Dodaj do ulubionych

TVN 24 - zalosna, zasciankowa TV

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.04, 17:34
Przelaczylem 30 minut temu, na ten, pozal sie boze, program informacyjny. Najpierw dluga rozmowa jakichs 2 smutasow, potem jakis reportaz z Ukrainy, potem reklamy, jakies bzdury o swietach. A teraz jakis program o bankach. Czy oni sa chorzy !? Tam na swiecie wydarzyl sie jeden z najwiekszych kataklilizmow naturalnych we wspolczesnych czasach, najwieksze trzesienie ziemi od 40 lat !, ponad 7000 ofiar smiertelnych jak na razie (i rosnie), nawet Polacy byli zmiatani przez wode do morza pare godzin temu, a ja patrze sie teraz z niedowierzaniem na magazyn "Portfel" ! Po prostu nie moge w to uwierzyc ... Cale szczescie ze mam BBC World. A to cos o nazwie TVN24 wylatuje na zawsze z mojej lisy ulubionych w tunerze. P.S. A teraz mowia o jakims Malyszu. Naprawde przecieram oczy z niedowierzania ...
Obserwuj wątek
    • Gość: aaa constant - zalosna, zasciankowa persona IP: *.aster.pl / *.aster.pl 26.12.04, 21:44
      Masz bucu kartoflany tylko kilka kanałów że tak narzekasz ? W obecnych czasach
      możesz sobie wybierać węc przestań kłapac dziobem a znajdź sobie taki który ci
      odpowiada. Ja mam blisko setkę kanałów a korzystam zaledwie z kilkunastu .
      Reszta mnie nie obchodzi .
      • Gość: constant Re: constant - zalosna, zasciankowa persona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.04, 00:45
        Twoj atak na mnie, zamiast wypowiedzi co do meritum sprawy, mowi o Twoim poziomie znacznie wiecej niz Twoj komentarz o moim. Skad ta agresja ? Po skojarzeniu "kartoflanym", domyslam sie ze przezarlos sie, aaa, tradycyjna polska salatka w te swieta i cierpisz. I stad ten jek "aaa", i ta frustracja ? Polecam wiecej samodyscypliny na przyszlosc suspicious

A ze nie rozumiesz mojego oburzenia na TVN24, wyjasnie Ci. Choc uwazam ze, po raz kolejny, to Ty sie osmieszasz sugerujac ze ktos kto ma kilka kanalow jest "bucem".

Mam okolo 2 czy 3 tysiecy kanalow, w "favourites" okolo 60 na ktore czasami zerkam. O dzisiejszej "apokalipsie", a katastrofa jest to tak powazna, ze zasluguje, IMHO, na ta nazwe, dowiedzialem sie dzisiaj z BBC. Przelaczajac pozniej miedzy CNN, CNBC i TVN24 doznalem szoku. Wszystkie wymienione stacje, oprocz TVN24, przerwaly swoje regularne programy - wiekszosc czasu poswiecajac relacjom na zywo i przekazywaniu ciagle nadchodzacych nowych informacji. Tymczasem TVN24, jedyna polska stacja o takim profilu, przez 40 minut, podczas ktorych patrzylem sie z niedowierzaniem, nawet o tym nie wspomnialo ! Dla *mnie* nie ma to wiekszego znaczenia. Rzeczywiscie, moge sobie przelaczyc (co zazwyczaj robie, nieznoszac nadajacych w 4:3, zacofanych technicznie polskich stacji). W przeciwienstwie do Ciebie jednak, potrafie pomyslec nie tylko o sobie. I to, ze jedyna polska stacja typu News24, dla wielu badaca jedyna w ogole (czy to z braku mozliwosci technicznych, czy tez z powodu nieznajomosci angielskiego) nadaje w taki sposob jak napisalem, szokuje i przeraza mnie. Stad przymiotnik "zasciankowa". A Ty masz jakis argument ?
        • Gość: aaa Re: constant - zalosna, zasciankowa persona IP: *.aster.pl / *.aster.pl 27.12.04, 01:08
          Dalej nic nie rozumiesz . Nie podoba ci sie TVN24 bo nie było twoich ulubionych
          informacji katastroficznych . Ja tych informacji mam powyżej uszu (pełno ich na
          rożnych stacjach)i drażnią mnie tacy jak ty którzy wymagają żeby każdy kanał
          zawsze spełniał ich zachcianki . Bardzo irytują cię cudze epitety ale sam nimi
          szafujesz . Twoje epitety dobre a innych nie . Jak to sie w Polsce nazywa ?
          Więc daruj sobie śmieszne pouczenia i spróbuj być bardziej wyrozumiały dla
          innych to i w stosunku do ciebie inni będą wyrozumiali .
          P.S.Jak mnie drażnią jakieś programy , filmy czy reklamy (a drażnią), uciekam
          na inne kanały .
          • Gość: wstan Pogoda w TVN IP: 212.244.84.* 27.12.04, 05:32
            Jest kilka minut przed 16 a panienka mowi,dzis przed poludniem pokaze sie
            slonce i.t.d. zdaza sie im to b. czesto,mnie to wkurza.
            • Gość: dziadek Re: Pogoda w TVN IP: *.crowley.pl 27.12.04, 17:06
              Tak się dzieje zawsze, bo pogodę nagrywają dzień wcześniej i dopiero
              wieczorem puszczają aktualną /tak też jest w meteo/.
        • Gość: hmm Re: constant - zalosna, zasciankowa persona IP: 62.148.83.* 27.12.04, 14:03
          Szkoda ze wsród tych 3 tyś kanałów nie masz ani jednego, dzięki któremu
          nauczyłabyś się angielskiego... "favourites" - hmm... troszke nie tak się to
          pisze.. no chyba, że chciałaś zaimponować językiem francuskim.. w takim razie
          zwracam honor, co nie zmienia faktu, że nie masz racji, ale polemika z Tobą
          wydaje się być niepotrzebna. Pozdrawiam
          • Gość: max Re: constant - zalosna, zasciankowa persona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.04, 14:20
            > Szkoda ze wsród tych 3 tyś kanałów nie masz ani jednego, dzięki któremu
            > nauczyłabyś się angielskiego... "favourites" - hmm... troszke nie tak się to
            > pisze..
            przyganiał kocił garnkowi, Boże co za głąb i jeszcze innym będzie wytykał że
            nie umieją angielskiego , czy ty w ogóle coś z angielskiego rozumiesz????
            bo chyba nie bardzo skoro różnic w american i british english nie dostrzegasz,
            ehhh, zacytuje ciebie:
            " polemika z Tobą wydaje się być niepotrzebna"
          • Gość: user of english do językoznawcy IP: 217.96.44.* 27.12.04, 18:24
            a jak twoim zdaniem pisze się "favourites"?
            -troszkę inaczej czyli jak?
            -może z amerykańska jakoś?

podziel się wiedzą,bo ten co napisał słowo"favourites" zrobił to lepiej niż
            dobrze

I ZNAJDZ SOBIE KANAŁ DLA SIEBIE SAMEGO CELEM SPRAWDZENIA SŁOWA O KTÓRYM JAK
            WIDAĆ NIE MASZ PODSTAWOWEGO POJĘCIA,W ZADNYM JEZYKU
    • magdusia8 Re: TVN 24 - zalosna, zasciankowa TV 27.12.04, 10:22
      constant, masz mentalność plotkary z magla i pamięć króliczą. Bam już z główki
      wyleciał? A jeś "rozmowa dwóch smutasów" cię nudzi, bo jesteś w stanie skupić
      się wyłącznie na kinie akcji, to takich kanałów jest mnóstwo. Polecam jakiś dla
      dzieci np. z odlotowymi agentkami.
    • Gość: x ale na BBC masz w kołko powtarzane to samo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.12.04, 10:27
      do tego BBC to kanał posiadajacy ludzi na całym swiecie czego o TVN chyba
      powiedziec nie mozna.
      Napewno beda informowac jak cos bedą wiedzieć.
      • Gość: Varg A na TVN24 to nie? IP: *.citibank.com 27.12.04, 11:48
        • Gość: ja Re: A na TVN24 to nie? IP: *.10.12.vie.surfer.at 27.12.04, 12:36
    • panatha Re: TVN 24 - zalosna, zasciankowa TV 27.12.04, 11:55
      przyznam ze mnie tez irytuje wekendowy program tvn24, zdaje sie ze tvn24 nie
      bardzo wie co ma w soboty i niedziele nadawac, niby to kanał informacyjny ale w
      wekendy to puszczaja jakies programy typu zdrowie jakis raport,program
      kalejdoskop- to wogóle nie program informacyjny, zdaje sie ze mozna jeszcze
      zniesc magazyn wekendowy w którym wypowiadaja sie dziennnikarze, reszta to
      wekendowe dno
      • Gość: MAr Re: TVN 24 - zalosna, zasciankowa TV IP: *.238.86.7.adsl.inetia.pl 27.12.04, 12:13
        Niestety polskie stacje "informacyjne" są do kitu, najlepszym przykładem jest
        "pierwsze radio informacyjne" TOK FM, zamiast informacji nadają "wywiady" z
        wróżkami i astrologami, słuchacze tam dzwonią, podają datę urodzenia a
        kretyn-prowadzący z kretynką-wróżką udzielają słuchaczowi "informacji" o
        przyszłości słuchacza, zastanawiam się czy ludzie są kretynami i po prostu nie
        mogą się obejść bez takich idiotyzmów, czy raczej te stacje starają się robić z
        ludzi kretynów? Tylko po co? Może dlatego, że tam kretyni pracują?
    • Gość: nizki Re: TVN 24 - zalosna, zasciankowa TV IP: *.katowice.sdi.tpnet.pl 27.12.04, 12:26
      Zaczynam dzień od TVN24 i na nim kończę. Jest to dla mnie wiarygodne źródło
      informacji okraszone wyważonymi komentarzami. "Smutasów" nie zauważyłem.
      Sensacji nie szukam. Współczuję ofiarom tsunami, ale sprawy bezpośrednio
      dotyczące Polski bardziej mnie interesują. Dlatego wolę tak krytykowane przez
      constanta reportaże z Ukrainy czy wiadomości i komentarze dotyczące naszej
      gospodarki czy polityki. Wolę więc naszą "zaściankową" TVN24 niż stacje
      szukające sensacyjnego bełkotu i kreowanie gorących, najczęściej
      niesprawdzonych "breake'ow".
    • Gość: eks-widz Re: TVN 24 - zalosna, zasciankowa TV IP: *.aster.pl / *.aster.pl 27.12.04, 12:57
      Na tym się nie kończą "atrakcje" TVN: błędy literowe w napisach
      informacyjnych, błędy językowe prezenterów, w tym także gramatyczne. Do tego
      niewyraźna, często też z błędami gramatycznymi wymowa prezenterek TVN
      Meteo..Super!
    • Gość: Maria Re: TVN 24 - zalosna, zasciankowa TV IP: *.ssn.pl / 62.233.172.* 27.12.04, 13:11
      Bardzo lubię TVN24. Faktycznie ostatnio dużo w tym programie gadających głów, i
      dłużyzny się też zdarzają, ale generalnie w programie są wiadomości prawdziwe i
      aktualne. Brakuje czasami takiego "pazura" jak to było na początku. Wierzę, że
      w Nowym Roku nie zabranie pomysłów aby nas zachęcić do oglądania tego programu.
    • kamiill przeswietlenie 27.12.04, 13:28
      to prawda, ze tvn24 znaczaco odbiega od np. bbc czy cnn, no ale nie ma sie co
      oszukiwac - dysponuje malym ulamkiem ich budzetu. dlatego wlasnie sadze, ze nie
      mozna az tak wieszac na niej psow. po prostu maja duzo wpadek. to na tyle.

ja raczej chcialbym poruszyc temat chyba najjasniejszego punktu programu tvn24,
      a mianowicia "przeswietlenia" t. sekielskiego i a. morozowskiego. moim zdaniem
      bezapelacyjnie najlepszy tego typu program na antenie polskiej tv.
      • Gość: martyna Re: przeswietlenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.04, 13:38
        mnie tez drażnią ich powtórki, ale to i tak njalepszy program jaki wygenerowały
        polkie mass media. TVN24 oglądam odkąd pojawiło się na C+ i mimo wszystko jestem
        zadowolona... bardziej niż dziennikarki tvn 24 drażnią mnie rozwrzeszczane
        babsztyle na cnn czy bbc, albo lalunie z fox news czy cbs...
    • Gość: screen e tam! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.04, 13:39
      Dziekujemy za krytyke
    • Gość: M :)) Re: TVN 24 - zalosna, zasciankowa TV IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.12.04, 14:02
      Tez pierwsze zdjęcia zobaczyłem na BBC - faktem jest,że TVN nie pokazywał
      zdjęć, ale przekazywał wiadomości o tym zdarzeniu w napisach.. Początkowo nic
      nie zapowiadało takiej tragedii- więc skupili się na Ukrainie- ja nie mam do
      nich żalu- poza tym to najlepsza informacyjna telewizja w Polsce- pare lat temu
      czekałbyś do głównego wydania dziennika w jedynce.. Dzieki bogu istnieje coś
      takiego jak pilot- zawsze możesz przełączyć - pozdrawiam serdeczniesmile
      • Gość: magolak Re: TVN 24 - zalosna, zasciankowa TV IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.04, 14:30
        Przede wszystkim TVN 24 nie ma takiej rozbudowanej sieci reporterów na całym
        świecie jak tuzy BBC czy CNN. To należy zaliczyć pewnie do jej zaściankowości.
      • Gość: bziak Re: TVN 24 - zalosna, zasciankowa TV IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.12.04, 14:35
        Dla mnie TVN24 to bardzo dobry program informacyjny. Ile krajów (małych) ma
        swój 24h program informacyjny. Porównywanie z CNN czy BBC to nieporozumienie bo
        tych przedsięwzięć nie można porównywać. Z resztą jak to powiedziała Jolanta
        Pieńkowska w jednym z wywiadów - "żeby się czegoś dowiedzieć trzeba oglądać
        TVN24". Na TVP zazwyczaj dzieje się tylko wokół księży.
        A co do tematów... nie tylko trzęsienie ziemi się wydarzyło.
        • Gość: Dawid Re: TVN 24 - zalosna, zasciankowa TV IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.04, 14:45
          Gość portalu: bziak napisał(a):

> Dla mnie TVN24 to bardzo dobry program informacyjny. Ile krajów (małych) ma
          > swój 24h program informacyjny.

Wegry maja dwa takie kanały.

>Na TVP zazwyczaj dzieje się tylko wokół księży.

Polityczne filipki mogłeś sobie darować.

> A co do tematów... nie tylko trzęsienie ziemi się wydarzyło.

A coś wazniejszego się zdarzyło ignorancie?
          • Gość: 2mek Re: TVN 24 - zalosna, zasciankowa TV IP: *.cchbc.com 27.12.04, 15:40
            Ukraina się zdarzyła Dawidku.

Współczuję ofiarom w Azji Płd-Wsch ale wydarzenia na Ukrainie są dla mnie
            bardziej interesujące.
            Poza tym TVN24 informował o katastrofie całkiem obszernie. Była rozmowa z matką
            jakiejś turystki itp. Tyle że to wydarzyło się w niedzielę rano i informacje
            szły przez całą niedzielę.

• Gość: bziak Re: TVN 24 - zalosna, zasciankowa TV IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.12.04, 15:50
            Nie tylko trzęsieniem ziemii świat żyje. Rozumiem jeśli by o tym nie
            powiedzieli.
            • Gość: bziak Re: TVN 24 - zalosna, zasciankowa TV IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.12.04, 15:55
              Zgineło 23000 osób. ubolewam, ale czy w związku z tym w TVN24 mamy mieć 23h
              informacji z Azji? Pamiętaj też że telewizja to obraz, a z tych miejsc zdjęć
              brakuje a powtarzanie tego samego jest nudne.

Podliczmy ile osób umiera codziennie z głodu w Afryce - czy mamy to oglądać
              LIFE, a ilu umiera na AIDS - czy tez chcesz mieć z tego transmisje? Może
              pomyliłeś RealityTV z TVN24??
    • Gość: nvt42 Re: TVN 24 - zalosna, zasciankowa TV IP: *.crowley.pl 27.12.04, 15:42
      Wiecej tolerancji (przeciwienstwo zasciankowosci)
      Jestem za powrotem publicznych egzekucji, najlepiej w telewizji.

"ponad 7000 ofiar smiertelnych jak na razie (i rosnie)" az slinka leci!

Co tydzien wybiera sie "oszolomow tygodnia" (ksiedza - jakis Popieluszko,
      katolika - kotrowersyjnego, czyli takiego co uwaza ze rodzina jest np. do
      wychowywania dzieci, itp.) a potem rzuca lwom na pozarcie.
      Taka nowa swiecka - postepowa tradycja.
    • Gość: p00chatek Re: TVN 24 - zalosna, zasciankowa TV IP: 212.244.249.* 27.12.04, 15:59
      Niestety contrast ma racje. TVN24 jest zasciankowa i zalosna. W 3/4 "jedzie"
      nie na zywo (jak sie ciagle chwali), ale na nagranych wczesniej materialach
      (re: panienka o 16 mowiaca, ze dzisiaj pokaze sie slonce). Mysle, ze nie
      przesadze mowiac, ze od czasu "odejscia" Lisa z TVN stacja ta (oraz
      jej "wytforek/potforek" - TVN24) leci w dol az milo popatrzec - chodzi mi o
      profesjonalizm... Na cale szczescie mamy jeszcze inne kanaly... CNN, BBC...
      • Gość: ntg Re: TVN 24 - zalosna, zasciankowa TV IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.12.04, 16:37
        Ja również zaczynam i kończę dzień z TVN 24. Czyżbym była żałosna i zaściankowa?
      • Gość: constant Re: TVN 24 - zalosna, zasciankowa TV IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.04, 12:49
        misiu, "contras", to byli w nikaragui bodajze ... wink
    • Gość: beLLiCoSe Re: TVN 24 - zalosna, zasciankowa TV IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.04, 16:35
      telewizyjne buraki. nic tylko szlafrok, kapcie i zapping po x-tysiacach kanalow
      z czego polowa to reklamy
    • genekgenek Re: TVN 24 - zalosna, zasciankowa TV 27.12.04, 16:49
      TVN 24 często mnie irytuje, ma powtórki, bywa, że popełniają błędy ale
      przyznaję, iż najczęściej włączam telewizor na tę stację.
      Drażnią mnie sztuczne pozy prezenterek. Całkiem fajne dziewczyny a robią z nich
      cudaki...( Na swój użutek nam gorsze słowo! )
      Jednak TVN 24 nie podlizuje się partiom i ludziom władzy. Potrafią zaprosić
      polityka i wiadomo jest, że nie będą unikać niewygodnych pytań. Kulturalnie ale
      bezwzględnie pokazują ich niekompetencje.
      Nowe wiadomości są u nich najszybciej. Od nich dowiedziałem się o katakliźmie
      gdy jeszcze mówiono o300 ofiarach - oczywiście była to informacja pisana.
      Nikt tak jak TVN 24 nie pokazał tragedii w Biesłanie i ukraińskiej rewolucji.
      Najczęściej oglądam Bilans i Prześwietlenie. Bilans to przede wszystkim dużo
      różnych ekspertów. Sporo pomyłek ale są najszybciej z informację.
      Prześwietlenie to perełka. Lekkość, dowcip i walec drogowy e jednym. Dziwię się
      politykom, że tam występują. Czy to odwaga czy głupota? Wygrywają jednak
      widzowie...
      • Gość: olo A mi sie podoba tvn24 IP: 80.51.252.* 27.12.04, 17:26
        Może nie jest to kanał idealny, ale mi się podoba. Lubie go ogladać, a w
        szczególności Panią Justyne Pochanke - moim zdaniem najlepszą prezenterkę w
        Polsce. lubie także "Prześwietlenie" tylko godzina mi troche nie pasuje,
        dlatego tez ogladam powtórki.
        pazdrówki dla zespołu tvn 24
        • Gość: Piotrek/// "Prześwietlenie" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.04, 17:55
          Prześwietlenie Sekielskiego i Morozowskiego faktycznie jest najlepsze! Czy są
          kaieś powtórki na TVN w rozsądnych godzinach?
          • kamiill Re: "Prześwietlenie" 27.12.04, 18:43
            no najsensowniejsza jest o 24. reszta (12:30 i chyba 18:30) to ciezko, zawsze
            jeszcze zostaje pierwsza emisja czyli 20:30.
    • perlit Re: TVN 24 - zalosna, zasciankowa TV 27.12.04, 18:22
      dobrze że nie mam telewizora smile)) pzdr pa
      • Gość: angol Re: TVN 24 - zalosna, zasciankowa TV IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.04, 00:41
        Osobnik ktory napisal ze TVN 24 jest zasciankowa podniosl mnie na duchu.Ciesze
        sie ze sa jeszcze ludzie logicznie myslacy.Jaka jest cala grupa ITI TVN.To moze
        lepiej sie juz nie wypowiadac.A tych 2 smutnych panow,ktorzy probuja przyblizyc
        sie do fantastycznego duetu Mann-Materna.Goscie sa delikatnie rzecz
        nazywajac.ZALOSNI.Jak caly ten kanal zreszta!!!
        • Gość: wax Re: TVN 24 - zalosna, zasciankowa TV IP: 217.153.131.* 29.12.04, 05:04
          Przepraszam cię Angol, ale piszesz jak debil. Na pewno słyszałeś o przecinku i
          ciągu przyczynowo - skutkowym. Chyba, że jesteś ze Śląska.
    • Gość: e Re: TVN 24 - zalosna, zasciankowa TV IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.04, 17:41
      taa... ludzie, którzy przeżyli ta katastrofę to tylko marzą o tym żeby wysłać
      im tam stado reporterów i pokazywać ich tragedie... a reszta stada siedzi przed
      telewizorami i krytykuje że zdjęcia mało tragiczne, tu nie widać fali, tam pan
      wygląda na zbyt szczęśliwego jak na taką tragedię. pieknie jest upajać się
      cudzym niszczęściem...
      a jak ty byś się czuł jakby pierwszym samolotem nie przylecieli ratownicy tylko
      reporterzy?
      • Gość: constant Re: TVN 24 - zalosna, zasciankowa TV IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.04, 22:50
        To w sporej mierze wlasnie reporterzy, przyczyniajac sie do naglosnienia skali tej tragedi, sa "katalizatorem" rozmaitych akcji ratunkowych. Oczywiscie ze ucieszylbym sie widzac jakichkolwiek ludzi zainteresowanych tym co sie dzieje, gdybym siedzial na plazy w Phuket, po tym jak moj hotel i wszystko co mialem (a oby tylko to) zostalby zniszczony przez zywiol. Ze o koordynacji akcji poszukiwawczej zaginionych, prowadzonej wlasnie przez BBC, juz nie wspomne. Ale rozumiem Twoj punkt widzenia, Ty przeciez ogladasz TVN24, a tam to tylko taka sensacyjka gdzies bardzo daleko ... Coz, tylko potwierdzasz ze mialem racje w swoim pierwszym poscie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka