Dodaj do ulubionych

PO nie chce Michalkiewicza...

IP: *.net.bialystok.pl 13.07.01, 11:16
darujcie mi ten cytat z GW:

http://www.wyborcza.pl/Iso/Wyborcza/Czolowka/160czo51019.html

Platforma Obywatelska odmówiła Stanisławowi Michalkiewiczowi oraz czterem innym
politykom Unii Polityki Realnej zgody na kandydowanie ze wspólnych list tych
ugrupowań - dowiedziała się "Gazeta". W czwartek list w tej sprawie do prezesa
UPR Janusza Korwin-Mikke wysłał Andrzej Olechowski.

W liście wysłanym w czwartek do prezesa UPR Janusza Korwin-Mikke Andrzej
Olechowski napisał, że z 41 nazwisk polityków UPR, którzy mieli wystartować z
list PO w wyborach do Sejmu, władze Platformy nie mogą zaakceptować pięciu.
Oprócz Stanisława Michalkiewicza, prezesa rady sygnatariuszy UPR, Olechowski
wskazał wiceprezesa Mariusza Waszaka, sekretarza Stefana Mincberga, członka
rady głównej Ryszarda Kadena oraz Michała Anioła. - Powodem tej decyzji są
poglądy wypowiadane przez te osoby, diametralnie różne od naszego programu -
powiedział nam rzecznik PO Maciej Grabowski.

ciekawe co z Korwinem?smile a on ma juz zgodne poglady z ich "programem"?
zgadne! Szanowny Pan Donald Tusk na urlopie? wink

Ale byc moze to jakis blef poczekajmy na akcje desantu UW :}

a teraz z Rzeczpospolitej:

http://www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_010713/publicystyka/publicystyka_a_2
.html

tak apropos! smile

milej lektury
Obserwuj wątek
    • Gość: max juz wiem czym sie roznia poglady Olechowskiego od Michalkiewicza! IP: *.net.bialystok.pl 13.07.01, 11:21
      wystraczy spytac o "aborcje"
      bo jak przystalo na "liberala" socjalistycznego zywe dzieci go denerwuja...
      ( mowie o Olechowskim )

z reszta to bylo do przewidzenia
    • Gość: Sławek Nie chcą Michalkiewicza - będą mieli Bubla IP: *.scm.de 13.07.01, 12:00
      Gwarantuję, że jak tak dalej pójdzie, to , jeśli nie za 4, to już na pewno za 8
      lat Bubel wejdzie do parlamentu.
    • Gość: mietek Re: PO nie chce Michalkiewicza... IP: *.toya.net.pl 13.07.01, 15:20
      A nie mówiłem,że PO to śmietnik ?UPR zrobił błąd,że startuje z listy
      PO,ponieważ samodzielnie wejdzie do Sejmu.Bez łaski.To już ostatnie
      ugrupownie,które wie jak się rządzi,które potrafi wydżwignąć Polskę z zapaści,a
      przy tym nie jest upaprane aferami i wpadkami.
      • Gość: snajper Re: PO nie chce Michalkiewicza... IP: 10.1.1.* / *.waw.cdp.pl 13.07.01, 15:49
        Gość portalu: mietek napisał(a):

> A nie mówiłem,że PO to śmietnik ?UPR zrobił błąd,że startuje z listy
        > PO,ponieważ samodzielnie wejdzie do Sejmu.Bez łaski.To już ostatnie
        > ugrupownie,które wie jak się rządzi,które potrafi wydżwignąć Polskę z zapaści,a
        > przy tym nie jest upaprane aferami i wpadkami.

Gdyby Po była śmietnikiem, to Michałkiewicz startował by z ich listy. Przecież do
        śmietnika trafiają WSZYSTKIE śmieci. Czy słyszałeś o śmietniku, który odrzuca
        śmienie ? A szanse UPR ? Takie same jak we wszystkich poprzednich wyborach.
        Pamiętasz wyniki ?

• adams40 Re: PO nie chce Michalkiewicza... 13.07.01, 15:55
          Gość portalu: snajper napisał(a):

> Gość portalu: mietek napisał(a):
          >
          > > A nie mówiłem,że PO to śmietnik ?UPR zrobił błąd,że startuje z listy
          > > PO,ponieważ samodzielnie wejdzie do Sejmu.Bez łaski.To już ostatnie
          > > ugrupownie,które wie jak się rządzi,które potrafi wydżwignąć Polskę z zapa
          > ści,a
          > > przy tym nie jest upaprane aferami i wpadkami.
          >
          > Gdyby Po była śmietnikiem, to Michałkiewicz startował by z ich listy. Przecież
          > do
          > śmietnika trafiają WSZYSTKIE śmieci. Czy słyszałeś o śmietniku, który odrzuca
          > śmienie ? A szanse UPR ? Takie same jak we wszystkich poprzednich wyborach.
          > Pamiętasz wyniki ?
          >
          Snajper. Jaki Ty jestes tolerancyjny dla wszystkich myslących inaczej niz Ty , po prostu ZIEJESZ
          TOLERANCJĄ . Gratuluję argumentów . Trzymasz stały poziom na wszystkich wątkach .
        • Gość: luka Re: PO nie chce Michalkiewicza... IP: 217.67.196.* 13.07.01, 15:59

> Gdyby Po była śmietnikiem, to Michałkiewicz startował by z ich listy. Przecież
          > do
          > śmienie ?

Z niektórych kubłów śmieci wypływają, czego jesteś żywym przykładem.
        • Gość: Quentin Re: PO nie chce Michalkiewicza... IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 13.07.01, 22:35

> Gość portalu: mietek napisał(a):
          >
          > > A nie mówiłem,że PO to śmietnik ?UPR zrobił błąd,że startuje z listy
          > > PO,ponieważ samodzielnie wejdzie do Sejmu.Bez łaski.To już ostatnie
          > > ugrupownie,które wie jak się rządzi,które potrafi wydżwignąć Polskę z zapa
          > ści,a
          > > przy tym nie jest upaprane aferami i wpadkami.
          >
          > do
          > śmienie ? A szanse UPR ? Takie same jak we wszystkich poprzednich wyborach.
          > Pamiętasz wyniki ?
          > Głosuj kolego na SLD to pozim dla takich jak ty . A jakie mają wyniki !

• Gość: max do Szanownego Snajpera IP: *.net.bialystok.pl 13.07.01, 23:15
          Prosze! wyjaw jakis Twoj wzor obiektywizmu i pisania prawdy i podaj imie i
          nazwisko a bede szczesliwy gdy poznam Kogos bardziej godnego szacunku niz
          Stanislaw Michalkiewicz

z niecierpliwoscia czekam!

z pozdr. od zwolennika Śmiecia Stanislawa Michalkiewicza
    • Gość: V.C. Re: PO nie chce Michalkiewicza... IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 15.07.01, 10:42
      Żadna normalna partia nie powinna też przyjąć na listę Korwina- Mikke , choćby
      tylko za następującą wypowiedź : " Ludzi , którzy protestują , należy traktować
      poważnie . Raz ich ostrzec , a potem otworzyć ogień ! " ...
      • Gość: max mowisz o tych co pladruja sklepy w czasie zamieszek? IP: *.net.bialystok.pl 15.07.01, 11:14
        Zrobili to Koreanczycy w Los Angeles ( broniac swojego mienia)
        jak ich nazwiesz? "...wstretnymi rasistowskimi zoltkami ktorzy nie chca
        rozdawac swoje wlasnosci pod przymusem tlumu?..."

A moze zuwazyles jak podczas zamieszek młodych celnikow ( anty-globalistow )
        "socjaldemokraci" tez stosuja tą zasade? i co powiesz na to?
        na korwinizm zachorowali tez socjalisci w Niemczech?smile))
        A moze zapomniales ze jest cos takiego jak obrona konieczna?

a Mistrz od "cytatow" tez jest w "GW"
        • Gość: V.C. Re: mowisz o tych co pladruja sklepy w czasie zamieszek? IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 15.07.01, 13:03
          W czasie zamieszek w Poznaniu w 1956 i w Gdańsku w 1970 też plądrowano
          sklepy . Więc słusznie strzelano do ludzi , tak ? Oj , prawicowcy , hipokryzja
          i moralne krętactwo wychodzi Wam uszami . Może złożycie się na pomnik ku czci
          zbitych szyb i " zamordowanych " budek telefonicznych w Goeteborgu?
          • Gość: Praw Re: mowisz o tych co pladruja sklepy w czasie zamieszek? IP: 195.205.4.* 15.07.01, 14:19
            Gość portalu: V.C. napisał(a):

> W czasie zamieszek w Poznaniu w 1956 i w Gdańsku w 1970 też plądrowano
            > sklepy . Więc słusznie strzelano do ludzi , tak ?

Nie, do ludzi na ulicy strzelano wtedy niesłusznie. Słusznie by zrobiono, gdyby
            strzelano do pojedyńczych złodziei plądrujących te sklepy. Jeżeli masz inne
            zdanie, to podaj dokładny adres. Przyjdę do Twojego mieszkania i wezmę sobie parę
            rzeczy. Po co ma kupować w sklepie, skoro Ty uważasz, że można brać cudze?...
    • Gość: Blong do panow liberalow IP: *.zabkowska.sdi.tpnet.pl 15.07.01, 13:46
      Mam nadzieje, ze tak samo sie oburzacie jak ktos krytykuje albo obraza
      Prezydenta czy lewicowych politykow - tak jak Snajper oznaczyl za smiecia
      waszego Guru. A moze znowu Kali - Kalemu ?
      • Gość: Praw Re: do panow liberalow IP: 195.205.4.* 15.07.01, 14:23
        Gość portalu: Blong napisał(a):

> Mam nadzieje, ze tak samo sie oburzacie jak ktos krytykuje albo obraza
        > Prezydenta czy lewicowych politykow

Tak, ja się oburzam. Jeśli gramy w grę pod nazwą demokracja i w tej grze wygrał
        Kwaśniewski, to w kolejnej grze trzeba z nim wygrać, a nie rzucać w niego jajami.
        Chyba, że umówimy się wcześniej, że każdy w każdego może rzucić jajkiem, a
        wygrywa ten, kto wykonuje najlepsze uniki... Tylko, że ja za taka grę dziękuję,
        nie będę brał w niej udziału.
      • Gość: max do Blonga IP: *.net.bialystok.pl 15.07.01, 19:11
        Gość portalu: Blong napisał(a):

> Mam nadzieje, ze tak samo sie oburzacie jak ktos krytykuje albo obraza
        > Prezydenta czy lewicowych politykow - tak jak Snajper oznaczyl za smiecia
        > waszego Guru. A moze znowu Kali - Kalemu ?

ok! od tej pory mozesz na mnie mowic smiec smile i bede z tego dumny!
        strasznie lubie konkrety a Ty?wink
        • Gość: Blong Re: do maxa IP: *.zabkowska.sdi.tpnet.pl 15.07.01, 19:22
          Gość portalu: max napisał(a):

> ok! od tej pory mozesz na mnie mowic smiec smile i bede z tego dumny!
          > strasznie lubie konkrety a Ty?wink

Tez wole konkrety - tylko mnie fascynuje taka ostra reakcja ludzi, ktorzy w
          stosunku do lewicy uzywaja tych samych jesli nie gorszych okreslen.
          Pozdrawiam

• sceptyk Re: do Blonga 15.07.01, 19:47
            Widze, ze znowu mamy do czynienia z kontunuowaniem wysilków zamazywania
            tozsamosci SLD poprzez symetryczne stawianie czlonków lub sympatyków
            agenturalnej PZPR z ludzmi, ktorzy chcieli niepodleglosci.
            • Gość: Blong Re: do sceptyka IP: *.zabkowska.sdi.tpnet.pl 15.07.01, 19:52
              sceptyk napisał(a):

> Widze, ze znowu mamy do czynienia z kontunuowaniem wysilków zamazywania
              > tozsamosci SLD poprzez symetryczne stawianie czlonków lub sympatyków
              > agenturalnej PZPR z ludzmi, ktorzy chcieli niepodleglosci.

Mylisz sie i probojesz wypaczyc sens mojej wypowiedzi. Mamy do czynienia tylko i
              wylacznie z dobrym wychowaniem - i to po obu stronach.
              Nic wiecej i nic mniej.

• sceptyk Re: do Blonga 15.07.01, 19:59
                Przykro mi, ale nie stac mnie na dobre wychowanie w stosunku do sowieckiej
                agentury. Mam jakies zahamowania. Szczerze Ci zazdroszcze tej ?bezstronnosci?.
                • Gość: Blong Re: do sceptyka IP: *.zabkowska.sdi.tpnet.pl 15.07.01, 20:08
                  sceptyk napisał(a):

> Przykro mi, ale nie stac mnie na dobre wychowanie w stosunku do sowieckiej
                  > agentury. Mam jakies zahamowania. Szczerze Ci zazdroszcze tej ?bezstronnosci?.

hmmm no to jestes podobny do snajpera dla ktorego ludzie o pogladach
                  Michalkiewicza to smieci.

btw. jak ci sie podobaja takie okreslenia?
                  Radio Ma Ryja
                  klechy
                  czarna dzuma
                  pazerni ksieza
                  dewoci, poganie, modlosluzebnicy, papisci etc. /w stosunku do katolikow/
                  i wiele innych
                  Argumentem ludzi uzywajacych tutaj tych okreslen jest inkwizycja,
                  chrystianizacja, nietolerancja, antysemickie wypowiedzi etc. - czyli podobne do
                  twojich problemow z agentura. Czy uwazasz ze wszystko jest OK bo takie maja po
                  prostu poglady?
                  • sceptyk Re: do Blonga 15.07.01, 20:25
                    Te okreslenia mi sie bardzo nie podobaja. Niemniej jednak nie jestem w stanie -
                    ani czasowo, ani intelektualnie - gonic za kazda glupota na Forum.
                    Postanowilem, ze sie ogranicze do kontrowania - w miare mozliwosci - prób
                    zamazywania najnowszej historii Polski, a zwlaszcza do amnezji dotyczacej
                    realnego komunizmu i jego budowniczych. Gwoli wyjasnienia - komunizm traktuje
                    jako system zbrodniczy. I nie jestem bynajmniej w tym odosobniony.
                    • Gość: V.C. Re: Do SCEPTYKA ( i NIE TYLKO) IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 15.07.01, 22:34
                      Czekalski , Pawlak , Niewiarowski , Glapinski , Farmus , też walczyli o
                      niepodległość . Własnych kieszeni .
                      • sceptyk Re: Do SCEPTYKA ( i NIE TYLKO) 15.07.01, 23:04
                        Nie sprawiasz na mnie wrazenia osoby o nadmiernie rozwinietym intelekcie.
                        • Gość: V.C. Re: Do SCEPTYKA ( tylko ) IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 15.07.01, 23:14
                          Z wzajemnością , łowco komuchów . Jedż do KRL-D ( gdzie kilku forumowiczów
                          mnie wysyłało ) , tam ich więcej . A wczesniej odwiedż pana F. w kiciu .
                    • Gość: Blong Re: do sceptyka IP: *.zabkowska.sdi.tpnet.pl 15.07.01, 23:10
                      sceptyk napisał(a):

> Te okreslenia mi sie bardzo nie podobaja. Niemniej jednak nie jestem w stanie -
                      > ani czasowo, ani intelektualnie - gonic za kazda glupota na Forum.
                      > Postanowilem, ze sie ogranicze do kontrowania - w miare mozliwosci - prób
                      > zamazywania najnowszej historii Polski, a zwlaszcza do amnezji dotyczacej
                      > realnego komunizmu i jego budowniczych. Gwoli wyjasnienia - komunizm traktuje
                      > jako system zbrodniczy. I nie jestem bynajmniej w tym odosobniony.

ale ja powtarzam, ci ktorzy uwazaja, ze te mna opisane okreslenia KK i katolikow
                      sa w porzadku, maja takie samo podejscie do Vatykanu jak ty do lewicy w Polsce. A
                      uzywanie jakichkolwiek epitetow w stosunku do innego czlowieka, jak bysmy go nie
                      lubili, jest po prostu brakiem wychowania. I nic wiecej.

p.s.
                      ja ani slowem nigdzie w tym poscie nie bronilem lewicy tylko wskazywalem na
                      mentalnosc Kalego tych co oponentow obrazaja, ale sami sa bardzo zbulwersowani,
                      jak ktos oczernia ich strone.
                      I NIC WIECEJ.

• Gość: V.C. Re: PO nie chce Michalkiewicza... IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 16.07.01, 19:44
      Nie wspomniałem jeszcze o innych "bojownikach" o niepodległość własnej
      kieszeni : E. Pampuch , Maria P. ze śląskiej "S" , Andrzej Długosz z UW i
      senator Świątkowski z AWS ,lobbyści browarów / patrz "Rzeczpospolita ' z 29.
      03.2001/ , R. Szeremietiew , M. Srebro i najnowszy J. Łuczak .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka