Dodaj do ulubionych

>>>LIST DO PRZYJACIOL<<<

26.09.05, 02:13
terra.blox.pl/html/1310721,262146,13.html?519512
Obserwuj wątek
    • cassandra.corka.priama Nowe formy czy mowe tresci? 26.09.05, 03:07
      Mozna powiedzieć, zae_ista jest ta nowa forma wizualnawink), ale wydaje mi sie,
      ze NOWE FORMY nie będą pomocne w rozwiązaniu problemów dzisiejszego świata, bo
      mamy do czynienia z nowymi treściami. Dawne imperium zła zostało zastąpione
      nowym, które też znajduje sie w szponach sił zła. Siebie naturalnie warto
      ciągle odkrywać na nowo, bo człowiek stale się zmienia, ale też trzeba
      nieustannie badać nowy świat i korygować własne o nim osądy.

Jesteście uroczy w tym Waszym, zrozumiałym zresztą, zaczadzeniu rokiem 1968, po
      którym zostały w historii mgliste wspomnienia, choć rok ten nadal ma silną
      symbolikę. Np. Amerykanie czerpią dziś inspiracje z tego roku do walki z
      obecnym reżimem, który brutalnie zaatakował niewinny naród i na oczach całego
      świata dokonuje na nim ludobójstwa, poświęcając przy tym tysiące własnej
      młodzieży. To NOWA treść w starej FORMIE.

Zachęcam Was do wyzbycia sie egocentryzmu i spojrzenia na 1968 z perspektywy
      innych narodów, szczególnie Amerykanów, którzy wówczas autentycznie walczyli o
      prawo do życia dla siebie i dla niewinnych Wietnamczyków. Dziś powołując sie na
      1968 walczą o prawo do życia dla siebie i dla niewinnych Irakczykow oraz o
      demokrację, którą tracą. Tak wiele sie zmieniło, a właściwie nic, bo zło
      pozostaje złem.
      • drf Re: Nowe formy czy mowe tresci? 26.09.05, 03:14
        ....wojna w wietnamie ....why not a jak jest tam dzisiaj?

wink
        • cassandra.corka.priama Re: Nowe formy czy mowe tresci? 27.09.05, 02:13
          Dzis walka ideologiczna i duchowa sie toczy o zakonczenie ludobojczej wojny
          przeciw niewinnemu narodowi irackiemu, w ktorej juz zginely setki tysiecy
          Irakczykow i tysiace Amerykanow, a dzisiatki tysiecy zostaly zamienione w
          kaleki. Po takich tragediach pozostaje historia zbrodni zapisana z zbiorowej
          pamieci ludzkosci. Wybacz, ale wobec tych wspolczesnych tragedii ludzkosci
          Wasze celebrowanie 1968 wyglada troche dziecinnie.
    • rycho7 mam Ci uwierzyc? 26.09.05, 09:42
      W bolgu patience napisala:

> w której odrzuca się wzory irracjonalnego potępiania i wyklinania rodem z
      > totalitarnych czy średniowiecznych układów społecznych.

Pisuje do Ciebie w zasadzie tylko z tego powodu, ze nie zgadzam sie z tym, ze
      wlasnie takie meteody stosujesz. Twoj apel odbieram jako nawolywanie do
      odebrania tych metod Michnikowi i przekazanie hersztowi pacynek. Masz za malo
      samokrytyki Helgo.

Od 25 lat to jedyne co stosujesz. Zamiast myslenia.
      • rycho7 43 lata 26.09.05, 09:48
        Nie doczytalem wczesniej do podpisu autora. Az tak zapiekla nienawisc? Ja Wam
        nie wypominam, ze z piaskownicy zabieraliscie mi zabawki na jakie nie bylo stac
        moich rodzicow. A bylo to przed 56.
        • patience W piaskownicy? 26.09.05, 13:35
          A czymze sie tam bawiles, granatami? smile
          • rycho7 granaty tata odniosl w 1947 do punktu zdawczego 26.09.05, 16:55
            patience napisała:

> A czymze sie tam bawiles, granatami? smile

Naogladalas sie chyba Helgo filmikow o ideach Dzucze. U mnie w przedszkolu nie
            bylo "wychowania obronnego". Zapewne niektorych moich kolegow do domow odwozili
            ochroniarze z BORu. Tacy to mieli politrukow w domach.

A przed swymi nawykami i tak nie uciekniesz, bo nawet nie probujesz.
      • drf Rycho7 ?-) 26.09.05, 16:45
        Rycho ...Co z ta samokrytyka Helgi? Moze my wszyscy zlozmy samokrytyke ?
        Twoje ODCZUCIA co do odbierania metod Adasia i przekazywania HERSZTOWI PACYNEK
        sa interesujace ale troche na bakier z zasadami SAMOkRYTYcznego MySlenia...a
        zabawa w piaskownicy moze wiele nauczyc wink))
        Z wyrazami zympatii
        drf
        • rycho7 zasady SAMOkRYTYcznego MySlenia 26.09.05, 17:01
          drf napisał:

> Rycho ...Co z ta samokrytyka Helgi? Moze my wszyscy zlozmy samokrytyke ?

Gdzies mi sie zapodziala zielona koszula i czerwony krawat.

> Twoje ODCZUCIA co do odbierania metod Adasia i przekazywania HERSZTOWI PACYNEK
          > sa interesujace ale troche na bakier z zasadami SAMOkRYTYcznego MySlenia...

Niewatpliwie madrze piszesz, ale zbyt hermetycznie jak dla mnie. Takich zasad
          nie studiowalem, wiec nie mam sie do czego odniesc. To nie bajka z mojej
          kindersztuby.

> a zabawa w piaskownicy moze wiele nauczyc wink))

Szczegolnie gdy chodzi o "biale plamy" tworzone ex post. Mnie stale wychodzi
          inny obrazek przy ukladaniu puzla.

> Z wyrazami zympatii

Szympansy w lansadach.
          • drf Hehe ...;))) 26.09.05, 18:12

drf napisał:
            "Rycho ...Co z ta samokrytyka Helgi? Moze my wszyscy zlozmy samokrytyke ?"
            rycho7 napisał:
            "Gdzies mi sie zapodziala zielona koszula i czerwony krawat."
            drf napisał:
            "Twoje ODCZUCIA co do odbierania metod Adasia i przekazywania HERSZTOWI PA
            "CYNEK sa interesujace ale troche na bakier z zasadami SAMOkRYTYcznego MySlenia.
            .."
            rycho7 napisał:
            "Niewatpliwie madrze piszesz, ale zbyt hermetycznie jak dla mnie. Takich zasad
            nie studiowalem, wiec nie mam sie do czego odniesc. To nie bajka z mojej
            kindersztuby."
            drf napisał:
            "... a zabawa w piaskownicy moze wiele nauczyc wink))"
            rycho7 napisał:
            "Szczegolnie gdy chodzi o "biale plamy" tworzone ex post. Mnie stale wychodzi
            inny obrazek przy ukladaniu puzla."
            drf napisał:
            "Z wyrazami zympatii"
            rycho7 napisał:
            "Szympansy w lansadach."
            __________________________________________________________________________

MAŁPI BIZNES

SZYMPANSY

Biorąc pod uwagę, że 95-98,5% materiału genetycznego ludzi i szympansów jest
            identyczne, nie powinno dziwić nas, że z tak wielką fascynacją oglądamy te
            stworzenia zarówno w zoo, jak i telewizji. Trudniej zrozumieć, dlaczego nie
            nauczyliśmy się okazywać szacunku naszym najbliższym dzikim krewnym i szympansy
            znalazły na granicy wymarcia.

Podobieństwa

Podobieństwo ludzi i małp nie dotyczy wyłącznie genów. Podobnie jak ludzie,
            szympansy mają społeczne i moralne obowiązki w swoich społecznościach.
            Zaobserwowano, że te zwierzęta potrafią się odwdzięczać, np. podczas codziennej
            higieny, i tworzyć długotrwałe związki rodzinne. Zdarzało się, że szympansy
            umierały ze smutku po stracie ukochanego partnera. Te stworzenia bardzo lubią
            się wzajemnie dotykać. Lubią się przytulać, całować, poklepywać się i czule
            łaskotać.

Inną cechą, którą dzielimy z szympansami, a która wyróżnia nas w świecie
            zwierząt, jest zdolność do używania narzędzi. Otwieranie orzechów za pomocą
            kawałków skał, czy tworzenie gąbek do wchłaniania wody z wyżutych liści to
            powszechnie zaobserwowane wzorce zachowań szympansów.

www.animalplanet.pl/monkeybusiness/feature1.shtml
            ......

KRYTYKA I SAMOKRYTYKA

Komunistyczna partia nie boi się krytyki dlatego, że - jesteśmy marksistami,
            dlatego, że po naszej stronie jest prawda, po naszej stronie są podstawowe masy
            - robotnicy i chłopi.

"Przemówienie na ogólnokrajowej naradzie
            Komunistycznej Partii Chin poświęconej
            pracy propagandowej" (12 marca 1957 roku)

> "i niech się udławię tą grą, bo zapewne komuchem również
            > jestem" smile))

Samokrytyka???

> p.s. (czy komuch to takie połączenie komara z muchą?)

p.s. - biega o cudzą-krwio-pijcę z g...-jadem??? - odwołuję
            się tu do Twego poczucia humoru....

hedera.linuxnews.pl/_forum/00/_post/3405.html?postnum=38866...........

www.a2zarcade.com/1on1extreme.shtml
            www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_010320/kraj/kraj_a_1.html
            polskaludowa.com/opozycja/znaczki/biale_plamy.htm
            www.psychologia.net.pl/index2.php?category=serwis&level=2,127
            ==============================================================

• rycho7 czlowiek drapieznik 26.09.05, 21:36
              > Trudniej zrozumieć, dlaczego nie
              > nauczyliśmy się okazywać szacunku naszym najbliższym dzikim krewnym i szympansy
              > znalazły na granicy wymarcia.

To akurat jest dosc proste. Drapiezniki zjadaja swych konkurentow. Nie potrafimy
              tego opanowac.

Takie wlasnie pytanie kieruje od lat do Helgi kreujacej sie na autorytet
              moralny. Tera pora na jej udzial w rewolucji moralnej.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka