Dodaj do ulubionych

nagonka czarnych na Jerzego Urbana

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.02, 20:12
Prokuratura w Warszawie rozpoczęła śledztwo przeciw J.
Urbanowi. Uczucia religijne polskich talibów zostały
obrażone. Czarni zacierają rączki, że pan U. będzie ich
musiał przeprosić. A tak nie będzie. Ja wierzę w sądy i
w rozsądek sędziów. Felieton "Obwoźne sado-maso"
trafnie opisuje poczynania wokoło białego papy. Wożenie
po całym świecie tej uroczej mumijki będącej bardziej
eksponatem niż człowiekiem jest niesmaczne i szkodliwe.
Szacunek miałem dla Karola Wojtyły. Był wielkim
człowiekiem, lecz teraz choroba zrobiła z niego białego
papę, z którego nie śmieją sie tylko Polacy. Za wizytę
papieża płaci państwo do którego papcio się wybiera.
Kilometr przejchany przez papamobile to tysiące
obiadów, ubrań i innych niezbędnych rzeczy dla
najuboższych. Dlaczego hojnie obdarzony przez wiernych
kościół nie pokrywa kosztu przybycia do kraju swojego
przywódcy? Gdy prezydent Kwaśniewski przylatuje do
innego kraju nikt nie myśli nawet o zbudowaniu nowego
lotniska. Natomiast Wrocław zbudował takowe tuż przed
wizytą papcia. J.P.II powinien być zdjęty z urzędu i
zastąpiony przez kogoś młodego i potrafiącego bez
anabolików przejść z samolotu do papamobile. Kiedy
zrozumiemy że wożenie człowieka jak małpy, która mówi
nie ma sensu??
Obserwuj wątek
    • Gość: +++Ignorant Wreszcie udupią ...ela! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.10.02, 20:14
      • Gość: baba Re: Wreszcie udupią ...ela! IP: *.rdu.bellsouth.net 15.10.02, 22:48
        jak przystalo na przegranca, cieszysz sie duuuzo przed wyrokiem. Debil z
        glebokim urazem jestes, petaku z Breslau.
    • Gość: Nowy Wnosząc ze stylu... IP: *.torun.dialup.inetia.pl 12.10.02, 20:35
      jesteś tu oficjalnie, wcale bym się nie zdziwił, gdybyś
      był na forum z polecenia Urbana. Używasz sformułowań do
      których nie jesteś przyzwyczajony, zapewne normalnie
      "napierdalasz", że aż furczy. Oprócz tego widać, że się
      boisz pisać otwarcie (prokuratura oczywiście może mieć
      wgląd w co ciekawsze wątki). Twoje "wypracowanie" to
      kicha jakiej świat nie widział. Dwója! Gnojku na drugi
      raz musisz znacznie więcej popracować nad tekstem.
      Radziłby zwrócić się do Kagana i Krzysia52 o pomoc w
      redagowaniu tekstu, ewentualnie gdzieś się do nich
      podłączyć. Chociaż, jak się na tym znam pewnie i oni
      szybko rozpoznają ześ ty gówno i wielkie nic.
      Nowy
      • Gość: +++Ignorant Olej to tylko sfrustrowany jakiś żydo-urbanista... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.10.02, 20:39
        • Gość: Jo Ale wy nudni jesteście... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.02, 20:46
          Jakie to przewidywalne - ktoś napisze, że mu się papież nie podoba i zaraz
          cała zgraja piesków rusza do szczekania...
          Komplement "żydowski" już padł. Czekam jeszcze na nazwanie XP lewakiem,
          liberałem, komuchem no i oczywiście - masonem smile
          • Gość: Nowy Biedny kutafonie IP: *.torun.dialup.inetia.pl 12.10.02, 20:55
            Moje zarzuty dotyczyły twojej mizerii umysłowej - w czym
            się nie pomyliłem. A zmieniając swój nick dajesz dowód,
            że jesteś trusią i nieudolnie coś tam próbujesz manipulować.
            A jeżeli chodzi o Urbana, to już czas najwyższy, żeby mu
            ktoś do gęby nasikał. Ale nie łudź się dla takiego gówna
            jak ty nikt nawet rozporka nie rozepnie.
            Nowy
            • Gość: Jo Chybiłeś :-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.02, 21:02
              Gość portalu: Nowy napisał(a):

> A zmieniając swój nick dajesz dowód,
              > że jesteś trusią i nieudolnie coś tam próbujesz manipulować.

Pomyłka smile Jestem dziewczyną, która też korzysta z neostrady plus
              (neoplus.asdl coś tam), i to wszystko. Na dodatek na tyle inteligentną, że
              gdybym to ja była xp i chciała stanąć w swojej własnej obronie, zalogowałabym
              się, żeby nie było widać mojego adresu IP smile) Ale dziekuję za twoją soczystą
              tyradę, od razu można się zorientować, z jakim gatunkiem mam do czynienia.
              Wolę rozmawiać z ludźmi typu xp, bo oni przynajmniej nie plugawią ekranu
              rynsztokowymi słowami, jak robisz to Ty, i to w dowód miłości do Papieża.
              • Gość: xp Re: Chybiłeś :-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.02, 21:07
                Dobre!!!
                biały papcio i jego purpurowi kumple tak go wytresowali.
                niestety to jest nie do zmienienia. Pozdrawiam Jo
            • Gość: xp Biedny bydlaku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.02, 21:04
              Nowy palnął:

>A zmieniając swój nick dajesz dowód, że jesteś trusią i
              >nieudolnie coś tam próbujesz manipulować.

Nie zmieniam nicka biedna szmato kościelna. Twój głupi
              łeb nie rozumie że z Neo + korzysta ktoś poza mną.
              Takiego palanta jak ty dawno nie widziałem
              • Gość: Jo Bo widzisz xp... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.02, 21:09
                > Nie zmieniam nicka biedna szmato kościelna. Twój głupi
                > łeb nie rozumie że z Neo + korzysta ktoś poza mną.
                > Takiego palanta jak ty dawno nie widziałem

Bo łatwiej jest założyć, ze ktoś jak dzieciak bawi się w zmienianie nicków (bo
                nie wie, co to jest IP), niż przełknąć, że są ludzie myślący wbrew poprawnej
                linii... politycznej?...
                Jak patrzę na nie które bluzgi, myślę sobie, ze papież strasznie by się
                ucieszył widząc, jakimi wyrazami miłości posługują się jego zdeklarowani
                zwolennicy.
                Tak jak Ty - mam szacunek do papieża, ale jest mi go żal, że nie chce/nie może
                odpocząć. Urban trochę przesadził w swoim felietonie, ale skoro czytający
                widzą tylko ordynarność formy, a nie widzą, o czym on tak naprawdę pisał - no
                przykro mi, ale nie będę odpowiadać za to, że ktoś im klapki na oczy
                założył....
                • Gość: krzys52 Re: Bo widzisz xp... IP: *.proxy.aol.com 15.10.02, 20:20
                  Gość portalu: Jo napisał(a):

> > Nie zmieniam nicka biedna szmato kościelna. Twój głupi
                  > > łeb nie rozumie że z Neo + korzysta ktoś poza mną.
                  > > Takiego palanta jak ty dawno nie widziałem
                  >
                  Bo łatwiej jest założyć, ze ktoś jak dzieciak bawi się w zmienianie nicków (bo
                  nie wie, co to jest IP), niż przełknąć, że są ludzie myślący wbrew poprawnej
                  linii... politycznej?...
                  ::
                  K.P.) Zgadza sie, przy czym kretyni wyjatkowo wzdragaja sie przed stanieciem
                  twarza do niewygodnej prawdy. Wola substytuty - tak ich uksztaltowano.
                  ..
                  ::
                  Jak patrzę na nie które bluzgi, myślę sobie, ze papież strasznie by się
                  ucieszył widząc, jakimi wyrazami miłości posługują się jego zdeklarowani
                  zwolennicy.
                  Tak jak Ty - mam szacunek do papieża, ale jest mi go żal, że nie chce/nie może
                  odpocząć. Urban trochę przesadził w swoim felietonie, ale skoro czytający
                  widzą tylko ordynarność formy, a nie widzą, o czym on tak naprawdę pisał - no
                  przykro mi, ale nie będę odpowiadać za to, że ktoś im klapki na oczy
                  założył....
                  ..
                  ::::
                  K.P.) "Ordynarnosc formy", jesli pozwolisz, to kwestia smaku. A Urban nie uzyl
                  tam zadnych sformulowan ktore moznaby uznac za obrazliwe. Czy jednak obrazil
                  uczucia religijne kretynow? Alez oczywiscie, ze tak! Dla nich papiez stoi po za
                  jakakolwiek krytyka i kazda proba takowej odbierana jest jako obraza uczuc. Co
                  przy okazji oznacza, ze ta "ordynarna forma" jest tu jedynie pretekstem
                  albowiem o tresc chodzi. O wtracanie sie i wyrazanie opinii nt. mumii
                  animowanej. Bo kretyni uwazaja, ze wszelka ironia o mozliwosciach
                  funkcjonowania papieza w stanie poznego Brezniewa jest niedopuszczalna.
                  Nie wiem czy tu juz bylas (teraz juz znam Twa plec) ale podczas ostatniej
                  wizyty papieskiej nawet tutaj cenzurowano pewne zapisy. I tak. np. nie moglem
                  wyslac posta ktorego tytul zawieral slowo 'belkot'. Komputer uparcie informowal
                  ze tekst zawiera wulgarne slowo, ktore musze usunac badz wykropkowac. Za czasow
                  agresywnego ZCh-N, natomiast, kretyni rozdzierali sie w swietym oburzeniu gdy
                  ktos probowal przejsc obok kk - nie na kleczkach. Obraza uczuc religijnych to
                  bardzo gumowa formula.
                  ..
                  Pzdr.
                  K.P.
            • Gość: baba jak sikac to w gebe rydzyka IP: *.rdu.bellsouth.net 15.10.02, 22:51
              ten, to polski narodowiec, wiec wart coby go oszczac.
              Gość portalu: Nowy napisał(a):

> Moje zarzuty dotyczyły twojej mizerii umysłowej - w czym
              > się nie pomyliłem. A zmieniając swój nick dajesz dowód,
              > że jesteś trusią i nieudolnie coś tam próbujesz manipulować.
              > A jeżeli chodzi o Urbana, to już czas najwyższy, żeby mu
              > ktoś do gęby nasikał. Ale nie łudź się dla takiego gówna
              > jak ty nikt nawet rozporka nie rozepnie.
              > Nowy
          • Gość: krzys52 Re: Ale wy nudni jesteście... IP: *.proxy.aol.com 15.10.02, 20:01
            Gość portalu: Jo napisał(a):

> Jakie to przewidywalne - ktoś napisze, że mu się papież nie podoba i zaraz
            > cała zgraja piesków rusza do szczekania...
            > Komplement "żydowski" już padł. Czekam jeszcze na nazwanie XP lewakiem,
            > liberałem, komuchem no i oczywiście - masonem smile
            ..
            :::
            No i oczywiscie masz "kompleks karla" (czego to ci debile nie wymysla),
            kompleks za malego malego, a jak jestes dziewczyna to kompleks czegos innego,
            no i hormony, w dziecinstwie przelecial Cie proboszcz, nienawidzisz Pana
            Jezusa, z cala pewnoscia masz pejsy, a jak jestes dziewczyna to pejsow nie masz
            ale za to masz w poprzek, nigdy nie doswiadczyles dobra i dlatego nienawidzisz
            Kosciol, jestes psychicznie chory(a), itd, itp. .... no bo jak niby inaczej
            mozna wytlomaczyc Twoja postawe(??!!
            ..
            Pzdr
            K.P.
            • Gość: Michał Odpuść sobie krzyś z tą idiotką jo-xp ! IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 15.10.02, 21:35
              To zwykła siusiumajtka, która gó...o wie i posiada mózg komara.
              Nie orientuje się ani trochę, co się dzieje na forum.
              Wpadła tu przypadkiem obejrzeniu seralu dla dzieci o dzieciach.
              Jeżeli zostanie twoją fanką, to będzie twoją najgłupsza fanką.
      • Gość: xp Wnosząc ze stylu... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.02, 21:01
        Rozumiem że pan z polecenia czarnych. Dla takich bydlów
        jak ty każdy kto czyta coś poza "gościem niedzielnym" to
        żyd, pociotek urbana czy mason
        • Gość: DJ Re: Wnosząc ze stylu...polecenie IP: *.ct.com.pl / 10.0.0.* 14.10.02, 14:51
          Gość portalu: xp napisał(a):

> Rozumiem że pan z polecenia czarnych. Dla takich bydlów
          > jak ty każdy kto czyta coś poza "gościem niedzielnym" to
          > żyd, pociotek urbana czy mason

A ja sam sobie wydaję polecenia, a że jestem niewierzący, to nazwę cię
          skończonym gnojem, chamem i szmatą, i nie muszę się z tego tłumaczyć na żadnej
          spowiedzi podobnie jak jak obawiać się że nie spełnię któregoś tam tam
          przykazania o miłości dla bliźnich, bałwanie
          • Gość: xp Re: Wnosząc ze stylu...polecenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.02, 14:56
            Sam jesteś bałwan. Jak sie czyta jak bredzisz to żal sie
            robi że nie ma kogoś kto by ci wydawał polecenia. Co z
            tego że jesteś niewierzący? Ja też jestem, ale poza
            przykazankami bozi istnieje także takie głupstwo jak
            kodeks moralny. On obowiązuje nawet takiego bydla jak ty.

xp
            • Gość: DJ Re: Wnosząc ze stylu...polecenie IP: *.ct.com.pl / 10.0.0.* 14.10.02, 16:00

> Sam jesteś bałwan. Jak sie czyta jak bredzisz to żal sie
              > robi że nie ma kogoś kto by ci wydawał polecenia. Co z
              > tego że jesteś niewierzący? Ja też jestem, ale poza
              > przykazankami bozi istnieje także takie głupstwo jak
              > kodeks moralny. On obowiązuje nawet takiego bydla jak ty.
              >
              > xp

Że jaki kodeks? Powtórz bo nie dosłyszałem. I kto to mówi....? Ale z ciebie
              karykatura, chciałem powiedzieć kreatura, ale nie zasługujesz
      • Gość: karol Re: Wnosząc ze stylu jestes katolikiem! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 14.10.02, 18:06
        Brawo katolik jak mniemam!
    • Gość: Michał cholernie kulturalny post ! IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 12.10.02, 21:00
      Nie chcę być złośliwy, ale zwolennicy Urbana aż tryskają kultura osobistą,
      dobrymi obyczajami, taktem itd...
      • Gość: +++Ignorant Re: cholernie kulturalny post ! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.10.02, 21:23
        Sława!

Po takiej szkole poprawnej polszczyzny..?

Nic dziwnego...

Pozdrawiam!

Ignorant
        +++
      • Gość: Michał Ale popis kultury fan-klubu "Nie" IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 12.10.02, 21:25
        Jak chcecie ( chcesz ) odreagować, to polecam inne formy,
        a nie obrażanie przy okazji bluzgów szanowanych osób.
        Nie rozumiem, jak można pluć na papieża, a potem się dziwić, że ktoś was
        również atakuje w niewybredny sposób.
        • Gość: Jo Re: Ale popis kultury fan-klubu 'Nie' IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.02, 21:34
          > Nie rozumiem, jak można pluć na papieża, a potem się dziwić, że ktoś was
          > również atakuje w niewybredny sposób.

Pokaż mi ten fragment, w którym "pluje" się na papieża.
          Ja was ludzie nie rozumiem, i tylko się zastanawiam: jak już papieża nie
          stanie, kto wam pomoże odreagować frustracje? Jego następca? Wątpię. Będzie
          was guzik obchodził.
          No tak, ale kończę, bo zaraz usłyszę, że wyrażając przypuszczenie, ze papieża
          zabraknie (w końcu wszyscy jesteśmy smiertelni), oplułam go...
          Z wyrazami politowania...
          • Gość: prawdziwy katolik Re: Ale popis kultury fan-klubu 'Nie' IP: *.orasoft.net.pl 12.10.02, 21:42
            "Ja was ludzie nie rozumiem, i tylko się zastanawiam: jak już papieża nie
            stanie"
            Chyba zartujesz. Papiez jako Czwarta Osoba Boska bedaca zreszta Pierwsza w tej
            Czworcy nigdy nie umrze i bedzie sadzil zywych i umarlych a krolestwu Jego
            (Wojtyly) nie bedzie konca.
            Amen.
          • Gość: Michał Re: Ale popis kultury fan-klubu 'Nie' IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 12.10.02, 21:43
            Dziecinko ! Zmienisz nicki i kłamiesz w żywe oczy, że tego nie robisz.
            Szansa, że w tym samym czasie dwie różne osoby ( xp, Jo ) z tego samego adresu
            piszą na tym samym forum ( Akualności )o tym samym ( Urban )jest prawie równa
            zeru.
            Styl wypowiedzi jest ten sam.
            No, chyba, że masz zaburzenia tozsamości, ale w tym wypadku potrzebny jest
            psychiatra.
            • Gość: Jo Znowu nieszczęsne IP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.02, 22:03
              Gość portalu: Michał napisał(a):

> Dziecinko ! Zmienisz nicki i kłamiesz w żywe oczy, że tego nie robisz.
              > Szansa, że w tym samym czasie dwie różne osoby ( xp, Jo ) z tego samego
              adresu piszą na tym samym forum ( Akualności )o tym samym ( Urban )jest prawie
              równa zeru.

Durny jesteś, skoro nie możesz zrozumieć, jak wygląda IP neostrady, ale ja Ci
              tego 100 razy tłumaczyć nie będę. Dla odświeżenia Twojej pamięci powiem Ci, że
              nie dalej jak kilka dni temu odpowiadałam na twój post n/t serialu "Sfora" (na
              forum TV). I pomimo że twój adres IP nie ma, tak samo jak mój, cech
              szczególnych, to ja Cię pamiętam, bo TAKI Michał z Bielska jest tu tylko
              jeden. I jeszcze raz powtórzę, ze gdybym chciała bawić się w dziecinadę pt.
              zmienianie nicków, to bym się zalogowała, zeby nie było widać adresu. Czy
              dotarło to do Twojego swarliwego umysłu?!
              Aha, jeszcze jedno: jakiś czas temu pisałam z poznańskiego adresu sdi,
              dokładnie takiego samego, jak Oszołom z RM, z którego kpię ile wlezie. Może
              jeszcze stwierdzisz, że Oszoł i ja to jedna i ta sama osoba? Skoro 2 osoby
              piszą na jednym forum, w tym samym wątku, pod takim samym adresem...?
              • Gość: Michał Strasznie nerwowa dziewczynka i do tego chamska IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 12.10.02, 22:08
                Słowami w stylu "durny" możesz zwracać się do swojego kolegi panienko xp-jo !
                A tym postem udowodniłaś moje podejrzenia !
                • Gość: xp Re: Strasznie nerwowa dziewczynka i do tego chams IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.02, 22:21
                  do pana panie MICHAŁ JO nie powinna się zwracać "durny"
                  bardziej trafne określenia to:
                  1) skurwysyn
                  2) kutas
                  3) bydle
                  4) purpurowy pomiot

pozdr.
                  (dla JO)

xp
                  • Gość: Michał Dr Jekyll i mister Hyde ! IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 12.10.02, 22:24
                    Poważnie polecam panience kontakt z psychiatrą !

Muszęz żalem przyznać, że nerwowe dziwczynki mają słabą fantazje w wymyślaniu
                    przekleństw !
                    • Gość: xp Re: Dr Jekyll i mister Hyde ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.02, 22:27
                      muszę panu przyznać że MICHAŁy są dobre w wymyślaniu
                      bzdur typu JO to ta sama osoba co ja, xp

kawał debila z ciebie misiu
                      • Gość: Michał Re: Dr Jekyll i mister Hyde ! IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 12.10.02, 22:31
                        Do łóżka panienko, siusiu i spać !
                        I ręce nad kołderkę !
                        I niech ci się przyśni 10 nicków jednocześnie !
                        • Gość: xp Re: Dr Jekyll i mister Hyde ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.02, 22:34
                          oj synu,
                          czyż nie jest zgodnie z duchem miłościwego papcia
                          wybaczać innym ich debilizm?? wybaczam ci twą bezdenną
                          głupotę. jutro w RM o.Rydzyk razem z Głodziem pierdolną
                          kazanko o tym co masoni wyprawiają na tym forum

wybaczam, bom katolik

xp
              • Gość: Nowy Oj coś za mocno się tłumaczysz. IP: *.torun.dialup.inetia.pl 12.10.02, 22:08

• Gość: xp Re: Znowu nieszczęsne IP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.02, 22:18
                chichichi
                przypomina mi sie taka postać z biblii "Niewierny Tomasz"
                biedacy nie rozumieją jak działa neo +

pozdrawiam serdecznie Jo
                (i w ramach chrześcijańskiego odruchu cała resztę tego bydła)

XP (neoplus.adsl.cośtam)
                • Gość: Jo Znikam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.02, 22:30
                  > pozdrawiam serdecznie Jo
                  > (i w ramach chrześcijańskiego odruchu cała resztę tego bydła)

Odwzajemniam pozdrowienia. Z bydłem można jeszcze dyskutować, ale nie z
                  ignorantami. Wszędzie węszą spisek, to jest chorobliwe, ale i
                  charakterystyczne wink
                  A Nowy to pewnie sam Ojciec Dyrektor. Nie może być inaczej - przecież pisze z
                  Torunia wink))))
                  • Gość: xp Re: Znikam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.02, 22:31
                    thx za wszystko

pozdrawiam cię JO

xp
                    • Gość: +++Ignorant Pisze debil sam do siebie... Ale frustrat... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.10.02, 22:39
    • Gość: Nowy Oj chyba nerwy puściły IP: *.torun.dialup.inetia.pl 12.10.02, 21:55
      Urban to chyba cię opierdzieli. Taka plama...
      Miałeś bronić Urbana kulturalnie, a tu takie jaja.
      Nowy
      • Gość: +++Ignorant Tłumaczenie wiarogodne nie może być przegadane... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.10.02, 22:16
    • Gość: Antyklerykal Re: nagonka czarnych na Jerzego Urbana IP: *.ipt.aol.com 12.10.02, 22:21
      Marny to katolik, ktorego tego typun rzeczy moga odwiesc od wiary. Hahaha
    • Gość: piotrq gratuluję, samolaureatko IP: *.krakow.dialup.inetia.pl 13.10.02, 14:32
      właśnie wzięłaś udział w swoim własnym konkursie...
      ...i wygrałaś.
      • Gość: krzys52 __Powiedzial Piotrq, i Dal Nura w Swego Konia__ IP: *.proxy.aol.com 15.10.02, 19:51
        Jak by nie bylo - Lajkonikiem jest przeciez.
        ..
        Daj se siana Piotrusiu
        ..
        K.P.
    • Gość: doku Kluczem jest KONTAKT IP: proxy / *.mofnet.gov.pl 14.10.02, 13:50

> Wożenie po całym świecie tej uroczej mumijki
      > będącej bardziej eksponatem niż człowiekiem

Widać że nigdy nie miałeś do czynienia z człowiekiem chorym. Osoby z bliskiego
      otoczenia chorego zawsze mają pewność, czy chory rozumie, co się do niego mówi,
      czy wyraża w sposób podmiotowy (czyli godny, autonomiczny, spontaniczny itd.)
      swoją wolę i swoje opinie na nowe sytuacje. Ta zdolność człowieka do takiego
      "międzypodmiotowego" kontaktu jest źródłem wszelkich praw, jest warunkiem
      koniecznym szacunku dla godności człowieka. Jeśli tego nie rozumiesz, to
      przeczytaj Hrabiego Monte Christo - wątek pana Noitiera. Bardzo
      melodramatycznie, ale za to wyraziście, Dumas pokazał na czym polega KONTAKT,
      istota człowieczeństwa, niezależnego od fizycznej kondycji człowieka.

Obserwując ludzi z otoczenia Papieża widać wyraźnie, że nie mają oni żadnych
      wątpliwości co do autonomiczności woli i myśli Jana Pawła. Mimo jego stanu
      zdrowia nie utracił on jeszcze nic ze swojego człowieczeństwa w ten sposób
      rozumianego - wciąż jest tym samym konsekwentnie fanatycznym przywódcą
      religijnym o dobrych, szczerych, coć głupich intencjach. Nie musi sam osobiście
      kręcić kierownicą samochodu, aby udowadniać, że to on jeździ po świecie, a nie
      "jego wożą".

PS. Podobny problem do Twojego, mają np. przeciwnicy eutanazji. Za ich
      strachem, wynikającym z nieufności do rodziny i lekarzy, stoi ten sam brak
      zrozumienia dla istoty człowieczeństwa. A przecież eutanazja może być wykonana
      właśnie wtedy, gdy istnieje pewność, że KONTAKT jest nawiązany i jasną, wolną,
      konsekwentną wolą chorego jest samobójstwo.
      • Gość: xp Re: Kluczem jest KONTAKT IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.02, 14:04
        Ludzi z otoczenia papcia nie obchodzi to, co on mówi. Ich
        obchodzi to, kto będzie następny. Kiedy moja prababka
        cierpiała na Alzheimera mówiła w taki sam sposób w jaki
        papcio pozdrawia wiernych. Ja uważam że papież był
        człowiekiem wielkim, ale choroba go zniszczyła i zrobiła
        zeń białego papcia. Poza tym pan Noirtier był chory
        fizycznie, podczas gdy umysł papcia nie jest już tak
        sprawny jak kiedyś.

xp
        • Gość: doku Papież też jest chory fizycznie. IP: proxy / *.mofnet.gov.pl 14.10.02, 14:21

> pan Noirtier był chory
          > fizycznie, podczas gdy umysł papcia nie jest już tak sprawny

Sądzisz po pozorach, wynikających z jego choroby fizycznej, czy wiesz to stąd,
          że sam należysz do jego bliskiego otoczenia? Bo jeśli zrozumiałeś mój post, to
          wiesz że z daleka nie możesz ocenić jakości jego kontaktu z otoczeniem.
          • Gość: xp Re: Papież też jest chory fizycznie. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.02, 14:27
            Słowa papcia wyraźnie wskazują na osłabienie jego umysłu.
            Co musi się stać, aby wszyscy to zrozumieli. To jest
            normalna rzecz w jego wieku.

xp
            • sony5 Re: Papież też jest chory fizycznie. 14.10.02, 14:58
              Jan Paweł II jest m.in. nadzieją dla tysięcy, a może i milionów ludzi na
              świecie, którzy na codzień tak jak on zmagają się z fizycznym cierpnieniem, i
              godność z jaką walczy on ze swoimi dolegliwościami jest otuchą dla będących w
              podobnej sytuacji, co może zroumieć nie tylko ten co nosi podobny ciężar na
              codzień, jak ja i obserwuje to także dookoła siebie.
              Na co nadzieją może być pan Urban i jego gazeta pominę milczeniem.
              • Gość: xp Re: Papież też jest chory fizycznie. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.02, 14:59
                ależ bzdurzysz synku. aż sie komputer wiesza.

xp
            • Gość: Michał Chamstwo xp ! IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 14.10.02, 14:59
              Kiedyś tez będziesz stara(y) i wtedy jakiś gnojek może mówić o osłabieniu
              twojego umysłu !
              Papieżowi należy się szacunek. Jest starym, dobrym człowiekiem.

PS : Doku jest ateistą, a ja ewangelikiem.
              • Gość: bolek Re: chamstwo michala !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.kat.forthnet.gr 14.10.02, 16:57
                Michal ty stary palancie.
                Ttwoj papa to osoba publiczna.
                Nikt mu nie kazal nia byc.
                Jak palant chce niech siedzi na tym nocniku.
                Ale w programie jest ze mu sie dostanie nieraz.
                Kiedys sie nasmiewano w polsce z brezniewa !!!!!!!!!!!
                Potem jelczyna !!!!!!!!!!!!!!!
                Normalka ze teraz z tego popapranca kurczowo trzymajacego
                sie stolka beda sobie jaja robic !!!!!!!!!!!
                A jesli chuju na kaczych nogach ci sia cos nie podoba
                to spierdalaj na forum o pojebach katolach....
                • Gość: Michał Jesteś wzorowym zwolennikiem Urbana IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 14.10.02, 18:19
                  zwyczajnie symbolizujesz to pismo !
                  JESTEŚ PRAWDZIWYM KOMUNISTĄ !
                • Gość: . Superchamstwo bolka !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.acn.waw.pl 15.10.02, 19:24
                  Bolek , ty bolszewicka obsrana wywłoko , na drzewo banany prostować .
    • Gość: z Re: nagonka czarnych na Jerzego Urbana IP: proxy / *.cpe.net.cable.rogers.com 14.10.02, 19:50
    • Gość: babariba Ciekawe, czy zajadli obrońcy papieża... IP: *.sokolka.sdi.tpnet.pl 15.10.02, 21:23
      ... będą się musieli WYSPOWIADAĆ ze stylu w jakim prowadzą dyskusję na tym
      forum.
      Urbanoidy, wiadomo...
      • Gość: bolek Re: michal i jego pomagiery IP: *.kat.forthnet.gr 15.10.02, 22:21
        leje na was cieplym moczem, pasoje ?
        a jak nie !!!!!!!!!!!!
        to idzcie sie rebac z waszymy ukochanymi czarnymi pedziami.......
        i niech wam lekko bedzie ..
        • Gość: Michał Macie u Was w Grecji dobrych psychiatrów ? IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 15.10.02, 22:25
          Zgłoś się jutro, może jeszcze nie jest za późno !
    • kot_allaha r:::::e::::l::::a::::x 15.10.02, 22:57
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka