Dodaj do ulubionych

Przygody "dobrego"wojaka Macieja

14.01.05, 02:23
Cytuje:
Filip Kaczmarek, eurodeputowany PO i były szef NZS na poznańskim
uniwersytecie, pamięta, że w roku 1989 trwał tam jak w całym kraju bojkot
studium wojskowego. Kaczmarka wezwano do rektora, gdzie usłyszał, że nie
wszyscy studenci chcą likwidacji zajęć wojskowych. - I pokazano mi list
podpisany przez 21 osób, które tego nie chciały, bo zostałyby pozbawione
możliwości obrony Ojczyzny - wspomina Kaczmarek. - Wtedy dowiedziałem się o
istnieniu Romana Giertycha.
Obserwuj wątek
    • Gość: Krzys52 Narodowcy wiernie sluzyli Ojczyznie takze jako kom IP: *.proxy.aol.com 14.01.05, 02:37
      komunisci. Bo nie wazne pod jakimi sztandarami sie sluzy - istotne jest by
      sluzyc jak najlepiej. surprised))

Filipski czy Poreba to tylko bardziej znane narodowe komuchy. W 68 roku wlasnie
      narodowi komunisci wiedli prym. Nie bylbym zaskoczony gdyby aktualnie nosili
      baldachim nad ksiedzem. Takze na tym F. byl jeden, ze dwa lata temu - a moze
      dwoch...
      .
      Pozdrowienia
      K.
      • Gość: patience Re: Narodowcy wiernie sluzyli Ojczyznie takze jak IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.01.05, 03:01
        a owszem, nosza.

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=19437107&a=19437252
        • Gość: Krzys52 Ten "narodowy-komunizm" wymaga doprecyzowania IP: *.proxy.aol.com 14.01.05, 03:31
          albowiem bardzo latwo mozna pomylic tu komuniste narodowego z komunista
          narodowcem. Przed wojna, oraz krotko po niej, pierwszy byl komunista ktory
          odrzucal sowiecki internacjonalizm - uwazal, ze komunizm winien byc
          zakotwiczony lokalnie, ze uwagi na specyficzne uwarunkowania. Innymi slowy,
          komunista narodowy byl przede wszystkim komunista.
          Ten drugi, komunista narodowiec zrodzil sie w zasadzie po wojnie na bazie
          takiego np. NSZ, ND, oraz Falangi - z przedwojennych narodowcow ktorzy
          wczesniej z komunizmem nie mieli nic lub wiele wspolnego (z wyjatkami
          oczywiscie). Zorganizowani byli w takim np. PAXie ale sporo ich przylepilo sie
          takze do PZPR, SL, czy SD. Komunista narodowiec, w odroznieniu od komunisty
          narodowego, ma to do siebie, ze akceptuje kazda ideologie panstwowa byle, w jej
          ramach, mial moznosc realizowania swych celow.
          • Gość: patience Re: Ten "narodowy-komunizm" wymaga doprecyzowania IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.01.05, 03:37
            tez slusznie prawisz. Komunisci narodowi to zupelnie inna zwierzyna niz
            narodowcy, wiecej mieli wspolnego z pozniejszym eurokomunizmem niz z
            giertychowcami na jakimkolwiek etapie. tyle ze wydaje mi sie, ze w dzisiejszych
            czasach z komunistow narodowych juz nic nie zostalo, a narodowcy maja sie
            swietnie, tym razem noszac baldachimy. Zreszta w polsce komunisci narodowi maja
            calkiem heroiczny okres, kiedy (jeszcze jako KPP) przeciwstawili sie Stalinowi.
            Malo kto o tym wie, ale pierwsze szwadrony smierci stalin wlasnie do Polski
            wyslal, bo KPP organizowalo calkiem skuteczne drogi ucieczki z ZSRR. Miedzy
            innymi z jednej z takich drog skorzystal Trocki.
            • Gość: Krzys52 Re: Ten "narodowy-komunizm" wymaga doprecyzowania IP: *.proxy.aol.com 14.01.05, 03:44
              Po krotce komunista narodowiec, czyli taki powiedzmy Giertych czy Piasecki, to
              tan sam ktorym tak brzydzil sie Marszalek Pilsudski. To ta sama swolocz ponad
              ktora, zdaniem, Marszalka, gorszej swoloczy nie bylo. Ci sami palkarze oraz
              polski kaduk.
              • Gość: patience Re: Ten "narodowy-komunizm" wymaga doprecyzowania IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.01.05, 03:51
                hehe mam taka ksiazke o Pilsudskim i tam sa fragmenty jego listow. Uprzejmie
                powiem, ze pisal tym samym jezykiem co mowil, a o tej swoloczy faktycznie
                niewybrednie sie wypowiadal. "Brzydzil sie' to malo powiedziane, hihi
                • Gość: v2 Re: Ten "narodowy-komunizm" wymaga doprecyzowania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.05, 18:48
                  ok, to kto Wam się podoba? Aktualni liberalni czerwoni? Samoobrona? Nadredaktor
                  Michnik? A może podobacie się tylko sami sobie?
                  • Gość: Krzys52 Re: Ten "narodowy-komunizm" wymaga doprecyzowania IP: *.proxy.aol.com 15.01.05, 07:43
                    czy mowisz do nas, czy do nich? smile)
          • Gość: :) komunista narodowiec! :) IP: *.dip0.t-ipconnect.de 18.01.05, 03:15
            czyli narodowy socjalista - NSPAP
            smile))))))))))))))))))))
    • Gość: atp wasza perfidia jest znana nie od dzis IP: *.rev.stofanet.dk 14.01.05, 15:53
      Zebyscie mowili o nim ze pedofil, bandyta,stalinowiec to nikt wam nie uwierzy,
      nie macie po prostu juz nic na obrone swoich bandyckich partii, to probujecie
      isc metoda typu "ks.Jankowski". Macie cos to prosze dowody na stol. Swoich
      bandytow ubeckich zakrywacie a wine zrzucacie(staracie sie) na innych.
      Zaczynacie sie robic bardzo prymitywni, co oznacza ze wasz kres zbliza sie ku
      koncowi.
      • Gość: Janek Zero atp z IP: *.rev.stofanet.dk ma czelność ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.05, 15:56
        Ma czelność zabierać głos gdy Polacy dyskutują.
        • Gość: atp napewno lepszy od ciebie IP: *.rev.stofanet.dk 14.01.05, 16:40
          To Polacy juz nie moga za granica mieszkac? Sami przeciez ich tam wysylacie.
          Nigdy sie z tym nie krylem ze tutaj mieszkam, robaczku.
      • dana_international ATP 14.01.05, 15:57
        Laski sie cholernie przejely tym co do nich muwisz.
        Jestes ich idolem.Napewno.

ATP spadaj stad lalunia dunsko, dac ci telefon do mnie?
        Ja jestem akt. a ty ? Jak mi dasz milion do sie pobawimy w kolejarza.

• Gość: atp nie ze mna te numery,pedale IP: *.rev.stofanet.dk 14.01.05, 17:06
          Popedalic sie mozesz ze swoimi politycznymi bracmi, z partii znanych!
          Za taka propozycje, dostal bys ryju.
        • ruff marianno, od tej rozwiazlosci seksualnej straszne 14.01.05, 17:15
          bledy ortograficzne popelniasz. a moze to wplyw koszernej diety?smile
          • marianna.rokita Re: marianno, od tej rozwiazlosci seksualnej stra 14.01.05, 17:22
            Ruff, pokaz mi te moje bledy ortograficzne no dawaj smile

• ruff droga salomeo, popatrz tylko co twoje izraelskie 14.01.05, 17:50
              alter ego wypisalosmile taki lapsus!
          • Gość: rebe a co ty wiesz o koszernej diecie? IP: *.chomiczowka.net.pl 14.01.05, 21:50
            • ruff troche wiem jako ze jestem jej amatorem. w 14.01.05, 22:11
              odpowiednich proporcjach oczywisciesmile)
              • Gość: gryzmol Re: troche wiem jako ze jestem jej amatorem. w IP: *.stnet.pl 15.01.05, 08:44
                a ja dzisiaj dowiedzialem sie o istnieniu Filipa Kaczmarka...i wstydze sie za
                ze taki ktos reprezentuje polske w europarlamencie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka