Dodaj do ulubionych

Darowałam CARITAS 1% dochodów. Cieszę się,

09.03.05, 08:41
że mogłam to zrobić, choć procedura jest porąbana. Mam nadzieję, że wszyscy
wezmą sprawy w swoje ręce i jakiejś organizacji pożytku publicznego podaruje
ten 1%, ucalając je przed zmarnowaniem.
Dlaczego CARITASowi? Bo to w katolickim hospicjum zmarła bliska mi osoba.
Księża nawet nie spytali o wyznanie ... Eh, co tam, i tak internetowe
dzieciaki tego nie zrozumieją, dopóki ich to nie dotknie - a życzę wszystkim
z całego serca, żeby jednak ich los oszczędził!
I bardzo proszę o powstrzymanie się od debilnych komentarzy, że jestem jednak
katoliczką. Nie jestem. Podobnie, jak nie jestem ociemniała, a wspomagam
ośrodek w Laskach!
Obserwuj wątek
    • ewa8a Re: Darowałam CARITAS 1% dochodów. 09.03.05, 08:53
      Twoja filantropia jest mocno podejrzana.
      Gdybyś to rzeczywiście zrobiła, wiedziałabyś, że nie przekazuje się 1% od
      dochodu, a jedynie od należnego podatku.
      • lala.laleczna Precyzja sformułowania godna podziwu. Naprawdę. 09.03.05, 09:06
        A filantropia to nie jest w żadnym wypadku - dla mnie te pieniądze i tak są
        stracone ;-D
        • amigosan Gupia lala 09.03.05, 09:16
          podarowała kase na limuzyny dla biskupów. lala sie wstydzi
          • lala.laleczna Należysz do tych szczęściarzy, chamski debilu, 09.03.05, 09:22
            którzy JESZCZE nie musieli bliskiego ulokować w hospicjum, więc - kretynku -
            raz w życiu skorzystaj z szansy na milczenie ...
            • amigosan Re: nie należysz do tych szczęściar 09.03.05, 09:24
              lala.laleczna napisała:

> którzy JESZCZE nie musieli bliskiego ulokować w hospicjum, więc - kretynku -
              > raz w życiu skorzystaj z szansy na milczenie ...

martw sie o siebie. ty trafisz do bacutilu
              • lala.laleczna Zaiste, debil-żeś debilowaty, słuchać hadko ;-((( 09.03.05, 10:02
                • ewa8a Re: Zaiste, debil-żeś debilowaty, słuchać hadko 09.03.05, 10:08
                  Lalu, nie denerwuj się.Miło, że robisz coś pożytecznego. Ja również przymierzam
                  sie do PIT-ów (robię to od tygodnia)i ten 1 %- jaka szkoda, że tylko od
                  podatku, nie od dochodu, przeznaczam na organizację, co do której mam pewność,
                  że w przeciwieństwie do takich Caritasów nie zmarnuje ani złotówki z moich
                  pieniędzy.
                  • lala.laleczna Jakie to są organizacje, co do których masz tę 09.03.05, 10:11
                    pewność, droga Ewo? I skąd masz tę pewność? I skąd ta obsesyjna nienawiść do
                    CARITAS, który robi to, co powinna robić Jaruga-Nowacka, czyli daje wsparcie
                    samotnym matkom?
                    • 7em Re: Jakie to są organizacje, co do których masz t 09.03.05, 10:15
                      - Młodziez Wszechżydowska
                      - Pederasci Gejom
                      - Akcja Owsik
                      - Walenie Bez Barier [miedzygatunkowych]
                      - Nekromanser
                      ada osiem sie jescze waha ktora organizacje wybrac

5040
                      • lala.laleczna To niech wybiera na chybił-trafił ;-D 09.03.05, 10:32
                    • ewa8a Re: Jakie to są organizacje, co do których masz t 09.03.05, 10:18
                      Jaka obsesyjna nienawiść? Ja nie patrzę na świat wyłącznie w kolorach czarnym i
                      białym. To nie jest nienawiść, tylko brak sympatii do organizacji, której
                      podstawowym źródłem dochodu są dotacje z kasy państwowej.
                      • lala.laleczna Mówisz chyba o organizacjach gejów i lesbijek, 09.03.05, 10:39
                        droga Ewo. Naprawdę, przestań zaczytywać się wyłącznie lewacką prasą, bo robi
                        ci wodę z mózgu. A kwoty, jakie cały kościół katolicki czerpie z budżetu
                        państwa, podawały w tym roku zarówno "Polityka", jak i "Wprost", i naprawdę nie
                        są oszałamiające. Również ustawa budżetowa nie robi z tego tajemnicy.
                        A jeśli chodzi już o ścisłość, droga Ewo, to Jarugośrodowe nazistki dostają
                        znacznie większe kwoty z budżetu państwa na swoją działaność, ale nie tworzą
                        domów samotnych matek, nie dożywiają dzieci, nie prowadzą hospicjów ...
                        A hospicja prowadzone przez państwo - w całości finansowane z podatków - to po
                        prostu horror. Więc, droga Ewo, wybacz, ale pleciesz o czymś, na czym
                        kompletnie się nie znasz.
                        • darr.darek Brawo, Laleczna !!! 09.03.05, 12:12
                          lala.laleczna napisała:
                          >droga Ewo. Naprawdę, przestań zaczytywać się wyłącznie lewacką prasą, bo robi
                          >ci wodę z mózgu. A kwoty, jakie cały kościół katolicki czerpie z budżetu
                          >państwa, podawały w tym roku zarówno "Polityka", jak i "Wprost", i naprawdę nie
                          >są oszałamiające. Również ustawa budżetowa nie robi z tego tajemnicy.
                          >A jeśli chodzi już o ścisłość, droga Ewo, to Jarugośrodowe nazistki dostają
                          >znacznie większe kwoty z budżetu państwa na swoją działaność, ale nie tworzą
                          >domów samotnych matek, nie dożywiają dzieci, nie prowadzą hospicjów ...
                          >A hospicja prowadzone przez państwo - w całości finansowane z podatków - to po
                          >prostu horror. Więc, droga Ewo, wybacz, ale pleciesz o czymś, na czym
                          >kompletnie się nie znasz.

Oto kobieta z poglądami godnymi szacunku !

A Jaruga i Środa nadal ubolewają nad reprezetowaną grupą kobiet "nie majacych
                          należytego szacunku". Szacunek dla nich za co ??? Za bezbrzeżną głupotę i
                          wyciąganie wniosków na poziomie nierozgarniętego gimnazjalisty ?

• wolomin_w_nocy Nie kłam. 09.03.05, 12:31
                        ewa8a napisała:

> Jaka obsesyjna nienawiść? Ja nie patrzę na świat wyłącznie w kolorach czarnym
                        i
                        >
                        > białym. To nie jest nienawiść, tylko brak sympatii do organizacji, której
                        > podstawowym źródłem dochodu są dotacje z kasy państwowej.

Caritas nie jest fundacją pani prezydentowej i publikuje regularnie swoje
                        sprawozdania finansowe.

www.caritas.pl/index_pl.php?show=rap
                        Dotacje z krajowego budżetu stanowią niecale 15% budżetu Caritas. Nie kłam.
                        • lala.laleczna Ewa nie jest kłamczuchą, sądzę, że ona autenty- 09.03.05, 12:39
                          cznie uwierzyła w propagandę faktomitowego Wielebnego52 ;-D Niestety,
                          propaganda lewacka zrobiła swoje i różne ewy tego świata po prostu oduczyły się
                          myśleć samodzielnie ;-(((
                          • ewa8a Re: Ewa nie jest kłamczuchą, sądzę, że ona autent 09.03.05, 13:14
                            droga lalu
                            Przyjmij do wiadomosci, że na moje poglądy nikt nigdy nie miał wpływu i nie
                            bedzie miał. Mąż w przeciwieństwie do twojego (chociaz szczerze wątpię byś go
                            miała, bo nie wyobrazam sobie mężczyzny, który mógłby wytrzymać z takim
                            babsztylem jak ty) nie musi uswiadamiać mnie politycznie.
                            A już na pewno nie wiesz jaką prasę czytam. Moge cię jedynie zapewnić, że
                            nie ,,Nasz Dziennik"
                            • lala.laleczna NIKT nie miał wpływu na twoje poglądy? W próżni 09.03.05, 13:28
                              się wychowałaś? Jedna z większych bzdur, kochana moja, jakie ostatnio
                              słyszałam. Na nasze poglądy ma wpływ nawet lektura szkolna ;-D
                              • mbishop Ależ durna ta wasza dyskusja!! Jezu! 09.03.05, 16:45
                                Czemu potraficie jedynie dzielić ludzi na "lewaków, katoli i nazistów" etc?

--
                                "Ludzie dzielą się na dwie kategorie - tych, którzy dzielą ludzi na dwie
                                kategorie i tych, którzy tego nie robią." H. Steinhaus
                                • lala.laleczna Na pewno nie ja tak dzielę ludzi, słoneczko ;-D 10.03.05, 09:47
                        • ewa8a Re: Nie kłam. 09.03.05, 13:09
                          Nie masz pojęcia, jak bardzo chciałabym przeczytac to sprawozdanie finansowe,
                          ale jakoś nie da się otworzyć.
                          Skąd zaczerpnąłes dane o 15%?
                          Piszesz o dotacjach z budzetu państwa, a czy bierzesz pod uwagę inne dotacje np
                          samorządowe, strukturalne ?
                          • zkris11 Ewo własnie przeczytałem raport finansowy za2003 09.03.05, 13:18
                            tam jest napisane wszystko od a do Z kazda pomoc, budzet państwa dał 13%!!! Tak
                            więc skończmy z tymi mitami łupienia kasy przez Kościół. Po drugie to co oni
                            robia to jest zasrany obowiazek państwa które zbiera podatki na te cele!!! Nie
                            robią łaski że wspierają tych którzy ich wyręczja. Nie mozesz otworzyc tej
                            strony bo raport jest zapisany w pdf, nie masz go chyba zainstalowanego
                            • ewa8a Re: Ewo własnie przeczytałem raport finansowy z 09.03.05, 13:23
                              Wierzę Ci, ze to budżetu panstwa to 13%. Ale jak napisałam wyżej to nie jedyne
                              dotacje. Niemal kazda gmina wspiera Caritas. A prowadzić działalność
                              charytatywną ze srodków, które spadają z nieba to nie sztuka.
                              • lala.laleczna Ale gdy Owsiak korzysta z pieniędzy publicznych, 09.03.05, 13:30
                                to nie masz nic przeciwko ;-D
                                • mbishop ? 09.03.05, 16:48
                                  od kiedy korzysta z publicznych? Napisz coś więcej.
                                  I pamiętaj ile dzieci uratowała jego fundacja. Twój bliski zmarł w hospicjum,
                                  ale żadne z Twoich dzieci (jeśli je masz) nie zostało uratowane dzięki sprzętowi
                                  orkiestry. Bo wtedy na pewno inaczej byś się o Owsiaku wyrażała.
                                  • lala.laleczna O Owsiaku wyrażam się dobrze i daję na WOŚP, o 10.03.05, 08:53
                                    czym pisałam w innym miejscu. Nie zmienia to faktu, że cała akcja Owsiaka
                                    opiera się o pieniądz publiczny - choćby wsparcie medialne, wycenione po cenach
                                    wolnorynkowych, przewyższyłoby to, co Owsiak zebrał. Sympatia do Owsiaka nie
                                    zmienia faktów! Zresztą sprawdź rozliczenie WOŚP, dostępne w internecie.
                          • wolomin_w_nocy Re: Nie kłam. 10.03.05, 11:06
                            O tym jak bardzo chciałabyś przeczytać sprawozdanie finansowe Caritasu
                            rzeczywiście nie mam pojęcia. Mam natomiast pewne wyobrażenie o tym, że
                            wydajesz sądy wartościujące o Caritas nie znając tych sprawozdań. I nazwałbym
                            to uprzedzeniem.
                            Rzecz jest o tyle obrzydliwa, że starasz się jednocześnie wprowadzić pewien
                            ranking dobroczynności - z zażenowaniem słuchałem wystąpień przeciw orkiestrze,
                            z zażenowaniem odbieram również Twoje powyższe wystąpienia.
                            -
                        • ewa8a Do Wołomina w nocy 10.03.05, 16:54
                          Wołominie, nie wykluczam, że patrzysz na problem w nocy , a noc powoduje
                          jednak rozluźnienie myśli, stąd zapewne wynika Twoje zażenowanie. Przykro mi,
                          że tak bardzo Cie zniesmaczyłam, ale jeżeli moje niewinne zdanie o
                          dofinansowaniu caritasu z kasy państwoej uważasz za obrzydliwe, to jak wobec
                          tego określisz słowa np
                          Dokowskiego
                          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?
                          f=13&w=21454493&a=21485935 czy Palnicka,
                          którzy zamieszczają swe obrzydliwości nieco poniżej.

Spróbuj spojrzeć na Caritas z dystansem do swoich sentymentów i pewną dawką
                          pragmatyzmu.
                          Wejdź w google i wpisz dwa słowa caritas dotacje, a zobaczysz, jak nawet
                          zapadłe dziury wysupłują grosz na tę organizację. Sa to srodki, przeznaczane na
                          Caritas niezależnie od dotacji z budzetu państwa.Ja np zainteresowałam się skąd
                          bierze srodki na realizację swoich poczynań Caritas diecezji w moim rodzinnym
                          mieście. Specjalnie dla Ciebie kopiuję fragment :

Rozdział VII
                          Majątek i fundusze

§ 25
                          Caritas posiada własne środki materialne pochodzące:
                          a) z subwencji lub dotacji,
                          b) z darowizn, spadków, zapisów itp.
                          c) z ofiar i zbiórek pieniężnych i w naturze,
                          d) z nieruchomości i mienia ruchomego, stanowiącego jej własność oraz z
                          obrotu tym majątkiem z zachowaniem przepisu kan. 1292 § 1,
                          e) z funduszów i udziałów pochodzących z fundacji, spółek, zakładów
                          wytwórczych, usługowych itp.,
                          f) z innych źródeł.

Punkty a,b to jest własnie to o czym piszę, pkt c to raczej nie są wielkie
                          pieniądze, a nigdy nie spotkałam się z jakąs mglista nawet informacją, która
                          mogłaby sugerować, że w mieście dzieje się coś, co mogłoby mieć związek z
                          punktami d,e. O - f , nawet nie wspominam.

Bardzo Cię przepraszam za zażenowanie, które spowodowałam swoim postem. Czy
                          naprawde sądzisz, że wpływy ze sprzedaży świec oraz sporadyczne akcje byłyby w
                          stanie nie tylko utrzymać administrację tej machiny, ale jeszcze zapewnić
                          środki na obdarowywanie potrzebujących ?

• andun Re: Darowałam CARITAS 1% dochodów. 09.03.05, 17:54
        a zaczęło sie tak pięknie.kobitka podarowała 1%na zbozny cel a wszyscy zamiast
        sie dopytac jak to sie robi naskoczyli na nieszczęsną i czepiają sie.może i ta
        kaska jak reszta naszych podatków przepadnie w kieszeni jakiegos decydenta ale
        fajnie mieć choc złudzenie że sie o czys decyduje.jeśli tylko co 20-tej osobie
        uda sie trafic na na uczciwą organizacje to juz warto było sie fatygować.
        wszyscy jesteście albo niedopici albo przepici po wczorajszym dniu kobiet.
    • wieprz-nieczysty Droga lalu, 09.03.05, 10:18
      aż milo przeczytac Twoje slowa. I ta uwaga o internetowych dzieciakach -
      trafione w 10-kę. Kościół jest chyba jedyną "instytucją", ktorą darze
      zaufaniem, a Caritas to dowód na to, ile można zrobić dobrego bez wieliego
      rozglosu. Niczego nie ujmuje Owsiakowi - wspaniale jest też to, co on robi (na
      WOSP tez daję), ale będac zmuszonym wybierać w kwestii 1% odpisu zdecydowanie
      wybieram Caritas. Niech im się wiedzie jak najdłużej i jak najlepiej.

Calusy

w-n
      • lala.laleczna Co do internetowych dzieciaków mała dygresja: 09.03.05, 10:28
        wczoraj TVN zorganizował dwie sondy pt. "czy prezydent słusznie uczynił nie
        stawiając się przed Komisją Śledczą". Z sondy telefonicznej wynikało, że ok.
        60% jest oburzona postępowaniem prezydenta, a sms-owej - że ponad 60% pochwala
        Pana Pierwszego wszystkich Polaków. Prowadzący wraz z gościem mocno się
        cudowali, czemu taka rozbieżność się zdarzyła. A przecież to oczywiste!
        Młodzież, nawet ta inteligentna, jest głupia. Głupia, bo nie ma doświadczenia
        życiowe, bo ślepo zbuntowana przeciwko autorytetom ... To przecież oczywiste,
        że lewackie hasełka lepiej przemawiają do osób młodych i słabo wykształconych,
        niż starszych, wykształconych i doświadczonych. Dlatego dzieciaki buntują się
        przeciwko Kościołowi - to po prostu taki wiek, a nie kwestia prawdziwego
        światopoglądu. U takich snajperów światopogląd wykluje się pewnie za kilka- czy
        kilkanaście lat. I dlatego młodzież popiera - w ciemno - czerwonego Kwacha, bo
        Kwach im się kojarzy z przeciwieństwem Kościoła, tradycji, autorytetu ...
        Natomiast różne ewy i danusie to kobiety, a kobiety na ogół pozbawione są
        zmysłu politycznego (ja jestem wyjątkiem wyedukowanym przez męża) ;-D
        Pozdrawiam i przepraszam za tak rozległą dygresję.
        • kropekuk Zmien nicka z "lala" na "stara wiedzma" lepiej 09.03.05, 10:31
          do ciebie pasuje!
          • lala.laleczna Mój nick, drogie dziecko, jest sławny, więc nie 09.03.05, 10:40
            skorzystam z twojej szlachetnej propozycji. Choć rozumiem, drogie dziecko, że
            poczułeś się urażony - i pewnie masz do tego podstawy ;-D
            • kropekuk A nie lepiej, babciu, na nagrobek zbierac, zamiast 10.03.05, 02:11
              wydawac na internet?
              • lala.laleczna A nie lepiej, żebyś wrócił w swoje środowisko 10.03.05, 08:54
                naturalne, czyli pod budkę z piwem? Skoro i tam, dzieciaczku, nie masz nic
                mądrego do powiedzenia ;-D
          • f0g Kropekuk zmien nicka na "skrzywdzony matołuk" 09.03.05, 13:57
            kropekuk napisał:

> do ciebie pasuje!

A ciebie chamie nieokrzesany skąd znów wypuscili ? Nie możesz żłobie żyć zeby
            komuś nie przywalć ? Pracodawca cię krzywdzi matołku czy żona wali patelnią po
            tym pustym łbie , czy może jeszcze coś innego . Napisz gamoniu , moze ci ulży .
            • kropekuk Przywalam TYLKO takim bezmozgim lajnom jak TY 10.03.05, 02:10
              I lala,rzecz jasna - stara zgryzliwa tlusta ciota, ktora maz porzucil, bo
              wiedzma...
              • lala.laleczna W ten sposób u ciebie objawia się chwilowy spadek 10.03.05, 08:55
                zawartości alkoholu we krwi, jednokomórkowcu? ;-D
        • wieprz-nieczysty Droga lalu, 09.03.05, 10:40
          Co do tych dzieciaków - wielu z nich znajduje się, smiem twierdzić, na granicy
          upośledzenia umyslowego. Zycie polegające na toczeniu idiotycznych rozmów pod
          blokiem, ćpaniu, piciu, oglądaniu telewizji i graniu w gry komputerowe nie może
          nie pozostawić śladu. U takich anglosasów przynajmniej jest dobra zasada, ze
          taki 16-18 latek musi pracować, bo dostaje kopa w dupę z domu w tym wieku. U
          nas zaharowane mamusie utrzymuja dwudziestoparoletnie (a i starsze) potworki
          społeczne, hodując w ten sposób niewyobrażalną patologię. Być może porownywalną
          (o paradoksie) z bezprizornymi z okresu rewolucji październikowej.

w-n
          • lala.laleczna Sama znam takie mamusie .... i takie dorosłe 09.03.05, 10:43
            dzieciaki, niestety. A swoją drogą to ciekawe, jak lewacto potrafiło w
            patologię zmienić szlachetny postulat niewykorzystywania dzieci do ciężkiej
            pracy. Nie miało pomysłu lewactwo, jak to zrobić, więc dzieciakom zabroniło
            pracy. W związku z czym obrotny, zdolny, pracowity czternastolatek nie może w
            razie śmierci rodziców utrzymać rodzeństwa (choć chciałby i mógłby), bo
            czerwone s..ny zapakują całą rodzinę do więzienia pt. dom dziecka. Chore!!!
            • amigosan Re: Sama znam takie mamusie .... i takie dorosłe 09.03.05, 11:48
              lala.laleczna napisała:

> dzieciaki, niestety. A swoją drogą to ciekawe, jak lewacto potrafiło w
              > patologię zmienić szlachetny postulat niewykorzystywania dzieci do ciężkiej
              > pracy. Nie miało pomysłu lewactwo, jak to zrobić, więc dzieciakom zabroniło
              > pracy. W związku z czym obrotny, zdolny, pracowity czternastolatek nie może w
              > razie śmierci rodziców utrzymać rodzeństwa (choć chciałby i mógłby), bo
              > czerwone s..ny zapakują całą rodzinę do więzienia pt. dom dziecka. Chore!!!

a nieprawda bo zaopiekuje sie nimi Caritassurprised))
              • lala.laleczna Niestety, czerwoni na to nie zezwolą ... n/t 09.03.05, 12:03
            • owca_czarna Dzieci czekają na Twoje dobre serce 09.03.05, 11:50
              lala.laleczna napisała:

> bo czerwone s..ny zapakują całą rodzinę do więzienia pt. dom dziecka. Chore!!!

lalu.laleczna adoptowałaś już jakieś dzieci. W domach dziecka tyle sierot czeka
              na dobre serce lali.lalecznej. Jak nie chcesz dawać im swojego nazwiska to
              zorganizuj im rodzinę zastępczą. Będą Ci bardzo wdzięczne.

czarna_owca
              • owca_czarna Re: Dzieci czekają na Twoje dobre serce 09.03.05, 11:58
                owca_czarna napisała:

> lala.laleczna napisała:
                >
                > > bo czerwone s..ny zapakują całą rodzinę do więzienia pt. dom dziecka. Cho
                > re!!!
                >
                > lalu.laleczna adoptowałaś już jakieś dzieci. W domach dziecka tyle sierot czeka
                > na dobre serce lali.lalecznej. Jak nie chcesz dawać im swojego nazwiska to
                > zorganizuj im rodzinę zastępczą. Będą Ci bardzo wdzięczne.
                >
                > czarna_owca

A dzieci masz do wyboru do koloru. Jest ich tam 27 000. One tęsknią za Tobą.
                Zamiast kasy wolałyby zamieszkać z Toba, aby słyszeć Twoje: dobranoc, abyś je
                przytulała i pojechała z nimi na wakacje. Wolołyby abyś pomagała im w odrabianiu
                lekcji i chodziłá na spacery. Dla nich "osobiście" pieniądze wiesz gdzie mozesz
                sobie wsadzić

• lala.laleczna Odpowiedź piętro wyżej, płaczko ;-((( n/t 09.03.05, 12:06
                  • owca_czarna Re: Odpowiedź piętro wyżej, płaczko ;-((( n/t 09.03.05, 13:00
                    Jestem bardzo wrażliwa i uczuciowa, a nie taki bezduszny kołek jak Ty.
                    smile)))))))))

czarna_owca
                    • lala.laleczna To ile dzieci TY adoptowałaś, a ile urodziłaś? n/t 09.03.05, 13:11
              • lala.laleczna Czy ty czytać nie potrafisz? Dałam Caritasowi 1% 09.03.05, 12:05
                a Caritas te pieniądze spożytkuje odpowiednio. A małżeństw chętnych adoptować
                dzieci jest więcej, niż sierot, tylko niestety chore, czerwone procedury to
                utrudniają. Ja mam własne dziecko, więc apel, czarna owco, chybiony ...
                • zszywaczem Re: Czy ty czytać nie potrafisz? Dałam Caritasowi 09.03.05, 12:53
                  ciekawie się czyta takie chore z nienawiści wypowiedzi - dałaś się złapać
                  jednej stronie i uwierzyłas w propogandę...
                  dla ciebie wszystko co złe to przez "czerwonych", dla innych, którzy tez
                  uwierzyli w propagandę, tyle że inną - przez "czarnych"

a dla mnie jedni i drudzy tacy sami złodzieje...

i rączki sobie podają i na wódeczkę razem chodzą, a tylko przed kamerami skaczą
                  sobie do pysiów, żeby głupi naród myslał że dbają o jego a nie swoje interesy,
                  bo skłoconymi ludźmi łatwiej się rządzi (już rzymianie doskonale to wiedzieli)

(a jeśli chodzi o procedury adopcyjne to są całkiem w porządku - pozwalają
                  wykluczyć przypadkowość i adopcje dla kasy - no i na pewno nie są czerwone)
                  • lala.laleczna Czerwoni to rzeczywiście złodzieje, ale czarni? W 09.03.05, 13:10
                    jaki sposób cię OKRADAJĄ? Powinieneś to zgłosić na policję!
                    • amigosan Re: Czerwoni to rzeczywiście złodzieje, ale czarn 09.03.05, 13:14
                      lala.laleczna napisała:

> jaki sposób cię OKRADAJĄ? Powinieneś to zgłosić na policję!
                      wczoraj licytowali stella maris. ktos nabył limuzyne z odciskiem du*y biskupa
                      za 40 kawałków
                      • lala.laleczna I co z tego? Pytam o kradzierze, a nie o własność 09.03.05, 13:34
                        kleru ... Czy to auto zostało komuś ukradzione? No to zgłoś to na policję!
                        • janusz122 kawał :) 09.03.05, 13:44
                          - No i co tam stary, jakies postanowienia na ten Nowy Roczek?
                          - Nooooo, wiesz, samochod ma już rok, zaczyna się sypać, trza by kupić jakas
                          nówkę.
                          - Baby ciagle te same, kur..a , dobrze by było je zmienić na inne, ile można te
                          same bzykać. Jeszcze bym wyjechał na jakies dwa tygodnie na Seszele bo mi się
                          tu nudzi u nas. A i przydałoby się skończyć z trawą i koksem, bo za bardzo się
                          je..ie we łbie...
                          - Noooo to musisz się wziać ostro do roboty... Aaaaaaaaa a co z basenem,
                          wspominałeś kiedyś, że se wypier..lisz taki piętrowy ze zjeżdżalnią i sauną
                          pod zaje..stym dachem.
                          - No ni ch..ja. Byli panowie z gminy i nie wiem jak u ciebie, ale u mnie na
                          plebanii jest teren podmokły więc du.a z tego...
                          • lala.laleczna Ten kawał pasuje do RK-i jak ulał ;-D n/t 09.03.05, 13:47
                            • janusz122 Re: Ten kawał pasuje do RK-i jak ulał ;-D n/t 09.03.05, 13:53
                              i nie tylko do RK-i
                              zamiast plebanii można by wstawić cokolwiek smile))
                              • lala.laleczna Toteż mówię - zamiast "plebania" wpisz "prezyden- 09.03.05, 13:58
                                cki pałacyk w Wiśle" lub "Ordynacka" czy limuzyny ministerialne ;-D Różnica
                                jest taka, że bogatych jest kilku księży i to za dobrowolne datki, a wysokich
                                posad w rządzie, w NFZ, w ZUS-ch, KRUSach, KRRiT i dziesiątkach innych
                                instytucji są setki tysięcy i, niestety, z obowiązkowych podatków ;-(((
                • owca_czarna Re: Czy ty czytać nie potrafisz? Dałam Caritasowi 09.03.05, 12:57
                  lala.laleczna napisała:

> Ja mam własne dziecko, więc apel, czarna owco, chybiony ...

przecież możesz mieć jedno swoje, a jedno "państwowe". Wiesz jak bedą się fajnie
                  wychowywały. Pieniądze to nie wszystko, aczkolwiek chwali się ze dałaś. Tych
                  prawdziwych sierot nie jest dużo. Większość mieszkańców domów dziecka to sieroty
                  społeczne. A adopcja kochanieńka (właściwie to powinnam napisać kochanieńki, bo
                  Ty jestem przekonana że jednak jesteć facetem) dla chcącego nic trudnego.Innym
                  wyjściem jest stworzyć rodzinę zastępczych. Ale po co Caritas się dziećmi
                  zajmie. Skoro jesteś tak poinformowana o trudniościach adopcyjnych,, co
                  próbowałaś, czy z TV wiesz?

czarna_owca

czarna_owca
                  • lala.laleczna Re: Czy ty czytać nie potrafisz? Dałam Caritasowi 09.03.05, 13:15
                    owca_czarna napisała:

> lala.laleczna napisała:
                    >
                    > > Ja mam własne dziecko, więc apel, czarna owco, chybiony ...
                    >
                    > przecież możesz mieć jedno swoje, a jedno "państwowe".
                    Tylko po co, do cholery? Skoro sama jestem matką, to DLACZEGO MAM ODEBRAĆ
                    SZANSĘ NA rodzicielstwo ludziom nie mogącym mieć własnych dzieci, a marzących o
                    nich? Skup się na tym, co napisałam wcześniej - ludzie LATAMI czekają na
                    możliwość adopcji dziecka!
                    Wiesz jak bedą się fajni
                    > e
                    > wychowywały.
                    Własne dzieci też się fajnie chowają, wyobraź sobie - ODPUKAĆ W NIEMALOWANE!
                    Pieniądze to nie wszystko, aczkolwiek chwali się ze dałaś. Tych
                    > prawdziwych sierot nie jest dużo. Większość mieszkańców domów dziecka to
                    sierot
                    > y
                    > społeczne. A adopcja kochanieńka (właściwie to powinnam napisać kochanieńki,
                    bo
                    > Ty jestem przekonana że jednak jesteć facetem)
                    Widać jesteś nałogową kłamczuchą i innych podejrzewasz o to samo. A to już jest
                    poważny problem dla twego otoczenia!
                    dla chcącego nic trudnego.Innym
                    > wyjściem jest stworzyć rodzinę zastępczych. Ale po co Caritas się dziećmi
                    > zajmie. Skoro jesteś tak poinformowana o trudniościach adopcyjnych,, co
                    > próbowałaś, czy z TV wiesz?
                    Mam znajomych, którzy próbowali. W końcu im się udało. Inni znajomi nie mieli
                    tego szczęścia!>
                    > czarna_owca
                    >
                    >
                    > czarna_owca
                    • owca_czarna Re: Czy ty czytać nie potrafisz? Dałam Caritasowi 09.03.05, 13:36
                      lala.laleczna napisała:

> owca_czarna napisała:
                      >
                      > > lala.laleczna napisała:
                      > >
                      > > > Ja mam własne dziecko, więc apel, czarna owco, chybiony ...
                      > >
                      > > przecież możesz mieć jedno swoje, a jedno "państwowe".
                      > Tylko po co, do cholery? Skoro sama jestem matką, to DLACZEGO MAM ODEBRAĆ
                      > SZANSĘ NA rodzicielstwo ludziom nie mogącym mieć własnych dzieci, a marzących o
                      >
                      > nich? Skup się na tym, co napisałam wcześniej - ludzie LATAMI czekają na
                      > możliwość adopcji dziecka!

To w takim razie lala.laleczna zupełnie inaczej rozumiemy pojecie adopcji.
                      Adopcja NIE jest po to aby zaspokoić potrzeby małżeństw i dawać w prezencie
                      SZANSĘ NA RODZICIELSTWO! . Tylko adopcją przeprowadza się dla stworzenia dla
                      dziecka domu! Widzisz róznicę? Wiesz ile rodzin wielodzietnych adoptuje dzieci.
                      Czy to robią dla zaspokojenia własnych ambicji rodzicielskich?.
                      Mając swoich np 2 i biorą 3 dzieciaka?

Powinno przeprowadzać się dokładne badania czy takiemu małżeństwu starajacemu
                      się o adopcję nie odwidzi sie po latach "przygarnięty dziciak",przecież to nie
                      jest rzecz, żeby przekazywać z ręki do ręki! Czy jeśli napotkają trudnosci
                      wychowawcze nie wykopią go z domu. Przecież są takie przypadki. Wiesz na pewno o
                      tym?

czarna_owca
                      • lala.laleczna Powtarzam pytanie: ile dzieci TY adoptowałaś? Bo 09.03.05, 13:50
                        ja mam własne dziecko, a za wielodzietnością nie tęsknię. Stać mnie akurat na
                        to, żeby jednemu dziecko zapewnić odpowiedni standard. A CO Z TOBĄ? Masz własne
                        dzieci? Ile adoptowałaś?
                        No, bo skoro jesteś TAKA WRAŻLIWA, a na organizacje pożytku publicznego
                        pieniędzy nie dajesz, to z pewnością realizujesz się w tej wielodzietnej
                        rodzinie. Podziel się wrażeniami, proszę!
                        • owca_czarna Re: Powtarzam pytanie: ile dzieci TY adoptowałaś? 09.03.05, 13:59
                          lala.laleczna napisała:

> ja mam własne dziecko, a za wielodzietnością nie tęsknię. Stać mnie akurat na
                          > to, żeby jednemu dziecko zapewnić odpowiedni standard. A CO Z TOBĄ? Masz własne
                          >
                          > dzieci? Ile adoptowałaś?
                          > No, bo skoro jesteś TAKA WRAŻLIWA, a na organizacje pożytku publicznego
                          > pieniędzy nie dajesz, to z pewnością realizujesz się w tej wielodzietnej
                          > rodzinie. Podziel się wrażeniami, proszę!

Chyba zdążyłaś się zorientować, że wychodzą z założenia, jeśli w jakims temacie
                          nie mam nic do podwidzenia to nie zabieram głosu. Nie mam zamiaru jednak głosic
                          na forum wszem i wobec o swojej rodzinie. Napiałam kiedyś, że każdy człowiek
                          pański krzyz nosi, tylko ze jednym narzucono na barki lekki jak styropian, a
                          innym z drzewa dębowego. lala.laleczna mi dano ten drugi.

czarna_owca
                          • lala.laleczna Jeśli o swojej rodzinie nie piszesz, to i od mojej 09.03.05, 14:02
                            bądź łaskawa się odtentegocić i przestań się wypytywać, czy adoptowałam
                            dziecko. Zgadza się, ja też uważam, że osobiste sprawy należy oddzielić od
                            forumowych, ale to TY zażądałaś ode mnie informacji na temat adopcji. Po prostu
                            uświadomiłam ci, że nie jest to argument w dyskusji, za to o twoim poziomie
                            świadczy bardzo źle.
                            • owca_czarna Dobrze ze Twój poziom jest górnolotny 09.03.05, 14:57
                              lala.laleczna napisała:

> uświadomiłam ci, że nie jest to argument w dyskusji, za to o twoim poziomie
                              > świadczy bardzo źle

więc nie ma dyskusji, bo od Twojej teorii do mojej praktyki jest daleka droga.

• lala.laleczna Jakiej teorii? Jakiej praktyki? Voo doo uprawiasz, 09.03.05, 15:21
                                czy co, na drogę mleczną?!!!
                                • owca_czarna Re: Jakiej teorii? Jakiej praktyki? Voo doo upraw 09.03.05, 15:45
                                  lala.laleczna napisała:

> czy co, na drogę mleczną?!!!

a było to tak:

1/ Pochwalilaś sie ze dałaś na Caritak kasę
                                  2/ Napisałaś, że domu dziecka są więzieniem
                                  3/ Skoro są więzieniem, to spytałam czy adoptowalaś jakieś dziecko, żeby w tym
                                  więzieniu nie było

potem

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=21454493&a=21467829
                                  i popatrz na swoją nagłą zmianę nastroju, Ty masz jakiś odlot?

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=21454493&a=21468459

odtentegowaciam sie
                                  • lala.laleczna Nie wiem, co zażywasz, ale chcę to samo. ;-D 09.03.05, 15:48
                                    Dziewczyno! Za wcześnie jeszcze na pijaństwo! Przecież, do jasnej cholery,
                                    napisałam jak wół - nawet w tytule postu to jest - że dałam na Caritas! Dalej,
                                    że Caritas prowadzi domy dla samotnych matek! Właśnie po to, żeby samotne matki
                                    NIE MUSIAŁY oddawać dzieci do domu dziecka!!!!
                                    Zrozumiałaś już wreszcie, czy będę musiała tłumaczyć po raz kolejny?!!!
          • xiv Re: Droga lalu, 09.03.05, 11:21
            wieprz-nieczysty napisała:

> U takich anglosasów przynajmniej jest dobra zasada, ze
            > taki 16-18 latek musi pracować, bo dostaje kopa w dupę z domu w tym wieku.

To juz raczej przeszlosc. Rodzice, ktorzy przeszli "kopanie w dupe" np. placenie
            za pokoj w rodzinnym domu, odreagowuja w druga strone.
            • 7em Re: Droga lalu, 09.03.05, 11:52
              no wlasnie. spoleczenstwa zmutowane czerwonym rakiem maja takie symptomy jak:
              pokolenie 30 latkow na utrzymaniu rodzicow. ba nawet w japonii wystepuje to
              zjawisko. wazne ze zgadzacie sie ze winna jest neokomuna.

5040
              • amigosan Re: Droga lalu, 09.03.05, 12:01
                7em napisał:

> no wlasnie. spoleczenstwa zmutowane czerwonym rakiem maja takie symptomy jak:
                > pokolenie 30 latkow na utrzymaniu rodzicow. ba nawet w japonii wystepuje to
                > zjawisko. wazne ze zgadzacie sie ze winna jest neokomuna.
                >
                > 5040
                chcesz retbóla ździebko???
                • 7em Re: Droga lalu, 09.03.05, 12:05
                  amigosan napisała:

> chcesz retbóla ździebko???
                  przestaniesz mnie w koncu molestowac? chłopak cie zostawil, czy co?
                  5040
                  • amigosan Re: Droga lalu, 09.03.05, 12:08
                    7em napisał:

> amigosan napisała:
                    >
                    > > chcesz retbóla ździebko???
                    > przestaniesz mnie w koncu molestowac? chłopak cie zostawil, czy co?
                    > 5040
                    >
                    cos ty. ja tez chłopak jestem. chciałem ci dodac skrzydeł tylko
                    • lala.laleczna Kolega 7em miał na myśli, drogie dziecko, żeś 09.03.05, 12:12
                      pedał. Na co zresztą twoja namolność zdaje się wskazywać!
                      • amigosan Re: Kolega 7em miał na myśli, drogie dziecko, żeś 09.03.05, 12:20
                        lala.laleczna napisała:

> pedał. Na co zresztą twoja namolność zdaje się wskazywać!
                        droga lalu. w namolności dotrzymujesz mi kroku. lesba?!
                        • lala.laleczna Lesba? Nie, kobieta ;-D 09.03.05, 12:29
                    • 7em Re: Droga lalu, 09.03.05, 12:19
                      amigosan napisała:

> cos ty. ja tez chłopak jestem.* chciałem ci dodac skrzydeł tylko
                      ty mnie nic nie dodawaj. wszystko mam

*-napisz mi cos czego nie wiem
    • vortex1 Witaj Lala.laleczna, mam dla ciebie ... 09.03.05, 12:26
      ... dobrą nowinę. Kliknij link poniżej.

www.main.home.pl/zbawienie
      • lala.laleczna Link nie działa, a ja nie czuję potrzeby bycia 09.03.05, 12:30
        zbawioną ;-D
        • vortex1 Trzeba skopiować do przeglądarki i kliknąć enter 09.03.05, 13:34
          Interesujące, nikt jeszcze nie wyraził tego aż tak dosadnie. Nie czuję potrzeby bycia zbawioną. Dlaczego zatem wspierasz Caritas? Czujesz się Katoliczką? Dlaczego? Przecież w tym wszystkim, u podstaw tego wszystkiego, leży właśnie zbawienie. Czy Łazasz czuł potrzebę wyjścia z grobu? Odwiedź tę stronę, zapraszam. Pzdr.

• lala.laleczna Wspieram Caritas, bo robi dużo dobrego. Wspieram 09.03.05, 13:38
            też WOŚP i parę innych organizacji. Ale za link dziękuję, choć nie skorzystam.
    • lala.laleczna Zajrzałam i uuuups ... zrozumiałam, co masz na 09.03.05, 14:06
      maśli z tą STRATĄ ;-d
      • vortex1 Cieszę się, to stara prawda, która leży u podstaw 09.03.05, 14:17
        każdego działania dobroczynnego, czy to Caritasu czy innych organizacji kościelnych. Prawda ta jest tak stara, tak zapomiana, tak zakryta religią, że trzeba wysiłku, aby do nie jotrzeć. Ty dotarłaś, gratulacje. Pzdr.
        • lala.laleczna Ja rozumiem to, co rozumiałam wcześniej: Caritas 09.03.05, 14:18
          robi kawał dobrej roboty. Cześć!
          • vortex1 Zgadzam się z tobą, Caritas jest na pewno ... 09.03.05, 14:22
            ... najlepszym wyborem. Cześć.
            • okrutnik1 Jehovy - ty to jestes czlek uparty 09.03.05, 16:47
              • vortex1 Rozbawiłeś mnie tym komenarzem ... 09.03.05, 17:46
                jeżeli poczytasz uważnie, może zrozumiesz jak bardzo się mylisz. Świadkowie Jehowy nie uznają Chrześcijańskich prawd, zbawienia w Chrystusie. Zapoznaj się z treścią strony, która promuję, wówczas pogadamy. Pzdr.

• makum Re: Darowałam CARITAS 1% dochodów. Cieszę się, 09.03.05, 14:15
      Czytając posty pod tym tematem zrobiło mi się po prostu smutno... Czy w
      internecie jest już tylu debili, którzy każdą okazję wykorzystują by
      demonstrować swoją głupotę, nietolerancję, brak jakiejkolwiek kultury?
      Przekazanie 1 % podatku nie jest pewnie wielką dobroczynnością (w moim
      przypadku było to 16 zł, które i tak mi oddano w zwrocie podatku), więc nie
      rozumiem skąd tyle nienawiści i sztucznej ideologii dorabianej do oraganizacji
      na które pieniądze te są przekazywane? Ludzie zastanówcie się trochę!
      Ja swój jeden procent przekazałem na Lubelskie Hospicjum dla Dzieci im. Małego
      Księcia.

Wyszukiwarka organizacji pożytku publicznego: opp.ms.gov.pl/
    • gordon26 Re: Darowalisy pieniądze na Wojtusiową Izbę fajnie 09.03.05, 16:24
      ze mozna w ten sposob pomoc. niech te pieniadze nie zostana dosięgniete przez
      darmozjadow z rzadu. Wojtusiowa izba to rowniez organizacja pozytku publicznego
      opiekujaca sie dziecmi z rodzin wywodzacych sie z pgr-u. pozdrawiamy wszystkich
      ktorzy pomagaja K i M
      • okrutnik1 Zbadajcie to: 09.03.05, 16:36
        www.bitles.republika.pl

Chomik pozdrawia!
    • joankb Re: Darowałam CARITAS 1% dochodów. Cieszę się, 09.03.05, 17:32
      Ja mam zamiar znależć jakąś małą, lokalną organizację. Taką, której (w miarę
      możliwości) wszyscy wokoło patrzą na ręce. Bez "przynależności" ideowej,
      religijnej itp.
      • lauriane Re: Darowałam CARITAS 1% dochodów. Cieszę się, 09.03.05, 17:36
        joankb napisała:

> Ja mam zamiar znależć jakąś małą, lokalną organizację. Taką, której (w miarę
        > możliwości) wszyscy wokoło patrzą na ręce. Bez "przynależności" ideowej,
        > religijnej itp.
        L. Proponuje fundacje Bez Barier, albo jeszcze Stowarzyszenie Ordynacka....
        J.C.
    • dokowski Kiepski wybór. 09.03.05, 21:22
      Caritas znany jest z marnotrawienia części pieniędzy na koszty związane z
      biurokracją i marnym zarządzaniem. PAH jest np. dużo efektywniejszy

A co do zaufania, to ludzie Kościoła mają renomę najbardziej nieuczciwego
      środowiska. Kościół jak magnes przyciąga ludzi nieuczciwych, gdyż księżom
      najłatwiej jest bezkarnie robić przekręty. To co taki np. Jankowski wyprawia z
      bursztynami, narkotykami i alkoholem już dawno by każdego polityka zaprowadziło
      na ławę oskarżonych.
      • lala.laleczna Najlepszy wybór! ;-D 10.03.05, 09:13
        dokowski napisał:

> Caritas znany jest z marnotrawienia części pieniędzy na koszty związane z
        > biurokracją i marnym zarządzaniem. PAH jest np. dużo efektywniejszy
        PAH ostatnio ma BARDZO ZŁĄ PRASĘ. Ludzie się skarżą, że O. odbiło i nie
        przyjmuje żadnych rzeczy, wyłącznie pieniądze. Sugerują też, że to dlatego, że
        pieniądze łatwiej "przekręcić". Poszukaj przez wyszukiwarkę, a zostaniesz
        rozdziewiczony z twojej naiwności ;-D
        >
        > A co do zaufania, to ludzie Kościoła mają renomę najbardziej nieuczciwego
        > środowiska. Kościół jak magnes przyciąga ludzi nieuczciwych, gdyż księżom
        > najłatwiej jest bezkarnie robić przekręty. To co taki np. Jankowski wyprawia
        z
        > bursztynami, narkotykami i alkoholem już dawno by każdego polityka
        zaprowadziło
        Caritas a Jankowski to są dwie zupełnie różne rzeczy, słoneczko ;-D
        >
        > na ławę oskarżonych.
        • dokowski To najlepszy dowód ich dobrych intencji 10.03.05, 17:21
          lala.laleczna napisała:

> Ludzie się skarżą, że O. odbiło i nie
          > przyjmuje żadnych rzeczy, wyłącznie pieniądze.

Pieniądze mogą być najefektywniej wykorzystane. Można za nie kupić to co trzeba
          i tam gdzie wygodnie, natomiast zbiórka i przewożenie towarów to najczęściej
          marnotrawstwo. PAH działa po to, żeby pomagać potrzebującym. Caritas działa dla
          sławy i dla dobrego samopoczucia tych co dają. To co piszesz wyjaśnia dlaczego
          PAH ma tak wysoki współczynnik efektywności, czy jak on się tam nazywa (kiedyś
          widziałem listę organizacji harytatywnych wg tego współczynnika - ilorazu
          wartości dóbr (w tym pieniędzy) skonsumowanych przez tych, którym wg statutu ma
          organizacja pomagać, a wartości dóbr i pieniędzy, które organizacja otrzymałą
          od darczyńców i swoich członków.

> Sugerują też, że to dlatego, że
          > pieniądze łatwiej "przekręcić".

Najlepsi są zawsze atakowani przez najgorszych z zawiści. Takiego Caritasu nikt
          nie zaatakuje, bo jest taki ludzki, tyle tam bałaganu, różnych małostkowych
          spraw ...
          • lala.laleczna Wiara czyni cuda, drogi dokowski. Nieważne fakty, 11.03.05, 08:39
            ważne to, że DLA CIEBIE PAH jest cacy, a CARITAS - nie. Bo ci faktomitowcy w
            główce zamącili. Ja akurat mam DOBRE DOŚWIADCZENIA Z INSTYTUCJAMI kościelnymi,
            a PAH - powtarzam - zeszmaciło się, jak twierdzą forumowicze. Zwykłym CHAMSTWEM
            Ochojskiej jest przyjmowanie wyłącznie forsy. Wiele ludzi chciałoby oddać
            przedmioty (w dobrym stanie), a na pieniądze ich nie stać. To nie, nie mogą. A
            dokowskie to popierają. I TY SIĘ UWAŻASZ ZA INTELIGENTNEGO? ;-D
    • d.nutka1 Re: Darowałam CARITAS 1% dochodów. Cieszę się, 09.03.05, 21:44
      każde odliczenie od podatków jest WYMUSZENIEM na innych uzupełniania luk
      budżetowych
      • lala.laleczna To jest zupełnie inna instytucja, niż odliczenie 10.03.05, 09:03
        podatkowe, droga danutko ;-D
    • roma25 Re: Darowałam CARITAS 1% dochodów. Cieszę się, 09.03.05, 21:47
      lala.laleczna napisała:

> że mogłam to zrobić, choć procedura jest porąbana. Mam nadzieję, że wszyscy
      > wezmą sprawy w swoje ręce i jakiejś organizacji pożytku publicznego podaruje
      > ten 1%, ucalając je przed zmarnowaniem.
      > Dlaczego CARITASowi? Bo to w katolickim hospicjum zmarła bliska mi osoba.
      > Księża nawet nie spytali o wyznanie ... Eh, co tam, i tak internetowe
      > dzieciaki tego nie zrozumieją, dopóki ich to nie dotknie - a życzę wszystkim
      > z całego serca, żeby jednak ich los oszczędził!
      > I bardzo proszę o powstrzymanie się od debilnych komentarzy, że jestem jednak
      > katoliczką. Nie jestem. Podobnie, jak nie jestem ociemniała, a wspomagam
      > ośrodek w Laskach!
      Jeśli nie chcesz narcystko komentarzy, to dlaczego donosisz całemu światu o swej
      katolickiej szczodrobliwości? Lepiej po chrześcijańsku zamilcz, a nie trąb oswej
      ładskawości. Plunąć na nią.
      • lala.laleczna Droga "myśląca inaczej", ja nie trąbię o swojej 10.03.05, 09:34
        charytatywności. Z samej natury przekazania 1% (o czym zresztą wyraźnie
        napisałam i jedynie absolwent szkoły specjalnej może tego nie rozumieć) ja nic
        nie straciłam. Po prostu odebrałam rządowym złodziejom. I o tym właśnie piszę,
        dziecinko. Że każdy z nad może ocalić ten 1% swojego podatku przed
        ZMARNOWANIEM, a sam nic nie stracić!
    • palnick Gdyby to był 1% podatku ponad normalną skalę ... 09.03.05, 22:03
      podatkową mogłabys byc z siebie dumna.
      Inna sprawa, że zmarnowałaś te pieniądze na park samochodowy otyłych
      katabasów smile
      • lala.laleczna A tak prosiłam, żeby durnie się nie wypowiadali ;( 10.03.05, 09:15
        Twoja czerwona hołota ma znacznie lepszy park samochodowy, prolu. Nie mówiąc o
        tym, że CARITAS, w przeciwieństwie do twoich szefów, robi wiele dobrego -
        hospicja, dożywianie biednych, noclegownie, domy samotnych matek ... Twoja
        czerwona hołota, która zabiera wam 100% podatków, nie zdobyła się na taką
        hojność!
    • palnick Wsparłem z radoscią CARITAS !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 09.03.05, 23:06
      Ja jako znany miłosnik mężczyzn filuternie odzianych w czarne sukienki
      przekazałem 1% podatku na CARITAS.
      Zrobiłem to, ponieważ pochylam sie z troską nad ciężką dolą tej grupy
      społecznej. Ci ludzie nie dojadają, tłoczą się w tramwajach, jeżdżą rowerami,
      mieszkaja w niedogrzanych lokalach o niskim standardzie, chodzą w obdartych
      sutannach, oddaja każdy zaoszczędzony grosz biednym, stosują 90% upusty
      od "co łaska" - słowem podążaja śladami Jezusa.
      Jak tu odmówić im wsparcia !!!???
      • lala.laleczna Palnicku, człowieku myślący inaczej, życzę ci, 10.03.05, 11:04
        żebyś NIE korzystał z hospicjum kościelnego. Naprawdę. Mam nadzieję, że
        wybierzesz wtedy państwowe.
        Niestety, wiele osób nie ma wyjścia. Z powodu rządów twojej czerwonej hołoty
        samotne matki MUSZĄ korzystać z pomocy CARITAS, bo czerwone pająki wolą dotować
        kretynki Środowonowackie, niż je.
        Czołem, myślący inaczej.
        • palnick Laleczko Chaki... 11.03.05, 23:35
          właśnie wbijam gwóźdź w miejsce, gdzie normalni ludzie maja serce smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka