Dodaj do ulubionych

ciekawosc mnie naszla..

24.05.17, 17:22
w dzisiejszej GW natknalem sie na nast. wiadomosc:
wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114871,21856849,byly-radny-pis-z-zarzutem-znecania-sie-nad-zona.html#MT2
wpisalem do googla "rafal p. zarzuty prokuratury", zeby porownac, jak poszczegolne media przekazuja tego newsa z uwzglednieniem jednego kryterium, a mianowicie z wyeksponowaniem, ze ow damski bokser powiazany jest z PISem. Wyniki z pierwszej strony:

faktpl- jedna wzmianka o PIS "Były radny PiS przekonywał ze łzami w oczach,.."

polskie radio- jedna wzmianka o PIS i dodatkowo pochlebny dla PIS komentarz "P. po pierwszych publikacjach zrezygnował z klubu radnych PiS i z partii.
Zachowanie byłego radnego, tuż po ujawnieniu sprawy, skomentował m.in. wiceminister sprawiedliwości Patryk Jaki, informując na Twitterze, że Prokuratura Krajowa objęła nadzór nad sprawą radnego P. Napisał: "w mojej ocenie - zero litości dla takich drani".

gazeta pomorska- zadnej wzmianki o PIS.

tvn24- jedna wzmianka o PIS "24 kwietnia do sprawy odniosła się rzeczniczka PiS. - Rafał P. nie jest członkiem Prawa i Sprawiedliwości. I bardzo bym państwa prosiła o to, by jego z nami nie utożsamiać - mówiła Beata Mazurek. I dodała, że adwokat jego żony wystąpił o interwencję do prezesa Jarosława Kaczyńskiego."

wp.pl- 3x PIS w tym jeden raz w tytule: "Sprawa wyszła na jaw pod koniec lutego, kiedy żona byłego już radnego PiS-u opowiedziała mediom o znęcaniu się nad nią."
" P. po pierwszych publikacjach zrezygnował z klubu radnych PiS i z partii."

interia pl- 1x PIS plus ten sam komentarz co polskie radio:
"P. po pierwszych publikacjach zrezygnował z klubu radnych PiS i z partii. W kwietniu zrezygnował z mandatu radnego.
Zachowanie byłego radnego, tuż po ujawnieniu sprawy, skomentował m.in. wiceminister sprawiedliwości Patryk Jaki, informując na Twitterze, że Prokuratura Krajowa objęła nadzór nad sprawą radnego P. Napisał: "w mojej ocenie - zero litości dla takich drani".

dziennik pl- tak samo jak powyzej:
"P. po pierwszych publikacjach zrezygnował z klubu radnych PiS i z partii.
Zachowanie byłego radnego, tuż po ujawnieniu sprawy, skomentował m.in. wiceminister sprawiedliwości Patryk Jaki, informując na Twitterze, że Prokuratura Krajowa objęła nadzór nad sprawą radnego P. Napisał: W mojej ocenie - zero litości dla takich drani."

dorzeczy.pl- 2x PIS w tym jeden raz w tytule:
" Żona byłego radnego PiS zarzuca mu przemoc domową i nękanie."

GW- 5x PIS w tym 1x w tylule

Obserwuj wątek
    • qwardian Socjotechnika... 24.05.17, 18:33

Wszystkie media na naszej planecie nadają na zamówienie, z tą różnicą, że w Polsce po obydwu stronach. Antynarodowej (kontynuatorki czerwonej rewolucji) i narodowej (tradycyjnej).

Pamiętacie bajeczkę o dobrym chirurgu o złotych rączkach i złym Ziobro, bo temu jest poświęcony poniższy wpis blogowy. To wszystko socjotechnika, przykro, że tak jest..

"Na moje nieszczęście, w przeciwieństwie do obozu antypisu, jestem obdarzona zarówno dobrą pamięcią, jak i poczuciem przyzwoitości wyniesionym z domu (i to jest, niestety, ogromna wada wszystkich PiS-owców, którzy nie potrafią albo nie chcą dzielić złych ludzi na złych, bo z opozycji, i dobrych, bo naszych) i pamiętam doskonale sprawę osławionego doktora Mirosława G., "chirurga o złotych rękach", o którym zły minister Ziobro powiedział, że nikt więcej przez tego pana nie będzie pozbawiony życia (pamiętam też doskonale nagranie ze szpitala, gdzie dr G. namawiał innego lekarza do odłączenia pacjenta od aparatury podtrzymującej życie, bo przecież inaczej spędzi długi weekend na sali - polecam: wstrząsający materiał!). Pamiętają państwo wyssaną naprędce z brudnego paluchu od nogi historię o zapaści przemysłu przeszczepów (w rzeczywistości zapaść rozpoczęła się PRZED wystąpieniem Ziobry). A pamiętają Państwo jeszcze małżonkę zacnego doktora Mirosława G. (którego niemieckie prawo ścigało z powodu śmierci niemieckiego pacjenta - rzeczywistość bywa ciekawsza, niż wszelkie bajki!), posiadaczkę BŁĘKITNEJ KARTY? ....

Otóż - gdzieś tak koło roku 2010 (czyli lata świetlne po rządach Ziobry) żona doktora Mirosława G. przyznała się w mediach, że przez całe lata mąż ją maltretował. Nie tylko fizycznie - a jako lekarz wiedział, jak bić, żeby ewentualna obdukcja była dla niego łaskawa), ale i psychicznie. Kulturalna, wykształcona kobieta, skrzypaczka - miała niebieską kartę, bo mąż traktował ją jak szmatę. Jak wyznała publicznie - całymi latami bała się o swoje życie ...

A co najbardziej wstrząsające, to reakcja antypisu na wyznanie żony "chirurga o złotych rękach". Otóż - została potraktowana jak szmata. JAK SZMATA. Dokładnie tak, jak ją traktował mąż, znany chirurg. Wówczas się jeszcze tej nieprawdopodobnej znieczulicy dziwiłam. Dziś, po beztroskim wyznaniu obywatela Żakowskiego Jacka (fanatycznego orędownika konwencji antyprzemocowej!), że dzieci (Kijowskiego) muszą cierpieć, gdy ojcowie idą na wojnę z PiS, przestałam się dziwić."

blog-n-roll.pl/en/damski-bokser-z%C5%82y-i-damski-bokser-dobry#.WSWvCzRFxdY
      • kalllka Re: Socjotechnika... 24.05.17, 19:39
        a ciekawam jak rozpoznajesz druga stronę, qw.
        /mnie trudno znaleźć jakiekolwiek idee, programy, środ nieurolingwisyycznych newsow.
        Hmmm, tak sobie myśle ze to znak czasów, internet szybkością i ilością podawanych informacji wymusza bezideowosc...
        Chętnie bym obejrzała
        może jest gdzieś jeszcze, tyle ze pomijany przez internet, organ polskich: konserwatystów,socjalistów czy tez zadeklarowanych łysych /?/
        • qwardian Re: Socjotechnika... 24.05.17, 19:53
          Filozoficznie rzecz biorąc, bez patosu, ja chcę żyć Kaleczko w spokoju, mając świadomość, że jak coś zbuduję to stać będzie, a jeżeli ktoś czerpie satysfakcję z burzenia porządku, świata i mojego domu to przykro mi, że dzielę szmat czasu na tej planecie z psychopatami.
          • kalllka Re: Socjotechnika... 24.05.17, 20:57
            To co ty, u Boga ojca, czytasz przy śniadaniu?
            • qwardian Re: Socjotechnika... 24.05.17, 21:32
              Teraz wiem, że tutaj tak być musi, ale prysły złudzenia i jest mi jakoś przykro...
    • gini Re: ciekawosc mnie naszla.. 24.05.17, 21:34
      Wiesz wszystko na sprzedaz , prasa nie informuje, prasa jest strona w sporze, czy to po jednej czy po drugiej.
      Kiedys, zaczynalam dzien w necie od prasowki, dziis juz sie nie chce, jest coraz gorzej.
      Jedno co jeszcze zastanawiia, ze nie cofaja sie przed niczym, wykorzystuja kazda tragedie, do zalatwienia swoich politycznych, porachunkow, lub do podniesienia nakladu .

Artysci polscy, to juz nie artysci to przekaziory,koszmar jednym slowem .
      pozdrrawiam Cie serdecznie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka