Dodaj do ulubionych

Metoda dyskusji

21.03.22, 18:21
Dyskusja jest z tymi co mysla inaczej to mozolna praca. Trzeba miec cierpliwosc, szukac argumentow. A argumentow czesto braknie. I co wtedy?

Ano mozna starac sie spowodowac, ze dyskutanci zamilkna. Jak to zrobic? Ano mozna ich zakrzyczec wieloma wpisami. Inna metoda jest obrazanie.

Mnie czesto zatyka obrywajac epitety "durnia" czy podobne. Mysle, ze podobnie odczuwa czuk stajac sie "przyglupem" czy tête, ktora obrywa od "matrony". I w rezultacie obrazani forumowicze przestaja sie wpisywac. Rezultat? Ano zaczynaja panowac poglady gloszone przez olega czy luke.

A moze wlasnie o to chodzi? Jesli opozycja milknie to mozna spokojnie glosic swoje poglady. Nie jest wazne czy maja sens czy nie. Wazne jest, ze nikt z nimi nie polemizuje. A wiec, sila rzeczy staja sie pogladami panujacymi.

Ale czy przekonywuja? Nie mnie w kazdy razie.

PF

Obserwuj wątek
    • felusiak1 Re: Metoda dyskusji 21.03.22, 18:36
      To teraz porozmawiaj z benek231. Tylko uważaj co piszesz. Jeśli chcesz uniknąć obrzucenia goownem to musisz zgodzić sie z benek231 od A do Z.

W kwestii pogladow. Albo nie.
      • oleg3 Re: Metoda dyskusji 21.03.22, 18:51
        To były żale do mnie. Profesorek nie zna granic w (samo) ośmieszaniu i (samo) kompromitacji.

Teraz dołożył: "tête, ktora obrywa od "matrony".
        Tete się nie skarżyła. Co może być chamskiego w nazwaniu tak kobiety w stosownym wieku, wie tylko profesorek akceptujący "płynne gówno w ludzkiej skórze" swojego Dominatora.
        • t_ete Re: Metoda dyskusji 21.03.22, 20:10
          oleg3 napisał:

> To były żale do mnie. Profesorek nie zna granic w (samo) ośmieszaniu i (samo) k
          > ompromitacji.
          >
          > Teraz dołożył: "tête, ktora obrywa od "matrony".
          > Tete się nie skarżyła. Co może być chamskiego w nazwaniu tak kobiety w stosowny
          > m wieku, wie tylko profesorek akceptujący "płynne gówno w ludzkiej skórze" swoj
          > ego Dominatora.

'Tete sie nie skarzyla' ....
          Jednak mozna po imieniu - zamiast 'matrona ze Szczecina'?

Przeciez w tej 'matronie' nie o wiek chodzilosmile))
          I nie o szacunek. Wcale.

"Przepraszam za pominięcie matrony ze Szczecina; nie znam jej aktualnej aktywności w poruszanej kwestii. Kretynowi oczywiści już nie można pomóc. Ogarnięty jednak misjonarską pasją chciałbym dotrzeć do PF i AndzejaG. No i do tych lemingów, którzy jeszcze są (być może) zdolni do wyjścia ze swojej bańki."

Caly ten wstep do dyskusji na proponowany przez ciebie temat (tekst Wosia z S24) - to potraktowanie ewentualnych dyskutantow jak niezbyt rozgarnietych uczniakow.

To, ze sie nie poobrazali - i podjeli dyskusje - swiadczy o tym, ze maja wobec siebie dystans,
          poczucie humoru takze. Moze nie sa 'pamietliwi'... potrafia odpuscic ...

tete

• polski_francuz Re: Metoda dyskusji 21.03.22, 18:56
        felusiak1 napisał:

" To teraz porozmawiaj z benek231. "

Ze mna rozmawia spokojnie.

PF
        • xiazeluka Re: Metoda dyskusji 21.03.22, 19:05
          "Ze mna rozmawia spokojnie."

No, jeśli to poniżej jest "pokojem", to co będzie, jak Ketyna52 naprawdę rozjuszysz, "cwaniaczku wchodzący w odbyt" "antydemokraatyczznym gownom".

"No paczcie panstwo jakiego postepu dokonales, Francuzie. Gratuluje. Jeszcze ze 20 lat a moze znow szarpniesz sie na jakies wielkie odkrycie.

Bo widzisz, ja doskonale pamietam jak ty sam wchodziles w odbyt wszystkim ktorych tu wymieniasz, oraz reszcie czarnoszczecinnej swoloczy, dla uzyskania ich akceptacji, przez co mozliwosci spokojnego konwersowania z nimi. I gdybys to robil wylacznie na swoj koszt to zapewne nie zauwazylbym twojej obrzydliwej sluzalczosci, ale wlaziles im w dupe niejako moim kosztem.
          W przeszlosci kilkakrotnie, i bez powodu, jesli nie liczyc skalkulowanych zyskow, wymierzales mi kopniaka w kostke, wiedzac, ze tym samym pozyskasz uznanie i sympatie wspomnianej swoloczy. Bo stawales sie jednym z nich, badz umacniales na tej pozycji, a bedac wrogiem ich wroga, czyli mnie, byles im znacznie blizszy. W zwiazku z powyzszym mogles czuc sie bezpieczniej w otoczeniu tych bydlakow, jak by nie bylo. I moc spokojnie gaworzyc sobie z nimi. Taki spryciarz byl z ciebie.

I tak oto, nie ruszajac sie z miejsca, doczekalem sie chwili gdy rzeka przyniosla trupa sluzalca prosto pod moje stopy."
          • polski_francuz Re: Metoda dyskusji 21.03.22, 21:30
            xiazeluka napisała:

" W przeszlosci kilkakrotnie, i bez powodu, jesli nie liczyc skalkulowanych zyskow, wymierzales mi kopniaka w kostke, wiedzac, ze tym samym pozyskasz uznanie i sympatie wspomnianej swoloczy. Bo stawales sie jednym z nich, badz umacniales na tej pozycji, a bedac wrogiem ich wroga, czyli mnie, byles im znacznie blizszy. W zwiazku z powyzszym mogles czuc sie bezpieczniej w otoczeniu tych bydlakow, jak by nie bylo. I moc spokojnie gaworzyc sobie z nimi. Taki spryciarz byl z ciebie."

Jestem daleki od perfekcji. Przyznaje. Ale tu chodzi o sposob dyskutowania a nie o mnie.

PF
          • benek231 Przestala ci isc karta, Kretyn :O) 21.03.22, 21:31
            Ale od tamtej pory, Kretyn, zostalismy z PFem przyjaciolmi. I wyobraz sobie, ze to dzieki tobie, ty antydemokratyczne gowno.

kretynaluka napisała:

idiotyzmy, jak to ona

KretynLuka jest zoologicznym wrogiem demokracji, przynaleznosci Polski do UE, rasista, mizoginem, antysemita, homofobem, antyociepleniowcem, ksenofobem, antyszczepionkowcem, anty-TVNowcem czyli wrogiem wolnosci slowa i mediow, antymaseczkowcem, wrogiem praw kobiet i wolnosci obywatelskich, symetrysta, oraz katolickim fundamentalista-integrysta, entuzjasta Ordo Iuris, zacieklym wrogiem WOSPu oraz Ukraincow.
            Xiazeluka znany tez jako Kretyn to czolowy nienawistnik, czolowa szczujnia tego Forum - plynne gowno w ludzkiej skorze.
            • boomerang Re: Przestala ci isc karta, Kretyn :O) 21.03.22, 21:52
              zostalismy z PFem przyjaciolmi.

PFie czy to prawda że zaprzyjaźniłeś się z kimś takim jak "benek"?
              Ze mną "benek" nie dyskutuje, moje posty ignoruje, czego i innym życzę.
              • polski_francuz Podobienstwo pogladow 22.03.22, 07:25
                boomerang napisał:

"PFie czy to prawda że zaprzyjaźniłeś się z kimś takim jak "benek"?"

Krytycznie oceniamy dzisiejsze rzady w Polsce.

PF
                • xiazeluka Re: Podobienstwo pogladow 22.03.22, 08:09
                  Oto i właściwa, elegancka metoda "dyskusji" - niewygodny temat pod dywan.
                • felusiak1 Re: Podobienstwo pogladow 22.03.22, 17:56
                  Trzeba było od razu mówić, ze cierpicie na tę samą chorobę. Ale tak sie zastanawiam bo kiedy ja mam sraczkę i jakiś Wiesiek ma sraczkę to mnie nie ciagnie, zeby sie z nim zaprzyjaźnić. Bo co bedzie kiedy jemu przejdzie a mnie bedzie trzymać?
            • xiazeluka Re: Przestala ci isc karta, Kretyn :O) 21.03.22, 22:07
              Messje, jesteście przyjacielem tego stwora z Oregonu, zwracającego się do innych "ty antydemokratyczne gowno"?
              • benek231 Przestala ci isc karta, Kretyn :O) 21.03.22, 22:51
                kretynaluka napisała:

> Messje, jesteście przyjacielem tego stwora z Oregonu, zwracającego się do innych "ty antydemokratyczne gowno"?

**
                Dlaczego mialby nie byc skoro jestem wyrazicielem jego pogladow na ciebie, na was(?) Przeciez wielokrotnie sam deklarowales sie jako wrog demokracji (oraz Unii Europejskiej) wiec nazwanie ciebie "antydemokratycznym gownem" jest tzw. "staniem w prawdzie", co pochwalilby i poblogoslawil wasz swiety papiez Polak. PF jest demokrata, niewatpliwie patrzacy z obrzydzeniem na takie antydemokratyczne poczwary jak ty. Czy naprawde sadzisz, ze wasze konwersacje mialy szanse na kontynuacje bez wzgledu na poglady, ty glupku?
                Widzisz Kretyn, antydemokrata to nie jest jeszcze powod do odrzucenia danego czlowieka. Jednakze taki antydemokrata jak ty, usilujacy brac pod but wszystkich demokratow, wrog polskiej racji stanu, wykonawca zyczen Putina, glupek demolujacy wszelkie proby sensownej dykusji (jesli nie po twojej mysli), bydle i cham... to jest antydemokratyczne gowno, Kretyn. I tu powinienes sie z tym zgodzic.

KretynLuka jest zoologicznym wrogiem demokracji, przynaleznosci Polski do UE, rasista, mizoginem, antysemita, homofobem, antyociepleniowcem, ksenofobem, antyszczepionkowcem, anty-TVNowcem czyli wrogiem wolnosci slowa i mediow, antymaseczkowcem, wrogiem praw kobiet i wolnosci obywatelskich, symetrysta, oraz katolickim fundamentalista-integrysta, entuzjasta Ordo Iuris, zacieklym wrogiem WOSPu oraz Ukraincow.
                Xiazeluka znany tez jako Kretyn to czolowy nienawistnik, czolowa szczujnia tego Forum - plynne gowno w ludzkiej skorze.
                • xiazeluka Re: Przestala ci isc karta, Kretyn :O) 21.03.22, 22:55
                  Ktoś rzucił na ziemię kiełbasę, że tak przybiegłeś? Nie odpowiadaj za innych, Kretynie52.
                  • benek231 Przestala ci isc karta, Kretyn :O) 22.03.22, 06:57
                    Jesli do opisu twoich cech, zawartych w "kretynskiej sygnaturce" dodac, ze jestes zlosliwe i napastliwe bydle, cham i arogant niezdolny do tolerowania innych pogladow niz wlasne, psychopatyczny sukinsyn przez ktorego zrezygnowalo z bytnosci tutaj wielu ciekawych ludzi, gdyz nie wytrzymywali twojego ustawicznego opluwania i orania po kosciach, to nikt nie moze miec najmniejszych watpliwosci, Kretyn, ze istotnie jestes plynne gowno w ludzkiej skorze. To nie wzielo sie z niczego, co teraz obludnie usilujesz wyplakiwac

kretynaluka napisała:

debilizmy

• xiazeluka Re: Przestala ci isc karta, Kretyn :O) 22.03.22, 08:11
                      Koniecznie dopisz to wszystko do swojej kretyńskiej sygnaturki, Kretynie52. Messje będzie zachwycony, mogąc Cię pochwalić za prawidłowy sposób prowadzenia dyskusji.
        • felusiak1 Re: Metoda dyskusji 21.03.22, 21:39
          To znaczy, że traktuje cie jak swojego pieska.
    • xiazeluka Re: Metoda dyskusji 21.03.22, 18:58
      Co Messje powie na taką metodę dyskusji:

"KretynLuka jest zoologicznym wrogiem demokracji, przynaleznosci Polski do UE, rasista, mizoginem, antysemita, homofobem, antyociepleniowcem, ksenofobem, antyszczepionkowcem, anty-TVNowcem czyli wrogiem wolnosci slowa i mediow, antymaseczkowcem, wrogiem praw kobiet i wolnosci obywatelskich, symetrysta, oraz katolickim fundamentalista-integrysta, entuzjasta Ordo Iuris, zacieklym wrogiem WOSPu oraz Ukraincow.
      Xiazeluka znany tez jako Kretyn to czolowy nienawistnik, czolowa szczujnia tego Forum - plynne gowno w ludzkiej skorze."

Jaki jest rezultat tej rytualnej argumentacji? "Zaczynaja panowac poglady gloszone przez" Kretyna52? Profesorek jest taką argumentacją przekonany?
      • benek231 Patrzysz i nie widzisz, nie rozumiesz, Kretyn :O) 21.03.22, 21:36
        Przeciez to tak oczywiste, ze az w oczy szczypie, gdyz okazlo sie, ze wlasnie ta "kretynska sygnaturka" musiala trafic do przekonania PFowi. Jak inaczej wytlumaczysz, Kretyn, fakt odskoczenia od was, wy ruska agenturo, kilkoro waszych polemistow.

kretynaluka napisała:

kretynizmy, bo coz innego

• xiazeluka Re: Patrzysz i nie widzisz, nie rozumiesz, Kretyn 21.03.22, 22:10
          "Jak inaczej wytlumaczysz, Kretyn, fakt odskoczenia od was, wy ruska agenturo, kilkoro waszych polemistow."

Mła wszystko chętnie tłumaczy, lecz najpierw musi mieć pewność w czym rzecz. Przetłumacz powyższe na język polski i zapytaj ponownie, Kretynie52.
          • benek231 Patrzysz i nie widzisz, nie rozumiesz, Kretyn :O) 22.03.22, 07:00
            Musiałbym ci wytłumaczyc wszystko łopatologicznie, gdyz inaczej nie zrozumiesz. Problem w tym, ze nie mam pod reka łopaty.

kretynaluka napisała:

kretynizmy

• xiazeluka Re: Patrzysz i nie widzisz, nie rozumiesz, Kretyn 22.03.22, 08:12
              Zgubiłeś ją, przepiłeś czy zastawiłeś w lombardzie, Kretynie52?
    • t_ete Re: Metoda dyskusji 21.03.22, 19:26
      polski_francuz napisał:

> Dyskusja jest z tymi co mysla inaczej to mozolna praca. Trzeba miec cierpliwosc
      > , szukac argumentow. A argumentow czesto braknie. I co wtedy?
      >
      > Ano mozna starac sie spowodowac, ze dyskutanci zamilkna. Jak to zrobic? Ano moz
      > na ich zakrzyczec wieloma wpisami. Inna metoda jest obrazanie.

Jest tez metoda 'trojkowa', tzn. pod jednym wpisem - komentarze zakrzykujaco-obrazajaco-wyszydzajace
      autorstwa roznych komentatorow. Daje im to poczucie 'grupowej' sily (w miedzyczasie wzajemnie sie
      'poklepuja' swoimi wpisami) a autorowi ma uswiadomic jak bardzo jest w swych pogladach osamotniony.

> Mnie czesto zatyka obrywajac epitety "durnia" czy podobne. Mysle, ze pod
      > obnie odczuwa czuk stajac sie "przyglupem" czy tête, ktora obrywa
      > od "matrony". I w rezultacie obrazani forumowicze przestaja sie wpisywac. Rezu
      > ltat? Ano zaczynaja panowac poglady gloszone przez olega czy luke.

'Matrona'?Ja mam nadal poczucie humoru i dystans do siebie.

Nie dlatego pisze na Aqua rzadko, ze 'sie obrazilam'. Choc wciaz sa tu, na Aqua - osoby,
      ktore chetnie czytam - brak mi czasu i sily by zderzac sie ciagle z 'tym samym'.
      Wystarszy jeden moj wpis - i pojawia sie 'loza poklepujacych sie radosnie szydercow'.

> A moze wlasnie o to chodzi? Jesli opozycja milknie to mozna spokojnie glosic sw
      > oje poglady. Nie jest wazne czy maja sens czy nie. Wazne jest, ze nikt z nimi n
      > ie polemizuje. A wiec, sila rzeczy staja sie pogladami panujacymi.

Ale to bez sensu. Forum ma sens wowczas gdy scieraja sie na nim rozne poglady.
      I gdy dyskutanci maja wobec siebie minimum szacunku.

> Ale czy przekonywuja? Nie mnie w kazdy razie.

Ani mnie.

tete
      • oleg3 Re: Metoda dyskusji 21.03.22, 19:55
        Tete. Ostrzegam. Jak natychmiast nie zrobisz wpisu w wątku Benka, to profesorek dowie się na czym polega dyskusja.
        • t_ete Dziwnie 21.03.22, 20:17
          oleg3 napisał:

> Tete. Ostrzegam. Jak natychmiast nie zrobisz wpisu w wątku Benka, to profesorek
          > dowie się na czym polega dyskusja.

Dziwnie.
          A jesli 'natychmiast nie zrobie wpisu w watku Benka' to zdetonujesz
          jakas bombe?

tete
          • oleg3 Re: Dziwnie 21.03.22, 20:23
            Nie ja. Benek jest zazdrosny i zniszczy PFa.
          • andrzejg Re: Dziwnie 21.03.22, 20:24
            Jego cholera bierze, że ktośkolwiek pisze w wątku Benka, zamiast jego.
            Taka dziecinada. Harcerzyk.
      • xiazeluka Re: Metoda dyskusji 21.03.22, 20:54
        "a autorowi ma uswiadomic jak bardzo jest w swych pogladach osamotniony."

I to jest najważniejsze.

Jeśli ktoś ma utrwalone poglądy, których potrafi bronić, to żadna zgraja nie jest mu straszna. Ty lub profesorek potrzebujecie stada klakierów, które będzie zapewniać, że nie jesteście "osamotnieni". Czyli nie idzie o wagę argumentacji, lecz liczebność wzajemnie wspierających się gamoni nie mających lub nie potrafiących dowodzić swoich racji. Nie raz i nie dwa profesorek zawodził, że "nie ma tete", bo chętnie by się z kimś zgodził, jako że dla niego dwie takie same opinie to więcej niż jedna przeciwstawna opinia. Taka bazarowo-trzepakowa metoda ważenia słuszności: dwa worki ziemniaków to więcej niż beczka ogórków kiszonych.
      • polski_francuz Re: Metoda dyskusji 21.03.22, 21:33
        t_ete napisała:

t_ete napisała:

"Ale to bez sensu. Forum ma sens wowczas gdy scieraja sie na nim rozne poglady. I gdy dyskutanci maja wobec siebie minimum szacunku."

O to chodzi!

Pozdro

PF
    • qwardian Re: Metoda dyskusji 21.03.22, 19:34
      Wiosna za oknem, to był dzień nazyfikacji ogródka, dlatego przekopałem go wzdłuż (jutro wszerz), żeby obsiać trawką, bo w tej chwili wygląda gorzej niż gdyby przejechały po nim czołgi Putina..
      • boomerang Re: Metoda dyskusji 21.03.22, 21:58
        A moja papużka wysiaduje już czwartą parę jajek. To cudowna ptaszyna, która nawet nie wie że do spłodzenia potomstwa trzeba mieć partnera.
        • qwardian Re: Metoda dyskusji 21.03.22, 23:26
          Dokładnie tak samo wyglądał dzisiaj Tusk po spotkaniu z Kaczyńskim. Jakby Donald zniósł cztery pary jajek. Naprawdę 19.30 to nie jest odpowiednia pora na takie orgie w TVP..
          • boomerang Re: Metoda dyskusji 22.03.22, 05:09
            Tusk musi uważać, kiedy harata w gałę, żeby nie nadziać się na prawy sierpowy Kliczki.
    • andrzejg Moi drodzy. Dyskusja na forum ma wyglądać jak w 21.03.22, 19:51
      tym wątku:

forum.gazeta.pl/forum/w,13,173370377,173370377,Pozarzadowa_Koalicja_Narodowa.html
      stan z godziny postu.

Dyskusja i wołanie na puszczy
      • oleg3 Re: Moi drodzy. Dyskusja na forum ma wyglądać jak 21.03.22, 19:56
        Pozdrawiam osobistego cukiernika mecenasa Kunia.
        • andrzejg Re: Moi drodzy. Dyskusja na forum ma wyglądać jak 21.03.22, 20:01
          Taki właśnie model dyskusji uzyskasz mały podskakiwaczu.

Larum grają. Nie należałoby zbroi Landknechta wyciągnąć?
          • oleg3 Re: Moi drodzy. Dyskusja na forum ma wyglądać jak 21.03.22, 20:13
            Mecenas Kuń już ci podesłał nowy tekst?
            • andrzejg Re: Moi drodzy. Dyskusja na forum ma wyglądać jak 21.03.22, 20:19
              Jak jesteś ciekaw to sobie poszukaj. Nie będę za każdym razem odwalał za ciebie robotę.

Ale bądź pewien. Jak będzie coś ciekawego, to ci wkleję
    • monalisa2016 Re: Metoda dyskusji 22.03.22, 02:52
      Tu, znaczy na forum gazety spokojnej dyskusji na fakty nie mozna oczekiwac, albo jest sie zaraz ocenzurowanym, albo jest sie obrzucanym od "demokratycznego gowna albo ruskiej onucy czy tym podobnymi epitetami" kazdy musi spiewac te muzyke jaka mu zagra "nadworna narzucana z gory" orkiestra, wiec zapytam sie, co wymagac od upadlego wrecz prowadzonego u nogi na smyczy do wiadomego celu spoleczenstwa?smile To przestrasza ze tak niskom spoleczenstwo musi upasc, ale bez mnie! smile
      • qwardian Re: Metoda dyskusji 22.03.22, 10:47
        Liso, Narodowy Robotnik w mojej osobie wielokrotnie wyciągał rękę do Rosjan pod przywództwem Andrieja Własowa, Białorusina, Bronisława Kamińskiego, oraz białych przywódców carskich Wrangla i Denikina. BTW jak się ma Twój brat Igor z którym różniłem się opinią, ale zawsze go szanowałem..
    • benek231 Re: Metoda dyskusji 22.03.22, 07:30
      polski_francuz napisał:

> Mnie czesto zatyka obrywajac epitety "durnia" czy podobne. Mysle, ze pod
      > obnie odczuwa czuk stajac sie "przyglupem" czy tête, ktora obrywa
      > od "matrony". I w rezultacie obrazani forumowicze przestaja sie wpisywac. Rezu
      > ltat? Ano zaczynaja panowac poglady gloszone przez olega czy luke.
      >
      > A moze wlasnie o to chodzi? Jesli opozycja milknie to mozna spokojnie glosic sw
      > oje poglady. Nie jest wazne czy maja sens czy nie. Wazne jest, ze nikt z nimi n
      > ie polemizuje. A wiec, sila rzeczy staja sie pogladami panujacymi.
      >
      > Ale czy przekonywuja? Nie mnie w kazdy razie.

**
      Wazne, ze przekonuja ich, a oni nie maja nic przeciwko zbiorowemu masturbowaniu sie we wlasnym gronie. Ewentualnie potrzebuja kogos z niezbyt mocnymi argumentami, po kim moga pojezdzic sobie jak po lysej kobyle i podreperowac wlasne ego.

Twoje obserwacje i wnioski nie sa mi obce od jakichs 20 lat, czyli prawie od poczatku mojej bytnosci na tym forum. Wowczas czarna sotnia dowodzil niejaki Borsuk z Hiacyntem i choc wtedy jeszcze nie lecial pod moim adresem ciagly bluzg, to mozliwosc wymiany pogladow zostala istotnie ograniczona. Oni nie zyczyli sobie widziec tu konketnych tematow i problemow. Chcieli przerobic to forum na ultrakonserwatywne. Nie znosili naruszania przeroznych tabu, czy innych "przeciez wszyscy wiedza, ze...". Inne poglad nie interesowaly ich i traktowali je jak wrogie. Byli zdeterminowani bronic starego nawet kosztem rozwalenia tego forum. Mieli do tego Kretyna oraz paru innych palkarzy. I tak to sie kreci, od tamtej pory.

• xiazeluka Re: Metoda dyskusji 22.03.22, 08:15
        "oni nie maja nic przeciwko zbiorowemu masturbowaniu sie we wlasnym gronie"

W rzeczy samej, Kretynie52. Nie tak dawno łkałeś publicznie "Gdzie są tu jacy demokraci, bo nie mam kogo moletować swoimi idiotyzmami".
      • polski_francuz Re: Metoda dyskusji 22.03.22, 08:20
        benek231 napisał:

"Twoje obserwacje i wnioski nie sa mi obce od jakichs 20 lat, czyli prawie od poczatku mojej bytnosci na tym forum. Wowczas czarna sotnia dowodzil niejaki Borsuk z Hiacyntem i choc wtedy jeszcze nie lecial pod moim adresem ciagly bluzg, to mozliwosc wymiany pogladow zostala istotnie ograniczona. Oni nie zyczyli sobie widziec tu konketnych tematow i problemow. Chcieli przerobic to forum na ultrakonserwatywne."

Dachs'a pamietam, Hiacynta nie. Ja sie tu wpisywalem chyba po tym, jak mnie wkurzylo FS z wrednymi influencerami. Gdzies w 2007 czy 2008 glownie. I to mi zostalo i teraz sie udzielam na dwoch forach. Powiedzialbym, ze FA jest bardziej skoncentrowane na polskich problemach. A teraz te problemy staly sie problemami swiata jak w szkielku powiekszajacym. A wlasciwie tym problemem. A jest nim granica miedzy demokracja a dyktatura albo granica miedzy Europa a Azja. A na granicy jak na granicy ciagle jest ruch i ciagle sa przesuniecia. Troche na wschod a troche na zachod.

I moje nastawienie do rozmow ewoluowalo. Influencerzy na FS walczyli o bardzo konkretne korzysci dla ich mecenasow. Tutejsi walcza o dominacje swoich pogladow, o ile rozumiem. I sa pewnie zdolni do normalnych rozmow. Czemu ich nie chca?

Pewnie dlatego, ze monopol pogladow jest atrakcyjny jak kazda wladza. Ale traci sie szanse poprawy swoich i zblizenia sie do zrozumienia tego "wie ist die Lage" czyli do tego jak sprawy wygladaja. A to jest najcenniejsze.

PF
        • felusiak1 Re: Metoda dyskusji 22.03.22, 09:21
          benek nie jest warty aby mu odpowiadać. Miej do siebie trochę szacunku.
          • xiazeluka Re: Metoda dyskusji 22.03.22, 10:22
            Kolego felusiak, zrozum, że osoby zakompleksione, o mentalności niewolniczej, wytresowane w padaniu na kolana przed derszpiglowymi kolonizatorami, rozpaczliwie potrzebują akceptacji. Na widok swego pana machają gorliwie ogonami okazując wdzięczność za zwrócenie na siebie uwagi.
        • oleg3 Re: Metoda dyskusji 22.03.22, 10:39
          polski_francuz napisał:

> Ale traci sie szanse poprawy swoich i zblizenia sie do zrozumienia tego "wie ist die
          > Lage
          " czyli do tego jak sprawy wygladaja. A to jest najcenniejsze.

Tak, tak. Najcenniejsze jest zrozumienie wie ist die Lage ogłosił dureń, dla którego krynicą mądrości i j e d y n y m źródłem informacji jest Der Spiegel i który z pasją przekonuje, że bycie niemiecką kolonią to szczęście i dobrobyt.
        • benek231 Re: Metoda dyskusji 22.03.22, 16:23
          polski_francuz napisał:

"A wlasciwie tym problemem. A jest nim granica miedzy demokracja a dyktatura albo granica miedzy Europa a Azja."

**
          Przebiega ona takze na tym forum - pomiedzy zwolennikami demokracji a entuzjastami zamordyzmu. W "kretynskiej sygnaturce", ponizej, mowie o jednym z tutejszych antydemokratow. Co to plul na Unie i NATO ale po inwazji ruskich na Ukraine zwrocil sie z nadzieja w kierunku Europy i Stanow. Czyli tak jak ten, za przeproszeniem, Kaczynski, ktory zbladl i zdebial oraz zapomnial jezyka w gebie, co pozniej musial nadrabiac propagandowa wycieczka do Kijowa. Gdy trwoga to do Boga czyli, w tym przypadku, do Unii i Stanow. A takie mondrale byli i stratedzy - zarowno Kaczynski i ska. jak i Kretyn i ska. Na moment zrozumieli, ze nie mozna teraz wciaz pluc na Unie gdyz stawka jest bezpieczenstwo Polski, i wobec rosyjskiego zagrozenia sojusze z krajami UE oraz ze Stanami sa niezwykle wazne. Niezbyt to duzo, gdyz tam nie zrobily pisiory nic dobrego na rzecz praworzadnosci, a tu antydemokraci nadal pozostali antydemokratami, choc z poczatku po prostu zglupieli.

Tak czy owak nadal jestesmy oddzieleni granica o ktorej wspomniales. Bo ja jakos nie wyobrazam sobie mozliwosci funkcjonowania w jednej przestrzeni z antydemokratycznymi czubkami, dla ktorych nie byloby problemem zamkniecie mnie, i zgnojenie w jakiejs Berezie Kartuskiej Bis. Gdyz stoje im na drodze do swietlanej przyszlosci w autorytaryzmie.
          Co taki czlowiek sobie mysli, PF, jesli juz mysli? Jaka wartosc ma miec ten jego sputinizowany swiat (jesli nie jest w elitach wladzy lecz zwyklym czlowiekiem)? Wraz z jego policyjnym panstwem, wszechpoteznymi sluzbami specjalnymi, ciagla inwigilacja poddanych, obozami reedukacyjnymi, bitymi i torturowanymi wiezniami politycznymi, cenzura mediow, brakiem wolnosci slowa, mediow, zrzeszen, i zgromadzen(?) Czy jest to moze takie samo uwielbienie anty-wartosci jak uwielbienie dla Hitlera badz Putina. Ja tego, po prostu, nie chwytam, PF. Czy sam jestes w stanie?

• polski_francuz Re: Metoda dyskusji 22.03.22, 16:39
            benek231 napisał:

" Co taki czlowiek sobie mysli, PF, jesli juz mysli? Jaka wartosc ma miec ten jego sputinizowany swiat (jesli nie jest w elitach wladzy lecz zwyklym czlowiekiem? Wraz z jego policyjnym panstwem, wszechpoteznymi sluzbami specjalnymi, ciagla inwigilacja poddanych, obozami reedukacyjnymi, bitymi i torturowanymi wiezniami politycznymi, cenzura mediow, brakiem wolnosci slowa, mediow, zrzeszen, i zgromadzen(?) Czy jest to moze takie samo uwielbienie anty-wartosci jak uwielbienie dla Hitlera badz Putina. Ja tego, po prostu, nie chwytam, PF. Czy sam jestes w stanie?"

Nie sadze, by oni uwielbiali Hitlera czy Putina. Mysle, ze tacy jak oleg maja swoje lata (60+) i nie znaja systemu demokratycznego, ktory funkcjonuje. Dosc podobnie do szefuncia. I graja patriotyczna nute. Moze troche dlatego, ze Polska ma/miala sasiadow kiepskich. I nie bylo czasu by sie nauczyc rozsadku w polityce czy umiejetnosci rozmowy i szukania kompromisu. Bo ani z Hitlerem kompromisu nie bylo ani z Putinem kompromisu nie ma. Ale jest mozliwy z dzisiejszymi Niemcami czy z Czechami albo ze Slowakami i, wreszcie, z Ukraincami.

Dlaczego wyzywaja nie wiem. Pewnie mysla, ze to oznaka meskosci. A Polak to 100% mezczyzna i musi te meskosc jakos okazac. Dzisiaj czytalem o 74-letnim profesorze z UW, ktory napastowal seksualnie mlodsze kolezanki. Takie sa przyklady i takie byly elity: meskie ale durne.

Wazne jest by tacy idioci jak Czarnek nie wychowywali nowego pokolenia. I by jakos rozsadek wszedl do polskiej edukacji. Szacunke dla starszych, dla pracy, dla kobiet, dla Czarnych, dla Arabow...duzo pracy nas jeszcze czeka.

PF
            • xiazeluka Re: Metoda dyskusji 22.03.22, 18:11
              "Dlaczego wyzywaja nie wiem. Pewnie mysla, ze to oznaka meskosci. A Polak to 100% mezczyzna i musi te meskosc jakos okazac. [...] Takie sa przyklady i takie byly elity: meskie ale durne.

Wazne jest by tacy idioci jak Czarnek [...]"
            • felusiak1 Re: Metoda dyskusji 22.03.22, 18:20
              polski francuz napisał: Dzisiaj czytalem o 74-letnim profesorze z UW, ktory napastowal seksualnie mlodsze kolezanki.

Przestań czytać.

PS. I co to znaczy "napastowal seksualnie"?
              • boomerang Re: Metoda dyskusji 22.03.22, 20:25
                i co to znaczy "młodsze koleżanki"?
                • polski_francuz Re: Metoda dyskusji 23.03.22, 07:48
                  boomerang napisał:

" i co to znaczy "młodsze koleżanki"?"

Poczytaj se die Politik. U nas, na PWr to byloby niemozliwe. A u was?

PF
                  • boomerang Re: Metoda dyskusji 23.03.22, 08:03
                    Wiadomo jest że córki alkoholików mają pociąg do starszych mężczyzn. Tak załapał się na młódkę Charlie Chaplin, która ponadto urodziła mu 8 sztuk potomstwa, pomimo różnicy wieku 30+ lat. Podobnie, a nawet bardziej, Andrzej Łapicki, tyle że potomstwa nie było.
                    • polski_francuz Re: Metoda dyskusji 23.03.22, 08:12
                      boomerang napisał:

" Wiadomo jest że córki alkoholików mają pociąg do starszych mężczyzn."

Kilkanascie corek alkoholikow? Widze ze z UW jest gorzej niz myslalemsmile

Pozdro

PF
                  • xiazeluka Re: Metoda dyskusji 23.03.22, 09:47
                    "„Było widać, jaki ma stosunek do kobiet, że otacza się młodymi dziewczynami, rywalizował wręcz na liczbę doktorantek. Potrafił przy innych zwracać się do nich per »kotku«. Wydawało się to obleśne, ale nie zdawaliśmy sobie sprawy z tego, co się działo za zamkniętymi drzwiami”."

O co feminazistkom chodzi? Oto facet przez lata promuje kobiety, wspiera ich karierę - i pretensje. Chodzi o "kotka"? Facet jest wybitnym językoznawcą, więc chyba wie, że to nic niewłaściwego?

A za tymi drzwiami to konkretnie co się działo? Odważnej autorce zabrakło odwagi?

No i nie zapewniaj, Messje, że na PWr byłoby "to" niemożliwe. Niemożliwe, by nie było.
                    • polski_francuz Re: Metoda dyskusji 23.03.22, 10:01
                      xiazeluka napisała:

"...że na PWr byłoby "to" niemożliwe. Niemożliwe, by nie było."

U nas panowal poniemiecki Ordnung. A, jak wiadomo, Ordung muss sein!

PF

• xiazeluka Re: Metoda dyskusji 23.03.22, 10:13
                        Goebbels zaliczał stada aktorek, a jego żona adiutantów i ponoć samego Adolfa.

Wracając do współczesnego Ordnungu - w Derzpiglu o niczym takim nie wspominali:

www.dw.com/pl/niemcy-wi%C4%99cej-przypadk%C3%B3w-molestowania-seksualnego-w-miejscu-pracy/a-50985607?
                        • polski_francuz Czasy sie zmieniaja 23.03.22, 11:52
                          xiazeluka napisała:

" Wracając do współczesnego Ordnungu..."

Zwyczaje sie zmieniaja az dziw bierze. Doznalem tego na wlasnej skorze kilka lat temu. Staram sie pomagac moim dyplomant(k)om jak moge. I czesto proponuje im dowozenie do akademika by im autobusu oszczedzic. I po raz pierwszy z dwa lat temu jedna dyplomantka rodem z Ameryki Poludniowej mi odmowila tej pomocy. Zrozumialem, ze sie obawia zalotow od opiekuna.

PF
                          • oleg3 Re: Czasy sie zmieniaja 23.03.22, 14:03
                            polski_francuz napisał:

> I po raz pierwszy z dwa lat temu jedna dyplomantka rodem z Ameryki Poludniowej mi odmowila tej pomocy.
                            > Zrozumialem, ze sie obawia zalotow od opiekuna.

Wcześniej zobaczyła profesorka zażywającego wiagrę. To był błąd poznawczy, bo profesorek szykował się w ten sposób na wieczorną randkę z jutrzejszym numerem Der Spiegel..
            • benek231 Re: Metoda dyskusji 22.03.22, 20:09
              polski_francuz napisał:

Mysle, ze tacy jak oleg maja swoje lata (60+) i nie znaja systemu demokratycznego, ktory funkcjonuje. Dosc podobnie do szefuncia. I graja patriotyczna nute. Moze troche dlatego, ze Polska ma/miala sasiadow kiepskich. I nie bylo czasu by sie nauczyc rozsadku w polityce czy umiejetnosci rozmowy i szukania kompromisu.

**
              Czyli uwazasz, ze to takie zramolale dinozaury intelektualne, ktore (jak Kaczynski) nie zauwazyly, ze od czasow z ich lektur o polityce, od czasow Pilsudskiego np., uplynelo sporo czasu. No i nic dziwnego, zatem, ze dali dupy na calej linii - cala ich filozofia polityczna zacofanych durnot zawalila sie wraz z agresja Rosji. A tak ladnie budowali sobie w lepetynach przyszle sojusze z putinowska Rosja. Oczywiscie juz jako sputinizowani.

Nawiasem mowiac gdy tylko zobaczylem ten watek to natychmiast poczulem przez majtki, ze w duzej czesci bedzie on poswiecony mnie. Vivat popularnosc.

• boomerang Re: Metoda dyskusji 22.03.22, 20:24
                cala ich filozofia polityczna zacofanych durnot zawalila sie wraz z agresja Rosji. A tak ladnie budowali sobie w lepetynach przyszle sojusze z putinowska Rosja. Oczywiscie juz jako sputinizowani.

tobie się całe piętro pod czaszką zawaliło
              • xingxing Re: Metoda dyskusji 07.04.22, 19:54
                TVN i wolność słowa. 🤣
                Typie, zastanów się co piszesz, bo to kompromitacja jest. Nie ma czegoś takiego jak wolne media. Nigdy nie było i nie będzie, i to sobie zapamiętaj.

A co do UE to ona sama w swej naturze jest nielogiczna i prędzej czy później dojdzie w niej do rozłamu przez atmosferę społeczną.
                • benek231 Re: Metoda dyskusji 07.04.22, 20:25
                  xingxing napisał:

> A co do UE to ona sama w swej naturze jest nielogiczna i prędzej czy później do
                  > jdzie w niej do rozłamu przez atmosferę społeczną.

**
                  predzej czy wolniej

wczesniej czy pozniej

• xiazeluka Re: Metoda dyskusji 07.04.22, 21:03
                    Kretyn52 chciał zabłysnąć w roli polonisty, jednak jego niekompetencja jest trwała i kompletna:

poradniajezykowa.uw.edu.pl/porady/predzej-czy-pozniej/
            • boomerang Re: Metoda dyskusji 22.03.22, 20:22
              Szacunke dla starszych, dla pracy, dla kobiet, dla Czarnych, dla Arabow...duzo pracy nas jeszcze czeka.

Zapomniałeś o szacunku dla małżeństw jednopłciowych oraz samotnych pederastów.
    • perla_z_roztocza Re: Metoda dyskusji 22.03.22, 10:55
      polski_francuz napisał:

> Mnie czesto zatyka obrywajac epitety "durnia" czy podobne.

no jeżeli "dureń" zatyka profesora to chyba profesor jest zbyt delikatny na forum to.
      Jeszcze nam profesor gotów zemdleć właśnie.
      • polski_francuz Re: Metoda dyskusji 22.03.22, 12:39
        perla_z_roztocza napisał:

"jeżeli "dureń" zatyka "

Przeczyscilem kanalizacje i wsio budet charaszo.

PF
        • xiazeluka Re: Metoda dyskusji 22.03.22, 13:17
          To i "płynne gowno " także kanalizacją spłynie?
          • felusiak1 Re: Metoda dyskusji 22.03.22, 17:51
            antydemokratyczne gowno zatyka. benek z tym walczy. Ciągle po tylu latach nie udaje mu się.
    • oleg3 Ja się nie żalę ... 22.03.22, 13:56
      tylko opisuję sytuację.

Z braku argumentów dżentelmeni z Oregonu, Paryża i Wrocławia stosują polemiczną metodę :

Na wschód od Konina Azja się zaczyna!

A jak dostaną adekwatną ripostę krzyczą o chamstwie.
      • polski_francuz Wpierw splacic dlugi 22.03.22, 14:11
        oleg3 napisał:

"dżentelmen/gentlewoman z Oregonu, Paryża, Wrocławia i ze Szczecina stosują kulturalnie -polemiczną metodę :

Na wschód od Konina Azja się zaczyna!"

Podlasie przyjmiemy jak wreszcie splaca dlugi dluzne Esterce.

PF

• oleg3 Re: Wpierw splacic dlugi 22.03.22, 14:24
          Dzięki profesorku za przykład tej dżentelmeńskiej dyskusji.
        • oleg3 Alfabet olega 22.03.22, 14:35
          Forumowicz PF (Polski Francuz) to Profesorek vel po prostu Dureń
          Forumowicz AndrzejG to Osobisty Cukiernik mecenasa Kunia
          Forumowicz Benek 123 to Kretyn z Oregonu, w skrócie po prostu Kretyn
          • andrzejg Re: Alfabet olega 22.03.22, 16:42
            Boli Azja?
            Ależ zakompleksiony jesteś.
            Przecież tyle wartości można znaleźć w twoim środowisku.
            • oleg3 Re: Alfabet olega 22.03.22, 16:49
              Witam OCmK czyli Osobistego Cukiernika mecenasa Kunia.
              Nie. Azja mnie nie boli. Boli mnie jeszcze (nie wiem jak długo) twoja głupota. Kretynizm twojego kumpla z Oregonu już mnie nie boli.To tylko sygnalizacja, że odszedłem od miękkiej reakcji. Będę w ciebie walił tak samo jak w twoich kumpli.
              • andrzejg Re: Alfabet olega 22.03.22, 16:51
                Ależ się boję.

• oleg3 Re: Alfabet olega 22.03.22, 16:58
                  To nie jest kwestia strachu. To kwestia smaku.
                  Obrażałeś mnie na setki sposobów, a ja odpisywałem merytorycznie i w miarę grzecznie.
                  • andrzejg Re: Alfabet olega 22.03.22, 17:11
                    Obrażałem Cię?
                    Odpisywałeś merytorycznie?

Nie było odwrotnie?

Na obrażanie pozwalam sobie w odpowiedzi na zaczepki.
                    • oleg3 Re: Alfabet olega 22.03.22, 17:24
                      Weźmy wymianę zdań z wczoraj

AG
                      Nasuwa się pytanie "kto Ci płaci"
                      Oleg
                      Jak nazywam jurgeltników "zdrajcami" wrzeszczysz wniebogłosy. Znowu będziesz utrzymywał: "ja tylko pytałem"! To i ja zapytam: Kiedy wreszcie przestaniesz bić żonę?
                      AG
                      Jak to u Was mówią? "baba nie bita, wątroba zgnita"
                      Że też bicie żony Ci przyszło do głowy.
                      Oleg
                      To jest klasyka Andrzeju. Profesorek ci to wyjaśni. Zadajesz pytania, które nie są pytaniami tylko oceną rozmówcy. Nie ze mną takie numery Bruner!

A mogłem zarzucić ci buractwo i rasizm.
                      Buractwo, bo nie znasz inteligenckich kodów
                      Rasizm, bo uważasz, że "bicie żony" to zjawisko obecne wylącznie "Na wschód od Konina".

andrzejg napisał:

> Obrażałem Cię?
                      > Odpisywałeś merytorycznie?
                      >
                      > Nie było odwrotnie?

> Na obrażanie pozwalam sobie w odpowiedzi na zaczepki.
                      • felusiak1 Re: Alfabet olega 22.03.22, 18:06
                        To interesujace. Zadałeś andrzejowi klasyczne pytanie "Kiedy wreszcie przestaniesz bić żonę?". A on ani w zab nie zrozumiał o czym świadczy jego odpowiedź. A to oznacza, że nie jest intelektualnie wyposażony.
                        • andrzejg Re: Alfabet olega 22.03.22, 18:09
                          chcesz się przyłączyć do stada?

Tobie jako wyjątkowo dobrze doposażonemu nic nie trzeba wyjaśniać.

To trzymaj się.
                          • xiazeluka Re: Alfabet olega 22.03.22, 18:16
                            Naprawdę ktoś nie zrozumiał "Kiedy wreszcie przestaniesz bić żonę?" Toż to tekst z brodą Matuzalema, nawet padł w jednym z odcinków "07 zgłoś się".
                        • oleg3 Re: Alfabet olega 22.03.22, 18:10
                          A ja mu delikatnie odpowiedziałem, co on uznaje za chamski atak.

felusiak1 napisał:

> To interesujace. Zadałeś andrzejowi klasyczne pytanie "Kiedy wreszcie przestani
                          > esz bić żonę?". A on ani w zab nie zrozumiał o czym świadczy jego odpowiedź. A
                          > to oznacza, że nie jest intelektualnie wyposażony.
                          >
                      • andrzejg Re: Alfabet olega 22.03.22, 18:20
                        Pamiętam Tamtą dyskusję, ale pewnie będzie podobnie jak z pytaniem o pomoc perle. Każdy rozumie po swojemu ten sam tekst.

W tym przypadku wyskoczyłeś z listą ludzi , których oskarżyłeś o zdradę. Wyraziłem swoje zdanie na ten temat i w ciągu dalszej dyskusji dopytywałem się, co masz zamiar z tym zrobić.

Zgadza się do tej pory?

Potem, od słowa do słowa, doszło do lekkich utarczek.
                        Pytanie "kto ci za to płaci" jest typowym ( złośliwym, a jakże) pytaniem tego forum.
                        Odpowiedziałeś wyzłośliwiając się, na co odpowiedziałem podobnie.

Intencje? Wbić szpilę. Zrewanżować się. itd.

Uważasz siebie za afa i omegę, elokwentnego rozmówcę, który dokopuje rozmówcy? Jeżeli tak, to jesteś w błędzie.

To tyle.
                        Rób sobie z tą informacją/tłumaczeniem co chcesz.

Poza tym na koniec " zjedz snickersa i bądź sobą"

• oleg3 Re: Alfabet olega 22.03.22, 19:22
                          "Dalej bijesz żonę"?
                          Tak tylko pytam.
                        • felusiak1 Re: Alfabet olega 22.03.22, 19:51
                          andrzejg napisal: Każdy rozumie po swojemu ten sam tekst.

Jesteś w bledzie. Pytanie Kiedy wreszcie przestaniesz bić żonę?" ma tylko jedno znaczenie i jedną interpretację.
                          • andrzejg Re: Alfabet olega 22.03.22, 20:09
                            Panie felusiak.
                            Nie jesteś w temacie , to nie zabieraj głosu.
                            O rozumieniu tekstu było do czego innego.
                          • andrzejg Re: Alfabet olega 22.03.22, 20:18
                            felusiak1 napisał:

> Jesteś w bledzie. Pytanie Kiedy wreszcie przestaniesz bić żonę?" ma tylko jedno
                            > znaczenie i jedną interpretację.
                            >

Tak swoją drogą Panie felusiak, to nie wiem czy doczytałes, ale udzieliłem odpowiedzi "nie".
                            W sposób, który poirytował olega.

Prawdę mówiąc, to chyba wtedy o to mi chodziło.
                            • felusiak1 Re: Alfabet olega 24.03.22, 00:29
                              To nie jest pytanie wymagajace odpowiedzi. Zatem odpowiadając nie zrozumiales.
                              • andrzejg Re: Alfabet olega 24.03.22, 13:10
                                A kto to narzucił?
                                Na każde pytanie jest odpowiedź. To jest niby pułapką, ale to jest tzw. 3 prawda.

• felusiak1 Re: Wpierw splacic dlugi 22.03.22, 18:14
          polski francuz jest jezykowym zbrodniarzem. Zinterpretował cytat dodajac termin gentlewoman nie rozumiejac znaczenia.
          Time flies like an arrow
          Fruit flies like a banana
    • boomerang Re: Metoda dyskusji 24.03.22, 00:57
      Dyskusja jest z tymi co mysla inaczej to mozolna praca. Trzeba miec cierpliwosc, szukac argumentow. A argumentow czesto braknie. I co wtedy?

Zdaje się że łapię o co ci chodzi. Jako zwolennik modnej w sferach uniwersyteckich na Zachodzie frankfurckiej szkoły neomarksistowskiej, chciałbyś zamienić dyskusję w dyskurs prowadzący do konsensusu. Celem dyskursu nie jest udowodnienie racji, ale osiągnięcie konsensusu, nawet wtedy gdy się racji nie ma. Źle trafiłeś, bo na tym forum taki idiotyzm nie przejdzie. Nawet "benek" się w tę wyrafinowaną "uniwersytecką" sztuczkę wciągnąć nie da.
      • polski_francuz Re: Metoda dyskusji 24.03.22, 07:44
        boomerang napisał:

"..zamienić dyskusję w dyskurs prowadzący do konsensusu. Celem dyskursu nie jest udowodnienie racji, ale osiągnięcie konsensusu..."

Konsensus mozna osiagnac z tym/ta, ktore/go/j argumenty przekonywuja. Niekiedy konsensus jest mozliwy niekiedy nie jest. Zalezy to od przekonan, wychowania itp, itd.

Trzeba miec "otwarta na argumenty" glowe ale i, z drugiej strony, "wlasne przekonania". Przykladami "zamknietej na argumenty" glow mialo wielu komsomolcow. Wlasne przekonania trzeba miec, ale pewnie kazdy je ma. Czy je broni? Pewnie je broni jak potrafi i ja przekonania sa glebokie.

W koncu, forum jest platforma do dyskusji. I dyskusji sluzy. Z zatem trzeba umiec dyskutowac. I o tym jest mowa.

PF

PF
        • boomerang Re: Metoda dyskusji 24.03.22, 08:25
          Niekiedy konsensus jest mozliwy niekiedy nie jest.
          Hola, hola. Jeśli dyskurs nie doprowadził do konsensusu, to znaczy że się nie udał i trzeba go powtórzyć. Lider musi zdominować dyskurs, tak jak uczynił to Putin w swoim kremlowskim kręgu doprowadzając do konsensusu, który brzmiał: uderzamy na Ukrainę. Gdyby dyskutowali to założonego z góry konsensusu by nie osiągnęli, ale oni nie dyskutowali, tylko "dyskursowali", jak to marksiści.

zatem trzeba umiec dyskutowac.
          Gdybym miał wskazać kogoś kto tu nie umie dyskutować, to byłby nim twój przyjaciel "benek".
          • polski_francuz Re: Metoda dyskusji 24.03.22, 08:57
            boomerang napisał:

"Niekiedy konsensus jest mozliwy niekiedy nie jest. Hola, hola. Jeśli dyskurs nie doprowadził do konsensusu, to znaczy że się nie udał i trzeba go powtórzyć. Lider musi zdominować dyskurs, tak jak uczynił to Putin w swoim kremlowskim kręgu doprowadzając do konsensusu, który brzmiał: uderzamy na Ukrainę. "

Forum dyskusyjne nie ma nic wspolnego z rzadami na Kremlu. Analogia chybiona. Czego was tam uczyli na studium wojskowym na AGH?

"Gdybym miał wskazać kogoś kto tu nie umie dyskutować, to byłby nim twój przyjaciel "benek".

Sprobuj podyskutowac z nim spokojnie. Zacznij od wyobrazenia sobie, ze on zna Twoje imie i nazwisko, adress i zawod. Pojdzie ci o wiele latwiej.

Musze na zmywak a dzisiaj mam troche duzo naczyn do zmywania.

PF
            • oleg3 Re: Metoda dyskusji 24.03.22, 10:03
              polski_francuz napisał:

> Zacznij od wyobrazenia sobie, ze on zna Twoje imie i nazwisko, adress i zawod.

Po co wyobraźnia? Wystarczy poczytać jak profesorek wykorzystuje osobiste dane Luki.
              • andrzejg Re: Metoda dyskusji 24.03.22, 11:11
                Może należałoby zrobić listę forumowiczów, którzy piszą jawnie i tych ukrywających się?
                • qwardian Re: Metoda dyskusji 24.03.22, 11:42
                  andrzejg napisał:

> Może należałoby zrobić listę forumowiczów, którzy piszą jawnie i tych ukrywając
                  > ych się?

Tego chciałbym uniknąć Andrzeju, bo bezbożny Żyd o inicjałach XL, komsomolski krasnoarmiejec poluje na moją osobę podczas wiosennych siew. Można sobie wyobrazić, że chce naź wszystkich zagłodzić..
                • oleg3 Re: Metoda dyskusji 24.03.22, 11:57
                  Listy "antydemokratycznego gówna" prowadzi twój przyjaciel z Oregonu. Nawet po śmierci. Pisnąłeś coś, Osobisty Cukierniku mecenasa Kunia, jak Kretyn skakał po trumnie Borsuka? Nie chciałbym cię mieć za przyjaciela!
                  • andrzejg Re: Metoda dyskusji 24.03.22, 12:19
                    Rozmawiałem z Nim o tym. Ataki Uszatka, jego oblubieńca na tym forum, były dla niego bez znaczenia. Mocno go zabolał atak prawicowych przyjaciół.

Jak dobrze pamięta, to piq też o tym wspominał na forum.

Tyle mam ci do przekazania.
                    • oleg3 Re: Metoda dyskusji 24.03.22, 12:39
                      Mnie idzie o brak twojej reakcji na wyczyny Kretyna w wątku o śmierci Borsuka.
                      To są zupełnie różne sprawy.
                      • andrzejg Re: Metoda dyskusji 24.03.22, 12:49
                        Nie zamierzałem się przed tobą tłumaczyć, ale powtórzę i dopowiem:

W 2020 roku byliśmy w szpitalach ( różnych ) , rozmawiałem z nim o forum.
                        Mi się udało, jemu nie.

Niech ci to wystarczy.
                        • oleg3 Re: Metoda dyskusji 24.03.22, 12:56
                          OK. Zrozumiałem.
                          • oleg3 Re: Metoda dyskusji 24.03.22, 13:02
                            To była zadra, która we mnie siedziała. We wrogiej atmosferze jednak została wyjaśniona. Nie wiedziałem.

oleg3 napisał:

> OK. Zrozumiałem.
                            >
                            • andrzejg Re: Metoda dyskusji 24.03.22, 13:07
                              We mnie dalej siedzi.
                              Wywlekłeś, to musiałem powiedzieć.

Pomimo rozmowy, również w cztery oczy, nadal nie mogę zrozumieć jego nawrócenia. W małym kościółku w Hiszpanii?
                              • xiazeluka Re: Metoda dyskusji 24.03.22, 13:17
                                A przeczytałeś Jego książkę?
                                • andrzejg Re: Metoda dyskusji 24.03.22, 13:20
                                  Tak.

Z jego inspiracji przejechaliśmy Camino na rowerze. Trochę krótsze, ale jednak.

A>
                                  • xiazeluka Re: Metoda dyskusji 24.03.22, 14:23
                                    I nie poczułeś tego, co On? W ostatnim rozdziale opisał to chyba w zasadzie wprost.
                              • oleg3 Re: Metoda dyskusji 24.03.22, 13:18
                                andrzejg napisał:

> We mnie dalej siedzi.
                                > Wywlekłeś, to musiałem powiedzieć.
                                Powiedziałeś. I mamy nowy w naszych osobistych stosunkach.

> Pomimo rozmowy, również w cztery oczy, nadal nie mogę zrozumieć jego nawrócenia
                                > . W małym kościółku w Hiszpanii?

Skoro w 4 oczy, to nic tu po mnie.
                                • boomerang Re: Metoda dyskusji 24.03.22, 17:16
                                  szkoda że niczego nie zrozumiałem
            • boomerang Re: Metoda dyskusji 24.03.22, 17:15
              Czego was tam uczyli na studium wojskowym na AGH?
              Nie pamiętam.

Musze na zmywak a dzisiaj mam troche duzo naczyn do zmywania.
              a ja muszę nakarmić papużkę.
            • felusiak1 Sprobowalem z benkiem spokojnie 24.03.22, 20:37
              polski_francuz napisał: Sprobuj dyskutować z nim [ benkiem 231 ] spokojnie
              Tu nasza spokojna dyskusja: forum.gazeta.pl/forum/w,13,170997962,170997962,Demokracja_Felusiaka_bez_trojpodzialu_wladzy_O_.html#p171001313

W konkluzji benek nie wytrzymal i napisał do mnie, cytuję: "Ty katolicka qrwo, jesteś antydemokratycznym gownem."
              • felusiak1 Re: Sprobowalem z benkiem spokojnie 07.04.22, 21:58
                Разрешите до ветра

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka