Dodaj do ulubionych

Egipt: Wybuch w hotelu, co najmniej 30 ofiar

• Gość: very sad o tym nie wolno tu mówić ... IP: *.acn.waw.pl 08.10.04, 14:30
      Okazuje się, że na tym forum nie wolno mówić o niezliczonych zbrodniach i
      bestialstwach, jakich każdego dnia dopuszczają się żydzi na praktycznie
      bezbronnych, okupowanych od dzisięcioleci Palestyńczykach ...
      • Gość: Kuimichino Re: o tym nie wolno tu mówić ... IP: *.g.pppool.de 08.10.04, 14:37
        Wolno pisac o wszystkim. Nie bardzo tylko rozumiem, o jakich bestialstwach piszesz.
        Sugerujesz, ze Izrael celowo uwzial sie na cywilow palestynskich i prowadzi
        jakas celowa akcje eksterminacji? Przeciez gdyby tak rzeczywiscie bylo, to od
        dawna z Palestyny nie zostalby kamien na kamieniu.
        A moze sugerujesz, ze ci biedni Palestynczy nie maj nic wspolnego z setkami
        zamachow w izraelskich kawiarniach, sklepach i autobusach?

To, ze gina cywile jest straszne ale nieuniknione. Nikt nie kazal prowadzic
        ostrzalu osiedli zydowskich (cywilnych) z dzisiejszych "terenow okupowanych".
        Jakby z terenu Slowacji prowadzono ostrzal artyleryjski w polska strone i
        szykowano tam zamachy to bysmy tez weszli do Slowacji bez gadania.
        Zaatakowany ma prawo sie bronic wszelkimi srodkami.
        • Gość: Atlantyk Nie mam siły czytać Koranu ani Talmudu IP: *.urpl.gov.pl / 62.233.201.* 08.10.04, 15:09
          Wolę obserwować rzeczywistość. Koran jest świętą księgą dla mieszkańców
          kilkudziesięciu krajów (skrótowo rzecz ujmując). Nie przeszkadza to żyć tym
          krajom w pokoju z Izraelem, utrzymując jeśli nie dobre, to przynajmniej
          poprawne stosunki. Gdyby Polska okupowała Słowację, strzelała do Słowaków
          rakietami Hellfire i burzyła domy, Słowacy mieliby pełne prawo strzelać do
          Polaków. Chwała Bogu to teoria. Sadat zapłacił najwyższą cenę, ale pokój z
          Izraelem trwa do dziś. Trwa, bo obie strony sa na równych prawach. Pokój w
          relacji pan - niewolnik jest możliwy tylko wtedy, jeśli niewolnik wyrzeka się
          praw, godności i ambicji. Jaki naród na to pójdzie? Walczą Tybetańczycy,
          Czeczeńcy i Palestyńczycy. Nie mają broni, pieniędzy ani przyjaciół. Wolą
          ginąć, niż żyć w upokorzeniu. Tak jak Warszawiacy w sierpniu 1944.
          • Gość: Kuimichino Re: Nie mam siły czytać Koranu ani Talmudu IP: *.g.pppool.de 08.10.04, 15:41
            "Gdyby Polska okupowała Słowację, strzelała do Słowaków
            rakietami Hellfire i burzyła domy, Słowacy mieliby pełne prawo strzelać do
            Polaków."

Nie, to nie tak prosto. Oni zaczeli. Oni nie chca przestac. Izrael ma prawo sie
            bronic wszelkimi srodkami.
          • Gość: Cc Re: Nie mam siły czytać Koranu ani Talmudu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.04, 16:18
            >Pokój w relacji pan - niewolnik jest możliwy tylko wtedy, jeśli niewolnik wyrzeka się
            > praw, godności i ambicji. Jaki naród na to pójdzie? Walczą Tybetańczycy,
            > Czeczeńcy i Palestyńczycy.

Nie kłam, bo to nieładnie. I nie pakuj do jednego worka Tybetańczyków i tych tam... zbrodniarzy
            islamskich. A arabowie zajmujący Palestynę nie są niczyimi niewolnikami. Mają Autonomię. A jak już, to
            Hamasu, Arafata i spółki. Wiesz, świetna filozofia: jestem głupi, ciemny i biedny i zazdroszczę
            sąsiadowi jego domu i samochodu. A on mi nie chce ich oddać, a więc staje się moim wrogiem! Tylko,
            że skubaniec jest duży, silny i uzbrojony. Frustracja mnie zżera. Ale zaraz, zaraz. Mułła podpowiada
            świetny sposób. Daj w mordę temu z innej wioski. On jest słaby i się nie pilnuje. Co z tego, że
            niewinny? Oni wszyscy są winni. A ty odreagujesz. Słucham mułły i jadę z bombą do Hiszpanii, Egiptu...
            Jest fajnie a do tego głupi zachodni faszyści jeszcze mnie usprawiedliwiają!!! Nie mogę w to uwierzyć!
            Piszą żem taki biedny i tym bogactwem sąsiada-pracusia tak uciśniony, że mam moralne prawo z tej
            frustracji zabić sobie parę niewinnych dzieci! A co, należy mi się!
          • Gość: antyterrorysta Re: Nie mam siły czytać Koranu ani Talmudu IP: 5.5.* / 80.58.20.* 08.10.04, 19:26
            A powinienes jesli wypowiadasz sie na ten temat. W innym wypadku nie powinienes sie zdziwic jesli inni uznaja cie za ignoranta. Islam rozwinal sie dzieki terroryzmowi, walce zbrojnej lub podstepnej. Za Mahometa kto nie przyznawal iz nie ma boga nad Allaha a Mahomet jest jego prorokiem po prostu ginal. Troche lepiej bylo za czasow Imperium Osmanskiego lecz inniwiercy i tak byli przesladowani. Przesladowania zreszta chrzescijan, zydow i ateistow trwaja po dzien dzisiejszy w krajach muzulmanskich. Prawie we wszystkich a przede wszystkim w Iranie, Algerii, Sudanie, Indonezji, Pakistanie, Afganistanie. Troche lepiej jest pod tym wzgledem w Tunezji i Libanie ale tez nie idealnie. Rzad Egipski zaplacil cene za liberalna polityke i proba walki z fundamentalizmem islamskim. Egipt do niedawna; podobnie jak Tunezja; uprawial lagodniejsza forme islamu a Kairska Uczelnia i biblioteka uznane za autorytet w swiecie Islamu. Tylko ze przez islamskich bojownikow rzad i autorytety zostaly uznane za zdrajcow. Gdzie wiec najlatwiej uderzyc? Turystyka jest jedna z wazniejszych galezi gospodarczych tego kraju. Kazdy przeciez choc raz chcialby zobaczyc slynne piramidy. Nawet Izraelczycy. Bezsensowne sa zatem zdania iz Zydzi nie potrzebnie sie tam wybierali. wg Tego twierdzenia to najlepiej by chyba bylo gdyby siedzieli w domu nie jezdzili autobusami, nie chodzili do kawiarni ani na dyskoteki. Kompletna bzdura. Wracajac do Koranu... Kazdy element zycia wierzcego muzulmanina jest tam uwzgledniony. N.p. Muzulmanin nie moze przyjaznic sie z niewiernym czy zydem. Polecam przeczytac stosunki maz-zona. W wielu krajach muzulmanskich Koran jest narzedziem prawotworczym w postaci shariatu. I to wlasnie jest niebezpieczne. Dopuki nie rozprawimy sie z sztanskimi wersetami Koranu doputy cala cywilizacja zachodu i nie tylko bedzie zagrozona przez terroryzm.
      • Gość: Tomek Re: alez o tym sie mowi... IP: *.dsl.emhril.ameritech.net 08.10.04, 21:00
        ..i to nieproporcjonalnie duzo. Nie mowi sie natomiast o masowych
        przesladowaniach i morderstwach jakich dokonuja islamisci w Sudanie.
        • Gość: Tomek Re: za malo sie mowi... IP: *.dsl.emhril.ameritech.net 08.10.04, 21:19
          o traktowaniu kobiet w krajach islamskich, jakos swiat nie zareagowal na fakt
          ze w Iranie ukamieniowano mloda kobiete za to "ze sie zalotnie usmiechala do
          kuzyna". Gdy blisko 50% ludzi (kobiety) traktowani sa jak obywatele czwartej
          kategori gdzie jest sens bronic takiego porzadku prawnego(czy raczej
          religijnego). Jeszcze raz zachecam do przeczytania:
          www.flex.com/~jai/satyamevajayate/women.html
          Jedyne wyjscie to rozpieprzyc to fanatyczne towarzystwo, mulow do roboty bo
          jakos nikt nie zauwaza ze ta liczna grupa nierobow trzyma rzeczywista wladze i
          marzy jej sie panowanie nad swiatem.
    • Gość: Welcome to Hell Trzeba być naprawdę zapalonym fanem muzułmanow IP: *.spray.net.pl 08.10.04, 16:01
      ..jechać do nich na wczasy W TAKIM OKRESIE JAKI JEST TERAZ i PŁACIĆ za takie
      atrakcje jak:
      > ew. zamachy
      > ich gęby
      > zaczepki o kasę
      > syf w kwestii opieki med.
      > syf w razie wypadku

Na świecie i w Europie jest tyle pięknych i ciepłych miejsc !
      • Gość: Kuimichino Re: Trzeba być naprawdę zapalonym fanem muzułmano IP: *.g.pppool.de 08.10.04, 16:19
        Niestety nigdzie indziej na swiecie nie da sie za takie pieniadze ponurkowac na
        tak wspanialych rafach jak w Morzu Czerwonym sad
    • Gość: Welcome to Hell Polska next.... wcześniej czy poźniej IP: *.spray.net.pl 08.10.04, 16:03
    • Gość: żyd po wybuchu Wybuch IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.04, 17:08
      najpierw był błysk i huk
      potem cisza
      a w ciszy
      straszny ból
      potem wstało słońce
      zieleniły się drzewa
      i tylko w tej ciszy śpiewu ptaków
      znowu błysk i znowu huk
      i tak kazdego ranka kiedy pojawiał się pierwszy błysk słońca
      i tylko ten ból
      bo przy pierwszym błysku i pierwszym huku
      wyrwało mi kawał serca razem z nóżkami dziecka
      lepiej dla mnie i dla was gdybym nie widział już następnych błysków i nie
      słyszał następnych wybuchów
      ale słyszę
      słyszę za kazdym razem kiedy na niebie pojawia się błysk słońca
    • maxxim TRZEBA ZBOMBARDOWAC UKRAINE Z BMR 08.10.04, 18:19
      tak sie robi z niepoprawnymi
    • Gość: kojot ZNISZCZYC islam!!! IP: *.patterson.dynamic.msstate.edu 08.10.04, 18:33
      • Gość: Kasia Re: ZNISZCZYC islam!!! IP: *.elartnet.pl / 62.233.196.* 08.10.04, 20:27
        Popieram wziac za morde wreszcie za tych muzulmanow
    • maxxim MOZE KTOS MI POWIE DLACZEGO W 25 KONFLIKTACH 08.10.04, 19:59
      swiatowych jakie maja miejsce dzisiaj to wlasnie islamscy ludzie nie potrafia
      zyc z sasiadami.
      Izrael, Czecznia, Indie, Filipiny, Indonezja itd, itd.
      Czy to tez ma cos wspolnego z Izraelem niedouczeni ludzie?
      A moze byscie wreszce zauwazyli ze z islamem nie jest cos tak. Nie bede juz
      wspominal o stuleciach agresji na Europe.
    • Gość: CYT Re: MUR NA PLECACH a nie w Palestynie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.04, 20:00
      Dla bezpieczeństwa budują mur na granicy palestyńskiej.
      Niech noszą go na plecach będzie taniej i bezpieczniej
      a poza tym będą mogli wkładać karteczki do mesjasza
      bez konieczności chodzenia pod ścianę
    • sunday A czemu nie mówią, że materiały wybuchowe... 08.10.04, 20:22
      ... użyte w tym ataku pochodzą z Iranu...?
    • Gość: Katolik Polski + MOZE BY TAK WYRAZY WSPOLCZUCIA DLA OFIAR!? IP: *.dip.t-dialin.net 08.10.04, 21:07
      Zginelo duzo ludzi,w tym dzieci przez ten bezsensowny zamach terrorystyczny.
      Ale na forum jeszcze nikt nie zlozyl wyrazow wspolczucia rodzinom
      i znajomym zabitych.Jedni cicho sie ciesza,drudzy odgrazaja.

Wyrazy wspolczucia tym wszystkim,ktorym te zamachy wyrwaly bliskich
      z tego swiata.
    • Gość: antek Re: Egipt: Wybuch w hotelu, co najmniej 30 ofiar IP: 216.223.64.* 08.10.04, 21:32
      2paco napisał:
      według mnie to najlepszy dowód na to, że
      > świat nie powinien spocząć, póki nie zginie ostatni fanatyk islamski!

I swiat to robi, przoduja Zydzi rznac arabow, zaraz za Zydami jest Jedyny
      Sojusznik Narodu Wybranego USA, walac arabow, my tez troszke z sympatii do
      Zydow, gonimy arabow. Ale oni sie mnoza i nie mozna ich zapedzic do komor
      gazowych bo dla czesci opinii swiatowej dymanie arabow by wypompowac im rope
      to kradziez i grzech. Co jest oczywista bzdura bo jak kogos wybral Pan Bog to
      ten ktos z zalozenia ma racje . Kwestionowanie roboty Zydow to kwestionowanie
      decyzji Boga, no nie?
      • Gość: zwykly leopold i michnik IP: *.dialup.online.no 08.10.04, 22:32
        ....michnik!, co otworze strone to ciagle straszy mnie i nas leopold
        unger ....do wymiotow wlacznie. czy naprawde tej strasznej twarzy nie mozna
        zdjac, dzieci przez sen krzycza!....uffff.
        • Gość: redaktor dyzurny Re: leopold i michnik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.04, 23:01
          Nie, bo ty jestes <zwykly> antysemita, a takich sie ignoruje.
    • Gość: sunnaja POZNAJ RELIGIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.04, 22:31
      ---> raport.blox.pl
      • Gość: meerkat To byl atak przeciwko EGIPTOWI, a nie Zydom!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.04, 22:54

To byl atak przciwko EGIPTOWI i rzad w Kairze nie ma co do tego zadnych
        watpliwosci.

Islamskim terrorystom ziemia usuwa sie spod nog. Stracili bazy i obozy
        szoleniowe w krajach Ukladu Warszawskiego i poparcie Moskwy. Nastepnie utracili
        kontrole nad Afganistanem (za posrednictwem Talibow) i kryjowki w tym kraju.
        Teraz, po zamach na swe zycie, prez. Musharraf zabral sie w koncu powaznie za
        likwidacje al-Kaidy i niedobitkow Talibanu w polnocno-zachodnim Pakistanie.
        W Iraku, akcje al-Kaidy nie pryznosza upragnionego rezultatu. Amerykanie nie
        zamierzaja sie wycofac (Brytyjczycy, Australijczycy i Wlosi tez nie), a dzien
        wyborow coraz blizszy. W tej sytuacji terrorysci staraja sie zniechecic do
        walki z nimi tych Arabow, ktorzy gotowi sa do reform, demokratyzacji i
        pokojowego wspolistnienia z Izraelem. Stracili Turcje, ktora starali sie
        zdestabilizowaz i zradykalizowac; Turcja jedynie zaciesnila stosunki z
        Izraelem , a nawet wspolprace wojskowa. Egipt, po podpisaniu ukadu pokojowego z
        Cmap David, odzyskal Synaj, zyskal wielomiliardowa pomoc finansowa USA oraz
        wplywy z wzmozonej turzystyki, w tym izraelskiej. Al-Kaida morduje wiec
        Irakjczykow pragnacych wstapic do policji, wszystkich politykow majaych
        autentyczne poparcie w spoleczenstwie, zarowno w Iaku, jak i poza nim.
        Egipt,ktory ma dobre stosunki z Izraelem stanowi niebezpieczny przyklad tego,
        ze mozna wypracowac modus vivendi z "syjonistyczna jednostka terytorialna" (jak
        go okreslaja Palestynscy terrorysci) i jedynie na tym skorzystac. Po zawarciu
        porozumienia z Izraelem islamisci zamordowali prez. Egiptu Sadata. Od pewnego
        czasu staraja sie obalic rzad prezydenta Mubaraka, a byc moze i jego samego
        zlikwidowac. Jesli uda sie im przekonac swiatowa opinie publiczna, ze Egipt
        jest krajem niestabilnym i niebezpiecznym dla cudzoziemcow, to jego wplywy z
        turystyki znaczaco spadna. I o to wlasnie al-Kaidzie chodzi. Jedyna
        nadzieja w tym, ze Mubarak (byly pilot mysliwski) jest czlowiekiem twardym, a
        nawet bezwzglednym, podobnie jak gen Musharraf, i na ataki odpowie
        kontratakami i represjami bez ogladania sie na prawa czlowieka.

Smutne to, ale czego liberalni lewicowcy zdaja sie nie rozumiec, to to, ze
        terrorysci to nie harcerze i w zwiazku tym skautowskie metody i kod
        postepowania sa wobec nich bezuzyteczne. Jedynym sposobem pokonania terorystow
        jest uzycie wobec nich jezyka jaki rozumieja: bezwzglednej, brutalnej sily!
        Na szczescie, nie tylko prez. Bush, ale rowniez premierzy Blair, Howard,
        Berlusconi i Koizumi oraz prezydenci Musharraf i Mubarak doskonale to
        rozumieja. Powodzenia, panowie!

• Gość: kaczory11 Re: To byl atak przeciwko EGIPTOWI, a nie Zydom!! IP: *.zeelandnet.nl 08.10.04, 23:47
          Calkowita zgoda Meerkat. Ale forumowi antysemici, lewacy i PaSYFI zaraz zaczna
          obgryzac Ci kostki, bo tylko to potrafia.
          Pozdrawiam - Kaczory11
        • Gość: dyzein To byl atak przeciwko EGIPTOWI, a nie Zydom!! IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 10.10.04, 22:23
          Natomiast wszystko co napiszecie Tow. Waglarczyk, jest przeciwko wam towarzyszu.
          Waglarczyk, jak niemasz na chleb - to wyjdz na ulice i pros o jalmuzna, twoje
          pisanie jest smieszne i kompromitujace.
    • smutas3 Re: Egipt: Wybuch w hotelu, co najmniej 30 ofiar 09.10.04, 00:53
      Ludzie ! Czym wy się tak podniecacie ?
      Przecież Palestyńce - to tylko Araby !
      • jurek8 Re: Egipt: Wybuch w hotelu, co najmniej 30 ofiar 09.10.04, 01:25
        A Zydzi - to naród wybrany !
        • Gość: ur TAK ,MASZ RACJE. IP: *.14.220.203.acc10-dryb-mel.comindico.com.au 09.10.04, 15:54
    • Gość: 6 izrael IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.10.04, 05:58
      izreal powinien juz dawnoz niknac z map swiata .... parchy out do ameryki !
      • Gość: ur Niech sie ... IP: *.14.220.203.acc10-dryb-mel.comindico.com.au 09.10.04, 16:00
        prymityw wyraza gramatycznie , bo sens wypowiedzi ucieka.
    • Gość: zyd Re: Egipt: Wybuch w hotelu, co najmniej 30 ofiar IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 09.10.04, 06:58
    • Gość: Marek Re: Egipt: Wybuch w hotelu, co najmniej 30 ofiar IP: 213.227.80.* 09.10.04, 11:29
      Dlaczego na tym swiecie tylko jedni drugich niszcza ?....
      • Gość: ur Prosze o wyjasnienia. IP: *.14.220.203.acc10-dryb-mel.comindico.com.au 09.10.04, 16:06
        Kogo uwazasz za 'jednych', a kogo za 'drugich'?
    • Gość: Marek Re: Egipt: Wybuch w hotelu, co najmniej 30 ofiar IP: 213.227.80.* 09.10.04, 11:43
      strasznie mnie to wkurza a zwlaszcza to, ze moderator spi albo ma ludzi gdzies.
      Minuta trwa 60 sekund a nie 60 minut....
    • Gość: Wielki Mufti Re: Egipt: Wybuch w hotelu, co najmniej 30 ofiar IP: *.icpnet.pl 09.10.04, 13:48
      Heil Al-Kaida !!! Heil Islam !!! www.raport.blox.pl
      • Gość: ur Nie wiedzialem ,ze ... IP: *.14.220.203.acc10-dryb-mel.comindico.com.au 09.10.04, 16:12
        arabstwo wciaz uzywa hitlerowskiego pozdrowienia.
    • Gość: 6 Re: Egipt: Wybuch w hotelu, co najmniej 30 ofiar IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.10.04, 23:42
      na niewinnych nie trafilo
    • Gość: Jak zydy nie kapuj Z krwi zydowskiej ROBIĆ kasznkę dla PSÓW i KOTÓW IP: *.proxy.aol.com 10.10.04, 20:13
      • agick milcz człowieku. po prostu milcz. 20.10.04, 17:59

• agick BYŁAM TAM. 20.10.04, 17:48
      ja tam byłam. stałam przy hotelu hilton w tabie w trakcie wybuchu.
      przekraczaliśmy granicę pomiędzy izraelem a egiptem w drodze z jordanii.

nawet nie chcecie wiedzieć co czuje człowiek w takie chwili - tylko dzięki
      mojemu chłopakowi stamtąd uciekliśmy. wrosłam w ziemię, uczepiłam się słupa i
      nie ruszyłam się z miejsca.

najbardziej bałam się, że zaczną strzelać na oślep - egip[cjanie. bo oni
      dostali paniki totatlnej. biegali dookoła z karabinami i krzyczeli. szturchali
      nas żebyśmy uciekali z terminala (na którym staliśmy po odprawie).

do diż dnia zamykam oczy i widzę oberwaną ścianę hiltona, płomienie, leżących
      ludzi poranionych gruzami, szkłem.

i granicę izraela, która zamknłęła się (dosłowenie) w ciągu pół minuty -
      wysówając zapory z żelaza na wyskość 2,5 metra.
      • agick Re: BYŁAM TAM. 20.10.04, 17:58
        i powiem tak - dla mnie do taby też wszystko było jasne. zydzi są be bo coś
        tam, muzułmanie be bo też coś tam..

teraz wiem jedno - nie ma usprawiedliwienia dla zabijania ludzi. nigdy nie
        powinniśmy do tego przywyknąć. nigdy nie powinniśmy powiedzieć dobrze tym żydom!
        wieci kto zginął w tabie? młodzi ludzie, którzy przyjechali tam na weekend.
        młodzi jak ja, jak moi przyjaciele. ludze. tacy samy jak my - czują bół, boją
        się.

ranni leżeli egipcjanie - pokrawione dziecko ktoś niósł na rękach i krzyczał z
        rozpaczy - egpicjanin.

uwierzcie mi - żaden film, żadna relalcja nie odda tego co człowiek czuje w
        chwili takiego wybuchu. jak bardzo się boi.

zabrzmi śmiesznie - stałam się innym czowiekiem.
        bo dla mnie NIC już nie bedzie takie samo jak prze tabą. dostaliśmy tam drugą
        szansę. 3 sekundy prze wybuchem odeszłam od szklanej ściany, któa wyleciała
        zwalając na ziemię tony szkła, gruzu. a ja zdążyłam od niej odejść.

i niech nikt nigdy nie waży się powiedzieć "dobrze im tak" - przy okazji
        zamachu czy wybuchu gdziekolwiek. bo w takim czymś giną ludzie. a za wszystkim
        jest polityka - tylko my ludzie, szaraki za to płacimy.
        nigdy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka