Dodaj do ulubionych

Czy Prawa Reka K jest zdrowy na umyśle?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.04, 21:42
Pytam, bo jego posty śwaidczą o czymś przeciwnym.
Obserwuj wątek
    • Gość: Prawa Reka K. Re: zdrowszy niz kazdy komuch.. IP: 63.227.76.* 02.11.04, 21:54
      Jest zdrowy i moglby byc Prokuratorem dla wielu zyjacych nadalo w Polsce na
      wolnosci czerwonych zbrodniarzy - od SS-kapo Jaruzelskiego po sluge wiernego
      ZSRR -oberkapo Kiszaczaka. Komunisci-zbrodniarz chca uniknac kary.
      Probuja bezskutecznie
      Kanalia Jaruzelski wlasnie zdycha. Wreszcie.
      • Gość: Rozsądny Re: zdrowszy niz kazdy komuch.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.04, 22:05
        Jak były stajenny może byc prokuratorem?
        Zdycha? Za to kanalia Reagan już zdechł.
        • Gość: czekista_duchem Karol, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.04, 22:09
          kiedy nam opowiesz o swojej pracy operacyjnej? I werbowaniu TW? Chyba, ze to
          jednak ty sam byłeś TW............
        • Gość: # I już wiadomo kto zacz IP: *.finemedia.pl 02.11.04, 22:09
          Po zdaniu: (Cytuję Rozsądnego inaczej)
          "Za to kanalia Reagan już zdechł."
        • Gość: Prawa Reka K. Re: zdrowszy niz kazdy komuch.. Zrozum ! IP: 63.227.76.* 02.11.04, 22:18
          Kazda gra ma Zasady. wy, komuchy PRZEGRALISCIE. Czas wam odejsc precz w niebyt.
          Czy ja jestem stajennym? Moze. Kim wobec tego byliby tak o mnie piszacy?
          Pchlami na konskim w tej stajni ogonie, czy nawozem pod kopytami?
          Ucierpialem od was, fakt, ale to ja dzis jestem GORA, moje komuszki poczciwe
          ze swoim pacholkiem tow. Ruskim Jaruzelskim i z cala jego wesola ferajna
          matolkow wink.
          Przegraliscie, komunisci. Przegraliscie.
          Mnie mialo wg SB "nie byc" mialem "ulice zamiatac" a moge was wszystkich
          dzis sprzedac jak.. Zagiel. Samym sobie czerwone bidule (niekoscielne).
          • bulterier Re: zdrowszy niz kazdy komuch.. Zrozum ! 02.11.04, 22:39
            prawarekokualunga,
            tak sobie azaliz ciebie podpatruje od chwili wiekopomnej. mysl ma wedruje
            akurat ku weteranom w ameryce pln z wojny wietnamskiej. my name is forest.
            forest gumb. yes, no, i am too, i am forest as well. and you too, you too
            no! no! no! yes. no.

sugarqube.com/Ecards/CardView.cfm?CardID=1126&L1=1&L2=67&L3=0&Page=
            weterani wciaz o wietkongu, o my przeciez irak mamy i tu klamie, rzecz jasna-

oni tez juz w iraku. oni sa tez z nami. ciesz sie troszke. bedzie pokoj na
            ziemi a ja wodke i wisky rezem pmieszam i padne na wznak wskutek upicia komorek.

a potem bedzie peace na for ever. ok, towarzysze (milosz w glowie bebni a
            sluge juz wolaja)

prawarekomankuta, jeszcze nie wiem, ktos ty, ale jak ten przyglup mathias traci
            na ciebie troche czasu to moze jestes fajny gosc..? nie wiem, polecenie
            przyglupa- rzecz stracona. ale moze..?

bulterier
            • Gość: Prawa Reka K. Przyglupie i belkoczace "bulteriery" mnie wisza.. IP: 63.227.76.* 02.11.04, 22:43
              Przykro mi. Gooodbye - komunistyczny idioto sad
              • bulterier Re: Przyglupie i belkoczace "bulteriery" mnie wis 02.11.04, 22:53
                Gość portalu: Prawa Reka K. napisał(a):

> Przykro mi. Gooodbye - komunistyczny idioto sad

cie choroba, czujny jak wazna ..swiadczy o zawadzkim
                glupi jak mathias ..swiadczy o frajerze m.s.
                wrazliwy na ludzkie problemy..swiadczy o niespelnionym doktorku z bozej laski
                (bez bledu) kardiologu (placi ci kto za porady, osobisty dziadu kar?)

a moze on rzeczywsice prawdziwy, zagwostke mam, no.
                penwa nie jestem..

te reka, kobieta jestem. czula i romantyczna i piekna. o mathiasa martwie sie
                ino, dlatego. nie rzucaj sie chlopcze, bom dobra kobita big_grinDDDDDDDDDD

polalam w miedzy czasoprzestrzeni i spadam niczym "emporio"

dobranoc

smile))

prawdziwy chyba...
                ?
                • Gość: Prawa Reka K. Re: Przyglupie i belkoczace "bulteriery" mnie wis IP: 63.227.76.* 02.11.04, 23:00
                  Spadaj "dobra kobito" do rynsztoka. Yam Twoje miejsce. Obok zewloka
                  sprzedawczyka Polski Jaruzelasmile Mi do nczego scierko potrzebna nie jestes.
                  Durni nie zatrudniam nawet na odzwiernych. Idz sie komunistko utop moze
                  razem z tow Czesiem Kiszczakiem? Szczera rada.
                  A temu ktorego tu m.s zwiesz to nawet nog umyc niegodnas, nedzaro slumsowa.
                  • bulterier Re: Przyglupie i belkoczace "bulteriery" mnie wis 03.11.04, 13:18
                    te , prawa reko- nie to, zebym jakos przejela sie twoja wydzielina, moje mysli
                    i tak szybuja gdzie indziej. zupelnie gdzie indziej.. i tam sobie dumam i dumam
                    niczym dummka jaka, ale skoro juz jestem na forum to dodam od siebie. rozumiem,
                    ze masz potrzebe bronienia swojego gustownego garniturka, ale czy zawsze przy
                    jedzeniu musisz byc tak upaprany?
                    pytam, bo nawet w rynsztoku, przy niedzieli, tam gdzie siedze razem z
                    bezdomnymi korzystamy z ikeowskich serwetek- uzywanych wprawdzie, ale zawsze
                    to serwetki przeciez.

mathias, rozumiem, ze on z czerwonych brygad albo z innego dranstwa
                    wolnosciowego, fajnie, podoba mi sie chlop, ale zeby od razu nieznanych sobie
                    ludzi odsylac do rynsztoka...?

widze, ze i on juz zapadl na wirus forumowy objawiajacy sie niepowstrzymanym
                    wyrzutem rak i rozczapirzeniem paluchow butach, wytrzeszczem oczu i slinieniem
                    sie na zolto.

phi! tez mi kolega...

b.
                    • bykk Re: Przyglupie i belkoczace "bulteriery" mnie wis 03.11.04, 13:24
                      Tee, Bulterier! Ty se lepiej pogoń za swym ogonem, hehehe!
                      Cóż Ci ta Prawa R. zrobiła, hę? Lepij nie "dumaj" tak, bo rzecywiściesmile
                      zostaniesz jaką "dumką",o!
                      hej!
    • Gość: Prawa Reka K. A wogole wasza slaboscia jest.. pisanie o mnie IP: 63.227.76.* 02.11.04, 22:51
      I to w osobnym temacie. Ho ho ho Boja sie nazi-komuchy prawdy? Boli czerwonych
      ich wlasna przeszla zbrodnicza dzialalnosc - 150 milionow zabitych ludzi.
      Ile to byloby zamordowanych dziennie? A ilu zaglodzili czerwoni nazistowscy
      leninisci? Przez skoromnosc sie nie przyznacie? Likwidowac analfabetyzm razem
      z analfabetami. Mordowac: pala, glodem, batem, strzalem w tyl glowy.
      To "duma" kazdego Jaruzelskawo-kiszczakowego komunisty tchorza-zbrodniarza.
      Dzis szczam na Jaruzelskiegoi z wysoka. Moglbym sie mu przedstawic i to zero
      wykpic, bo juest golec i nedzarz. A wy co mozecie? Ublizac mi? Tematy zakladac?
      • v.ci Question 02.11.04, 22:55
        Czy Franco też był komunistą ?
        • Gość: Prawa Reka K. Re: Question & answer IP: 63.227.76.* 02.11.04, 23:03
          v.ci napisał:

> Czy Franco też był komunistą ?
          Oczywiscie. Czy umiesz zdefiniowac roznice miedzy totalitaryzmami? Czy komunizm
          czy nazizm - ta sama zbrodnicza ideologia smierci. To sama SDyktatura, zadza
          wladzy i.. ten sam upadek na dno. Komunisci wlasnie na dno leca.
          • Gość: Ester To nie jest zwykły idiota! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.04, 23:09
            To idiota niezwykły, nawet jak na to forum. I żaden tam prawa ręka kata tylko
            lewa noga kretyna! Patrz wątek o esbekach u Michnika.
          • v.ci Re: Question & answer 02.11.04, 23:10
            Gość portalu: Prawa Reka K. napisał(a):

> v.ci napisał:
            >
            > > Czy Franco też był komunistą ?
            > Oczywiscie. Czy umiesz zdefiniowac roznice miedzy totalitaryzmami? Czy
            komunizm

Generalissimus Franco sie w grobie przewraca ...

> czy nazizm - ta sama zbrodnicza ideologia smierci. To sama SDyktatura, zadza
            > wladzy i.. ten sam upadek na dno. Komunisci wlasnie na dno leca.

Jestem w stanie zdefiniować te różnice . Ale mniejsza o to .

A czy mógłbyś w kilku zdaniach scharakteryzowac swoja własna ideologię , bo jak
            na razie budujesz ja wyłącznie na zasadzie negacji i pogróżek .
            • Gość: Prawa Reka K. Re: Question & answer IP: 63.227.76.* 02.11.04, 23:17
              Demokracja tym sie od totalitaryzmu rozni ze nie wyznacza kary za WLASNE
              poglady. Ale tak po prawdzie - ilu Polakow umialo samodzielnie myslec? Komunizm
              zastepowal rozum, rozszadek, prace. Koumisci wiernie mu sluzba teraz nadal. Wystarczy na szajbnietych esbesko-esesmamskich "Ester" (sadu sie szczur boi)
              popatrzec. Sluza zafajdanym zdrajcom Polski Jaruzelskim - za byle ochlap.
              wierne slugi kazdego rezymu. Od Franco po Castro. Byle to NIE ICH mordowano.
              • Gość: Janko Re: Question?????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.04, 23:22
                Ktoś pytał, czy on jest zdrowy na umyśle? Nie widać?
                • Gość: Prawa Reka K. Re: Question?????? kolejny przyglup.. IP: 63.227.76.* 02.11.04, 23:28
                  Gość portalu: Janko napisał(a):

> Ktoś pytał, czy on jest zdrowy na umyśle? Nie widać?

Ani przez moment nie osmielilbym sie twierdzioc ze jakis tam zafajdany "Janko"
                  jest zdrowy na umysle. Po co mam klamac?
                • hasz0 Re: Question??????Kto nie widzi analogii???? 02.11.04, 23:35
                  Ideologia komunist. miała charakter utopijny; zawierała postulat radykalnego
                  egalitaryzmu, obejmującego nie tylko równość wobec prawa, ale również status
                  społ., a nawet życie kulturalne. Głosiła ideę autentycznej wspólnoty i
                  braterstwa ludzi, przezwyciężającej indywidualizm i społ. atomizację, czemu
                  miało sprzyjać zniesienie własności prywatnej. Przeciwstawiała się chaosowi
                  rynku, dowodząc konieczności racjonalnego zarządzania gospodarką. Szczególne
                  znaczenie nadali ideologii komunist. marksiści. We wczesnych pracach K. Marks
                  kładł nacisk na nieuchronność zjawiska alienacji w ustroju kapitalist.;
                  komunizm miał spowodować jego zniknięcie i realizację rzeczywistej, a nie
                  formalnej wolności jednostki. Podstawą ideologii komunizmu stał się, w wyniku
                  przyjęcia koncepcji klasyków marksizmu, materializm hist., zwł. tezy o
                  nieuchronnym następstwie coraz bardziej „postępowych” formacji społ.-ekon., o
                  zasadniczym znaczeniu walki klas w rewol. zmianach tych formacji i o
                  szczególnej roli klasy robotn. w przejściu od kapitalizmu do socjalizmu,
                  wreszcie o niezbędności objęcia przez partie robotn. (komunist.) kierownictwa
                  walką klasy robotniczej. Ideologia komunist., zwł. w wersji marksist.,
                  odrzucała religię, traktowaną jako swoistą formę fałszywej świadomości, i
                  przeciwstawiała jej nauk., pozornie racjonalny obraz świata. Odrzucała
                  ukształtowane w Europie Zach. koncepcje wolności, prawa i demokracji, dowodząc
                  ich klasowych uwarunkowań. Rewolucja socjalist. po obaleniu instytucji
                  kapitalizmu miała — na wstępnych etapach budowy komunizmu — wprowadzić ustrój
                  dyktatury proletariatu (przejęcie całości władzy przez klasę robotn., a w jej
                  imieniu przez partie komunist.), pozwalający zlikwidować resztki poprzedniego
                  ustroju. Ideologia komunist. podważała znaczenie więzi nar. twierdząc, iż są
                  one wykorzystywane przez burżuazję do zacierania sprzeczności klasowych i do
                  podporządkowania sobie proletariatu; więziom nar. był przeciwstawiany
                  internacjonalizm proletariacki, czyli wspólnota klasy robotn. w skali
                  międzynarodowej. W krajach, w których komuniści uzyskali władzę, idee te stały
                  się ideologią oficjalną, ulegając jednocześnie wulgaryzacji, a następnie
                  atrofii.
                  ośmiogodzinny dzień pracy, godziwe płace, tworzenie sportowo-rekreacyjnych
                  organizacji. Dzięki rozwijaniu programu socjalnego faszyzm pozyskiwał masy
                  zwolenników dla polityki państwa.
                  Faszyzm głosił kult państwa totalitarnego, tj. monopartyjnego i policyjnego,
                  przenikającego nie tylko wszystkie sfery publ., ale i prywatnego życia
                  jednostek, ingerującego arbitralnie w naukę, kulturę, będącego jedynym
                  prawotwórcą; nad całokształtem życia publ. i prywatnego panowała policja
                  polit.; system bezpieczeństwa był oparty na kilku rodzajach policji mundurowej
                  i tajnej (np. wł. OVRA). Faszyzm zahamował rozwój kultury i dokonał niebywałego
                  poniżenia prawa. Kult państwa łączył się z zasadą wodzostwa; wódz (wł. duce)
                  był utożsamiany z państwem i narodem, był najwyższym przywódcą partyjnym,
                  najwyższym dowódcą wojsk. i najwyższym sędzią; „miał zawsze rację”, „stał na
                  straży prawa”; jego wola wyznaczała ramy obowiązujących norm moralnych,
                  uruchamiała terror, wojnę i masowe zbrodnie, których ofiarą padały miliony
                  ludzi.
    • Gość: blq ---=== stado nikomu nieznanych gowien ===--- IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.11.04, 00:01
      Stado nikomu nieznanych gowien rzucilo sie na fajnego czlowieka, jakim jest PRK.
      tak jest ostatnio czesto na tym forum. oszolomów FA dziele na stara gwardie
      (zawadzki, watto i k52) oraz nikomu nieznanych, ciagle zmieniajacych nicki
      smieci spod sztandaru Rydzyka i simpatico.ca, oraz komuchów, czesto "made in
      Poland". rece opadaja, jak niewyzyte śmieci zyjące przeszloscią, oraz agentura
      Rosji i terrorystów potrafi zamieszać na tym biednym forum. oczywiście gro
      idiotów obrażających porządnych ludzi jak zawsze stanowi zbieranina
      nieudaczników... jednak wątpliwości pozostają. kto jeszcze ma ciemne interesy
      obrażać wszystkich wartościowych ludzi? no kto, PYTAM SIĘ?

• Gość: Prawa Reka K. Re: ---=== stado nikomu nieznanych gowien ===--- IP: 63.227.76.* 03.11.04, 00:07
        alez ja sie nie czuje obrazony. Zrozum, wyroznili mnie MOIM wlasnym tematem.
        A ze mnie probuja zakrzyczec? Przywyklem. Przeszedlem, nie tylko w Polsce
        komunistycznej dlugie ciezkie przesluchania. wydobyli ze mnie.. brednie.
        Teraz tez bredniami bede sypal az sie zgraja uspokoi az pojmie ze nie im sie
        na mnie rzucac. wiem ze stadem latwiej. Totalitaryzmy odkryly to juz dawno.
        Wiem ze dzis smiece tutaj. Przepraszam - nie prowokowany tylko czytalbym. A ze
        kilku cieniasowe ma jakies nadzieje na pokonanie mnie w dyskusji?..
        Prawem cieniasa jest.. miec nadzieje smile
        Pozdrowienia (i dziekuje Ci raz jeszcze)
        • Gość: Prawa Rerka K. Re: ---=== stado nikomu nieznanych gowien ===--- IP: 63.227.76.* 03.11.04, 00:38
          Jeszcze jedno. Oddalem glos na wiadomo kogo. Nie zmienilby mojego przekonania
          NIKT. Tak samo nikt nie mial szans zmiany moich przekonan w peerelu. Dlatego i
          przezylem dramat. Opor wtedy budzil wscieklosc komunistow. Gdybym jeszcze byl
          wtedy "nikim", poprzestal na wyksztalceniu srednim - moze by mi dali spokoj.
          Ale ja tkwilem im przed ryjami z WCIAZ TYMI SAMYMI pogladami ocenami slowami.
          Dlatego byly chwile nawet kiedy chcieli mnie zabic. Bylebym zamilkl lub sie
          ukorzyl. Mialem przyjaciol "myslacych swoje" wtedy - ale po cichu. Ja nie
          uznawalem przymusu bycia cicho. Nawet w "konstytucji peerelu" bylo o WOLNOSCI
          opinni przeciez. Dlaczego nie trzymali sie komunisci swoich wlasnych zasad?
          Dlaczego tylko ekstremalne rozwiazania dla takich jak ja znali?
          Kiedy juz ze mna nie wytrzymali - odebralem to jako SWOJE zwyciestwo. Choc
          moralnie skatowany, dwudziestolatek o trzesacych sie rekach, ofiara setek
          prowokacji napasci "nieznanych sprawcow" - WYGRALEM Z SYSTEMEM.
          Wygram ZAWSZE. Dzis juz sie tacy ludzie nie rodza. Zawdzieczam to Rodzinie.
          Jestem gotow do kolejnej zwycieskiej wojny z komuna. O kazdej godzinie.
          Uznaje kazde zdanie. Byle nie bylo to zdanie niszczace wolnosc innego
          Czlowieka. Komunisci innych zdan nie znali.
          Pozdrowienia
          • Gość: # Re: ---=== stado nikomu nieznanych gowien ===--- IP: *.finemedia.pl 03.11.04, 08:19
            >Stado nikomu nieznanych gowien rzucilo sie na fajnego czlowieka, jakim jest
            > PRK. tak jest ostatnio czesto na tym forum. ...kto jeszcze ma ciemne interesy
            > obrażać wszystkich wartościowych ludzi? no kto, PYTAM SIĘ?

PRK napisał:
            "Dziś tacy się nie rodzą!"

Coś w tym jest. Dziś rodzą się Anity Błochowiakówne. Reprezentantka "wyłoniona
            z łona" najwyższej emanacji narodu ustanawiania prawa do Komisji - badajacej
            jak to prawo jest egzekwowane przez najwyższe organy sprawiedliwości i to w
            wielkiej aferze z udziałem samego premiera i prezydenta, prokuratora
            generalnego i ministra sprawiedliwości - daje się złapać na dziennikarską
            propozycję korupcyjną za telefon komórkowy w kolorze jej lakieru do paznokci!
            Nawet Janik był zdegustowany!!!

Tak dziś wygląda ideał młodziezy.

Wczoraj wyskoczył kierowca 20 -latek na czerwonych światłach i rzucił się z
            bluzgami do mnie - DOKŁADNIE (d. właśnie)tak - jak kulturalni inaczej w tym
            watku - bo kierunkowskazem pokazałem prymitywowi, by nie przejeżdżał pasów na
            niewidocznym zakręcie z przejściem dla pieszych i przejazdem tramwajowym.
            Racji miał tyle samo co prymitywni adwersarze bezargumentowi, kpiący nie z
            pokazania analogii między faszyzmem i komunizmem a z swej indolencji myslowej.
            I pokazujacy takie samo tchórzostwo w konfrontacji jeden na jeden.
            Proponuję by przekonać moderatora do ujawniania adresu IP w przypadkach
            nauszania etykiety. Na przykładzie ceesa, który sam się ujawnił, widać jak
            skuteczna jest jawność w walce z oszczerczym opluwaniem osób i narodów. Nie
            byłem tu dość długo i nie wiem na ile byłoby to możliwe.

Jesli nie chce sie ostatecznie zniechęcic ludzi dyskutujacych przy pomocy
            argumentów nalezy kanalie ujawniać. I naczej to Forum zostanie szambem na
            zawsze.
            Po co cenzurować społecznikowsko? Ujawnić IP. I wystarczy. Tchórze zamilkna.

• gini Re: ---=== stado nikomu nieznanych gowien ===--- 03.11.04, 08:36
              Haszu , ujawnianie IP niczego nie da, czesc juz od dawna pisze z proxy i
              zmienia co minute adres.
              FA juz praktycznie nie istnieje , taka jest smutna prawda.
              • Gość: # Wchodzi sie tu jak radzieckiej toalety dworcowej/n IP: *.finemedia.pl 03.11.04, 08:55
                • ty.ja Re: Wchodzi sie tu jak radzieckiej toalety dworco 03.11.04, 09:24
                  ale czasem człowiek musi

warto było popatrzeć przez jakiś czas na tych, którzy stale muszą
                  a nawet gorzej
                  nie potrafią już nie musieć w tej nazikomuchowskiej toalecie przebywać
                  • Gość: krytyk Moj moralny imperatyw IP: HTTP1.* / *.esc11.net 03.11.04, 10:30
                    Poczytalem co tu zaszlo. Znalazlem sporo analogii do swego wlasnego losu.
                    Chetnie Pana Terminatora poznam, wymienie e-maile. Mamy sobie sporo do
                    napisania. Czy "Prawa Reka K jest zdrowy na umyśle?" o co pyta anonimowy
                    polglowek? Jest, o czym swiadczy chocby pytanie. Uderzyl totalitarystow
                    tutaj mocno. Dla nich za mocno. Trzeba bylo zadzialac po esbecku. Zdaniem
                    totalitarystow i innej bandyckiej kanalii "Sluzba Bezpieczenstwa to uczciwi
                    ludzie chroniacy wraz z ZOMO PRL-u przed: Kosciolem, opozycja, szpiegami z
                    Ameryki, Wolna Europa". Zle to bylo SS. Dlaczego? Bo za jaja komunistow
                    wieszali. Polskie SS czynilo na opak.
                    Czyli w opacznym swiecie postkomunistow - "dobrze".
                    To wlasnie dlatego dziesiatki tysiecy Polakow boja sie wlasnej Ojczyzny boja
                    sie do niej powrotu. Bo dla nich nie ma tam miejsca. Jest zas ono dla dzieci
                    zbrodniarzy, zomowcow, esbekow, pezetpeerowcow, kapusiow i innych zbokow.
                    Te slowa to moj moralny imperatyw, wybaczcie.
                    Pana Prawa Reka K. zas prosze o kontakt. Bede czekal.
              • ty.ja Re: ---=== stado znanych gowien ===--- 03.11.04, 09:55
                gini napisała:

> Haszu , ujawnianie IP niczego nie da, czesc juz od dawna pisze z proxy i
                > zmienia co minute adres.
                > FA juz praktycznie nie istnieje , taka jest smutna prawda.

a jednym z nich jest autorka powyższego postu, która przyczyniła się znacząco
                do zrobienia z forum wychodka z oznaczeniem "patriotyczne serduszko" to ja, Gini
                po mnie możecie już tu wejść
                kupka będzie lśniła jak ja sama-czyli patriotycznie nazi
                • gini Re: jedno anonimowe gowno 03.11.04, 14:22
                  ty.ja napisała:

> gini napisała:
                  >
                  > > Haszu , ujawnianie IP niczego nie da, czesc juz od dawna pisze z proxy i
                  > > zmienia co minute adres.
                  > > FA juz praktycznie nie istnieje , taka jest smutna prawda.
                  >
                  > a jednym z nich jest autorka powyższego postu, która przyczyniła się znacząco
                  > do zrobienia z forum wychodka z oznaczeniem "patriotyczne serduszko" to ja,
                  Gin
                  > i
                  > po mnie możecie już tu wejść
                  > kupka będzie lśniła jak ja sama-czyli patriotycznie nazi

Ty konusiku,narobiles tu tyle, ze wstyd ci sie podpisac wlasnym nickiem , wiec
                  pacynkuj a wlasciwie slimacz sie dalej, wzbudzasz niesmak jedynie i
                  politowanie.
                  A to dla ciebie slimaczku .

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=17176890&wv.x=1&a=17274957
            • Gość: patience Re: ---=== stado nikomu nieznanych gowien ===--- IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.11.04, 15:09
              Gość portalu: # napisał(a):

> PRK napisał:
              > "Dziś tacy się nie rodzą!"
              >
              > Coś w tym jest. Dziś rodzą się Anity Błochowiakówne.

Rodza sie, rodza. W kazdym pokoleniu sie rodza, w mniej wiecej w tej samej
              proporcji, czyli w liczbie raczej niewielkiej. A Blochowiak? Ona nie jest
              urodzona dzisiaj. To produkt postkomunistycznej stajni, tylez warta, co i ta
              stajniasmile
          • mathias_sammer do PRK i bulterierki 03.11.04, 10:36

Bulterierko (PRK najpierw do pani przemowie),
            czytajac wpis PRK, rozumiesz juz dlaczego lubie autora?
            Ostatni Mohikanin na planecie Virtual Globe.

PRK, przegalopowalem po wiadomosciach(tempo u mnie szybkie, oblozenie wielkie),
            by sprawdzic co prasa polska nt wyborow. No coz, rozczarowany jestem wynikami.
            Ludze sie jeszcze, ze w Ohio inaczej wylicza, choc nadzieje raczej plonne.

Ciesze sie, ze nie przejmujesz sie wpisani niektorych osob. Dokladnie tak jak
            ja! Tylko nowa informacja moze zaskoczyc, powielanie nie robi juz najmniejszego
            wrazenia. Uciekaja sie do starych i sprawdzonych wzorcow zapominajac, ze te
            przestaly dzialac juz w epoce kamienia lupanego. Dzis mamy ere kwarkow, laserow
            i broni nuklearnej.
            Zreszta czym sa tutejsze przepychanki w porownaniu z tymi na Sp. Forum? Bulka z
            maslem, nieprawdaz :o). A tak przy okazji zapytam o kolege od ciezarowki.
            Ktore autostrady przeciera, czy tez juz go wyrzucili za pijanstwo?

Po skonsumowaniu Twoich wpisow i odpowiedzi stwierdzam tylko: Welcome on the
            bord!

Baw sie dobrze, bede do Ciebie niekiedy zagladal, by sprawdzic ciesnienie,
            podrzucic kropelki na uspokojenie lub pobudzenie. Poza tym, jak zwykle sobie
            poradzisz, gdyz Twoj tumiwsizm nie przeslania Ci przestrzeni poza monitorowej.

klaniam sie,
            M.S.
            PS acha, jeszcze jedno odnosnie bulterierki. Jak wspomnialem na poczatku ona
            jest rzeczywicie kobieta, wiec obchodz sie z nia troszke inaczej. Jest naszym
            (watkowym vide Psychologia ) "wyrzutem sumienia" (kolezanka z dawnego
            niemieckiego forum). Pyskate i poczochrane "to" jest, ale zdarza sie jej
            niekiedy madrze mowic (jesli nie pije , oczywiscie).
            Mamy tylko ja, inne panie nie wytrzymaly, wiec staramy sie dbac o te nasza
            sierotke w czerwonym kapturku. Niekiedy wpada tez Joanna51, ale dawno jej nie
            bylo. Przypuszczam, ze vena i checi ja opuscily. To tak w skrocie, musze juz
            isc.
            • Gość: krytyk Re: do PRK i bulterierki He he he.. IP: HTTP1.* / *.esc11.net 03.11.04, 11:12
              Witam Pana. Swiat jest jednak maly. A ja glowkuje skad ja Wasze pisanie znam..

> tak przy okazji zapytam o kolege od ciezarowki.
              > Ktore autostrady przeciera, czy tez juz go wyrzucili za pijanstwo?

Lewa? Po kilkunastu lewa-tywach z czystego spirytusu kopiuje juz tylko wspak.
              Cos mu padlo. Chyba watroba. Albo jelito Gruby smile
              PRK juz pozdrowilem, Pana teraz Pozdrawiam
              Kolejny rozbitek z pewnego Forum
              • mathias_sammer Re: do PRK i bulterierki He he he.. 03.11.04, 11:49

Wlasnie mialem zamiar, PRK, podrzucic linka do tekstu politycznego jako
                przycznku do dyskusji, ale cos zatrzymalo mnie w pol drogi i nadalo inny
                kierunek. Zamieszanie powstalo u osob niezainteresowanych. Albo ja jestem
                totalnym, naiwym kretynem i czego nie rozumiem albo swiat zwariowal? Wolabmy
                raczej siebie uznac za chorego- zawsze to lepiej gdy jednostka chora. Poza tym
                kardiolog kladac mnie na kozetke nie uwierzylby, ze swiat jest nienormalny, a
                ja jeden jestem inny.
                (tu przerwa i krecenie glowa)

Krytyku, o Twojej obecnosci na forum GW czy forum "swietej pamieci" (doskonala
                nazwa) a moze raczej swieckiej pamieci wiem od dawna i rozpoznaje wpisy. Od
                dawna tym faktem nie jestem zaskoczony.

M.S.
                • Gość: krytyk Re: do PRK i bulterierki He he he.. IP: HTTP1.* / *.esc11.net 03.11.04, 12:02
                  Ale ja zaskoczony jestem, i prawde piszac, niezbyt lapie, kto. T.? Po
                  przeczytaniu tej wredoty na odleglosc cuchnacej esbecka prowokacja pisal
                  pierwszy wpis albo SBek albo jego pociecha jakas tak ich kanalie z ksiazek
                  Jozia G. uczyli postanowilem i ja sie zradykalizowac nieco. Az tutejsze
                  komuszki zaczna mocniej nozkami w chocholim tancu przebierac az sobie swe
                  wlasna czyny zbrodnicze "przypomna".
                  Pisze Pan o PRK "romantyk"? Toc on jest chyba najwiekszym pragmatykiem na
                  swiecie jakiego znam! Oby tylko wytrzymal i nie bral osobiscie tych
                  pokladow cuchnacej czerwonej mazi jaka tu widzimy. Z gory trzeba, z gory.
                  Jak kiedys ktos napisal: z komunista sie nie rozmawia, do komunisty sie
                  MOWI. Jencow brac ani mysle.
                  Pozatym wszystko doskonale, prosze Pana. Teraz pomysle rusze glowa wstecz.
                  ???
                  • mathias_sammer Re: do PRK i bulterierki He he he.. 03.11.04, 12:13
                    Czytam i czytam, pisac misie nie chce. Glowa tylko krece, az mnie juz szyja
                    boli.

Ale moze to ja jednak jestem totalnym kretynem...?

Zawsze wierzylem, ze PRK nie jest jednym z nas (mozna chocby tu dokladnie
                    przesledzic jego wpisy), co oznacza, ze bylo nas wiecej, tylko zycie nas
                    porozrzucalo w rozne miejsca.
                    No zwyczajnie mnie zatkalo.
                    Chociaz tyle dobrego- zostalem zaskoczony starymi metodami. Jakas nowa reakcja
                    u mnie, szczypie sie w policzek, boli, zyje znaczy sie jeszcze.

Glowa krece dalej.

M.S.
                    • Gość: krytyk Re: do PRK i bulterierki He he he..<mathias> IP: HTTP1.* / *.esc11.net 03.11.04, 12:24
                      Z gory zastrzegam ze ja nic nie wiem. Prosze na FGP zajrzec to Pana jeszcze
                      bardziej glowa rozboli. Juz dlugo cierpiie na to samo. Nie wiem kto jest kto
                      i juz chyba bie chce mi sie tego rozstrzygac. Niezbyt pojmuje tych "naszych".
                      Ja tomto F czytalrm tylko. Odezwalem sie tylko kilka razy tylko w obronie P.
                      wlasnie wtedy gdy myslalem ze juz nie podola. Ale to twarda sztuka. Sliska
                      i dla lewych nieuchwytna. Tym bardziej jestem zdumiony teraz. Cyzby...
                      Nie. To niemozliwe.
                      • Gość: # Nie wiem kto jest kto i nie chce mi sie tego rozst IP: *.finemedia.pl 03.11.04, 12:37
                        Kto bezsilnie złorzeczy tak jak "Rozsądny":

"Za to kanalia Reagan już zdechł."

sam się wystarczająco dokładnie przedstawia.

• Gość: krytyk Re: Nie wiem kto jest kto i nie chce mi sie tego IP: HTTP1.* / *.esc11.net 03.11.04, 13:19
                          Ja takze tego nie dociekam. Trzeba wiecej wiedziec aby zrozumiec o co nam chodzi
                          i ta wiedza nie dotyczy tego forum. Chodzi tez o przywrocenie tu rownowagi. Jak
                          na razie to miejsce jest okupowane (swoich nie maja?) przez dzieci czerwonych
                          wielbicieli cudzej wlasnosci z "tanim dostepem" komunistycznego monopolu i inne
                          kanalie bandycko-lewackie o nader metnym rodowodzie.
                          Jednym popisem lewa-tywy prosze sie nie epatowac. Na komunistycznym "Onecie" sa
                          ich setki dziennie. Komune trzeba z Polski wypalic ogniem.
                          A my sie do tego zabieramy wojujac ze soba i sami podbijajac ohydne tematy
                          (opluwanie Herberta). Prosze o chwilke myslenia.
                          • Gość: # Ok. W tym wątku są wypaleni!/nt IP: *.finemedia.pl 03.11.04, 13:28
                            • Gość: AA Też się uśmiałem! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.04, 14:08
                              Panowie "patryoci"! Napiszcie coś jeszcze. Gdyby to było poważne - to bym się
                              wystraszył. Ale to jest takie głupie, że aż śmieszne. Uwielbiam to czytać,
                              mimo, że to bełkot. Nigdy nie myślałem, że na tym forum może być tak wesoło!
                              A jest jeszcze parę tematów - np jak walczyliście z komuną, jak komuchy
                              wyrywały polskim dziatkom nóżki z dupki i smażyły na patelni z cebulką (to
                              podobno było ulubione danie członków politbiura!), jak gwałcono polskie
                              dziewice w kołchozach itd....
                              Prawdziwi Polacy! Do dzieła! Czekamy!

• mathias_sammer PRK/ 4.11.04 04.11.04, 20:52
            Czesc PRK,
            przed chwila obejrzalem swoj ulubiony serial w RTL (odcinek ok. 3000)i wpadlem
            podrzucic dwa zdania. Pierwsze w zalaczonym linku. Wiem, ze niemiecki nie jest
            Twoja mocna strona, polecam jednak zdjecia
            onnachrichten.t-online.de/c/27/12/93/2712934.html
            (nr piec najpiekniejsze dla mnie, choc nr 4 tez niczego sobie).

Swoja droga dlaczego Arafata przwiezli wlasnie do francuskiego szpitala?

Dziwnie zabrzmi to co teraz powiem, ale ciesze sie, ze nie jestes codziennie na
            forum tylko, ze tak nazwe: falami. Dlaczego ciesze sie? Pozwol, ze nie wyjasnie.

Pozdrawiam,
            M.S.
            • Gość: Ester PRK? Czyli Prawa Ręka Kretyna? Eee! Lewa!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.04, 21:01
              mathias_sammer napisał:

> Czesc PRK,
              > przed chwila obejrzalem swoj ulubiony serial w RTL (odcinek ok. 3000)i wpadlem
              >
              > podrzucic dwa zdania. Pierwsze w zalaczonym linku. Wiem, ze niemiecki nie jest
              >
              > Twoja mocna strona, polecam jednak zdjecia

Niemiecki nie jest jego mocną stroną, polski jeszcze słabszą, to po jakiemu
              ten idiota się porozumiewa? Poza tym, że rzyga nienawiścią? I to jest ten
              polski "patryota"? Boże chroń nas i zachowaj od skretyniałych debili!
              • mathias_sammer Re: PRK? Czyli Prawa Ręka Kretyna? Eee! Lewa!!!! 04.11.04, 21:10
                Gość portalu: Ester napisał(a):

> mathias_sammer napisał:
                >
                > > Czesc PRK,
                > > przed chwila obejrzalem swoj ulubiony serial w RTL (odcinek ok. 3000)i wp
                > adlem
                > >
                > > podrzucic dwa zdania. Pierwsze w zalaczonym linku. Wiem, ze niemiecki nie
                > jest
                > >
                > > Twoja mocna strona, polecam jednak zdjecia
                >
                > Niemiecki nie jest jego mocną stroną, polski jeszcze słabszą, to po jakiemu
                > ten idiota się porozumiewa? Poza tym, że rzyga nienawiścią? I to jest ten
                > polski "patryota"? Boże chroń nas i zachowaj od skretyniałych debili!

Moze na migi? A Ty, Ester- kim Ty jestes? Tak pytam, skoro zajrzalem .
                M.S.
            • Gość: PPrawa Reka K. Re: PRK/ 4.11.04 IP: 63.227.76.* 04.11.04, 21:07
              Czesc. Nie jestem pewny czasu roznicy, chyba wszedlem idealnie z Toba. Fakt
              mam co robic i ciesze sie z reelekcji. Licze na to ze teraz sporo sie zmieni
              takze przez Ocean. Badz cierpliwy. Boje sie tylko aby nie stracila Polska.
              Co do Jassira to chyba najlepej oddal to Elekt choc byly to slowa na zapas.
              Posluchaj zapisu. Byush umie sie znalezc - jesli chce.
              Moj niemiecki? Pisalem nie jest szkolny niemiecki bo nigdy sie po niemiecku
              nie uczylem ale przeczytam kazdy tekst gazete, ksiazke. Tlumaczem przysieglym
              nie podejmuje sie byc. Zapewne wiesz jakim "niemieckim" mowi dzis Bawaria?
              Bardziej nasz gorolski do polskiego podobny. Pisalismy juz o tym zreszta.
              Do mnie mozesz cale kwestie po niemiecku wstawiac - zrozumiem. Gorzej z
              odpowiedzia. W tym jezyku wypelnialem tylko rubryki.
              A jesli o nagonke tu chodzi jak widze mam i zwolennikow. Za kazdym wozem
              karawany biegal nie bede i obszczekiwal. Mysle ze przezyje to wszystko
              jakos w spokoju. Nie wiem tylko czy rozwazales inna nas na stale lokacje
              (bylem na Spieglu ale tam Pieklo). Jestem otwarty na kazdy pomysl.
              Pozdrowiam
              • mathias_sammer Re: PRK/ 4.11.04 04.11.04, 21:18
                Gość portalu: PPrawa Reka K. napisał(a):

> Czesc. Nie jestem pewny czasu roznicy, chyba wszedlem idealnie z Toba. Fakt
                > mam co robic i ciesze sie z reelekcji. Licze na to ze teraz sporo sie zmieni
                > takze przez Ocean. Badz cierpliwy. Boje sie tylko aby nie stracila Polska.
                > Co do Jassira to chyba najlepej oddal to Elekt choc byly to slowa na zapas.
                > Posluchaj zapisu. Byush umie sie znalezc - jesli chce.
                > Moj niemiecki? Pisalem nie jest szkolny niemiecki bo nigdy sie po niemiecku
                > nie uczylem ale przeczytam kazdy tekst gazete, ksiazke. Tlumaczem przysieglym
                > nie podejmuje sie byc. Zapewne wiesz jakim "niemieckim" mowi dzis Bawaria?
                > Bardziej nasz gorolski do polskiego podobny. Pisalismy juz o tym zreszta.
                > Do mnie mozesz cale kwestie po niemiecku wstawiac - zrozumiem. Gorzej z
                > odpowiedzia. W tym jezyku wypelnialem tylko rubryki.
                > A jesli o nagonke tu chodzi jak widze mam i zwolennikow. Za kazdym wozem
                > karawany biegal nie bede i obszczekiwal. Mysle ze przezyje to wszystko
                > jakos w spokoju. Nie wiem tylko czy rozwazales inna nas na stale lokacje
                > (bylem na Spieglu ale tam Pieklo). Jestem otwarty na kazdy pomysl.
                > Pozdrowiam

Hej,
                ja pisuje jeszcze na innym forum. Bedac w Monachium i biorac udzial w
                referendum dot. przystapienia Polski do UE poznalem kilka osob. Stalismy w
                kolejce na schodach przeszlo godzine. Maja swoj malenki portal, ale prosili,
                zeby nie rozglaszac. Pisuje tam systematycznie, niewiele osob. Pewnie Ciebie
                nie zainteresuje, zrezsta oni sa bardzo hermetyczni. Mam nadzieje, ze bedziesz
                sie tutaj dobrze bawil. Ze mna roznie na GW, czasem cos bardzo mnie rozbawi,
                generalnie mnostwo powtorek, nie chce sie nawet juz geby otwierac.
                Mysle, ze w roku 2005 bede juz tylko wrzucal jedno zadnie na tydzien.

Milego dnia (wieczoru) zycze
                i oddalam sie do siebie,
                M.S.
                • Gość: Prawa Reka K. Re: PRK/ 4.11.04 IP: 63.227.76.* 04.11.04, 21:25
                  Dnia, "mathias", dnia. Zaraz mam ciezka robote wyjazd. Wiem, chodzi Ci o
                  obiecany e-mail. Kombinuje juz. Mam konto na niemieckim serverze aol ale
                  jeszcze nie wiem czy aktywne. Musze przetestowac w obie strony, bo przez
                  http (wap) odbierac poczty nie lubie. Sprobuje na dniach, max weekend do
                  Ciebie na gazeta.pl napisac. Reszte ustalimy, a i ja chcialbym sie wielu
                  rzeczy dowiedziec na ktore tu nie miejsce. Oho, juz konczyc te klepanie
                  musze, idza papierki dla mnie (na zgrabnych nozkach..). Pozdrawiam
                  • Gość: Ester Pogadali sobie - jak świnia z prosięciem... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.04, 21:40
                    Teraz to się nazywa - patryota! Kiedyś poprostu - volksdeutsch!
                    • Gość: AA Bezczelne pruskie świnie!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.04, 22:12
                      I oni ośmielają się uczyć nas Polaków, patriotyzmu! Za niemieckie pieniądze! I
                      wymyślają nam od esbeków, komuchów i SSmanów! To szczyt chamstwa i bezczelności!
                      W czasie wojny folksdojczów AK rozwalało pod ścianą - a teraz te bydlęta,
                      pasione germańskimi markami obrzucają nas, Polaków obelgami i pouczają, co jest
                      dobre dla Polski. Paszły won, folksdojcze i szmalcownicy!!
                      Teraz rozumiem skąd ta Ręka Kata! Z Oświęcimia? Z Treblinki? Czy z Getta w
                      Warszawie?
                      • Gość: krytyk Re: Bezczelne (p)ruskie świnie!!!! ;-))) IP: HTTP1.* / *.esc11.net 05.11.04, 09:11
                        On i volksdeutsch? E tam. Musialiscie z historii miec palki albo nauczycieli
                        z RWPG smile. Wojna druga skonczyla sie w 1945-tym. Potem byla juz inna okupacja.
                        Nie kazdy jak wasi tatusiowie russliste podpisal i stosowne zaswiadczanie o
                        zdradzie Polski na rzecz Kremla wzial stajac sie Sowietem. Nazywal sie ten
                        dokument "legitka pezetpeeru". Czyli wy i.. Polacy?
                        Wasi ojcowie AK-owskim zolnierzom oczy olowkiem wykluwali i zdzierali im
                        paznokcie. Spytajcie tatusiow czy tych pamiatek zdrady jeszcze nie przechowuja?
                        Jak ukryli w wychodku, to do muzeum by trzeba bo to rzadkosc. Statystycznie z
                        30-tu milionow Polakow skundlilo sie okolo 4-ech procent. Mniej niz
                        volksdeutch`ow kiedys..
                        A`propos list, skad wzial sie w slonecznej Kalifornii polski "doktor" Kulczyk
                        ponoc "najbogatszy" (klasa newmaclers) z listy dzieci sowieckich agentow
                        zamieszkal tuz obok rus-mafioso ponoc "w szpitalu" stawiajac na nogi polowe
                        stanowych tajniakow? Czyzby tatus "doktora" nie zjadl swej legitki w pore i
                        przyjechali spece ze wschodu synka i jego zonke na goracej blasze poszczypac
                        za dlugi jezyk w "przywislanskom kraju"?
                        Tu nawet doktor Uniwesytetu Klewkowskiego Lepper herbu "samoopalony Burak na
                        antrax" nie pomoze smile))
    • left_hand_of_darkness Prawa Ręka K. JEST zdrowy na umyśle. 05.11.04, 09:25
      Potwierdzam jako krewny. Bliski krewny.
      • Gość: Janko Re: Prawa Ręka K. JEST zdrowy na umyśle. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.04, 22:32
        left_hand_of_darkness napisał:

> Potwierdzam jako krewny. Bliski krewny.

Zyliśmy razem. W Tworkach. Profesor mógłby zaświadczyć. Ale siedzi, bo nie
        chcieli uwierzyć, że jest Goebelsem. Te je..e komuchy!
        • Gość: Prawa Reka K. Re: Pan Prawa Ręka K. pisze: pa pa!.. IP: 63.227.76.* 06.11.04, 00:03
          Tak sie wysilacie ze swych cuchnacych smietnikow aby mnie osmieszyc a nie
          jestescie w stanie sobie wyobrazic jak mnie soba rozsmieszacie. Petaczki.
          Dzieci komunistow. Wiedzcie zatem ze PAN Prawa Reka Kata zaraz jedzie na weekendowe granie do kasina i ma zamiar wrocic do domu poniedzialek rano.
          Nie jest to me co weekend zajecie ale zyjac w Polsce moglbym sie teraz wybrac
          co najwyzej do 'salonu masazu' z chorymi na wszelkie paskudztwo Ukrainkami.
          Ze jest wam niedostepna rozrywka to jedno z wielu 'osiagniec' nazikomunizmu
          ktorego tak humorystycznie tu codzien bronicie. Papier toaletowy juz dowoza?
          Mialem zamiar Polske odwiedzic ale uwazna lektura wielu mych Rodakow kaze mi
          zrezygnowac z tego szalenstwa. Lepiej juz Czechy lub Lotwe zwiedzic. Tam tak
          komunistow nie bronia i tansze wszystko. Wy juz tak jak ja - wymrzec musicie.
          Szkoda. Kazdy szczur broni swego kanalu.
          • Gość: Prawa Reka K. http://www.dvlottery.state.gov IP: 63.227.76.* 06.11.04, 00:17
            www.dvlottery.state.gov - normalnym Polakom, ktorych dzieki
            Polskim Forums poznalem pomoge znalezc Dobra prace. Powodzenia w
            Losowaniu. Bede tu zagladal nie piszac.
            Kazdemu normalnemu udostepnie kontakt do siebie. Pomoge.
            Dziekuje Zyczliwym i Pozdrawiam
            "Terminator" Wwa-Zoliborz (kiedys)
            • Gość: Ester Ach ty pigmejku! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.04, 13:57
              To reguła, że największymi wrogami komuny, lewicy, liberałów, masonów, Żydów
              itd są właśnie takie miernoty jak ty i twój sojusznik krytyk. Dlaczego? Bo
              najprościej mówiąc dla głuptaków pewne operacje myślowe są nieosiągalne.
              Pozostają im tylko emocje z których najprostsza jest nienawiść. A u tych którzy
              zarobili "kasiorę" (nawet na robieniu kanapek) poczucie własnej wartości i
              pewność siebie gwałtownie wzrasta i nienawiść przechodzi w agresję. Tak jak u
              ciebie, pigmejku.
              (objaśnienie określenia "pigmej" znajdziesz w encyklopedii. W domu jej napewno
              nie masz, więc wpadnij do jakiejś księgarni i ją rąbnij. Jak zawsze. Szkoda
              wydawać euro na jakieś głupoty, no nie?)
              • Gość: krytyk Re: Ach ty pigmejku! IP: HTTP1.* / *.esc11.net 06.11.04, 14:25
                Ja to widze inaczej - dokladnie na opak. Znam swoje wyksztalcenie, PRK tylko
                z grubsza ale wiem ze ma sporo tego przed nazwiskiem - nie z Polskich szkolek -
                i wcale sie tym nie szczyce. Jesli umiem RACJONALNIE wyjasnic zbrodnczosc
                komunizmu i jego mlodszego braciszka-nazizmu (Hitler byl pilnym sluchaczem
                wiedenskich wykladow Lenina o czym wschodni historycy profilaktycznie milcza,
                sa nawet zdjecia-dowody) i tyle obroncy zbrodni maja poza "pigmejkami" i innym
                blotkiem poesbeckim typu tytul tego tematu tylko "argumenty" typu: "kazdy
                przyglup mial robote", "latwo bylo sie wybic - zdrada - bo komuna nie wiedze
                ale oddanie ceni", "nie bili murzynow - bo odmiennie myslacych bili SLUSZNIE,
                tylko "za slabo" bo przezyli". Czyz nie tak? Dodasz tych "pigmejkowych
                argumencikow" wiecej? Bo ja moge Ci zacytowac argumenty wielbicieli Adolfa
                robilem na tym g..nie specjalizacje. Ilez razy myslalem przy tym jako Polak:
                "skad ja te argumenty juz znam?"..
                Krotko - nie wszyscy w Polsce dorosli do racjonalnych argumentow. Do tych
                ktorzy glosowalii na bezmozga-Millera, wnuczka starego skierniewickiego
                nazisty samego z wodoglowiem (byl Lesio m.in. w ORMO - umyslowa elita ktora
                pomne - trojkami chodzili, jeden mowil, drugi myslal, trzeci pisal) tylko
                emocjonalna argumentacja dotrze bo lata sluzenia w komunie wyzarly im mozgi.
                Inna sprawa ze sluzyli ci ludzie prosci czesto rodzicom takich "Ester" -
                cwaniakom ktorzy wiedzieli ze "z pradem dalej poplyna" choc olej w glowie
                mieli aby pojac zbrodniczosc ustroju ktory jednak akceptowali z oportunizmu.
                Oportunizm - wez kredyt na Slownik, bo to trudne slowo dla totalitarystow.
                Baw sie SAM wesolo w Czerwonym Smietniku wink
                • Gość: Ester Re: Ach ty pigmejku! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.04, 14:31
                  Rzeczywiście widzisz świat na opak. Dobrze, że chociaż jedno słowo prawdy ci
                  się wymknęło. Ale ja się nie dziwię. Z dołu, z pozycji pigmejka wszystko
                  wygląda odwrotnie. Co widać i słychać.
                  • Gość: krtytk Re: Ach ty pigmejku! memento IP: HTTP1.* / *.esc11.net 06.11.04, 14:36
                    Jaki poziom piszacego - taka odpowiedz.
                    Liczylem na wiecej, "Ester".
                    Byles ochotnikiem w ORMO? wink))
                    • Gość: Ester Re: Ach ty pigmejku! memento IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.04, 14:57
                      Z dwojga złego lepsze ORMO od Werwolfu.
                      • Gość: ktytyk Re: Ach ty pigmejku! memento IP: HTTP1.* / *.esc11.net 06.11.04, 15:10
                        > Z dwojga złego lepsze ORMO od Werwolfu.

Ja wole zyc w swiecie i bez tego i bez tego. JEST TAKI SWIAT.
                        Tu znowu mozna sie o relatywizm pokusic
                        (trudne dla czerwonych gomolkow "pol sporta" slowo), pytajac:
                        - dla kogo "lepsze"?
                        Pozatym tych z wehrwolfu wybili w wiekszosci. A tych z ormo?..
                        Nazywanie dzis kogos "faszysta" bo mieszkal po 1945-tym w Niemczech,
                        czy tez mieszka teraz jest oszolomstwem godnym millerowca. Lub ormowca.
                        To samo. Cbdu
                        • Gość: Ester Re: Ach ty pigmejku! memento CD. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.04, 21:45
                          Gość portalu: ktytyk napisał(a):

>
                          > Ja wole zyc w swiecie i bez tego i bez tego. JEST TAKI SWIAT.
                          > Tu znowu mozna sie o relatywizm pokusic
                          > (trudne dla czerwonych gomolkow "pol sporta" slowo), pytajac:
                          > - dla kogo "lepsze"?
                          > Pozatym tych z wehrwolfu wybili w wiekszosci. A tych z ormo?..
                          > Nazywanie dzis kogos "faszysta" bo mieszkal po 1945-tym w Niemczech,
                          > czy tez mieszka teraz jest oszolomstwem godnym millerowca. Lub ormowca.
                          > To samo. Cbdu

Ja nie chcę sie "pokusić" o zaden relatywizm. Wydaje mi się, że mimo
                          swoich "specjalizacji" nie bardzo rozumiesz ten termin. Zaprzeczasz sam sobie,
                          mówiąc, że "wolisz żyć w świecie i bez tego i bez tego" . Relatywizm oznacza, z
                          grubsza, dopasowywanie norm moralnych do własnych poglądów. To jest dokładnie
                          to co razem z PRK robicie na tym forum. Komuna jest BE, reszta jest cacy!
                          Na "argument", że coś jest godne millerowca lub ormowca jest tylko
                          jeden "argument" - w tym samym stylu - godny SSmana, gestapowca itd.
                          Żeby normalnie dyskutować, trzeba odrzucić atawistyczne ( nie będę cię odsyłał
                          do encyklopedii, niech będzie) uprzedzenia i uznać, że adwersarz (j.w.) ma
                          takie samo prawo do własnych racji jak i ty. I tylko tyle! Bo dyskusja o tym,
                          czy lepsze jest ORMO od werwolfu, praktycznie dyskwalifikuje nas obydwu!
                          Dyskusja o tym, czy lepszy był faszyzm czy komunizm jest obłędną głupotą!
                          Jeżeli podzielisz ten punkt widzenia, mozemy dalej rozmawiać. I kłócić się
                          oczywiście, ale w granicach przyzwoitości i ludzkich norm!!!!

• Gość: krytyk-pigmejek Re: Ach ty pigmejku! memento END. IP: HTTP1.* / *.esc11.net 07.11.04, 11:42
                            (miedzy innymi)
                            > Dyskusja o tym, czy lepszy był faszyzm czy komunizm jest obłędną głupotą!
                            > Jeżeli podzielisz ten punkt widzenia, mozemy dalej rozmawiać. I kłócić się
                            > oczywiście, ale w granicach przyzwoitości i ludzkich norm!!!!

Zaczac trzeba od pytania: czy dyskusja jest mozliwa? Poczytaj swe wlasne
                            wpisy wyzej ktore jako dyskutanta Cie dyskwalifikuja z powodu klinicznej
                            glupoty. Kwestionowanie czyichs przezyc ktore sa zapisane w aktach sadow
                            w ksiazkach jest stanu Twego umyslu diagnoza juz samo. Oczywiscie inaczej
                            widzi swiat kat inaczej ofiara lub dziecko kata tuczonego na nieszczesciu
                            bliznich. Dla dzieci Goeringow A. Hitler byl "wujkiem" - przypominam. Dla
                            dzieci Rakowskich "wujkiem" byl.. W. Jaruzelski, znany morderca o ktorego
                            zbrodniach licznych w Polsce pisac nie wolno. Wiekszosc ksiazek mowiacych
                            prawde o nim wydano.. w Londynie. (to polskie miasto?)
                            Nie wiem czy pojmujiesz "abstakt": Herberta, Gombrowicza. Watpie. Oni nie
                            pisali dla komunistow i cwiercinteligentow ich dzieci. Moze dopiero wnuki
                            pojma kiedys ciezar zbrodni swych wlasnych dziadkow? Kogo przeprosza?..
                            Czepianie sie slownictwa i przecinkow u mnie zyjacym od swierci wieku w
                            innym obszarze jezykowym, po polsku jedynie piszacym listy i zmawiajacym
                            wieczorna Modlitwe tez swiadczy o niemoznosci naszej dyskusji. Nie
                            pojmujesz logicznych terminow najprostszych a mi kazesz.. czytac slownik.
                            Napisanie tej odpowiedzi zajelo mi ponad trzy godziny.
                            Czy faszym CZYMKOLWIEK roznil sie od komunizmu? Niczym. Moze tylko czasem
                            istnienia (neonazisci nie moga mordowac masowo bo nie sa w stanie tworzyc
                            panstw ale kogo moga nozem dziabnac - dziabna) oraz liczba ofiar. Faszyzm
                            zamordowal okolo 20 milionow bezbronnych ludzi. Komunizm takich ofiar ma
                            na koncie 150 milionow i ta lista jest otwarta (Chiny, Korea Pn, Kuba).
                            Nie licze milionow: skatowanych, wiezionych za nic bezprawnie ograbionych
                            z mienia zepchnietych na dno zycia przez "panow zycia i smierci" z
                            miejskich "part-komitetow". "Nowa rzeczywistosc" oparta na Zbrodni.
                            Nasza dyskusja jest niemozliwa. W faszyzmie ofiara meczyla sie krocej. W
                            komunizmie jej los byl bardziej okrutny. Ty ten los wlasnie wysmiewasz.
                            Pyszesz "w granicach przyzwoitości i ludzkich norm!!!!".
                            Esbecy ktorych z Polski pamietam takich norm nie znali.
                            Skad zatem znasz je Ty - popierajacy tu wiele razy slowem zbrodnie SB?
          • bulterier Re: Pan Prawa Ręka K. pisze: pa pa!.. 07.11.04, 10:40
            prawo reko pa pa!
            rozczarowujesze mnie kolego. gdybys nie zadawal sie z tredowatym mathiasem to
            bezproblemowo i bezstresowo pisalbys dalej w wolnym kraiku "polska". a tak-
            doswiadczasz smierdzacych acz zdrowych na wlasny krzyz panski kapieli blotych.
            urocze towarzystwo smile)). piekny obrazek, szkoda ze duda gracz nie zyje, moze
            znalazlby inspiracje tuz przed smiercia, chociaz duda gracz to nie nikifor i
            piekla nie sposob dopatrzec sie w jego pracach. no ale.. bywaj prawa reko pa pa!

bulterier
            • Gość: Ester Do pigmejka - z wyrazami współczucia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.04, 17:44
              Jeżeli tak długo jesteś poza krajem to jest chyba oczywiste, że nie bardzo
              rozumiesz co się w nim dzieje. Ćwierć wieku to kawał czasu. A tak przy okazji -
              jeżeli jesteś taki patriota to dlaczego nie wracasz? Dalej boisz się komuny? A
              może czegos zupełnie innego? Sądzę, że na własne życzenie zostałeś skamieliną z
              lat 70tych i choćby z tego względu powinieneś być bardziej powściągliwy w
              wypowiadaniu sądów i opinii w sprawach o których masz pojęcie sprzed 25 lat. W
              pisaniu po polsku już bardzo odstajesz ( co sam zauważasz ) a w myśleniu o
              Polsce nie? A niby dlaczego?
              Twoje rzyganie niewnawiścią na własnych rodaków jest tak samo obrzydliwe jak
              próby umniejszania grozy niemieckiego faszyzmu. Uważam to za rodzaj choroby a
              chorym należy współczuć. Tak mnie wychowano w tym "komunistycznym" kraju.
              Zresztą, co ja piszę i do kogo - i tak nic nie zrozumiesz.
              • Gość: krytyk Re: Od pigmejka - z wyrazami współczucia IP: HTTP1.* / *.esc11.net 08.11.04, 21:03
                W tej nomsensownej dyskusji wciaz zapominasz o jednym: pisze o swoim zyciu
                o wlasnym doswiadczeniu. Czy bylo to 20cia czy 30ci lat temu nie ma znaczenia.
                Prosto pytam dlaczego w Polsce-PRLu zostalem tylko na dowidzenia kilkukrotnie
                pobity, moich praw ludzkich nie uznawal nikt, zas obcy urzednicy odpowiednicy
                tych polskich (wywiad) ktory zajmuje sie uchodzcami nie tylko mnie nie bili
                ale opiekowali sie i pomogli? Dlaczego PRL byl taki nieludzki dla tych ktorzy
                nie zgadzali sie z doktryna partii komunistycznej? Dlaczego owczesni zwolennicy
                tej doktryny nie zostali po upadku komunizmu ukarani sprawiedliwie za swe
                czyny niezgodne nawet z prawem peerelu nie mowiac o normach obowiazujacych
                wtedy w Europie? Dlaczego slysze z Polski wciaz nazwiska ktore byly symbolami
                dyktatury i przemocy? W pisowni polskiej zmienilo sie zapewne wiele a jednak
                mnie rozumiesz.
                W realiach Polski zmienilo sie niewiele skoro nie rozumiem rzadzonej przez
                przestepcow Ojczyzny? Odwolywanie sie do patriotyzmu nie ma sensu gdy mam
                konkretny rachunek krzywd swoich ktorych nikt zadoscuczynic nie chce. Slysze
                jedynie - zapomnij. Mi nie jest bol nowy potrzebny bo zycie za mna niemalze.
                Dlaczego przedstawiciele Polski pukaja do moich drzwi namawiaja do kontaktu z
                Krajem nie dajac zadoscuczynienia moralnego. Wtedy jestem "pigmejkiem" (nie
                pojmuje tego slowa wiem ze jest to plemie w Afryce nie jestem rasista) dla
                tych ktorym moj los zdaje sie "smiesznym". Moze dlatego ze sami tego nie
                przezyliscie? Wrogowi smiertelnemu bym nie zyczyl. Czy chociaz tamci kaci
                przyznali sie teraz mlodym Polakom co wiele lat temu czynili?
                O ile wiem to nas z PRK laczy jedynie. Przezylismy to samo pieklo. Jestem
                emerytem on jest albo mlodszy albo Amerykanie pracuja dluzej.
                Polska jest mi potrzebna z powodow sentymentalnych ale bez tych ktorzy mnie
                gnebili katowali i zamykali w roznych klatkach. Watpie czy jest na swiecie
                czlowiek bie-Bog potrafiacy takie czyny zapomniec.
                O ile wiem esbek byly nazwiskiem Maleszka pracuje nawet tu w GW choc powinien
                siedziec w wiezieniu jak kiedys siedzialem z wyroku szefow Maleszki ja.
                Mam wybaczac?
                Skamielina jestem. Kocham gory mam kilka juz domow (dzieci wnuki) i pogodna
                starosc. Maca ja jedynie moje wspomnnienia z czerwonej nocy komunizmu.
                • 100krotki Re: z wyrazami współczucia 09.11.04, 07:21
                  Gość portalu: krytyk napisał(a):

> Skamielina jestem. Kocham gory mam kilka juz domow (dzieci wnuki) i pogodna
                  > starosc. Maca ja jedynie moje wspomnnienia z czerwonej nocy komunizmu.

Krytyku

jeśli prawdą jest co napisałeś o tym jak byłeś prześladowany i dręczony a może
                  nawet i katowany przez służby PRL-u to wcale się nie dziwię, że masz takie
                  uczucia na sam już dźwięk nazwisk swoich oprawców, niekoniecznie bezpośrednich.
                  mogę Ci tylko współczuć oraz doradzić-ZRÓB COŚ z tymi swoimi traumami z czasów
                  PRL-u
                  "wyzwolenie się" z negatywnych emocji może jedynie pomóc Tobie i innym,którzy
                  także ponieśli szkody psychiczne w czasie "czerwonej nocy komunizmu", na
                  oskarżenie i skazanie tych z "czerwonych generałow i ich mocodawców", którzy
                  rzeczywiście zawinili.Przecież nie można WINĄ obarczać CAŁEGO NARODU, bo
                  przecież nie każdy "rodzi się" do umiejętności rozumienia walki o swoją wolność
                  i godność

Pozdrawiam serdecznie

ps
                  pamiętać należy
                  ale żyć nienawiścią to już nie
                  nienawiść zaslepia nie mniej niż miłość
                  • Gość: Ester Do krytyka, już naprawdę na koniec. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.04, 15:53
                    Przeczytaj jeszcze raz post 100krotki. Ona (on?) napisał to wszystko do czego
                    ja ciebie usiłuję przekonać, tylko spokojnie i kulturalnie. Ja nie zawsze tak
                    potrafię, cóż, może kwestia temperamentu, może poczucie niezasłużonej krzywdy
                    jaką ty wyrządzasz innym ludziom swoją agresją.
                    Rozpamiętywanie własnych krzywd połączone z żądzą zemsty i odwetu nie wystawia
                    komukolwiek najlepszego świadectwa. Dlatego nazwałem cię pigmejkiem. To pewna
                    przenośnia, symbol małego człowieczka.
                    W Polsce żyją ludzie którzy wiele wycierpieli w tamtych latach a mimo to
                    potrafili wznieść się ponad własne urazy i porzucili prostacką chęć odwetu.
                    Wspomnę chociażby Michnika który przesaiedział w więzieniu ponad 7 lat czy
                    zmarłego niedawno Jacka Kuronia (12 lat). Oni nie szukali zemsty (wielu do dziś
                    ma im to za złe), zaczęli budować nowe Państwo, nowe społeczeństwo. Ty też masz
                    czy może miałeś, taką szansę. Wolisz jednak, tak jak i PRK wymyślać swoim
                    rodakom od komuchów, esbeków itd, nawet tym, których nie znasz i o których nic
                    nie wiesz. Poza tym, że mają inne niż ty poglądy. I np. uważają, że dalsze
                    prowadzenie wojny polsko - polskiej nie ma sensu i szkodzi Polsce.
                    Jeżeli ułożyło ci się życie, jak piszesz, to się nim ciesz, bo ani tobie ani
                    mnie tak wiele go już nie zostało. Ślepa nienawiść nie pomoże nam w tym.
                    • Gość: # Re: Do krytyka, już naprawdę na koniec. IP: *.finemedia.pl 09.11.04, 18:38
                      Wspomnę chociażby Michnika który przesaiedział w więzieniu ponad 7 lat czy
                      zmarłego niedawno Jacka Kuronia (12 lat). Oni nie szukali zemsty (wielu do dziś
                      ma im to za złe), zaczęli budować nowe Państwo, nowe społeczeństwo. Ty też masz
                      czy może miałeś, taką szansę. Wolisz jednak, tak jak i PRK wymyślać swoim
                      rodakom od komuchów, esbeków itd, nawet tym, których nie znasz i o których nic
                      nie wiesz.

#:
                      Oni nie szukali zemsty...oni się z katami dogadali, zapominając o wielu, pod
                      których bunt się podpięli i którzy mają im to zawsze za złe.
                    • Gość: krytyk Samo zycie dopisalo zakonczenie, "Ester".. IP: HTTP1.* / *.esc11.net 09.11.04, 20:53
                      wlasnie sie dowiwdzialem o ucieczce syna esbeka-Kulczyka. Ucieczka jest pozorna
                      bowiem teraz tego rosyjskiego przewerbowanego z zeserowskiego szpicla obrabia
                      FBI. Zabrali go wczoraj rano. Ze zdumieniem (juz wiedzialem mam kolege-sasiada
                      Kulczykow z tej samej ulicy) czytalem o "powrocie" kogos kto siedzial juz w
                      amerykanskim areszcie. Pomysl dlaczego GW klamala? Nie mogli nie wiedziec bowiem
                      FBI ma obowiazek informowania o aresztowaniach (SB takiego nie mialo, moja juz
                      niezyjaca Matka sporo zycia kosztowalo poszukiwanie mnie znalazla pod
                      Szczecinem). Czy mam to zapomniec, wybaczyc?
                      Nie oczekuje "najlepszego swiadectwa", oczekuje SPRAWIEDLIWOSCI na ziemi.
                      Czyzbym zadal za wiele? Przyklad czlonka PZPR Michnika, czy tez stachanowca
                      Kuronia jest smieszny. Wiezili ich SWOI. Ja nigdy do zadnej ICH formacji ani
                      nie nalezalem ani nie chcialem nalezec. Przy okazji, kim jest Kulczyk-junior
                      czy ten wiedenski rezydent z czasow "Zelazo" wiem od lat. Czy ktokolwiek
                      w Polsce posluchalby tego co wiem? Czy uwierzylby mi? To za ta wiedze bylem
                      w PRL "wyklety". Nie za Czerwone Harcerstwo jak Jacek Kuron.
                      Zycie mi sie "nie ulozylo" ale ciezko na to "ulozenie" zapracowalem wzbogacajac
                      przy okazji Obcych czego nie chcialem. Moglem wzbogacic Ojczyzne. Dlaczego nie
                      dali mi na to szans? Nie jestem materialista ale i nie kloszardem ani
                      komunista. Chcialem zyc NORMALNIE. To bylo zas w PRL niemozliwe.
                      Powiedz mi "Polska" patrzac mi w oczy a pojmiesz ile znaczy dla mnie to slowo.

• 100krotki Re: Samo zycie dopisalo zakonczenie, "Ester".. 09.11.04, 21:00

> Nie oczekuje "najlepszego swiadectwa", oczekuje SPRAWIEDLIWOSCI na ziemi.
                        > Czyzbym zadal za wiele?

zdecydowanie ZA WIELE jak na krytyka
                        najpierw daj "świadectwo prawdzie"
                        a potem oczekuj sprawiedliwości
                        przed tobą byli inni, którzy TEŻ oczekiwali SPRAWIEDLIWOŚCI
                        wiesz gdzie Oni są?
                        • Gość: krytyk Re: Samo zycie dopisalo zakonczenie, 100krotki.. IP: HTTP1.* / *.esc11.net 09.11.04, 21:12
                          100krotki napisała:
                          >
                          > zdecydowanie ZA WIELE jak na krytyka
                          > najpierw daj "świadectwo prawdzie"
                          > a potem oczekuj sprawiedliwości
                          > przed tobą byli inni, którzy TEŻ oczekiwali SPRAWIEDLIWOŚCI
                          > wiesz gdzie Oni są?

Wybacz mi nonsensy ktore moge napisac. Pisze na zywo zwykle pisze najpierw
                          na brudno i sprawdzam poprawiam. Nie odpowiedzialem Ci wczesniej bo czuje
                          zyczliwosc Twoja. Ale i niezrozumienie. Ja MOGE dac swiadectwo przed sadem
                          udokumentowane i moge swiadkow przedstawic dowiesc zbrodni bezspornych.
                          Co z tego skoro NIKT w Polsce nie chce takiego sadu? Pisze - zapomnij.
                          A wlasnie tacy Kulczykowuie beda sie jeszcze przez wiele lat odbijali
                          czkawka po komunizmie wolnej Polsce. Niewinnej ich istnieniu poza
                          ZANIECHANIEM scigania. watpie aby nikt w Polsce nie wiedzial komu sluzyl
                          od lat caly ten rod. Woleli udawac niewiedze. Bali sie Kremla.
                          Ja zas nie mam zludzen ze umre. Rosjan sie nie boje. Mam ich gdzies.
                          To czy stanie sie to dzis czy za kilka lat jest mi juz obojetne.
                          Pozdrawiam Polko-Polaku
                          • 100krotki Re: Samo zycie dopisalo zakonczenie, 100krotki.. 09.11.04, 21:28

>
                            > Wybacz mi nonsensy ktore moge napisac. Pisze na zywo zwykle pisze najpierw
                            > na brudno i sprawdzam poprawiam. Nie odpowiedzialem Ci wczesniej bo czuje
                            > zyczliwosc Twoja. Ale i niezrozumienie. Ja MOGE dac swiadectwo przed sadem
                            > udokumentowane i moge swiadkow przedstawic dowiesc zbrodni bezspornych.
                            > Co z tego skoro NIKT w Polsce nie chce takiego sadu? Pisze - zapomnij.

moja życzliwość?
                            raczej zrozumienie, które z kolei Ty podważasz
                            dlaczego?
                            czyżbyś nie wierzył , ze ktoś inny mógłby być w podobnej sytuacji do Twojej?
                            a może nawet jeszcze trudniejszej?
                            i może dlatego, że jeszcze trudniejszej to rozumie dlaczego chcesz
                            SPRAWIEDLIWOŚCI
                            ja też bym chciała
                            i też nie mogę się jej doczekać
                            ale komu zależy na 100krotkach?
                            tyle ich co wiosnę na polskich łąkach wyrasta
                            a niektórzy nawet to w ogródkach hodują
                            a depcze kazdy kto tylko ma na to ochotę
                            zrozum więc i ty krytyku, że...
                            mogę Ciebie zrozumieć
                            ale współczuć?
                            czy nie oczekujesz zbyt wiele od jednej 100krotki żyjącej na pustyni?
                            bo czym jest kraj bez SPRAWIEDLIWOŚCI jeśli nie pustynią?
                            • Gość: # Danka wstydziłabyś się jaja sobie robić..publicz. IP: *.finemedia.pl 09.11.04, 22:59
                              kto Ci w Polsce krzywdę zrobił?
                              Antysemici przebrzydli... odkłamywaniem historii Polski?
                              • kamyczek.do.ogrodka Re: & #35; wstydziłbyś się jaja pokazywać..publ 10.11.04, 07:20

> kto Ci w Polsce krzywdę zrobił?
                                > Antysemici przebrzydli... odkłamywaniem historii Polski?

jak te twoje głębokie przemyślenia oraz posiadana wiedza mają się do netykiety
                                i tematu wątku?

wyjaśnię rządającemu SPRAWIEDLIWOŚCI
                                100krotka coś tam napisała
                                ale nic z treści jej postu nie usprawiedliwia WZYWANIA jej po imieniu i to w
                                takim kontekście

ty chcesz SPRAWIEDLIWOŚCI?
                                krytyk też jej się domaga?
                                zacznijcie więc sami przestrzegać najprostszych zasad
                                czyli chociażby netykiety
                                za trudne?
                                no to SPRAWIEDLIWOŚĆ jest jeszcze trudniejsza
                                • Gość: # Re: & & #35; 35; wstydziłbyś się jaja pokazywać..p IP: *.finemedia.pl 10.11.04, 10:23
                                  Nigdy sie nie spotkaliśmy
                                  nigdy nie otrzymałem od nikogo Twych danych osobowych
                                  nie znam ich ani nie przechowuję smile
                                  chociaż podobno nawet je sama pomyłkowo zamieściłaś...
                                  Odkryłem tylko jeden z Twoich nicków...

To,że się domysliłem Twego dawnego nicka z tego tak absolutnie enigmatycznego
                                  tekstu, przypisuję swojej niezwykłej i niespotykanej tu zbyt często na FA
                                  wnikliwości i wrodzonej a nie nabytej podkreślam, inteligencji.

Wyjaśnij zarzut:
                                  "jak te twoje głębokie przemyślenia oraz posiadana wiedza mają się do netykiety
                                  > i tematu wątku?"

Bo ja uważam, pamietając nasze stare dyskusje, że nie miałas moralnego prawa
                                  zrównywać jednych cierpień z drugimi.
                                  Choć pararele możnaby odnaleźć...
                          • Gość: Ester Myślałem, że to koniec, ale upór krytyka jest.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.04, 21:43
                            większy od jego zdolności pojmowania!
                            > 100krotki napisała:
                            > >
                            > > zdecydowanie ZA WIELE jak na krytyka
                            > > najpierw daj "świadectwo prawdzie"
                            > > a potem oczekuj sprawiedliwości
                            > > przed tobą byli inni, którzy TEŻ oczekiwali SPRAWIEDLIWOŚCI
                            > > wiesz gdzie Oni są?
                            No więc "daj świadectwo prawdzie!!!!" Twoja agresja i chęć zemsty oparta jest
                            na zwykłych kłamstwach! Michnik NIGDY nie należał do PZPR, Kuroń nie był
                            stachanowcem a jego wychowankowie z "czerwonego harcerstwa" wyrośli na
                            przyzwoitych ludzi, większość z nich była wiele lat później w opozycji.
                            Nie chcę cię obrażać, ale mógłbyś wykazać choć trochę skromności! To ONI
                            wywalczyli Polskę wolną i demokratytczną a nie ci którzy na emigracji dorabiali
                            się fortuny. I to ONI płacili za to ogromną cenę a nie ty! I tacy jak ty!
                            A ty dziś oczekujesz sprawiedliwości! A co to jest? zadośćuczynienie twoim
                            krzywdom? A jak to się ma do Polski, Ojczyzny, patriotyzmu, wspólnego polskiego
                            losu itd?
                            Nie wstyd ci tego twojego obłędnego pragnienia zemsty?
                            I o jakim ściganiu mówisz? Kogo? Tych co ci nabili guza? A może to ci sami co w
                            1989 r. dogadali się z opozycją i ustanowili w Polsce nowy, demokratyczny ład i
                            porządek? Pomyśl trochę, pomyśl, krytyku!
                            >
                            • Gość: # Z lekka zadziwiony... IP: *.finemedia.pl 09.11.04, 22:50
                              "! To ONI wywalczyli Polskę wolną i demokratytczną a nie ci którzy na
                              emigracji dorabiali się fortuny. I to ONI płacili za to ogromną cenę a nie ty! "

Widziałeś może czarnobiały film w TV kilkanaście lat temu o Adamie Michniku
                              zapierającym się dzielnie w drzwiach aresztanckiej celi przez dobrych parę
                              minut kilku funkjconariuszom MO?

Ja to widziałem. Co o tym myslisz?
                              • Gość: Ester Re: Z lekka zadziwiony... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.04, 23:16
                                Ja też się dziwię, że jesteś zdziwiony, bo rzecz ma wymiar wręcz historyczny.
                                Michnik nie chciał opuścić celi więziennej bo nie akceptował amnestii. Domagał
                                się procesu sądowego i możliwości przedstawienia swoich racji na sali sądowej.
                                Amnestię traktował jak "łaskę" komunistów i dlatego ją odrzucał. Przypomnę, że
                                wcześniej proponowanu mu wyjazd za granicę. Odpowiedzial wówczas słynnym listem
                                do Kiszczaka ( ..pan ma duszę jak step ukraiński!), przemyconym na zewnątrz i
                                opublikowanym m. inn. w "Kulturze". To był akt wielkiej odwagi i determinacji!
                                Szkoda, że dzisiejsi "pogromcy komuny" i "mściciele" nie mogą się pochwalić
                                chociazby w części podobnymi aktami heroizmu.
                                Ale to stara prawda, ze po zwycięstwie szeregi zwycięzców powiększają się
                                gwałtownie!
                                • Gość: krytyk Re: Z lekka zadziwiony... IP: HTTP1.* / *.esc11.net 10.11.04, 00:11
                                  O ile zauwazylem to ani Kuron nie umarl w nedzy a wrecz przeciwnie, rodzina ta
                                  stoi w rankingach wysoko ani Michnik nie zebrze o strawe. Ze mniej uzyskali?
                                  Trudno aby w Polsce placono za ta sama prace tyle samo co poza nia. Za zadnego
                                  "zwyciezce" sie nie uwazam raczej za przegranego. Z Polski mnie wyrzucili a nie
                                  grozili mi wyrzuceniem. Wyrzucili bezwarunkowo i bezpowrotnie wtedy bo oni jak
                                  rezym hitlerowski wierzyli ze "beda wiecznie" (minimum tysiac lat). Ulozylem
                                  sobie zycie choc nie bylo to latwe bylem o krok od upadku na dno. Listow z
                                  aresztu pisac nie moglem. Zreszta kto by je czytal? Jakie to bylo tych ludzi
                                  bohaterstwo skoro mieli tysiace zwolennikow w obozie komunistycznym?
                                  Latwo jest dzielic i rzadzic. Trudniej przetrwac samodzielnie. W innym miejscu
                                  pytam dlaczego Polska ponoc demokratyczna wciaz dzieli swych obywateli na grupy
                                  kategorie ktorym "wolno mniej" lub "wolno wiecej"? Przypominam - jeden Polak
                                  Leszek Miller posiadal BEZPRAWNIE bron palna krotka. Nie zostal ukarany.
                                  "Kowalski" otrzymalby trzy lata wiezienia. O ile wiadomo Miller nawet nie byl
                                  przeszkolony do uzywania broni - w wojsku byl podwodniakiem-mechanikiem bez
                                  cwiczen poligonowych - tacy ludzi sa najczesciej przypadkowymi mordercami.
                                  KJak potezne zagrozenie stwarzal ten typ sla innych Polakow? (nie raz)
                    • gini Re: Do krytyka, już naprawdę na koniec. 10.11.04, 00:17
                      Nie chodzi wcale o to, ze Michnik nie szukal zemsty, chodzi o to, ze po prostu
                      ich poparl, zakumplowal sie z nimi, wystawil im dobre cenzurki i mamy dzis to
                      co mamy.
                      • Gość: # Mógł Kuroń wygłaszać w szwedzkiej TV w 1979 IP: *.finemedia.pl 10.11.04, 10:07
                        swe tezy o socjalizmie z ludzką twarzą? Sam widziałem.
                        Mógł się Adaś Michnik zapierać w drzwiach celi?
                        Też sam widziałem - tym razem w polskiej TV.
                        Mogli wyjeżdżać, opozycjonować i brykać wsród swoich.
                        Jak to w rodzinie. Tata, mama, brat i ojciec - znasz Ester???

Koncesjonowana opozycja - kolo ratunkowe, które jakże się polskim komunistom
                        przydało. Przegrał wielki 11 mln ruch związkowy -choć antykomunizm go
                        cementował - komunisci nie tylko nie przegrali ale przejęli dziś władzę i
                        majatek dzięki twoim idolom!!!!!!

A większość prawdziwych opozycjonistów poszła na emigracje albo wąchać
                        kwiatki...
                        Komuniści, służby specjalne, powiązania z KGB - jak to się dzis przeplata z
                        lustracją Jaskierni, kilkunastoletnia niekończącą się lustracja marszałka Sejmu
                        Oleksego, TW ze słuzb specjalnych negocjują warunki przystapienia do UE,
                        z drugiej strony gaz, ropę i energię negocjuja dziwne firmy z agentami KGB.

I do tego wszystkiego, Esterze milutki dodaj kto tak zaciekle zwalczał
                        lustrację a wynosił na piedestał szefa SB - odnogi KGB Kiszczaka i słuzalczyka
                        Moskwy - Jaruzelskiego???

Ano twój Michnik i Kuroń.
                        Uże paniał? W czjem djeło?

• Gość: Datsh List otwarty do PZPRu ? IP: *.cm-upc.chello.se 10.11.04, 10:31
                          moze komunisci przestudiowali dokladnie List Otwarty do Partii Jacka K i
                          Karola M
                          i przeksztalcili sie w czerwona burzuazje ???

wink
                          • hasz0 Re: List otwarty do PZPRu ? 10.11.04, 11:15

> moze komunisci przestudiowali dokladnie List Otwarty do Partii Jacka K i
                            > Karola M i przeksztalcili sie w czerwona burzuazje ??? > wink

Zawsze nią byli. Syn najbardziej zaufanego aparatczyka Moskwy P Jaroszewicz
                            migdy tego nie ukrywał ani w stolicy Polski a ani w Monaco.
                            • 100krotki Re: List otwarty do PZPRu ? 10.11.04, 11:40
                              hasz0 napisał:

>
                              > > moze komunisci przestudiowali dokladnie List Otwarty do Partii Jacka K i
                              > > Karola M i przeksztalcili sie w czerwona burzuazje ??? > wink
                              >
                              >
                              > Zawsze nią byli. Syn najbardziej zaufanego aparatczyka Moskwy P Jaroszewicz
                              > migdy tego nie ukrywał ani w stolicy Polski a ani w Monaco.

a syn Jacka K. jest kucharzem
                              ma pewnie własną dochodową restaurację
                              może nawet ich kilka
                              ale co to ma wspólnego z "czerwoną burżuazją"?
                              chyba Jacek K. nie uczył gotowania syna swojego na poziomie restauratora?
                              Jacek K. to umiał w tym restauracyjnym temacie zupkę co najwyżej ugotować, ale
                              dla biedaka to i TYLKO TAKA ZUPKA na pusty brzuszek jest więcej warta niż
                              jakakolwiek ZUPKA zapisana w ustawach przez ostatnie 15 lat i jeszcze
                              dalej...co nas czeka, a przynajmniej czeka sporo za duży procent społeczeństwa
                            • Gość: Datsh List otwarty do SLDu ? IP: *.cm-upc.chello.se 10.11.04, 14:37
                              a ty hasz0 dopiero teraz to odkryles ? a nie jak Kuron w 1965 roku ?
                              oportunista jestes czy co?
                              napisz List otwarty do SLDu to pogadamy....
                              wink
                              • Gość: # Re: List otwarty do SLDu ? IP: *.finemedia.pl 10.11.04, 15:39
                                Jestem oportunista kontestatorów wiecznie żywej komuny od zawsze.
                                • zupagrzybowa List otwarty do SLDu ? 10.11.04, 15:57
                                  czyny a nie anonimowe stadne odruchy...wink

Oportunistyczny KontesTaToR ? to LaTwizna....

napisz Ten lisT OTwaRTy do SLDu

to pogadamy...

Ps "wiecznie zywa" To... Lenin , Arafuck i glupota ludzka...wink
                                  • Gość: Ester Re: List otwarty ? do kogo??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.04, 21:12
                                    Niejaki hasz wśród innych głupot napisał m.inn. -

Koncesjonowana opozycja - kolo ratunkowe, które jakże się polskim komunistom
                                    przydało. Przegrał wielki 11 mln ruch związkowy -choć antykomunizm go
                                    cementował - komunisci nie tylko nie przegrali ale przejęli dziś władzę i
                                    majatek dzięki twoim idolom!!!!!!

A większość prawdziwych opozycjonistów poszła na emigracje albo wąchać
                                    kwiatki...

Co słowo, to bzdura! Kosmiczna! Gdzie ty byłeś, durniu, jak to się działo?
                                    Znasz to chyba z opowieści ojca Rydzyka albo innego Bendera.
                                    Ruchu związkowego (a skąd te 11 milionów? Może 20? )nigdy nie cementował
                                    antykomunizm! Dążenie do lepszego życia ( niektórzy mówią, że po prostu
                                    chodziło o michę!)to jeszcze nie antykomunizm.
                                    Moi "idole' jak ich nazywasz nie żyli chamską nienawiścią, im chodziło o
                                    Polskę. Dlatego osiągnęli sukces, porozumieli się ze swoimi dawnymi wrogami dla
                                    dobra Ojczyzny. Gdyby słuchali "mędrców" takich jak ty, ten kraj spłynąłby
                                    krwią, do dziś leczylibyśmy rany. Ale co ciebie to obchodzi, ty już byłeś w
                                    kapitaliźmie i zarabiałeś prawdziwe pieniądze. A Polska? A ch... jej w pysk!
                                    Liczy się kasa!
                                    Na emigrację nie udali się "prawdziwi opozycjoniści" - ci zostali w kraju i
                                    dalej walczyli, tylko tchórze i cwaniacy którzy skorzystali z okazji, wypięli
                                    tyłek na swoich kolegów i zaczęli się dorabiać. Tak jak krytyk, Lewa Noga
                                    Kretyna i paru innych "patriotów", którzy zza granicy usiłują pouczać Polaków
                                    kogo i kiedy mają powiesić. Banda durniów i oszustów!
                                    • Gość: # Ester! Kto Cię upoważnił do wyciągania wniosków? IP: *.finemedia.pl 10.11.04, 23:10
                                      Czy zauwazyłeś bym dywagował o kimś wykraczając z wnioskami poza wiedzę
                                      jaką przekazał dyskutant?

Właśnie to cechuje durniów. Sprawdż jeszcze raz kogo tak nazwać...

Co do michy to pewnie masz rację. Idealistów zwykle mało.
                                      Sam po sobie wiesz. Chłodno pozdrawiam ciężkiego alkohola
                                      o ile coś jeszcze pamietam z chemii.
                                    • lauriane Re: List otwarty ? do kogo??? 11.11.04, 12:02

> Niejaki hasz wśród innych głupot napisał m.inn. -
                                      >
                                      > Koncesjonowana opozycja - kolo ratunkowe, które jakże się polskim komunistom
                                      > przydało. Przegrał wielki 11 mln ruch związkowy -choć antykomunizm go
                                      > cementował - komunisci nie tylko nie przegrali ale przejęli dziś władzę i
                                      > majatek dzięki twoim idolom!!!!!!
                                      >
                                      > A większość prawdziwych opozycjonistów poszła na emigracje albo wąchać
                                      > kwiatki...
                                      >
                                      > Co słowo, to bzdura! Kosmiczna! Gdzie ty byłeś, durniu, jak to się działo?
                                      > Znasz to chyba z opowieści ojca Rydzyka albo innego Bendera.
                                      > Ruchu związkowego (a skąd te 11 milionów? Może 20? )nigdy nie cementował
                                      > antykomunizm! Dążenie do lepszego życia ( niektórzy mówią, że po prostu
                                      > chodziło o michę!)to jeszcze nie antykomunizm.
                                      > Moi "idole' jak ich nazywasz nie żyli chamską nienawiścią, im chodziło o
                                      > Polskę.
                                      L. Chyba o te mafijna.....
                                      Dlatego osiągnęli sukces, porozumieli się ze swoimi dawnymi wrogami dla
                                      >
                                      > dobra Ojczyzny.
                                      L. Twoja naiwnosc jest porazajaca, PRL-bis zajmuje obecnie 67-miejsce w Intl
                                      Transparency Index (mierzy stopien korupcji).
                                      Gdyby słuchali "mędrców" takich jak ty, ten kraj spłynąłby
                                      > krwią, do dziś leczylibyśmy rany
                                      L. Mozliwe, ale przede wszystkim dlatego, ze scierwa komuchowskie najbardziej
                                      cenia sobie wlasnie kase, a nie jakies tam dobro ojczyzny, jak Ty sugerujesz...
                                      . Ale co ciebie to obchodzi, ty już byłeś w
                                      > kapitaliźmie i zarabiałeś prawdziwe pieniądze.
                                      L. Poniewaz w normalnym kraju, to najprawdopodobniej winno by "uczciwe
                                      pieniadze"
                                      A Polska? A ch... jej w pysk!
                                      > Liczy się kasa!
                                      L. Gdyby tak bylo to nie zadal by sobie trudu, zeby z Toba polemizowac....
                                      > Na emigrację nie udali się "prawdziwi opozycjoniści" - ci zostali w kraju i
                                      > dalej walczyli, tylko tchórze i cwaniacy którzy skorzystali z okazji, wypięli
                                      > tyłek na swoich kolegów i zaczęli się dorabiać.
                                      L. Uogolnienia godne licealisty....
                                      Tak jak krytyk, Lewa Noga
                                      > Kretyna i paru innych "patriotów", którzy zza granicy usiłują pouczać Polaków
                                      > kogo i kiedy mają powiesić. Banda durniów i oszustów!
                                      L. Skoro Wy wierzycie w "gruszki na wierzbie" no to pouczaja...
                                      A propos oszustow, ktory z przedmowcow Ciebie oszukal?
                                      I jeszcze mala uwaga: Twoj post zieje jakas taka chamska nienawiscia...
                                      J.C.
                                      • Gość: # Ester nie widzi różnicy mdz 1981 i 1989 gdy to IP: *.finemedia.pl 11.11.04, 12:47
                                        komuna wyczerpała już wszystkie możliwosci propagandowe i siłowe.
                                        600.000 samochodów rocznie, ciepłe chrupiące bułeczki...
                                        pamiętacie?
                                        Każdy manewr ich osmieszał w 1989. Ratował okrągły stół

• 100krotki Re: Ester nie widzi różnicy mdz 1981 i 1989 gdy t 11.11.04, 13:33

> komuna wyczerpała już wszystkie możliwosci propagandowe i siłowe.
                                          > 600.000 samochodów rocznie, ciepłe chrupiące bułeczki...
                                          > pamiętacie?
                                          > Każdy manewr ich osmieszał w 1989. Ratował okrągły stół
                                          >

nie wiem czy to dobrze czy też niedobrze zgadzać się z #
                                          ale w tym poście napisał 100% prawdy
                                          zwłaszcza w ostatnim zdaniu
                                          • Gość: # Dzieki za takie słowa w przepiękne polskie święto IP: *.finemedia.pl 11.11.04, 14:21
                                            Jakże różnią się niektórzy dzisiejsi Polacy od tamtych.
                                            Tamci łaknęli samostanowienia i własnego domu. Dzisiejsi
                                            za nic go mają. Wolą wspólny dom pod zarządem komisarzy.
                                            Nie wierzą, że mogą sami stworzyć sobie dobrobyt u siebie i właściwie nim
                                            zarządzac.
                                            Mentalność najmity, wstydzącego się domu rodzinnego.

• 100krotki Re: Dzieki za takie słowa w przepiękne polskie ś 11.11.04, 14:27

> Mentalność najmity, wstydzącego się domu rodzinnego.
                                              >

#

nie słyszałeś nigdy o "Wolnym najmicie"?
                                              bo ja nie tylko słyszałam ale i takich spotykałam

"lepiej mieć jedną garść pełną
                                              a przy tym spokój,
                                              niż dwie garście pełne
                                              oraz pogoń i gonitwę za...."

co wstawisz w te kropki to cię zniewala
                                          • 100krotki Re: Ester nie widzi różnicy mdz 1981 i 1989 gdy t 11.11.04, 14:30
                                            100krotki napisała:

> Gość portalu: # napisał(a):
                                            >
                                            > > komuna wyczerpała już wszystkie możliwosci propagandowe i siłowe.
                                            > > 600.000 samochodów rocznie, ciepłe chrupiące bułeczki...
                                            > > pamiętacie?
                                            > > Każdy manewr ich osmieszał w 1989. Ratował okrągły stół
                                            > >
                                            >

okrągły stół ratował nie tylko pezetpeerowców
                                            ratował także nas, a przynajmniej dawał szansę na...budowanie WOLNOŚCI

i to moim zdaniem jest drugie 100% racji
                                            • Gość: Ester Szkoda słów! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.04, 21:02
                                              lauriane napisał (a) m. inn.:
                                              A propos oszustow, ktory z przedmowcow Ciebie oszukal?
                                              I jeszcze mala uwaga: Twoj post zieje jakas taka chamska nienawiscia...
                                              J.C.

Kto oszukuje? KAŻDY z moich przedmówców. I nie mnie, tylko ciebie i takich
                                              naiwnych jak ty!
                                              A co do nienawiści... Ich "argumenty" przepojone są chrześcijańską miłością,
                                              tak? Krytyka, Prawej Ręki Kata, hasza ? Czytałeś ich posty? I nie znajdujesz
                                              tam "chamskiej nienawiści"? To poczytaj! Powodzenia!
                                              • Gość: krytyk Po co tyle slow? IP: HTTP1.* / *.esc11.net 12.11.04, 10:26
                                                Chamska nienawisc. Latwo dzis napisac te slowa. Latwo oskarzyc mnie ktory nawet
                                                nie zamierzam sie bronic poza argumentami. Rozpolitykowaliscie sie beze mnie i
                                                PRK ktory chyba wogole odszedl. Szkoda. Nienawisc. Wlasnie tej nienawisci
                                                doswiadczylem na swoim karku, na swoich nerkach na swojej wciaz wtedy obolalej
                                                opuchnietej twarzy. Scenariusz byl taki jak pisze pan wyzej. Selekcjonowali
                                                nas kto "konstruktywny" czyli sklonny do ugody z komuna na wolnosc, reszte
                                                wywalic kazdym sposobem. Z Moskwy szedl na poczatku 80-tych zakaz za zakazem
                                                zabijania. Zawdzieczamy Rosjanom zycie. Polskie SB chcialo mordowac
                                                niepokornych, wywozilo i wypuszczalo z ogromnymi oporami jako "osobistych
                                                wrogow". Mieli przeczucie?.Jaruzelski ani Kiszczak nie mieli zadnych oporow.
                                                Skazani na smierc byli wszyscy ktorzy odmawiali podpisania aktu osobistej
                                                kapitulacji przed ZSRR. Tym samym ktorego przywodcy grozili polskim komunistom
                                                karami za mordowanie. Ilu opozycjonistow wtedy wie ze Moskwie zycie zawdziecza?
                                                Paradoks ktory pozostal na pismie tak jak blagania Jaruzelskiego o "braterska
                                                pomoc". Te listy oskarzaja. Ostatnie w 1986-tym gdy juz bylo jasne ze niemal
                                                cala ASG jest przeciwko rozruchom przeciw swoim rodzinom. Nie mam zalu do
                                                nikogo ani nikogo nie nienawidze. Uwazam jedynie ze popelniono przestepstwo sa
                                                dowody a nie ma sadu ani kary. Dlaczego? Czy kazdy Dzien Niepodleglosci my
                                                ktorzy przezyli tamte dni bedziemy juz czcili z zacisnietymi zebami?
                                                Dlaczego w Polsce podreczniki historii oklamuja nawet male dzieci?
                                                Okrafly Stol byl Wyrokiem Zapomnienia dla takich jak ja. Istniejecie naszym
                                                kosztem tylko.
                                                • Gość: krytyk Re: Po co tyle slow? p2 IP: HTTP1.* / *.esc11.net 12.11.04, 14:19
                                                  Kontynuujac chcialbym zauwazyc ze ta "chamska nienawisc" jest naprawde dziwnym
                                                  termminem. Wsrod przyjaciol mam bylego komuniste z Gdanska czlowieka ktorego
                                                  ze zdartymi paznokciami i knykciami palcow wynioslo Pogotowie z plonacego
                                                  podpalonego przez rozsierdzony bezczelnoscia buta PZPR glodny obdarty tlum.
                                                  Od tamtej pory juz komunista nie byl. Bronil tych co podpalili. Opowiadal
                                                  glosno o zyciu w komitetach o luksusach jakimi otaczaja sie bezprawnie w
                                                  zrujnowanej nedza Polsce komunisci uwazajacy sie sami za "lepszych" Pojal ze
                                                  komunizm w Polsce nie ma sensu. Zrobili z niego za to szmate klamce i pijaka.
                                                  Zagrazal im. Ilu "peczakow" do dzis ssie bezkarnie bezbronny Narod Polski?
                                                  Rosjanie byli wtedy niepojeci. Przeciez zbrodnia byla codziennoscia rosyjskich
                                                  sluzb specjalnych. Tylko na granicy dwoch panstw niemieckich Rosjanie zabili
                                                  tysiace "imperialistycznych szpiegow". Do Polski mieli sentyment. Trudno pojac
                                                  czy byl to ich wyrzut sumienia czy ich lek przed opinia swiatowa?
                                                  Jest faktem ze oprotestowywali wszystkie mordy polityczne, straszyli karaniem
                                                  ich sprawcow przez swoje sluzby. Wobec tych faktow morderstwo ks.Popieluszki
                                                  bylo "prowokacja" ale nie Narodu Polskiego ktory komunisci mieli (i maja nadal)
                                                  gdzies. Potrzebowali przeciez wtedy bardzo "braterskiej pomocy".
                                                  Czy pisza o tym polscy historycy? Czy wspomina Adam Michnik?
                                                  • 100krotki Re: Po co tyle slow? p2 12.11.04, 14:58

> Kontynuujac chcialbym zauwazyc ze ta "chamska nienawisc" jest naprawde dziwnym
                                                    > termminem. Wsrod przyjaciol mam bylego komuniste z Gdanska czlowieka ktorego
                                                    > ze zdartymi paznokciami i knykciami palcow wynioslo Pogotowie z plonacego
                                                    > podpalonego przez rozsierdzony bezczelnoscia buta PZPR glodny obdarty tlum.

i co?
                                                    tamci podpalacze "zdzierali mu paznokcie" w tym podpalonym komitecie?
                                                    czy ty nie mylisz już dat i miejsc?
                                                    a może twój "przyjaciel komunista" przeistoczył się w "odpowiednim czasie" w
                                                    ofiarę systemu?
                                                    nie odpowiadaj mi
                                                    ja znam te odpowiedzi
                                                    i te oficjalne
                                                    i te mniej oficjalne
                                                    i te jeszcze zakryte

ale zważ co piszesz i kogo oskarżasz
                                                    nie wystarczy napisać ""krytyk", zeby stać się bezkarnym za swoje słowa
                                                  • Gość: krytyk Re: Po co tyle slow? oskarzenie zbrodni IP: HTTP1.* / *.esc11.net 12.11.04, 16:55
                                                    100krotki napisała:
                                                    > ale zważ co piszesz i kogo oskarżasz
                                                    > nie wystarczy napisać ""krytyk", zeby stać się bezkarnym za swoje słowa

Oskarzam Zdrajcow Narodu. Czy obawiam sie kogokolwik? Nie. Ten pan starszy,
                                                    ongis "sekretarz komunistyczny" juz dawno nie zyje. Zmarl w Polsce jako
                                                    uczciwy czlowiek. Paznokcie zas (slabo znasz historie swego Kraju) zdarl sam
                                                    na murze piwnicznym. Ratowali swe zycie uciekajac piwnica z plonacego
                                                    komitetu do sasiedniej posesji. Cegly wydlubywali golymi rekami w duszacym
                                                    dymie.
                                                    Oskarzam zas zbrodniczy Polski rezim komunistyczny o zniewolenie splugawinie
                                                    i wpedzenie w nedze mojej Ojczyzny - Polski. Powtorze te slowa przed KAZDYM
                                                    wolnym sadem swiata. O zgrozo - obcty byli mnam litosciwsi - niz swoi.
                                                    Na pohybel zbrodniarzom-komunistom!
                                                  • Gość: ASSO Re: Po co tyle slow? I to tak głupich? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.04, 20:38
                                                    Boże! Przecież to kompletny bełkot. I kto z nim dyskutuje? I po co?
                                                  • Gość: afiara mediówASSO _________Po co tyle slow?_______ I to tak głupich? IP: *.finemedia.pl 13.11.04, 12:34
                                                    ASSO to sztandarowy przykład dzisiejszego bezrefleksyjnego i otumanionego
                                                    połykacza papki medialnej, przyrządzanej przez czwartą władzę dla
                                                    ubezwłasnowolnionych w myśleniu na własne życzenie.

Taki czyta, ogląda, studiuje papkę - ale kompletnie nie rozumie treści.
                                                    Trzeba było w wieku 9 lat obejrzeć reakcję dyrektora szkoły na zdjęcie i
                                                    oplucie portretów Rokossowskiego i Bieruta 6 marca 1953 w szkole.
                                                    Trzeba było majac 12 lat porozmawiać w pociagu, ze spotkanymi ludźmi,
                                                    powracającymi z Poznania uczestnikami rozruchów w 1956 roku.
                                                    Posłuchać ich relacji, osobistych doswiadczeń na żywo i porównać to z oficjalna
                                                    propagandą. Trzeba było strajkować w 1968 -"precz z kmuną", "prasa kłamie" i
                                                    doznać represji.
                                                    Wtedy nie kpiło by sie z relacji uczestników wydarzeń w 1970 czy 1980-81 z
                                                    ignorancją ukazujacą najwyższy stopień podłości lub kalectwo umysłowo-mentalne.
                                                    To wstyd i hańba obnosić sie z taka ignorancją i niewiedzą o najświeższej
                                                    historii kraju w którym sprawują władzę ludzie tamtego zbrodniczego
                                                    okupacyjnego systemu.
                                                    Nazwij swoje myslenie - bełkotem a nie to co czytasz nie rozumiejąc z włąsnej
                                                    winy, debilku.

• Gość: ASSO Re:_Po co tyle slow? No właśnie! I tak głupich! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.04, 13:19
                                                    I czyż nie miałem racji pisząc, że to bełkot? Załosny bełkot "patryoty"! Jak to
                                                    dobrze, że większość z was porzuciła ten kraj i uprawia swoją chorą nienawiść
                                                    zza granicy.
                                              • lauriane Re: Szkoda słów! 12.11.04, 11:51
                                                L. Szkoda, ze zkoncentrowales sie tylko na kilku moich uwagach, a nie na czesci
                                                merytorycznej...
                                                > lauriane napisał (a) m. inn.:
                                                > A propos oszustow, ktory z przedmowcow Ciebie oszukal?
                                                > I jeszcze mala uwaga: Twoj post zieje jakas taka chamska nienawiscia...
                                                > J.C.
                                                >
                                                > Kto oszukuje? KAŻDY z moich przedmówców.
                                                L. Prosze o konkretne przyklady...
                                                I nie mnie, tylko ciebie i takich
                                                > naiwnych jak ty!
                                                L. Milo mi, ze martwisz sie o mnie, ale ze wzlgedu na moj wiek i fakt, ze nie
                                                mieszkam w kraju - to juz nie widze zagrozenia....
                                                > A co do nienawiści... Ich "argumenty" przepojone są chrześcijańską miłością,
                                                > tak? Krytyka, Prawej Ręki Kata, hasza ? Czytałeś ich posty? I nie znajdujesz
                                                > tam "chamskiej nienawiści"? To poczytaj! Powodzenia!
                                                L. Oni nazywaja rzeczy po imieniu (wg mojej oceny), a chrzescjanska milosc, jak
                                                to nazywasz nie ma nic wspolnego z polityka, a dowodem na to jest haniebna
                                                ugoda w Magdalence, ktorej skutki bedziecie odczuwac jeszcze przez conajmniej 3
                                                pokolenia....
                                                P.S.
                                                Mieszkajac dawno i daleko od kraju mozna nabrac pewnego dystansu, tym samym
                                                ocena sytuacji w kraju wydaje sie byc bardziej trafna.
                                                J.C.
                                                • Gość: Ester Re: Szkoda słów! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.04, 20:35
                                                  lauriane po dłuższym wywodzie dochodzi do takich oto "rewelacji": -
                                                  Mieszkajac dawno i daleko od kraju mozna nabrac pewnego dystansu, tym samym
                                                  > ocena sytuacji w kraju wydaje sie byc bardziej trafna.

No jasne! Idąc takim tropem, można dojść do wniosku, że najwięcej o kraju
                                                  wiedzą staruszkowie, których w pieluchach wywieziono z Polski. I ich oceny są
                                                  najbardziej "trafne"!! W ten sposób, lauriane, powinieneś się obwołać ekspertem
                                                  od spraw wewnętrznych Nepalu, bo tam napewno nigdy nie byłeś. I twoje oceny
                                                  sytuacji w tym kraju są już napewno w 100% trafne. Tak jak w przypadku Polski.
                                                  Żałosne! Tak jak i reszta twojego, pożal się Boże, wywodu.
                                                  • Gość: # "Zianie nienawiścią" za cały argument IP: *.finemedia.pl 13.11.04, 00:20
                                                    Estera. Jakie to żałosne nie umieć znaleźć innej najprymitywniejszej bodaj
                                                    riposty a zamiast tego podle ubliżać przyzwoitym ludziom.
                                                    Takim ktorzy nie znoszą draństwa i zapłacili za to cenę mniejsza lub wiekszą w
                                                    swoim zyciu.

Nie postawiłem tu zadnej tezy bez uzasadnienia,
                                                    kulturalnie upominałem by mnie wyzywał, zamiast argumentowac...

A to umie tylko ubliżać i mataczyć. Przykłady poczynając od prezydenta a
                                                    koncząc na Esterze...
                                                    Nierozliczone, butne na pozór ale podszyte strachem komuchy.
                                                    Ni umieli i nie umieją zachowac się przyzwoicie.

• Gość: Ester Re: Głupcze z drabinką! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.04, 13:25
                                                    Nie używaj słów których nie rozumiesz i nie wiesz jak je stosować. Np.
                                                    przyzwoitość. To co tu wypisujesz tak pasuje do przyzwoitości jak wół do
                                                    karety.
                                                    A twoje"tezy", pożal się Boże! Ja też mam taką tezę - jesteś głupi jak but!
                                                  • Gość: # Jakiś argument może?Choc 1 w całym watku? IP: *.finemedia.pl 13.11.04, 13:44
                                                    Sprawdz jakie to są te twoje "tezy" personalne w całym wątku
                                                    i jakie podałeś argumenty....

Wnioski czytelnicy już wysnuli.

O przyzwoitości też i czyjej...
                                                  • Gość: Ester Re: Jakiś argument może? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.04, 14:02
                                                    Argument? Przecież ty nie rozumiesz co to znaczy. Dla ciebie jedyny "argument"
                                                    to przekonanie, że masz rację.
                                                  • Gość: # Tak z ciekawości Ester co umiesz i co rozumiesz? IP: *.finemedia.pl 13.11.04, 15:46
                                                    Kpię dopiero wtedy gdy po chamsku wulgarnie próbwałeś ubliżać bo nie potrafiłeś
                                                    podac zadnego argumentu w tym wątku.
                                                    Ale do tematu.

Na przykład czy umiesz patrząc na streograficzne
                                                    zdjęcie, wykonane specjalną techniką i składające sie z bezładnych plamek
                                                    lub wzorów, ujrzeć prawdziwy i pełny obraz fotografowanego obiektu w kolorach i
                                                    w dodatku w trzech wymiarach?

Ile ci zajęła czasu nauka widzenia?
                                                    Jesli nie wiesz o co chodzi znajdź w Internecie i sprawdz się.
                                                    Potem przejdziemy na wyższe poziomy widzenia mózgowego i rozumienia sedna.

• 100krotki Re: Tak z ciekawości Ester co umiesz i co rozumie 13.11.04, 21:21

>
                                                    > Na przykład czy umiesz patrząc na streograficzne
                                                    > zdjęcie, wykonane specjalną techniką i składające sie z bezładnych plamek
                                                    > lub wzorów, ujrzeć prawdziwy i pełny obraz fotografowanego obiektu w kolorach
                                                    i
                                                    >
                                                    > w dodatku w trzech wymiarach?
                                                    >

wiesz co #
                                                    nawet umiem zobaczyć tak narysowany obiekt nie w technikolorze smile
                                                    wystarczy odsunąć się na odpowiednią odległość oraz...
                                                    no właśnie!
                                                    co oraz?
                                                    napisz mondralo!
                                                  • 100krotki Re: "Zianie nienawiścią" za cały argument 13.11.04, 14:43

> A to umie tylko ubliżać i mataczyć. Przykłady poczynając od prezydenta a
                                                    > koncząc na Esterze...
                                                    > Nierozliczone, butne na pozór ale podszyte strachem komuchy.
                                                    > Ni umieli i nie umieją zachowac się przyzwoicie.
                                                    >
                                                    >
                                                    >
                                                    >

niektórzy bywają sprytniejsi od Estery
                                                    wystarczy jak za nich poubliża i podjudzi jakiś troll lub pacynka

nie gratuluję "wymyślenia" tej starej jak świat metody
                                                  • Gość: Abul Jakiś dziwny gość..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.04, 20:59
                                                    ....oznaczony # napisał:
                                                    Na przykład czy umiesz patrząc na streograficzne
                                                    zdjęcie, wykonane specjalną techniką i składające sie z bezładnych plamek
                                                    lub wzorów, ujrzeć prawdziwy i pełny obraz fotografowanego obiektu w kolorach i
                                                    w dodatku w trzech wymiarach?

Ile ci zajęła czasu nauka widzenia?
                                                    Jesli nie wiesz o co chodzi znajdź w Internecie i sprawdz się.
                                                    Potem przejdziemy na wyższe poziomy widzenia mózgowego i rozumienia sedna.

Jak się na tym znam to jest fragment badania psychiatrycznego na podstawie
                                                    którego można stwierdzić, czy pacjent osiągnął jaki taki, elementarny poziom
                                                    zdolności myślenia i czy rokuje nadzieje na wyleczenie. On to chyba zapamiętał
                                                    z takich badań. Widać, że go zwolnili i może już go leczą w trybie klinicznym.
                                                    Ale widać, że jeszcze z nim coś nie tak, skoro usiłuje innych "testować". Nie
                                                    dziwiłbym się, gdyby występował pod nickiem "Napoleon" albo "Cezar". Oni to
                                                    uwielbiają.
                                                    Chociaż, ten płotek też daje dużo do myślenia. Kolego! Mógłbyś podać nazwisko
                                                    twojego lekarza?
                                                  • Gość: # Widzisz Abul jak łatwo obnażyć pochopnie wnioskują IP: *.finemedia.pl 14.11.04, 14:39
                                                    cych, niedolnych do zastanowienia się nad przeczytanym tekstem?

W długim wątku ktoś taki jak Ester, obnażył podobną do Ciebie cechę umysłowego
                                                    mankamentu, polegającą na wewnętrznym przymusie obrażania, wskutek niezdolności
                                                    kojarzenia kontekstu i zrozumienia całości sprawy.

Ester nie używając żadnych argumentów i pomimo wielokrotnych napomnień -
                                                    ogłosił swoją wyższośc intelektualną nade mną.
                                                    To przyszła pora na test i tyle smile.

Wyszło, że i Ty się przetestowałeś pochopnie wnioskując, że nie ma
                                                    stereogramów, które wykorzystują zdolność mózgu do kojarzenia np. plamek i
                                                    obrazu stereoskopowego. Wiem, ze niewielu może się tego nauczyc, bo ten
                                                    wynalazek zdominował by dawno przekaz niestereoskowy.
                                                    W dziale kilkunastoosobowym kilkanascie lat temu nikt nie potrafił się tego
                                                    nauczyć. Tych którzy udawali łatwo weryfikowałem pytając co widzą.

Odtad wiem, że ludzie mówią to co "powinni" a nie to co "jest"
                                                    bo nie mają mózgów zdolnych do kojarzenia,
                                                    o TAK WŁAŚNIE jak Ty..
                                                    Ja tam nie wiem co dokładnei jest w gabinetach psychiatrów...
                                                  • 100krotki Re: Widzisz Abul jak łatwo obnażyć pochopnie wnio 14.11.04, 19:03

>
                                                    > Odtad wiem, że ludzie mówią to co "powinni" a nie to co "jest"
                                                    > bo nie mają mózgów zdolnych do kojarzenia,
                                                    > o TAK WŁAŚNIE jak Ty..
                                                    > Ja tam nie wiem co dokładnei jest w gabinetach psychiatrów...

#
                                                    a kto przetestował ciebie na rysunku "co jest" a co "powinno być"?
                                                    kto ma wydać opinię?
                                                    gdzie ma wydać opinię?
                                                    komu ma wydać opinię?
                                                    przecież tu tych # może być całe stado jako Hasz0 nawet, a zwłaszcza jako Hasz0
                                                    nawet
                                                    hasło to no problem wśród przyjaciół
                                                  • Gość: krtytk Najlatwiej piszacych prawde nazwac wariatami IP: HTTP1.* / *.esc11.net 14.11.04, 21:05
                                                    Zaczeto od tego tutaj. Dlatego tylko zareagowalem bo jak inny piszacy tu Pan
                                                    jestem juz w pelni od komunistow bezpieczny poza Polska ktora komunistow
                                                    wlasnoscia nie jest - o czym oni zapomnieli. Z komunistycznych instytucji i
                                                    roznych ich notabli moge glosno kpic bedac pewnym ze juz nic mi uczynic nie
                                                    moga poza wsciekloscia ich bezsilna.
                                                    Chce byc blizej moralnie do swojej Ojczyzny ktora sie mnie - gebami tlustymi
                                                    komunistow - wyrzekla. To wszystko. Dlatego jestem "wariatem" z czym nie kloci
                                                    sie moj dochod roczny z czasow gdy pracowalem (daj Boze Prezydentowi Polski
                                                    taki kiedys) ten oficjalny do podatku. Nie kloci sie ani brak nalogow ani zero
                                                    wizyt chocby u psychoanalitykow. Ostatnio bylem klientem psychiatry po ucieczce
                                                    z PRL-u - leczylem koszmary. 90% Polakow wymagalo w PRL leczenia psychiatry.
                                                    Czy je otrzymywali? Nie zamiast dostawali "przemowienia" roznych gadulkow oraz
                                                    pilnowanie przez bezpieke. Aby nie wybili sami swoich komunistow-katow.
                                                    Czy ktos nazwie dzis wariatem eks-komuniste Peczaka - mitomana i zlodzieja?
                                                    Na dodatek Zdrajce Polski za.. stary samochod. Tfu, durne komuchy.
                                                  • lauriane Re: Szkoda słów! 15.11.04, 11:27

> lauriane po dłuższym wywodzie dochodzi do takich oto "rewelacji": -
                                                    > Mieszkajac dawno i daleko od kraju mozna nabrac pewnego dystansu, tym samym
                                                    > > ocena sytuacji w kraju wydaje sie byc bardziej trafna.
                                                    L. Absolutnie tak, bo pozbawiona emocji....
                                                    >
                                                    > No jasne! Idąc takim tropem, można dojść do wniosku, że najwięcej o kraju
                                                    > wiedzą staruszkowie, których w pieluchach wywieziono z Polski.
                                                    L. Pudlo! Opuscilem kraj majac juz 24-lata
                                                    I ich oceny są
                                                    > najbardziej "trafne"!! W ten sposób, lauriane, powinieneś się obwołać
                                                    ekspertem
                                                    >
                                                    > od spraw wewnętrznych Nepalu, bo tam napewno nigdy nie byłeś
                                                    L. Ten post nie jest n/t Nepalu....
                                                    . I twoje oceny
                                                    > sytuacji w tym kraju są już napewno w 100% trafne. Tak jak w przypadku
                                                    Polski.
                                                    > Żałosne! Tak jak i reszta twojego, pożal się Boże, wywodu.
                                                    L. Odpowiedzialem na Twoje posty 2 razy, Twoje repliki co do formy wyjatkowo
                                                    zabarwione emocjami :"szkoda slow, rewelacje, pozal sie Boze" itp...
                                                    Co do tresci skupiles sie w obu przypadkach na koncowych uwagach, ktore tylko
                                                    ocieraly sie o temat.
                                                    Innymi slowy unikasz sedna sprawy, widocznie bezradnosc powoduje, ze duzo
                                                    krzyczysz i wymachujesz rekami....
                                                    J.C.
                                                  • kamyczek.do.ogrodka Re: Szkoda słów! 15.11.04, 11:58
                                                    szkoda słow Panie L.

szkoda ich na Pana
                                                  • kamyczek.do.ogrodka Re: Szkoda słów! 15.11.04, 12:08
                                                    kamyczek.do.ogrodka napisał:

> szkoda słow Panie L.
                                                    >
                                                    > szkoda ich na Pana

a może dla Pani?

te płcie tu na forum są nieraz takie niedookreślone
                                                  • lauriane Re: Szkoda słów! 15.11.04, 12:37
                                                    kamyczek.do.ogrodka napisał:

> kamyczek.do.ogrodka napisał:
                                                    >
                                                    > > szkoda słow Panie L.
                                                    > >
                                                    > > szkoda ich na Pana
                                                    >
                                                    > a może dla Pani?
                                                    >
                                                    > te płcie tu na forum są nieraz takie niedookreślone
                                                    L. Ales sie facet rozpisal....
                                                    J.C.
                                                  • Gość: # Jest taki typ ludzi, którzy nie uznają związków IP: *.finemedia.pl 15.11.04, 12:06
                                                    przyczynowo-skutkowych, potrzeby werfikacji obiegowych opinii,
                                                    czy udowodnienia swej tezy lub obalenia cudzej logiczną argumentacją.

Za dowód wystarcza im okrzyknąć adwersarza głupkiem, oszołomem, esbkiem lub
                                                    komuchem...i nie przeszkadza im to że adwersarz głosi anykomunistyczne opinie.

Co najgorsze tacy są też wsród naukowców...
                                                    Pudłują przypisując nam życzeniowe rzekome wady, braki i ułomności.
                                                    Pzdr od krajowca 60-latka.
                                                  • kamyczek.do.ogrodka Re: Jest taki typ ludzi, którzy nie uznają związk 15.11.04, 12:13

> Co najgorsze tacy są też wsród naukowców...
                                                    > Pudłują przypisując nam życzeniowe rzekome wady, braki i ułomności.
                                                    > Pzdr od krajowca 60-latka.

no to co?
                                                    wrzucić tym naukowcom kamyczek do ich ogrodka?
                                                    ale to już musiałby być ciężki kaliber
                                                    a ja sama nie dam rady smile
                                                  • Gość: # Do Danusi z kamyczkiem w dłoni IP: *.finemedia.pl 15.11.04, 12:14
                                                    Napisałas:
                                                    #
                                                    a kto przetestował ciebie na rysunku "co jest" a co "powinno być"?
                                                    kto ma wydać opinię?
                                                    gdzie ma wydać opinię?
                                                    komu ma wydać opinię?
                                                    ################################################

A teraz popatrz na obrazki - stereogramy razem z Esterem:

www.netaxs.com/~mhmyers/rds-ex.html
                                                  • Gość: TEST# Co widzisz na "cool designe" i "holiday greetings? IP: *.finemedia.pl 15.11.04, 12:23
                                                  • Gość: TEST#-a A co jest na "A teapot with some hidden writing"/n IP: *.finemedia.pl 15.11.04, 12:35
                                                  • 100krotki Re: Do Danusi z kamyczkiem w dłoni 15.11.04, 12:40
                                                    tym stylem rozmowy z obrazkami przypominasz mi...aż dwie osoby

#
                                                    wolę jednak sama malować swoje "obrazki" dostosowane do percepcji mojego
                                                    osobniczego odczytu
                                                    chyba rozumiesz dlaczego?
                                                  • Gość: # sprobuj jednak IP: *.finemedia.pl 15.11.04, 12:45
                                                    www.ccc.nottingham.ac.uk/~etzpc/gif/fencek.jpg
                                                  • 100krotki Re: sprobuj jednak 15.11.04, 12:52
                                                    są rzeczy, które próbuję TYLKO raz

a tego typu test już raz przeszłam

nie rajcuje mnie to

tak samo jak nie rajcują mnie testy na inteligencję

jaką mam wiem i bez testów na ilość punktów

pewnie wiesz dlaczego?
                                                  • Gość: # Spokojnie Danka nie nerwujsja IP: *.finemedia.pl 15.11.04, 17:27
                                                    Wejdź na stronę
                                                    cvs.anu.edu.au/andy/rid2/instruct.html
                                                    How to view Single Image Stereograms

Każdy stereogram typu SIS3D można obejrzeć wykorzystując technike widzenia
                                                    zezem równoległym. (Jest też technika zeza zogniskowanego przed obrazkiem).

Są trzy sposoby:

1* zrelaxuj oczy i skieruj je na ekran. Musisz poczuć sie rozmarzona. Powinnaś
                                                    teraz nie wyostrzając wzroku (maślane oczy)- zobaczyć zamglone 4 duże kropki
                                                    (naprawdę na obrazku są dwie kropki na dole). Powolutku staraj się zbliżyć do
                                                    siebie dwie środkowe - wyostrzając wzrok dopóty - aż nagle ujrzysz tylko TRZY
                                                    kropki! W tym stanie ogniskując oczy tak, by nie tracić obrazu trzech kropek
                                                    przenieś powoli wzrok na cały obraz ...i czekaj na niesamowity efekt!

2* Popatrz na swe odbicie (refleks) na ekranie monitora i powoli
                                                    przenieśc uwagę na obrazek bez zmiany pozycji oczu i ich ostrości.
                                                    Staraj się nie ogniskować oczu na ekranie ale w dalszym ciągu na odbiciu
                                                    własnej twarzy. Patrz nie na detale - ale na ogólne wrażenie obrazka testowego.

3* Zbliż całkowicie nos do wydrukowanego obrazka albo do ekranu i popatrz na
                                                    wprost jakby poprzez monitor. Tak jakbyś oglądała coś za przezroczystym
                                                    monitorem. Powoli odsuwaj się od papieru lub ekranu, patrząc dalej poza monitor
                                                    i nie wyostrzając wzroku na obrazku dopóty - dopóki nie wyskoczy Ci niewidoczny
                                                    dotąd, prawdziwy stereoskopowy obraz w pełnej krasie.
                                                    Good luck!
                                                    Ponieważ pytałaś mnie kto sprawdzi kto, jak i co widzi, sama spróbuj.
                                                    Wtedy zrozumiesz - jak widzą te same rzeczy - ludzie powierzchowni a jak
                                                    dociekliwi.

Widzisz, tym się różnię od większości, że większość nie jest zmuszona na
                                                    codzień do analizowania, diagnozowania i wyciągania wniosków - weryfikowanych
                                                    od razu - ale do rutyny, powtarzania wyuczonych czynności i
                                                    małpowania "mądrzejszych" od siebie. Większości płacą za naśladowanie a
                                                    niewielu za dochodzenie do prawdy.
                                                  • Gość: Ester Re: Spokojnie!!!! Ten rodzaj amoku jest przykry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.04, 21:58
                                                    Nieodparcie przypominasz mi faceta, który - im bardziej urżnięty, tym mocniej
                                                    stara się przekonać otoczenie, że jest trzeźwy jak noworodek.
                                                  • Gość: Ester Re: Spokojnie!!!! Ten rodzaj amoku jest przykry .. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.04, 22:02
                                                    ...ale niegroźny, bo śmieszny. Pa pa, głupolku!
                                                  • hasz0 Re: Spokojnie!!!! Ten rodzaj amoku jest przykry . 15.11.04, 22:27
                                                    ...ale niegroźny, bo śmieszny. Pa pa, głupolku!

Masz jakiś przekonujący argument na powyższą tezę?
                                                    ......
                                                    No to jak? Widziałeś coś więcej na tych obrazkach?

Wiesz, trudno zmierzyć na FA np. jak dobrze pływasz. Mogą się tu popisać
                                                    erudyci humaniści i krasomówcy i populiści.
                                                    Jednak w drobnej sprawności, którą nie każdy osiąga - dałeś dupy - mądralo!

• Gość: # Ten amok jest przykry dla Ciebie? IP: *.finemedia.pl 15.11.04, 22:46
                                                    Gdybyś zechciał się zastanowić (przecież potrafisz lepiej niż głupolek #)
                                                    i napisać - co może mieć wspólnego Andrzej Olechowski ze śmiercią gen.
                                                    Sikorskiego.

Dla ułatwienia ma tez zwiazek z wybuchem Powst. W-wskiego i UE.

Przestałbym może pić do Ciebie...
                                                  • 100krotki Re: Ten amok jest przykry dla Ciebie? 16.11.04, 07:57

> Gdybyś zechciał się zastanowić (przecież potrafisz lepiej niż głupolek #)
                                                    > Przestałbym może pić do Ciebie...

tak
                                                    ten amok jest przykry dla mnie
                                                    a jak przykry to już na forum pisałam
                                                    mogę być glupolkiem dla ciebie
                                                    nie tobie jest jednak rozsądzać, kto tak naprawdę głupolkiem jest, a kto tylko
                                                    takiego udaje, a ktoś jeszcze inny własną głupolstwem się nie przejmuje, bo
                                                    wie....
                                                    czy ty wiesz dlaczego glupolek własną glupowatością się nie przejmuje?
                                                    po moim innym wpisie tu dziś powinieneś już wiedzieć dlaczego
                                                  • 100krotki Re:wybacz haszu, ale 16.11.04, 07:52
                                                    pomimo podania instrukcji odczytu, bardzo dokładnej i zrozumiałej, jednak nie
                                                    podejmę tej próby odczytu
                                                    może jeszcze nie dojrzałam, aby samotrzeć gapić się w cztery punkty na
                                                    obrazku , robić maślane oczy a potem zeza równoległego smile
                                                    mnie by bardziej interesowała technika ZROBIENIA takiego obrazka niż jej
                                                    odczyt "dla wtajemniczonych"

czy już jasny jest mój "opór"?
                                                  • Gość: # Re:wybacz haszu, ale IP: *.finemedia.pl 16.11.04, 12:12
                                                    >pomimo podania instrukcji odczytu, bardzo dokładnej i zrozumiałej, jednak nie
                                                    >mnie by bardziej interesowała technika ZROBIENIA takiego obrazka niż jej
                                                    odczyt "dla wtajemniczonych"
                                                    >
                                                    > czy już jasny jest mój "opór"?

Mozna odgadnąć technikę z linku cvs.anu.edu.au/andy/sis/ndascii1.txt

- przyznaj się to Ty byłaś Esterką ASSO i Abdulem?

Bo inaczej trudno mi pojąć, jak mogłabyś się aż tak wtranżalać w moje
                                                    testowanie kogos, kto przezywa mnie bezpodstawnie głupkiem, w celu wykazania
                                                    kto naprawdę nim jest?

Wyjaśnisz mi to po starej znajomości, dlaczego psujesz mi zabawę z Esterem?
                                                  • 100krotki Re:wybacz haszu, ale 16.11.04, 12:21

> - przyznaj się to Ty byłaś Esterką ASSO i Abdulem?
                                                    >

przyznaję się, że nie byłam nikim innym niż podałam , chyba wczoraj, w jednym
                                                    swoim wątku smile
                                                    nie liczę oczywiście jednorazowych nielogowanych typo "testowiczka" albo "też
                                                    matka"

> Bo inaczej trudno mi pojąć, jak mogłabyś się aż tak wtranżalać w moje
                                                    > testowanie kogos, kto przezywa mnie bezpodstawnie głupkiem, w celu wykazania
                                                    > kto naprawdę nim jest?

haszu
                                                    ty nie jesteś głupkiem i dlatego się "wtranżoliłam" ze swoją lewizną smile

>
                                                    > Wyjaśnisz mi to po starej znajomości, dlaczego psujesz mi zabawę z Esterem?

wyjaśniłam i się już nie "wtranżolę "
                                                    obiecuję
                                                    a moje obietnice to...prawie jak na Zawiszy smile
                                                    piszę prawie, boć jam kobieta, a kobiety to ty wiesz, że lubią kuperkiem
                                                    zakręcić, a potem ze zdziwieniem-ja coś obiecywałam?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka