milleniusz 18.12.08, 14:15 Choinkę. Tylko jeszcze muszę ją przytargać z targu i ubrać. Acha. I to nie są światełka w kolorze tych na radiowozie. A przynajmniej nie wszystkie. :P Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
autume Re: Taką będę miał... 18.12.08, 14:29 etwas-geheimnis napisał: > Dwie choinki? Dwa uszkodzone radiowozy... Odpowiedz Link
milleniusz Re: Taką będę miał... 18.12.08, 14:33 > > Dwie choinki? > Dwa uszkodzone radiowozy... No. Was całe szczęście na święta nie zapraszam. Z bogiem! :D Odpowiedz Link
autume Re: Taką będę miał... 18.12.08, 14:36 milleniusz napisał: > No. Was całe szczęście na święta nie zapraszam. Z bogiem! :D A zwyczajowe miejsce przy stole dla nieznanego gościa to h...usteczka ?? Odpowiedz Link
autume Re: Taką będę miał... 18.12.08, 14:40 tora83 napisała: > A czemu ta druga naga? :) Taką ma Milleniusz tradycję :) Odpowiedz Link
milleniusz Re: Taką będę miał... 18.12.08, 14:43 > A czemu ta druga naga? :) Gołe są fajniejsze. A w ogóle to nie wiem, czego chcecie od mojej palmy. :D Odpowiedz Link
etwas-geheimnis Re: Taką będę miał... 18.12.08, 14:50 > > Gołe są fajniejsze. A w ogóle to nie wiem, czego chcecie od mojej palmy. :D Jeśli ten drapak palmą nazywasz ,to i zdziwienie niewielkie:-) Ubrac to się to nie da ;-D Odpowiedz Link
milleniusz Re: Taką będę miał... 18.12.08, 14:56 > Jeśli ten drapak palmą nazywasz ,to i zdziwienie niewielkie:-) > Ubrac to się to nie da ;-D One nie są takie złe. Zapytaj. :P Teraz się bardziej rozrosły, aż chyba będę musiał przyciąć. Albo zasuszę, bo jakoś ostatnio nie mam głowy do podlewania. :) Odpowiedz Link
etwas-geheimnis Re: Taką będę miał... 18.12.08, 15:03 > > One nie są takie złe. Zapytaj. :P Teraz się bardziej rozrosły, aż chyba będę > musiał przyciąć. Albo zasuszę, bo jakoś ostatnio nie mam głowy do podlewania. : > ) Kaktus sobie kup i głowa ci do podlewania nie będzie potrzebna :-D Odpowiedz Link
milleniusz Re: Taką będę miał... 18.12.08, 15:13 > Kaktus sobie kup i głowa ci do podlewania nie będzie potrzebna :-D Nie lubię kaktusów. A palmy były wybierane przez kogoś kto-się-zna i kto-mnie-zna, więc tak łatwo ich nie załatwię. Bywało, że dwa tygodnie bez wody wytrzymywały. ;) Odpowiedz Link
kitek_maly Re: Taką będę miał... 18.12.08, 14:40 To uprzednio musisz polakierować podłogę na wysoki połysk. ;-) Chyba, że taką już masz. ;-) Odpowiedz Link
milleniusz Re: Taką będę miał... 18.12.08, 14:44 > Chyba, że taką już masz. ;-) Nie, ona matowa jest. Nie lubię błyszczącego. Z drobnymi wyjątkami. :) Odpowiedz Link
kitek_maly Re: Taką będę miał... 18.12.08, 14:47 To chyba nie będzie takiego efektu. No i nie możesz sobie dorysować komputerowo tych lampek na choince, bo one też coś podejrzanie mi wyglądają. :-> Odpowiedz Link
milleniusz Re: Taką będę miał... 18.12.08, 14:53 > To chyba nie będzie takiego efektu. No i nie możesz sobie dorysować > komputerowo tych lampek na choince, bo one też coś podejrzanie mi > wyglądają. :-> Kitka, to jest moja choinka z zeszłego roku. :) Jak się zdjęcie długo naświetla (to było naświetlane przez 25 s), to jest taki efekt, ono nie jest manipulowane w fotoszopie. Jest lekka poświata, bo doświelałem choinkę i palmę latarką, żeby było zabawniej. A to miś: :))) Odpowiedz Link
kitek_maly Re: Taką będę miał... 18.12.08, 14:58 Naprawdę? :-D Myślałam, że z netu jakąś inspirację ściągnąłeś i że to zdjęcie podrasowane. :-) A to bardzo ładna choinka i fajne światełka. :-) Odpowiedz Link
milleniusz Re: Taką będę miał... 18.12.08, 15:01 > A to bardzo ładna choinka i fajne światełka. :-) Dobra, dobra. Jak nie wiedzieliście, że to moje, to pisaliście szczerze. Goła palma i dwa rozbite radiowozy. :D Ale luzik, nie mam do niej jakiegoś nabożnego stosunku. W sumie już dawno leży na śmietniku. Tyle, że nowa będzie podobna, bo ozdoby te same. :) Odpowiedz Link
kitek_maly Re: Taką będę miał... 18.12.08, 15:06 Ja niczego takiego nie pisałam, wręcz przeciwnie. Że ciężko Ci będzie osiągnąć taki efekt, bo pewnie trochę podkoloryzowane to zdjęcie. :-) I już teraz rozumiem, że podłoga świeci się przez to ją tak naświetliłeś z wielu stron. :-) Ale powaga, podoba mi się ten klimacik. Odpowiedz Link
kitek_maly Re: Taką będę miał... 18.12.08, 15:09 A palma bardzo very najs. :-) Poważnie, choć przy pierwszym luknięciu skupiłam się na chojnie, wszak o niej była mowa. Odpowiedz Link
dziewice Re: Taką będę miał... 18.12.08, 14:47 e tam zamiast choinki mozna miec 10kg kielbasy i 30 wodek, jestes pewien? Odpowiedz Link
kitek_maly Re: Jeszcze jedno 18.12.08, 15:15 Chojna jak trza. Ale przyznaj się, że trochę to zdjęcie podrasowałeś. ;-) Odpowiedz Link
milleniusz Re: Jeszcze jedno 18.12.08, 15:21 > Chojna jak trza. Ale przyznaj się, że trochę to zdjęcie podrasowałeś. ;-) Nie. tak wychodzą kolory jak się dobrze naświetli zdjęcie. Zdarza mi regulować kontrast czy jasność, ale w tych nie mieszałem. To jest po prostu nocne zdjęcie przy świetle zastanym z tych lampek, z latarki i trochę z podwórka. Takie pstrokate wychodzi samo z siebie. :) Odpowiedz Link
autume No dobra, teraz dawaj co na stole... 18.12.08, 15:18 ...było, a z hojanką ...to potem... Odpowiedz Link
milleniusz Re: No dobra, teraz dawaj co na stole... 18.12.08, 15:25 autume napisał: > ...było, a z hojanką ...to potem... W tym mieszkaniu na stole nic jeszcze nie było (nie mam zasłon w salonie, jakoś krępuję się tak). :D Odpowiedz Link
autume Re: No dobra, teraz dawaj co na stole... 18.12.08, 15:28 milleniusz napisał: > > W tym mieszkaniu na stole nic jeszcze nie było (nie mam zasłon w salonie, Do pustego stołu ma się wbijać na wkręta ?? Lakieru do podłogi się napiłeś ? Odpowiedz Link
milleniusz Re: No dobra, teraz dawaj co na stole... 18.12.08, 15:30 > Lakieru do podłogi się napiłeś ? To się wziewnie raczej używa. Wypicie grozi komplikacjami. :) Odpowiedz Link
dziewice zenua 18.12.08, 15:19 myslalem, ze wklejasz zdjecie jakiejs laski takiej full wypas ze nam tutaj szczeny i cycki opadna i bedziemy ci zazdaszczac, a tu k,- jakas choiunka. nie qmam bazy ja rozumim jakby choiunke pokazyuwa jakas kulezanka, ze se tam siedziala ubierala tydzien, a teraz jest dumna, ale facet, choinke, wypiles rozpuszczalnik zamiast wodki?????? Odpowiedz Link
milleniusz Re: zenua 18.12.08, 15:23 Doceniam szczerą krytykę. :D Ale Twego życzenia nie mogę spełnić. Zresztą, dostałeś fajną pacynkę. Korzystałeś już? :D Odpowiedz Link
dziewice Re: zenua 18.12.08, 15:43 nie pamietam, ale chyba nie. ale spoko, jest twoja jak cos. Odpowiedz Link
bertrada Re: Taką będę miał... 18.12.08, 15:24 Ja bym na twoim miejscu przebrała tą palemkę za choinkę. Byłoby oryginalnie. Ja od dawna nie mam choinek tylko zabawiam się w przebieranki. ;P Odpowiedz Link
etwas-geheimnis Re: Taką będę miał... 18.12.08, 15:27 bertrada napisała: > Ja bym na twoim miejscu przebrała tą palemkę za choinkę. Byłoby oryginalnie. Ja > od dawna nie mam choinek tylko zabawiam się w przebieranki. ;P > > Co za oszczędnośc:-D Odpowiedz Link
bertrada Re: Taką będę miał... 18.12.08, 15:36 Dzisiaj ją dostroiłam i jest bardziej wypasiona, ale niestety dostrojenie dodało jej kiczowatości, więc nie nadaje się do upublicznienia. ;P A poza tym, to nieekologicznie wycinać choinki z lasu. No. Odpowiedz Link
milleniusz Re: Taką będę miał... 18.12.08, 15:32 bertrada napisała: > Ja bym na twoim miejscu przebrała tą palemkę za choinkę. Myślałem o tym. Ale palma to raczej na Wielkanoc, nie? Zresztą, nie mógłbym jej tak obciachowo obwiesić światełkami z dwóch rozbitych radiowozów. :D Odpowiedz Link
vandikia Re: Taką będę miał... 18.12.08, 15:31 bardzo ładna :) ja swoją wytnę w niedzielę :) no i póki co modlę się do św. Franciszka z Asyżu, co by na mego kocura łaskę spokoju zesłał, żeby mu nie przyszło do głowy bawić się bombkami Odpowiedz Link
kitek_maly Re: Taką będę miał... 18.12.08, 15:33 Myślę, że jak się on ten kocur parę razy kujnie w te takie kujki choinkowe to mu się odwidzi. ;-) Odpowiedz Link
milleniusz Re: Taką będę miał... 18.12.08, 15:41 > Myślę, że jak się on ten kocur parę razy kujnie w te takie kujki > choinkowe to mu się odwidzi. ;-) Kitek, Ty nigdy chyba kota nie widziałaś. ;) Oczywiście, że włażą na choinki i czepiają się wszystkiego co się buja. :) Odpowiedz Link
kitek_maly Re: Taką będę miał... 18.12.08, 15:44 Widziałam, ale nie na choince. Tylko wtedy, jak wlazł kotek na płotek. ;-) Odpowiedz Link
vandikia Re: Taką będę miał... 18.12.08, 16:25 Mam nadzieję, że Twoja a nie milleniusza wersja się sprawdzi :D dzis nawet zaproponowałam zakup czapki mikolajkowej dla niego, zeby się wczuł w klimat :D ale by sie wq..ł jakbym mu coś takiego do łba przymocowała, z dzwoneczkiem jeszcze na końcu :) :) :) Odpowiedz Link
kitek_maly Re: Taką będę miał... 18.12.08, 16:27 To kup tę czapkę z dzwoneczkiem jako straszak. I jak wlezie na choinkę to będzie w czapce za karę chodził. Coś jak karny jeżyk superniani. ;-) Odpowiedz Link
mia.walles Re: Taką będę miał... 18.12.08, 16:36 milleniusz napisał: > Choinkę. Tylko jeszcze muszę ją przytargać z targu i ubrać. > > Acha. I to nie są światełka w kolorze tych na radiowozie. A przynajmniej nie ws > zystkie. :P Jest naprawdę ładna, tzn będzie:) Dobrze, ze tak mało niebieskiego:D Odpowiedz Link
the_apstrakcja Re: Taką będę miał... 18.12.08, 16:49 Ladna choinka - wywazona i nie-przebajerzona, i bombki ladne. Hehe... z tymi bombkami teraz to mi sie B. Smolen skojarzl:) Odpowiedz Link
heart_of_ice Re: Taką będę miał... 18.12.08, 19:53 A ja bede miala taka: W kazdym razie taka mialam w zeszlym roku:) Pauli -- Morze jest w końcu, pod wieloma względami, tylko bardziej mokrą formą powietrza. [T.P] Odpowiedz Link