Dodaj do ulubionych

Dla mnie Karol Wojtyła jest przykładem klęski.

30.03.05, 17:32
Nie wyobrażam sobie siebie samego tak okrutnie zmanipulowanego i
poniżonego.Wolałbym anonimowo zdechnąć pod płotem niż w starości i cierpieniu
zostać wystawionym na widok publiczny ze wszystkimi normalnymi przecież w tak
sędziwym wieku ułomnościami.Umieranie na oczach kamer jest najpodlejszym
reality-szoł.
Obserwuj wątek
    • abprall Re: Dla mnie Karol Wojtyła jest przykładem klęski 30.03.05, 17:42
      to natura górala....oni w zachowaniu są raczej irracjonalni...
      też sie dziwie, że tak wielki mąż odważa się na tak żenujący performance...
      a tłumy w hipnozie...
      quo vadis , homo-intelekcie ?
      • sas15 A może król jest po prostu nagi... 30.03.05, 17:44
        • abprall Re: A może król jest po prostu nagi... 30.03.05, 17:55
          polacy nie dorośli do piastowania miedzynarodowych ról, przenoszą obyjczajność
          swego plemienia na międzynarodowe forum , co przyjmowane jest nieprzychylnie
          przez reszte spłeczności...
          tkwi w tym narodzie coś, co zmusza ich do uważania siebie za naród
          nadzwyczajny...przeznaczony do nauczania innych i do niesienia misji i przesłań
          boskich..(vide szalenstawa solidaruchow ze swoimi przeslaniami do innych
          narodów)...
          w psychologii nazywa sie to poprostu kompleksem niższości i potrzebą
          dowartościowania sie...
          qrwa, dalej nie moge...adrenalina na suficie...
          • sas15 To jest typowo polski Mesjanizm 30.03.05, 18:03
            Jaskarawo dziś prezentowany przez Wojtyłę.Ten Mesjanizm zdecydował-jak sądzę-o
            poparciu Wojtyły ws.wstąpienia Polski do UE.Ten biedny człowiek nie pojmuje po
            prostu,że świat nie kręci się wokół Polski i polskich wierzeń zwanych
            buńczucznie tradycją.
            • abprall Re: To jest typowo polski Mesjanizm 30.03.05, 18:16
              tak, to żałosne, że myslimy w kategoriach narodowych basni, legend i ludycznych
              marzeń..polska to taka paraintelekt-egzotyczna enklawa na tej ziemi, tej ziemi!
              to powoduje jej blokadę szwungu...brak siły napędowej..trwanie w mazi
              historycznyćh łez i doznanych klęsk...
              kraj, ktory potrzebuje wodza ..ale niestety na tych szerokościach rodzi sie raz
              na ileś -dziesiąt a może -set lat...
              czy wlasciwie polska miała kiedykolwiek swego adenauer'a, de gaule, czy
              wcześniej churchila? ..smutne, zawsze polityczne miernoty miały szanse w tym
              smutnym landzie...
              qrwa, chyba wezme whiskiego...
              • sas15 Na zdrowie:) Przynajmniej niech będzie zdrowie:) 30.03.05, 18:21
                • owca_czarna też chciałam tego zyczyć abprallowi 30.03.05, 18:26
                  od jakiegoś czasu smutno pisze i na smutno pije te whiskacze.

czarna_owca
                  • abprall Re: On The Sunny Side Of The Street 30.03.05, 18:40
                    black owca , zawsze chadzam po słonecznej stronie ulicy...
                    Lionel Hampton...that's for you...
                    www.jazz-on-line.com/rm/VIC07864-1.rm
                    • palnick Allways look at the bright side of life. 31.03.05, 22:48
                      Życie Briana smile
    • olo1033 Re: Dla mnie Karol Wojtyła jest przykładem klęski 30.03.05, 18:05
      Dziwię się że kobieta mogła napisać takie brednie.Piszesz że wolałabyś zdechnąć
      jak kundel pod płotem niż doczekać lat Papieża.Nie mów chop póki nie
      przeskoczysz.Przecieżnie wiesz kiedy to może nastąpić,dziś ,jutro,pojutrze ,za
      60 lat ?Jeżeli masz w sobie odrobinę człowieczeństwa to nie poniżaj głowy
      kościoła katolickiego.Papieżowi szkodzą media bo nie dadzą mu wyzdrowieć i
      odpocząć i tu tkwi cała przyczyna.Papież jest uparty i chodzi swoimi drogami
      od początku pontyfikatu i nikt go nie wystawia i nie zmusza do pokazywania się
      publicznie.Dla mnie Polaka, Karol Wojtyła jest jednym z najwiekszych polaków w
      dziejach Polski i zasługuje na uznanie i szacunek.Nadmieniam że nie jestem
      nawiedzonym ani tym co noszą baldachim i siedzą w pierwszym rzędzie w kościele.
      • sas15 Chciałbym doczekać lat papieża 30.03.05, 18:16
        ale w gronie rodziny-przyjacół.Nie zaś wśród perfidnych manipulatorów i
        karierowiczów,dla których każdy kolejny dzień życia papieża to kolejny dzień
        przy korycie,kolejny dzień w państwie Watykan-gdzie żadna władza i kontrola nie
        sięga.Nie uważam by JPII złożył jakiekolwiek trwałe i uniwersalne zasługi dla
        ludzkości i z tego punktu widzenia jest mi całkiem obojętny.Kwieciste orędzia
        pełne frazesów tudzież taka twórczość nie robią na mnie wrażenia.Żal mi za to
        Karola Wojtyły jako człowieka,którym pomiatają ludzie kreowani przez Kościół i
        media na przyjaciół.
    • owca_czarna Brak kultury u moherowych turystów 30.03.05, 18:07
      sas15 napisała:

> Nie wyobrażam sobie siebie samego tak okrutnie zmanipulowanego i
      > poniżonego.Wolałbym anonimowo zdechnąć pod płotem niż w starości i cierpieniu
      > zostać wystawionym na widok publiczny ze wszystkimi normalnymi przecież w tak
      > sędziwym wieku ułomnościami.Umieranie na oczach kamer jest najpodlejszym
      > reality-szoł.

Wyjątkowo podobał się mi w TV jeden z komentarzy, w którym jakiś ksiądz
      powiedział, że przy tak chorym człowieku (nawet nie mówił papieżu ale człowieku,
      bo pod tym kątem rozpatrywali zachowanie ludzi!!) nawet "Sto lat" śpiewa się
      cicho. A te nasze turystki w moherach na głowach, robią folkor i nawet pod
      szpitalem wydzierają się jak nienormalne. Ciekawe co robią tamtejsze służby
      porządkowe!

czarna-owca
    • indris Dla mnie jest przykładem zwycięstwa... 30.03.05, 18:13
      ...ducha nad ciałem i cierpieniem.
      • ewa8a Re: Dla mnie jest przykładem zwycięstwa... 30.03.05, 18:37
        Możesz wyjasnić bliżej, na czym to zwycięstwo polega?
        • abprall Re: Dla mnie jest przykładem zwycięstwa... 30.03.05, 18:43
          w kategoriach religijnych i wierzen nie winno się uzywac pojecia " zwyciezca"..
          nawet"zwycięstwo" nad szatanem wydaje mi się to groteskowym i nader zarozumiale-
          pyszałkowatym.......
      • sas15 Przy założeniu,ze to Jego świadomy wybór. 30.03.05, 18:46
        Ale najprwdopodobniej jest to wybór świty.Przypomina to bohaterswo Marzanny
        dokonującej ablucji na przywitanie wiosny.
        • ewa8a Re: Przy założeniu,ze to Jego świadomy wybór. 30.03.05, 18:53
          Ja nie sadzę, ze to wybór świty. Ogarnięty obsesją ewangelizacji starzec,
          nawet na łożu śmierci byłby w stanie wykrzykiwać hasła przeciwko aborcji i
          antykoncepcji, gdyby nie ta nieszczęsna rurka.
          • sas15 Takie zachowanie świadczy zatem o braku 30.03.05, 19:01
            zaufania do następcy.Czyżby Karol Wojtyła miał obawy co do kontynuacji swojej
            polityki religijnej?
            • ewa8a Re: Takie zachowanie świadczy zatem o braku 30.03.05, 19:07
              sas15 napisała:

> zaufania do następcy.Czyżby Karol Wojtyła miał obawy co do kontynuacji swojej
              > polityki religijnej?

Zapewne tak, a do tego dochodzi jeszcze niemożność oderwania się od stołka.
              • stormbird Re: Takie zachowanie świadczy zatem o braku 30.03.05, 19:09
                niezbadane sa wyroki polityki kadrowej....
              • sas15 Bardziej "estrady" niż stołka-choć to też 30.03.05, 19:10
                niebezpieczne uzależnienie tym bardziej,że nie wie się kiedy zejść ze sceny.
    • rattler Re: Dla mnie Karol Wojtyła jest przykładem klęski 31.03.05, 23:00
      Na szczescie oprocz paru gnid na tym forum i wlasnych mend na jajach nikt
      wiecej nie interesuje sie tym, czy egzystujesz, a co dopiero twoja opinia smile

narazie

----------------------------------------------------------

Nie wyobrażam sobie siebie samego tak okrutnie zmanipulowanego i
      poniżonego.Wolałbym anonimowo zdechnąć pod płotem niż w starości i cierpieniu
      zostać wystawionym na widok publiczny ze wszystkimi normalnymi przecież w tak
      sędziwym wieku ułomnościami.Umieranie na oczach kamer jest najpodlejszym
      reality-szoł.

• kropekuk Nie zwracaj sie tak do kobiety (sas to female). A 31.03.05, 23:46
        poza tym nic juz nie zmieni faktu, ze Jan Pawel II, moze i najlepszy papiez
        ostatniego stulecia, przechodzi nam do ...historii:
        "Pope John Paul II is suffering from a very high fever caused by a urinary
        tract infection, the Vatican has said in a statement.
        /.../
        The statement came after Italian media reported his condition was worsening.

The 84-year-old pontiff is being fed through a nasal tube to aid his recovery
        from throat surgery last month, the Vatican said on Wednesday.
        /.../
        He developed breathing troubles and has difficulty in swallowing as a result of
        the progress of Parkinson's Disease, an incurable condition from which he has
        been suffering for nearly a decade..."
        news.bbc.co.uk/1/hi/world/europe/4399189.stm
    • allegro.con.brio Re: Dla mnie Karol Wojtyła jest przykładem klęski 31.03.05, 23:12
      sas15 napisała:

> Nie wyobrażam sobie siebie samego tak okrutnie zmanipulowanego i
      > poniżonego.

Bo jesteś cieńki.
    • owca_czarna Re: Dla mnie Karol Wojtyła jest przykładem klęski 31.03.05, 23:14

Przed chwilą radio RMF FM poinformowało, że papież ma wysoka gorączkę. Sa u
      niego lekarze.

czarna_owca
      • allegro.con.brio Re: Dla mnie Karol Wojtyła jest przykładem klęski 31.03.05, 23:19
        Zastanawiam się, na kogo będziecie szczekać jak go zabraknie (oby żył jak
        najdłużej)...
        • owca_czarna Karol Wojtyła 31.03.05, 23:30
          allegro.con.brio napisał:

> Zastanawiam się, na kogo będziecie szczekać jak go zabraknie (oby żył jak
          > najdłużej)...

Czy widzisz w moim poscie jakiś komentarz? Czepiasz się. Tu masz link:

info.onet.pl/1075681,12,item.html

czarna_owca
        • kropekuk To modl sie u cud w ostatnim stadium Parkinsona... 31.03.05, 23:47

• marianna.rokita Re: To modl sie u cud w ostatnim stadium Parkinso 31.03.05, 23:52
            Niestety Kropek masz racje...
            sad
          • allegro.con.brio Re: To modl sie u cud w ostatnim stadium Parkinso 01.04.05, 09:06
            ok
        • marianna.rokita Allegro nikt mu nie zyczy tu smierci! 31.03.05, 23:52
          • allegro.con.brio Re: Allegro nikt mu nie zyczy tu smierci! 01.04.05, 09:08
            W to nie wątpię, bo nie będzie na kogo szczekać. Że chory, niedołężny, że nie
            można na niego patrzeć, że jeszcze chodzi i próbuje mówić... No i że jest
            katolem (wcale nawet nie o aż tak bardzo konserwatywnych poglądach).
    • krzys52 Niech sie meczy. Niech go mecza. Nalezy mu sie 01.04.05, 05:58
      oberzlodziejowi dojacemu swa biedna ojczyzne, na 5 miliardow dolcow rocznie -
      od lat 12.

Niemiec z ruskim do spolki na nachapali z Polski tyle co ten religiancki swir.
      • v_2 Re: Niech sie meczy. Niech go mecza. Nalezy mu si 01.04.05, 09:48
        Jesteś K52 żałosnym kretynem. Ale Przypomnę Ci, abyś spienił się jeszcze
        bardziej:
        - dzięki Papieżowi Janowi Pawłowi II takie typy jak Ty odeszły w niebyt
        historii wraz ze zbrodniczym i prawdziwie zlodziejskim ustrojem. Policz sobie
        ile wy ukradliście Polakom przez kilkadziesiąt lat komunizmu. A i tak was szlag
        trafił.
        - dzięki Papieżowi Janowi Pawłowi II powoli odradza się katolizm na świecie
        czego dowodem są spotkania Papieża z młodzieżą. Możecie czerwoni tylko marzyć
        o takim popraciu wśród mlodych ludzi.

A teraz durniu myśl o swojej śmierci i miej nadzieję, że w chwili kiedy Ona
        nadejdzie zainteresuje się tym faktem chociaż pies z kulawą nogą.
        • centre.gravity Re: Niech sie meczy. Niech go mecza. Nalezy mu si 01.04.05, 10:13
          glupeczna, czys ty zdurniala do reszty?

- dzięki Papieżowi Janowi Pawłowi II powoli odradza się katolizm na świecie
          > czego dowodem są spotkania Papieża z młodzieżą. Możecie czerwoni tylko marzyć
          > o takim popraciu wśród mlodych ludzi.
          >
          nie masz sensowniejszych argumentow?
    • sudar Re: Dla mnie Karol Wojtyła jest przykładem klęski 01.04.05, 10:30
      "Nie wszystko jednak można ukryć. Przez Rzym, Włochy i świat przebiega pogłoska
      o zamordowaniu uśmiechniętego papieża. Ludzie płaczą, patrząc na jego ciało
      wystawione na widok publiczny. Padają okrzyki: „Kto ci to zrobił?”.

Do dziś za Spiżową Bramą żyją ludzie, którzy doskonale znają odpowiedź i na to,
      i na wiele innych pytań. Niedługo później na szefa organizacji, którą śmiało
      można by nazwać Cosa Sancta Nostra, zostaje wybrany inny człowiek. Nazwie się
      Janem Pawłem II. Ma to świadczyć o kontynuacji polityki poprzedników. To tylko
      pozory... nigdy bowiem nie sprawi już najmniejszego kłopotu ani mafiozom, ani
      watykańskim rekinom finansowym, ani tym bardziej kardynałom z loży masońskiej P-
      2."
      www.rumburak.website.pl/artykuly/historia/jpawel1.html
      www.racjonalista.pl/kk.php/s,1745
      www.ojczyzna.pl/forum/read.php?f=3&i=13437&t=13430
      www.prose-n-poetry.com/display_work/10583/
      www.wmatlan.else.com.pl/yallopg.htm

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka