Dodaj do ulubionych

Ile jest Zydow w polsce ?

IP: 217.87.6.* 10.07.01, 21:38
Na pytanie ile jest Zydow w Polsce srodowiska
zydowskie pokretnie informuja: "prawie niema" co w
przeliczeniu na faktyczna liczbe glow daje 85o
tys.Ciekawe od jakiej liczby srodowiska zydowskie
zaczna informowac, ze Zydzi w Polsce "prawie sa". Dane
ktore przytoczylem sa skrzetnie ukrywane.
Obserwuj wątek
    • miriamfirst Re: Ile jest Zydow w polsce ? 10.07.01, 21:47
      Gość portalu: Izydor napisał(a):

> Na pytanie ile jest Zydow w Polsce srodowiska
      > zydowskie pokretnie informuja: "prawie niema" co w
      > przeliczeniu na faktyczna liczbe glow daje 85o
      > tys.Ciekawe od jakiej liczby srodowiska zydowskie
      > zaczna informowac, ze Zydzi w Polsce "prawie sa". Dane
      > ktore przytoczylem sa skrzetnie ukrywane.

Pozwalam sobie mniej więcej odpowiedzieć. Według danych Gmin Żydowskich ok. 4.500
      jest Żydów w Polsce. Takich nie zdeklarowanych, z kręgów żydowskich ale nie
      religijnych i innych plus ta liczba o której napisałam = około 20 000 Żydów w
      Polsce. Nie słyszałam, żeby ktos to ukrywał? Pozdrawiam - aha informuję jako
      członkini Gminy Żydowskiej, bywalczyni, osoba często o to, o co Ty pytasz -
      pytana - oraz tak zwany "działacz" środowiskasmile Miriam
      • Gość: Ewa Re: Ile jest Zydow w Polsce ? IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 10.07.01, 22:05
        Czy to wazne ile . Za malo.
        • Gość: basiaw Re: Ile jest Zydow w Polsce ? IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 10.07.01, 22:09
          Gość portalu: Ewa napisał(a):

> Czy to wazne ile . Za malo.

dlaczego za malo ?
          ile powinno byc ?
          p .

• Gość: scan Re: Ile jest Zydow w Polsce ? IP: *.home.net.pl 10.07.01, 23:20
            Basiuw. Przecież już wczoraj wyjaśnił Ci to Terek. Czyżbyś zapomniała?
            • Gość: basiaw Re: scan IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 10.07.01, 23:34
              Gość portalu: scan napisał(a):

> Basiuw. Przecież już wczoraj wyjaśnił Ci to Terek. Czyżbyś zapomniała?

niezapomnialam !
              tylko takie to bezsensowne :
              za malo .
              wyjasnienie terka jest z sensem !
              podanie liczby też !
              mowienie : za malo , duzo ,
              bez sensu !

p .

• Gość: vivi niezapomnialam ! --- po polsku to: pamiętam IP: 212.33.91.* 11.07.01, 00:41
      • Gość: basiaw Re: miriamfirst IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 10.07.01, 23:46
        bywalczyni ? hi !
        nadal czujesz sie elita ?
        przeczytalam - hebrajski elitarny !
        smieszne .
        p .
    • Gość: V.C. Re: Ile jest Zydow w polsce ? IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 10.07.01, 23:35
      cyt. :"Dane , ktore przytoczylem sa skrzetnie ukrywane ." W rozporkach ???
      • Gość: sin Re: Ile jest Zydow w Polsce ? IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 11.07.01, 00:16
        Tyle ile aniołów mieści się na łebku od szpilki!
        Piękny dylemat na całe średniowiecze.
        Ze wspomnień młodości: Koleżanka napisała na tablicy ( takiej
        czarnej) :"Rzyt"
        Była pewna poprawności swojej ortografii. Tak Polacy znają ten naród w
        ogólności.
        Pierwsza dziewczyna powiedziała: "Gdyby się okazało, że jesteś Żydem , to
        chyba bym sie zabiła!" - żałuję , że nie wstałem i nie wyszedłem. Potem
        stworzyłem na własny użytek test dla nowopoznanych ludzi, nie rozwijałem
        znajomości gdy okazywali oznaki antysemityzmu. Dobrze koreluje z ogólnym
        brakiem klasy.
        Arab z Palestyny dał mi w twarz i dusząc powalił na ziemię grażąc zabiciem.
        Swiadkowie (Polacy) uwierzyli mu chyba , bo nikt nie chciał mi pomóc i nikt
        nic nie widział. Chyba cieszyli się że ktoś w końcu dowalił "żydkowi" (jestem
        żeby było śmieszniej mieszańcem słowiańsko-germańskim). Potem tłumaczyli mi że
        zasłużyłem dlatego nic nie zrobili. Dla wielu zostałem Żydem ...
        Polacy widzą wszędzie Żydów. Czasem wystarcza czytać GW!
        • Gość: waldi chory od nienawiści sin IP: 212.33.91.* 11.07.01, 00:25
          umenczony i biedny
          kiedyś koledzy mnie pobili, potem jako zyda wysmiewali, wyrzucili z uczelni,
          dziewczyna była antysemitką, gdy wychodzę na ulicę wszyscy patrzą"dokopać
          żydkowi" - tylko że ja nie jestem żydem, jestem polakiem i takie rzeczy się
          dzieją normalnie, ktos pobije , porzuci, osmieszy..... Żydki mają jedną
          odpowiedz ANTYSEMITYZM, a może was (ciebie) nie lubią nie jako żyda ale jako
          człowieka bo jesteś be.......też bym karku nie nadstawiał za nielubianego
          człowieka za żyda kumpla bym powalczył!
        • Gość: basiaw Re: sin IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 11.07.01, 00:33
          podajesz sie za zyda ?
          test na klase ?
          glupie , zalosne !
          nie jestes zydem , nie podawaj sie za niego !
          to brak klasy !
          pomaluj sie na czarno i udawaj murzyna !
          co na to zydzi , murzyni ?
          kompromitujesz ich !
          mieszancow slowiansko-germanskich tez !
          p .
          • Gość: waldi nie podaję sie IP: 212.33.91.* 11.07.01, 00:39
            nie rozumiesz ! Nie jestem i się nie podaję, ale z poprzedniej wypowiedzi
            wynika że gdybym był żydem to spokojnie wszelkie życiowe niepowodzenia mógłbym
            zwalić na to że jestem żydem, że wszyscy to antysemici a ja jestem kochany i
            milutki i ideał z klasą. Czy wy ŻYDZI naprawdę myślićie że Polacy was
            nienawidzą (tu i teraz, nie 60 lat temu) i że nad wami się zastanawiają w
            codziennym życiu?
            • Gość: Stoik Odpowiadam IP: *.toya.net.pl 11.07.01, 01:28
              Gość portalu: waldi napisał(a):

> nie rozumiesz ! Nie jestem i się nie podaję, ale z poprzedniej wypowiedzi
              > wynika że gdybym był żydem to spokojnie wszelkie życiowe niepowodzenia mógłbym
              > zwalić na to że jestem żydem, że wszyscy to antysemici a ja jestem kochany i
              > milutki i ideał z klasą. Czy wy ŻYDZI naprawdę myślićie że Polacy was
              > nienawidzą (tu i teraz, nie 60 lat temu) i że nad wami się zastanawiają w
              > codziennym życiu?

Nie myślimy! Jestem Żydem (i Polakiem) i gdybym tak myślał, to dawno bym z tego
              kraju wyjechał. Tym niemniej antysemityzm (podobnie jak rasizm) nie jest w
              Polsce zjawiskiem marginalnym, co najlepiej widać na forach dyskusyjnych GW.
              Antysemitę poznać bardzo łatwo, po uogólnianiu. On nie powie: Ten Goldberg to
              świnia. On powie: Te żydki to świnie. Powtarzam - prawdziwych antysemitów może
              nie być w Polsce wielu (nikt jeszcze nie próbował stworzyć ich listy), ale jest
              ich zbyt wielu i są zbyt głośni, przez co skutecznie rujnują obraz Polski za
              granicą.
              Stoik (dawniej Sceptyk)
              • Gość: karol uogólnianiu? IP: *.bialystok.sdi.tpnet.pl 11.07.01, 10:19
                kto uogólnia? ty! Znam mase ludzi, antysemity żadnego. Ja osobiście dziele
                ludzi na dobrych i złych (no może z założeniajestem antyfaszysta i
                antykomunista). Jak Żydzi mordują Palestyńczyków to jestem przeciw!
                • Gość: Stoik Re: uogólnianiu? IP: *.toya.net.pl 11.07.01, 10:27
                  Gość portalu: karol napisał(a):

> kto uogólnia? ty! Znam mase ludzi, antysemity żadnego. Ja osobiście dziele
                  > ludzi na dobrych i złych (no może z założeniajestem antyfaszysta i
                  > antykomunista). Jak Żydzi mordują Palestyńczyków to jestem przeciw!

Przeczytaj jeszcze raz uważnie mój post. Jeśli Żydzi mordują Palestyńczyków to ja
                  też jestem przeciw. Nie wiem, co to znaczy u Ciebie "znam", ale zajrzyj na forum
                  Kraj i przeczytaj jakikolwiek post Europy.
                  Pozdrowienia
                  • Gość: karol Re: uogólnianiu? IP: *.bialystok.sdi.tpnet.pl 11.07.01, 10:34
                    Jo powaznie mówię, tu na forum to ludzie za nicka się pozabijają. Mysle że
                    oszołomstwa nie brakuje w żadnej narodowości, niestety. Napisz post o rudych to
                    zobaczysz że też znajdą się antyrudzielce. żyję w mieście gdzie na 3 ludzi 3
                    wyznania i narodowosci, ale jak byś mnie zapytał kto jest kto z moich znajomych
                    to bym mósiał długo się zastanawiać, bo nie zwracam na to uwagi.
                    pozdrawiam
                    • Gość: Stoik Re: uogólnianiu? IP: *.toya.net.pl 11.07.01, 10:41
                      Gość portalu: karol napisał(a):

> Jo powaznie mówię, tu na forum to ludzie za nicka się pozabijają. Mysle że
                      > oszołomstwa nie brakuje w żadnej narodowości, niestety. Napisz post o rudych to
                      >
                      > zobaczysz że też znajdą się antyrudzielce. żyję w mieście gdzie na 3 ludzi 3
                      > wyznania i narodowosci, ale jak byś mnie zapytał kto jest kto z moich znajomych
                      >
                      > to bym mósiał długo się zastanawiać, bo nie zwracam na to uwagi.
                      > pozdrawiam

Bardz się cieszę, że nie zwracasz uwagi kto jest kim, chciałbym, żeby takich w
                      Polsce było jak najwięcej. Ale bardzo łatwo jest popełnić błąd polegający mniej
                      więcej na tym:
                      Ja nie jestem antysemitą, jestem normalnym, rozsądnym człowiekiem, więc inni tez
                      na pewno podzielają moje poglądy. Tak więc, antysemitów nie ma.
                      Antysemityzm jest tu tylko przykładem, uważam, że są w Polsce poważniejsze
                      problemy, niedługo zacznę nowy wątek na jeden z taklch tematów.
                      Pozdrawiam
                • Gość: Al Re: Karolowi IP: 192.168.1.* / 212.244.50.* 11.07.01, 10:34
                  Zabierałem w tej sprawie glos w innych wątkach i tu
                  jeszcze raz go wyrażę: Mordowanie czy to Żydów czy
                  Palestyńczyków jest jednakowo straszne i muszą
                  wczesniej czy później przerwać tą karuzelę nienawiści.
                  Nigdy nie rozróżniałem Żyd, Arab, Murzyn,Cygan itp
                  itd. Jeżeli są Polakami (mają takie obywatelstwo) i
                  czują się nimi to nikt nie ma prawa ich wyobcowywać i
                  wytykać palcami. Szkoda, że większość prawicy w Polsce
                  najchętniej grzebie w rozporkach i w rzeczach
                  oczywistych i podawanych ogólnie dopatruje się
                  sensacji. Narodowcy - czujecie się Polakami - inni
                  też, dajcie żyć sobie i innym w kraju bez ksenofobii i
                  rasistowskich uprzedzeń a wtedy inni będa mogli na nas
                  popatrzyć z szacunkiem, tak jak my możemy popatrzeć np
                  na Holendrów. Sądzę, że wiele możemy się uczyć także
                  od innych - Polaków niekatolikow, bez wzgledu na
                  pochodzenie.
                  • Gość: Adams Re: Alowi IP: 192.168.1.* / 213.76.128.* 11.07.01, 10:44
                    Gość portalu: Al napisał(a):

>
                    >i. Szkoda, że większość prawicy w Polsce
                    > najchętniej grzebie w rozporkach i w rzeczach
                    > oczywistych i podawanych ogólnie dopatruje się
                    > sensacji. Narodowcy - czujecie się Polakami - inni
                    > też, dajcie żyć sobie i innym w kraju bez ksenofobii i
                    > rasistowskich uprzedzeń a wtedy inni będa mogli na nas
                    > popatrzyć z szacunkiem, tak jak my możemy popatrzeć np
                    > na Holendrów. Sądzę, że wiele możemy się uczyć także
                    > od innych - Polaków niekatolikow, bez wzgledu na
                    > pochodzenie.
                    Al co ty bredzisz ? Nie kazdy Narodowiec jest prawicowcem . Powiem więcej. Większosc tych
                    tzw. ruchów narodowych to lewactwo czystej wody .
                    • Gość: Al Re: Do Adamsa IP: 192.168.1.* / 212.244.50.* 11.07.01, 11:00

Al co ty bredzisz ? Nie kazdy Narodowiec jest
                      prawicowcem . Powiem więcej. Większosc tych
                      tzw. ruchów narodowych to lewactwo czystej wody .

Do końca się z tym nie zgadzam i nie bredzę.
                      Rzeczywiście nie kazdy prawicowiec to narodowiec. Ale
                      nie mów więcej, gdyż lewicy demokratycznej jaka
                      istnieje obecnie jest znacznie dalej do
                      ksenofobicznych postaw niż prawicy, tej w moim
                      rozumieniu, lub prawicy mieniacej się tą
                      najprawdziwszą, dla której AWSp, PO, etc, nie mówiąc o
                      SLD czy UP to wstrętna lewica i czerwone pająki (to
                      cytat z Luki.
                      • Gość: Adams Re: Do Adamsa IP: 192.168.1.* / 213.76.128.* 11.07.01, 11:48

>
                        >
                        > Al co ty bredzisz ? Nie kazdy Narodowiec jest
                        > prawicowcem . Powiem więcej. Większosc tych
                        > tzw. ruchów narodowych to lewactwo czystej wody .
                        >
                        >

>
                        prawicy, tej w moim
                        > rozumieniu, lub prawicy mieniacej się tą
                        > najprawdziwszą, dla której AWSp, PO, etc, nie mówiąc o
                        > SLD czy UP to wstrętna lewica i czerwone pająki (to
                        > cytat z Luki.
                        Nazywaj rzeczy po imieniu . Chodzi zapewne o UPR . Czy dobrze zgadłem ? Wystarczy trochę
                        poczytac " NCz " a zobaczysz ze nie ma tam nic co mogłoby swiadczyc o ksenofobii ,
                        antysemityzmie czy tzw. nietolerancji wobec mniejszosci .
                        To jak Ty rozumiesz prawicę to Twoja sprawa i wcale nie znaczy ze masz rację .
                  • Gość: karol Re: IP: *.bialystok.sdi.tpnet.pl 11.07.01, 10:50
                    Nie przeczę w Polsce bandytów nie brakuje, zabijają chłopaka bo ma długie włosy
                    i jest studentem itp. Ale nie ma wiekszych uprzedzeń do Żydów, murzynów,
                    Chińczyków. Holandia/Polska różnice wynikają z historii aby Polacy osiągneli
                    normalność potrzeba lat, tak jak latami Polacy byli gnojeni przez komunistów.
                    Inteligencję wycięto w pień, kto ma dawać wzorce komisja robotniczo-chłopska ?.
                    Popatrz co się dzieje na górze (rząd) bandyci i złodzieje, to czego wymagać
                    od "zwykłych ludzi". mam nadzieję że moje dzieci będą żyły w prawdziwej Polsce,
                    ja już pewnie się niezałapię sad
                  • pollak Re: Alowi 11.07.01, 11:09

> Zabierałem w tej sprawie glos w innych wątkach i tu
                    > jeszcze raz go wyrażę: Mordowanie czy to Żydów czy
                    > Palestyńczyków jest jednakowo straszne i muszą
                    > wczesniej czy później przerwać tą karuzelę nienawiści.
                    > Nigdy nie rozróżniałem Żyd, Arab, Murzyn,Cygan itp
                    > itd. Jeżeli są Polakami (mają takie obywatelstwo) i
                    > czują się nimi to nikt nie ma prawa ich wyobcowywać i
                    > wytykać palcami. Szkoda, że większość prawicy w Polsce
                    > najchętniej grzebie w rozporkach i w rzeczach
                    > oczywistych i podawanych ogólnie dopatruje się
                    > sensacji. Narodowcy - czujecie się Polakami - inni
                    > też, dajcie żyć sobie i innym w kraju bez ksenofobii i
                    > rasistowskich uprzedzeń a wtedy inni będa mogli na nas
                    > popatrzyć z szacunkiem, tak jak my możemy popatrzeć np
                    > na Holendrów. Sądzę, że wiele możemy się uczyć także
                    > od innych - Polaków niekatolikow, bez wzgledu na
                    > pochodzenie.

W 90% tak - zgadzam sie. Ale czy nie jest przesada nazywac Polakow wyjatkowymi
                    ksenofobami i rasistami? Spojrz na to co sie dzieje w Wielkiej Brytanii. A
                    w "kraju wolnosci" USA malo jest gett? A Holendrzy - ci ludzie spokojnie
                    pozwalaja zabijac swoich starszy obywateli. I wcale nie chodzi tylko o tych
                    cierpiacych. To jest "pic na wode" z tymi cierpiacymi. Nikt nie ma obowiazku
                    przedluzac zycia gdy to nie ma sensu. Ale tu chodzi tez o samotnych starszych
                    ludzi.
                    Podam Ci moje spojrzenie na tolerancje. Bo nawiazujesz do Holandii. Przyklad -
                    homoseksualisci. To co oni robia miedzy soba, niech nikogo to nie obchodzi. Lecz
                    jak chcesz wychowywac mlode pokolenie - od razu chcesz go uczyc (bo przeciez na
                    pewno spostrzeze to na ulicy) w nastepujacy sposob:
                    "pamietaj synku, mozesz ozenic sie z kobieta jak i mezczyzna, wybor nalezy do
                    ciebie". Dziecko przeciez od samego poczatku bedzie rozpatrywac czy z panem, czy
                    z pania. Czy nie jest to swojego rodzaju zgorszenie?

A fakt szacunek nalezy sie kazdemu - czy to Zyd, Arab, Polak czy ktokolwiek inny.
                    Jadnak to nie narodowcy sa problemem - bardziej jacys wariaci, prowokatorzy,
                    pijacy i inni, ktorzy szukaja tylko "zadymy".
                    Bo kto chodzi po nocach i wymalowuje obsceniczne chasła. A tacy sie przeciez
                    najbardziej wyrozniaja. I to nie tylko polski krajobraz. Na tych wariatow powinna
                    czekac kara, a tu wieksi mordercy chodza po ulicach. I nic.
          • Gość: Sin Re: Do basiaw IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 11.07.01, 22:39
            Gość portalu: basiaw napisał(a):

> podajesz sie za zyda ?

Nigdy w życiu! Skąd to wyczytałaś?

> test na klase ?
            Może też na tolerancję , umiejętność dojrzalszego spojrzenia na rzeczywistość niż
            to co dostaliśmy wychowując się w skrajnie nietolerancyjnym dla wszelkiej inności
            społeczeństwie. Mam prawo wybierać towarzystwo w dowolny , dobry dla mnie sposób,
            czy to też świadczy , że postępuję głupio i żałośnie?
            > glupie , zalosne !
            > nie jestes zydem , nie podawaj sie za niego !
            > to brak klasy !

Jeszcze raz "wmawiasz w Żyda chorobę", może za szybko czytasz i zbyt wolno
            myślisz?
            > pomaluj sie na czarno i udawaj murzyna !
            > co na to zydzi , murzyni ?
            > kompromitujesz ich !
            > mieszancow slowiansko-germanskich tez !
            > p .

Powinnaś z taką agresją trenować boks. Tam też najpierw się wali po pysku . Ja z
            Tobą nie będę się okładał. Przepraszam że nie jestem w stanie wejść na ten poziom
            wymiany.
            Jest jednak coś interesującego. Dostałaś w moim wczorajszym poscie szkic pewnej
            sytuacji z życia. Różne wnioski mogłaś wysnuć, poszłaś tylko za absurdalnym
            ciosem zadanym przez waldi. Ciekawi mnie co takiego było w moim wspominaniu, że
            Cię zaślepiło i pozwoliło znaleźć w nim sens , którego nie było? Będę bardzo
            wdzięczny jeśli do podzielisz się ze mną jakąś próbą zrozumienai źródła takiego
            nieporozumienia.

• Gość: basiaw Re: Do sin IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 11.07.01, 23:32
              drogi sin
              tak odczytalam twoj tekst :
              " zostalem zydem "
              " dowalil zydkowi "
              " wymyslilem test na badanie antysemityzmu "
              " palestynczyk pobil " , za co ?
              " polacy uwierzyli " , w co ?
              wynika z tego : podajesz sie za zyda !
              moze wolno mysle , ale wiesz , ze dobrze odczytalam !
              nic mnie nie zaslepilo w twoim wystapieniu .
              oburzyla mistyfikacja tego co robisz !
              nie masz godnosci narodowej .
              oskarzasz o antysemityzm .
              a moze ty nie jestes zawsze ok ?
              i dlatego masz klopoty , a nie , ze zyd ?
              liczy sie czlowiek - nie zyd , nie polak !
              twoje zachowanie wywoluje odruchy niecheci do zydow !
              prowokujesz do tego ! moze nie chcesz , ale tak jest !
              nawet twoj tekst tutaj zrobil takie wrazenie .
              zycze polskiej dumy ! i rozsadku .
              o tescie na klase sam napisales !
              do mnie piszesz z agresja - " wolno myslisz " ,
              napisales to jako kto ?
              p .
              • Gość: Sin Re: Do basiaw IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 12.07.01, 00:27
                Gość portalu: basiaw napisał(a):

> drogi sin
                > tak odczytalam twoj tekst :
                > " zostalem zydem "
                *W przekonaniu niektórych obserwatorów, nie z własnego wyboru.

> " dowalil zydkowi "
                *Słowo daje , że potraktował mnie jako element swej walki narodowowyzwoleńczej!
                Bolało.

> " palestynczyk pobil " , za co ?
                *Starałem się pomóc koledze, który bezskutecznie prosił go o niepalenie papierosa
                w miejscu gdzie spała grupa niepalących, zaatakował mnie bo podejrzewał , że
                jestem Żydem, tak się tłumaczył i znalazł zrozumienie! Nie mógł ustąpić
                Arab "Żydowi". Chwytasz smaczek? Banalne i bardzo przykre jednocześnie, że ci
                których interesu broniłem bali się mi potem pomóc.

> " polacy uwierzyli " , w co ?
                *Woleli usprawiedliwić swoją bierność gdy należało powstrzymać przemoc.
                Potraktowanie mnie jako Żyda dało im takie usprawiedliwienie, "żydka" wolno
                popchnąć! Potem o tej sytuacji rozmawiałem z kolegą , którego chciałem wesprzeć w
                obronie jego prawa do czystego powietrza. NIe pamiętał swojej w nim roli!
                Pamiętał, że to ja zachowywałem się nieuprzejmie wobec Araba i powinienem go
                przeprosić za swoje zachowanie! Długo nie mógł przyznać się do błędu, dziś
                jesteśmy przyjaciółmi.

> wynika z tego : podajesz sie za zyda !
                *Żeby rozmówca określił swój stosunek do Żydów nie muszę się podawać za Żyda.A
                poza tym Żydem jest ten kogo inni uznają za Żyda. W Polsce to szczególnie
                prawdziwe.

> moze wolno mysle , ale wiesz , ze dobrze odczytalam !
                > nic mnie nie zaslepilo w twoim wystapieniu .
                > oburzyla mistyfikacja tego co robisz !
                *Wmawiasz jeszcze raz , a ja Ci tłumaczę, że nic takiego nie robię! Żadnej
                mistyfikacji i prowokowania! Może zarzut powolnego myślenia wynikł z Twojej
                zupełnej odporności na moje słowa.

> nie masz godnosci narodowej .
                > oskarzasz o antysemityzm .
                * Sam byłem (a może ciągle gdzieś tam bardzo głęboko jestem?) antysemitą, bo
                takie mi dano wychowanie! Bardzo polskie...Jestem jedynym wolnym od nienawiści do
                Żydów w mojej rodzinie!

> a moze ty nie jestes zawsze ok ?
                *Jestem tylko człowiekiem, na pewno masz rację.

> liczy sie czlowiek - nie zyd , nie polak !
                > twoje zachowanie wywoluje odruchy niecheci do zydow !
                > prowokujesz do tego ! moze nie chcesz , ale tak jest !
                > nawet twoj tekst tutaj zrobil takie wrazenie .
                * Nie rozumiem nadal co Cię tak poruszyło?
                Pozdrawiam
    • mq IZYDOR - TROPICIEL ANTYPOLSKICH SPISKÓW 11.07.01, 11:24
      Gość portalu: Izydor napisał(a):

> Na pytanie ile jest Zydow w Polsce srodowiska
      > zydowskie pokretnie informuja: "prawie niema" co w
      > przeliczeniu na faktyczna liczbe glow daje 85o
      > tys.Ciekawe od jakiej liczby srodowiska zydowskie
      > zaczna informowac, ze Zydzi w Polsce "prawie sa". Dane
      > ktore przytoczylem sa skrzetnie ukrywane.

I oto Izydor - kolejny gość forum należący do szerokiego grona wyznawców
      spiskowej teorii dziejów i wszystkiego innego. Bo przecież każdy wie, że wszystko
      jest przemilczane i niedopowiedziane, światem rządzą Żydzi, masoni, geje i
      cykliści.
      Izydor wyróżnia się spośród nich. Jest skrupulatny i pedantyczny, z kalkulatorem
      w ręku i patriotycznym oddaniem w sercu obleciał całą Rzeczpospolitą i zliczył
      wszystkie semickie nosy, obrzezane członki i spisał wszystkie nazwiska kończące
      się na -baum, -man i - berg. Żmudna praca przyniosła korzyści - wyniki obliczeń.
      W Polsce jest 850.000 żydowskich dusz - doniósł nasz niestrudzony rachmistrz.
      Najwyraźniej nie jest nasz Izydor miłośnikiem frakcji, która twierdzi,iż
      prawdziwy Polak ma nazwisko kończące się na -ski, bo wtedy liczba Polaków w
      Polsce niewiele przekroczyłaby liczbę Żydów w Polsce (wg Izydora).
      No tak, Izydorku, przecież widać te setki tysięcy pejsatych chasydów
      przechadzających się po ulicach polskich miast, w Warszawie jest piękna
      dzielnica żydowska, a Góra Kalwaria jest zanmiszkana w 100% przez Żydów.
      850.000 ? To za mało !

Koniec żartów ! Izydor, zejdźże człowieku na ziemię !
      Oczywiście liczba 3-5 tys. Żydów jest niemiarodajna i opiera się na danych z Gmin
      Żydowskich,tylu mają członków. Jest ich może 5 razy więcej - maksymum ! Ale
      850.000 ! Możesz tak uważać, ale dlaczego od razu oskarżasz Żydów o ukrywanie
      danych ?? I używasz słów typu "pokrętny" ??
      Tak, wiem. Dobrze by było, gdyby ich było tylu. Byłoby na kogo zwalić nasze
      problemy, klęski i niepowodzenia. A może to wszystko przez blondynów ?? Jest ich
      kilkanaście milionów ! A na całym świecie może miliard. Może istnieje światowy
      spisek blondynów, ... albo piegusów. Oficjalne dane nie podają ilu jest blondynów
      w Polsce, blondie lobby skrzętnie ukrywa dane. Ilu z nich się farbuje na brunetów
      i rudych.

Przemyśl to ...

• Gość: witek Re: Ile jest Zydow w polsce ? IP: *.chello.pl 11.07.01, 11:49
      Do podawanych przez Was szacunkowych danych trzeba dodać: kolezankę, która nie
      dała mi ściągawki na maturze, czarnooką nauczycielkę z matematyki, sąsiada z
      dołu, który wezwał MO w czasie moich imienin, Antka który dostał stypendium w
      USA, kolezankę z góry, która dostała grant, nie mówiąc X-ach, którzy
      odziedziczyli po ojcu samochód.To jedna grupa. Następną są ci, którzy dostali
      się i skończyli studia, pracują w znanym ośrodku, znają kilka języków, byli za
      granicą i czymś wyróznili się w swoim środowisku/to chyba oczywiste, że muszą
      być Żydami...nawet jak na amhu ? nie odpowidają/.Na orzełomie lat 30/40 działał
      pewien gruby dygnitarz, który mówił, że to on decyduje kto jest Żydem.
    • Gość: Kłutnik Re: Ile jest Zydow w polsce ? IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 11.07.01, 12:01
      Znaczną ilość znajdziesz w rządziesmile
      • Gość: TEREK Czyż nie jest przyjemnie dla Was ? IP: *.chello.pl 12.07.01, 01:05
        Gość portalu: Kłutnik napisał(a):

> Znaczną ilość znajdziesz w rządziesmile

To że są w rządzie RP, to nie jest ważne. Czyż nie jest przyjemnie dla Was pójść
        do kościoła i pomodlić się do moich zimków: Jezusa i jego matki Maryi? smile))
    • Gość: MaXiU Ukrywane dane IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 12.07.01, 00:46
      A dane te ukrywaja te same sily, ktore zabily JFK, zlapaly UFO w Roswell i
      ukrywaja tajemnice istnienia Yeti na Marsie. To rowniez oni zabili Supermana i
      zastapili go klonem.
    • Gość: Stoik Re: Ile jest Zydow w polsce ? IP: *.toya.net.pl 12.07.01, 02:00
      Temat miałki, albo zbyt trudny, bo nie wiadomo, o kogo chodzi.
      Jeśli liczyć tzw Żydów halachicznych, czyli tych, co są Żydami według prawa
      religijnego, to może ich być mniej niż członków żydowskich gmin wyznaniowych. W
      Polsce o ile wiem nikt nie pyta o papiery i wystarczy, że ktoś czuje się Żydem,
      aby się do niej dostać.
      Tych właśnie, co się czują Żydami, może być więcej, ale nie sądzę, żeby ta
      liczba przekroczyła jakieś 10 tysięcy. Do tego dochodzi jeszcze trochę takich,
      którym rodzice o ich pochodzeniu nie powiedzieli, żeby im życia nie rujnować -sad
      I trochę takich, którzy mają dziadka Żyda czy bacię Żydówkę, ale kompletnie się
      Żydami nie czują. Wszystko razem da pewnie ok. 20 tysięcy.
      A teraz ci, w których żyłach płynie jakiś, choćby znikomy procent "żydowskiej
      krwi" (medycy co prawda jak dotąd nie umieją jej odróżniać od krwi
      nieżydowskiej). Ze względu na bardzo liczne przed kilkuset laty małżeństwa
      żydowskich odszczepieńców, frankistów, z Polkami i Polakami, oraz przechodzenie
      ich na katolicyzm, żydowską krew powinna mieć, według moich szacunków, mniej
      więcej połowa mieszkańców Polski (nie pocieszajcie się, że jesteście w tej
      drugiej połowie -smile). To chyba dosyć nawet dla Izydora.
      No właśnie, teraz ostatnia kategoria - 850 tysięcy Izydora. Są to ludzie
      dowolnej wiary, pochodzenia czy przekonań. Wyróżnia ich tylko jedno - że coś w
      życiu osiągnęli. To naprawdę niewybaczalne! Trzeba więc ich wyławiać z tłumu,
      publikować ich nazwiska i przedstawiać jako wrogów narodu polskiego.
      Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka