patience 26.09.05, 02:13 terra.blox.pl/html/1310721,262146,13.html?519512 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
cassandra.corka.priama Nowe formy czy mowe tresci? 26.09.05, 03:07 Mozna powiedzieć, zae_ista jest ta nowa forma wizualna), ale wydaje mi sie, ze NOWE FORMY nie będą pomocne w rozwiązaniu problemów dzisiejszego świata, bo mamy do czynienia z nowymi treściami. Dawne imperium zła zostało zastąpione nowym, które też znajduje sie w szponach sił zła. Siebie naturalnie warto ciągle odkrywać na nowo, bo człowiek stale się zmienia, ale też trzeba nieustannie badać nowy świat i korygować własne o nim osądy. Jesteście uroczy w tym Waszym, zrozumiałym zresztą, zaczadzeniu rokiem 1968, po którym zostały w historii mgliste wspomnienia, choć rok ten nadal ma silną symbolikę. Np. Amerykanie czerpią dziś inspiracje z tego roku do walki z obecnym reżimem, który brutalnie zaatakował niewinny naród i na oczach całego świata dokonuje na nim ludobójstwa, poświęcając przy tym tysiące własnej młodzieży. To NOWA treść w starej FORMIE. Zachęcam Was do wyzbycia sie egocentryzmu i spojrzenia na 1968 z perspektywy innych narodów, szczególnie Amerykanów, którzy wówczas autentycznie walczyli o prawo do życia dla siebie i dla niewinnych Wietnamczyków. Dziś powołując sie na 1968 walczą o prawo do życia dla siebie i dla niewinnych Irakczykow oraz o demokrację, którą tracą. Tak wiele sie zmieniło, a właściwie nic, bo zło pozostaje złem. Odpowiedz Link Zgłoś
drf Re: Nowe formy czy mowe tresci? 26.09.05, 03:14 ....wojna w wietnamie ....why not a jak jest tam dzisiaj? Odpowiedz Link Zgłoś
cassandra.corka.priama Re: Nowe formy czy mowe tresci? 27.09.05, 02:13 Dzis walka ideologiczna i duchowa sie toczy o zakonczenie ludobojczej wojny przeciw niewinnemu narodowi irackiemu, w ktorej juz zginely setki tysiecy Irakczykow i tysiace Amerykanow, a dzisiatki tysiecy zostaly zamienione w kaleki. Po takich tragediach pozostaje historia zbrodni zapisana z zbiorowej pamieci ludzkosci. Wybacz, ale wobec tych wspolczesnych tragedii ludzkosci Wasze celebrowanie 1968 wyglada troche dziecinnie. Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 mam Ci uwierzyc? 26.09.05, 09:42 W bolgu patience napisala: > w której odrzuca się wzory irracjonalnego potępiania i wyklinania rodem z > totalitarnych czy średniowiecznych układów społecznych. Pisuje do Ciebie w zasadzie tylko z tego powodu, ze nie zgadzam sie z tym, ze wlasnie takie meteody stosujesz. Twoj apel odbieram jako nawolywanie do odebrania tych metod Michnikowi i przekazanie hersztowi pacynek. Masz za malo samokrytyki Helgo. Od 25 lat to jedyne co stosujesz. Zamiast myslenia. Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 43 lata 26.09.05, 09:48 Nie doczytalem wczesniej do podpisu autora. Az tak zapiekla nienawisc? Ja Wam nie wypominam, ze z piaskownicy zabieraliscie mi zabawki na jakie nie bylo stac moich rodzicow. A bylo to przed 56. Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 granaty tata odniosl w 1947 do punktu zdawczego 26.09.05, 16:55 patience napisała: > A czymze sie tam bawiles, granatami? Naogladalas sie chyba Helgo filmikow o ideach Dzucze. U mnie w przedszkolu nie bylo "wychowania obronnego". Zapewne niektorych moich kolegow do domow odwozili ochroniarze z BORu. Tacy to mieli politrukow w domach. A przed swymi nawykami i tak nie uciekniesz, bo nawet nie probujesz. Odpowiedz Link Zgłoś
drf Rycho7 ?-) 26.09.05, 16:45 Rycho ...Co z ta samokrytyka Helgi? Moze my wszyscy zlozmy samokrytyke ? Twoje ODCZUCIA co do odbierania metod Adasia i przekazywania HERSZTOWI PACYNEK sa interesujace ale troche na bakier z zasadami SAMOkRYTYcznego MySlenia...a zabawa w piaskownicy moze wiele nauczyc )) Z wyrazami zympatii drf Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 zasady SAMOkRYTYcznego MySlenia 26.09.05, 17:01 drf napisał: > Rycho ...Co z ta samokrytyka Helgi? Moze my wszyscy zlozmy samokrytyke ? Gdzies mi sie zapodziala zielona koszula i czerwony krawat. > Twoje ODCZUCIA co do odbierania metod Adasia i przekazywania HERSZTOWI PACYNEK > sa interesujace ale troche na bakier z zasadami SAMOkRYTYcznego MySlenia... Niewatpliwie madrze piszesz, ale zbyt hermetycznie jak dla mnie. Takich zasad nie studiowalem, wiec nie mam sie do czego odniesc. To nie bajka z mojej kindersztuby. > a zabawa w piaskownicy moze wiele nauczyc )) Szczegolnie gdy chodzi o "biale plamy" tworzone ex post. Mnie stale wychodzi inny obrazek przy ukladaniu puzla. > Z wyrazami zympatii Szympansy w lansadach. Odpowiedz Link Zgłoś
drf Hehe ...;))) 26.09.05, 18:12 drf napisał: "Rycho ...Co z ta samokrytyka Helgi? Moze my wszyscy zlozmy samokrytyke ?" rycho7 napisał: "Gdzies mi sie zapodziala zielona koszula i czerwony krawat." drf napisał: "Twoje ODCZUCIA co do odbierania metod Adasia i przekazywania HERSZTOWI PA "CYNEK sa interesujace ale troche na bakier z zasadami SAMOkRYTYcznego MySlenia. .." rycho7 napisał: "Niewatpliwie madrze piszesz, ale zbyt hermetycznie jak dla mnie. Takich zasad nie studiowalem, wiec nie mam sie do czego odniesc. To nie bajka z mojej kindersztuby." drf napisał: "... a zabawa w piaskownicy moze wiele nauczyc ))" rycho7 napisał: "Szczegolnie gdy chodzi o "biale plamy" tworzone ex post. Mnie stale wychodzi inny obrazek przy ukladaniu puzla." drf napisał: "Z wyrazami zympatii" rycho7 napisał: "Szympansy w lansadach." __________________________________________________________________________ MAŁPI BIZNES SZYMPANSY Biorąc pod uwagę, że 95-98,5% materiału genetycznego ludzi i szympansów jest identyczne, nie powinno dziwić nas, że z tak wielką fascynacją oglądamy te stworzenia zarówno w zoo, jak i telewizji. Trudniej zrozumieć, dlaczego nie nauczyliśmy się okazywać szacunku naszym najbliższym dzikim krewnym i szympansy znalazły na granicy wymarcia. Podobieństwa Podobieństwo ludzi i małp nie dotyczy wyłącznie genów. Podobnie jak ludzie, szympansy mają społeczne i moralne obowiązki w swoich społecznościach. Zaobserwowano, że te zwierzęta potrafią się odwdzięczać, np. podczas codziennej higieny, i tworzyć długotrwałe związki rodzinne. Zdarzało się, że szympansy umierały ze smutku po stracie ukochanego partnera. Te stworzenia bardzo lubią się wzajemnie dotykać. Lubią się przytulać, całować, poklepywać się i czule łaskotać. Inną cechą, którą dzielimy z szympansami, a która wyróżnia nas w świecie zwierząt, jest zdolność do używania narzędzi. Otwieranie orzechów za pomocą kawałków skał, czy tworzenie gąbek do wchłaniania wody z wyżutych liści to powszechnie zaobserwowane wzorce zachowań szympansów. www.animalplanet.pl/monkeybusiness/feature1.shtml ...... KRYTYKA I SAMOKRYTYKA Komunistyczna partia nie boi się krytyki dlatego, że - jesteśmy marksistami, dlatego, że po naszej stronie jest prawda, po naszej stronie są podstawowe masy - robotnicy i chłopi. "Przemówienie na ogólnokrajowej naradzie Komunistycznej Partii Chin poświęconej pracy propagandowej" (12 marca 1957 roku) > "i niech się udławię tą grą, bo zapewne komuchem również > jestem" )) Samokrytyka??? > p.s. (czy komuch to takie połączenie komara z muchą?) p.s. - biega o cudzą-krwio-pijcę z g...-jadem??? - odwołuję się tu do Twego poczucia humoru.... hedera.linuxnews.pl/_forum/00/_post/3405.html?postnum=38866........... www.a2zarcade.com/1on1extreme.shtml www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_010320/kraj/kraj_a_1.html polskaludowa.com/opozycja/znaczki/biale_plamy.htm www.psychologia.net.pl/index2.php?category=serwis&level=2,127 ============================================================== Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 czlowiek drapieznik 26.09.05, 21:36 > Trudniej zrozumieć, dlaczego nie > nauczyliśmy się okazywać szacunku naszym najbliższym dzikim krewnym i szympansy > znalazły na granicy wymarcia. To akurat jest dosc proste. Drapiezniki zjadaja swych konkurentow. Nie potrafimy tego opanowac. Takie wlasnie pytanie kieruje od lat do Helgi kreujacej sie na autorytet moralny. Tera pora na jej udzial w rewolucji moralnej. Odpowiedz Link Zgłoś