Dodaj do ulubionych

Duchowny negatywnie o pedofilu z Tylawy.Zdumiewaja

IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.12.04, 21:45
Proboszcz z Tylawy za seksualne molestowanie sześciu dziewczynek został
skazany na dwa lata więzienia w zawieszeniu. Mimo to nadal mieszka w tej
miejscowości i regularnie odprawia msze. Co myśleć o Kościele, kiedy jego
ludziom brakuje nie tylko przepisów, ale i zwykłej przyzwoitości?

- Nie znam bliżej tej sytuacji, więc powiem ogólnie. Głosimy zasady Jezusa,
ale jeśli ktoś należy do naszego klubu, do duchowieństwa, to wymagania
rozcieńczamy. Jeżeli ktoś gwałcił kogoś, to trzeba sprawę postawić jasno. Być
może pójdzie do nieba, ale nie może dalej działać w tej parafii. Nie może być
tak, że głosimy zasadę uczciwości, miłości, szacunku, ale godzimy się, żeby
gwałciciel dzieci nadal odprawiał mszę świętą - szczególnie tam, gdzie miały
miejsca te przykre wydarzenia. To jest ogromny brak konsekwencji, sytuacja
nie do przyjęcia. To się nie mieści w mojej głowie.

Można powiedzieć, że arcybiskup Józef Michalik ma prawo bronić swojego
księdza. Ale tutaj granice zostały przekroczone.

- To ważna sprawa. Biskup jest pasterzem diecezji, a księża są jego
współpracownikami, więc musi brać ich pod opiekę. Ale biskup jest pasterzem
wszystkich ludzi, a szczególnie osób pokrzywdzonych. W sprawie, o której
mówimy, mamy do czynienia z najgorszym przejawem kultury klerykalnej. Kiedy
bronimy księdza w takiej sytuacji, to ofiara schodzi na drugi plan. Tymczasem
Ewangelia mówi, że pierwszeństwo mają maluczcy, których nikt inny w ogóle nie
szanuje. Nie wtrącam się w sprawy parafii w Tylawie, ale z punktu widzenia
ogólnych zasad to niedopuszczalne. Martwi mnie podejście Kościoła
instytucjonalnego do tej sprawy. W Irlandii Kościół mówił, że ujawnianie
niemoralnych zachowań jest na pewno atakiem na niego. Jednak właśnie
lojalność wobec Kościoła wymaga, żebyśmy przeciwdziałali grzechowi wśród nas.
Pan Jezus powiedział: "Prawda was wyzwoli". A prawda jest czasami bolesna

serwisy.gazeta.pl/wyborcza/1,42786,2440673.html
Obserwuj wątek
    • gromoslaw.grzmolinski Re: Duchowny negatywnie o pedofilu z Tylawy.Zdumi 15.12.04, 21:50
      Gość portalu: patience napisał(a):

> Proboszcz z Tylawy za seksualne molestowanie sześciu dziewczynek został
      > skazany na dwa lata więzienia w zawieszeniu. Mimo to nadal mieszka w tej
      > miejscowości i regularnie odprawia msze. Co myśleć o Kościele, kiedy jego
      > ludziom brakuje nie tylko przepisów, ale i zwykłej przyzwoitości?
      >
      > - Nie znam bliżej tej sytuacji, więc powiem ogólnie. Głosimy zasady Jezusa,
      > ale jeśli ktoś należy do naszego klubu, do duchowieństwa, to wymagania
      > rozcieńczamy. Jeżeli ktoś gwałcił kogoś, to trzeba sprawę postawić jasno. Być
      > może pójdzie do nieba, ale nie może dalej działać w tej parafii. Nie może być
      > tak, że głosimy zasadę uczciwości, miłości, szacunku, ale godzimy się, żeby
      > gwałciciel dzieci nadal odprawiał mszę świętą - szczególnie tam, gdzie miały
      > miejsca te przykre wydarzenia. To jest ogromny brak konsekwencji, sytuacja
      > nie do przyjęcia. To się nie mieści w mojej głowie.
      >
      > Można powiedzieć, że arcybiskup Józef Michalik ma prawo bronić swojego
      > księdza. Ale tutaj granice zostały przekroczone.
      >
      > - To ważna sprawa. Biskup jest pasterzem diecezji, a księża są jego
      > współpracownikami, więc musi brać ich pod opiekę. Ale biskup jest pasterzem
      > wszystkich ludzi, a szczególnie osób pokrzywdzonych. W sprawie, o której
      > mówimy, mamy do czynienia z najgorszym przejawem kultury klerykalnej. Kiedy
      > bronimy księdza w takiej sytuacji, to ofiara schodzi na drugi plan. Tymczasem
      > Ewangelia mówi, że pierwszeństwo mają maluczcy, których nikt inny w ogóle nie
      > szanuje. Nie wtrącam się w sprawy parafii w Tylawie, ale z punktu widzenia
      > ogólnych zasad to niedopuszczalne. Martwi mnie podejście Kościoła
      > instytucjonalnego do tej sprawy. W Irlandii Kościół mówił, że ujawnianie
      > niemoralnych zachowań jest na pewno atakiem na niego. Jednak właśnie
      > lojalność wobec Kościoła wymaga, żebyśmy przeciwdziałali grzechowi wśród nas.
      > Pan Jezus powiedział: "Prawda was wyzwoli". A prawda jest czasami bolesna
      >
      > serwisy.gazeta.pl/wyborcza/1,42786,2440673.html

Przytaczasz teksty tego Kazniodziei z Wyspy graniczącej ze śmierdzącą Tratwą.
      Ten klecha nawołuje do Świetej Wojny przeciw Ojcu Rydzykowi.
    • perla będziesz miała przechlapane u Kretyna52 właśnie 15.12.04, 21:51
      Kretyn52 nie uznaje innych antyklerykałów oprócz siebie. A ponieważ ostatnio
      zaktywizowałaś w tym kierunku bardzo się, to Kretyn52 choć kretynem jest,
      zauważy to, więc w najlepszym razie wytknie błędy ideologiczne w atakach na KK,
      lub zbluzga po prostu jak to ma w zwyczaju właśnie.
      • Gość: patience Re: będziesz miała przechlapane u Kretyna52 właśn IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.12.04, 22:03
        światopogląd mi się zmienia. Kiedy sobie przypomnę sobie co wypisywałam na
        temat społecznej funkcji kościoła katolickiego w Polsce jeszcze 2 lata temu, to
        mi wstyd. Co za naiwność... Wlasnie proces tego pedofila z Tylawy i postawa
        hierarchii kościelnej byly punktem zwrotnym, jeśli chodzi o moj swiatopoglad.
        On w ogóle nie powinien dostac wyroku w zawieszeniu, gdyz pedofilia nie jest
        uznawana w polskim prawie za czyn 'o znikomej szkodliwosci spolecznej'. Na moj
        nos doszlo do jakiejs korupcji. Niekoniecznie nawet lapowka, choc czemu nie?
        Ale jakas preska musiala byc, bo to jest zdumiewajacy wyrok. Oraz ta instrukcja
        watykanska w ktorej mozna wyczytac, ze za brak aktywnosci w ukrywaniu tego
        rodzaju przestepstwa moga grozic kary po linii sluzbowej. Cytowalam swego czasu
        fragmenty tej instrukcji na forum. Oceniam ja (jesli chodzi o poszanowanie
        prawa) mniej wiecej tak samo, jak dintojre w mafii za sypanie policji.
        • Gość: jan, papieskie zalecenia tuszowania pedofilii - link IP: *.multicon.pl / *.multicon.pl 15.12.04, 22:16
          www.wprost.pl/ar/?O=64285
      • Gość: X Re: będziesz miała przechlapane u Kretyna52 właśn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.04, 22:37
        I czego się czepiasz Krzysia52 perlisty pi..cu ?, a nie trzymasz się tematu.
        Patience napisała że była naiwna , ale przejrzała na oczy. I chwała jej za to,
        że potrafi to publicznie przyznać.
        A ty barani łbie nie widzisz tego co Ona. A kiedy zobaczysz jak jakiś klecha
        wykorzysta seksualnie twoje dziecko ????? dopiero wtedy przejrzysz na oczy?.
        Jak nie masz odwagi powiedzieć prawdy swoim pasterzom to zamknij ryj i pozwól to
        zrobić innym zanim twoje dziecko zostanie skrzywdzone.

Patience masz mój szacunek!!!!
        • Gość: Krzys52 Perla, widzisz, jest kreacja niejakiej Miriam IP: *.proxy.aol.com 16.12.04, 06:10
          ona wymyslila sobie takiego jelopa z Lublina - wraz ze swoistym stylem dla
          niego, by sie nie sypnac przypadkiem. Wie, ze jak kazdorazowo napisze "na
          perlowo" 5 zdan na krzyz, to trudno bedzie doszukac sie prawdziwej tozsamosci.
          Tymczasem styl stylem ale myslenie "ich" ma jedne linie papilarne.

Nie bardzo chwytam tylko dlaczego uparla sie by z Polaka zrobic takiego Downa...
          Przeciez to obraza dla tych sympatycznych i lagodnych ludzi.
    • Gość: sas Lepiej byłoby z PRZODAWY-po bożemu tak... IP: *.pl / 80.51.255.* 15.12.04, 22:25
      • Gość: bat czy Michalik broniący pedofilii to naczelny KK? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.04, 22:34
        Jak to możliwe? A co na to Rydzyk? A Jankowski? Nic, co za wstyd!
    • marianna.rokita A zerknijcie tutaj : 15.12.04, 22:53
      kozik sie otwiera.....

Metropolita przemyski abp Józef Michalik udzielił ks. Michałowi Moskwie,
      proboszczowi z Tylawy, urlopu. Publikujemy komunikat kurii w tej sprawie.

"Biorąc pod uwagę zmęczenie Księdza Prałata Michała Moskwy prowadzoną przeciw
      niemu kampanią, Ksiądz Arcybiskup Metropolita Przemyski udzielił w/w Kapłanowi
      urlopu pozostawiając mu tytuł oraz prawo pobytu na plebanii w Tylawie.

Jednocześnie skierował do tej parafii w charakterze administratora
      dotychczasowego wikariusza ks. Krzysztofa Pawliszko.

Decyzja powyższa nie jest rozstrzyganiem o winie, co leży w kompetencji
      odpowiednich organów, ale jest podyktowana troską o jedność parafii oraz stan
      zdrowia Kapłana.

Ksiądz Arcybiskup ufa, że parafia otoczy obu kapłanów życzliwością oraz pomocą
      w wypełnianiu ich funkcji.

Kanclerz Kurii ks. Józef Bar"

KAI (aw //mr)

Więcej informacji znajdziesz TUTAJ
      • Gość: patience Re: A zerknijcie tutaj : IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.12.04, 22:57
        O ile pamietam, te dziewczynki byly przed komunia, co wskazuje na ich wiek. One
        oczywiscie sie nie zmeczyly wtykaniem proboszczowskich paluchow wiadomo
        gdzie... Urlop zdrowotny zmeczonego pedofila zapewnie zostanie wykorzystany do
        polowan na kolejne dziewczynki po okolicznych prkach na przyklad, gdyz
        pedofilia jest bardzo powazna choroba. Chory nie panuje nad swoimi popedamisad
        • Gość: asica Re: A zerknijcie tutaj : IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.12.04, 23:07
          Nie siej antyklerykalizmu i zamętu na forum. Człowieku, daj sobie spokój, Twoje
          posty juz nie chce się otwierać bo wiadomo co powiesz, pozdrawiam
          • Gość: patience Re: A zerknijcie tutaj : IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.12.04, 23:10
            > Nie siej antyklerykalizmu i zamętu na forum. Człowieku, daj sobie spokój,
            > Twoje
            > posty juz nie chce się otwierać bo wiadomo co powiesz, pozdrawiam

To po co otwierasz?
            wink
        • marianna.rokita Re: A zerknijcie tutaj : 15.12.04, 23:10
          Ano byly sad
          Hmmm... mysle,ze "drogi"proboszcz nie ustanie w poszukiwaniach nieletnich do
          swoich obrzydliwych "zabaw". Rzygac sie chce po prostu.
          A jeszcze bardziej sie rzygac chce, jak czyta sie wiadomosci KAI sformuowane w
          ten sposob.
          Choroba zboczenca na pewno nie minie,ba moze sie tylko nasilic.Wybierze inny
          obszar dzialania, inne dziewczynki.
          Wiesz, jestem za przymusowa kastracja pedofili.

Psiamac, chyba zbiore podpisy srodowiska branzy erotycznej i walniemy apel w
          tej sprawie.

• Gość: patience Re: A zerknijcie tutaj : IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.12.04, 23:17
            Why not? I do gazet. A swoja droga, chcialabym sie zapoznac z uzasadnieniem
            wyroku, szczegolnie w zakresie znikomej szkodliwosci spolecznej pedofilii.
            • marianna.rokita Re: A zerknijcie tutaj : 15.12.04, 23:31
              Ano wlasnie o tym mysle.A w zasadzie juz list sie piszesmile

Co do uzasadnienia popytam,tez bym chetnie miala to w lapkach.
          • sceptyk Bardzo interesujace 15.12.04, 23:30
            marianna.rokita napisała:

> chyba zbiore podpisy srodowiska branzy erotycznej

Bardzo sie zainteresowalem. Co to jest srodowisko branzy erotycznej? Czy
            wszyscy tam umieja pisac? A jak pisza, to czym (chodzi mi zwlaszcza o facetow)?
            Czy patience tez do tego srodowiska nalezy? Czy macie moze swoj branzowy
            zwiazek zawodowy? A jaki jest wasz symbol cechowy, ze sie spytam? Chyzy rój w
            cichej lipie? No, pytania az sie mnoza.
            • Gość: patience Re: Bardzo interesujace IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.12.04, 23:37
              Moim zdaniem środowisko swiadczące uslugi seksualne przez osoby dorosle dla
              osob doroslych za wzajemna zgoda reprezentuje wyzszy poziom etyyczny niz twoje
              srodowisko, akceptujace gwalty na dzieciach i aktywnie wspierajace gwalcicieli
              pod kara dintojry. A ty jak myslisz?
            • marianna.rokita Sceptyk 15.12.04, 23:38
              Pierwszy i ostatni raz ci odpisuje, bo nie zaslugujesz na to,zebym poswiecila
              ci minute z mojego cholernie cennego czasu. Chyba, ze za kazda odpowiedz mi
              zaplacisz.Moj czas jest bardzo,bardzo cenny.
              Na jedna odpowiedz poswiecam jakies 5 min wiec za to nalezy mi sie okolo 40 zl
              netto. Wchodzisz w ten interes ? Bede ci odpisywac ale nie mysl ,ze bede
              kiedykolwiek dla ciebie mila.
              Albo powiem ci lepiej.Mam 40 sexlinii. Luknij na strone Legiom Polska.
              Zadzwon na jakas z nich. Tam Malgosia, Hania,Ania,Agnieszka ci ulzy.A ja na tym
              zarobie.
              Ponadto:
              Twoja odpowiedz swiadczy o twoich glebowkich kompleksach.Ja nie wiem sceptyk
              ale ty masz chyba cholerne seksualne klopoty.
              Np. konczysz przedwczesnie ? Albo masz malego?Albo wygladasz jak Quasimodo ?

• sceptyk Re: Rokito 16.12.04, 01:30
                Nie jestem pewien, ale odnosze wrazenie, ze matematyka, badz raczej proste
                rachunki, nie sa Twoja najmocniejsza strona. Dlaczego chcesz ode mnie az 40 zl?
                Postaraj sie isc przez zycie uczciwie.

I dlaczego na jedna odpowiedz potrzebujesz az 5 minut? Przeciez moje pytania
                byly raczej proste. I w dodatku, jak domniemywam z Twoich enuncjacji, ze znanej
                Ci branzy. Spytaj sie mnie o cos z mojej branzy, a odpowiem Ci natychmiast. I w
                dodatku bede dla Ciebie mily.

Przepraszam, ze zadam intymne pytanie, ale samo mi sie narzuca: czy Ty moze
                ostatnio z chamami i przekretasami mialas do czynienia? Nie wiedzialem, ze
                branza erotyczna w wiekszosci sklada sie z czlonkow SLD. (te czlonki to taki
                zart - zeby Patience mogla zarechotac i dodac cos o ksiezach, bo jej sie
                wszystko z nimi kojarzy, a czlonki to juz w pierwszym rzedzie).

Konczac przedwczesnie chcialem dodac, ze do spolki z 750 kolegami jakos tam
                jednak dajemy sobie rade. Czyz nie?

Pa

PS. Malgosia, Hania, Ania i Agnieszka powiedzialy, ze mi ulza za darmo. Gdy
                mile zaskoczony spytalem o przyczyne ich hojnosci, to mi wyjasnily, ze moga
                zrobic to za darmo z Quasimodo, bo Marianna juz zarabia na odpowiedziach na
                pytania. Dodaly cos jeszcze na Twoj temat, ale jako dobrze wychowany
                mlodzieniec publicznie tego nie powtorze.
              • Gość: Krzys52 Re: Septyk? :)))) IP: *.proxy.aol.com 16.12.04, 06:26
                Np. konczysz przedwczesnie ? Albo masz malego? Albo wygladasz jak Quasimodo ?
                ,
                ;

Najpewniej pierwsze dwa, z powodu - trzy smile)

Wiem, ze na PW panowala zgodna opinia, ze to jest baaaardzo dziwny facet.

• jenisiej Korzystając z okazji... 15.12.04, 23:42
            ...pozdrawiam obie Panie i przepraszam, że z mojej winy nastąpiła przerwa w
            korespondencji - Patience już się kiedyś tłumaczyłem i obiecywałem poprawę,
            Tobie, Marianno, tłumaczę się teraz: bałagany różne mam od kilku miesięcy, a
            generalnie jestem nieporządny. Pracuję nad tym.

Całuskismile
            jeni

P.S. Merytorycznie wolę się nie wcinać - mógłbym być nieobiektywny. Sam kiedyś
            byłem pedofilem. Dawno to było co prawda, jakies 15 lat miałem.

Hihi, już uciekamwink
            • Gość: patience Re: Korzystając z okazji... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.12.04, 23:46
              witaj Tajemnicza Rzekosmile))) W zadnym wypadku sie nie poprawiaj, bo sie zrobisz
              uregulowanym korytem Odrysmile)))))
              • jenisiej Re: Korzystając z okazji... 16.12.04, 00:00

> witaj Tajemnicza Rzekosmile)))

Jaka tam tajemnicza - dla Ciebie?

> W zadnym wypadku sie nie poprawiaj, bo sie zrobisz
                > uregulowanym korytem Odrysmile)))))

Albo i Nysy Łużyckiej? OK, nie będę nad sobą pracował - zawsze preferowałem
                spontan i brak przymusu.
                wink

Całuskismile
                • Gość: patience Re: Korzystając z okazji... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.12.04, 00:05
                  > Albo i Nysy Łużyckiej? OK, nie będę nad sobą pracował - zawsze preferowałem
                  > spontan i brak przymusu.

I tak trzymac dalej! Jestes jedna z bardzo niewielu osob poznanych dzieki
                  forum, ktore po latach znajomosci bez problemu potrafia mnie zaskoczyc, hihi
                  Jestes caly przesliczny i na zmianie tylko bys stracil. Albo raczej, uczciwie
                  mowiac, ja bym stracilawink.
                  • marianna.rokita Re: Korzystając z okazji...:))))) 16.12.04, 00:09
                    Tez korzystajac z okazji:
                    Patience rany Jozek jeno nie uzywaj okreslenia "przesliczny", czytalam kiedys
                    hi hi o slangu wieziennym.
                    Nie napisze co to znaczylo, bo jeszcze quorum moderatorum sie zimpatjenci.
                    Nie lepiej powiedziec ze Jenisjej jest cudowny ?
                    • Gość: patience Re: Korzystając z okazji...:))))) IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.12.04, 00:16
                      o rany? slang wiezienny? Nie posluguje siewink Wyrazy przesliczny i cudowny dla
                      mnie co innego znacza. Jakby to wyjasnic? Sobie wizualizuje, na przyklad jak
                      pisze na forum to wizualizuje. Raczej nie fizyczne osoby autorow tylko takie
                      hmm... caloksztalty. Wyobraz sobie, ze wchodzisz na forum a nad postami unosza
                      sie takie wirujace kulki, tj. autorzy postow, maja rozne kolory i roznie sie
                      kreca w zaleznosci jak sobie wyobrazam. No i niektore sa bardziej przesliczne
                      od innych, oczywiscie wedlug mojego subiektywnego gustu.
                      • jenisiej Re: Korzystając z okazji...:))))) 16.12.04, 00:25

> Jakby to wyjasnic? Sobie wizualizuje, na przyklad jak
                        > pisze na forum to wizualizuje. Raczej nie fizyczne osoby autorow tylko takie
                        > hmm... caloksztalty. Wyobraz sobie, ze wchodzisz na forum a nad postami
                        > unosza
                        > sie takie wirujace kulki, tj. autorzy postow, maja rozne kolory i roznie sie
                        > kreca w zaleznosci jak sobie wyobrazam. No i niektore sa bardziej przesliczne
                        > od innych, oczywiscie wedlug mojego subiektywnego gustu.

Awatar to się chyba nazywa w sieciowym slangu? Virtual reality, hihiwink
                        • Gość: patience Re: Korzystając z okazji...:))))) IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.12.04, 00:28
                          hihi avatary, Yesssssss. tojeto! Widzem avatary! Virtual 3d!
                      • marianna.rokita Re: Korzystając z okazji...:))))) 16.12.04, 00:30
                        Dla mnie tez maja inne znaczenie. jednak po wyzej wspomnianej lekturze nie
                        uzywam juz wyrazu przeslicznysmile A bardziej adekwatne wydawalo mi sie cudowny smile
                        Albo super rozmowca,lapiacy w lot zarty nawet piecioznaczne.
                        Wiesz co?To ze operujesz w kategorii kulek kolorowych, mowisz o wizualizacji
                        mowi o tobie,ze jestes wzrokowcem.Czesto uzywasz slowa widzisz, spojrzyj na to
                        z tej a nie innej strony itp. Zdaje sie, ze Tobie pokazac jakas mapke, obrazek
                        czlowieka a ty go zapamietasz.
                        Ale to fajnie smile
                        Hi smile Zakladam sie ze w szkole albo notowalas albo wolalas sie uczyc z ksiazek
                        a nie sluchac na wykladzie smile
                        Ja natomiast wyobrazam sobie rozmowcow nie uzywajac jakichkolwiek kolorow.
                        W zasadzie ja wizualizuje sobie caly obraz czlowieka siedzacego za
                        monitorem.Pamietasz taka reklame pedofila za monitorem piszacego "czesc jestem
                        ania mam 14 lat"- czy cos takiego smile?
                        Wielu tutaj wywoluje u mnie to skojarzenie. Jestem wzrokowco -sluchowcem.
                        A moze przejdziemy na slang mlodziezowy ? Ostatnio sie uczylam.
                        W slangu mlodziezowym moge powiedziec :
                        ze jenisiej to "wyjebisty kolo " "super ziomal ""full wypas" smile

• Gość: patience Re: Korzystając z okazji...:))))) IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.12.04, 00:38
                          zgadza sie, jestem kompletnym wzrokowcem. Wyklady mi nigdy nic nie dawaly. Za
                          to np. pamietam jak wygladala kartka z ksiazki na ktorej cos ciekawego
                          przeczytalam pare lat temu. Moim ulubionym profesorem byl taki jeden, ktory na
                          pewnym wykladzie zaczal od tego, ze to, co teraz powie, to on juz dawnmo
                          napisal. W zwiazku z czym on sie smiertelnie nudzi tym co ma powiedziec, a jak
                          sie nudzi, to mowi coraz bardziej monotonnie i coraz ciszej. W zwiazku z czym
                          ma serdeczna prosbe do sluchaczy, ze jak zauwaza, ze juz nic nie mowi, to
                          znaczy, ze zasnal. I nalezy go obudzicsmile))))))

PS. Jeni super ziomal full wypas, hihi. To je dobre!
                          • marianna.rokita Te lala! czerwony kapturek hiphopowo 4 U 16.12.04, 00:44
                            Elo!
                            Te lala! Szpecjalnie dla ciebie!

Jasne,ze ziomek jeni jest full wypassmile

Zapina ziomala Kaptur przez osiedle na miejscówke do starszej
                            Jareckiej.
                            Pokitrane ma po kieszeniach troche bakania i jakis szamunek. Wyczail
                            ja wilk wypas i scieme jej z klatki odstawia:
                            - Elo sztuka. Gdzie sie idziesz ustawic?
                            - Wybilam sie z chawiry i hetam sie z tym towarem do starej ojca.
                            Wilk skumal akcje w moment i miedzy blokami skrót na miejscówke do
                            starej Jareckiej wylukal, a po drodze zdazyl jeszcze bucha sciagnac z
                            writerami.
                            Wpieeeerredolil Jarecka, kabone jej z szuflad powyjmowal, co by na ziolo
                            starczylo. Jebnal sie na wyro i scieme odstawia. Moment i laska w czerwonej
                            bluzie tez ustawia sie na miejscówce. Patrzy na babke i nie czai wszystkiego:
                            - Babka, melanz jakis byl, ze uszy i oczy troche przyduze masz, czy to moze ja
                            za duzo smazylam?
                            A wilk zajawke juz taka zlapal, ze opie..l w moment Kaptura i faze na wyrze
                            dalej odstawia. Nagle psy wbily sie do chawiry Jareckiej i w moment skatowaly
                            wilka za odstawianie nielegalu. Klime z podwórka zdazyl jeszcze pozdrowic -
                            "HWDP" - krzyknal i zszedl ze swiata z rozpie..nym bebnem.
                            Psy Kaptura i Babke wywlekly z bebechów i razem z wilka towaru po kresce
                            sciagneli.
                            • Gość: patience Re: Te lala! czerwony kapturek hiphopowo 4 U IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.12.04, 00:48
                              zwizualizowalam. hihiiiiiiii
                            • jenisiej Wszystko kumam 16.12.04, 00:51
                              Ale co to jest kabona, to się przypadkiem właśnie wczoraj dowiedziałem.
                              Człowiek się uczy całe życiewink

Liścik doszedł, stronka elegancka. Odpiszę jutro - pomęcz się jeszcze chwilę z
                              tymi pytaniamiwink

Całuskismile
                              • Gość: patience Re: Wszystko kumam IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.12.04, 00:57
                                W ogole fajnie ze zajrzales. ja juz powoli odplywam w sen, dzisiaj tez wstalam
                                bardzo wczesnie. No to siup, w glębokie nurty tajemniczej rzeki!

dobranoc wam
                                • jenisiej No, to dobranoc Paniom:) 16.12.04, 00:59
                                  Nie ma to jak trójkącik!

Całuskismile
                                  • marianna.rokita No to ....... 16.12.04, 01:02
                                    Idziemy do lozka. Kazdy osobno hi hi smile
                            • jenisiej Pomoce naukowe 16.12.04, 00:57
                              www.slang.elo.pl/slang.htm

www.slang.elo.pl/narkoslang.htm
                    • jenisiej Semantyka, hihi 16.12.04, 00:19

> Patience rany Jozek jeno nie uzywaj okreslenia "przesliczny", czytalam kiedys
                      > hi hi o slangu wieziennym.
                      > Nie napisze co to znaczylo, bo jeszcze quorum moderatorum sie zimpatjenci.

Nie kiblowałem, ale już się domyślam. Ale ja jestem straight - kurczę,
                      sądziłem, że to widać, i słychać, i czućwink

> Nie lepiej powiedziec ze Jenisjej jest cudowny ?

Ło rany, dość! Rumienię się jak dziewica i spadam.

Całuskismile
                      • Gość: patience Re: Semantyka, hihi IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.12.04, 00:23
                        Od dwoch dam spadasz? A nie byloby ci lepiej, gdybys zostal?

wink
                        • jenisiej Hehe... 16.12.04, 00:30

> Od dwoch dam spadasz? A nie byloby ci lepiej, gdybys zostal?
                          >
                          > wink

Gdybym był młodszy, dziewczyno... Dwie na raz? Chiba już nie to zdrowiecrying

Hihismile))
                          • marianna.rokita Re: Hehe... 16.12.04, 00:34
                            Ty co ty! Ja bym Patience dala w nos na wejsciu !
                            A ona mnie! Prawda Patiece?
                            Raaaani chiba nie jubisz SM?

• Gość: patience Re: Hehe... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.12.04, 00:40
                              nie chcialabym uchodzic za osobe wsiowa, ale co to jest SM?
                              • marianna.rokita Re: Hehe... 16.12.04, 00:45
                                Sado - maso smile))))))))))))

• jenisiej Sado-maso;) 16.12.04, 00:46

> nie chcialabym uchodzic za osobe wsiowa, ale co to jest SM?
                                • marianna.rokita Jeni poucz Patience bo w tej branżi ma braki :) 16.12.04, 00:48

• Gość: patience uch IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.12.04, 00:52
                                    Przysiegam ze wiem co to sado maso ale czy trzeba od razu rzucac skrotami
                                    telekomunikacyjnymi w twarz?
                                    • marianna.rokita uch zwizualizuj to : 16.12.04, 00:58
                                      nie bede ci tlumaczyc telekompromitacyjnych skrotow, bo mnie z forum w trybie
                                      pilnym usuna smileno chyba ze wejde skadstam smile

A teraz zwizualizuj sobie to :
                                      10 rzeczy, które zrobiłby mężczyzna, gdyby przez jeden dzień miał pochwę:

1. Natychmiast kupiłby sobie kilka cukini i ogórków.
                                      2. Przez kilka godzin przyglądałby się jej w lusterku.
                                      3. Sprawdziłby czy można zrobić szpagat... ale tak naprawdę do końca...
                                      4. Sprawdziłby czy zmieści się 20 piłeczek ping-pongowych.
                                      5. Z zachwytem przekładałby nogę z nogi na nogę bez konieczności poprawek w
                                      kroczu.
                                      6. Opuszczałby bar w ciągu mniej niż 10 minut... PRZED jego zamknięciem.
                                      7. Miałby wielokrotne orgazmy i ciągle byłby gotowy na kolejny... bez drzemki!
                                      8. Poszedłby do ginekologa na badanie, ale pod warunkiem, że dostanie jego
                                      przebieg zarejestrowany na video.
                                      9. Siadając na brzegu łóżka modliłby się, aby następnego dnia mieć również
                                      piersi...

I w końcu najważniejsza rzecz:
                                      10. Wreszcie znalazłby ten przeklęty punkt G !!!

10 rzeczy, które zrobiłaby kobieta, gdyby przez jeden dzień miała penisa:

1. Zaczęłaby szybciej awansować.
                                      2. Nauczyłaby się patrzeć "rozbierając spojrzeniem".
                                      3. Znalazłaby przyczynę fascynacji rytmicznymi ruchami napletka...
                                      4. Sikałaby stojąc przy pisuarze jednocześnie prowadząc "wzniosłe" konwersacje
                                      z innymi facetami pochłoniętymi tą samą czynnością.
                                      5. Z determinacją próbowałaby ustalić, dlaczego nie może właściwie trafić w
                                      kręgle.
                                      6. Próbowałaby nie kończyć tak szybko...
                                      7. Stanowczo przestała by uznawać za niewłaściwe dotykanie, miętoszenie i
                                      ciągłe poprawianie jego ułożenia w miejscach publicznych.
                                      8. Zaczęłaby podskakiwać nago i patrzeć jak to zabawnie się zachowuje...
                                      9. Zrozumiała by naukową przyczynę refrakcji światła, która zdarza się miedzy
                                      oczami mężczyzny a linijką umieszczoną obok jego członka, i powoduje, że do
                                      końcowego pomiaru zawsze są dodawane min. 4 cm.

I w końcu najważniejsza rzecz:
                                      10. Jeśli by dosięgła - zrobiła by sobie loda

Prysznic kobiety:
                                      1. Zdejmij ubranie i włóż je do odpowiedniego kosza na brudy (białe/kolorowe).
                                      2. Przejdź w płaszczu kąpielowym do łazienki. Jeśli spotkasz po drodze swojego
                                      męża, zakryj nerwowym gestem każdy centymetr ciała i biegnij jak najszybciej!
                                      3. Spójrz na swoje odbicie w lustrze i wypnij brzuch najmocniej jak możesz.
                                      Poskarż się teraz, że masz duży brzuch.
                                      4. Wejdź pod prysznic. Poszukaj myjki do twarzy, myjki do rak, myjki do nóg,
                                      gąbki do reszty ciała i pumeksu.
                                      5. Umyj włosy po raz pierwszy szamponem "4 w 1" z 83 witaminami.
                                      6. Umyj włosy jeszcze raz po raz pierwszy szamponem "4 w 1" z 83 witaminami.
                                      7. Użyj odżywki do włosów z dodatkiem oleju jojoba i suszonych bobrowych
                                      genitaliów. Zostaw odżywkę we włosach przez 15 minut.
                                      8. Wetrzyj w twarz maseczkę z jajek, zmieszanych z miąższem z moreli. Wcieraj
                                      przez 10 minut, aż poczujesz, że twoja skora jest podrażniona.
                                      9. Zmyj odżywkę do włosów. Zmywaj ją przynajmniej 15 minut, żeby mieć pewność,
                                      że twoje włosy są dobrze wypłukane.
                                      10. Wydepiluj pachy i nogi. Nie zapomnij o "okolicach bikini", do tego wybierz
                                      jednak wosk.
                                      11. Krzycz najgłośniej jak potrafisz, gdy twój mąż uruchomi spłuczkę lub
                                      odkręci gdzieś wodę.
                                      12. Zakręć kurek pod prysznicem.
                                      13. Osusz wszystkie mokre miejsca pod prysznicem za pomocą gąbki. Spryskaj
                                      uszczelki przy brodziku sprayem przeciwgrzybicznym.
                                      14. Wyjdź spod prysznica. Osusz się ręcznikiem kąpielowym o powierzchni
                                      bilboardu. Włosy zawiń w drugi ręcznik.
                                      15. Zbadaj każdy kawałek ciała, czy nie ma na nim pryszczy. Jeśli są, wyduś je
                                      paznokciami lub przy pomocy pincety.
                                      16. Wróć do pokoju szczelnie owinąwszy się płaszczem kąpielowym i z ręcznikiem
                                      na głowie.
                                      17. Jeśli spotkasz po drodze swojego męża, zakryj nerwowym gestem każdy
                                      centymetr ciała i biegnij jak najszybciej do pokoju, gdzie spędzisz następne 2
                                      godziny ubierając się w świeże ubranie.
                                      Prysznic mężczyzny:

1. Usiądź na łóżku, zdejmij ubranie i rzuć to wszystko na kupę.
                                      2. Przejdź golusieńki do łazienki. Jeśli spotkasz po drodze swoją żonę, nie
                                      zapomnij w zachęcający sposób poruszać miednicą, żeby pokazać jej, jak dumny
                                      jesteś z tego, co masz miedzy nogami.
                                      3. Obserwuj swoją zniewalającą męską sylwetkę w lustrze i wciągnij brzuch, aby
                                      sprawdzić, czy masz na nim mięśnie (oczywiście, że nie masz). Podziwiaj rozmiar
                                      swojego penisa, podrap się po genitaliach i ostatni raz wciągnij swój ostry
                                      męski zapach, podtykając sobie palce pod nos.
                                      4. Wejdź pod prysznic.
                                      5. Nie szukaj myjki (i tak nie używasz).
                                      6. Umyj twarz.
                                      7. Umyj się pod pachami.
                                      8. Pierdnij z całej siły i rozkoszuj się wspaniałą akustyką kabiny. (sie
                                      popłakałem na tym big_grin)
                                      9. Umyj sobie genitalia i ich okolice, zostaw przy okazji na mydle trochę
                                      włosów łonowych.
                                      10. Umyj sobie tyłek.
                                      11. Weź jakiś szampon i umyj włosy.
                                      12. Odsuń zasłonę i spójrz na swoje odbicie w lustrze z wyszczerzonymi zębami i
                                      z pokryta pianą głową. Zasuń zasłonę ale tylko do połowy.
                                      13. Nie zapomnij się wysikać.
                                      14. Krótkie płukanie.
                                      15. Wyjdź spod prysznica. Nie zwracaj uwagi na wodę, która rozlała się na
                                      podłodze, bo nie zasunąłeś zasłony pod prysznicem do końca.
                                      16. Wytrzyj się szybko. Oczywiście zasłona prysznica ocieka woda na podłogę,
                                      nie do brodzika.
                                      17. Spójrz na siebie w lustrze. Napnij mięśnie, wciągnij brzuch, podziwiaj
                                      nadzwyczajny rozmiar swojego penisa.
                                      18. Nie spłukuj po sobie brodzika.
                                      19. Zostaw za sobą włączone ogrzewanie i światło.
                                      20. Przejdź powoli, odziany jedynie w ręcznik na biodrach, do kupy twoich
                                      rzeczy w pokoju. Jeśli spotkasz po drodze swoja żonę, rozchyl ręcznik i pokaz
                                      jej z eleganckim rzutem bioder penisa, dodając: "Wow, widziałaś TO?"
                                      21. Rzuć mokry ręcznik na łóżko.
                                      22. W ciągu 2 minut załóż na siebie stare ubranie.

• jenisiej HAHAHAHA!!! 16.12.04, 01:05
                                        Cóś w tym jestwink

No, to buziaczki - idę pod prysznicwink
                  • jenisiej Re: Korzystając z okazji... 16.12.04, 00:12

> Jestes jedna z bardzo niewielu osob poznanych dzieki
                    > forum, ktore po latach znajomosci bez problemu potrafia mnie zaskoczyc, hihi

Eee, bez przesady - ile tych lat? Ale zaskoczyłaś mnie - nie wiem, czym Cię
                    jeszcze zaskakuję?

> Jestes caly przesliczny i na zmianie tylko bys stracil. Albo raczej, uczciwie
                    > mowiac, ja bym stracilawink.

Ach, tak mi mów!
                    • Gość: patience Re: Korzystając z okazji... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.12.04, 00:22
                      sposobem myslenia. Np. spodziewam sie czegos, a ty mowisz cos innego. Jestes
                      nieprzystawalny do szufladek. Co zreszta niewiele ma wspolnego z testami na
                      inteligencje (hihi) bo ludzie niezaleznie od inteligencji i rownie latwo
                      popadaja w cos w rodzaju zachowan rytualnych oraz powtarzalnych. Ale wiecej juz
                      nie bede chwalic, bo spuchniesz, hehe
            • marianna.rokita jeni.... 15.12.04, 23:47
              ja cie kiedys......
              ( w miejsce kropek wstaw sobie cos co sie sie aktualnie spodoba )

przegapiles z milion rzeczy. np. to ze weterynaria chwilowo nieaktualna smile
              zajelam sie informatykasmile)))))))))))))))))))))))))

• jenisiej Re: jeni.... 15.12.04, 23:52

> ja cie kiedys......
                > ( w miejsce kropek wstaw sobie cos co sie sie aktualnie spodoba )

Hihiwink

> przegapiles z milion rzeczy. np. to ze weterynaria chwilowo nieaktualna smile

Kotki wyzdrowiały, tak?
                Hihiwink

> zajelam sie informatykasmile)))))))))))))))))))))))))

Zdolna dziewczynkasmile

Całuskismile
                • marianna.rokita Re: jeni.... 15.12.04, 23:58
                  Shit... nie do konca z kotkamismile
                  Dokupilam jeszcze suczyce jedna, mam nadzieje ze nie bedzie chorowacsmile

Co do informatyki mam najlepszy serwis w Wawiesmile A i ucze sie ostatnio co nie
                  cosmile

Co do mojego madrego i pieknego dalej razem choinka stuknelo nam 4 lata smile

wink

• jenisiej Re: jeni.... 16.12.04, 00:08

> Shit... nie do konca z kotkamismile
                    > Dokupilam jeszcze suczyce jedna, mam nadzieje ze nie bedzie chorowacsmile

Musisz mieć dużo wolnego czasu? A chorują wszyscy, ważne, by mieć dobrego
                    weterynarza pod rękąwink

> Co do informatyki mam najlepszy serwis w Wawiesmile

O? Ciekawe. Jak nie chcesz publicznie, to może na priva możesz link wrzucić?

> A i ucze sie ostatnio co nie cosmile

Nie wątpię, zdolna dziewczynka jesteś. Chyba się powtarzam?

> Co do mojego madrego i pieknego dalej razem choinka stuknelo nam 4 lata smile

Się nie pytam o szczegóływink
                    • Gość: patience Re: jeni.... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.12.04, 00:26
                      > O? Ciekawe. Jak nie chcesz publicznie, to może na priva możesz link wrzucić?

o, dobry pomyslsmile
                      • marianna.rokita Re: jeni.... 16.12.04, 00:32
                        wrzucilam ci jenisjej smile

chcesz tyz Patience?
                        nie za bardzo mam ochote publicznie mowic,ktory serwis mnie obsluguje : )

• Gość: patience Re: jeni.... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.12.04, 00:41
                          oczywiscie nie chce, hihi
                          • marianna.rokita Re: jeni.... 16.12.04, 00:47
                            wiedzialem smile podpuszczka ( PWN Marianna Rokita Dictionnary 2003 ) -pytanie
                            bardzo podchwytliwe

hi smile)))))))))))))

• marianna.rokita dodaje po dluzszym zastanowieniu : 15.12.04, 23:23
      ze kastracja nie jest calkowicie skuteczna metoda. pedofil nawet wykastrowany
      bedzie wykorzystywal do gwaltu na nieletnim /iej albo narzedzia albo rece albo
      cokolwiek.
      wiec co ? metoda angielska informowanie okolicznych mieszkancow o tym ,ze w
      poblizu mieszka pedofil zwolniony z wiezienia ? noszenie obrozy pozwalajacej na
      okalizacje pedofila jak chca Francuzi ?

trudny problem sad

• jenisiej Giwi, czy Ty śpisz? 16.12.04, 00:37
      Bo tu wpadła jakaś załoga i rozpirza merytoryczny wątek. Jak znam życie, to
      znowu będzie na Perłę (pozdrawiam). Nie mówię, żeby od razu ciąć, ale może
      delikatnie dać do zrozumienia, że się nie godzi?

Całuski, Giwismile
      • marianna.rokita NO CO TY! GIWI CZUWA! 16.12.04, 00:49
    • marianna.rokita Wracajac do tematu masz kawalek uzasadnienia 16.12.04, 02:05
      W imieniu Rzeczypospolitej...
      Dowody (...) sprawstwa oskarżonego są spójne, logiczne, nierozerwalnie ze sobą
      powiązane i przez to wiarygodne. Dowody te przekonują, że oskarżony dopuścił
      się zarzucanych mu czynów (...) Dowody te i późniejszy publiczny sposób
      komentowania zarzutów i procesowych rozstrzygnięć (w tym powszechnie znane,
      częstokroć zwulgaryzowane przekazy medialne) przekonują również, że cały
      porządek społeczny i dobre imię Kościoła ucierpiało na tym, że w końcu
      procesowa zasada legalizmu musiała znaleźć zastosowanie. Natomiast nic
      dramatycznego nie stałoby się zasadom praworządności, gdyby sprawa ta dla
      państwowych organów ścigania “nie została wykryta”, lecz została roztropnie, w
      wyciszeniu, z zachowaniem godności zainteresowanych i w zgodzie z moralnością
      chrześcijańską pokierowana, a to z tej przyczyny, że tego i tylko tego od
      początku życzyli sobie zarówno ludzie świadomi zła, jakie wyrządzał ksiądz w
      dawnych i obecnych latach (...) jak i ci, którzy dowiedzieli się o gorszących
      faktach i pragnęli przywrócenia prawidłowych relacji w parafii (...) Zdaniem
      Sądu, nie w zamiarze urzeczywistnienia tego celu, Metropolita - bez
      przesłuchania kasety i bez obietnicy wydelegowania odpowiedniej osoby w celu
      porozmawiania w cztery oczy z ludźmi - “żądał nazwisk”.

Fragment uzasadnienia wyroku Sądu Rejonowego w Krośnie z 25.06.2004 r.
      • Gość: patience Re: Wracajac do tematu masz kawalek uzasadnienia IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.12.04, 06:16
        'Natomiast nic
        dramatycznego nie stałoby się zasadom praworządności, gdyby sprawa ta dla
        państwowych organów ścigania “nie została wykryta”, lecz została roztropnie, w
        wyciszeniu, z zachowaniem godności zainteresowanych i w zgodzie z moralnością
        chrześcijańską pokierowana'

Hmm taaak? na uniwersytetach nie ucza "prawa wedlug moralności
        chrzescijańskiej" ktorym moglby kierowac się sedzia przy rozstrzyganiu. Prawo
        islamskie w wielu przypadkach jest prawem panstwowym, ale w Polsce katolizacja
        szczesliwie jeszcze tak daleko nie zaszla. Nie ma znaczenia jak sobie wyobraca
        ten czy inny metropolita postepowanie z pedofilem (tu, jak widac, wyobraza
        sobie, ze to w ogole nie jest czyn naganny). Dla sedziego liczy sie wylacznie
        KK. Zasadom praworzadnosci sie staje niedobrze za kazdym razem, kiedy osoba
        pobierajaca wynagrodzenie za przestrzeganie prawa przestaje je przestrzegacsad
        Wlasnie o to mi chodzilo. Specjalnie dla 'gentelmanow' katolickich wyjasniam,
        ze pismem swietym sedziego jest kk i kpk a nie biblia, wewnetrzne uklady w
        klerze, lub tez efekty przekupywania lub zastraszania sie nawzajem przez
        oskarzonego lub jego mafijnych kumpli oraz swiadkow. Czy kopertowka byla czy
        nie, ten frament uzasadnienia swiadczy o daleko posunietej relatywizacji prawasad
        • marianna.rokita Re: Wracajac do tematu masz kawalek uzasadnienia 16.12.04, 19:11
          Widzisz Patience ?
          He He wyobrazam sobie ile bylo naciskow na sedziego ze strony arcybiskupa, KK,
          wiernych parafian i reszty podnożków.Nie sadzisz?
          Poza tym twierdzenie,ze prawo jest relatywizowane i stosowane "kazdemu wedle
          jego zaslug i uslug jest bezspornym faktem.
          Nie sadzisz chyba, ze pedofil z Dworca Centralnego dostalby tak lagodny wyrok
          jak ksiezulo...
          No ale jestesmy w katolickiej Polsce....
          Slabo mi sie robi.

Co do listu srodowiska branzy erotycznej juz prawie jest ukonczony.
    • marianna.rokita Grzech 1 16.12.04, 02:07
      Ksiądz skazany
      Na 10 miesięcy więzienia w zawieszeniu na 3 lata skazał sąd księdza Andrzeja Z.
      ze Skawic koło Skawoi za robienie zdjęć intymnych części ciała dziecka.

W czasie obozu Oazy (katolickiej młodzieżowej wspólnoty religijnej) ksiądz
      Andrzej Z. zrobił zdjęcia śpiącej dziewczyne, na których widać było jej intymne
      części ciała. Sprawa wyszła na jaw, gdy kapłan chciał wywołać film w Krakowie.
      Oprócz kary więzenia w zawieszeniu sąd zasądził 3 tys. złotych grzywny na rzecz
      fundacji pomagającej dzieciom oraz zakaz wykonywania zawodu pedagoga na okres 3
      lat. Ksiądz został odsunięty od obowiązków duszpasterskich. W czasie rozprawy
      Andrzej Z. przyznał się do zarzucanych mu czynów i prosił rodziców dziewczynki
      o wybaczenia.

• marianna.rokita Grzech 2 16.12.04, 02:08
      Ksiądz robił pornograficzne zdjęcia 6-latce?
      Kara od roku do 10 lat więzienia grozi księdzu jednej z podbeskidzkich parafii,
      którego żywiecka prokuratura oskarżyła o zrobienie zdjęć o charakterze
      pornograficznym sześcioletniej dziewczynce - dowiedziała się PAP w bielskiej
      prokuraturze okręgowej.

Prokuratura przesłała już akt oskarżenia w tej sprawie do żywieckiego sądu
      rejonowego.

Do zdarzenia doszło podczas ubiegłorocznych wakacji. Ksiądz wykonał zdjęcia w
      Międzybrodziu Żywieckim podczas obozu młodzieżowego, którego był organizatorem.
      Zdjęcia robił, gdy dziewczynka spała.

Do ujawnienia sprawy doszło, gdy jeden z pracowników punktu fotograficznego w
      Krakowie powiadomił policję po wywołaniu zdjęć, co się na nich znajduje.
      Policjanci zastawili pułapkę i zatrzymali A.Z., gdy przyszedł odebrać
      fotografie.

Przed prokuratorem oskarżony przyznał, iż wykonał zdjęcia, choć - w jego
      opinii - nie miały one charakteru pornograficznego.

• marianna.rokita Grzech 3 16.12.04, 02:09
      Ksiądz skazany za molestowanie uczennic
      Na dwa lata więzienia skazał Sąd Rejonowy w Białej Podlaskiej księdza Zbigniewa
      S. oskarżonego o molestowanie seksualne sześciu uczennic podczas lekcji
      religii - poinformowała rzeczniczka Sądu Okręgowego w Lublinie Barbara du
      Chateau.

Sprawa księdza katechety z Połosek (Lubelskie) toczyła się przy drzwiach
      zamkniętych. Ksiądz dobrowolnie poddał się karze.

"Sąd orzekł także wobec niego zakaz wykonywania zawodu nauczyciela i pedagoga
      szkolnego na okres 10 lat. Sąd przyjął, że te zachowania wobec pokrzywdzonych
      miały miejsce wielokrotnie w krótkich odstępach czasu" - powiedziała du Chateau.

Sąd zaliczył na poczet kary okres tymczasowego aresztowania Zbigniewa S., który
      w areszcie przebywał od 12 grudnia 2003 r. Prokuratura oskarżyła Zbigniewa S. o
      to, że w okresie od września 2000 do listopada 2003 podczas lekcji religii
      doprowadzał uczennice do poddawania się czynnościom seksualnym. Najstarsza z
      pokrzywdzonych ma obecnie 13 lat, a najmłodsza - 8.

Ksiądz w śledztwie nie przyznawał się do winy. Zeznał w prokuraturze, że nie
      dotykał dziewczynek w intymne miejsca. Powiedział, że sadzał je sobie na
      kolanach i głaskał je po głowach.

Drugim oskarżonym w tej sprawie jest dyrektor szkoły w Połoskach Jan F.,
      któremu prokurator zarzuca, że choć był informowany o molestowaniu, to nic nie
      zrobił, aby temu zapobiec, a wręcz usiłował ukryć przestępstwo i chronić
      księdza, nakłaniając rodziców do wycofania obciążających księdza oskarżeń. Nie
      zawiadomił o przestępstwie ani policji, ani kuratorium.

Jan F. także nie przyznał się do winy. Twierdził, że nic nie wiedział o
      molestowaniu seksualnym, a matki mówiły mu tylko o tym, że ksiądz bierze
      dziewczynki na kolana. Grozi mu do pięciu lat więzienia.

• Gość: Krzys52 Mysle, ze kk powinien zwrocic to co nakradl a IP: *.proxy.aol.com 16.12.04, 06:16
      swymi pedofilami, przekretasami i klamczuchami zajac sie powinien w nastepnej
      kolejnosci.

Przede wszystkim oczywiscie kk WON z panstwa i kieszeni podatnika.

Ciesze sie, zaczynasz przegladac na oczy surprised))
      .
      Pozdrawiam
      K.
      • Gość: patience Re: Mysle, ze kk powinien zwrocic to co nakradl a IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.12.04, 06:27
        heh, cala elita polityczna w Polsce kradnie jak najeta, moim zdaniem. Nie widze
        wlasciwie powodu zeby wymagac od katolickiego kleru - lub tez spodziewac sie -
        ich szczegolnej uczciwosci. Wieksza wage przykladam do tego, zeby prawo jednak
        funkcjonowalo w Polsce. Oznacza to, ze nie moze byc wylaczana przestepcow z
        zasiegu hodeksu karnego ze wzgledu na ich przynaleznosc organizacyjna. Powiem
        na przykladzie, ze skoro pedofila mozna wylaczac z zasiegu kodeksu karnego i
        jeszcze napisac bezczelnie w uzasadnieniu wyroku, ze 'zasadom praworzadnosci
        nic by sie nie stalo', to tym bardziej mozna wylaczac zlodzieja. Zlodziej
        popelnia przeciez przestepstwo mniej drasatyczne niz gwalciciel dzieci.
        • Gość: Krzys52 Re: Mysle, ze kk powinien zwrocic to co nakradl a IP: *.proxy.aol.com 16.12.04, 15:26
          >>heh, cala elita polityczna w Polsce kradnie jak najeta, moim zdaniem. Nie
          widze wlasciwie powodu zeby wymagac od katolickiego kleru - lub tez spodziewac
          sie - ich szczegolnej uczciwosci>>
          .
          ;
          Odbieram powyzsze jako wyraz rezygnacji. Moze i ja powinienem powiedziec "nie
          widze (juz) wlasciwie powodu zeby wymagac od katolickiego kleru...".

To wszystko co zaprezentowal irlandzki zakonnik mowie kretynom od dziesieciu
          lat. Odpowiedz otrzymuje od nich niezmiennie jedna: jedynie zniszczenie tego
          parszywego kosciolka wyjdzie na dobre zarowno Polsce jak i Polakom.
          A tak to obiecujaco wygladalo w 1989r.
          .
          Pozdrawiam
          K.
      • marianna.rokita krzysiek 16.12.04, 19:20
        gdyby KK mialby oddac wszystkie zaleglo podatki ( gdbyby prawo raz chociaz
        wbrew swojej zasadzie zadzialalo wstecz ) to musieliby zlicytowac sanktuarium w
        Licheniu, ba nawet bazylike swietego Piotra, dziela sztuki itd.
        Ostatnio bylam w sanktuarium w Licheniu, gdyz wiozlam moje potwory na poznanska
        wystawe i postanowilam zboczyc nieco z trasy i obejrzec dzielo.
        Gdy zobaczylismy to "cudo" mowiac mlodziezowo, "opadly nam koparki". Ale
        wracajac do tematu gdby KK zaczal hi hi licytacje sanktuarium w Licheniu firma
        Rokita And Partners ( prawdziwa nazwa mojej firmy ) staje do przetargu. Kuźwa
        nie stac mnie ( jeszcze) ale gotowabym byla wplacic vadium przetargowe,zeby
        zobaczyc miny co po niektorychsmile
        W ogole, chyba wykrece numer i wysle swoje zdjecia Urbanowi z Lichenia, niech
        se walnie Marianna Rokita na pielgrzymce smile A ja juz dopisze reszte mimo,ze
        generalnie Urban jest mi obrzydliwy.

• marianna.rokita A nasi ksieza?????Kiedy? 16.12.04, 19:45
      Papież podpisał wydalenie księży-pedofili
      Papież Jan Paweł II osobiście zaaprobował wydalenie ze stanu duchownego dwóch
      irlandzkich księży skazanych za molestowanie seksualne dzieci - poinformował
      rzecznik irlandzkiej diecezji Ferns.

"Diecezja potwierdza, że dwaj księża, skazani za pedofilię, zostali wydaleni ze
      stanu kapłańskiego" - powiedział ksiądz John Carroll z diecezji Ferns w
      południowo-wschodniej Irlandii.

Są to pierwsi księża irlandzcy, wobec których papież podjął taki krok
      dyscyplinarny. Jest to "decyzja najwyższej instancji - Stolicy Apostolskiej" -
      dodał duchowny, by podkreślić, iż jest to decyzja bezapelacyjna.

Biskup Ferns Eamonn Walsh wysłał dokumentację dotyczącą obu księży do Watykanu,
      domagając się ich wykluczenia. Papież w ubiegłym miesiącu udzielił na to zgodę -
      powiedział rzecznik diecezji.

Kościół nie podał personaliów księży, ale wiadomo, że tylko dwóch kapłanów z
      diecezji Ferns było sądzonych za molestowanie nieletnich. Jeden z nich otrzymał
      w 1998 roku wyrok czterech lat więzienia, drugi - rok w zawieszeniu.

W 1999 roku samobójstwo popełnił ksiądz z diecezji Ferns Sean Fortune, któremu
      zarzucono 66 przypadków molestowania bądź gwałtu na chłopcach, których miał się
      dopuścić w ciągu 20 lat. Fortune zabił się przed rozpoczęciem procesu. Ówczesny
      biskup diecezji, Brendan Comiskey, ustąpił w kwietniu 2002 roku, przyznając, że
      za mało uczynił, aby zapobiec przestępstwom przypisywanym Fortune'owi. Była to
      najgłośniejsza sprawa związana z pedofilią duchownych w Irlandii.
    • marianna.rokita wlaczcie sobie dzis "Przeswietlenie"na TVN 24 16.12.04, 20:38
      ciekawy temat dotyczacy KK..... ( m.in Swiatynia Opatrznosci Bozej)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka