Dodaj do ulubionych

Brawo Borowski

IP: *.zabkowska.sdi.tpnet.pl 17.10.02, 16:25
Tylko czemu to trwalo tak dlugo - wywalic go bylo trzeba juz wczoraj przy
pelnej sali. A Nalecz ma teraz wskazowke jak postepowac.
Choc rozumiem, ze czesc ludzi by wolala nastepna "bananizacje"
Rzeczpospolitej.
Obserwuj wątek
    • tyu Re: Brawo Borowski 17.10.02, 21:31
      Gość portalu: Blong napisał(a):

> Tylko czemu to trwalo tak dlugo - wywalic go bylo trzeba juz wczoraj przy
      > pelnej sali. A Nalecz ma teraz wskazowke jak postepowac.
      > Choc rozumiem, ze czesc ludzi by wolala nastepna "bananizacje"
      > Rzeczpospolitej.

Popieram!
      Tak Autora wątku, jak i Myśl Jego (nie pierwszy raz, nie ostatni...)
      wink
      I nadal cenię Borowskiego, jako jednego z najwartościowszych polityków lewicy.
    • wild no a co z brawami Blonga i Tyu dla Che Guewary? 17.10.02, 21:59
      H2SO4 - postać Blong ( ksywka "Bejzblong" ) fan terroru Che Guewary

1.

www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=13&w=445841&a=445841
      ciekawa obrona terroru Che Guewary połączona z tradycyjną amnezją "myśli"
      bejzblonga'o'mao...

2.
      www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=13&w=938972&a=942173

face it.

totalitarna kolesia stalinowsko-trockistowska - postać Tyu ( ksywka "zabić
      kułaka" ) fan terroru Che Guewary...

www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=13&w=1895176&a=1895176
      a tu mamy przykład totalitarnego kuriozum "Armia Pracy" Trockiego ( wł.
      właściwie Lejba Bronstein ) te właściwie to tylko tak - światomy fenomen i jego
      patent na obozy koncentracyjne

www.komunizm.px.pl/komunisci_zsrr.htm#trocki
      rzadko można spotakać takie typki? nie? w ich "rozumowianiu" mają pretensje do
      tych ludzi którzy bronią sie przed złodziejami mówiąc że to nietolerancja dla
      ich światopoglądu i "oświeconej filozofii" negacji własności prywatenej -
      rękami i nogami pragną kraść węszyć uzurpować kontrolować mają projekcje
      ateistycznej boskości panstwa - mają projekcje siebie jako feudała kóry może
      kraść...
      • Gość: Michał Może zmądrzeli, a może tylko są obłudni IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 17.10.02, 22:37
        Życzę, aby prawdziwa była pierwsze wersja.
        Teraz widzicie do czego prowadzi socjalizm, narodowy, czy komunistyczny
        oraz podburzanie do anarchii !
        I nadal się dziwicie, że państwo musiało ukarać Che, bo był boliwijskim
        Lepperem ?
      • tyu Do Maksia-Wilda 17.10.02, 22:43
        Maksiu!
        Czy wiesz, która już jest godzina?
        A Ty wciąż bawisz się linkami, zamiast iść spać?

Natychmiast marsz do łóżeczka!
    • Gość: Piast Re: Brawo IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 17.10.02, 22:23
      > Tak, z dwojga złego lewicowe cwaniaki są lepsze od prawicowych hipokrytów i
      > populistów-kryminalistów, których łączy tylko oszołomstwo.
    • monopol Re: Brawo Borowski 17.10.02, 22:49
      Choć Borowski komuch czyli bohater nie mojej bajki, to dobrze zrobił wyrzucając
      wariata z sali. Teraz oczekuję jeszcze spowiedzi Kaczmarka na temat "sprzedaż
      Stoenu nocą". Na tym można zakończyć sprawę.

Pozdrawiam smile
      • alfalfa Re: Brawo... tfu!!!..... Borowski....bleeeeee...:) 18.10.02, 00:03
        W sumie racja. Tylko, że jakoś nie mogę się oprzeć wrażeniu, że to efekt
        tolerowania tego debila leppera i jego bandy z ich ekscesami wcześniej(swoją
        drogą to lepper się ale musiał w d... gryść jak widział Janowskiego koczującego
        nocą - ukradli mu patent!smile. Dzisiejsza "powtórka z rozrywki" samobrony już nie
        taka urzekająca, oj nie. Mają komuszki za swoje. Najpierw piąta kolumna
        samobrona teraz lpr a Kaczmarek na konferencji prasowej a nie w sejmie się
        tłumaczy. Już tylko czwarta władza działa? Syf i żenada. I to wszystko dla
        prezydentów miast i burmistrzów?
        pzdr.
        • monopol Olewka wyborów to właściwy wybór? 18.10.02, 19:57
          alfalfa napisał:

> W sumie racja. Tylko, że jakoś nie mogę się oprzeć wrażeniu, że to efekt
          > tolerowania tego debila leppera i jego bandy z ich ekscesami wcześniej(swoją
          > drogą to lepper się ale musiał w d... gryść jak widział Janowskiego
          koczującego
          >
          > nocą - ukradli mu patent!smile. Dzisiejsza "powtórka z rozrywki" samobrony już
          nie
          >
          > taka urzekająca, oj nie. Mają komuszki za swoje. Najpierw piąta kolumna
          > samobrona teraz lpr a Kaczmarek na konferencji prasowej a nie w sejmie się
          > tłumaczy. Już tylko czwarta władza działa? Syf i żenada. I to wszystko dla
          > prezydentów miast i burmistrzów?

No chyba tak... Dla burmistrzów i prezydentów, dla stołków pod tłuste tyłki,
          dla zdobycia lepszej pozycji przy korycie. Widać to jak na dłoni. Pytanie
          brzmi - co zrobić z tym fantem? Nie iść na te cholerne wybory? Moja odpowiedź
          brzmi - tak! Wiem jednak, że wielu jest takich, którzy mi powiedzą, iż nie tędy
          droga.

Pozdrawiamsmile
          • alfalfa Re: Olewka wyborów to właściwy wybór? 18.10.02, 23:02
            Może się zdziwisz ale jednym z tych co pójdą na wybory będę ja. I dodatkowo
            zorganizuję kogo sie da (włącznie z ofertami "kupna" głosów) i namawiać będę
            itd. To wydaje się beznadziejne ale to jedyna możliwa droga - wybrać tych
            którzy się ewentualnie nadają. Zresztą już się przyzwyczaiłem, że ta cała
            demokracja to wybór mniejszego zła, nigdy lepszej możliwości, zawsze mniejsze
            zło, cholera!!! Kiedyś brałem pod uwagę "niezmarnowanie" głosów ale teraz będę
            głosował tylko na tych, którzy mi pasują, mam w d... wygraną. Jest w moim
            mieście kobieta co chce być prezydentem i wszysto by sprywatyzowała i ta mi się
            podoba. Szans raczej nie ma ale co tam.

Dopóki ludzie bawią się w paryjki, wybory, podatki i państwo będę wybierał. Mam
            na ten temat dość radykalną opinię ale co zrobić, pozostaje nadzieja że
            zmądrzeją i droga "małych kroczków".
            pozdrawiam jak najbardziej
            A.
    • mako75 Re: Brawo Borowski 18.10.02, 00:25
      Szkoda tylko, że tak późno podjął decyzję o wyrzuceniu posła Janowskiego z
      Sejmu.
      Dla poparcia tego argumentu- z regulaminu sejmu:
      Art. 10
      Marszałek Sejmu:
      (...)
      13. sprawuje pieczę nad spokojem i porządkiem na całym obszarze należącym do
      Sejmu oraz wydaje stosowne zarządzenia porządkowe, w tym o użyciu w razie
      konieczności Straży Marszałkowskiej,

Art. 175

1. Marszałek Sejmu czuwa nad przestrzeganiem w toku obrad Regulaminu Sejmu oraz
      powagi i porządku na sali posiedzeń.
      2. Marszałek Sejmu może zwrócić uwagę posłowi, który w wystąpieniu swoim
      odbiega od przedmiotu obrad określonego w porządku dziennym, przywołaniem
      posła "do rzeczy". Po dwukrotnym przywołaniu posła "do rzeczy" Marszałek może
      odebrać przemawiającemu głos.
      3. Marszałek Sejmu po uprzednim zwróceniu uwagi ma prawo przywołać posła "do
      porządku", jeżeli uniemożliwia on prowadzenie obrad.
      4. W przypadku niezastosowania się przez posła do polecenia Marszałka Sejmu, o
      którym mowa w ust. 3, Marszałek Sejmu ma prawo ponownie przywołać posła "do
      porządku", stwierdzając, że uniemożliwia on prowadzenie obrad.
      5. Marszałek ma prawo podjąć decyzję o wykluczeniu posła z posiedzenia Sejmu,
      jeżeli poseł nadal uniemożliwia prowadzenie obrad i na tym samym posiedzeniu
      został już upomniany w trybie ust. 4; poseł wykluczony z posiedzenia Sejmu jest
      obowiązany natychmiast opuścić salę posiedzeń. Jeżeli poseł nie opuści sali
      posiedzeń, Marszałek Sejmu zarządza przerwę w obradach.
      6. Od decyzji Marszałka Sejmu poseł może odwołać się do Prezydium Sejmu, które
      niezwłocznie rozstrzyga sprawę po zasięgnięciu opinii Komisji Regulaminowej i
      Spraw Poselskich. Do czasu ostatecznego rozstrzygnięcia sprawy poseł nie bierze
      udziału w posiedzeniu.
      7. O sposobie załatwienia odwołania Prezydium Sejmu niezwłocznie zawiadamia
      Sejm, jednak nie później niż na następnym posiedzeniu. Decyzja Prezydium Sejmu
      jest ostateczna.

Pan poseł Janowski nie zastosował się do żadnego punktu z regulaminu ( a do
      tego próbował zakłócić porządek obrad sejmu) i dlatego marszałek Borowski miał
      prawo wezwać Straż Marszałkowską.
      Co do historii ze STOENem.
      Jest ona starsza niż ten sejm, ruszyła jeszcze za rządów premiera Buzka i jakoś
      do tej pory nikt się nią nie zajmował...wystarczyły jednak wybory....
      Rację mają ci którzy twierdzą, że cała sprawa to wynik kampanii i tak naprawde
      nikt nie chciał słuchać co minister ma do powiedzenia...
      Przykładem jest choćby wyczyn posłów samoobrony. Kiedy jużwystąpił minister
      Kaczmarek ci znowu zablokowali mównicę. Być może bali się że mogą nie mieć
      racji... a być może nie byli wogóle do takiej debaty przygotowani.

Mam nadzieję, że Borowskiego sejm jednak nie odwoła. W przeciwnym razie na
      każdym posiedzeniu podczas obrad zacznie dochodzić do takich cyrków i wszyscy
      będą bali się cokolwiek z tym zrobić. Doprowadzi to tylko do chaosu a w sejmie
      leży przecież kilkadziesiąt ważnych ustaw do uchwalenia.
      Ostatecznością są kolejne wybory... tylko jak zwykle my zapłacimy z własnych
      kieszeni za to, że jakimś posłom poprzewracało się w głowach.

Dziwi mnie trochę postawa PO...najpierw w nocy marszałek Tusk wyraził swoje
      poparcie dla interwencji Straży Marszałkowskiej , a rano okazało się, że PO
      jest z tego powodu za odwołaniem Borowskiego...to się nazywa konstruktywna
      opozycja.
      • tyu Brawo Borowski... i Mako75 ! 18.10.02, 16:38
        mako75 napisał:

> Szkoda tylko, że tak późno podjął decyzję o wyrzuceniu posła Janowskiego z
        > Sejmu.
        > Dla poparcia tego argumentu- z regulaminu sejmu:
        > Art. 10
        > Marszałek Sejmu:
        > (...)
        > 13. sprawuje pieczę nad spokojem i porządkiem na całym obszarze należącym do
        > Sejmu oraz wydaje stosowne zarządzenia porządkowe, w tym o użyciu w razie
        > konieczności Straży Marszałkowskiej,
        >
        > Art. 175
        >
        > 1. Marszałek Sejmu czuwa nad przestrzeganiem w toku obrad Regulaminu Sejmu
        > oraz powagi i porządku na sali posiedzeń.
        > 2. Marszałek Sejmu może zwrócić uwagę posłowi, który w wystąpieniu swoim
        > odbiega od przedmiotu obrad określonego w porządku dziennym, przywołaniem
        > posła "do rzeczy". Po dwukrotnym przywołaniu posła "do rzeczy" Marszałek może
        > odebrać przemawiającemu głos.
        > 3. Marszałek Sejmu po uprzednim zwróceniu uwagi ma prawo przywołać posła "do
        > porządku", jeżeli uniemożliwia on prowadzenie obrad.
        > 4. W przypadku niezastosowania się przez posła do polecenia Marszałka Sejmu,
        > o którym mowa w ust. 3, Marszałek Sejmu ma prawo ponownie przywołać posła
        > "do porządku", stwierdzając, że uniemożliwia on prowadzenie obrad.
        > 5. Marszałek ma prawo podjąć decyzję o wykluczeniu posła z posiedzenia Sejmu,
        > jeżeli poseł nadal uniemożliwia prowadzenie obrad i na tym samym posiedzeniu
        > został już upomniany w trybie ust. 4; poseł wykluczony z posiedzenia Sejmu
        > jest obowiązany natychmiast opuścić salę posiedzeń. Jeżeli poseł nie opuści
        > sali posiedzeń, Marszałek Sejmu zarządza przerwę w obradach.
        > 6. Od decyzji Marszałka Sejmu poseł może odwołać się do Prezydium Sejmu, które
        > niezwłocznie rozstrzyga sprawę po zasięgnięciu opinii Komisji Regulaminowej
        > i Spraw Poselskich. Do czasu ostatecznego rozstrzygnięcia sprawy poseł nie
        > bierze udziału w posiedzeniu.
        > 7. O sposobie załatwienia odwołania Prezydium Sejmu niezwłocznie zawiadamia
        > Sejm, jednak nie później niż na następnym posiedzeniu. Decyzja Prezydium
        > Sejmu jest ostateczna.
        >
        > Pan poseł Janowski nie zastosował się do żadnego punktu z regulaminu (a do
        > tego próbował zakłócić porządek obrad sejmu) i dlatego marszałek Borowski
        > miał prawo wezwać Straż Marszałkowską.
        > Co do historii ze STOENem.
        > Jest ona starsza niż ten sejm, ruszyła jeszcze za rządów premiera Buzka
        > i jakoś do tej pory nikt się nią nie zajmował...wystarczyły jednak wybory....
        > Rację mają ci którzy twierdzą, że cała sprawa to wynik kampanii i tak
        > naprawde nikt nie chciał słuchać co minister ma do powiedzenia...
        > Przykładem jest choćby wyczyn posłów samoobrony. Kiedy jużwystąpił minister
        > Kaczmarek ci znowu zablokowali mównicę. Być może bali się że mogą nie mieć
        > racji... a być może nie byli wogóle do takiej debaty przygotowani.
        >
        > Mam nadzieję, że Borowskiego sejm jednak nie odwoła. W przeciwnym razie na
        > każdym posiedzeniu podczas obrad zacznie dochodzić do takich cyrków i wszyscy
        > będą bali się cokolwiek z tym zrobić. Doprowadzi to tylko do chaosu a w
        > sejmie leży przecież kilkadziesiąt ważnych ustaw do uchwalenia.
        > Ostatecznością są kolejne wybory... tylko jak zwykle my zapłacimy z własnych
        > kieszeni za to, że jakimś posłom poprzewracało się w głowach.
        >
        > Dziwi mnie trochę postawa PO...najpierw w nocy marszałek Tusk wyraził swoje
        > poparcie dla interwencji Straży Marszałkowskiej , a rano okazało się, że PO
        > jest z tego powodu za odwołaniem Borowskiego...to się nazywa konstruktywna
        > opozycja.

Gratuluję.
        Jeden z nielicznych obiektywnych, spokojnych i merytorycznych postów w tej
        sprawie.
        tyu
      • Gość: Regulamin Re: Brawo Borowski IP: *.man.poznan.pl 18.10.02, 17:20
        Mako 75 !
        Cały twoj trud cytowania Regulaminu okazuje się prózny, po
        przeczytaniu "marszałek odpowiada za porządek w czasie obrad sejmu" !!!
        Nie zauwazyłeś,biedaku, że marszałek nie odpowiada za czas poza obradami Sejmu !
        A już na pewno nie może w nocy nakazywać użycia siły straznikom przeciwko
        posłom , których broni immunitet poselski , a którzy nie byli wykluczeni w
        trakcie obrad Sejmu !
        • tyu Re: Brawo Borowski. Do Regulamina 18.10.02, 17:47
          Gość portalu: Regulamin napisał(a):

> Mako 75 !
          > Cały twoj trud cytowania Regulaminu okazuje się prózny, po
          > przeczytaniu "marszałek odpowiada za porządek w czasie obrad sejmu" !!!
          > Nie zauwazyłeś,biedaku, że marszałek nie odpowiada za czas poza obradami
          > Sejmu!
          > A już na pewno nie może w nocy nakazywać użycia siły straznikom przeciwko
          > posłom , których broni immunitet poselski , a którzy nie byli wykluczeni w
          > trakcie obrad Sejmu !

Doczytaj spokojnie i nie triumfuj.

1. Art. 10
          Marszałek Sejmu:
          (...)
          13. sprawuje pieczę nad spokojem i porządkiem na całym obszarze należącym do
          Sejmu oraz wydaje stosowne zarządzenia porządkowe, w tym o użyciu w razie
          konieczności Straży Marszałkowskiej,

Jest to zapis OGÓLNY, NIEZALEŻNY od tego, czy obrady trwają, czy nie.
          Marszałek sprawuje tę pieczę ZAWSZE. I ZAWSZE ma prawo wydać stosowne
          zarządzenie porządkowe. Na całym obszarze i o każdej porze.

I TO JUŻ WYSTARCZY, by zbić Twoje argumenty.

Ale ponadto:

2. Marszałek Sejmu czuwa nad przestrzeganiem w toku obrad Regulaminu Sejmu oraz
          powagi i porządku na sali posiedzeń.

To "...oraz powagi i porządku na sali posiedzeń" można interpretować i tak:

Marszałek Sejmu czuwa
          nad przestrzeganiem w toku obrad Regulaminu Sejmu
          oraz powagi i porządku na sali posiedzeń.

To drugie - bez ograniczeń "w toku obrad", czyli ZAWSZE, także w nocy.

...
          3. Od decyzji Marszałka Sejmu poseł może odwołać się do Prezydium Sejmu, które
          niezwłocznie rozstrzyga sprawę po zasięgnięciu opinii Komisji Regulaminowej i
          Spraw Poselskich. Do czasu ostatecznego rozstrzygnięcia sprawy poseł nie bierze
          udziału w posiedzeniu.

Czy Janowski zastosował się do tego punktu? Nie. Pomimo perswazji Marszałka -
          nadal okupował salę, gdzie następnego ranka miały być wznowione obrady. Zatem
          usprawiedliwione było wymuszenie realizacji prawa siłą.

W sumie - nie masz racji, ma ją Mako.
          tyu
        • mako75 Re: Brawo Borowski 18.10.02, 17:47
          Gość portalu: Regulamin napisał(a):

> Mako 75 !
          > Cały twoj trud cytowania Regulaminu okazuje się prózny, po
          > przeczytaniu "marszałek odpowiada za porządek w czasie obrad sejmu" !!!
          > Nie zauwazyłeś,biedaku, że marszałek nie odpowiada za czas poza obradami
          Sejmu
          > !
          > A już na pewno nie może w nocy nakazywać użycia siły straznikom przeciwko
          > posłom , których broni immunitet poselski , a którzy nie byli wykluczeni w
          > trakcie obrad Sejmu !
          • Gość: Blong co by tu dodac IP: *.zabkowska.sdi.tpnet.pl 19.10.02, 00:46
            w sumie wszystko zostalo napisane, wiec tylko podsumowanie
            1/ najwiecej na tym spektaklu traci PiS i PO - obluda oraz twierdzenie
            wieczorem A, rano B a popoludniu drugiego dnia AC tym partiom odwolujacym sie
            do racjonalnie myslacego elektoratu z pewnoscia nie pomoze.
            2/ LPR i Samoobrona nie straca, ale z pewnoscia zyskaly te partie nastepny
            bardzo duzy minus u rozsadnych wyborcow /z ktorych czesc mogla rozwazac z
            jakichstam powodow - naprz. anty UE - oddanie im glosu/
            3/ PSL raczej wyjdzie na 0 bo co stracil u ludzi wolacych porzadek oraz u tych
            ktorzy nie lubia jak partia zachowuje sie jak za przeproszeniem dziwka, to
            zyskal u zwolennikow Samoobrony czy bardziej radykalnej lewicy
            4/ SLD-UP nie widze powodu by mialo cos tracic u swego elektoratu, moze i ciut
            zyska pare glosow ludzi zniecheconych dziwacznym zachowaniem PO oraz moze i
            mala czesc rozsadnych wyborcow Samoobrony
            5/ obserwujac czesc komentarzy na forum, mam wrazenie, ze dla sporej grupy
            ludzi moze Polska i splonac byle by bylo mozliwe dokopac "komuchom"
            6/ wszystkie moje komentarze dotycza tylko i wylacznie slusznej /lecz ciut
            spoznionej/ decyzji marszalka, w sprawie prywatyzacji dla odmiany mam wiele
            watpliwosci

Pozdrawiam zwlaszcza tyu i mako75

p.s.
            to cos dzikiego co mi sie przyczepilo do buta /myslalem ze to ..., hmmm nie
            powiem co smile/ oczywiscie tez pozdrawiam i zycze przyjemnych grzeban w archiwach
            oraz mam nadzieje, ze kiedys to zrozumie co do niego ludzie pisza/mowia smile
            • mako75 Re: co by tu dodac 19.10.02, 02:23

Cóz mogę dodać ...może tylko tyle że rano ...hm...znaczy w piątek rano
              pofatygowałem się na czat z Tuskiem żeby mi wyjaśnił jak to jest w nocy poparł
              Borowskiego a rano był z klubem za odwołaniem....
              poniekąd wytłumaczył to, ze popiera działania Borowskiego...ale to nic bo dalej
              twierdził że Borowski nie panował nad sytuacją....i dalej powiedział że w sumie
              postąpiłby tak samo jak marszałek....(!!!)
              Rasowy polityk z niego.....
              Aha nie wykluczył że jakby odwołano Borowskiego to podałby się do dymisji jako
              marszałek ---(przynajmniej tyle)

A tak wogóle to on był chyba za a nawet przeciw....
              ehh...PO straciło u mnie bardzo wiele...a PIS...Gdzie tu Prawo i gdzie
              Sprawiedliwośc???

Pozdrawiam również
      • jaceq Re: Brawo Borowski 19.10.02, 17:51

> ...to się nazywa konstruktywna opozycja.

Chyba raczej: obstruktywna ...?
    • Gość: misia_krzysia Borowski na Prezydenta IP: *.chello.pl 18.10.02, 20:15
      ... RP nie Wawy tylko oczywiście. Jedyny rozsądny w tym bajzlu, choć ja nie za
      komuchami. Ale jak widać lepszy rozsądny muchomr niż głupi prawdziwek.
      • chaladia Re: Borowski na Prezydenta 18.10.02, 20:37
        Ja myślę, że Borowski czekał, że może wariatowi minie atak.
        Poprzednio skakał, klaskał, ale to mu po paru godzinach mijało - tym razem stan
        się zdecydownie pogorszył. Ciekawe, co jeszcze ten popapraniec wymyśli, zanim
        kadencja się skończy?
        Borowski musiał opróżnić salę na dzień następny, więc wprowadził Straż
        Marszałkowską. Nie widzę w tym błędu.
        Na przyszłość trzeba Wysoką Izbę wyposażyć w system rozpylania gazu łzawiącego,
        by w ten sposób można było wypędzić protestantów. Obawiam się, że w tej
        kadencji system będzie w częstym użyciu.
        Przykre jest jednak to, że podobne rzeczy dzieją się przy mediach, bo Świat
        patrzy i wyrabia sobie o nas zdanie. Źle się dzieje, jeżeli parlament jaiegoś
        kraju zbyt często jest pokazywany w CNN lub BBC World Service przy podobnych
        okazjach.

Salaamu Wa-alleikum
        Chaladia Bolandi
        • Gość: bezprzesady Re: Borowski na Prezydenta IP: 202.163.129.* 19.10.02, 01:04
          Bez przesady media swiatowe jakies swary w parlamencie kraiku ktorego wiekszosc
          mieszkanow zza oceanu nie potrafi umiejscowic na mapie , jakby sie zaczeli
          strzelac w sejmie ,krew poplynela to wtedy moze by cos nadaliwink
      • Gość: krzys52 Re: Borowski na Prezydenta(?) IP: *.proxy.aol.com 19.10.02, 01:04
        Gość portalu: misia_krzysia napisał(a):

... RP nie Wawy tylko oczywiście. Jedyny rozsądny w tym bajzlu, choć ja nie za
        komuchami. Ale jak widać lepszy rozsądny muchomr niż głupi prawdziwek.
        ..
        ::::
        Nie odniose sie do tej prezydentury, ale w reszcie - popieram. Od razu
        widac,ze Misia jest Krzysia. Madrze mowisz. surprised)
        ..
        Obok Challandia w zasadzie uzupelnila - takze po mojemu, wiec ja tez kocham i
        szanuje.
        A na serio, to czy wyobrazacie sobie cyrk usuwania tego Janowskiego w dzien,
        gdy dziesiatki jego kumpli takze nalezaloby usuwac sila ?! Bo ja nie bardzo.
        Ci ludzie sa w stanie rozwalic kazda demokracje jak tylko nie znajdzie sie
        jakis Borowski.
        W innym watku, na sugestie ze powinien byl Borowski poczekac, spytalem czy moze
        powinien zezwolic Janowskiemu na rozbicie namiotu od razu, czy tez moze po
        postulowanych konsultacjach - gdy awanturnik przekona sie ze jego silowa metoda
        jest skuteczna i pojdzie na calosc. Na wzor Switonia na Zwirowisku, nawtyka
        dookola namiotu kupe krzyzy, jakis czarownik mu je poswieci, i bedzie chlop nie
        do ruszenia - w mysl krolujacego obyczaju.
        Tak trzymac dziewczyny. surprised)
        Pzdr.
        K.P.
        ..
        PS....Jesli zas idzie o poprawnosc sprzedazy tej firmy energetycznej to jest to
        zupelnie inna historia, ktora - bez wzgledu na slusznosc roszczen opozycji -
        absolutnie nie usprawiedliwia zastosowanych metod dzialania.
        • chaladia Sprostowanie 19.10.02, 18:27
          Misia to zapewne dziewczyna, prawie napewno tak.
          Chaladia po polsku brzmi jak rodzaj żeński, ale to nie jest słowo polskie.
          To jest słowo arabskie i oznacza obcego, cudzoziemca w rodzaju męskim.
          Tak więc, przyjmij do wiadomości, Krzysiu52, że nie jestem kobietą.
          Już to w wielu watkach na tym Forum tłumaczyłem, ale widocznie przoczyłeś.

Wracając jednak do tematu wątku - problemem jest nie to, że sejmie znalazł się
          wariat - na 460 osób jest całkiem prawdopodobne, że trafi się na wariata, albo
          że komuś odbije palma w trakcie kadencji. Problem napawający mnie przerażeniem
          to fakt, że istnieje elektorat gotowy ponownie głosować na GJ, a na Samoobronę
          zgodnie z ostatnimi badaniami opinii publicznej chce głosować nawet więcej
          wyborców niż poprzednio. Tak więc pomysł Kwaśniewskiego, by przy pierwszej
          okazji (budżet) rozpędzić to tałatajstwo i zacząć wszystko od początku wcale
          nie musi być skuteczny. Obyśmy nie zamienili siekierki na kijek
    • Gość: qrde Re: Brawo Borowski IP: *.chello.pl 19.10.02, 10:03
      Nie mam zaufania do politykow SLD, ale w tym przypadku w pelni popieram decyzje
      podjete przez marszalka Borowskiego. Moje zdanie jest zbiezne z opinia Jana
      Nowaka Jezioranskiego.
      Rowwniez w kwestii zachowania klubow parlamentarnych PiS i PO...
    • Gość: Torek Re: Brawo Borowski IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 19.10.02, 10:14
      Jestem daleki od sympatii dla czerwonych, ale tutaj akurat w pełni popieram
      Borowskiego. Powinien to zrobić wcześniej.
      A PO i PiS najbardziej chyba na tym przegrały bo ja jako ich potencjalny
      wyborca mam teraz o nich dużo mniejsze zaufanie.

• bykk Re: ciekawie piszecie 19.10.02, 14:30
      Blongu i Tyu,nie zachwycajcie się tak Borowskim. Owszem,Borowski czasem
      zachowuje się przyzwoicie.
      Powiedzcie mi tylko,czy nie lepiej było wprowadzić ten punkt pod obrady
      sejmu,o który domagał się Janowski i nie tylko?
      Przecie na drugi dzień wprowadzono ten punkt,więc? Wiem,najlepiej odebrać
      głos,wykluczyć z obrad,wynieść posła,po co ma zadawać niewygodne pytania
      fachmanom z SLD!?
      Dlaczego Borowski nie kazał wyprowadzić od razu Janowskiego,tylko czekał
      nocnej pory? Tak jak za "starych komunistycznych czasów"? Wówczas też
      wpadali po nocy i z łóżek wyciągali,to się wam towarzysze Blong i Tyu tak
      bardzo podoba? Myślę,że przesadzacie tow.Tyu,oj przesadzacie.
      Owszem,Janowski pajacuje,wcale go nie bronię,ale nie zachwycajcie się
      tak postępowaniem Borowskiego!
      Jeszcze,dlaczego drugi czerwony kutafon Nałęcz nie kazał posłów samej-brony
      wyprowadzić? No,dlaczego? Przecie oni typowo sobie drakę ze sejmu zrobili,
      niczego się nie domagali! Nie dziwne to?
      Co wy na to towarzysze?
      pozdrawiam
      hej!
      • mako75 Re: ciekawie piszecie 19.10.02, 15:54
        bykk napisał:

> Blongu i Tyu,nie zachwycajcie się tak Borowskim. Owszem,Borowski czasem
        > zachowuje się przyzwoicie.
        > Powiedzcie mi tylko,czy nie lepiej było wprowadzić ten punkt pod obrady
        > sejmu,o który domagał się Janowski i nie tylko?
        > Przecie na drugi dzień wprowadzono ten punkt,więc? Wiem,najlepiej odebrać
        > głos,wykluczyć z obrad,wynieść posła,po co ma zadawać niewygodne pytania
        > fachmanom z SLD!?
        > Dlaczego Borowski nie kazał wyprowadzić od razu Janowskiego,tylko czekał
        > nocnej pory? Tak jak za "starych komunistycznych czasów"? Wówczas też
        > wpadali po nocy i z łóżek wyciągali,to się wam towarzysze Blong i Tyu tak
        > bardzo podoba? Myślę,że przesadzacie tow.Tyu,oj przesadzacie.
        > Owszem,Janowski pajacuje,wcale go nie bronię,ale nie zachwycajcie się
        > tak postępowaniem Borowskiego!
        > Jeszcze,dlaczego drugi czerwony kutafon Nałęcz nie kazał posłów samej-brony
        > wyprowadzić? No,dlaczego? Przecie oni typowo sobie drakę ze sejmu zrobili,
        > niczego się nie domagali! Nie dziwne to?
        > Co wy na to towarzysze?
        > pozdrawiam
        > hej!

Tu nie chodzi o zachwycanie się ...przynajmniej w moim wypadku...
        Co do pierwszego pkt...Czyli wprowadzeniu pnkt pod obrady :

Art. 173

1. Posiedzenia Sejmu odbywają się w terminach ustalonych przez Prezydium Sejmu
        lub uchwałą Sejmu.
        2. Porządek dzienny posiedzenia Sejmu ustala Marszałek Sejmu, po wysłuchaniu
        opinii Konwentu Seniorów.
        3. Wnioski o uzupełnienie porządku dziennego mogą zgłaszać kluby, koła oraz
        grupy co najmniej 15 posłów, przedstawiając je Marszałkowi Sejmu w formie
        pisemnej nie później niż na 12 godzin przed rozpoczęciem posiedzenia.
        4. W przypadku braku jednolitej opinii Konwentu Seniorów w sprawie porządku
        dziennego posiedzenia, w spornych punktach porządku rozstrzyga Sejm, po
        przedstawieniu sprawy przez Marszałka Sejmu. Głosowanie nie jest poprzedzone
        debatą ani zadawaniem pytań.
        5. Wnioski nieuwzględnione przez Marszałka Sejmu, o których mowa w ust. 3,
        stają się przedmiotem rozstrzygnięcia przez Sejm w terminie nieprzekraczającym
        sześciu miesięcy od dnia ich złożenia.

Zwródź uwagę na ust.3 tam chodzi o zmianę porządku dnia na 12 godzin
        przedrozpoczęciem obrad...anie 12 minut lub w trakcie..i ma je zgłosić 15
        posłów a nie jeden.

a teraz inaczej:
        Art. 171

1. Marszałek Sejmu najpóźniej na 7 dni przed planowanym posiedzeniem zawiadamia
        o dacie i porządku dziennym tego posiedzenia posłów, Prezydenta, Marszałka
        Senatu, członków Rady Ministrów, Pierwszego Prezesa Sądu Najwyższego, Prezesa
        Trybunału Konstytucyjnego, Prezesa Najwyższej Izby Kontroli, Prezesa Narodowego
        Banku Polskiego oraz Rzecznika Praw Obywatelskich.
        2. W szczególnie uzasadnionych wypadkach termin, o którym mowa w ust. 1, może
        ulec skróceniu

Tak więc poslowie wiedzieli wcześniej jaki bedzie porządek obrad.

A co do godziny wyprowadzenia posła janowskiego...
        Jeżeli przujrzysz się temu bez zbędnych emocji uznasz zapewne że wyprowadzenie
        posła przy całym klubie Samoobrony i LPR mogłoby doprowadzić do bijatyki ze
        Strażą Marszałkowska. Jeżeli dobrze pamiętam to Borowki próbował przekonywać
        Janowskiego do wyjścia jeszcze o 24 w nocy, więc chyab był dość
        cierpliwy ...dlaczego nad ranem???
        Z prostej przyczyny rano miało odbyć się posiedzenie w czasie którego miała
        odbyć się debata nad STOENEM i polityką energetyczną (nie o to chodziło
        Janowskiemu??)
        O ile też dobrze pamiętam to debata nie odbyła się z winy Samoobrony...chyba
        że coś przeoczyłem??
        A co do Nałęcza...
        Po dwóch takich dniach i powtórce z rozrywki widocznie doszedł do wniosku że
        nie ma sensu dalsze przedłużanie cyrku który z sejmu urządziły LPR i Samoobrona

Acha cytowane art. pochodzą z regulaminu sejmu i warto aby posłowie czasem go
        poczytali...

Pozdrawiam
        • bykk Re: do Mako 19.10.02, 16:29
          Mako,nie cytuj regulaminu,bo to bez sensu.
          Wiele razy zmieniano prządek obrad i nic jakoś nikomu nie przeszkadzało.
          Wszystko zależy od marszałka,więc nie rób ze siebie takiego oblatanego.
          Nie dziwne,że jednak na drugi dzień wprowadzono zmiany?
          Wtedy regulamin mówił co innego? Jak uważasz? Jak jest nie po myśli SLD,
          to się trzyma regulamin w ręce,jak SLD-owcy zgłaszają wnioski,włażą na mównicę
          i opowiadają pierdoły,to regulamin w szufladzie! Tak prawda.
          Oglądam prawie wszystki obrady i widzę co się dzieje. Do tego nie trzeba
          fachowca i regulaminu w ręce. Co z tego,że Borowski namawiał o północy
          Janowskiego,to on tak twierdzi,słyszałeś ich rozmowę?
          Dlaczego wurzucili dziennikarzy z sejmu? Dlaczego Borowski od razu nie ujawnił
          kaset,może trzeba było cosik wyciąć? Dlaczego pokazano taśmy bez dźwięku?
          Nie pleć,tylko myśl Mako!
          pozdrawiam
          • mako75 Re: do Mako 19.10.02, 17:00
            bykk napisał:

> Mako,nie cytuj regulaminu,bo to bez sensu.
            > Wiele razy zmieniano prządek obrad i nic jakoś nikomu nie przeszkadzało.
            > Wszystko zależy od marszałka,więc nie rób ze siebie takiego oblatanego.
            > Nie dziwne,że jednak na drugi dzień wprowadzono zmiany?
            > Wtedy regulamin mówił co innego? Jak uważasz? Jak jest nie po myśli SLD,
            > to się trzyma regulamin w ręce,jak SLD-owcy zgłaszają wnioski,włażą na mównicę
            > i opowiadają pierdoły,to regulamin w szufladzie! Tak prawda.
            > Oglądam prawie wszystki obrady i widzę co się dzieje. Do tego nie trzeba
            > fachowca i regulaminu w ręce. Co z tego,że Borowski namawiał o północy
            > Janowskiego,to on tak twierdzi,słyszałeś ich rozmowę?
            > Dlaczego wurzucili dziennikarzy z sejmu? Dlaczego Borowski od razu nie ujawnił
            > kaset,może trzeba było cosik wyciąć? Dlaczego pokazano taśmy bez dźwięku?
            > Nie pleć,tylko myśl Mako!
            > pozdrawiam

1)Chyba nie czytałeś...w czwartek zmieniono porządek na piatek a więc wymóg 12
            godzin został zapewniony. Zasięgnął opini konwentu i na drugi dzień wprowadzono
            ten punkt na rano...tylko zdaje się szanownym posłom z Samoobrony raczej
            chodziło o zadyme przedwyborczą a nie o samą debatę, a może poprostu nie byli
            przygotowani??? Albo przeraziło ich to że może Kaczmarek ma rację??

To są kamery przemysłowe...stąd brak dźwięku nie jest on poprostu
            potrzebny...jedyny bład Borowskiego to fakt, że wyprosił dziennikarzy...ale to
            za mało aby go odwołać...

Co do regulaminu po to powstał żeby go przestrzegać i po to żeby go szanowni
            posłowie czytali i przestrzegali...
            I mówienie, że regulamin jest bez sensu to jakby namawianie do jego łamania a
            to już trąci anarchią...
            Wydaje mi się, że sejm powinien zajmować się pracą nad ustawami a nie nad
            blokowaniem mównicy.
            Wyobrażam sobie jak teraz przy każdym posiedzeniu sejmu, jeżeli któremuś z
            posłów nie bedzie coś odpowiadało albo np. w czasie antenowym postannowi
            pozdrowić rodzinę bedzie wchodził na mównice i rządał aby go wysłuchano bo
            inaczej nikogo nie wpuści...To byłby czysty obłęd, dlatego popieram i bede
            popierał działania marszałka.

P.S.

Pierwszy który powołał się na regulamin był poseł Giertych. Twierdził, że
            marszałek złamał regulamin wyrzucając posła Janowskiego i taka była podstawa
            wniosku o odwołanie ( przynajmniej tak twierdził). Ja tylko w tekstach
            udowodniłem, że poseł Giertych albo nie mówił prawdy, albo poprostu także nie
            zadał sobie trudu poczytania regulaminu uznajac że to bez sensu.
            Myślę, że właśnie tak postępują posłowie Samoobrony i LPR...uznają, że
            regulamin nie ma sensu co doprowadza do sytuacji z ostatniego posiedzenia.

Pozdrawiam
            • bykk Re: do Mako 19.10.02, 17:54
              Mako,pisząc,żebyś nie cytował regulaminu,miałem na myśli Twoje cytowanie
              tu na F.! Wiadomo,że są kodeksy,regulaminy,ustawy itp.
              Patrz na życie,nie na regulaminy. Słyszałem na co się Giertych powoływał.
              Często jest tak,marszałek cytuje punt regulaminu,a jakiś poseł wychodzi
              na mównicę i cytuje inny punkt,a potem przekrzykują się wzajemnie.
              Same-brony zaczeli w sejmie drakę już dawno,SLD ich głaskał,co z tego wyszło
              mamy dzisiaj. Głos na taśmach jest,tylko nie puścili.
              Dla mnie jak coś sie robi skrycie,to jest draństwo,więc nie opowiadaj,że
              Borowski jest ok!
              Jak Janowski zrobił ze siebie idiotę podskakując,to wszystkie TV to pokazywały,
              jak go wynosili z ministerstwa,też było jawnie,dlaczego więc Borowski
              kazał wyrzucić dziennikarzy,kazał nocną porą,jak myślisz,może cosik miał
              do ukrycia? Janowskiemu zabrali połowę uposażenia na 4 miesiące,ciekaw jestem
              czy tym posłom ze samej-brony też zabiorą? Mogę się założyć,że nie,a Ty?
              Mnie osobiście Janowski wisi,dawno mówiłem,że niezrównoważonych na posła
              nie powinno się wystawiać,ale to jak się straż zachowała,to skandal i tyle!
              pzdrawiam
              • mako75 Re: do Mako 19.10.02, 19:11
                bykk napisał:

> Mako,pisząc,żebyś nie cytował regulaminu,miałem na myśli Twoje cytowanie
                > tu na F.! Wiadomo,że są kodeksy,regulaminy,ustawy itp.
                > Patrz na życie,nie na regulaminy. Słyszałem na co się Giertych powoływał.
                > Często jest tak,marszałek cytuje punt regulaminu,a jakiś poseł wychodzi
                > na mównicę i cytuje inny punkt,a potem przekrzykują się wzajemnie.
                > Same-brony zaczeli w sejmie drakę już dawno,SLD ich głaskał,co z tego wyszło
                > mamy dzisiaj. Głos na taśmach jest,tylko nie puścili.
                > Dla mnie jak coś sie robi skrycie,to jest draństwo,więc nie opowiadaj,że
                > Borowski jest ok!
                > Jak Janowski zrobił ze siebie idiotę podskakując,to wszystkie TV to
                pokazywały,
                > jak go wynosili z ministerstwa,też było jawnie,dlaczego więc Borowski
                > kazał wyrzucić dziennikarzy,kazał nocną porą,jak myślisz,może cosik miał
                > do ukrycia? Janowskiemu zabrali połowę uposażenia na 4 miesiące,ciekaw jestem
                > czy tym posłom ze samej-brony też zabiorą? Mogę się założyć,że nie,a Ty?
                > Mnie osobiście Janowski wisi,dawno mówiłem,że niezrównoważonych na posła
                > nie powinno się wystawiać,ale to jak się straż zachowała,to skandal i tyle!
                > pzdrawiam

Cóz...fakt że SLD przez dłuższy czas próbowało obłaskawić Samoobrone było
                błedem nie da się ukryć, szokowało to całą opozycję...i co??
                SLD przekonało się że Samoobrona nie nadaje się delikatnie mówiąc do sejmu..a
                opozycja??.. Przekonała się, że zachowując sie jak Samoobrona można wygrać
                troszkę punktów w wyborach.Ciekawe co byś chciał usłyszeć na tych taśmach??
                Moze jak Janowski krzyczy :"posła biją"??... Nie wiem czy jest dźwięk na
                taśmach z tego co pokazało TVN24 (twierdzili że maja taśmę "matkę") to dźwięku
                jednak nie było...Dźwięk i tak nie zmieniłby meritum sprawy. Chyba, że jest to
                dla kogoś temat zastępczy. Mówiłem już, ale jeszcze raz powtórze...wyrzucenie
                dziennikarzy było błędem, ale za to nie mozna odwołać marszałka...o nocnej
                porze wyrzucenia też już pisałem.
                Acha co do cytowania....
                Udowodniłem tylko że marszałek nie złamał regulaminu...A może nie??
                Jeżeli się pomyliłem to dalej czekam na jakieś dowody..Tylko nie w stylu:
                bo to komuch
                bo czerwony
                bo z SLD
                bo kiedyś do głosu nie dopuścił( nawet nie wiem czy wtedy ten ktos miał prawo
                go zabrać)
                Nie o takie argumenty chyba chodzi komuś o coś takiego chodzi...Tylko, że wtedy
                wszelka dyskusja traci sens merytoryczny i staje się bazsensowna jak zachowanie
                posłów LPR i Samoobrony.
                Jeszcze tylko wspomne o wynagrodzeniu...szkoda...że tylko połowę i tylko na 4
                miesiace. Mam nadzieję że Samoobronie też zabiorą.Zobaczymy.

P.S.

Życzę sobie i nam wszystkim tutaj merytorycznej dyskusji a nie na poziomie LPR
                i Samoobrony.

Pozdrowienia

• Gość: Blong i dodatek :) IP: *.zabkowska.sdi.tpnet.pl 19.10.02, 17:54
              znow napisales chyba wszystko co bylo trzeba
              smile
              ale tu dam bykkowi pod rozwage trzy kwestie
              Leppera blokujacego drogi nie powinno sie usuwac, ale powinno sie wprowadzac
              pod obrady jego zadania ?
              Jesli jakis bandzior czy terrorysta nam grozi zlamaniem prawa czy mordem
              kogostam, to my powinnismy spelniac jego zadnia?
              Czy od dzis kazda swoja sprawe mam zalatwiac blokowaniem urzedow, posterunkow
              policji, sadow etc.?
              • bykk Re: do Blonga bez dodatków:)) 19.10.02, 18:10
                Witaj Blongu!
                Nie rób głupa ze mnie. Doskonale wiesz jak odpowiem.
                Mówię,jestem przeciw takim zachowaniom,czy to Janowskiego,Lepry,czy innego
                chama Pastusiaka! Chodzi o to,że źle rozegrał to Borowski!
                Właśnie dlatego,że nie usunął od razu "cukrownika" z mównicy,dlatego,że kiedyś
                pozwolił Leprowi gadać ze swojego mikrofonu,no ale sama-brona była potrzebna
                do przegłosowania lustracji. Takie działania jak się odbyły,to mi śmierdzi
                ubecją! Tyle.
                pozdrawiam
                hej!
                • Gość: Blong Re: od Blonga bez dodatków:)) IP: *.zabkowska.sdi.tpnet.pl 19.10.02, 18:14
                  bykk napisał:

> Witaj Blongu!
                  > Nie rób głupa ze mnie. Doskonale wiesz jak odpowiem.
                  > Mówię,jestem przeciw takim zachowaniom,czy to Janowskiego,Lepry,czy innego
                  > chama Pastusiaka! Chodzi o to,że źle rozegrał to Borowski!
                  > Właśnie dlatego,że nie usunął od razu "cukrownika" z mównicy,dlatego,że kiedyś
                  > pozwolił Leprowi gadać ze swojego mikrofonu,no ale sama-brona była potrzebna
                  > do przegłosowania lustracji. Takie działania jak się odbyły,to mi śmierdzi
                  > ubecją! Tyle.
                  > pozdrawiam
                  > hej!

"Powiedzcie mi tylko,czy nie lepiej było wprowadzić ten punkt pod obrady
                  sejmu,o który domagał się Janowski i nie tylko?
                  Przecie na drugi dzień wprowadzono ten punkt,więc? Wiem,najlepiej odebrać
                  fachmanom z SLD!?"

te pytania byly odpowiedzia na Twoje pytania smile, gdzie sugerowales, ze moze
                  warto bylo ulec nielegalnemu nacisku
                  a jesli zauwazysz, to na poczatku napisalem iz zaluje, ze nie zrobil tego
                  wczesniej /choc decyzje o wywaleniu go rano rozumiem/

Pozdrawiam
      • jaceq Re: ciekawie piszecie 19.10.02, 18:03
        bykk napisał:

> Blongu i Tyu,nie zachwycajcie się tak Borowskim. Owszem,Borowski czasem
        > zachowuje się przyzwoicie.

No proszę. Jest noc, a czasem bywa i dzień, itd.

> najlepiej odebrać
        > głos,wykluczyć z obrad,wynieść posła,po co ma zadawać niewygodne pytania

Dobrze, że chciał tylko tyle (kto go, zresztą, cholera, wie?) A jakby chciał np. śpiewać głosem Górniakowej - hymn?
        To co? też zezwolić?
        Moim zdaniem po to jest ten pieprzony regulamin, że warto go przestrzegać. A Jankowski ewidentnie go złamał. Nad
        tym czuwa marszałek, w miarę posiadanych możliwości. Zachowanie po-pissowców typowo polityczne. Stracą w
        rankingach, ale za to mi ich nie szkoda.

> Dlaczego Borowski nie kazał wyprowadzić od razu Janowskiego,tylko czekał
        > nocnej pory? Tak jak za "starych komunistycznych czasów"? Wówczas też
        > wpadali po nocy i z łóżek wyciągali,to się wam towarzysze Blong i Tyu tak
        > bardzo podoba?

Mnie się podoba. Mógł np. Jankowskiego wziąć i zastrzelić, a nie zrobił tego. Z pewnością za zastrzelenie tego pajaca
        w sondażach by (marszałek) nie stracił. Nawet, gdyby wylądował w pierdlu.

U mnie miałby pewną kreskę - za Leppersa.
    • Gość: Paweł Re: Brawo Borowski IP: *.bielsko.dialog.net.pl 19.10.02, 18:24
      Zbyt długo czekał z decyzją.Sld to zdecydowanie nie moja opcja, ale Borowski
      postąpił słusznie. Takich jak Janowski(skoczek) powinno się zamykać w szpitalu.
      PO i pisuarowcy pokazali, że sa taką samą opozycją jak SLD (im gorzej tym
      lepiej). Duży minus.
    • tyu Brawo Borowski. Do Bykka, Blonga i Mako 19.10.02, 20:47
      Jak to miło, gdy ludzie zgadzają się ze sobą!
      A przynajmniej - ja z Blongiem i Mako.

A co do "nocnych" zarzutów Bykka:
      Wolisz Bykku, gdy Twoi sąsiedzi kłócąc się - ryczą tak, że aż przez ścianę
      słychać?
      Borowski wykazał dużo cierpliwości (aż za dużo!), niemal do ostatniej chwili
      nie chcąc stosować rozwiązań siłowych. Ale takie rozwiązanie BYŁO niezbędne!
      Czy miał wyrzucać idiotę "przy światłach jupiterów", sprawiać frajdę takim
      samym idiotom przy telewizorach, a ten - miał pajacować przed kamerami, robiąc
      z siebie męczennika?!
      Szast-prast - i idiota męczennikiem nie został.

A porównanie z wyciąganiem ludzi z domów przez SB - całkowicie chybione.
      Ten bałwan NIE BYŁ w domu, w prywatnym mieszkaniu!
      On ŚWIADOMIE zrobił cyrk w miejscu publicznym - i to miejscu, gdzie powstaje
      prawo RP.
      I właśnie za to powinien oberwać po łbie, nieważne - w dzień czy w nocy.

Hej, Bykku! I myśl, myśl!
      A Blonga i Mako pozdrawiam.

tyu
      • Gość: Paweł Re: Brawo Borowski. Do Bykka, Blonga i Mako IP: *.bielsko.dialog.net.pl 19.10.02, 20:53

> Borowski wykazał dużo cierpliwości (aż za dużo!), niemal do ostatniej chwili
        > nie chcąc stosować rozwiązań siłowych. Ale takie rozwiązanie BYŁO niezbędne!
        > Czy miał wyrzucać idiotę "przy światłach jupiterów",

Jupitery i tzk były.

sprawiać frajdę takim
        > samym idiotom przy telewizorach, a ten - miał pajacować przed kamerami,
        robiąc
        > z siebie męczennika?!
        > Szast-prast - i idiota męczennikiem nie został.

Dla niektórych został, a gdyby wyrzucili go od razu nie byłoby złych skojarzeń
        związanych z godziną.

• tyu Re: Brawo Borowski. Do Bykka, Blonga i Mako 20.10.02, 12:47
          Gość portalu: Paweł napisał(a):

>
          > > Borowski wykazał dużo cierpliwości (aż za dużo!),niemal do ostatniej chwili
          > > nie chcąc stosować rozwiązań siłowych.Ale takie rozwiązanie BYŁO niezbędne!
          > > Czy miał wyrzucać idiotę "przy światłach jupiterów",
          >
          > Jupitery i tzk były.

Ale gdyby go wyrzucono bezpośrednio po ekscesie byłyby jeszcze znacznie
          większe. Poza tym - Borowski udowodnił, że miał dobrą wolę i siłę stosuje
          dopiero w ostateczności.

> > sprawiać frajdę takim
          > > samym idiotom przy telewizorach, a ten - miał pajacować przed kamerami,
          > > robiąc z siebie męczennika?!
          > > Szast-prast - i idiota męczennikiem nie został.
          >
          > Dla niektórych został,a gdyby wyrzucili go od razu nie byłoby złych skojarzeń
          > związanych z godziną.

Dlatego stwierdziłem, że wykazał cierpliwości "aż za dużo". Mógł to zrobić
          jeszcze wieczorem, po zakończeniu transmisji.
          • mpsps Re: Brawo Borowski. 20.10.02, 12:53
            dziwna ta dyskusja i argumenty niektorych wiecej niz irytujace. facet ktory
            zostal przez Borowskiego usuniety z mownicy, to przeciez czystej wody wariat,
            co przeciez juz sam wczesniej swoim zachowaniem udowodnil! uwazam ze Borowski
            wykazal duzo dobrej woli i zozumienia przywolujac tylko straz marsz. a nie
            pogotowie psych. ktore moim zdaniem powinno sie panem J. zajac juz dawno ( i
            nie wypuszczac).
            • tyu Re: Brawo Borowski. Do mpsps 20.10.02, 14:23
              mpsps napisał:

> dziwna ta dyskusja i argumenty niektorych wiecej niz irytujace. facet ktory
              > zostal przez Borowskiego usuniety z mownicy, to przeciez czystej wody wariat,
              > co przeciez juz sam wczesniej swoim zachowaniem udowodnil! uwazam ze Borowski
              > wykazal duzo dobrej woli i zozumienia przywolujac tylko straz marsz. a nie
              > pogotowie psych. ktore moim zdaniem powinno sie panem J. zajac juz dawno ( i
              > nie wypuszczac).

Dużo racji. Są zawody, gdzie "papiery od psychiatry" trzeba mieć w porządku.
              Niestety zawód posła wciąż do nich nie należy...
              sad
              • mpsps Re: Brawo Borowski. Do mpsps 20.10.02, 14:31
                i to jest prawdziwa tragedia!.
    • Gość: Owoc Re: Brawo Borowski IP: *.man.poznan.pl 20.10.02, 08:37
      Blong
      Mówiąc o bananizacji miał na myśli niejakiego Borowskiego , ktory okazał się
      damskim bokserem nakazując straży w przerwie( podkreslam, przerwie) obrad Sejmu
      użycie siły wobec posłanki LPR.
      Niejaki Borowski to tchórz, który boi się stanąć do walki nawet z kobietą,
      podobnie jak pewna nacja zasłania się strażą marszałkowską !
      No czy ten niejaki Borowski to nie bohater ?
      • mako75 Re: Brawo Borowski 20.10.02, 12:20
        Gość portalu: Owoc napisał(a):

> Blong
        > Mówiąc o bananizacji miał na myśli niejakiego Borowskiego , ktory okazał się
        > damskim bokserem nakazując straży w przerwie( podkreslam, przerwie) obrad
        Sejmu
        >
        > użycie siły wobec posłanki LPR.
        > Niejaki Borowski to tchórz, który boi się stanąć do walki nawet z kobietą,
        > podobnie jak pewna nacja zasłania się strażą marszałkowską !
        > No czy ten niejaki Borowski to nie bohater ?

Jakiej posłanki i co do tegoma przerwa skoro Janowski po wykluczeniu nie miał
        prawa się pojawić a jedyne co miał zrobić to OBOWIĄZEK opuścić sale posiedzeń
        (art.175- regulaminu) a marszałek miał PRAWO użyć Straży Marszałkowskiej która
        mu podlega nie tylko podczas obrad (art.10 ust.13)

Wyżej nawet cytowałem te artykuły. Regulamin sejmu jest też dostępny na
        stronach sejmu zachecam do lektury, zanim zacznie się cokolwiek komentować.
        A jeszcze jedno...Jeżeli chodzi ci o posłanke która tej nocy jak wyprowadzali
        Janowskiego dostała z łokcia od posła Samoobrony to faktycznie dostała co widać
        na filmie, powinna zarządać od tego posła odszkodowania.
        • Gość: owoc Re: Brawo Borowski IP: *.man.poznan.pl 26.10.02, 09:58
          mako75 napisał:

> Gość portalu: Owoc napisał(a):
          >
          > > Blong
          > > Mówiąc o bananizacji miał na myśli niejakiego Borowskiego , ktory okazał s
          > ię
          > > damskim bokserem nakazując straży w przerwie( podkreslam, przerwie) obrad
          > Sejmu
          > >
          > > użycie siły wobec posłanki LPR.
          > > Niejaki Borowski to tchórz, który boi się stanąć do walki nawet z kobietą
          > ,
          > > podobnie jak pewna nacja zasłania się strażą marszałkowską !
          > > No czy ten niejaki Borowski to nie bohater ?
          >
          > Jakiej posłanki i co do tegoma przerwa skoro Janowski po wykluczeniu nie miał
          > prawa się pojawić a jedyne co miał zrobić to OBOWIĄZEK opuścić sale posiedzeń
          > (art.175- regulaminu) a marszałek miał PRAWO użyć Straży Marszałkowskiej
          która
          > mu podlega nie tylko podczas obrad (art.10 ust.13)
          --------------------------------------------------------------------------------
          --------------------------------------------------------------------------------
          Panie mako75 , staraj się bardziej bo poziom twej argumentacji to nawet nie
          szkoła podstawowa !! Piszesz "jakiej posłanki" ? no tej która wyladowała w
          szpitalu durniu !! To że straż marszałkowska podlega pod Borowskiego nie tylko
          podczas obrad sejmu nie oznacza durniu, że poza obradami Borowski ma
          jakąkolwiek władzę wykonawczą nad posłami palancie !!!
          -----------------------------------------------------------------------------
    • bykk Re: do Tyu 20.10.02, 12:53
      Witaj Tyu.
      Wcale mnie zdziwił Twój post,byłbym bardzo zdziwiony,gdybyś towarzyszy
      nie poparł. Powtarzam,jestem za tym,aby takich Leprów,Janowskich wywalić
      jak robią sobie jaja w Sejmie. Ale nie w ten sposób!
      Przykre Tyu,że Ci się tak podoba takie "szast-prast" w wykonaniu Twoichsmile!
      Przecie "cukiernika już dwa razy wynosili,były kamery,byli dziennikarze,była
      publika,no ale wówczas nie byli przy "wadzy" fachmani od "szast-prast"!
      Janowski nie był w swoim domu,fakt ogólnie znany,ale robotnicy swego czasu
      też nie byli w swoich domach,a ZOMO-wcy i SB-ecja wpadali i wyciągali,no ale
      skąd Ty o tym możesz wiedzieć,skoro w tym czasie być może byłeś na posiedzeniu
      swojej POP?smile Jestem przeciwny takiemu postępowaniu,jeśli Borowski jest
      taki bohater(Nałęcz też),to dlaczego nie zrobili tego natychmiast po zaistniałej
      sytuacji,czekali jak kiedyś,aby zrobić Twojesmile"szast-prast" nocną porą i
      aby dziennikarze niczego nie widzieli?
      Dzięki Ci też za nazwanie mnie pośrednio idiotą,bo oglądam TVpubliczną.
      Wiem,że idioci oglądają TVPsld i jej wierzą,ale w tym przypadku jest transmisja
      na żywo niestety tylko w TVPsld,nie mam wyjścia. Jak wiesz,Twoi pobratymcy
      chieli i chcą,aby wogóle nie było transmisji,na razie przenieśli do regionalnej,
      ale pomalu,pomalu.
      pozdrawiam
      hej!
      Ps.
      Zawsze uważałem i uważam,że w 89'roku powinno się zrobić Twojesmile
      "szast-prast" ze wszystkimi funkcyjnymi z PZPR-u,dzisiaj byłby spokój i takich
      Leprów(też członek funkcyjny!)nie byłoby w Sejmie!
      • tyu Od Tyu 20.10.02, 14:21
        bykk napisał:

> Witaj Tyu.
        > Wcale mnie zdziwił Twój post,byłbym bardzo zdziwiony,gdybyś towarzyszy
        > nie poparł. Powtarzam,jestem za tym,aby takich Leprów,Janowskich wywalić
        > jak robią sobie jaja w Sejmie. Ale nie w ten sposób!

Znasz lepszy???

> Przykre Tyu,że Ci się tak podoba takie "szast-prast" w wykonaniu Twoichsmile!
        > Przecie "cukiernika już dwa razy wynosili,były kamery,byli dziennikarze,była
        > publika,no ale wówczas nie byli przy "wadzy" fachmani od "szast-prast"!

I to był błąd!
        Kamery osmielaja takich oszolomów do jeszcze wiekszych oszołomstw - przecież PO
        TO to wszystko robią, co robią!

> Janowski nie był w swoim domu,fakt ogólnie znany,ale robotnicy swego czasu
        > też nie byli w swoich domach,a ZOMO-wcy i SB-ecja wpadali i wyciągali,no ale
        > skąd Ty o tym możesz wiedzieć,skoro w tym czasie być może byłeś na posiedzeniu
        > swojej POP?smile Jestem przeciwny takiemu postępowaniu,jeśli Borowski jest taki
        > bohater(Nałęcz też),to dlaczego nie zrobili tego natychmiast po zaistniałej
        > sytuacji,czekali jak kiedyś,aby zrobić Twojesmile"szast-prast" nocną porą i
        > aby dziennikarze niczego nie widzieli?

WŁAŚNIE dlatego, jak opisałem wyżej. Poza tym powtarzam: nie porównuj działań
        SB itp służb z działaniem straży marszałkowskiej!
        tamci - więzili i łamali ludzi - i po to była "osłona nocy", ci USUWALI intruza
        z miejsca, gdzie nie miał prawa przebywać. Nie dręczyli, nie przesłuchiwali po
        nocy... Różnica chyba jest.

> Dzięki Ci też za nazwanie mnie pośrednio idiotą,bo oglądam TVpubliczną.Wiem,
        > że idioci oglądają TVPsld i jej wierzą,ale w tym przypadku jest transmisja
        > na żywo niestety tylko w TVPsld,nie mam wyjścia.

Znowu błąd! Nie nazywam nikogo (w tym Ciebie, czy SIEBIE!) idiotą dlatego, że
        ogląda publiczną TV. Nazywam tak tych, którzy uważają pajaców typu Janowskiego
        za bohaterów.

> Jak wiesz,Twoi pobratymcy chieli i chcą,aby wogóle nie było transmisji,na
        > razie przenieśli do regionalnej,ale pomalu,pomalu.

Nie popieram, gdyby do tego doszło.Transmisja powinna być powszechnie dostępna.
        Jeśli kogoś nudzi - jego rzecz, ale powinna.

> pozdrawiam
        > hej!
        > Ps.
        > Zawsze uważałem i uważam,że w 89'roku powinno się zrobić Twojesmile
        > "szast-prast" ze wszystkimi funkcyjnymi z PZPR-u,dzisiaj byłby spokój i takich
        > Leprów(też członek funkcyjny!)nie byłoby w Sejmie!

Pozdrawiam też, choć znowu się mylisz. "Szast-prast" można zrobić wtedy, gdy
        ktoś ewidentnie łamie prawo, a nie za przynalezność.
        Gietrycha np. i całą LPR uważam za demagogów, ale gdyby JEGO wyniesiono,
        oburzałbym się.

Hej!
        tyu
    • bykk Re: do Tyu 20.10.02, 15:06
      Tyu,pozostaję przy swoim,Borowski źle rozegrał ten przypadek.
      Porównuję działania straży do ZOMO-wców,bo te same metody. ZOMO też czasem nie
      zamykał,tylko walił na oślep,tak,że kurtka,koszula i skóra na dupie pękała,
      no ale skąd Ty o tym możesz wiedzieć?smile
      Jestem przeciw takiemu "szast-prast"!
      hej!
      • mako75 Re: do Tyu 20.10.02, 15:53
        bykk napisał:

> Tyu,pozostaję przy swoim,Borowski źle rozegrał ten przypadek.
        > Porównuję działania straży do ZOMO-wców,bo te same metody. ZOMO też czasem nie
        > zamykał,tylko walił na oślep,tak,że kurtka,koszula i skóra na dupie pękała,
        > no ale skąd Ty o tym możesz wiedzieć?smile
        > Jestem przeciw takiemu "szast-prast"!
        > hej!
        Hm..bykku
        rozumiem że masz urazy po ZOMO ORMO MO UB itd..
        Ale jakbyś nie zauwazył mamy rok 2002.
        Dla porównania:
        ZOMO biło, Straż Marszałkowska nikogo nie biła.
        ZOMO aresztowało, SM tylko wyprowadziła posła który nie miał tam prawa
        przebywać.
        ZOMO lało nie tylko w nocy, ale przede wszystkim w dzień na manifestacjach (od
        działań nocnych było UB vel SB)
        Jedyną poturbnowaną osobą jest posłanka LPR która zarobiła z łokcia od posła
        Samoobrony.

Dlaczego Borowski zdecydował sie tak późno na interwencje mysle, że już było
        wyjaśniane, ale dla przypomnienia:
        Toczyły sie rozmowy do późna- dokładnie do 24.00 (nie zaprzeczył temu nawet
        Janowski, ależ cierpliwy ten Borowski nieprawdaż??)

O ile pamiętam ZOMO ani UB nie miałoby takiej cierpliwości i spacyfikowało (tak
        to sie nazywało) cały klub LPR i Samoobrony więc nie porównój Borowskiego do
        ZOMO bo to co najmniej nie na mmiejscu, tym bardziej, że miał do tego prawo a -
        o czym nie pamiętasz albo nie wiesz Uzyskał poparcie Marszałków: Nałęcza,
        Wojciechowskiego i Tuska). Nie działał więc samowolnie.
    • Gość: Blong podsumowanie nr 2 :) IP: *.zabkowska.sdi.tpnet.pl 20.10.02, 17:47
      po przejrzeniu jeszcze raz wszystkich postow az sie cisnie na usta jedno
      stwierdzenie. Nie wazne co zrobil Borowski, bo niech by zrobil cokolwiek i tak
      by bylo zle.

fikcja:
      wypowiedzi ludzi mu niechetnych jakby go usunal w czasie obrad
      "Koniec demokracji"
      "Kneblowanie opozycji"
      "ZOMO z palkami w polskim parlamencie"
      i tu jedna juz pokazana : "Wiem,najlepiej odebrać
      fachmanom z SLD!?"

wypowiedzi ludzi mu niechetnych jakby go w ogole nieusunal
      "Komuch nie potrafi zaprowadzic porzadek"
      "Lewica znowu wspiera warcholstwo"
      "Borowski znowu udowadnia swoja niezdolnosc"
      "Nasz by byl lepszy"

itd.
      z pewnoscia by sie pojawily jeszcze pikantniejsze wypowiedzi smile

Pozdrawiam
      smile
    • poliklinik Re: Brawo Borowski 25.10.02, 16:18

> Rzeczpospolitej.

Precz z warchoplskim zachowanie Marka Borowskiego.
      Liberum veto w jego wykonaniu trzeba powiedzieć NIE.
      • tyu Re: Brawo Borowski 25.10.02, 16:24
        poliklinik napisała:

> Gość portalu: Blong napisał(a):
        >
        > > Tylko czemu to trwalo tak dlugo - wywalic go bylo trzeba juz wczoraj przy
        > > pelnej sali. A Nalecz ma teraz wskazowke jak postepowac.
        > > Choc rozumiem, ze czesc ludzi by wolala nastepna "bananizacje"
        > > Rzeczpospolitej.
        >
        > Precz z warchoplskim zachowanie Marka Borowskiego.
        > Liberum veto w jego wykonaniu trzeba powiedzieć NIE.

...i niech żyje jedyny obrońca ludu pracującego miast i wsi - trybun Janowski!
        Pod troskliwą opieką lekarzy, oczywiście.
        • jacek#jw Re: Brawo Tyu :))) 25.10.02, 16:32
          tyu napisał:

> ...i niech żyje jedyny obrońca ludu pracującego miast i wsi - trybun Janowski!
          > Pod troskliwą opieką lekarzy, oczywiście.

...i niech żyje jedyny obrońca ludu pracującego miast i wsi - trybun Borowski!
          Pod troskliwą opieką lekarzy, oczywiście.

Nie powiesz przecież, że gdyby role się odwróciły i Gabryś byłby marszałkiem a
          Marek w opozycji to sytuacja była by inna!? To oczywiste, że wtedy Gabryś
          wyłączyłby mikrofony i wezwałby strażaków by wynieśli Marka. smile))
          • tyu Re: Brawo Tyu :))) 25.10.02, 16:56
            jacek#jw napisał:

> tyu napisał:
            >
            > > ...i niech żyje jedyny obrońca ludu pracującego miast i wsi - trybun
            > > Janowski!
            > > Pod troskliwą opieką lekarzy, oczywiście.
            >
            >
            > ...i niech żyje jedyny obrońca ludu pracującego miast i wsi - trybun Borowski!
            > Pod troskliwą opieką lekarzy, oczywiście.
            >
            > Nie powiesz przecież, że gdyby role się odwróciły i Gabryś byłby marszałkiem
            > a Marek w opozycji to sytuacja była by inna!? To oczywiste, że wtedy Gabryś
            > wyłączyłby mikrofony i wezwałby strażaków by wynieśli Marka. smile))

A właśnie, że powiem!
            Nie wyobrażam sobie bowiem Borowskiego jako pajaca...

Ale - teoretycznie - gdyby tak miało się stać, wtedy należałoby poprzeć
            Janowskiego. WTEDY to on byłby strażnikiem prawa i demokracji.
            • bykk Re: do Tyu 25.10.02, 17:50
              Witam
              Tyu,znaczy się Borowski obrońcą prawa i demokracji?
              "Alechś" mnie rozśmieszył,stary towarzysz obrońca demokracji?
              No tak,przecież na robotników z Ursusa i Radomia Borowski też mówił
              "warchoły",wszyscy "demokraci" z KCPZPR obrońcami prawa byli,nie?
              No i walczyli o tą demokrację,co? Dobry jesteś,ale wolno Ci oczywiście,
              ja tylko tak dla przypomnienia.smile
              pozdrawiam
              hej!
    • poliklinik Re: Brawo Borowski 31.10.02, 14:57

> Rzeczpospolitej.

Marek Borowski musi odejść,
      bo jest kryminalistą, kóry podniósł rękę na nietylakność cielesną posła,
      w dodatku pod osłoną nocy.
    • Gość: Pośrednik Re: Brawo Borowski IP: *.anat.am.poznan.pl 02.11.02, 13:09
      Blongu ( mały kretynku)
      Idź do wątku "Rura"
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka