perla 01.06.17, 15:28 www.youtube.com/watch?v=5GD3aGJ7zgQ ++++++++++++++++++++++++++++++++++ to super że mamy taką patriotyczną młodzież. I super, że Dewiant52 dekuje się w Oregonie bo już by miał chrapkę na naszego Murzyna właśnie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dachs Wygarnął, ale i tak ma do tyłu. 01.06.17, 16:20 A jakie wpisy pod tym materiałem. "Niech wielu tych baranów w Sejmie bierze przykład patriotyzmu z młodego pokolenia." "1000lat pod zaborem watykańskim, piorącym mózgi dzieciom niezależnie od pochodzenia etnicznego, brawo Polsko!" "Takich imigrantów jak on i Miriam Shaded szanuję Tacy ludzie swoją pracą i polskimi wartościami pokazują lewactwu że prawdziwa tolerancja to nie polega na tym że arab daje ci w mordę a ty nic mu nie zrobisz bo oskarżą cię o rasizm,faszyzm czy coś jeszcze." Prawdziwa tolerancja polega na tym że arabowi dajesz w mordę i nie oskarżą cię o rasizm, faszyzm czy coś jeszcze. Myśl o tym, że któregoś dnia dostanie od Prawdziwego Wolaka po ryju zanim wyciągnie z portfela swoje zdjęcie na trybunie sejmowej i karteczkę z tekstem, napawa mnie smutkiem. Sympatyczny chłopak. Dużo wie o funduszach strukturalnych. Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 Re: Wygarnął, ale i tak ma do tyłu. 01.06.17, 18:20 dachs napisał: > Sympatyczny chłopak. Dużo wie o funduszach strukturalnych. Ba! Odpowiedz Link Zgłoś
jenisiej Prawdziwa tolerancja 01.06.17, 23:42 dachs napisał: Prawdziwa tolerancja polega na tym że arabowi dajesz w mordę i nie oskarżą cię o rasizm, faszyzm czy coś jeszcze. Prawdziwa tolerancja polega na tym, że Szwed katuje swą dziewczynę, Dunkę, w polskim akademiku, a polski sąd skazuje go na grzywnę. Obecnie Szwed domaga się przywrócenia praw studenta (medycyny), uczelnia przeżuwa papiery. Aha, Szwed jest z Malmoe, więc ma oczywiście pochodzenie afgańskie. Dunka pochodzi z Cejlonu. Odpowiedz Link Zgłoś
dachs Świadectwo o pilności reformy edukacji 01.06.17, 16:25 www.youtube.com/watch?v=tbioUsyUX-k Odpowiedz Link Zgłoś
gertuszka Re: Świadectwo o pilności reformy edukacji 01.06.17, 16:35 Obie wypowiedzi jak i ich autorzy - absurdalność. Słuchając tetych młodych ludzi, kompletnie nie wiadomo, jakim cudem! są w Sejmie. Jak to się stało. Czekoladkowy poseł... mówiący o chrzescijańskim rodowodzie Europy wywołał u mnie szczery śmiech choć nie jest mi do śmiechu. Brakuje mu dziwy w ręku. Nie jestem rasistką. Te dzieci nie umieją mówić i mają immunitety poselskie. "Pani poseł" i "Pan poseł". Straszne! I śmieszne i straszne. Odpowiedz Link Zgłoś
perla Re: Świadectwo o pilności reformy edukacji 01.06.17, 16:43 gertuszka napisała: > Obie wypowiedzi jak i ich autorzy - absurdalność. Słuchając tetych młodych ludz > i, kompletnie nie wiadomo, jakim cudem! są w Sejmie. Jak to się stało. Czekolad > kowy poseł... mówiący o chrzescijańskim rodowodzie Europy wywołał u mnie szczer > y śmiech choć nie jest mi do śmiechu. Brakuje mu dziwy w ręku. Nie jestem rasis > tką. Te dzieci nie umieją mówić i mają immunitety poselskie. "Pani poseł" i "Pa > n poseł". Straszne! > > I śmieszne i straszne. Pani tuszko, Pani chyba nie zrozumiała, że to jednodniowy "sejm" z okazji Dnia Dziecka. Oni nie mają żadnych immunitetów właśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
gertuszka Re: Świadectwo o pilności reformy edukacji 01.06.17, 21:54 Pies ich j...ł, koleś. Prymitywy de domo, to widać. Strach, że będą mieli pani perło, nie zrozumiała pani. Odpowiedz Link Zgłoś
gertuszka Re: Świadectwo o pilności reformy edukacji 01.06.17, 22:06 A tak poza wszystkim, to rozśmieszyłeś mnie tym murzynem właśnie. Nie powiesz mi, że wysłuchałeś z powagą. Odpowiedz Link Zgłoś
perla Szanowna Pani tuszko 01.06.17, 23:22 po pierwsze Murzyn pisze się z dużej litery. Pani to powinna wiedzieć gdyż jako rodowita warszawianka wie Pani, iż w PW walczył Murzyn. Mieszka Pani nadal w Warszawie na Ochocie to należy uhonorować tego Murzyna. Ostatecznie walczył za Pani rodowite miasto. Natomiast napisała Pani w pierwszym wpisie w tym wątku, że nie jest wcale Pani do śmiechu. Rozumiem to. Nawet bardziej niż Pani teraz. Najgorsze przyjdzie potem. Ale ja Pani pomogę. Wydobędę Panią z kłopotów. Tym razem odbiorę telefon od Pani. Ponieważ Pani wie, że od 19:00 nadużywam alkoholu a rano leczę kaca do 9:00 i dopiero jestem w swojej firmie o 11, to proszę zadzwonić do mnie o 13:15. Ale to nie może być 13:14 czy 13:16. To ma być dokładnie o 13:15. Kwadrans po nieparzystej. Niech Pani nie popełni ostatniego błędu tego z 15:00. Wybór należy do Pani, Pani tuszko (urocze i miłe pseudo) właśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
gertuszka Re: Szanowna Pani tuszko 02.06.17, 10:31 Po pierwsze, co się stało, że jest Pan tak o tym murzynie w zaangażowany sposób pisze. Cokolwiek odpowie Pan, ja nue libię murzynów choć mieszam, bywa, że w Warszawie. Nie generalizujmy. Nie lubię - i koniec. Nie lubię wyznawców islamu i nie lubię Zydów. Tak, tak! Dobrze Pan pomyślał. Wewntętrzny antysemityzm. Wczoraj spędziłam czas z osobami tego pochodzenia z wieków, i wymyślaliśmy najcięższe "gazowe" żarty antysemickie. A wracając do murzyna. Nawet, jeśli on walczył nie wzrusza mnie to. Nigdy nie wiesz człowieku, co w takim siedzi naprawdę. Nie ma w tej przestrzeni pojęcia "to jest nasz Żyd" (to jest nasz Miś) - to jest nasz Murzyn. Tak jak nie będzie - to jest nasz muslim. Ustalmy, ktora godzina jest obcenie na zegarku. Ponieważ ja także walcząc ale porannie leczę już kaca na moim osobistym zegarku jest 10.30. Więc jeśli mamy poruszać kwestie minut, a może nawet sekund, to sytuacja zaczyna mnie przerastać. Proszę dać mi szansę, i sobie, i sobie, człowieczeństwu. To jest najważniejsze, tak uważam. Odpowiedz Link Zgłoś
perla Re: Szanowna Pani tuszko 02.06.17, 11:59 ależ mnie chodziło tylko o formę pisania, znaczy się, że Murzyn pisze się dużej litery. Ale co do istoty samego Murzyna to zgadzam się. Nigdy nie wiadomo co takiemu może przyjść do głowy. Lepiej się nie odwracać plecami do takiego bo siekierką wyrżnie albo co. A co do Żydów jest. Miałem kiedyś znajomą Żydówkę, która powiedziała, że najwięksi antysemici są wśród Żydów. Ja do Żyda nic nie mam, ani lubię ani nie lubię. Jedyne co u nich lubię to państwo Israel. Zegarki faktycznie różnie pokazują czas więc nie ma co się tym zajmować aż tak szczegółowo właśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
gertuszka Re: Szanowna Pani tuszko 02.06.17, 21:29 Sorry ale w związku z tym postuluję Tuszko z dużej. Jeśli murzyn z dużej to tym bardziej ja. Ja się tego - domagam. Jestem białej rasy i proszę mnie nie sekować, ani nie preśladować. Murzyn z dużej, a zdrobnienie (samowolne) które toleruję - z małej? Murzyna sobie Perła chce zafundować, Mater Dei ! Odtąd murzyn będzie przeze mnie pisany z najmniejszej litery. Niech do Afryki spada i tak se rządzi. Murzyn z czubem na łbe i "szczęść Boże". Nieeeeeee! Co na to ks. Boszeeee! Nie ma zgody na murzynów, pederastów, pedałów, na "tolerancję" - na ortodoksję wszelaką - ani na rozpasanie! Zboczeniec pozostanie zboczeńcem, murzyn - murzynem, żyd - żydem i tak dalej. Nie postuluję wyższości białej rasy ale wedle rodzaju niech się ludzie w grupy zbierają. Wku...ają mnie drużyny piłkarskie, w których kazdy jest z innej parady, jakiś murzyn, jakiś cholera wie, koreanczyk - jak tu kibicować? Jakiś niemiec cholera, co jego tatusiowie w wermahcie, ja nie chcę tak. Nie! Odpowiedz Link Zgłoś
institoris2 Re: Szanowna Pani tuszko 02.06.17, 22:05 coraz bardziej mi Pani Tuszka Pania Miriam przypomina, i odnosze wrazenie, ze Pani Tuszcze coraz trudniej przychodzi Miraiamowa "werwe" pisarsko-artystyczna utemperowac (na uzytek forum oczywiscie). Tak czy inaczej sie ciesze, bo Miriam zawsze lubilem czytac, wiec Pania Tuszke zachecam do bytnosci. Odpowiedz Link Zgłoś
gertuszka Re: Szanowna Pani tuszko 02.06.17, 22:45 Bardzo miło. Uczucie często zupełnie nieobecne na tym forum Odpowiedz Link Zgłoś
perla Re: Szanowna Pani tuszko 02.06.17, 23:03 institoris2 napisał(a): > coraz bardziej mi Pani Tuszka Pania Miriam to nie jest Miriam. Miriam była wyjątkowa. Ale wyjechała do NYC. Tak bywa czasami właśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
gertuszka Re: Szanowna Pani tuszko 02.06.17, 23:42 Perła. Nie da się podrobic charakteru pisma. To zdradzi każdego. Miriam Odpowiedz Link Zgłoś
perla Re: Szanowna Pani tuszko 02.06.17, 23:49 gertuszka napisała: > Perła. Nie da się podrobic charakteru pisma. To zdradzi każdego. Miriam Nie jesteś Miriam. Ja to wiem najlepiej. Nie podszywaj się. Miriam wyjechała daleko i na długo właśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
gertuszka Re: Szanowna Pani tuszko 02.06.17, 23:53 A jednak. Zmieniona - ale jednak. Minął czas - ale skoro i tak ktoś rozpoznał, po co upierać się. Jest mi miło, że ktoś mnie pamiętał. Nie podszywam się pod nikogo. "Żydowska Tradycja" - ten wątek był pierwszy. Gdzieś jest w archiwum. Wiele wody upłyneło. Jeszcze żyję. Pozdrawiam wszystkich, którzy mnie zapamiętali. A Ci, którzy przestali pisać - niech odezwa sie - jeśli jeszcze są bo Scana - już nie ma. I jeszcze paru osób. Odpowiedz Link Zgłoś
perla Re: Szanowna Pani tuszko 03.06.17, 00:05 gertuszka napisała: > A jednak. Zmieniona - ale jednak. Minął czas - ale skoro i tak ktoś rozpoznał, > po co upierać się. Jest mi miło, że ktoś mnie pamiętał. Nie podszywam się pod n > ikogo. "Żydowska Tradycja" - ten wątek był pierwszy. Gdzieś jest w archiwum. Wi > ele wody upłyneło. Jeszcze żyję. Pozdrawiam wszystkich, którzy mnie zapamiętali > . A Ci, którzy przestali pisać - niech odezwa sie - jeśli jeszcze są bo Scana - > już nie ma. I jeszcze paru osób. co z Tobą jest??? Długo dzisiaj rozmawialiśmy, i nie tylko dzisiaj, opowiadałem Ci o Miriam. Czy weszłaś w jej rolę? Może zamiast pisać rewelacyjne teksty do mediów to zostań aktorką dramatyczną. No nie, ja nie mogę! Nie wygłupiaj się właśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
gertuszka Re: Szanowna Pani tuszko 03.06.17, 00:08 A co z Tobą?! To nie była "rola" ! To byłam i jestem ja. Zresztą Istitoris mnie rozpoznał. I dobrze! Odpowiedz Link Zgłoś
perla Re: Szanowna Pani tuszko 02.06.17, 23:52 gertuszka napisała: > jak wyżej > > Miriam no ok Asiu, jesteś Miriam2 właśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
perla Re: Szanowna Pani tuszko 02.06.17, 23:57 gertuszka napisała: > miriamfirst wiesz to ode mnie Asiu właśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
gertuszka Re: Szanowna Pani tuszko 03.06.17, 00:01 Nie chcę publicznie! Ale mierzi mnie nazywanie obcym imieniem, jakaś Asia - co to jest? Muszę publicznie zaprzeczyć. Miriam próbwano zabić - ale nie zrobiono tego. Jeszcze nie. I nie pisz w ten spoób bo czuję, jakbym była martwa. Rozumiem, zdaje się, motywy Twojego uporu ale nic na to nie poradzisz. To ja mogę Ci zadać parę pytań i ... polegniesz. To nie jest temat na forum publiczne ale faktycznie miriamfirst a potem miriamfirst_ to moje nicki. Wiem to od... siebie. Pozdrowienia i do następnej rozmowy, ewentualnie. Tak, jak się umawialiśmy. Odpowiedz Link Zgłoś
perla Re: Szanowna Pani tuszko 03.06.17, 00:12 gertuszka napisała: > Nie chcę publicznie! Ale mierzi mnie nazywanie obcym imieniem, jakaś Asia - co > to jest? Muszę publicznie zaprzeczyć. Miriam próbwano zabić - ale nie zrobiono > tego. Jeszcze nie. I nie pisz w ten spoób bo czuję, jakbym była martwa. > Rozumiem, zdaje się, motywy Twojego uporu ale nic na to nie poradzisz. To ja mo > gę Ci zadać parę pytań i ... polegniesz. > > To nie jest temat na forum publiczne ale faktycznie miriamfirst a potem miriamf > irst_ to moje nicki. > > Wiem to od... siebie. Pozdrowienia i do następnej rozmowy, ewentualnie. Tak, ja > k się umawialiśmy. ku..., ja wątpię teraz. Ja też lubię wypić ale nie do tego stopnia. Wszystko co wiesz o Miriam to wiesz ode mnie. A jak dalej będziesz się upierała, że jesteś Miriam to żadnej rozmowy już więcej nie będzie właśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
gertuszka Re: Szanowna Pani tuszko 03.06.17, 00:16 To nie będzie ale nikt mi nie wmówi, nawet Ty -że ja - to nie ja. Miriam. Szukałam tego watku i znalazłam: Gość: Miriam IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 31.10.02, 00:01 Na tym forum wszystko zaczęło się w czerwcu 2001; moje wszystko, Twoje wszystko, aby stać się NASZYM WSZYSTKIM. Przeniosło się, bardzo pięknie w życie, weszło w życie delikatnym krokiem i pozostało. I było. Trwało. Jako Niezbywalne. Priorytet. Wszystko, co najważniejsze. Oddech w oddech. Równym krokiem, wspólnie. Ręka w rękę. Życie za życie. Gwiazdy pięknie układały się w jakąś przepowiednię. Nie umiałam jej odczytać, dziwne. Zapach traw. Głosy ludzi, których poznawałam. Jezioro. Muzyka. Tadeusz z wizytą. Henia. Feliks. Sok malinowy. Niedziele i dni zwykłe. Wszystko, wszystko zostało podporządkowane tej pięknej aurze. Nic nie było ważne, tylko to, aż TO. Bylam wierszem w tym Poemacie. ...cicho sobie odeszło, stopniowo i taktownie w jakiś bolesny sposób ucichając, chyłkiem, o zmierzchu, rozpłynęlo się w powietrzu, w bezsilności, w smutku, żalu, cichuteńko sobie umarło, jak małe, blednace z chwili na chwilę dziecko. Właściwie dlaczego o tym piszę? Odpowiedziałam w pierwszym zdaniu. To forum było Matką tego wszystkiego, o czym tu napisałam. Jesteś "tuż po". Ja też. Rzeczywiście, to nie tak miało być. Wykrakała. B-S. To co napisałam to dla mnie cezura. Granica. Bo dłużej nie można. Po prostu - nie da się... Miriam Odpowiedz Link Zgłoś
perla propozycja jest 03.06.17, 00:17 obejrzyj sobie Złodziejkę, jak się kradnie tożsamość i kto kim naprawdę jest właśnie. www.youtube.com/watch?v=eu30KL19HIo Odpowiedz Link Zgłoś
gertuszka Re: propozycja jest 03.06.17, 00:20 Uśmierciłeś mnie wiele lat temu. Ale ja jestem. Nie piszmy w ten sposób bo żenujące. Znowu oglądasz Złodziejkę. Każdy ma "zestaw stały" I.. "Nad rzeką, której nie ma" a na dodatek wiersz Bursy! Odpowiedz Link Zgłoś
perla Re: propozycja jest 03.06.17, 00:42 gertuszka napisała: > Uśmierciłeś mnie wiele lat temu. zaraz, zaraz, Miriam zabiłem dawno temu, i ukryłem zwłoki. Miałaś bilet do NYC i Cię oprowadziłem na Okęcie. Są świadkowie na to. A potem to była zbrodnia doskonała. Czyżbym coś przeoczył właśnie? Odpowiedz Link Zgłoś
gertuszka Re: propozycja jest 03.06.17, 07:32 Nigdy nie prowadziłęś mnie na Okęcie. Można konfabulować ale wszystko ma swoje granice. Nie miałam biletu do NYC. Mam bezustannie wize. Przez 15 lat odkładałam wylot do Israela, mając bilet. Coś Ci się pomieszało. Miriam z Łodzi - to ja. Wymyśliłam sobie taki nick. Poznałam Perłę. Zamilczę, co było dalej. Nie, nie uczyniłeś zbrodni doskonałej. Bardzo niedoskonała ona była Miriam jest. Cały czas była tylko Tu byłeś ślepy właśnie. Na Okęci siedzialeś z kimś innym przy kawie. Z Okęcia jeden raz zawrócił mnie nie kto inny tylko bp Jacek Kuroń którego dzięki mnie - poznałeś i byłeś u Niego jeden raz. Wiele przeoczyłeś. Powiedziałam Ci kiedyś, że umrzesz zdziwiony tym, że to już. Wiele fajnych rzeczy. Szkoda, e zmusiłeś mnie swoim postępowaniem do tego, że odpowiadam Ci publicznie. Napisałam Ci smsa na którego nie odpowiedziałeś. No to nie Ponieważ wolisz, jak widzę, publicznie toczącą sie wymianę zdań : nie otwiera się od Ciebie mms. Trudno. Mój doszedł do Ciebie. Wszystko. dobrego dnia. Miriam Nieustająca Odpowiedz Link Zgłoś
perla Re: Szanowna Pani tuszko 02.06.17, 23:19 gertuszka napisała: > Sorry ale w związku z tym postuluję > > Tuszko z dużej. Jeśli murzyn z dużej to tym bardziej ja. Ja się tego - domagam. > Jestem białej rasy i proszę mnie nie sekować, ani nie preśladować. Murzyn z du > żej, a zdrobnienie (samowolne) które toleruję - z małej? Murzyna sobie Perła ch > ce zafundować, Mater Dei ! Odtąd murzyn będzie przeze mnie pisany z najmniejsze > j litery. > Niech do Afryki spada i tak se rządzi. Murzyn z czubem na łbe i "szczęść Boże". > Nieeeeeee! Co na to ks. Boszeeee! > > Nie ma zgody na murzynów, pederastów, pedałów, na "tolerancję" - na ortodoksję > wszelaką - ani na rozpasanie! Zboczeniec pozostanie zboczeńcem, murzyn - murzyn > em, żyd - żydem i tak dalej. Nie postuluję wyższości białej rasy ale wedle rodz > aju niech się ludzie w grupy zbierają. Wku...ają mnie drużyny piłkarskie, w któ > rych kazdy jest z innej parady, jakiś murzyn, jakiś cholera wie, koreanczyk - j > ak tu kibicować? Jakiś niemiec cholera, co jego tatusiowie w wermahcie, ja nie > chcę tak. Nie! I tu mi się podobasz w tym tekście. Ja też Asiu jestem rasistą, ksenofobem i te wszystkie określenia jakie wymyślił na nas Michnik niejaki. Ale fajnie, że zadzwoniłaś o umówionej godzinie. To były 2 godziny normalności. Dobrze Asiu, że jesteśmy normalni w naszych relacjach. Jesteś bardzo młoda i zbyt idealistyczna, na dodatek piękna, ale nie zapominaj, że najważniejsza jest kasa właśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 Jesteś, jesteś. 01.06.17, 18:35 gertuszka napisała: > Czekoladkowy poseł... mówiący o chrzescijańskim rodowodzie Europy wywołał u mnie > szczery śmiech choć nie jest mi do śmiechu. Brakuje mu dziwy w ręku. > Nie jestem rasistką. Jesteś, jesteś. Odpowiedz Link Zgłoś
babaobaba Re: Świadectwo o pilności reformy edukacji 01.06.17, 19:25 Ten "czekoladkowy" poseł jak i większość innych dobrani zostali, zapewne ze względu na słuszność poglądów przez .......... UWAGA!!! - IPN Tak powiedziano chwilę temu w pewnej "niesłusznej" telewizji. I tak to. Odpowiedz Link Zgłoś
qwardian Re: Świadectwo o pilności reformy edukacji 01.06.17, 19:51 IPN jest od ścigania komuchów. Odpowiedz Link Zgłoś
qwardian Re: młody Murzyn wygarnął w sejmie 01.06.17, 19:49 Ten młody dżentelmen wycisnął moje łzy radości, jest najbardziej w świecie białym człowiekiem własną mentalnością . W odróżnieniu od niektórych na tym forum, którzy mentalnością kaffir, burzą, knują, szczują i niszczą. Odpowiedz Link Zgłoś
boavista4 Re: Panie G. 01.06.17, 20:30 tem murzyn, to nie murzyn , ale ciemnskory Polak z dobrego domu, dobrze wychowany, a mowil pewnie to co mu naposali, bo bylo to madre i analityczne jak na takiego mlodego pana, Bylo yo rowniez bardziej inteligentne niz to co mowo Petru, Schetyna i Kopacz. Odpowiedz Link Zgłoś
lubat Re: To niemoralne... 01.06.17, 20:41 ... gdy 12 - 15 letnie szczyle czytają w Sejmie wielkie słowa napisane im przez rodziców, nauczycieli czy może partie polityczne, z którymi sympatyzują ich rodzice. To wręcz nieprzyzwoite, podobnie jak wystrojenie 10-latki i upozowanie ją na ladacznicę i posłanie na wybory miss dziewczynek. Odpowiedz Link Zgłoś
boavista4 Re: To niemoralne... 01.06.17, 21:03 twoja konkluzja , Lubay , jest ekstremalna., Te gowniarze sa zaangazowane i wierza w to. Pare lat temu bylem na urodzinach bogatych prawicowych brazyliczkow, ktorzy nienawidza Dilme. Przypoalem do koszuli znaczek - GLOSUJ NA DILME. Nikt ze starszych kuzynow nie zareagowal, ale piecioletnia krewniaczka podeszla krzyczac - PASKUDNA DILMA, Dilma Feia. Skad o tym wiedziala , oczywista, od rodzicow. Odpowiedz Link Zgłoś
monalisa2016 Re: To niemoralne... 01.06.17, 21:13 Eeee boavista4 cos podobnego przeżyłam w Polsce kiedy opowiedziałam o Bolku co nie było jeszcze znane w Polsce, myślałam ze będą mnie linczować i gonić do granicy Niemiec. Po minięciu ładnych paru lat sprawa o tym panu wyszła na jaw w Polsce z którą mataczy sie do dziś. Odpowiedz Link Zgłoś
monalisa2016 Re: To niemoralne... 01.06.17, 21:08 Zgadzam sie całkowicie Lubat, w dodatku chybiony jak i zakłamany tekst pod publike z tymi zaborami czy okupantami, dlaczego nie powie sie głośno kto rządzi tak na prawdę unią z tylnich ławek, na pewno nie Merkel, nie Juncker i nie Tusk. Kto był dziś gościem honorowym na unijnym gospodarczym forum? Kto ma swoje stałe lobby w Brukseli? Z kim odbywają sie tajne rozmowy dotyczące unii i uchodźców? itd. Naturalnie w Europie cichosza, w Stanach by sie napisało, w Unii zabronione. Odpowiedz Link Zgłoś
qwardian Re: To niemoralne... 01.06.17, 22:29 To chyba nie to samo co dziesięcioletnie wystrojone pustogłowie z makijażem. W wieku lat piętnastu to prawie emerytura harcerska. Ja mojemu dziecku pokazuję wizerunek Timmermansa w necie i ostrzegam, że chce nas zagłodzić. Butelka mleczka to ja i mama. Timmermans to ręka, która zabiera butelkę z mleczkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
monalisa2016 Re: To niemoralne... 01.06.17, 22:53 qwardian nimi wszystkimi dyryguje Soros. O wczorajszym przesłuchaniu Junckera napisał ktoś w Polsce? Tja??? W jakiej unii my żyjemy i kto nami rządzi? Odpowiedz Link Zgłoś
monalisa2016 Re: To niemoralne... 01.06.17, 23:24 Soros w swoim przemówieniu na gospodarczym szczycie unii o unii mówi nie unia tylko MY. Takich przykładów wypowiedzi jego o unii w formie MY jest coraz więcej. Dowód, cytat: "Now we need a collaborative effort that combines the top-down approach of the EU institutions with the bottom-up movements that are necessary to engage the electorate," said Soros and added that "instead of a “multi-speed” Europe we should aim for a “multi-track” Europe that would allow member states a wider variety of choices. This would have a far-reaching beneficial effect." Link do cytatu: www.zerohedge.com/news/2017-06-01/soros-european-union-now-existential-crisis-and-trumps-america-hostile-power Odpowiedz Link Zgłoś
qwardian Re: To niemoralne... 02.06.17, 00:05 Liso, czytam jedynie z uprzejmości, zdając sobie sprawę, że mamy do czynienia z najgorszą kreaturą na tej planecie od momentu kiedy wbito czekan w głowę Leosia Trockiego. Odpowiedz Link Zgłoś
lont12 Re: To niemoralne... 02.06.17, 00:07 na widok twarzy Timmermansa to kupkę dziecku zrobić łatwiej Odpowiedz Link Zgłoś
gertuszka Re: młody Murzyn wygarnął w sejmie 02.06.17, 10:49 Nie kto inny jak, jak czujny Henryk Sienkiewicz, przstrzegał w swpjej Trylogii przed nadmierną ufnością do obcych. Casus Azji Tuhajbejowicza w relacji z panem Michałem Wołodyjowskim jest tego najlepszym przykładem. Tuhajbejowicz jawił się jako Lipek patriota i mówił o sobie, że "ukochał tę ziemię" czy jakoś tak. Kiedy niejaki Daniel Olbrychski w planie bliski rozrywa swoją koszulkę w piątym dublu, który został w końcu wybrany do filmu i mówi "ot, ryby siną barwą wykłute, jam jest syn Tuhaj- Beja" to o czymś świadczy własnie. Wracając do murzyna, nie jest to casus murzynka Bamboo. Ten Erwin (kojarzy mi się fatalnie z Erwinem Schulzem) nie dosyć, że Erwin, to jeszcze murzyn. Politopoprawność w tych kwestiach prowadzi na manowce. Nie chcę się rozpisywać ale przestrzgam przez murzynem Erwinem, mówiącym z sejmowej ambony "Szczęść Boże". Jest to curiosum. Przestrzegam przed jego argumentacją, która nacechowana jest podżeganiem. Jeśli poczciwy klimat Dnia Dziecka jest w stanie w takim młodym człowieku wywołac chęć uczestniczenia w polityce (nie musiał!) "zabawę" w bycie posłem i gadania na mównicy sejmowej, to jest bardzo nie-dziecięce zachowanie. Ten murzyn juz "zasmakował" wygłaszania słów ex cathedra. Jakie dorosłe dziecko! Co powiedziałby na to Hans Kloss! Nie dałby się zwieść. To dziecko nie jest dzieckiem. To kamuflaż. Nie ufam dziecku, murzyyna czy murzynki. Jego rodzice mogliby być naszymi dziećmi zapewne. Ktoś napisał mu ten bełkot jaki wygłasza. Murzyn jest bezczelny. Co Pan zrobi z bezczelnym Murzynem, jeśli będzie posłem w rzeczywistości? To jest inna niż biała rasa właśnie, a zmierzam do tego, że inna mentalność. Pan wie, jaki mam stosunek do konwertytów i rozciąga się on - na "kwestię murzyna" także. "To jest kot. Zawsze ci wejdzie na drzewo" Zakońćzę cytatem z Misia. Odpowiedz Link Zgłoś
monalisa2016 Re: młody Murzyn wygarnął w sejmie 02.06.17, 11:12 gertuszka napisała: > To dziecko nie jest dzieckiem. To kamuflaż.... > .... Ktoś napisał mu ten bełkot jaki wygłasza. > Murzyn jest bezczelny.... >>>>>>>>>>>>>>>>>>> Nie czepiała bym sie tego młodzieńca z mównicy tylko tych którzy wykorzystali go dla własnej propagandy. Odpowiedz Link Zgłoś
gertuszka Re: młody Murzyn wygarnął w sejmie 02.06.17, 11:51 To nie jest sprawa "czepiania się" tylko PODATNOŚCI owego "młodzieńća" na BODŹCE polityczne. Tak żartobliwie ale napiszę Ci, żebym nigdy w zyciu nie dała się, jako dziecko, namówić na taki rodzaj "zabawy". To już nie jest zabawa. "Mały biznesman". Obecnie rodzice lubią nawet fotografować swoje "pociechy" (różnie to bywa, mogą nie pocieszać, heh, a przciwnie) w stroju biznesmena i widać takiego 5 latka, w garniturze, z teczką. Można zbić niezłą forsę na sfotografowaniu takiego malucha. I tutaj to samo. Posłuchaj nie tylko tego, co mówi ale jak mówi. To są dwa różne komunikaty, przecież o tym Wiesz, i często sprzeczne ze sobą. Ja żartuję z lekka na temat murzyna bo perła zawsze w tym temacie niepoprawny był i chyba miał rację. Nie lubie tych poprawnych wpisów. Młodzieniec jest niezłym materiałem dla propagany. Są inni, którzy nie są. Jego roczniki. I tych cenię. Murzyn młody jest bucem. I ta panienka z pryszczami na czole, mogłaby już coś w aptece kupić, żeby jakos wyglądać. Stylizacja włosów, na Janis Joplin zupełnie nie trafiona. Wygląda jak czarownica z biagien, a szkoda bo... taka młoda. I tak pieprzy również! Odpowiedz Link Zgłoś
monalisa2016 Re: młody Murzyn wygarnął w sejmie 02.06.17, 13:11 Zgadzam sie, ale my nie znamy kulis tego przemówienia. Dlaczego wybrano człowieka z odmiennym kolorem skóry? Kto namówił go do tego? Dlaczego wybrano akurat agresywną (moim zdaniem) propagandę w tekście która ani nie pasowała do tego człowieka? Co chciano osiągnąć prymitywną propagandą albo do kogo była ona adresowana? Uważam że był to czysty strzał w własną stopę najprawdopodobniej PiS'u jak i z nim związanym duchowieństwem. Dla zrozumienia mojej myśli dodam że wiara, kościół, duchowieństwo to są trzy rożne rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
gertuszka Re: młody Murzyn wygarnął w sejmie 02.06.17, 21:22 Ale chwileczkę, a Ty znasz tego człowieka, że piszesz, iż przemówienie do niego nie pasowało? Do człowieka z odmiennym kolorem skóry? Przeciez nie jest chyba nieprzytomny, wie, co czyta. Ale takie przemówienie było z różnych względu atrakcyjne, poprzez napastliwość. Muszyn jest agresywny i ja go mogę uspokoić właśnie, bo jeszcze rok lub pięć i rozhula się tak, że już nie bedzie można go uspokoić. Wku...ają mnie ci ludzie. Naprawdę, jestem tuż przed zawołaniem Marleya, że Afryka jest najlepszym miejscem dla nich, niech tam sobie jedzie i ustawia ludzi. Może co dobrego z tego wyniknie. Tylko tam, to on będzie siedział cichutko, bo jeśli powie coś nieprawomyślngo, to bufet nazajutrz może być bardziej - nim - urozmaicony. Przerobią na tatara albo kuleczki mięsne - i po krzyku. To jest stara dobra murzyńska tradycja. Jakie "szczęśc Boże"! A pod drzewo do mzimu. Ku... mać, świat się wali. Odpowiedz Link Zgłoś
qwardian Re: młody Murzyn wygarnął w sejmie 02.06.17, 21:47 Tu akurat się zgadzam, bo murzyn nie nadaje się do blokowisk z klitkami, które niewiele różnią się od baraków w Auschwitz i pracy na gwizdek w fabrycznym Monowitz. Biały człowiek powinien zostawić murzyna w spokoju i odchodach z odbytu słonia, który jest lunchem murzyna i wywołuje Ebolę. Stąd murzyn nie powinien być w Europie, chyba że przyjmie cierpiętniczą rolę Jezusa Chrystusa drogi ciernistej, jaką my biali ludzie zaakceptowaliśmy w tym surowym klimacie północy i przyjmujemy z radością katorgę, która nas spotyka... Odpowiedz Link Zgłoś
gertuszka Re: młody Murzyn wygarnął w sejmie 02.06.17, 22:43 Nie, nie, ubieranie problemu w turpistyczny klimat nie jest wskazane bo zaciemnia faktyczny problem. Ściąga w skrajną ksenofobię, a tak nie jest. Od razu "odbyt słonia" "baraki" "Jezus". Po co. Od ściany do ściany. Musisz być taki zero-jedynkowy? Ja nie. Jestem mega wkurzona murzynem bo plecie bzdury i grupą, która dmie, zeby go wywindować na zupełnie niepotrzebny piedestał. Skrajność gada o skrajnościach. Gdyby on mówił o czymś innym i w inny sposób! - zupełnie różna kwestia. Więc jeżeli uważasz, że podałeś mi zwierciadło, żebym się w obejrzała w nim - to zupełnie zwierciadłem, co napisałeś nie jest. Porównywanie blokowisk do baraków w Auschwitz jest wybitnie idiotyczne, nawet nie jest w stanie dojmująco zabrzmiec. Pozostaje wrzasnąć : autor - po odczytaniu tego dictum. I autor nie wiem, czy nie-chlubie głowę podniesie? Odpowiedz Link Zgłoś
monalisa2016 Re: młody Murzyn wygarnął w sejmie 02.06.17, 23:24 Gertuszka nie muszę znać akurat tego młodzieńca, ten wybór osobowości, ten patriotyczny tekst, ta okazja to chybiona całkowicie sprawa. Odebrałam te widowisko tak, łączy mnie z Polska tylko miejsce urodzenia, staje na mównicy w Sejmie i wygłaszam wzniosłe, patriotyczne słowa do polskiego narodu. Nie byłaby to hipokryzja z mojej strony? Naturalnie! Wiec ten tekst ani przypiął, ani przyłatał do tej osoby, zły dobór czyli od skrajności do skrajności, totalny brak wyważonego środka w tekście jak i doborze osoby. Odpowiedz Link Zgłoś
lont12 Re: młody Murzyn wygarnął w sejmie 03.06.17, 01:14 a co jeśli mamusia tego Mulata jest Polką? Odpowiedz Link Zgłoś
piq ryby siną barwą kłute... 03.06.17, 01:52 ...przypomniały mi genialny rysunek genialnego rysownika (i historyka) Andrzeja Zaręby (dość dawny), na którym jest znany obrazek z Matejki - Rejtana leżącego w drzwiach z rozerwaną na piersiach koszulą. Nadchodzą zdrajcy i mówią do niego: "Ty, Rejtan... ty masz ryby siną barwą kłute". Odpowiedz Link Zgłoś
gertuszka Re: młody Murzyn wygarnął w sejmie 03.06.17, 07:38 oto dobre podsumowanie. Szczerze nie polecam portalu w polityce bo to jest bełkot. Piszą tam znane osobistości, które mogę jedynie nazwać oszołomami, delikatnie. wyborcza.pl/7,75398,21904813,zamiast-otwartosci-dajemy-lekcje-szukania-wroga-rozmowa-po.html Odpowiedz Link Zgłoś
gertuszka bliższa mi forma celebrowania Dnia Dziecka 03.06.17, 09:34 I to jest dla dzieci, które lubię, cenię i z którymi umiem się dogadać. Z takimi młodymi ludźmi. Niezależnie od koloru skóry - wtedy. culture.pl/pl/artykul/teatralny-dzien-dziecka-2017 Odpowiedz Link Zgłoś