hasz0 18.05.05, 07:05 Umajony i odczerwiony Maj. Czyż dzięki Niemu nie mamy dziś w kalendarzu zupełnie innych dat? Tamte daty i hasła nie szpecą już ulic, kalendarzy, pamięci, transparentów. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
perli transparent 18.05.05, 10:48 I w jednym ogniu, w jednym ciele, szły te bezimienne bzy, osowiałym pyłem, podpartym południem. Wypolerowane wiosną. Wpełzały w każdy ukłon ulic. Chłód parterów. Syczące oślepienia Maja. Transparenty nie są takie złe. -Haszu cześć!-ten mogiem nieść (dwie doby!) Odpowiedz Link Zgłoś
hugo_w2 Re: _____________________18.V.1920_______________ 18.05.05, 10:57 † Requiem aeternam dona eis, Domine: et lux perpetua luceat eis. Te decet hymnus, Deus, in Sion, et tibi reddetur votum in Jerusalem: Exaudi orationem meam, ad te omnis caro veniet. Requiem aeternam dona eis, Domine, et lux perpetua luceat eis. Amen. Domine Jesu Christe, Rex gloriae, libera animas omnium fidelium defunctorum de poenis inferni et de profundo lacu: libera eas de ore leonis, ne absorbeat eas tartarus, ne cadant in obscurum: sed signifer sanctus Michael repraesentet eas in lucem sanctum: quam olim Abrahae promisisti et semini ejus. Amen. Agnus Dei, qui tollis peccata mundi: dona eis requiem. Agnus Dei, qui tollis peccata mundi: dona eis requiem. Agnus Dei, qui tollis peccata mundi: dona eis requiem sempiternam. Amen. Eternal rest grant unto him O Lord and let the perpetual Light shine upon him. May his Soul and the souls of all the faithful departed, through the Mercy of God, rest in peace. Amen. POPE JOHN PAUL II † 18.V.1920-2.IV.2005 Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 Wielka Wojna Ojczyzniana 21.05.05, 09:59 hasz0 napisał: > Umajony i odczerwiony Maj. > Czyż dzięki Niemu nie mamy dziś w kalendarzu zupełnie innych dat? Alez Ty masz horyzonty Haszu. 18.05.1920-17.09.1939 to jedynie 19 lat i 4 miesiace. A w czerwcu tez jest data, ze nie udal sie 9 lipca. Selektywnosc myslenia sterowanych zewnetrznie. Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 Re: Wielka Wojna Ojczyzniana 21.05.05, 23:38 Rycho7 napisał swe credo: > Selektywnosc myslenia > sterowanych zewnetrznie. 18.05 1792 - rozpoczęła się interwencja zbrojna wojsk Katarzyny II. 1944 - zakończyła się bitwa pod Monte Cassino. 20.05 1881 - Urodził się Władysław Sikorski 1944 - patrol AK odnalazł nad Bugiem niewypał niemieckiej rakiety V-2. Pewnie mu się majaczy że wyprawa kijowska była agresją na ZSRR a nie akcja odwetowa.---> >> Alez Ty masz horyzonty Haszu. > >> 18.05.1920-17.09.1939 to jedynie 19 lat i 4 miesiace. Nie chce mi się już z toba gadać... ...patrioto. Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 o to wlasnie chodzi 23.05.05, 00:11 hasz0 napisał: > Nie chce mi się już z toba gadać... > ...patrioto. Mnie odechcialo sie "dyskutowac" z Haszem juz dawno. Kopalem wiec Cie po kostkach od czasu do czasu aby Ci uswiadomic, ze ktos MOZE miec inne poglady niz Ty. Wiem, ze dla Ciebie to niepojete i nie do przyjecia. Na tym wlasnie polega haszyzm. Pare innych -szyzmow takze. No i w koncu, moze nawet jedynie podskornie, dotarlo to do Ciebie. Tym "...patrioto" wlasnie to udowodniles. Wiadomo, ze jedynie Ty mozesz byc Patriota (koniecznie przez duze P). Bitwa Warszawska uwazana jest za bardzo wazna. Slusznie. Kiedys historia oceni inaczej 20 czerwca 1941. Ale to nie moj problem. Ja swoje przemyslenia juz mam. Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 _______________________________Czy aby o to chodzi 23.05.05, 01:05 Prawisz sam sobie farmazony jakobyś nie dyskutował a po kostkach mnie kopał! Popatrz może lepiej czy nie masz, niby tak przypadkiem - sińców na swoich? Sam siebie tylko skopałeś, co poniektórzy bystrzejsi zdążyli już dawno zauważyć. A dla zmyłki udajesz ważniaka-cwaniaka, komu to się nie chce odpowiadać gdy tylko cie przygwożdżę cyniku-hist(e)oryku. Tak zrobiłeś ostatnio co własnie ci przypomniałem odzywką, której nie zrozumiałeś albo tylko znów udajesz, że nie wiesz dlaczego tak napisałem; > hasz0 napisał: > > > Nie chce mi się już z toba gadać... > > ...patrioto. > Mnie odechcialo sie "dyskutowac" z Haszem juz dawno. Kopalem wiec Cie po > kostkach od czasu do czasu aby Ci uswiadomic, ze ktos MOZE miec inne poglady > niz Ty. Wiem, ze dla Ciebie to niepojete i nie do przyjecia. Na tym wlasnie > polega haszyzm. Pare innych -szyzmow takze. Te twoje stałe argumenty - ...szyzmy - omijając temat służą do wycieczek personalnych. Nie trzeba psychologa by odgadnąc powody omijania tematów histerią i fobią, artykułowaną jakże bezpieczną w Niemczech i w Polsce antykościelną i antynarodową retoryką. Oprócz epatowania niezwiązanymi z tematami dyskusji "stosami" uprzedzen odideologizowanego ateisty, okraszonych jaka groch z kapustą przypadkowymi, luźno skojarzonymi datami - pozostaje widoczny syndrom zryszanego, gryzącego nawet swoich - ego. Tak chcesz się wykłócać o Polskę - żyjąc nie w Polsce - z Polakami żyjącymi w Polsce? Bo nie wierzę, że jedynym motywem, gdy to "odechciało ci sie dyskutować z Haszem", jest kopanie przez internet inteligentniejszego - jeszcze tego nie zauważyłeś? Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 takie argumenty mnie setnie bawia 23.05.05, 12:07 hasz0 napisał: > Tak chcesz się wykłócać o Polskę - żyjąc nie w Polsce - z Polakami żyjącymi w > Polsce? Po takich jak Ty w ogole czegokolwiek innego sie nie spodziewam i nie bede spodziewal. Zrobilem to jedyne co moglem skutecznie zrobic w zakresie swego patriotyzmu. Zaglosowalem nogami. Nie place podatkow na pomysly takich osobnikow jak Ty. I to jest wlasnie najwyrazniejszy przejaw mojego patriotyzmu. Nie dam niszczyc Polski przy pomocy moich pieniedzy. Nie oczekuje, ze to w ogole pojmiesz. Udowodniles juz, ze przekracza to Twoje mozliwosci. A bodzcowac Cie moge jak mi sie zachce. Bodziec jak to kiedys cytowano ze slownikow to drag do rozjusznia byka w klatce. A Ty jestes wlasnie takim bykiem w klatce wlasnych przesado- pogladow i rytualnej obrzedowosci majacej udawac rzeczywistosc. Polska katolicka jest nie posmiewiskiem Europy, bo w ramach politpoprawnosci nie wypada nasmiewac sie z ulomnego. Kazdy ma prawo do zycia. Polska tez. Moze byc taka jaka chce byc. Jednak Ci w Polsce, ktorzy chca byc inni tez maja szanse w Europie. Nie da ich sie zahaszowac. A ja z Twoich prob przehaszowania rzeczywistosci moge sie naigrywac do woli. Opinia Twoich kompanow z kolka rozancowego w ogole mnie nie obchodzi. Powoluj sie wiec na nia ku memu rozbawieniu. Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 Re: takie argumenty mnie setnie bawia 23.05.05, 12:35 Gdzież te powalające riposty? Gdzie? No gdzie? Bo znów coś bredzisz nie na temat! Jakie to są te rzekome moje programy niszczenia Polski - czyzby rozliczenie elit? Tego się boisz? Przysięgniesz na kolanach Patrioto Dezerterze, że nie wrócisz na emeryturze do Ojczyzny miłej? i nie dopuścisz bys korzystał z moich podatków. Słuchaczka Radia Maryja z Niemiec zatelefonowała, że nie miałaby sumienia wracać. A Ty? O jakiej ty rzeczywistości bredzisz? Przecież tę rzeczywistość tworzą ci, których bronisz tu stale a nie ci których atakujesz. Miotasz od sciany do ściany, co chwilę sobie zaprzeczasz i tym się tak setnie bawisz? Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 To cos innego niz Twoje Wartosci 23.05.05, 16:23 hasz0 napisał: > Gdzież te powalające riposty? Gdzie? No gdzie? Nie chciales zauwazyc, ze minely wiele miesiecy temu. Przygotowanie porzadnej riposty wymaga czasu i koncepty. Ty wczesniej odpowiadales enigmatycznie lub przemilczeniem. Typowa michnikowszczyzna. To i po co mialem nadal tracic czas. Narcyz zakochany w sobie i tak wie juz wszustko. Ja takiego nie ulecze. > Bo znów coś bredzisz nie na temat! Jakie to są te rzekome moje programy > niszczenia Polski Pisalem Ci juz wielokrotnie. Nie chce mi sie powtarzac. Nie przyjmujesz. Generalnie propagujesz skrajna niekompetencie. Rozliczac tez trzeba umiec. Masz wieczny program selekcji negatywnej. > - czyzby rozliczenie elit? Tego się boisz? To sadzisz, ze ja w Polsce w elitach jestem. I boje sie o cos? Owszem boje sie odpryskow. Wielokrotnie juz pisalem. Niekompetentna "ludowa" "sprawiedliwosc" zawsze generuje wiecej odpryskow niz celnych trafien. > Przysięgniesz na kolanach Patrioto Dezerterze, że nie wrócisz na emeryturze do > Ojczyzny miłej? Tego Ci nie obiecam. Bylem wlasnie u kuzynow na emeryturze. Miejsce wybrali piekne. Cus daleko od "Ojczyzny miłej". A ja uwazam, ze nalezy sie uczyc od "lepszych' ode mnie. > i nie dopuścisz bys korzystał z moich podatków. Oczywiscie, ze zrobie wszystko aby bylo dokladnie odwrotnie niz Ty chcesz. Chyba tego powiniennes sie po mnie spodziewac. Wycisne do ostatniego grosika. Aby Ci na tace mniej zostalo. > Słuchaczka Radia Maryja z Niemiec zatelefonowała, że nie miałaby sumienia > wracać. A Ty? Powolujesz sie na ciezki przypadek. To sprawa dla psychitatrow i egzorcystow. Nie moje rewiry. > O jakiej ty rzeczywistości bredzisz? Przecież tę rzeczywistość tworzą > ci, których bronisz tu stale a nie ci których atakujesz. To Ty twierdzisz, ze ja kogokolwiek bronie. Mnie sie wydaje, ze ja cicho pojekuje o obronie zasad. To cos innego niz Twoje Wartosci. > Miotasz od sciany do ściany, co chwilę sobie zaprzeczasz i tym się tak setnie > bawisz? To, ze usilnie starasz sie nie rozumiec pogladow odmiennych od Twoich to nie oznacza, ze sobie zaprzeczam. Takie sa realia i doswiadczenia ludzkosci. Troche skomplikowane jak na Czlowieka Wartosci, Hasza. Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 Ja siekierek krzemiennych nie kolekcjonuje. 23.05.05, 16:41 Ty stale chcesz mnie zmusic do uznania Twoich Wartosci. Nie dotrze do Ciebie nigdy, ze mozna sie od Ciebie roznic. To wlasnie Twoj problem. Ja od Ciebie tego towaru kupowac nie bede. Wole wydawac na cos pozyteczniejszego. Twoje oceny mojego sumienia i mojej empatii przechodza przez filtr Twoich Wartosci. Dlaczego mam akceptowac taka procedure? Ja dla Ciebie jestem bezwartosciowy. Pisalem Ci o Tym juz bardzo dawno. Nie dotarlo. Nie zastanawiasz sie jakim towarem handlujesz. I czy ten towar jest potrzebny na rynku. To towar produkowany od conajmniej 3200 lat. Ja siekierek krzemiennych nie kolekcjonuje. Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 Re: Ja siekierek krzemiennych od 3200 lat... 23.05.05, 18:16 Bardzo na temat. Nie wybieram ci hitlerowców do Bundestagu. Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 Bardzo na temat - hitlerowcy z Bundestagu 24.05.05, 07:22 hasz0 napisał: > Bardzo na temat. > Nie wybieram ci hitlerowców do Bundestagu. Zgadzam sie, ze to na temat. Ja hitlerowców do Bundestagu nie wybieram. Jezeli nie wiesz to Cie informuje. Aczkolwiek nie licze na zanik Twoich insynuacji z powodu ich bezpodstawnosci. Faszyzm jest problemem. Wspolczesnie. Ale nie sadze aby dalo sie to z Toba dyskutowac. Szczegolnie z Toba. Znajac Twoje wyczyny. Zamiast brunatnych koszul moherowe berety. Takie zestawienie wedlug Ciebie dyskredytuje juz rozmowce. Po co wiec rozpoczynac powazne tematy. Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 zmiana tematu 24.05.05, 07:26 hasz0 napisał: > Bardzo na temat. Gdybys mial w sobie choc troche uczciwosci to zauwazylbys, ze nie odpowiedasz lecz zmieniasz temat. Ja pisalem zupelnie o czyms innym. Ja pisalem o wolnosci sumienia. Tek kanon nie nalezy do Twoich Wartosci. Wiec pomijasz milczeniem. Tak wlasnie sie z Toba "dyskutuje". Odpowiedz Link Zgłoś