Dodaj do ulubionych

List ze Żmudzi

18.01.22, 16:04
Dostałem odpis maila Niezależnego Komitetu Żmudzkich Geografów skierowanego do profesora PF w Paryżu. Żmudzini informują, że zgodnie z postulatami Wielkiego Ziomka wystąpili do Światowej Rady Geograficznej o korektę przebiegu południków, w ten sposób, iż Żmudź znajdzie się na zachód od Konina, a co najmniej na zachód od Podlasia. Liczą na moje wsparcie poprzez popularyzację idei w przestrzeni publicznej. Nie mogę odmówić!
Obserwuj wątek
    • esteemiriam Re: List ze Żmudzi 18.01.22, 16:09
      Jasne! Świat się zawali smile
      • oleg3 Re: List ze Żmudzi 18.01.22, 16:17
        Cześć.
        Miłego Wieczoru.
    • qwardian Re: List ze Żmudzi 18.01.22, 16:32
      Franca sięga równoleżnika 43°19N i niżej, to poziom Bułgarii i niemal sięga Turcji, nie mówię, że biedne południe, ale powoli zaczyna tak wyglądać..
      • oleg3 Re: List ze Żmudzi 18.01.22, 16:45
        Arabusy mieszkają na wschód czy na zachód od Paryża? Wiadomo neurochirurdzy, i inżynierowie z niewielką domieszką piromanów. Niestety ci ostatni najbardziej rzucają się w oczy. Po której stronie Paryża są najlepsze sylwestrowe fajerwerki?
        • qwardian Re: List ze Żmudzi 18.01.22, 16:57
          Świat według wszelkich norm bogactwa dzieli się na bogatą północ i biedne południe. Franca jest na południe od Polski i Państw Bałtyckich i dlatego tam się pali samochody w weekend. Ale niech już lepiej piszą bredniuszki na naszym forum zamiast niszczyć mienie, które biały człowiek w pocie czoła buduje..
          • oleg3 Re: List ze Żmudzi 18.01.22, 17:01
            qwardian napisał:

> Świat według wszelkich norm bogactwa dzieli się na bogatą północ i biedne południe. Franca jest na południe od Polski i Państw Bałtyckich

Jasne.
    • institoris2 moim zdaniem 18.01.22, 22:36
      Niezalezny Komitet zbytnio komplikuje sprawy.
      Wystarczy przylaczyc Zmudz do Paryza, (albo odwrotnie) i nasz forumowy kolega bedzie zadowolony.

oleg3 napisał:

> Dostałem odpis maila Niezależnego Komitetu Żmudzkich Geografów skierowanego do
      > profesora PF w Paryżu. Żmudzini informują, że zgodnie z postulatami Wielkiego
      > Ziomka wystąpili do Światowej Rady Geograficznej o korektę przebiegu południków
      > , w ten sposób, iż Żmudź znajdzie się na zachód od Konina, a co najmniej na zac
      > hód od Podlasia. Liczą na moje wsparcie poprzez popularyzację idei w przestrzen
      > i publicznej. Nie mogę odmówić!
      >
      >
      • europitek Re: moim zdaniem 19.01.22, 17:43
        institoris2 napisał(a):
        > Wystarczy przylaczyc Zmudz do Paryza, (albo odwrotnie) i nasz forumowy kolega
        > bedzie zadowolony.

I to będzie nawiązanie do historycznych tradycji, ponieważ po I wojnie światowej francuskie oddziały stacjonowały w Kłajpedzie i administrowała nią Francja.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka