Dodaj do ulubionych

Towarzysze z MSW i MSZ nie szanują godła

30.04.05, 09:22
Inspektorzy NIK skontrolowali, jak godlo, flaga i hymn państwowy sa
wykorzystywane w ministerstwach i urzędach. Najgorzej wypadły ministerstwa
spraw wenętrznych i zagranicznych: ponad polowa wizerunków była tam
nieprawidłowa. Zamiast białego orla były zlote, żółte, mosiężne i dreniane,
straszydła o kształcie kury i nielota kiwi. Towarzyszom z SLD z tych urzedów
nie podoba się orzeł w koronie i musza go szpecić????Tęsknota za PRL-owską
wroną?
Obserwuj wątek
    • kropekuk Glebia tych stwierdzen az poraza .... 30.04.05, 13:01
      "Polak najwyzsza forma nadecia sie"
      J.Urban wink
      • patience Orlopodobne kury na fladze tez;))) /nt 30.04.05, 13:05

• kropekuk Pytanie: profanacja czy BRAK GUSTU? 30.04.05, 13:13
          Niech zyje wszechogarniajacy kicz i kiczowata wytworczosc pamiatkarsko-
          dewocyjno-patriotyczna !!!
          • patience Raczej tfurczosc ludowa przy produkcji;) 30.04.05, 13:16
            Zrobic orla zeby nie wygladal jak kura to wcale nie takie proste, no nie? A jak
            ambasador nie ma oka artystycznego, to widzi ze flaga miala byc z ptakiem bialym
            i jest z ptakiem bialym. To zadowolonywink
      • al_an.ski Powiedz kogo cytujesz a powiem ci kim jestes 30.04.05, 13:07
        poza tym zajumij sie swoja flagą w krzyzyki proste i skośne i nie zabieraj
        glosu w temacie nie dla ciebie
        • kropekuk Wlasnie dlatego moge zachowac obiektywizm 30.04.05, 13:11
          I wybrac cytat po prostu dowcipny, zamiast z al.anskiego czy KOSMITOW...Nie mam
          uprzedzen, zaszlosci, zazdrosci, ani zadnej innej z polskich niezliczonych
          bolesci etc.etc.
          A poza tym mam zycie przed soba, do starosci mi bardzo daleko i nie musze sie
          wszystkiego czepiac jak zgorzknialy siwy dziadunio z szostym krzyzykiem na
          karku wink
          • al_an.ski Re: Wlasnie dlatego moge zachowac obiektywizm 30.04.05, 13:19
            kropekuk napisał:

> I wybrac cytat po prostu dowcipny

jak to jest dowcipne, to ghratuluje "brytyjskiego" poczucia humoru. Chyba ze
            chodzi ci o do-wcip.
            A poza tym ja mam juz siodmy krzyzyk dawno zaczęty i jestem z tego
            dumny.Zapytaj lale
            • marianna.rokita al_an.ski@gazeta.pl 30.04.05, 16:01
              Hehe al_an.ski podszywa sie teraz pod jego znajomego Alka P., ktory ma
              rzeczywiscie 7 krzyzyk zaczety.Ciekawe co na to Alek ?
              Prawdziwy Alek nadaje z adresu alan.ski@gazeta.pl, a nie al_an.ski@gazeta.pl
              Bedzie sie cieszyc ,ze ma takiego serdecznego przyjaciela,robiacego mu
              taka "reklame"...........
              No a korepondencja z Lala.Laleczna, promotorka pedofilii ( jest watek na ten
              temat na forum, wszyscy go pamietaja) swiadczy o al_an.skim najdobitniej.....

• d.nutka1 Re: Marianno wyluzuj trochę 30.04.05, 16:45
                marianna.rokita napisała:

ja mogę zrozumieć, ze rozpacz po stracie ukochanego "siwego" wzrok ci zasłania
                łzami, ale to forum nie jest do rozgrywania prywatnych bitew prywatnego łoża,
                nawet jeśli tym trzecim w tym łożu jest KOSMITA lub nawet Lala.
                mam zacząć zazdrościć wam szerokiego łoża?
                no i oczywiscie tego wszystkiego co przyozdabia "szerokie łoże"?
                tu już na forum była "parka" która kwieciem swoim, a raczej swojej mowy i
                swojego-nie tylko niestety-języka zabawiała całe forum staczając bitwy zwane
                forumowymi.
                pozazdrosciłas pierwowzorowi forumowej pary ich popularnosci, która przeniosła
                się także na biurka co niektórych instytucji i instytutów?
                daj spokój Marianno.
                nie rób z forum magla
                i nie angażuj do tego magla osób cię lubiących

> Hehe al_an.ski podszywa sie teraz pod jego znajomego Alka P., ktory ma
                > rzeczywiscie 7 krzyzyk zaczety.Ciekawe co na to Alek ?
                > Prawdziwy Alek nadaje z adresu alan.ski@gazeta.pl, a nie al_an.ski@gazeta.pl
                > Bedzie sie cieszyc ,ze ma takiego serdecznego przyjaciela,robiacego mu
                > taka "reklame"...........
                > No a korepondencja z Lala.Laleczna, promotorka pedofilii ( jest watek na ten
                > temat na forum, wszyscy go pamietaja) swiadczy o al_an.skim najdobitniej.....
                >
                >
                >
                • marianna.rokita danutko : 30.04.05, 16:48
                  Oki dam smile
                  Lzami to ja sie na pewno nie zalewam smileO co, to to nie.Ja wreszcie jestem
                  szczesliwa smile
                  I nie zarzucaj mi robienia z forum magla, to nie ja ostatnio wstawiam watki w
                  tym stylu :
                  forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=23367498
                  A po prostu wkurza mnie,ze pajac atakuje w zasadzie kazdego,to sie ze mna
                  przyjazni patrz np. kropekuk.

Buzka smile
                  • d.nutka1 Re: Marianno 30.04.05, 16:54

> forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=23367498
                    > A po prostu wkurza mnie,ze pajac atakuje w zasadzie kazdego,to sie ze mna
                    > przyjazni patrz np. kropekuk.
                    >
                    > Buzka smile

"wkurzenie" twoje rozumiem, ale nie ma dowodu, że to zrobił ten OD KOSMITÓW-to
                    po pierwsze
                    a po drugie, a nawet przed tym pierwszym, poćwicz sobie...loty...ponad...tym i
                    owym
                    buzki nie odwzajemniam, gdyż raczej z kobietami te buzki to dla mnie watpliwa
                    przyjemność
                    chyba sama wiesz co jedna baba o drugiej babie myśli jak jej buzki przesyła
                  • santos771 [...] 30.04.05, 18:59
                    Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                  • walecc1 [...] 30.04.05, 19:04
                    Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
              • al_an.ski o czym by nie bylo, to ta o jednym.Nieszczcesliwa 30.04.05, 17:48
                i nie pisz mi donosow na mnie na ani na alan.ski, ani na alan_ski, ani na
                al_an.ski, bo ci nie odpowiem. Dlaczego to forum jes opanowane przed idiotow?

> Hehe al_an.ski podszywa sie teraz pod jego znajomego Alka P., ktory ma
                > rzeczywiscie 7 krzyzyk zaczety.Ciekawe co na to Alek ?
                > Prawdziwy Alek nadaje z adresu alan.ski@gazeta.pl, a nie al_an.ski@gazeta.pl
                > Bedzie sie cieszyc ,ze ma takiego serdecznego przyjaciela,robiacego mu
                > taka "reklame"...........
                > No a korepondencja z Lala.Laleczna, promotorka pedofilii ( jest watek na ten
                > temat na forum, wszyscy go pamietaja) swiadczy o al_an.skim najdobitniej.....
                >
            • kropekuk Ghraserowac nie musisz...I tak za ahrystokrate nie 30.04.05, 17:12
              ujdziesz wink
        • patience Re: Powiedz kogo cytujesz a powiem ci kim jestes 30.04.05, 13:13
          A cytat z kogo ci sie nie podoba? Z Naszego Dziennika? Dobre pytania kobieta
          zadaje, zrobila kwerende odnosnie wypowiedzi Kieresa i Siemiatkowskiego i je
          zlozyla do kupy. Jest brak zgodnosci.
    • jaceq Re: Towarzysze z MSW i MSZ nie szanują godła 30.04.05, 17:07

al_an.ski napisał:
      > straszydła o kształcie kury i nielota kiwi.

co chcesz, al, od ptaka zamieszczonego na godle lpr?
      • jaceq logo lpr 30.04.05, 17:09

godło to za dużo powiedziane.

Przepraszam
        • kropekuk Kurica nie ptica... 30.04.05, 17:16
          Ja sie jedanak upoieram przy nieporadnosci artystyczno-rzemieslniczej i
          koszmarnym guscie urzedasow.
          • jaceq Re: Kurica nie ptica... 30.04.05, 17:26

wiesz, mówią, że o gustach się nie dyskutuje, ale w tym przypadku (urzędasów)
            mają oni, że tak to nazwę, wędzidło (nazwą to przypuszczalnie, ich językiem
            mówiąc: chomątem) w postaci norm zawartych w przepisach.
        • d.nutka1 Re: logo lpr 30.04.05, 17:19
          jaceq napisał:

>
          > godło to za dużo powiedziane.
          >
          > Przepraszam

rozumiem, ze tego nieszczęsnego nielota nie przepraszasz
          bo orły,te orginalne,to sobie bez przeprosin dofruną do swojego gniazda na
          wysokości, gdzie żaden nielot, choćby był i logiem orła to i tak nie dofrunie
          • jaceq Re: logo lpr 30.04.05, 17:34

Nie, Pani d.nutko1. W uzupełnieniu dodam, że jeżeli jakaś firma sobie prawem
            kaduka dorzuci słowo: Polska (polski, polskość) do nazwy, to kpina z tej nazwy
            nie jest kpiną z Polski (polskości), a jedynie z nadętych (patrz: haszowe żaby)
            ambicji tejże firmy. Z oczywistego powodu, mianowicie nie jest żadną winą
            Polski (polskości), że ta firma wyciera sobie pysk Polską (polskością)
            nadaremno. Tak bym rozumiał pisanie o np. wszachpolskich. Czyli - ma Pani
            rację, oczywiście: nie dofrunie. Łatwo to sprawdzić m.in. na przedwojennych
            złotówkach.
            • d.nutka1 Re: logo lpr 30.04.05, 18:01
              jaceq napisał:

> nie jest żadną winą
              > Polski (polskości), że ta firma wyciera sobie pysk Polską (polskością)
              > nadaremno.

ja jednak uważam, ze Polską(polskością) żadna firma nie powinna sobie bezkarnie
              wycierać gęby lub zamykać usta tym, którzy Polskę(polskość) traktują z należną
              jej czcią za tych wszystkich lotnych orłów(sokołow), których ta Polska
              (polskość) kiedykolwiek urodziła,nakarmiła i wychowała
              czy teraz mielibyśmy ich szukać nadaremno?
              jak na przedwojennych złotówkach?
              ale i tamte dawniejsze i te dzisiejsze mają równiez i rewers,czyli drugą
              stronę, którą nie kazdy lubi ogladać,choć na niej jest wizerunek orła
              • al_an.ski LPR nie jest instytucją panstwową i mam nadzieję 30.04.05, 18:22
                nigdy nie bedzie. Kurze wariacje na temat orla sa w logach wiekszości partii i
                Jahwe z nimi. Ja pisalem o wizerunkach ekspon owanych przez MINISTERTWA,
                instytucje panstwa. Dobrze wiedziec. o czym sie dyskutuje
                • kropekuk Ty stoisz poza wszelka dyskusja, stad- wybacz - ta 30.04.05, 19:14
                  zmiana tematu wink
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka