadły antybanderowska histerię.
                  > Ty możesz uważać że to przypadek, ja uważam ze to jest nieprawdopodobne.

A nie przyszło Ci do głowy, że Bandera to jeden z najstarszych (od II w. św.) symboli antypolskości i nie potrzeba żadnych zorganizowanych akcji, nurt antybanderowski był dominujący na polskich forach?

> A jak twoim zdaniem ma wyglądać rzeczywiste zagrożenie wrogą propagandą w sieci
                  > ?
                  > Co miało by się stać na forum byś uznał to za rzeczywiste zagrożenie?
                  > monalisa miała by wyznać miłość do Putina???????

Żeby to stwierdzić, należy stworzyć wiarygodną i opartą na faktach hipotezę oraz zweryfikować skuteczność w oparciu o zdefiniowane w niej mechanizmy. W naszym przypadku zdefiniowane zostało jedynie źródło w postaci rosyjskiej agenturalności i nic poza tym. Brak w tym skuteczności, celu a podstawą pisania tego niby agenta jest opieranie się na mętnie sformułowanych teoriach spiskowych umiejscawianych we wszystkich obszarach geograficznych i zwykle niewiele z Rosją mających wspólnego. Metodą jaką próbujesz wykazać agenturalność można bez problemu wykazać agenturalność takiego krzysia52, który niby to jest na płatnych usługach masonów czy kapitału prezentowanego Sorosem czy innym półżydem.

> Nie. Ktoś kto w ramach stosunku pracy wypisuje określone treści na forach inter
                  > netowych
                  > nie wyraża swoich poglądów oraz nie prowadzi dyskusji. Taki ktoś uprawia propag
                  > andę.

Nie masz żadnego dowodu na to, że wskazane nicki działają tu w ramach stosunku pracy. Na samym wstępie pisałem, że musisz mieć coś więcej niż same teksty umieszczane na forach. Jeśli się mylę, to przedstaw jakieś dowody.

> Zorganizowana akcja propagandowa oparta na kłamstwach nie ma nic wpółślepego z
                  > demokracją i jest jej zaprzeczeniem.
                  > Demokracja musi czynnie bronic się przed działaniami antydemokratycznym.

Nonsens. Demokracja opiera się o propagandę. Programy wyborcze, kampania to propaganda w klinicznej postaci. Albo to akceptujesz, albo stajesz się demokratą, który zwalcza demokrację a konstrukcja demokrację przed działaniami antydemokratycznym należy bronić antydemokratycznym metodami jest dość powszechną by nie rzec typową cechą prezentowaną przez zagorzałych demokratów.
                  • wkkr Re: Obiektywnie rzecz biorąc Wikul i Czuk1 16.03.17, 10:52
                    Słuchaj,
                    Wyobraź sobie że 100 nicków nagle wchodzi na forum i publikują twoje dane osobowe, twoje zdjęcia numer telefonu.
                    Zaczynają zgodnie wypisywać kłamstwa na twój temat, że jesteś pedofilem, złodziejem, masz rudy łeb,
                    codziennie chodzisz pijany, szczasz w gacie i się obnażasz.
                    A wszystko to na zlecenie twojej byłej.
                    Posty te czytają twoi znajomi który niby ci współczują ale z drugiej strony.... w końcu w każdej bajce jest ziarno prawdy.... Tak czy inaczej opinia na twój temat zostaje podważona. Nikt do końcia nie jest pewnie kim tak naprawdę jesteś.
                    =====
                    Co robisz tej sytuacji? Podejmujesz konstruktywną dyskusję czy wynajmujesz adwokata i kierujesz sprawę do sądu?
                    • hymenos Re: Obiektywnie rzecz biorąc Wikul i Czuk1 16.03.17, 11:09
                      wkkr napisał:

> Słuchaj,
                      > Wyobraź sobie że 100 nicków nagle wchodzi na forum i publikują twoje dane osobo
                      > we, twoje zdjęcia numer telefonu.
                      > Zaczynają zgodnie wypisywać kłamstwa na twój temat, że jesteś pedofilem, złodzi
                      > ejem, masz rudy łeb,
                      > codziennie chodzisz pijany, szczasz w gacie i się obnażasz.
                      > A wszystko to na zlecenie twojej byłej.

Na to są odpowiednie paragrafy. Sądziłem, że nie mówimy o działaniu niezgodnym z prawem.

> Posty te czytają twoi znajomi który niby ci współczują ale z drugiej strony....
                      > w końcu w każdej bajce jest ziarno prawdy.... Tak czy inaczej opinia na twój t
                      > emat zostaje podważona. Nikt do końcia nie jest pewnie kim tak naprawdę jesteś.

Jeszcze raz, co innego opinia na mój temat, czyli np. Krzyś twierdzi, że jestem głupi, co innego przytaczanie zdarzeń, których niby jestem uczestnikiem, a które są zwykłym szkalowaniem.

> =====
                      > Co robisz tej sytuacji? Podejmujesz konstruktywną dyskusję czy wynajmujesz adwo
                      > kata i kierujesz sprawę do sądu?

J.W. Dodatkową odpowiedzialność ponosi administrator portalu, którego też mogę pozwać a który ma odpowiednie środki by zareagować. Propagandzenie o tym, że armia rosyjska stoi na straży pokoju na Ukrainie i jest najlepiej wyposażoną armią na świecie to zupełnie inny temat.
                  • wkkr Re: Obiektywnie rzecz biorąc Wikul i Czuk1 16.03.17, 10:53
                    A jeśli chodzi monalise to jest jeszcze kategoria "użytecznych idiotów"
                    To tej jest produkt propagandy.
                  • czuk1 Re: Obiektywnie rzecz biorąc Wikul i Czuk1 16.03.17, 12:34
                    Dla jasności.... by nie być zganionym przez hymenosa...
                    Panowie - hymenos i wkkr. Interesuje mnie - w tej dyskusji - tylko ten jej fragment (zacytowany niżej) a napisany przez wkkr. Do pozostałej treści , bardzo ciekawej i pouczającej nie wcinam się.... nie dojrzałem... intelektualnie.

wkkr pisze m.in: Chodzę po rożnych forach i wszędzie spotykam mniej lub bardziej jawnych trolli prorosyjskich. Szczególnie upodobali oni sobie fora militarne i polityczne. Na militarnych bardzo łatwo ich poznać po tym, że zawsze bronią dobrego imienia rosyjskiego oręża i sypią jak z rękawa wszelkimi danymi technicznymi dotyczącego sprzętu czy też organizacji armii. O tym że jest to działalność koordynowana świadczy to że wszyscy w tym samym czasie piszą o tym samym w podobny sposób. Jeśli u jednego trolla przeczytam post o Ukrainie to u innego na innym forum znajdę podobny pisany mniej więcej w tym samym czasie.
                    --------------------------
                    Wkkr zauważa (jak ja) zjawisko nasilonej agitacji prorosyjskich forumowiczów. Agitacja ta jest bardzo aktywna, nasilająca się, prowadzona z jednego centrum zarządzania (pokazywano w sieci obiekt w St.Petersburgu ul. Sawuszkina 55, informownao o próbie podpalenia obiektu, wnętrze centru - na video , pokazał b.pracownik). Organizację ich działania opisuje trafnie wkrr. Po rodzaju wpisów - zawsze wrogich Polsce, UE, NATO i USA oraz podgrzewających złe nastroje w społeczeństwie polskim - widać determinację, fachowość i dyscyplinę wykonawców internetowej wojny hybrydowej , pokrywającej się dokładnie z postacią opisaną w rezolucji PE i przekazanej w formie apelu do państwa unijnych. Dodam, że taktyka działania najemników zmienia się, doskonali. Aktualnie np. widzę ich loginy na forach "krajowych" piszących po obydwu stronach sceny politycznej . I w ich wpisach nie widać innej motywacji, jedynie by namieszać, skłócić Polaków i szkodzić Polsce, doprowadzić do znienawidzenia UE.
                    Taki stan mamy.
                    Zapaliłem się do tego (przed rokiem) by pokazywać merytorycznie (na konkretnych ich wpisach) na czym polega ta dywersja ideologiczna prorosyjskich trolli . Pokazać, pokazałem. Trolle nie demontują jednak swojej działalności na forum Agory , maja tu swój sztab , w postaci zamkniętego forum - Rosja i świat. Forum jest sygnowane godłem RF.. Stosują (jak tu na forum - xiazulka) różne niedozwolone metody erystyczne , które z miejsca eliminują na forum adwersarzy piszących "inaczej" , też moje wpisy . Są to obelgi, hasłowe oceny wpisu (bzdury, brednie,...) i na tym kończy się - też - moja patriotyczna ,w pewnym sensie, działalność = demaskowanie trolli. Bo przecież trolle ci nie odchodzą a odzew/wsparcie polskich forumowiczów jest niewielki.Dopiero w ostatnich miesiącach zainteresowanie szkodliwym działaniem prorosyjskich agitatorów, jako negatywnym zjawiskiem w sieci, wzrosło.
                    Wg mnie. Jest to jakiś tam efekt działania ale wynika on chyba z tej rezolucji UE i działań polskich mediów. Czas więc na mnie.... by nie bawić się dalej w odkrywającego ... tego co zostaje już opisane przez fachowców (tez na tym wątku), co stało się widocznym faktem . Dochodzę do wniosku, że głównie rolą władz państwa jest by podjąć tę wojnę hybrydową; sami obywatele szans jej wygrania nie mają.
                    Ja , zresztą .... mam nawet zakaz moralny dalszego tu - takiego - pisania , wydany przez kalllkę , w imieniu grona forumowiczów Quanetu. (vide - wpisy poprzednie ).

wkkr pisze m.in: Chodzę po rożnych forach i wszędzie spotykam mniej lub bardziej jawnych trolli prorosyjskich. Szczególnie upodobali oni sobie fora militarne i polityczne. Na militarnych bardzo łatwo ich poznać po tym, że zawsze bronią dobrego imienia rosyjskiego oręża i sypią jak z rękawa wszelkimi danymi technicznymi dotyczącego sprzętu czy też organizacji armii. O tym że jest to działalność koordynowana świadczy to że wszyscy w tym samym czasie piszą o tym samym w podobny sposób. Jeśli u jednego trolla przeczytam post o Ukrainie to u innego na innym forum znajdę podobny pisany mniej więcej w tym samym czasie.
                    • czuk1 Re: Obiektywnie rzecz biorąc Wikul i Czuk1 16.03.17, 12:35
                      Dla jasności.... by nie być zganionym przez hymenosa...
                      Panowie - hymenos i wkkr. Interesuje mnie - w tej dyskusji - tylko ten jej fragment (zacytowany niżej) a napisany przez wkkr. Do pozostałej treści , bardzo ciekawej i pouczającej nie wcinam się.... nie dojrzałem... intelektualnie.

--------------------------
                      Wkkr zauważa (jak ja) zjawisko nasilonej agitacji prorosyjskich forumowiczów. Agitacja ta jest bardzo aktywna, nasilająca się, prowadzona z jednego centrum zarządzania (pokazywano w sieci obiekt w St.Petersburgu ul. Sawuszkina 55, informownao o próbie podpalenia obiektu, wnętrze centru - na video , pokazał b.pracownik). Organizację ich działania opisuje trafnie wkrr. Po rodzaju wpisów - zawsze wrogich Polsce, UE, NATO i USA oraz podgrzewających złe nastroje w społeczeństwie polskim - widać determinację, fachowość i dyscyplinę wykonawców internetowej wojny hybrydowej , pokrywającej się dokładnie z postacią opisaną w rezolucji PE i przekazanej w formie apelu do państwa unijnych. Dodam, że taktyka działania najemników zmienia się, doskonali. Aktualnie np. widzę ich loginy na forach "krajowych" piszących po obydwu stronach sceny politycznej . I w ich wpisach nie widać innej motywacji, jedynie by namieszać, skłócić Polaków i szkodzić Polsce, doprowadzić do znienawidzenia UE.
                      Taki stan mamy.
                      Zapaliłem się do tego (przed rokiem) by pokazywać merytorycznie (na konkretnych ich wpisach) na czym polega ta dywersja ideologiczna prorosyjskich trolli . Pokazać, pokazałem. Trolle nie demontują jednak swojej działalności na forum Agory , maja tu swój sztab , w postaci zamkniętego forum - Rosja i świat. Forum jest sygnowane godłem RF.. Stosują (jak tu na forum - xiazulka) różne niedozwolone metody erystyczne , które z miejsca eliminują na forum adwersarzy piszących "inaczej" , też moje wpisy . Są to obelgi, hasłowe oceny wpisu (bzdury, brednie,...) i na tym kończy się - też - moja patriotyczna ,w pewnym sensie, działalność = demaskowanie trolli. Bo przecież trolle ci nie odchodzą a odzew/wsparcie polskich forumowiczów jest niewielki.Dopiero w ostatnich miesiącach zainteresowanie szkodliwym działaniem prorosyjskich agitatorów, jako negatywnym zjawiskiem w sieci, wzrosło.
                      Wg mnie. Jest to jakiś tam efekt działania ale wynika on chyba z tej rezolucji UE i działań polskich mediów. Czas więc na mnie.... by nie bawić się dalej w odkrywającego ... tego co zostaje już opisane przez fachowców (tez na tym wątku), co stało się widocznym faktem . Dochodzę do wniosku, że głównie rolą władz państwa jest by podjąć tę wojnę hybrydową; sami obywatele szans jej wygrania nie mają.
                      Ja , zresztą .... mam nawet zakaz moralny dalszego tu - takiego - pisania , wydany przez kalllkę , w imieniu grona forumowiczów Quanetu. (vide - wpisy poprzednie ).
                    • hymenos Re: Obiektywnie rzecz biorąc Wikul i Czuk1 16.03.17, 13:58
                      Dużo zdań, mało treści, Czuku. Spróbuj się zastanowić i wykazać prawdziwość swojej własnej tezy, na bazie której oparłeś swój wywód. Teza ta to: Obrona dobrego imienia rosyjskiego oręża i sypanie jak z rękawa wszelkimi danymi technicznymi dotyczącego sprzętu czy też organizacji armii jest wrogie Polsce, NATO, USA i UE.
                      • czuk1 Obiektywnie rzecz biorąc hymenosie 16.03.17, 14:12
                        [i]hymenos napisał: Dużo zdań, mało treści, Czuku. Spróbuj się zastanowić i wykazać prawdziwość swojej własnej tezy, na bazie której oparłeś swój wywód. Teza ta to: Obrona do dobrego imienia rosyjskiego oręża i sypanie jak z rękawa wszelkimi danymi technicznymi dotyczącego sprzętu czy też organizacji armii jest wrogie Polsce, NATO, USA i UE./i]]

Też zastanów się nad tym co napisałeś; kiedy ci powiem, że o broniach nie piszę w ogóle (bo nie znam się na żadnym "orężu"). Przyznam się też, że (może dlatego, że jako ćwierćinteligent) nie dostrzegam szkodliwości dla Polski sypania przez rosyjskich trolli informacji o rosyjskim orężu. Nie widzę też, by uwagi do takich informatorów miała Rosja. Dlatego też, nie znajdziesz mojej (w durnej nieraz) twórczości wpisów na tematy wojskowe. Co najwyżej mogą dotyczyć strąceń samolotów.
                        Już taki durny nie jestem bym uznawał np. prezentację rosyjskich systemów rakietowych , jako zastraszanie Polaków- w ramach tej ukrytej wojny psychologicznej, hybrydowej. To ta jest opisana w rezolucji PE i ta część stosunków polsko-rosyjskich mnie interesuje. Ale... bez ambicji poznawania szczegółów i pisania wszystkiego o wszystkim.
                        • hymenos Re: Obiektywnie rzecz biorąc hymenosie 16.03.17, 14:48
                          Jeszcze raz, ja nie twierdzę, że udzielałeś w tematach militarnych tylko, że swój wywód oparłeś na pewnej tezie, którą w sposób jawny ci przytoczyłem. Skoro twierdzisz, teza ta jest nieprawdziwa, to cały twój wywód jest po prostu nic nie warty. Wojna hybrydowa to pojęcie dość dobrze zdefiniowane i opisane i to tak naprawdę nie jest temat dyskusji w tym wątku. Rezolucja parlamentu UE mówi o jednym z elementów wojny hybrydowej, czyli propagandzie i na tym należałby się skupić. Problem w tym, że UE uchwalając rezolucję jednocześnie sama zaczęła stosować bardzo negatywną propagandę przeciwko Polsce i jej rządowi. Podsumowując, jeśli przywołujesz jakieś przykłady, to postaraj się, żeby były one adekwatne do tego co piszesz niezależnie od tego, czy posługujesz się cytatem z cudzej wypowiedzi czy też podajesz własny przykład. Przykład na prowadzenie wojny propagandowej musi być przykładem propagandy opartej na przeinaczaniu faktów, być skierowana na konkretny podmiot (rząd Polski, podstawowe wartości unijne itp.), i posiadać określone cele (sianie zamętu, dezinformacja, zmiana najbardziej prawdopodobnego scenariusza zdarzeń na inny wygodniejszy dla autorów całej akcji.
                          • czuk1 Re: Obiektywnie rzecz biorąc hymenosie 16.03.17, 15:37
                            hymenos napisał: Jeszcze raz, ja nie twierdzę, że udzielałeś w tematach militarnych tylko, że swój wywód oparłeś na pewnej tezie, którą w sposób jawny ci przytoczyłem.
                            Wywód oparłem na dawnej tezie własnej (dopiero ostatnio PE podjął rezolucję).
                            -----------------------------------------------------------
                            >Skoro twierdzisz, teza ta jest nieprawdziwa, to cały twój wywód jest po prostu nic nie warty.
                            Moja teza oparta jest na wycinku wojny hybrydowej toczonej przez Rosję z UE :
                            - na sieciowej psychologicznej propagandzie skierowanej do Europy w celu wyolbrzymiania/przeinaczania prawdy o rosyjskiej jakoby krzywdzie i poprawności funkcjonowania w świecie,
                            - na funkcjonowaniu sterowanych z Rosji "grup wpływania" na atmosferę i świadomość społeczeństw zachodnich, które umacniają jakieś "prawdy i przekonania" o beznadziei życia na Zachodzie,o demoralizacji życia społecznego, o zniewoleniu przez UE, o zagrożeniach szybkim rozpadem zachodniej cywilizacji, o złych rządach, o powszechnym łamaniu prawa i demokracji, o braku zgody narodowej w państwach, o szkodliwej dla społeczeństw polityce.
                            Teza ogranicza się do pokazywania wykonawców wrogiej rosyjskiej propagandy i jej wykonaców w sieci, na forum Agory.
                            -------------------------------------------------
                            >Wojna hybrydowa to pojęcie dość dobrze zdefiniowane i opisane i to tak naprawdę nie jest temat dyskusji w tym wątku.
                            Zgoda. Stąd używam nieraz pojęcia ogólnego ale koncentruję się na szczegółach, rozgrywających się na forach ale tylko na scenie portalu Agory.
                            -----------------------------------------------------------
                            >Rezolucja parlamentu UE mówi o jednym z elementów wojny hybrydowej, czyli propagandzie i na tym należałby się skupić.

Właśnie tak robię. Pisząc ogólnie o wojnie hybrydowej , wyjaśniam że ten mój "kociokwik" dotyczy (tego i tego) elementu wojny hybrydowej. Małego jej wycinka ale którego nie można lekceważyć , bo dotyczy wpływania na nastroje i poglądy Polaków.
                            ----------------------------------------
                            >Problem w tym, że UE uchwalając rezolucję jednocześnie sama zaczęła stosować bardzo negatywną propagandę przeciwko Polsce i jej rządowi.
                            Widzisz , wychodzisz poza temat. Ale to jest ciekawe. Bo ja mam inne zdanie. Rezolucję o której mówimy opracowywała w PE wcześniej m.in. pani Anna Fotyga. Propaganda przeciw Polsce jest wywołana przez samą Polskę.Toczona jest głownie w zagranicznych mediach. A ostatnio przez Polskę świadomie - i wg mnie - niepotrzebnie eskalowana. Tematu nie rozwijam .
                            ---------------------------------------
                            Podsumowując, jeśli przywołujesz jakieś przykłady, to postaraj się, .....cytatem z cudzej wypowiedzi czy też podajesz własny przykład.
                            Masz rację. Wykorzystam. Dziękuję.
                            ----------------------------------
                            > Przykład na prowadzenie wojny propagandowej musi być przykładem propagandy opartej na przeinaczaniu faktów, być skierowana na konkretny podmiot (rząd Polski, podstawowe wartości unijne itp.), i posiadać określone cele (sianie zamętu, dezinformacja, zmiana najbardziej
                            prawdopodobnego scenariusza zdarzeń na inny wygodniejszy dla autorów całej akcji.

Tak właśnie uważam. I tylko w takich przypadkach opisuję zjawisko.
                            Niestety, przy pomocy obelg i insynuacji a także całkowitej hasłowej negacji moich wpisów -
                            "rosyjska grupa wpływu" doprowadza mnie do wymiany ciosów, które powodują , że pierwsze merytoryczne moje wpisy zostają (niżej) i są zapomniane; czyta się i zapamiętuje ostatnie wpisy.
                            Rzadko kiedy podobnego zdania na temat mojego pierwszego alarmującego wpisu mają inni uczciwi Polacy a wystarczyło by tylko przytaknąć i podtrzymać temat, w "polskim duchu".

• hymenos Re: Obiektywnie rzecz biorąc hymenosie 16.03.17, 21:23
                              czuk1 napisał:

> Wywód oparłem na dawnej tezie własnej (dopiero ostatnio PE podjął rezolucję).

Być może chciałeś, jednak wyszło coś innego.

> >Wojna hybrydowa to pojęcie dość dobrze zdefiniowane i opisane i to tak
                              > naprawdę nie jest temat dyskusji w tym wątku.

> Zgoda. Stąd używam nieraz pojęcia ogólnego ale koncentruję się na szczegółach,
                              > rozgrywających się na forach ale tylko na scenie portalu Agory.

Skoro tak, to po co te punkty opisujące to, co zdefiniowane? To nic nie wnosi, rozwleka wypowiedź i wqrwia tego z kim rozmawiasz. Zrób to co piszesz i skoncentruj się na tym, co zadeklarowałeś.

> Tematu nie rozwijam .

I dobrze.

> Tak właśnie uważam. I tylko w takich przypadkach opisuję zjawisko.
                              > Niestety, przy pomocy obelg i insynuacji a także całkowitej hasłowej negacji mo
                              > ich wpisów -
                              > "rosyjska grupa wpływu" doprowadza mnie do wymiany ciosów, które powodują , że
                              > pierwsze merytoryczne moje wpisy zostają (niżej) i są zapomniane; czyta się i
                              > zapamiętuje ostatnie wpisy.

Ciężki przypadek z Tobą jest. Z wszystkich cech opisujących wojnę propagandową wyszczególniłeś jeden, to jest pro-rosyjskość. To żaden dowód na zorganizowaną działalność propagandową wymierzoną w co?? W Polskę - nie wytrzymuje krytyki. Założenie forum tematycznego Rosja z herbem na winiecie nie ma charakteru wojny propagandowej. Wchodzenie w dyskusję do ludzi, którzy się tam udzielają i pouczanie się w stylu Czuka powoduje to, o co masz pretensje, znaczy się ciosy jak to nazwałeś. Na Aqua wchodząc w podobnym stylu spotkałeś się z identyczną reakcją, mimo, że tu nie było i nie ma a żadnej agentury wojny propagandowej. Pomyśl o radzie Kallki i zostaw wojnę hybrydową specjalistom z tej dziedziny.

> Rzadko kiedy podobnego zdania na temat mojego pierwszego alarmującego wpisu maj
                              > ą inni uczciwi Polacy a wystarczyło by tylko przytaknąć i podtrzymać temat, w "
                              > polskim duchu".

??
    • wkkr Re: monalisa2016 - nowy administrator forum 15.03.17, 11:41
      Zaskakujące.... Kolejny raz zwolennik PiS okazuje się również miłośniekiem matuszki Rasiji.....
    • monalisa2016 Re: monalisa2016 - nowy administrator forum 15.03.17, 14:19
      Haha, tylko Eva15 (swojego czasu na FS) i ja doznaliśmy zaszczytu zakładania wątków na nasz temat, oznacza to że nasze posty wnoszą coś pozytywnego, kontrowersyjnego, informatywnego na forum co wzbudza dużą ich poczytalność w przeciwnym razie nie zakładało by sie takiego wątka na forum.

A tak przy okazji i nawiasem, żaden znachor świata nie wymyślił jeszcze żadnego zielska by uzdrowić niektórych znanych nam tu na forum zawodowych trolli z ich głupoty, tępoty, arogancji, braku wiedzy i tolerancji.

smile, smile, smile
      • czuk1 Re: monalisa2016 - nowy administrator forum 15.03.17, 22:13
        monalisa2016 napisał(a):
        > Haha, tylko Eva15 (swojego czasu na FS) i ja doznaliśmy zaszczytu zakładania wą
        > tków na nasz temat, oznacza to że nasze posty wnoszą coś pozytywnego, kontrowersyjnego, informatywnego na forum co wzbudza dużą ich poczytalność w przeciwnym
        > razie nie zakładało by sie takiego wątka na forum.

-----------------------------------------------------------------------
        Zarozumiałość do potęgi. Nie pamiętam waszych osobowych wątków - chyba dlatego, że są zbyt samolubne. W ogóle nie znalazłem żadnego wątka. A szukałem w odmianie przez przypadki.
        Mianownik Kto? Co?: wątek
        Dopełniacz Kogo? Czego?: Nie lubię wątku
        Celownik Komu? Czemu?: Przyglądam się wątkowi
        Biernik Kogo? Co?: Lubię wątek
        Narzędnik Z kim? Z czym?: Rozmawiam z wątkiem
        Miejscownik O kim? O czym?: Rozmawiam o wątku
        Wołacz: Hej! wątku
        Nie ma go i tam. Piszę jednak o "wątku" dlatego, że zwracałaś mi uwagę, że nie znam polskiego.

> A tak przy okazji i nawiasem, żaden znachor świata nie wymyślił jeszcze żadnego
        > zielska by uzdrowić niektórych znanych nam tu na forum zawodowych trolli z ich
        > głupoty, tępoty, arogancji, braku wiedzy i tolerancji.

Tak, oni są tymi plagami zniewoleni/zablokowani a trolle prorosyjscy te swoje plagi emanują na zewnątrz, na forum

• piq jesteście, towarzyszko, skończoną jełopką... 16.03.17, 03:13
        ...o inteligencji stułbii. Na tym szacownym forum tylko z tego jesteście znana do tego stopnia, że większość godnych forumowiczów nie zaszczyca was nawet wyzwiskiem. Ja czynię wam tę łaskę i mówię wam: won, bo przyjedzie dezynsektor i dokona na was higienicznego uboju robactwa.

Z pewnością na ruską agentkę jesteście zbyt głupia. Zatem piszecie za darmo swoje kretyństwa. To oznacza, że jesteście jeszcze głupsza niż zbyt głupia. Ale Polką nie jesteście na sto procent.
        • pijatyka Amen ;) 13.05.17, 00:29

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka
  • Kategorie
  • Najnowsze wątki
  • Więcej forów
  • Więcej na tym forum
  • Tagi
  • Polecane
  • Powiązane tematy
  • Najciekawsze
  • Aktywne