andrzejg 21.04.05, 19:42 W Poroninie chcą postawic pomnik JP II w miejscu , w którym stał pomnik Lenina Mało to miejsc mają w Poroninie?Żałosny to pomysł. A. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
t0g Zgoda w 100% 21.04.05, 22:18 Niefortunny pomysł z postawieniem Słowackiego na miejscu FED-a w Warszawie widac pomnikowców jeszcze niczego nie nauczył. Odpowiedz Link Zgłoś
marianna.rokita tomek, allegro 21.04.05, 22:52 z reszta ogolnie marny to pomysl, bo zamiast pomnikow mozna by dzieciom np. kupic przybory szkolne,albo przeznaczyc pieniadze na hospicja.... Odpowiedz Link Zgłoś
newsrum Bp Życiński o to apelował, ale przecież radne 21.04.05, 23:00 wiedzom lepiej. PS. "Zresztą" pisze się razem marianna.rokita napisała: > z reszta ogolnie marny to pomysl, bo zamiast pomnikow mozna by dzieciom np. > kupic przybory szkolne,albo przeznaczyc pieniadze na hospicja.... Odpowiedz Link Zgłoś
allegro.con.brio Re: Bp Życiński o to apelował, ale przecież radne 21.04.05, 23:03 newsrum napisał: > PS. "Zresztą" pisze się razem Po 'PS' stawiamy kropkę? PS Odpowiadamy pod cytatem. Odpowiedz Link Zgłoś
marianna.rokita Re: Bp Życiński o to apelował, ale przecież radne 21.04.05, 23:08 allegro))) radne wiedzą a nie wiedzom zreszta WLASNIE Odpowiedz Link Zgłoś
newsrum Re: Bp Życiński o to apelował, ale przecież radne 21.04.05, 23:14 marianna.rokita napisała: > allegro))) > radne wiedzą a nie wiedzom zreszta WLASNIE radne własnie wiedzom. Radni wiedzą, ale tych jest mniejszość. Wiem ze może ci to trudno zrozumieć, ale należy sie starać > Odpowiedz Link Zgłoś
newsrum Re: Bp Życiński o to apelował, ale przecież radne 21.04.05, 23:12 Po 'PS' stawiamy kropkę? stawiamy. wraz z piwem Odpowiedz Link Zgłoś
jaski HAHAHAHA 22.04.05, 03:30 albo przeznaczyc pieniadze na hospicja.... Moja Droga, pieniadze to byly kiedys, dawno, tera to jest KAPITAL. Odpowiedz Link Zgłoś
newsrum Re: JP II za Lenina 21.04.05, 22:47 w 1945 lokowano urzędy bezpieczeństwa w siedzibach gestapo, jak Polska dluga i szeroka......W trosce o genius loci Odpowiedz Link Zgłoś
gretshen Na scianie powiesili to w miejsce sierpow i mlotow 21.04.05, 23:11 dlaczego nie powiesili w zamian papcia na scianie? Odpowiedz Link Zgłoś
babariba666 niech zapostulują jeszcze wymianę zawartości... 22.04.05, 08:58 kryształowej skrzynki na takim jednym placu w Moskwie. -- niszczenie pomników jest idiotyzmem, bo niszczy pamięć, która PRZESTROGĄ często powinna być. W HElsinkach pomnika cara MIkołaja (zdaje się) nik nie zniszczył. I sterczy tam on sobie jako memento. Odpowiedz Link Zgłoś
newsrum Nie jako memento.Ten kraj po prostu dalej trzęsie 22.04.05, 09:17 dupą ze strachu przed Rosją babariba666 napisał: > niszczenie pomników jest idiotyzmem, bo niszczy pamięć, która PRZESTROGĄ często > powinna być. W HElsinkach pomnika cara MIkołaja (zdaje się) nik nie zniszczył. > I sterczy tam on sobie jako memento. Odpowiedz Link Zgłoś
dachs Re: Nie jako memento.Ten kraj po prostu dalej trz 22.04.05, 09:39 newsrum napisał: > dupą ze strachu przed Rosją I pewnie z tego strachu Finowi moga sie szczycic tym, ze jako jedyna nacja w Europie skutecznie pogonila Sowietom kota. Odpowiedz Link Zgłoś
abprall Re: Nie jako memento.Ten kraj po prostu dalej trz 22.04.05, 13:09 w helsinkach w centrum placu-senatu stoi pomnik rosyjskiego cara Alexander’a II, ...a jakże... www.schneeland.com/kuvat/helsinki/alex.jpg ------------------ qrwa, są narody ktore mają kiepełe... Odpowiedz Link Zgłoś
leje-sie Besserwisser dyzurny odpowiada: 22.04.05, 12:24 Aleksandra II. Cara przychylnego reformom. Dal Finom autonomie. Wtedy rozpoczela sie zreszta nowoczesna kariera jezyka i literatury finskiej. Przedtem uwazanego za godne pogardy chlopskie dzikie narzecze. Jezykiem oficjalnym Finalndii byl wczesniej szwedzki. Bo nie wzniecali bezsensownych powstan. Polacy zas dostali w nos. Za powstanie styczniowe. No, ale Aleksander, by ukarac powstancow, zlikwidowal panszczyzne. Wiec cos dobrego to akurat powstanie przynioslo. > niszczenie pomników jest idiotyzmem, bo niszczy pamięć, która PRZESTROGĄ często > powinna być. W HElsinkach pomnika cara MIkołaja (zdaje się) nik nie zniszczył. > I sterczy tam on sobie jako memento. Odpowiedz Link Zgłoś
babariba666 i o to chodziło, choć nazwiska onego... 22.04.05, 12:43 ...w Helsinkach stojącwego nie spamiętałem. Dla poszerzenia widnokręgów proponuję abstrakt www.nasza-sokolka.org/index.php?m=article&id=24 z książki jednej wydanej przed wojną II światową. Książka traktuje o działaniach rosyjskich władz rozbiorowych próbujących 'wbudować' społeczność żydowską w społeczeństwo dookólne. Całym tekstem dysponuję tez na życzenie. Odpowiedz Link Zgłoś
uriel1 Re: JP II za Lenina 22.04.05, 10:12 Nie wiem skąd masz tę wiadomość. Ale nie ma potwierdzenia. Wykosztowałem się na telefon do wójta i zaprzeczył. Chcesz sam zadwonić? Zreszta sprawdź tu: /to jedyne co gmina Poronin "wysmażyła"/ www.poronin.pl/artykul.php?id=411 Mam prośbę Andrzeju. Wiesz jaką. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg Re: JP II za Lenina 22.04.05, 11:02 wczoraj w TVN24 podali,albo gdzie indziej ale na pewno z telewizji to wiem , bo pusty placyk pokazywali. A. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg Re: BO NIE W PORONINIE a w NOWEJ HUCIE!!!! 22.04.05, 11:06 serio? no zobacz usłyszałem 'pomnik Lenina' i z mety skojarzyłem z Poroninem A. Odpowiedz Link Zgłoś
al_an.ski Re: BO NIE W PORONINIE a w NOWEJ HUCIE!!!! 22.04.05, 11:24 siła skojarzeń, fakt andrzejg napisał: > serio? > no zobacz > usłyszałem 'pomnik Lenina' i z mety skojarzyłem z Poroninem > > A. Odpowiedz Link Zgłoś
7em Re: BO NIE W PORONINIE a w NOWEJ HUCIE!!!! 22.04.05, 11:31 andrzejg napisał: i z mety skojarzyłem bo ty jestes takim KOJARZEM a twoj ulubiony wyscig to Wyscig Pokoju i czerwona koszulka lidera. 5040 Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg Re: BO NIE W PORONINIE a w NOWEJ HUCIE!!!! 22.04.05, 11:44 7em napisał: > andrzejg napisał: > i z mety skojarzyłem > > bo ty jestes takim KOJARZEM a twoj ulubiony wyscig to Wyscig Pokoju i czerwona koszulka lidera. > > 5040 > > ona była żółta A. Odpowiedz Link Zgłoś