Dodaj do ulubionych

kropek, noga, si si si si....

10.02.05, 19:47
wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,2545263.html
Dlaczego wy brytole jestescie taky niekulturalny. Ide o zaklad ze smierdzi wam
spod pachow jak jedziecie autobusem. dzicz, no...
5040
Obserwuj wątek
    • kropekuk To ta MUSLIMSKA holota + Polaczki...Widziales 10.02.05, 19:59
      Kiedys Anglika z NOZEM?
      • kropekuk Wiesz, skad wiem? Bo NIKT z klasy sredniej do Ikea 10.02.05, 20:00
        nie lata - to tandeta dla kolorowych, proli i Trzeciego Swiata.
        • kropekuk IDIOCI z cenzury -przywracac posty lub wykropkowac 10.02.05, 20:08
          I nie probujcie byc bardziej politically correct od BBC: Muslimy torowali sobie
          do sklepu NOZAMI (z pomoca tych z Jamajki, rzecz jasna). Nie zabraklo tez
          cwaniakow - Polakow...
          Wejdzie na strony Metropolitan Police to sie dowiecie, kretyni, szczegolow.
          • kropekuk Tak was boli nazwanie was po imieniu, cenzorzy? I 10.02.05, 20:44
            jest prawda, ze nozami torowali sobie droge do sklepu Brytyjczycy wyznania
            Allahowego, MUSLIMY, jak sie ich zwie w j. angielskim (tak tumany, uczcie sie
            jezykow) - jeden JUZ siedzi. CO do cholery z ta cenzura na FAKTY, analfabeci
            jezykowi? Polecalem strony Metropolitan Police, na ktorych wlasnie o tem.
            PS: A mimo wzystko dzieki za wymuzone przeze mnie odstapienia od cenzury tajnej
            i wykropkowywanie usunietych postow.
            • kropekuk I jeszcze jedno: GW moze sie onanizowac IKEA, ale 10.02.05, 20:47
              w Europie ma toto opinie "wyzszej kultury dla PROLI", takiego lizania szynki
              przez szybke. Czy sie wam to podoba, trzecioswiatowe szpanery, czy tez nie...
        • t0g Ja trafilem pierwszy raz w zyciu do IKEA w 1977 10.02.05, 20:13
          roku, w czasie podrozy po Skandynawii, no i bylem OCZAROWANY. Z zona lazilismy
          chyba ze trzy godziny po calym sklepie z rozwartymi gebami.

Ponownie trafilem do sklepu IKEA, kiedy otwarto jeden z pierwszych w USA,
          gdzies w Virginii tuz pod Waszyngtonem. Byl to chyba rok 1988. Mieszkalem wtedy
          w Stanach juz od 6 lat.

Za tym drugim razem uczucie oczarowania ustapilo miejsca uczuciu ROZCZAROWANIA.
          Teraz zobaczyllem, ze w IKAE kroluje tandeta
          • kropekuk W UK Ikea ma sporo konkurentow - wzornictwo 10.02.05, 20:18
            jest niezle chocby w jeszcze tanszym Wilkinsonie (takie 1001 drobiazgow), gdy
            mowa o talerzykach, lyzkach, wazonikach etc. Index ma swietne drobiazgi
            schowkowo-kuchenne, do zamowienia nawet on line etc.Meble na rynku tanie nie sa
            (choc mozna znalezc lepsze od IKEi sofa-beds etc), ale za to nie ma porownania
            co do jakosci i trwalosci - sporo na rynku designerskich mebli skandynawskich z
            prawdziwego porzadnego drzewa! To mebel na pokolenia...
          • 7em Re: Ja trafilem pierwszy raz w zyciu do IKEA w 19 10.02.05, 20:35
            > Za tym drugim razem uczucie oczarowania ustapilo miejsca uczuciu ROZCZAROWANIA.
            > Teraz zobaczyllem, ze w IKAE kroluje tandeta

mnie razi ta natretna maniera dizajnerska prostoty ericssonow. sprzedawanie
            nieoheblowanych desek z opisem "półka", etc

5040 ...ale maja swoich zwolennikow
            • kropekuk Hahaha, "zrob to sam" - trafiles w sedno: te deski 10.02.05, 20:45
              kupi sie w DIY duuuuzo taniej (a nawet deski oheblowane).
            • biedronka24 Bo nie lubisz szukac 11.02.05, 00:25
              ja znalazlam np takie cosik na czym sie wiesza cos na okno. I to cos (nie
              firanki i nie zaslony) jest calkiem fajne. A ze lubie kulture papierowa, a
              zwlaszcza wyrzucanie zakurzonych papierow to czemu nie?
              Poza tym to oczywiscie masz racje- jak wszedzie.
              No ale sa tacy co lubia ciezary holenderskie. No - solidne sa...

Ale cos wam powiem. Najfajniejsze sa lampy z Filipin (ps- czy juz zaimponowalam
              kropka/kropkowi wink)?
              • 7em Re: Bo nie lubisz szukac 11.02.05, 01:09
                ja kupilem ostatnio taka siatke rybacka na niej byla mejd in wietnam. piepszone
                szfeckie komuchy glosza rownosc a wietnamce za dolara miesiac na nich haruja
                5040
                • kropekuk Jasne. I dlatego wole toto kupowac wprost od 11.02.05, 01:14
                  Wietnamczykowwink Nb. GAP (niech ich diabli!) zerwal kontrakty z podwykonawcami w
                  rejonie tsurnami zaraz po kataklizmie. By ich dobic. I nie ma na cholery
                  sily...U nas mamy bojkot GAP; dla Polakow ta marka to ponoc wielki trend...Eh,
                  ludzie!
                  • biedronka24 Ty to lubisz tak kropeku wielkoswiatowo 11.02.05, 01:17
                    zablysnac. Jak ty wiesz co ´dla Polakow´...
                    Ty nawet nie wiesze ze mace moja firma od chrupkow sprzedaje. To co ty wiesz?
                    Gap-u nie bojkotuja w USA np.
                    A ze do nas niektore firmy przychodza pozniej to i inna para kaloszy. I ze nie
                    maja pelnego asortymentu jak np firma Tchibo u was i w Niemczech- to jeszcze
                    inna. A te firmy dla ´proli´ to u was akuratnie kwitna wlasnie. Zreszta w
                    Niemczech tezwink.
                    • kropekuk A KTO normalny kupuje Tchibo???? Zgroza !!! 11.02.05, 01:35

• biedronka24 ha, ha. 11.02.05, 01:38
                        no nie wiem. Ale tych nienormalnych sporo w tych WASZYCH krajach..
                        Bo wygrywa jakies best suppliers czy cos w tym stylu..

Jezeli o mnie chodzi to owszem. Czekoladke z mielona kawa lubie. 5 PLN moge
                        zaplacic wink
                        • kropekuk Wlezli z ta ciecza do pubow - nie ma wyboru... 11.02.05, 01:41

• biedronka24 to nie ciecz 11.02.05, 01:42
                            czekoladka jest stala.
                            A wygrali best cos tam za towary INNE a nie kawe. Ostatnio robia tez w
                            telefonach. Czyzbys nie byla na stale mieszkancem ?! Jak mozesz nas tak zawodzic? smile
                            • kropekuk Tschibo robi w telefonach? Czy juz sie leczysz? 11.02.05, 01:57
                              Moze w Polsce, w UK to Marconi...
                              • biedronka24 NO coz 11.02.05, 02:02
                                nie w aparatach telefonicznych. No i w kwiatkach na zamowienie. Linku ci nie
                                dam. Jeszcze sie bedziesz nim poslugiwac- poszukaj sobie sama. Ale poniewaz
                                twoje bycie w UK jest tez glownie umowne - stad tafle czekoladowe nazywasz
                                ciecza- to nie ma o czym mowic. Zreszta w internecie ich nie sprzedaja..
                                Nie kop dolkow, bo notorycznie sama w nie wpadasz. A tchibo robi z asortymentem
                                jak najbardziej dla ´proli´ choc ja znow nie upieram sie na krytykowanie
                                wszystkiego tak jak np Ikei. Smieszy mnie tylko zabko twoj wielki swiat. Taki
                                wielki, a taki maly wink
                                • kropekuk Mowilem ci, biedronko: nie staraj sie myslec, bo 11.02.05, 02:05
                                  zaczynasz pieprzyc jak niezdrowy tylek - polataj lepiej sobie...
                                  • biedronka24 zawsze lubilas dosadne slownictwo 11.02.05, 02:12
                                    Gabrysiu. Czy wtedy bylas z tym dzieckiem na klawiaturze tez chlopcem? wink.
                                    Tu nie ma nic do myslenia. Sa fakty. Powiazanie ich w zwiazki logiczne nie
                                    stanowi wysilku dla dziecka. Ale wystarczy jak na dzis - bo zalalam cie jak
                                    widze kompletnie zaskakujacymi (choc oczywistymi dla Anglikow i Niemcow)
                                    informacjami ktore wywolaly u ciebie zapewne rozpaczliwe poszukiwania google´owe
                                    tudziez potrzebe zatuszowania tego co powiedzialam, by inni nie zwietrzyli
                                    interesu..
                                    Ha, ha.
                                    Dobranoc...
                                    Nic nie wiem o ´niezdrowych´. Masz problemy?
                                    • kropekuk Niestety, nie podjelas leczenia...Zwariujesz przez 11.02.05, 02:14
                                      ten tragicznie pozny doktorat w Reichu...Biedactwo, o wnukach myslec, nie o
                                      dyplomach!
                                      • biedronka24 Nie martw sie 11.02.05, 02:21
                                        lepiej pozno niz wcale. Za to gardlem i klamstwem nadrabiac. Jak ty.
                                        O wnukach przy 6 letnim i 9 cio letnim dziecku? Czy ty popierasz pedofilie?
                                        Popularyzujac jednoczesnie firmy au pair? No - chyba sie ktos powinien toba
                                        zainteresowac. He, he.
                                    • bigstrand kropek to ex gabryskacasey? no txt 11.02.05, 16:39

• biedronka24 jego problem i sprawa kim jest 11.02.05, 16:42
                                        grunt ze bardzo nie lubi samego siebie...
                                      • awgustinowitz Re: kropek to ex gabryskacasey? no txt 11.02.05, 16:46
                                        Kropek to jest Dotella. I ja ją kocham bezgranicznie. Chociaż mnie, swej bliźniak-siostrzyczki, się wyparła.

Teraz jest snobką. GCasey nie była. To krok w nieciekawym kierunku. Bo Dotella powinna pamiętać, że snob to S.NOB. - czyli osoba sine nobilitatis. A szlachectwa nie potwierdza się wyrzekaniem na kawę marki Tchibo.
                • biedronka24 Tego akurat tez nie lubie 11.02.05, 01:28
                  rozmawialam kiedys o tym z moja czeszka szwajcarska smile.
                  Niestety na to nie ma za bardzo sily. Bo a) nie tylko Szwedzi (W USA nawet
                  kojoty u Indian na pustyni sa made in China- autentyk wink) a b) tam gdzie jest
                  zle - ci ludzie na to sie latwo godza. Wybieraja tylko ludzie w dojrzalych ale i
                  swiadomych demokracjach. A takich mamy szalenie malo wogole wink
                  • 7em ale szfedzi 11.02.05, 01:34
                    sie uwazaja za tak wysoko posunietych w cywilizacji ze sa niemal szarakami z
                    planety Pirxi. kto jak kto ale oni powinni sie nad wietnamcem pochylic. zreszta
                    teraz po stracie tylu wczasowiczow pewnie sie zastanawiaja nad dzikimi
                    5040
                    • biedronka24 Ktos mi tu mowil 11.02.05, 01:39
                      o problemie ale i grozbie nielegalnej adopcji, ktora teraz sie nasila. Zawsze
                      znajda sie tacy co na kataklizmach zeruja.
                      Musze isc spac. smile
                    • drf Re: ale szfedzi 11.02.05, 02:41
                      www.pirx.com/gallery/reef

wink
                      • 7em Re: ale szfedzi 11.02.05, 10:49
                        to twoje? mnie do morskiego skutecznie finanse zniechecily. na poczatek jakies
                        5 do 10 tys usd.

5040
                        • biedronka24 Marzenie wielu facetow 11.02.05, 12:04
                          jak sie okazuje. Jak macie pomysl jak obejsc ceny i zrobic samemu te rozne
                          urzadzonka do scinania bialek oraz kontroli zasolenia, nie takie znow
                          skomplikowane to chetnie poslucham.
                          Moj wlasny, osobisty niewolnik sie zadeklarowal ze chce niewolnikowac jeszcze
                          wiec moze by go jakos ucieszyc?. Bedzie sobie w tej breji lapki maczal, zamiast
                          latac po polach za jakims modelem, ktorego to ciagle rozbija. Skoro juz z psami
                          nie chce wychodzic wink
                          • 7em Re: Marzenie wielu facetow 11.02.05, 17:51
                            slodkie akwarium zakladalem kilkanascie razy. z bajerami mozna sie zmiescic w
                            2tys. niestety nie mam jakos reki do zywych stworzen. mam teraz gupiki i
                            wlasnie obserwuje mutacje w 15 pokoleniu chowu wsobnego. niektore juz zaczynaja
                            rozne rzeczy ze sciany sciagac. czekam az inwolucja doprowadzi ktoregos do
                            stwierdzenia na glos "jam jest piecdziesiat dwa i krzysztof"

Slyszalem o czlowieku ktory zrobil morskie bez rybek za 5 kola. praktycznie sam
                            wszystko zrobil.

ja jednak wymiekam gdy widze lampe do zbiornika za 12 tys

5040
                            • biedronka24 Wlasnie chce bez rybek 11.02.05, 18:14
                              z ukwialami...
                              Bedzie takie male S. M wink
                              Ewentualnie moga byc te w paseczki - czyli maly Nemo....
                              Jeden bo w morskich to jest zdaje sie na 200l.
                              Tu jest w takim razie chyba troszke taniej.
                              • 7em Re: Wlasnie chce bez rybek 11.02.05, 18:29
                                > Tu jest w takim razie chyba troszke taniej.
                                wszedzie to tyle samo kosztuje. koledzy z .de mowia ze w polszy troszke taniej
                                jest. twoj malzonek pewnie ci sciemnil zebys go pantoflem nie zdzielila bez
                                leb smile no chyba ze mieszkacie na mauritiusie i wystaczy za winkiel wyjsc i
                                ulupac troche koralowca
                                5040
                                • biedronka24 Moze mieszkaja w Katowicach 11.02.05, 18:45
                                  ja ogladalam poki co odpieniacze i takie tam. Moze i masz racje. Kurs sie troche
                                  ustabilizowal. Malzonek nic nie wydaje niestety. Jak wszyscy prawdziwi
                                  malzonkowie. Zmienilam go nieszczesliwie, zwatpil chyba w swoje sily i juz na
                                  nic poza czekoladkami i zapewnieniami milosci nie moge liczyc....Koledzy tylko
                                  obdzieraja go z rzeczy ktore ja mu kupuje. A kupowac nielatwo bo ten to ma
                                  rozowe, ten to w kratke, tamten ma ten wzorek, a jeszcze inny lubi oksfordzkie.
                                  A ostatnio nawet poszlismy wiec na kompromis i ja kupilam ale karta jego.
                                  (Zreszta to nawet nie tylko ostatnio, trzeba rozne chwyty stosowac by przezyc-
                                  boby sie jeszcze przyzwyczail, ze jadam tylko salate- a to gwozdz do trumny wink.
                                  Wiec pomyslalam ze z tym akwarium nie bedzie afery. Cichutkie, w domu, nie
                                  miauczy a za to ladnie szumi- i na oczy dobrze robi..
                                  Koralowce mam- ale glownie szkielety sad. A mnie chodzi o tych samotnikow co w
                                  poduszeczce mieszkaja. Nazwalam popularnie zeby nie bylo pomylek.
                                  Nie, ubolewam. Na Mauritiusie nie. Chociaz tam taniej pewno by nie bylo...-
                                  mysle tu o hotelach i jedzeniu. Zreszta nie wiem.. Energiczni panowie chyba nie
                                  lubia cieplych klimatow. To ze w cieple sa wyzsze wskazniki demograficzne to
                                  chyba raczej zasluga pan wink.
                                  Musze wracac do rysowania. Ale jeszcze tu wroce...
                                  • biedronka24 oj przepraszam 11.02.05, 19:00
                                    mialam na mysli Twoje dane z Polski. Wyszlo glupio. Trzasnelam z bicza we
                                    wlasnych starych kolegow. Porozgladam sie jeszcze skoro tak mowisz.
                                  • 7em Re: Moze mieszkaja w Katowicach 11.02.05, 19:24
                                    powiem krotko = zbiornik ladny kosztuje tyle co miesiac byczenia na
                                    mauritiusie. co do pustelnikow i innych szkrabow to ponoc sa szkodniki i trzeba
                                    na nie uwazac bo potem ryby wcinaja po dwiescie dolców kazda.
                                    5040
                                    • biedronka24 Cos mi sie tu zaplatales 11.02.05, 19:50
                                      w te dolary. Napisz do mnie jak wiesz gdzie.
                                      Ja dzis juz musze cos jeszcze zrobic. Na mary nocne kropekukowo, krzysiowo
                                      niezdecydowane nie bardzo mam czas. Te mary sie nudza - a ja nie smile
                                      Pozdrowienia.
                                      • 7em Re: Cos mi sie tu zaplatales 11.02.05, 20:03
                                        oj zaplatalem. zadaj ladnie pytanie chetnie odpowiem. a ci znajomi nie sa z
                                        katowic. z tarnowskich gor, gliwic i berlina
                                        5040
                                        • biedronka24 To mam prosic? :) 11.02.05, 23:31
                                          tylko jeszcze nie wiem o co. No nie bardzo moge. Zreszta ci co ladnie prosza
                                          najczesciej nic nie dostaja. No chyba ze trafia na uczciwych i wartosciowych
                                          przyjaciol smile. No ale przeciez nie po to sie ma przyjaciol zeby prosic. No i
                                          prosic to juz zobowiazanie, a zobowiazanie to juz zwiazek, a to teraz przeciez
                                          niemodne. Jeszcze by pomysleli ze zamiast przyjaciolki z ktorej sa dumni
                                          maja...prosidlo smile. Zadam. Ale teraz i tak nie moge- bo mam troche urwania glowy
                                          i musze to odwlec. Duzo usciskow dla znajomych.
                                          Co do chowu wsobnego gupikow proponuje zrobic przegrodke i dobierac pary.
                                          A jak nie interesuja Cie kolorowe ogonki i zyworodki to pomysl o ksiezniczkach z
                                          Burundi. Te to robia zamieszanie w akwarium jak maja male. A jak sie fajnie nimi
                                          opiekuja smile. No i mozesz miec wode praktycznie z kranu.
      • snajper55 Re: To ta MUSLIMSKA holota + Polaczki...Widziales 10.02.05, 20:02
        kropekuk napisał:

> Kiedys Anglika z NOZEM?

Co Ty, nie używacie NOŻY i WIDELCÓW ???

S.
    • karlin To jeszcze jeden 10.02.05, 20:10
      sukces Szwedów w wydobywaniu z ludzi najgorszych cech charakteru.

Nawet po obniżonych cenach.
      • kropekuk Bo to taki rynek - patrz wyzej: tandete (choc w 10.02.05, 20:14
        niezlym design) kupuja prole "z ambicjami"...
      • 7em hej 10.02.05, 20:37
        czy jest tutaj kropidlak bo widze 7 postow w tym watku a jak wejde do srodka sa
        trzy?
        5040
        siedem
        • karlin Siur, cynkwajs pikadilli /nt 10.02.05, 20:39
        • kropekuk Wlasnie pyskuje Wybiorczej za UKRYTA CENZURE: 10.02.05, 20:50
          nie spodobal sie wybiorczym glabom raport Metropolitan Police (tej prawdziwie
          londynskiej), ze droge do sklepu torowali sobie NOZAMI Muslimy ze wsparciem
          Jamjczykow, ze jeden nozownik juz siedzi ("prawdziwy Anglik" o imieniu Hassan),
          i ze mozna to sobie postudiowac na website Metropolitan Police.
          • awgustinovitch kandydaci do 10.02.05, 23:13
            Że ten Hassan to nie Anglik, to rzecz jasna, widać z samego imienia. Ale za to Brytyjczyk - jak się patrzy.

Podobnie jak Ty, Dotella. Z imienia widać, że nie Angielka, ale aspirujesz. To dobrze. Staraj się dalej.
            • kropekuk Jasne, ze nie Angielka tylko Anglik- z imienia 11.02.05, 01:14
              widac
              • awgustinovitch Trudna sprawa, tak przeskoczyć 11.02.05, 02:13
                równocześnie z babo-Polki na chłopo-Angola.

Podziwiam, Dotello.
                • kropekuk Nie zmieniaj nickow, biedronko - twa durnota dalej 11.02.05, 07:47
                  cuchnie...
                  • awgostinowitch Gapciu, wzruszasz mnie 11.02.05, 09:45
                    To ja, Twoja inteligentna siostrzyczka.

Nie dziw się, że uwielbiam Dotellę. Nad wszystko.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka