andrzejg 11.10.05, 15:29 Już słyszałem ,że dziadek Kaczyńskich ył rabinem a teraz słyszę ,że dziadek Tuska dobrowolnie wstapił do Wermachtu. Czy te walczące wnuczki pojebało? A. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
karlin Re: Dziadki 11.10.05, 15:49 andrzejg napisał: > Już słyszałem ,że dziadek Kaczyńskich ył rabinem > a teraz słyszę ,że dziadek Tuska dobrowolnie wstapił do Wermachtu. -------------------------------------------------------------- No, to teraz już wiadomo, dlaczego Tusk na Kaczora poluje. To musi coś w genach..... Odpowiedz Link Zgłoś
magicznym Re: Dziadki 11.10.05, 16:04 karlin napisał: > andrzejg napisał: > > > Już słyszałem ,że dziadek Kaczyńskich ył rabinem > > a teraz słyszę ,że dziadek Tuska dobrowolnie wstapił do Wermachtu. > -------------------------------------------------------------- > > No, to teraz już wiadomo, dlaczego Tusk na Kaczora poluje. > > To musi coś w genach..... Dowcip dokładnie na poziomie autorów tych plotek - Ty je rozgłaszasz ? Odpowiedz Link Zgłoś
karlin Oczywiście 11.10.05, 16:17 Słyszałem równiez plotki, że zwolennicy Tuska potrafią myśleć. Ale to są z całą pewnością tylko plotki. Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 NAJWIĘCEJ WITAMINY 11.10.05, 15:53 LECZ JAK CZUŁBYŚ SIĘ W TYM DOMU CZYSTYM,OCZYWISTYM, GDYBY W KUCHNI KTOŚ PRZY DZIECKU,MÓWIŁ PO NIEMIECKU ??? [Andrzej Rosiewicz] - Rodzice Tuska byli gdańszczanami i mówili po niemiecku Kurski za GW wiadomosci.gazeta.pl/wybory2005/1,67805,2962683.html Odpowiedz Link Zgłoś
jean-baptiste niemiecka telewizja promuje Tuska 11.10.05, 16:05 Ciekawe, czy już niemcom dużo naobiecywał (oprócz światyni bohaterskiej walki niemcow z barbarzynskimi polakami). Na Deutsche Welle robią z Tuska Ełropejczyka, ze znajomością 3 języków. Sam z siebie robi Kaszubę, a po kaszubsku pewnie zna tylko Raus! Odpowiedz Link Zgłoś
magicznym Re: NAJWIĘCEJ WITAMINY 11.10.05, 16:07 oleg3 napisał: > LECZ JAK CZUŁBYŚ SIĘ W TYM DOMU CZYSTYM,OCZYWISTYM, > GDYBY W KUCHNI KTOŚ PRZY DZIECKU,MÓWIŁ PO NIEMIECKU ??? > [Andrzej Rosiewicz] > > - Rodzice Tuska byli gdańszczanami i mówili po niemiecku > Kurski za GW wiadomosci.gazeta.pl/wybory2005/1,67805,2962683.html > > > > Niezły ten cytacik - już się nie dziwię że Kaczor Mniejszy stwierdził że woli mieć tego s..... po swojej stronie Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 Dąbrowski 11.10.05, 15:59 "Marsz, marsz Dąbrowski ..." też mówił w domu po niemiecku, a nawet NIE ZNAŁ POLSKIEGO. - Rodzice Tuska byli gdańszczanami i mówili po niemiecku [Kurski ze sztabu Kaczyńskiego] Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg Re: Dąbrowski 11.10.05, 16:03 oleg3 napisał: > > - Rodzice Tuska byli gdańszczanami i mówili po niemiecku > [Kurski ze sztabu Kaczyńskiego] > Dobry ten cytat. A tyle lat mi wpajano ,że Gdańsk był polskim miastem, choć wolnym Teraz masz babo placek. Gdańszczanie to odrębna narodowość. Jak się czujecie Gdańszczanie? A. Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 jakby Ci to delikatnie wyjasnic 11.10.05, 16:12 andrzejg napisał: > A tyle lat mi wpajano ,że Gdańsk był polskim miastem, choć wolnym W pierwszym rzedzie bylo to miasto hanzeatyckie i umiejetnie walczylo o swe interesy. > Teraz masz babo placek. Gdańszczanie to odrębna narodowość. Hanzeatycka. O ile Ci to cos mowi. Ale na forum wole nie tlumaczyc bo i tak juz za raroga robie. Odpowiedz Link Zgłoś
institoris1 Re: Dziadki 11.10.05, 16:52 andrzejg napisał: > Już słyszałem ,że dziadek Kaczyńskich ył rabinem > a teraz słyszę ,że dziadek Tuska dobrowolnie wstapił do Wermachtu. > > Czy te walczące wnuczki pojebało? > Czyzbys nalezal do tych wyborcow, ktorzy od dwoch lat nasluchali sie o POPiSowskiej odnowie kraju i teraz ze zdziwieniem odkrywaja u siebie objawy kaca? i. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg Re: Dziadki 11.10.05, 17:00 institoris1 napisał: > Czyzbys nalezal do tych wyborcow, ktorzy od dwoch lat nasluchali sie o POPiSows > kiej odnowie kraju i teraz ze zdziwieniem odkrywaja u siebie objawy kaca? > i. O odnowie mówi raczej PiS. A koalicje POPiSową oglądam w akcji we Wrocławiu. Nie mogę narzekac. A. Odpowiedz Link Zgłoś
institoris1 Re: Dziadki 11.10.05, 17:31 andrzejg napisał: > A koalicje POPiSową oglądam w akcji we Wrocławiu. > Nie mogę narzekac. pewnie i na scenie ogolnopolskiej bedzie podobnie, trzeba sie jedynie uporac z pozegnalnym prezentem Kwasniewskiego. Jeszcze dwa tygodnie i zacznie sie normalnie, choc kredyt jaki te dwie partie mialy u wyborcy niepokojaco maleje. Odpowiedz Link Zgłoś
indris Kurski Nałęczem Kaczora 11.10.05, 16:55 Plotki o przodkach Kaczora nie były rozgłaszane przez prominentną osobę ze sztabu Tuska. Kurski okazał się po prostu świnią. Jeżeli Kaczor go nie wyleje, to wybory powinien przegrać. Odpowiedz Link Zgłoś
perla co tam Dziadki 11.10.05, 17:02 o dziadków spokojny jestem. Ale za grzyba nie wiem co pradziadkowie robili. Muszę dowiedzieć się właśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 ja jestem aktualnie przy 18 pokoleniu wstecz 11.10.05, 18:27 perla napisał: > Muszę dowiedzieć się właśnie. Masm dystans do XIX wiecznych nacjonalizmow. Odpowiedz Link Zgłoś
xiazeluka Zawracanie głowy 11.10.05, 17:45 Nawet gdyby dziadek Tuska osobiście brał udział w masowych egzekucjach w uniformie SS lub NKWD, to co to ma wspólnego z Donaldem? Kurski to idiota, Tusk zaś histeryk. Odpowiedz Link Zgłoś
karlin Re: Zawracanie głowy 11.10.05, 17:47 xiazeluka napisała: > Kurski to idiota, Tusk zaś histeryk. Zgadzam się. -------------------------------------------------- Fragment z Angory: - Zaczyna pan wyciągać haki na drugą turę? - Nie. Mówię prawdę. - A czy to prawda, że jednym z planowanych przez was haków było ubranie Donalda Tuska w mundur żołnierza Wermachtu? - To obrzydliwe. To, że w jego domu mówiło się po niemiecku, nie oznacza, że trzeba go przebierać w mundur. - Po niemiecku? - Rodzice Tuska byli gdańszczanami i mówili po niemiecku. Pisał o tym wiele razy w swoich książkach. Jest natomiast półmrok niedomówień i tajemniczości na temat dziadka Tuska. Sądzę, że w jego interesie leży wyjaśnienie tej kwestii. W przypadku wyborów prezydenckich Polacy mają prawo wiedzieć wszystko o kandydacie. - Rozumiem, że pan wie? - Niczego nie wiem na pewno. Poważne źródła na Pomorzu mówią, że dziadek Tuska zgłosił się na ochotnika do Wermachtu. Na Pomorzu zdarzało się często wcielanie do Wermachtu, ale siłą. Cokolwiek było z jego dziadkiem - nie winię za to Donalda Tuska. Winię go jedynie za tolerowanie plotek na ten temat. Powinien albo zaprzeczyć, albo potwierdzić, a nie milczeć. To już nie jest jego prywatna sprawa. Tusk nie kandyduje na prezydenta Sopotu, tylko prezydenta Polski. Wyjaśnienie tej kwestii jest dlatego takie ważne, że Tusk w swojej publicystyce historycznej prezentuje często niemiecki punkt widzenia. Czyni także wiele proniemieckich gestów. (...) ---------------------------------------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
institoris1 Re: Zawracanie głowy 11.10.05, 18:14 rzeczywiscie idiota. W taki sposob napedza sie konkurentowi wyborcow. xiazeluka napisała: > Nawet gdyby dziadek Tuska osobiście brał udział w masowych egzekucjach w > uniformie SS lub NKWD, to co to ma wspólnego z Donaldem? Kurski to idiota, Tusk > > zaś histeryk. Odpowiedz Link Zgłoś