Dodaj do ulubionych

USA : Wzrost bezrobocia

IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 03.10.02, 23:05
/2002-10-03 14:31:00

Liczba nowych bezrobotnych w USA wzrosła do 417 tys.

WASZYNGTON (Reuters) - W ubiegłym tygodniu liczba osób ubiegających się po
raz pierwszy o zasiłek dla bezrobotnych wzrosła w USA do 417 tysięcy z 412
tysięcy po korekcie tydzień wcześniej, podał w czwartek amerykański
Departament Pracy.

Analitycy prognozowali wzrost liczby nowych bezrobotnych do 409 tysięcy z 406
tysięcy osób przed korektą tydzień wcześniej.

średnia czterotygodniowa wzrosła do 423.000 z 420.500 tydzień wcześniej.

Według ekonomistów utrzymywanie się liczby nowych bezrobotnych w USA powyżej
400 tysięcy oznacza, że na amerykańskim rynku pracy panuje stagnacja.

W piątek opublikowane zostaną dane o sytuacji na amerykańskim rynku pracy we
wrześniu.

Zdaniem analityków w ubiegłym miesiącu w amerykańskiej gospodarce przybyło
poza rolnictwem pięć tysięcy nowych miejsc pracy po wzroście o 39.000 w
sierpniu. Stopa bezrobocia ma zwiększyć się do 5,9 procent z 5,7 procent
miesiąc wcześniej.

Obserwuj wątek
    • Gość: V.C. Re: USA : Wzrost bezrobocia IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 03.10.02, 23:14

Wątek ten dedykuję Kochance z Key West w stanie Floryda , znanej miłośniczce
      papug wink
      • Gość: Imagine Re: USA : Wzrost bezrobocia IP: *.unl.edu 03.10.02, 23:24
        Gość portalu: V.C. napisał(a):

>
        > Wątek ten dedykuję Kochance z Key West w stanie Floryda , znanej miłośniczce
        > papug wink
        Dzieki Ci najslodzsy, ale wlasnie siedze na kolanach Imagine
        w Stanie Nebraska,
        i mowi do mnie, zem niezla laska.
        Ju nie wroce
        do Ciebie, V.C.
    • _helga Re: Oj zle w tej hameryce, zle strasznie!!!!!!! 03.10.02, 23:23
      Re: Oj zle w tej hameryce, zle strasznie!!!!!!!
      Autor: Gość portalu: MR.CONTI
      Data: 07-02-2002 19:50 adres: *.cvx.algx.net

--------------------------------------------------------------------------------
      Gość portalu: Paul napisał(a):

> Ludzie gloduja i polowa populacji jest bez pracy. 2 polowa siedzi w
      wiezieniach
      >
      > za poglady polityczne, albo padla ofiara biedy i manipulacji. Wlasnie
      > zabieraja mi fotel spod tylka i bede musial pisac na stojaco. Nie wiem jak
      > dlugo, bo maja odciac prad, wody nie mamy od tygodnia. Miesiac temu sprzedalem
      >
      > pamiatkowy zegarek po dziadku zeby miec na chleb. Z glodu mam juz
      > halucynacje....nie......wiem......bardzo...moze.......che zyc!!!! Pomocy!!!!
      > Luap

U mnie jest już też cieniutko. Mieszkam pod mostem i jem odpadki z restauracji.
      Jutro jadę na wakacje do Disney World ale zamiast hotelu będziemy mieszkać w
      obozie koncentracyjnym wśród uchodźców z Kuby. Wakacje zaczynają się za dwa
      miesiące ale skoro mnie niestać na samolot ruszamy powoli jutro . Mamy jeden
      rower, czyli nie będzie tak źle. Dzieci na bagażniku, żona na rurce i za dwa
      miesiące słoneczna Floryda.

Do zobaczenia za pół roku
      MR.CONTI

• Gość: Imagine Re: Oj zle w tej hameryce, zle strasznie!!!!!!! IP: *.unl.edu 03.10.02, 23:26
        _helga napisała:

> Re: Oj zle w tej hameryce, zle strasznie!!!!!!!
        > Autor: Gość portalu: MR.CONTI
        > Data: 07-02-2002 19:50 adres: *.cvx.algx.net
        >
        >
        > ------------------------------------------------------------------------------
        -
        > -
        > Gość portalu: Paul napisał(a):
        >
        > > Ludzie gloduja i polowa populacji jest bez pracy. 2 polowa siedzi w
        > wiezieniach
        > >
        > > za poglady polityczne, albo padla ofiara biedy i manipulacji. Wlasnie
        > > zabieraja mi fotel spod tylka i bede musial pisac na stojaco. Nie wiem jak
        >
        > > dlugo, bo maja odciac prad, wody nie mamy od tygodnia. Miesiac temu sprzed
        > alem
        > >
        > > pamiatkowy zegarek po dziadku zeby miec na chleb. Z glodu mam juz
        > > halucynacje....nie......wiem......bardzo...moze.......che zyc!!!! Pomocy!!
        > !!
        > > Luap
        >
        > U mnie jest już też cieniutko. Mieszkam pod mostem i jem odpadki z
        restauracji.
        >
        > Jutro jadę na wakacje do Disney World ale zamiast hotelu będziemy mieszkać w
        > obozie koncentracyjnym wśród uchodźców z Kuby. Wakacje zaczynają się za dwa
        > miesiące ale skoro mnie niestać na samolot ruszamy powoli jutro . Mamy jeden
        > rower, czyli nie będzie tak źle. Dzieci na bagażniku, żona na rurce i za dwa
        > miesiące słoneczna Floryda.
        >
        > Do zobaczenia za pół roku
        > MR.CONTI
        >
        >
        Ciekawe na jakiej rurce ? Mowiles ostatnio, ze masz tylko rower damke,
        hahahaha.
      • _helga Oj zle w tej hameryce, zle strasznie!!!!!!! (2) 03.10.02, 23:39
        Paul do Mr.Conti:

Stary, tobie i tak sie poukladalo. Ja w marcu wsiadam w czolno i wiosluje do
        Europy, mam dosc zycia w kanalach. Zaczynam juz zbierac suchary. Tyklo, k....
        skad wziac to czolno. Chyba pozycze od indian za butelke samogonu. Potem
        nieogolony i obdarty na piechore i autostopem mam zamiar jakos doczolgac sie do
        kraju pod nazwa Polska. To pono raj na ziemi. Wszystkiego pod dostatkiem,
        ludzie nic nie robia i utrzymuje ich panstwo. Moze sie zaczepie. To moja jedyma
        szansa. Boje sie ze mnie nie wpuszcza jako obywatela "obcego mocarstwa"-pozal
        sie Boze. Jak nie uda sie legalnie to sprobuje przedrzec sie przez zielona
        granice. Zycz mi szczescia, jako ja zycze ci powodzenia w ciezkiej wyprawie na
        Floryde. Niech Bog ma ciebie i twoja rodzine w opiece. Wczoraj znalazlem na
        smierniku dziurawe trampki o 2 numery za male, ale samopoczucie juz lepsze.
        Pucio, pucio,
        Paul

Helga do Paula:

Panie Paul. Panskim zwierzeniom tez sie przygladam z wielkim zainteresowaniem.
        A jaki ma pan rozmiar nogi? A damskie buty moga byc? Takie po mojej ciotce?

Paul do Helgi:

Pani Helga, ja kazde buty z pocalowaniem reki wezme. Przydadza sie, jak nie do
        noszenia, to na wymiane, sama Pani wie, bida w tych Stanach az piszczy. Za
        takie damskie lekko znoszone buty, to moze bym i mleko konserwowe dostal. Na
        ta wyprawe ma sie rozumiec. Uszanowanie.
        Paul

Mr.Conti do Paula

To tobie się też udało z tymi tramkami bo ja teraz w zimę w klapkach chodzę.
        Ale jak dojadę na Florydę to klapki będą a OK. Pamiętaj że w małych butach i
        trampkach zawsze można palce odciąć i rozmiar nic nie znaczy. Wsystkie moje
        dzieci, a mam ich 15, chodzą w butach bez palców. Jeden rozmiar dla wszystkich.
        I kto to powiedział że my Polacy jesteśmy głupcami. Ja nie widzę żadnych
        amerykańskich dzieci w butach bezpalcowych.

pucio, pucio
        MR.CONTI

PS
        Paul nie zapomnij wody do picia!! Na samych sucharach nie dojedziesz.
        Powodzenia.

Helga do Paula:
        Panie Paul. Moja ciotka jest bardzo bogata, bo ma az piec par butow. Ale ona
        przez cale zycie musiala wszystkim sasiadom jaka jest bogata i ze jej na
        wszystko
        starcza i dlatego jadla bardzo duzo ziemniakow. I teraz jej brzuch wisi nizej
        stop, a nogi jej przeszkadzaja w turlaniu. Dlatego ciotka tych butow juz nie
        potrzebuje. To mysmy zrobili charity benefit i jedna para poszla dla wojta,
        druga
        sama sobie wzielam, bo miala sliczne, kolorowe klamerki. Trzecia pare butow
        podarowalismy ksiedzu dla jego gospodyni. Zostaly nam dwie pary i ja te buty
        juz
        panu wysylam, bo jak pan znajdzie towarzystwo do tej ciezkiej wedrowki to za
        panem bez butow nie nadazy.

PS. A kocyk pan chce?

Paul do Helga:
        Pani to prawdziwa dobrodziejka, osoba o zlotym sercu jest. To ja sie martwie
        skad tu czolno wytrzasnac, a tu jeszcze nadzieja na kocyk. Bede dozgonnie
        wdzieczny. Bede Pani wiecznym wasalem. Ta Pani ciotka to w czepku urodzona, bo
        ja to na obierkach z kartofli zyje. We wtorki i czwartki wyrzucaja smieci z
        poblizkiej restauracji i jak wlasciciele nie pobija to dopiero wyzerka jest.
        Blogoslawiac Dobrodziejke, padam do nozek, pokornie i z nadzieja czekam na
        paczuszke. A o tym mitycznym kraju Polska, Pani slyszala. Tam sie wybieram i
        nadzieja na lepsze zyje. Umowilem sie z kompanem z kanalu w ktorym dzielimy
        karton po mleku, ze przytrzyma mi miejsce ze 2 tygodnie, wiec tylko na ten czas
        do Raju sie wybrac moge. Lacze wyrazy szacunku i wdziecznosci,
        Paul

Helga do Paula
        Panie Paul. Niech sie pan nie zamartwia w swojej klesce zyciowej. Ja panu nie
        tylko kocyk wysylam, ale rowniez czolno. To czolno to jest moja wanna. Bo my
        juz
        nie potrzebujemy wanny, jak przyszedl taki facet i zamontowal nam licznik na
        wode. My teraz mamy taki gumowy wezyk i ten wezyk jest podlaczony do rury
        sasiada
        dla oszczednosci. Ale on nam do wanny nie siega, to jej nie potrzebujemy.

A wie pan? Ja panu jeszcze zapakuje troche mydla. Ono sie troche kruszy, od pol
        roku mamy z nim kopoty. Bo pol roku temu my tym mydlem smarowalismy patelnie
        jak
        smazylismy placki. Bo tez sie slizga. Tez dla oszczednosci, bo nie jestesmy az
        tacy bogaci jak nasza ciotka. A teraz nie potrzebujemy mydla w kostce, bo
        kupilismy mydlo w plynie, i ono sie nadaje do wszystkiego, nawet jako perfumy.

A kocyk jest zupelnie nowiutki, ani razu nie uzywany. On mial byc na igraszki
        wie
        pan jakie do ogrodu, ale od czasu jak nam w ogrodzie pobudowali supermarket to
        nie ma gdzie igrac, gdyz na lezaco sie nie miescimy wszyscy razem w domu i
        spimy
        na zmiane. Sam pan rozumie, jak to jest.

I niech pan koniecznie zostawi ta straszna hameryke bo tam pan z glodu umrze.
        To
        czolno sie swietnie nadaje jako jacht transatlantycki, tylko pan musi zrobic
        zagiel z tego kocyka i koniecznie pamietac o zatkaniu dziurki.

As do wszystkich:
        BLOGOSLAWIENSTWA DLA USA IZRAELA POLSKI
        ROZDAJE
        firma agrarnicza golony agrest

• v.c TRAGICZNA SYTULACJA ?? 04.10.02, 00:56
      Gość portalu: V.C. napisał(a):

> /2002-10-03 14:31:00
      >
      >
      > Liczba nowych bezrobotnych w USA wzrosła do 417 tys.
      >
      > WASZYNGTON (Reuters) - W ubiegłym tygodniu liczba osób ubiegających się po
      > raz pierwszy o zasiłek dla bezrobotnych wzrosła w USA do 417 tysięcy z 412
      > tysięcy po korekcie tydzień wcześniej, podał w czwartek amerykański
      > Departament Pracy.
      >
      > Analitycy prognozowali wzrost liczby nowych bezrobotnych do 409 tysięcy z 406
      > tysięcy osób przed korektą tydzień wcześniej.
      >
      > średnia czterotygodniowa wzrosła do 423.000 z 420.500 tydzień wcześniej.
      >
      > Według ekonomistów utrzymywanie się liczby nowych bezrobotnych w USA powyżej
      > 400 tysięcy oznacza, że na amerykańskim rynku pracy panuje stagnacja.
      >
      > W piątek opublikowane zostaną dane o sytuacji na amerykańskim rynku pracy we
      > wrześniu.
      >
      > Zdaniem analityków w ubiegłym miesiącu w amerykańskiej gospodarce przybyło
      > poza rolnictwem pięć tysięcy nowych miejsc pracy po wzroście o 39.000 w
      > sierpniu. Stopa bezrobocia ma zwiększyć się do 5,9 procent z 5,7 procent
      > miesiąc wcześniej.

Pamietaj jednak ze takie okropne bezrobocie jest podobno w USA podczas kryzysu
      gospodarczego ktory powtarza sie co pare lat, nie wspominajac juz o 9/11 i jaki
      to mialo wplyw na ekonomie USA. 5,9% chyba nie jest az tak tragiczne,
      nieuwazasz? Wiele krajow nigdy nie ma tak niskiego bezrobocia. A za rok bedzie
      po kryzusie i bezrobocie bedzie znowu okolo 2.5%. TRAGICZNA SYTULACJA

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka