Dodaj do ulubionych

poszukiwania matek noworodków

IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 12.02.01, 22:19
Kolejny raz oburzeni dziennikarze, wspólnie ze spoconymi panami policjantami, szukają matki porzuconego noworodka. Z tego co się orientuję, mimo ostatnich fascynujących osiągnięć medycyny i genetyki, nadal jedyną skuteczną metodą płodzenia dzieci pozostaje seks dwojga ludzi płci obojga. Może zacząć szukać ojców i pozwolić im poczuć się odpowiedzialnymi za swoje czyny?

Obserwuj wątek
    • Gość: Marijka Re: poszukiwania matek noworodków IP: 213.25.97.* 13.02.01, 14:07
      Szukać ojców to jedno. Ale może lepiej byłoby dać tym biednym (moim zdaniem też niezbyt mądrym delikatnie mówiąc)kobietom większy dostęp do antykoncepcji albo umożliwić im legalne zrzeczenie się praw rodzicielskich bez wzbudzania sensacji. Bo w końcu najbardziej cierpią na tym te porzucone dzieci, jeśli przeżyją to i tak nikt nie może ich adoptować bo są porzucone a rodzice nie zrzekli się praw do nich.
      • Gość: Babcia Re: poszukiwania matek noworodków IP: 213.8.129.* 20.02.01, 07:24
        To wszystko przez ten KOSCIOL.
        Ale ludziska nie patrza na to co ksiadz gada i sie bzykaja...na potege....a antykoncepcji niema
        (tzn jak masz kase to zalatwisz wszystko).
        Kto cierpi to te biedne otumanione przez kosciol ludziska.
        • Gość: wujot Re: poszukiwania matek noworodków IP: *.lodz.ppp.tpnet.pl 20.02.01, 08:14
          Niech Babcia wezmie na wstrzymanie. Za wszystko oskarża kościół.Chyba lepiej urodzić i oddać do adopcji niż zabić...a może babcia uważa inaczej???
          Wyrazy współczucia dla tych co mają taką "bacoche"
          • Gość: Jo Re: poszukiwania matek noworodków IP: *.unregistered.formus.pl 21.02.01, 12:14
            Nie rozumiem po co w ogóle mówić o aborcji, skoro mogła by być absolutnie marginalna gdyby była odpowiednia edukacja i ANTYKONCEPCJA. Wina kościoła katolickiego w Polsce (na świecie nie jest to tak rygorystyczne) bo rozpowszechnia NIEPRAWDZIWE informacje o skuteczności "naturalnych metod regulacji poczęć". Nota bene prezentują solidną hipokryzję - skoro można skutecznie naturalnie, a skutecznie chemicznie nie... Czego się tak boją? Czyzby ta naturalna jednak dawała szanse..? Na poczęcie...?
      • Gość: maria Re: poszukiwania matek noworodków IP: *.veracomp.com.pl 20.02.01, 14:53
        u nas łatwiej umieszcza się noworotki w domu dziecka, niz oddaje innym. jestem sama i bardzo chciałam adoptowac takie jedno porzucone dziecko, ale jak się łatwo domyślić w naszym praworządnym , i katolickim kraju jest to nie możliwe.
        • Gość: Marijka Re: poszukiwania matek noworodków - do Marii IP: 213.25.97.* 21.02.01, 10:53
          Podobno jest to możliwe z Fundacją Wioski Dziecięce Maja. Jeśli jesteś poważnie zainteresowana wejdź na ich stronę internetową tam są kontakty.
          Życzę wytrwałości i powodzenia.
          • Gość: Ninka Re: poszukiwania matek noworodków - do Marii IP: *.MS1.srv.t-online.de 21.02.01, 12:06
            sama jestem matka i niewyobrazam sobie porzuceniedziecka ,ktore nosilo sie pod sercem, no ale coz. zgadzam sie troche z opinia Babci, kosciol nie moze zadzic za przeproszeniem czyjas ...dupa.
            Wielu ludzi w polsce nie stac na wychowanie dziecka, chociaz to nie jest wymowka. Nie jestem za aborcja, ale w wielu wypadkach ulatwilo by to sytuacje, a moze tzw. zelazna klapa?
            W Hamburgu jest taka, do ktorej wklada sie dzieci. To jest takie okienko w szpitalu, gdzie anonimowo mozna oddac dziecko pod opieke panstwa?
    • Gość: ninka Re: poszukiwania matek noworodków do Jo IP: *.MS1.srv.t-online.de 21.02.01, 13:41
      Witam,
      Oni sie nie boja, niczego w doslownym slowa tego znaczeniu, ani Boga ani szatana. Chca poprostu ingerowac i rzadzic naszym zyciem. Chca miec wladze za wszelka cene i wplyw na nasze zycie, mowie tu oprzymusowej lekcji religii, zmuszaniu do uczestnictwa w nabozenstwach i spowiedzi. ja do niej nie chodze, bynajmniej nie do ksiedza, ktory i tak ma wiecej przewinien na swoim koncie niz ja.
      Chca nawet zajac sie regulacja poczec, wszystkie dziedziny zycia maja byc podporzadkowane ich wladzy. Jesli kogos nie stac na wychowanie dziecka, a stosowac srodkow antykoncepcyjnych nie mozna, bo to juz jest aborcja, to kto te dziecko wykarmi?ksiadz? Jemu az sie rece trzesa, gdy ktos mu gotowke daje. a on komu da? Slyszeliscie, aby ksiadz komus dal forse, oprocz tzw, wsparcia duchowego, ktorym nie mozna sie nakarmic? W miejscowosci z ktorej pochodze ksiadz utworzyl sobie firme dajaca kredyty. a skad niby mial wklad na pozyczki, jesli nie z naszych datkow? to dlaczego teraz daje pieniadze na procent? Nasze pieniadze.
      Teraz z innej beczki, Znajoma , bardzo uboga konbieta, trojka dzieci, maz alkoholik. Zaszla w ciaze z czwartym. nie stac ja bylo utrzymac trojke, wiec czwarte usunela. Nie popieram , ale i nie krytykuje. jej wybor i ta ja wyrzuty sumienia beda przesladowaly do konca jej dni-"zabilas swoje dziecko" Ale co lepiej-usunac, zanim plod bedzie wiedzial ze zyje, czy wyrzucic narodzone? nie ma wyboru, wszystko okropne. No iposzla ona do spowiedzi i ksiadz ja wyrzucil. ten sam ksiadz, co z moja kolezanka ma dziecko, ktore zanim sie urodzilo kazal usunac, a gdy ona powiedziala nie, to spytal sie, czy nie lepiej wtedy po urodzeniu zlapac, za nogi i o sciane. wyrzucili go z parafii, ale przeniesli do innej. Jaka sprawiedliwosc? A tak wogole kiedy plod staje sie dzieckiem? Skoro wedlug kosciola aborcja to morderstwo? To dlaczego taki ojciec, ktory pobil zone tak, ze poronila odpowiada przed sadem za urazy kobiety, a nie za morderstwo z premedytacja na dziecku?
      Same zagadki, pýtam sie jeszcze raz, gdzie sprawiedliwosc i co jest zabojstwem, a co nie.
      I czy my kobiety damy zrzadzic swoimi tylkami?!!! Nie jestem za aborcja, nigdy bym tego nie zrobila, chociaz nigdy nie mow nigdy....
      • Gość: Wojo!!! Re: Brawo Ninka!!!!!!!!!!Rzadza nami oszolomy!!!! IP: 213.8.128.* 09.03.01, 17:02
        Rzadza nami ludzie ,ktorzy sa mentalnoscia w sredniowieczu dobrze , ze nie
        pala ludzi na stosie (palili akuszerki i oczywiscie inne kobiety zielarki).
        Tylko kler bedzie decydowal o zyciu i smierci takze w lozku beda kontrole
        czy robimy "po bozemu".
    • Gość: Mariusz Re: poszukiwania matek noworodków IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 08.03.01, 23:36
      Gość portalu: Mariusz napisał(a):

&#62 Kolejny raz oburzeni dziennikarze, wspólnie ze spoconymi panami policjantami, szukają matki
      porzuconego noworodka. Z tego co się orientuję, mimo ostatnich fascynujących osiągnięć medycyny i
      genetyki, nadal jedyną skuteczną metodą płodzenia dzieci pozostaje seks dwojga ludzi płci obojga.
      Może zacząć szukać ojców i pozwolić im poczuć się odpowiedzialnymi za swoje czyny?
      &#62
      &#62W związku z informacją w dzisiejszym serwisie o poszukiwaniu matki noworodka, znalezionego w
      szambie, oczekuję od policji równie zdecydowanego działania na rzecz poszukiwań jego ojca!
      Dziennikarzu w spodniach z PAP, redagujący tę krótką notkę, zadaj sobie pytanie, co z ojcem.
      Może to pływa Twoje dziecko.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka