Dodaj do ulubionych

Co wam jest,Polacy?

06.01.17, 21:05
"Pozwoliliśmy Ukraińcom wejść nam na głowę"

Jednym pozwolacie wejsc sobie na glowe. Innym robicie loda.Gdzie wasz honor,gdzie wasza duma narodowa z ktorej Polacy slyneli przez wieki?

Obserwuj wątek
    • pro100 Re: Co wam jest,Polacy? 06.01.17, 21:19
      kombinuj dalej iwan.
      • igor4.uk Re: Co wam jest,Polacy? 06.01.17, 21:41
        pro100 napisał:

> kombinuj dalej iwan.

A ty nadal mozesz robic loda piotrek...
        • pro100 Re: Co wam jest,Polacy? 06.01.17, 22:02
          kacapska onuca gorzej niż kocie gó....
          • igor4.uk Re: Co wam jest,Polacy? 06.01.17, 22:06
            pro100 napisał:

> kacapska onuca gorzej niż kocie gó....

A co,piotrek,jedno i drugie probowales na smak?
            • pro100 Re: Co wam jest,Polacy? 06.01.17, 22:08
              widze aigor4.jukej i chwatit
              • igor4.uk Re: Co wam jest,Polacy? 06.01.17, 22:24
                pro100 napisał:

> widze aigor4.jukej i chwatit

A szkoda,bo zaczales bardzo ciekawa rozmowe o tym,na czym sie znasz.
            • pro100 Re: Co wam jest,Polacy? 06.01.17, 22:10
              widze ajgor4.jukej i chwatit
      • eva15 Może Dmowski ci pomoże, głuptasiński 06.01.17, 22:10
        Polskim problemem jest fakt, że Dmowski na po dziś dzień rację:

"Wielu Polaków znacznie bardziej nienawidzi Rosji, niż kocha Polskę"

demotywatory.pl/4492468/Wielu-Polakow-znacznie-bardziej-nienawidzi-Rosje-niz-kocha-Polske

I jeszcze Korwin- Mikke na dokładkę w tym temacie:

Jak powiedział kiedyś śp. Roman Dmowski istnieją Polacy, którzy bardziej nienawidzą Rosji niż kochają Polskę, ja się zaliczam do tych, którzy bardziej kochają Polskę. (...) Do Rosji mam stosunek obojętny. To znaczy bardzo lubię Rosję oczywiście, ale im dalej Polski tym bardziej ją lubię. (...) Pan Wiktor Orban bardziej kocha Węgry niż nienawidzi Rosji natomiast Jarosław Kaczyński akurat jest klasycznym przykładem człowieka, który bardziej nienawidzi Rosji niż kocha Polskę i dlatego gotów jest Polskę spalić nawet w ogniu atomowym byle tylko Rosji zaszkodzić. Ja się na taką politykę nie piszę.

pl-pl.facebook.com/janusz.korwin.mikke/posts/10152669100437060
        • pro100 Re: Może Dmowski ci pomoże, głuptasiński 06.01.17, 22:19
          duch kacapii wiecznie żywy. za grosz subtelności. żeby mieć pretekst do wybijania czeczenów wysadza budynek ze swoimi i w dodatku daje się za rękę złapać. żeby terrorystów ubić to całą publikę w teatrze wytruje, dzieciaków w szkole powybija - liudiej u nich mnogo. twarzą rosji nadal ryj kacapii
          • igor4.uk Re: Może Dmowski ci pomoże, głuptasiński 06.01.17, 22:31
            pro100 napisał:

> duch kacapii wiecznie żywy. za grosz subtelności. żeby mieć pretekst do wybijan
            > ia czeczenów wysadza budynek ze swoimi i w dodatku daje się za rękę złapać. żeb
            > y terrorystów ubić to całą publikę w teatrze wytruje, dzieciaków w szkole powyb
            > ija - liudiej u nich mnogo. twarzą rosji nadal ryj kacapii

piotrus,alez zaplules sie.
            • pro100 Re: Może Dmowski ci pomoże, głuptasiński 07.01.17, 10:21
              nie mówie że wszystko mi się nie podoba. krytycznie oceniam użycie nadmiarowe siły mordowania (ekonomia i proporcje) a np pogonie sorszów chodorkowskich i innej zbyt bezczelnej chazarii bym i polsce życzył.
          • eva15 Re: Może Dmowski ci pomoże, głuptasiński 06.01.17, 22:37
            No tak, a ty z tą"kacapią" wykazałeś się niezwykłą subtelnością.
            • pro100 Re: Może Dmowski ci pomoże, głuptasiński 07.01.17, 10:31
              tu nie idzie o subtelności. jak rozmawiać z kimś kto nie szanuje życia swoich w nic nie zaangażowanych ani politycznie ani biznesowo przeciw władzy. to nie władza to swołocz (znaczy ryj kacapii). ze swołocza się nie rozmawia. biznesy można robić ale ręki się nie podaje.
        • igor4.uk Gluptasinski? 06.01.17, 22:30
          eva15 napisała:

> Polskim problemem jest fakt, że Dmowski na po dziś dzień rację:
          > "Wielu Polaków znacznie bardziej nienawidzi Rosji, niż kocha Polskę"

Dmowski byl Polakiem,a co za tym idzie,nie byl do konca szczery nawet przed soba.
          To nie nienawisc,a kompleksy.I wlasnie dlatego robia loda Amerykanom.
          • eva15 Re: Gluptasinski? 06.01.17, 22:41
            igor4.uk napisał(a):

> Dmowski byl Polakiem,a co za tym idzie,nie byl do konca szczery nawet przed soba.

Wow! Zapewne jak zwykle masz rację. Podziwiam tylko, że dyskutujesz z gruntu nieszczerymi Polakami.
            • igor4.uk Re: Gluptasinski? 06.01.17, 22:45
              eva15 napisała:

> Wow! Zapewne jak zwykle masz rację. Podziwiam tylko, że dyskutujesz z gruntu ni
              > eszczerymi Polakami.

Taki juz udzial gluptasinskich smile

• eva15 Re: Gluptasinski? 06.01.17, 22:56
                Mój wpis był do pro100. Nic na to nie poradzę, że się z nim identyfikujesz.
                • igor4.uk Re: Gluptasinski? 06.01.17, 23:11
                  eva15 napisała:

> Mój wpis był do pro100. Nic na to nie poradzę, że się z nim identyfikujesz.

Nic nie wskazywalo na to,ze twoja odpowiedz byla kierowana do pro100,wrecz przeciwnie,mozna bylo odniesc wrazenie,ze odpowiadasz na moje pytanie,ktore zadalem w tytule watku.

p.s. ty rowniez zle zrozumialas moje slowa.ja nie pisalem o nieszczerych Polakach,a tylko o tym,ze nikt nie lubi publicznie mowic o swoich kompleksach.
                  • eva15 Re: Gluptasinski? 06.01.17, 23:23
                    Powiedziałam jasno, do kogo był wpis. Nie zamierzam bić tasiemcowo piany. Twój wpis zrozumiałam dobrze.
                    • igor4.uk Re: Gluptasinski? 07.01.17, 00:01
                      eva15 napisała:

> Twój wpis zrozumiałam dobrze.

Na pewno go zle zrozumialas,ale nie widze sensu ciebie przekonywac,bo ty zawsze musisz miec racje.
                      • monalisa2016 Re: Gluptasinski? 07.01.17, 00:20
                        igor4.uk napisał(a):

Uffffffffff? sad(((
                      • eva15 Re: Gluptasinski? 07.01.17, 00:22

Niczego źle nie zrozumiałam. Napisałeś:

[i]Dmowski byl Polakiem,a co za tym idzie,nie byl do konca szczery nawet przed soba.
                        To nie nienawisc,a kompleksy
                        [/i]

Walnąłeś kulą w płot. Dmowski to akurat JEDYNY bardzo inteligentny Polak-polityk, który chciał układać stosunki z Rosją nie na zasadzie kompleksów, lecz wspólnych interesów. Ot taki polski wyjątek hołdujący Realpolityk, bez emocji, kompleksów i obciążeń historycznych. To właśnie m.in. DLATEGO (obok rzekomego antysemityzmu) w tzw. "wolnej Polsce" jest odsuwany w cień. On na pewno nie robiłby loda USA. Co nie znaczy, że Rosję kochał. On czysto realistycznie widział SENS w porozumieniu z Rosją.

Igor, nie szukam dyskusji z tobą i nie staram się wpisywać pod twoje posty. Ja niemiło doświadczyłam tego, jak się ze mną potrafisz obchodzić, gdy ci moje poglądy nie pasują. Jak pisałam - nie mam do ciebie żalu, inaczej cię oceniałam i to tylko moja wina. Wierz mi więc, że wyciągnęłam z tego lekcję. Nie chcę z tobą zwady ani bicia piany.

O Dmowskim możesz oczywiście wypisywać, co sobie chcesz. Pewno dobrze go znasz, skoro napisałeś o nim to, co napisałeśsmile.
                        • eva15 Re: Gluptasinski? 07.01.17, 00:33
                          Aha i jeszcze jedno:
                          też jestem Polką. Mimo to nie wmówisz mi, że patrzę na Rosją z pozycji kompleksów, jak wg ciebie każdy Polak, włącznie z Dmowskim..
                          • monalisa2016 Re: Gluptasinski? 07.01.17, 01:01
                            Z innej beczki,
                            czytałaś o tym co rozsyłał wiadomości do rożnych redakcji o innych by ich zniszczyć a teraz? smile
                            meedia.de/2017/01/06/kai-diekmann-und-der-sex-vorwurf-mit-bild-im-fahrstuhl-nach-oben-mit-dem-spiegel-wieder-nach-unten/

www.youtube.com/watch?v=Q2a8o2a8jQM&t=0s
                            • eva15 Re: Gluptasinski? 07.01.17, 01:08
                              Dzięki, jutro przeczytam, muszę spadać, jutro mam wiele zadań.
                          • igor4.uk Re: Gluptasinski? 07.01.17, 14:37
                            eva15 napisała:

> Aha i jeszcze jedno:
                            > też jestem Polką. Mimo to nie wmówisz mi, że patrzę na Rosją z pozycji kompleks
                            > ów, jak wg ciebie każdy Polak, włącznie z Dmowskim..

Kazdy odreaguje swoje kompleksy po innemu.
                            Ty mieszkasz w Niemczech i sila rzeczy odreagujesz swoje kompleksy na Niemcach,wlasnie stad Twoje watki i wpisy o nich,w ktorych nie dajesz im zadnych szans.Polacy robia loda,a Niemcy maja obciete jaja.Ty jestes inteligentna kobieta,i nie mozesz za to obwiniac Rosjan smile

• igor4.uk Re: Gluptasinski? 07.01.17, 14:33
                          eva15 napisała:

> O Dmowskim możesz oczywiście wypisywać, co sobie chcesz. Pewno dobrze go znasz
                          > , skoro napisałeś o nim to, co napisałeśsmile.

O Dmowskim wiem tyle samo,co i Ty,a moze troche wiecej,bo oprocz polskich zrodel korzystam z rosyjskich,co pozwola szerzej popatrzec na tego polskiego nacjonaliste smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka