Dodaj do ulubionych

BRAWO_ROSJA_ZA_MORDOWANIE_TERRORYSTOW_______!!!!!!

26.10.02, 17:47

Świat nie może sobie pozwolić na negocjacje z terrorystami. Jakiekolwiek
podporządkowanie się wymaganiom terrorysty który grozi mordowaniem niewinnych
ludzi, bez względu na przyczynę podjęcia tak drastycznego kroku, zachęci
następnego zboczeńca do wzięcia następnego niewinnego zakładnika.
Terrorystów należy natychmiast mordować a o przyczynach ich zachowania można
się zastanawiać tylko po ich śmierci.
BRAWO ROSJA!

Obserwuj wątek
    • Gość: Blong dokladnie IP: *.zabkowska.sdi.tpnet.pl 26.10.02, 17:50
      tylko szkoda iz jest tyle idiotow, ktorzy ta prosta prawde nie potrafia
      zrozumiec
      • wild fakt! kult bejzbola i przemocy ma tylu wyznawców.. 26.10.02, 18:57
        Gość portalu: Blong napisał(a):

> tylko szkoda iz jest tyle idiotow, ktorzy ta prosta prawde nie potrafia
        > zrozumiec

jak myślisz w jakim momencie mogę zabić terrorystę który mnie napada i próbuje
        mnie okraść z moich dóbr materialnych?

1. w 0,1 sek.

2. w 0,01 sek.

3. w 0,0001 sek.?
        • greatwhite Re: fakt! kult bejzbola i przemocy ma tylu wyznaw 26.10.02, 19:13
          wild napisał:

> Gość portalu: Blong napisał(a):
          >
          > > tylko szkoda iz jest tyle idiotow, ktorzy ta prosta prawde nie potrafia
          > > zrozumiec
          >
          >
          > jak myślisz w jakim momencie mogę zabić terrorystę który mnie napada i
          próbuje
          > mnie okraść z moich dóbr materialnych?
          >
          > 1. w 0,1 sek.
          >
          > 2. w 0,01 sek.
          >
          > 3. w 0,0001 sek.?

Czym szybciej tym lepiej.

• Gość: Blong nocnik juz pelny ? IP: *.zabkowska.sdi.tpnet.pl 26.10.02, 21:37
          no to spac
    • Gość: Wolny Polak Re: BRAWO_ROSJA_ZA_MORDOWANIE_TERRORYSTOW_______! IP: *.smrw.lodz.pl / 172.16.1.* 26.10.02, 18:18
      Dla mnie jesteś polityczym imbecylem i sam się dziwię, że Ci odpisuję.
      Najpierw odpowiedz sobie kto za tym stoi.

Czy teroryzmem nie jest gwałcenie kobiet, przecinanie mięśni u 6-8 letnich
      chłopców, wysadzanie budynków z dziećmi kobietami i starcami (bo dorosłych
      mężczyzna nie potrafią Rosjanie złapać we wsiach) czy niszczenie całych miast
      lub wiosek przez żołnierzy rosyjskich?

A czy teroryzmem nie było zrzucenie bomby atomowej w Hiroszimie lub Nagasaki,
      lub mordowanie ludności cywilnej w Wietnamie?

Jeśli ktoś zacząłby niszczyć mój kraj i mordować Polaków A NIE MIAŁBYM JUŻ
      INNYCH ŚRODKÓW WALKI (a Czeczeńcy nie mają już wyboru, bo Ameryka ich
      zdradziłą, choć tyle im obiecywała) to zapewniam Cię, że ja też stanę się
      pierwszym terorystą atakującym wroga Polski.
      • greatwhite Re: BRAWO_ROSJA_ZA_MORDOWANIE_TERRORYSTOW_______! 26.10.02, 18:49
        Gość portalu: Wolny Polak napisał(a):

> Dla mnie jesteś polityczym imbecylem i sam się dziwię, że Ci odpisuję.
        > Najpierw odpowiedz sobie kto za tym stoi.
        >
        > Czy teroryzmem nie jest gwałcenie kobiet, przecinanie mięśni u 6-8 letnich
        > chłopców, wysadzanie budynków z dziećmi kobietami i starcami (bo dorosłych
        > mężczyzna nie potrafią Rosjanie złapać we wsiach) czy niszczenie całych miast
        > lub wiosek przez żołnierzy rosyjskich?
        >
        > A czy teroryzmem nie było zrzucenie bomby atomowej w Hiroszimie

Nie, nie było. Japonia zaatakowała USA i eksperci już dawno uznali że
        konwencjonalna wojna z samobójczymi Japończykami na ich ziemi przyniosłaby dwa
        a może i trzy razy więcej ofiar niż bomby atomowe które natychmiast
        doprowadziły do poddania się Japończyków którzy tą wojnę zaczęli. Tylko kretyn
        nie rozróżnia wojny i terroryzmu. A jeśli uważasz że zrzucenie tych bomb było
        terroryzmem to czym było bombardowanie całych miast w Niemczech podczas drugiej
        wojny światowej. Polacy też w tym brali udział. Może dla ciebie istnieje jakaś
        różnica miedzy zrzuceniem jednej bomby i wielu bomb które maja taki sam
        rezultat.

lub Nagasaki,
        > lub mordowanie ludności cywilnej w Wietnamie?

> Jeśli ktoś zacząłby niszczyć mój kraj i mordować Polaków A NIE MIAŁBYM JUŻ
        > INNYCH ŚRODKÓW WALKI (a Czeczeńcy nie mają już wyboru, bo Ameryka ich
        > zdradziłą, choć tyle im obiecywała) to zapewniam Cię, że ja też stanę się
        > pierwszym terorystą atakującym wroga Polski.

A może brakuje ci tylko wyobraźni. Ciekawe czy zmieniłbyś zdanie gdyby twoja
        matka, żona a może twoje dzieci znalazłyby się zakładnikami w rękach
        terrorystów walczących o swoją niepodległość mordując twoje dzieci które nie
        miały nic z tym do czynienia?

• Gość: agatka a ja jestem pacyfistką IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 26.10.02, 19:18
          i uważam że najważniejsze jest życie!!! życie ludzkie! gdyby Putin wycofał
          wojska, co nawiasem mówiąc powinien był zrobić już daawno temu, zginęłyby te
          dwie rozstrzelane osoby [a skąd macie pewność, że terroryści nie zamordowali
          ich np. za akt agresji? może Rosja tylko potrzebowała pretekstu dla takiej
          akcji?:]. Tak - zginęło 90. Powiedzcie rodzinom ofiar, że P. postąpił słusznie.
          Powodzenia. I jeszcze wszyscy teraz się cieszą - nikt nie zwraca uwagi na
          wcześniejsze apele o zaprzestanie wojny w Czeczenii, które były moim zdaniem
          SŁUSZNE!!!!
          • greatwhite Re: a ja jestem pacyfistką 26.10.02, 19:44
            Gość portalu: agatka napisał(a):

> i uważam że najważniejsze jest życie!!! życie ludzkie! gdyby Putin wycofał
            > wojska, co nawiasem mówiąc powinien był zrobić już daawno temu, zginęłyby te
            > dwie rozstrzelane osoby [a skąd macie pewność, że terroryści nie zamordowali
            > ich np. za akt agresji? może Rosja tylko potrzebowała pretekstu dla takiej
            > akcji?:]. Tak - zginęło 90. Powiedzcie rodzinom ofiar, że P. postąpił
            słusznie.
            >
            > Powodzenia. I jeszcze wszyscy teraz się cieszą - nikt nie zwraca uwagi na
            > wcześniejsze apele o zaprzestanie wojny w Czeczenii, które były moim zdaniem
            > SŁUSZNE!!!!

Niestety nie przeczytałaś mojego pierwszego postu. Nie ważne dlaczego, ważne
            jest to że nie można ulegać ludziom którzy przez szantaż i mordowanie innych
            ludzi chcą dojść do celu, jeśli nawet dobrego celu. Jeśli ustąpisz to następny
            wariat weźmie następnego zakładnika, może nawet twoje dziecko, domagając się
            czegoś co mu się należy albo czegoś zupełnie absurdalnego.
            • Gość: PC_Maniac Re: a ja jestem pacyfistką IP: *.smrw.lodz.pl / 172.16.1.* 26.10.02, 19:58
              Tylko, że Agatka ma rację, a Ty tego nie zauważasz.

Jeśli boli Cię ząb, to idź go wylecz, a nie bierz ciągle tabletek
              przeciwbólowych.
              Gdyby Rosjanie nie ciągnęli kolejnej wojny w Czeczenii ale dali im państwowość
              i odizolowali się od Czeczenii, to do tego aktu terroru nigdy by nie doszło
              • fater1 Re: a ja jestem pacyfistką 27.10.02, 15:13
                Gość portalu: PC_Maniac napisał(a):

> Tylko, że Agatka ma rację, a Ty tego nie zauważasz.
                >
                > Jeśli boli Cię ząb, to idź go wylecz, a nie bierz ciągle tabletek
                > przeciwbólowych.
                > Gdyby Rosjanie nie ciągnęli kolejnej wojny w Czeczenii ale dali im
                państwowość
                > i odizolowali się od Czeczenii, to do tego aktu terroru nigdy by nie doszło
                tak,tak,tak.
              • jaceq Re: a ja jestem pacyfistką 27.10.02, 15:23
                Gość portalu: PC_Maniac napisał(a):

> i odizolowali się od Czeczenii,

A jak to rozumiesz? Wszczepienie wszystkim Czeczenom chipów umożliwiających namierzenie gdzie są,
                co robią i co myślą? Czy wystarczy zwykły mur?

A co z masami czeczeńskiej diaspory w Rosji i nie tylko? Masowe wywózki? Dopiero by się działo...
        • Gość: Wolny Polak Re: BRAWO_ROSJA_ZA_MORDOWANIE_TERRORYSTOW_______! IP: *.smrw.lodz.pl / 172.16.1.* 26.10.02, 19:54
          greatwhite napisała:
          > A może brakuje ci tylko wyobraźni. Ciekawe czy zmieniłbyś zdanie gdyby twoja
          > matka, żona a może twoje dzieci znalazłyby się zakładnikami w rękach
          > terrorystów walczących o swoją niepodległość mordując twoje dzieci które nie
          > miały nic z tym do czynienia?

A skąd tak dokładnie wiesz, że wśród tych terorystów nie było właśnie rodzin
          tych wymordowanych czeczeńskich dzieci czy zgwałconych kobiet? Rozmawiałaś z
          nimi? Tam w ciągu 10 lat wymordowano 250 tysięcy Czeczenów (cytat za
          Dziennikiem TVP), z tego ponad połowę ludności cywilnej (starców, kobiet i
          dzieci). O tym nie pomyślałaś? Czy tylko zbrodnie w byłej Jugosławii zasługują
          na potępienie, bo Rosji nie wolno denerwować?

Bleee

• Gość: f Re: BRAWO_ROSJA_ZA_MORDOWANIE_TERRORYSTOW_______! IP: *.tarnobrzeg.sdi.tpnet.pl 26.10.02, 20:05
            Podniosłeś mnie na duchu!Dotychczas byłem przekonany ,że W Lodzi to same Ruskie!
            Dzieki!
          • greatwhite Do W.Polaka, PC.Maniak i Agaty 26.10.02, 20:34

Jeśli chcesz potępiać Rosję za zbrodnie w Czeczni to potępiajcie Rosję, ja też
            ich za to potępiam. Ale nie ośmieszajcie się popieraniem terrorystów którzy
            zamierzali zamordować 750 osób. Jedno drugiego nigdy nie usprawiedliwi. Należy
            również rozważyć konsekwencje ustępowania domaganiom terrorystów a szczególnie
            to że spowoduje to tylko więcej szantażowo terrorystycznych zamachów na całym
            świecie. Cel nie usprawiedliwia środków, szczególnie tak brutalnych i
            barbarzyńskich środków.
            • Gość: PC_Maniac Re: Do W.Polaka, PC.Maniak i Agaty IP: *.smrw.lodz.pl / 172.16.1.* 26.10.02, 20:57
              Masz rację.
              Ale także musisz pomyśleć czym się kierowali ci teroryści. Żalem do Rosji?
              Chyba jednak wielką nienawiścią. Nawet polskie media jeszcze wczoraj
              zastanawiały się, czy akcja ta nie ma po prostu za zadanie nagłośnienia
              rozpaczy narodu czeczeńskiego na forum międzynarodowym. Czy rzeczywiście
              dojdzie do zabijania zakładników (bo pierwsza ofiara jak podali była agentką
              służb specjalnych, a dzisiejsze ofiary to osoby próbujące uciec.

Nie popieram teroryzmu ale uważam, że powinno się szczególnie walczyć z jego
              przyczynami, a nie wyłącznie skutkami. A jak widać po dzisiejszych relacjach w
              dziennikach (natychmiastowa od dzisiaj eskalacja wojny w Czeczenii) władze
              Rosji to jedna WIELKA BANDA IDIOTÓW jeśli myśli, że tym sposobem coś zwojuje.
              Rosja nadal nie wie o co w tym wszystkim chodzi (na szczęście nie cała - choćby
              mój cytat wypowiedzi znajomego Moskwiczanina), myśląc, że przemoća skończą z
              przemocą z drugiej strony.

PC
              • Gość: J.K. Kolejka innych republik do wystapienia... IP: *.dip0.t-ipconnect.de 26.10.02, 21:29
                Rosjanie (mam na mysli rzad) maja Czeczenie w d...
                W wojnie w Czeczenii nie chodzi o Czecznie, tylko o to, aby zniechecic nastepne
                5 republik, ktore tez chcialyby wystapic z federacji...
                • fater1 Re: Kolejka innych republik do wystapienia... 27.10.02, 14:58
                  i ropa i ropa.
            • Gość: Ania Re: Do W.Polaka, PC.Maniak i Agaty IP: *.223-136-217.adsl.skynet.be 27.10.02, 13:38
              greatwhite napisała:

>
              >
              > Jeśli chcesz potępiać Rosję za zbrodnie w Czeczni to potępiajcie Rosję, ja
              też
              > ich za to potępiam. Ale nie ośmieszajcie się popieraniem terrorystów którzy
              > zamierzali zamordować 750 osób.

Oni zamierzali?Oni chcieli negocjowac.

Jedno drugiego nigdy nie usprawiedliwi.

A usprawiedliwisz to co sie dzieje w Czeczeni?Sprobujmoze ci sie uda.

Należy
              > również rozważyć konsekwencje ustępowania domaganiom terrorystów a
              szczególnie
              > to że spowoduje to tylko więcej szantażowo terrorystycznych zamachów na całym
              > świecie.

A kto to jest terrorysta wg ciebie?Ten kto jest nieumundurowany?A taen
              ruski ,czy izraelski ,to juz nie jest terrorysta ,bo jest w mundurze?
              Mozna stosowac gaz ,ktory zabija ?Armia moze ale ci ktorzy sie bronia nie moga.

Cel nie usprawiedliwia środków, szczególnie tak brutalnych i
              > barbarzyńskich środków.

No i tu sie zgodzimy.Atak na hotel "Dawida" nie usprawiedliwia Zydow i Begina.
              To tez bylo barbarzynstwo.Sprobuj to usprawiedliwic hagany i Irgunu nie trzeba
              by bylo dzis potepic?

• greatwhite Re: Do W.Polaka, PC.Maniak i Agaty 27.10.02, 13:57
                Gość portalu: Ania napisał(a):

> greatwhite napisała:
                >
                > >
                > >
                > > Jeśli chcesz potępiać Rosję za zbrodnie w Czeczni to potępiajcie Rosję, ja
                >
                > też
                > > ich za to potępiam. Ale nie ośmieszajcie się popieraniem terrorystów którz
                > y
                > > zamierzali zamordować 750 osób.
                >
                >
                > Oni zamierzali?Oni chcieli negocjowac.

Po pierwsze te muzułmańskie szmaty ogłosiły ze po 7 dniach będą mordować 10
                osób na dzień jeśli Rosja nie wycofa się z Czeczni. Po drugie grozili
                wysadzeniem całego kina. To nie są negocjacje, to jest szantaż.

Po drugie nigdy nie wolno wchodzić w negocjacje z terrorystami którzy trzymają
                zakładników. Jakiekolwiek podporządkowanie się ich domaganiom zachęci
                następnego terrorystę do uprowadzenia samolotu, wzięcie zakładników którzy mogą
                się okazać twoją matką, żoną, mężem albo dzieckiem.

>
                >
                >
                >
                >
                >
                >
                >
                >
                >
                >
                >
                >
                > Jedno drugiego nigdy nie usprawiedliwi.
                >
                >
                >
                > A usprawiedliwisz to co sie dzieje w Czeczeni?Sprobujmoze ci sie uda.

Nie, nie usprawiedliwiam i napisalem to w poscie na ktory odpowiedzialas!

>
                >
                >
                >
                >
                > Należy
                > > również rozważyć konsekwencje ustępowania domaganiom terrorystów a
                > szczególnie
                > > to że spowoduje to tylko więcej szantażowo terrorystycznych zamachów na ca
                > łym
                > > świecie.
                >
                >
                >
                >
                > A kto to jest terrorysta wg ciebie?Ten kto jest nieumundurowany?A taen
                > ruski ,czy izraelski ,to juz nie jest terrorysta ,bo jest w mundurze?
                > Mozna stosowac gaz ,ktory zabija ?Armia moze ale ci ktorzy sie bronia nie
                moga.

Czytasz bardzo nieuwaznie. Napisalem ze potepiam wsyzstkich terrorzstow i
                napisalem ze jeden terrorzym nigdy nie usprawiedliwi drugiego. Chyba z tym sie
                zgodzisz?

>
                >
                >
                >
                >
                >
                >
                > Cel nie usprawiedliwia środków, szczególnie tak brutalnych i
                > > barbarzyńskich środków.
                >
                >
                > No i tu sie zgodzimy.Atak na hotel "Dawida" nie usprawiedliwia Zydow i Begina.

Oczywiscie Zydow mosisz i w to mieszac ale tak, zgadzam sie z toba. Ale czy ty
                chcesz usprawiedliwic akcje w Moskwie tym ze Zydzi cos gdzies zrobili?

> To tez bylo barbarzynstwo.Sprobuj to usprawiedliwic hagany i Irgunu nie
                trzeba
                >
                > by bylo dzis potepic?

A kto ci zabrania to potepiac? Co to ma do rzeczy z Moakwa?

>
                >
                • Gość: Ania Re: Do W.Polaka, PC.Maniak i Agaty IP: *.223-136-217.adsl.skynet.be 27.10.02, 14:11
                  greatwhite napisała:

> Gość portalu: Ania napisał(a):
                  >
                  > > greatwhite napisała:
                  > >
                  > > >
                  > > >
                  > > > Jeśli chcesz potępiać Rosję za zbrodnie w Czeczni to potępiajcie Rosj
                  > ę, ja
                  > >
                  > > też
                  .> > ich za to potępiam. Ale nie ośmieszajcie się popieraniem terrorystów
                  > którz
                  > > y
                  > > > zamierzali zamordować 750 osób.
                  > >
                  > >
                  > > Oni zamierzali?Oni chcieli negocjowac.
                  >
                  >
                  >
                  > Po pierwsze te muzułmańskie szmaty ogłosiły ze po 7 dniach będą mordować 10
                  > osób na dzień jeśli Rosja nie wycofa się z Czeczni. Po drugie grozili
                  > wysadzeniem całego kina. To nie są negocjacje, to jest szantaż.
                  >

A kto to sa muzulmanskie szmaty?Nie wiem czy wiesz,ze lamiesz
                  regulamin.Kladziesz nacisk na wyznanie a dlaczego?Rosjanie tez okupowali
                  £Polske czy wg ciebie µPowstanie Styczniowe czy Listopadowe bylo wywolane
                  przez "katolickie szmaty"?A moze chodzilo helka o cos innego?

> Po drugie nigdy nie wolno wchodzić w negocjacje z terrorystami którzy
                  trzymają
                  > zakładników. Jakiekolwiek podporządkowanie się ich domaganiom zachęci
                  > następnego terrorystę do uprowadzenia samolotu, wzięcie zakładników którzy
                  mogą
                  >
                  > się okazać twoją matką, żoną, mężem albo dzieckiem.
                  >
                  >
                  > No wiec nie ma sprawy.Ciesz sie,ze ruskie zamordowali wiecej swoich jak
                  obcych.Ja sie cie Katyn,za Ostaszkow.

Ruskie ciagle mordowali Polakow i nikt nie mowil,ze to terrorysci ile Polakow
                  wymordowali?Przeprosili?Nie no to ja mam teraz w d..... ile ruskich zginelo
                  a ,ze zrobili to muzulmanie?To tez mam dlebokjo w d....
                  chociaz wwatpie czy to oni.
                  A jak onçi to im podziekuje chocby za 17.IX 1939

Trzaymaj sie Helka.
                  >
                  >
                  >
                  >
                  >
                  > >
                  > >
                  > >
                  > >
                  > >
                  > >
                  > >
                  > >
                  > >
                  > >
                  > >
                  > >
                  > >
                  > > Jedno drugiego nigdy nie usprawiedliwi.
                  > >
                  > >
                  > >
                  > > A usprawiedliwisz to co sie dzieje w Czeczeni?Sprobujmoze ci sie uda.
                  >
                  >
                  >
                  >
                  > Nie, nie usprawiedliwiam i napisalem to w poscie na ktory odpowiedzialas!
                  >
                  >
                  >
                  >
                  >
                  >
                  > >
                  > >
                  > >
                  > >
                  > >
                  > > Należy
                  > > > również rozważyć konsekwencje ustępowania domaganiom terrorystów a
                  > > szczególnie
                  > > > to że spowoduje to tylko więcej szantażowo terrorystycznych zamachów
                  > na ca
                  > > łym
                  > > > świecie.
                  > >
                  > >
                  > >
                  > >
                  > > A kto to jest terrorysta wg ciebie?Ten kto jest nieumundurowany?A taen
                  > > ruski ,czy izraelski ,to juz nie jest terrorysta ,bo jest w mundurze?
                  > > Mozna stosowac gaz ,ktory zabija ?Armia moze ale ci ktorzy sie bronia nie
                  > moga.
                  >
                  >
                  > Czytasz bardzo nieuwaznie. Napisalem ze potepiam wsyzstkich terrorzstow i
                  > napisalem ze jeden terrorzym nigdy nie usprawiedliwi drugiego. Chyba z tym
                  sie
                  > zgodzisz?
                  >
                  >
                  >
                  >
                  >
                  > >
                  > >
                  > >
                  > >
                  > >
                  > >
                  > >
                  > > Cel nie usprawiedliwia środków, szczególnie tak brutalnych i
                  > > > barbarzyńskich środków.
                  > >
                  > >
                  > > No i tu sie zgodzimy.Atak na hotel "Dawida" nie usprawiedliwia Zydow i Beg
                  > ina.
                  >
                  >
                  >
                  > Oczywiscie Zydow mosisz i w to mieszac ale tak, zgadzam sie z toba. Ale czy
                  ty
                  > chcesz usprawiedliwic akcje w Moskwie tym ze Zydzi cos gdzies zrobili?
                  >
                  >
                  >
                  > > To tez bylo barbarzynstwo.Sprobuj to usprawiedliwic hagany i Irgunu nie
                  > trzeba
                  > >
                  > > by bylo dzis potepic?
                  >
                  >
                  > A kto ci zabrania to potepiac? Co to ma do rzeczy z Moakwa?
                  >
                  >
                  >
                  >
                  >
                  >
                  > >
                  > >
                  • greatwhite Re: Do W.Polaka, PC.Maniak i Agaty 27.10.02, 14:19
                    Gość portalu: Ania napisał(a):

>
                    >
                    > A kto to sa muzulmanskie szmaty?Nie wiem czy wiesz,ze lamiesz
                    > regulamin.Kladziesz nacisk na wyznanie a dlaczego?Rosjanie tez okupowali
                    > £Polske czy wg ciebie µPowstanie Styczniowe czy Listopadowe bylo wy
                    > wolane
                    > przez "katolickie szmaty"?A moze chodzilo helka o cos innego?

Dlatego, muzulmanskie szmaty:

www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=50&w=3367261
                    to tylko ulamek tego co wyznawcy Islamu wykonali w ostatnich paru latach

>
                    >
                    >
                    >
                    >
                    >
                    >
                    >
                    > > Po drugie nigdy nie wolno wchodzić w negocjacje z terrorystami którzy
                    > trzymają
                    > > zakładników. Jakiekolwiek podporządkowanie się ich domaganiom zachęci
                    > > następnego terrorystę do uprowadzenia samolotu, wzięcie zakładników którzy
                    >
                    > mogą
                    > >
                    > > się okazać twoją matką, żoną, mężem albo dzieckiem.
                    > >
                    > >
                    > > No wiec nie ma sprawy.Ciesz sie,ze ruskie zamordowali wiecej swoich jak
                    > obcych.Ja sie cie Katyn,za Ostaszkow.
                    >
                    > Ruskie ciagle mordowali Polakow i nikt nie mowil,ze to terrorysci ile Polakow
                    > wymordowali?Przeprosili?Nie no to ja mam teraz w d..... ile ruskich zginelo
                    > a ,ze zrobili to muzulmanie?To tez mam dlebokjo w d....
                    > chociaz wwatpie czy to oni.
                    > A jak onçi to im podziekuje chocby za 17.IX 1939
                    >
                    > Trzaymaj sie Helka.
                    > >
                    > >
                    > >
                    > >
                    > >
                    > > >
                    > > >
                    > > >
                    > > >
                    > > >
                    > > >
                    > > >
                    > > >
                    > > >
                    > > >
                    > > >
                    > > >
                    > > >
                    > > > Jedno drugiego nigdy nie usprawiedliwi.
                    > > >
                    > > >
                    > > >
                    > > > A usprawiedliwisz to co sie dzieje w Czeczeni?Sprobujmoze ci sie uda.
                    > >
                    > >
                    > >
                    > >
                    > > Nie, nie usprawiedliwiam i napisalem to w poscie na ktory odpowiedzialas!
                    > >
                    > >
                    > >
                    > >
                    > >
                    > >
                    > > >
                    > > >
                    > > >
                    > > >
                    > > >
                    > > > Należy
                    > > > > również rozważyć konsekwencje ustępowania domaganiom terrorystów
                    > a
                    > > > szczególnie
                    > > > > to że spowoduje to tylko więcej szantażowo terrorystycznych zama
                    > chów
                    > > na ca
                    > > > łym
                    > > > > świecie.
                    > > >
                    > > >
                    > > >
                    > > >
                    > > > A kto to jest terrorysta wg ciebie?Ten kto jest nieumundurowany?A tae
                    > n
                    > > > ruski ,czy izraelski ,to juz nie jest terrorysta ,bo jest w mundurze?
                    > > > Mozna stosowac gaz ,ktory zabija ?Armia moze ale ci ktorzy sie bronia
                    > nie
                    > > moga.
                    > >
                    > >
                    > > Czytasz bardzo nieuwaznie. Napisalem ze potepiam wsyzstkich terrorzstow i
                    > > napisalem ze jeden terrorzym nigdy nie usprawiedliwi drugiego. Chyba z tym
                    >
                    > sie
                    > > zgodzisz?
                    > >
                    > >
                    > >
                    > >
                    > >
                    > > >
                    > > >
                    > > >
                    > > >
                    > > >
                    > > >
                    > > >
                    > > > Cel nie usprawiedliwia środków, szczególnie tak brutalnych i
                    > > > > barbarzyńskich środków.
                    > > >
                    > > >
                    > > > No i tu sie zgodzimy.Atak na hotel "Dawida" nie usprawiedliwia Zydow
                    > i Beg
                    > > ina.
                    > >
                    > >
                    > >
                    > > Oczywiscie Zydow mosisz i w to mieszac ale tak, zgadzam sie z toba. Ale cz
                    > y
                    > ty
                    > > chcesz usprawiedliwic akcje w Moskwie tym ze Zydzi cos gdzies zrobili?
                    > >
                    > >
                    > >
                    > > > To tez bylo barbarzynstwo.Sprobuj to usprawiedliwic hagany i Irgunu
                    > nie
                    > > trzeba
                    > > >
                    > > > by bylo dzis potepic?
                    > >
                    > >
                    > > A kto ci zabrania to potepiac? Co to ma do rzeczy z Moakwa?
                    > >
                    > >
                    > >
                    > >
                    > >
                    > >
                    > > >
                    > > >
            • bund Cel nie uświęca środków 27.10.02, 13:40
              > Jeśli chcesz potępiać Rosję za zbrodnie w Czeczni to potępiajcie Rosję, ja
              też
              > ich za to potępiam. Ale nie ośmieszajcie się popieraniem terrorystów którzy
              > zamierzali zamordować 750 osób. Jedno drugiego nigdy nie usprawiedliwi.
              Należy
              > również rozważyć konsekwencje ustępowania domaganiom terrorystów a
              szczególnie
              > to że spowoduje to tylko więcej szantażowo terrorystycznych zamachów na całym
              > świecie. Cel nie usprawiedliwia środków, szczególnie tak brutalnych i
              > barbarzyńskich środków.

Ostatnie zdanie brzmi bardzo interesująco. A czy nie dotyczy ono również
              rosyjskich służb specjalnych? 118 ofiar śmiertelnych wśród zakładników. Czy nie
              uważasz tego za "brutalne i barbarzyńskie metody"?
              • greatwhite Re: Cel nie uświęca środków 27.10.02, 14:04
                bund napisał:

>
                > też
                > y
                > > zamierzali zamordować 750 osób. Jedno drugiego nigdy nie usprawiedliwi.
                > Należy
                > szczególnie
                > łym
                > > świecie. Cel nie usprawiedliwia środków, szczególnie tak brutalnych i
                >
                > Ostatnie zdanie brzmi bardzo interesująco. A czy nie dotyczy ono również
                > rosyjskich służb specjalnych? 118 ofiar śmiertelnych wśród zakładników. Czy
                nie
                >
                > uważasz tego za "brutalne i barbarzyńskie metody"?

Nie! Uwazam ze Rosja zrobila to do czego byla zmuszona. Odpowiedzialnosc za
                zabitych ludzi ponosza terrorysci. Pmietaj ze oni grozili zamordowaniem 750
                osob i Rosja byla zmuszona do takiej akcji ktora poza wyzwoleniam wiekszosci
                zakladnikow pokazala ze terroryzm nigdy nie bedzie tolerowany i nikt nigdy nie
                bedzie negocjowal z z ludzmi gotowymi do mordowania niewinnych ludzi.
                • bund Re: Cel nie uświęca środków 27.10.02, 14:08
                  > Nie! Uwazam ze Rosja zrobila to do czego byla zmuszona. Odpowiedzialnosc za
                  > zabitych ludzi ponosza terrorysci. Pamietaj ze oni grozili zamordowaniem 750
                  > osob i Rosja byla zmuszona do takiej akcji ktora poza wyzwoleniam wiekszosci
                  > zakladnikow pokazala ze terroryzm nigdy nie bedzie tolerowany i nikt nigdy
                  nie
                  > bedzie negocjowal z z ludzmi gotowymi do mordowania niewinnych ludzi.

Pochwalasz zatem strategię mniejszego zła -> zginęło 118 osób, a mogło 750?
                  • greatwhite Re: Cel nie uświęca środków 27.10.02, 14:21
                    bund napisał:

> > Nie! Uwazam ze Rosja zrobila to do czego byla zmuszona. Odpowiedzialnosc z
                    > a
                    > > zabitych ludzi ponosza terrorysci. Pamietaj ze oni grozili zamordowaniem 7
                    > 50
                    > > osob i Rosja byla zmuszona do takiej akcji ktora poza wyzwoleniam wiekszos
                    > ci
                    > > zakladnikow pokazala ze terroryzm nigdy nie bedzie tolerowany i nikt nigdy
                    >
                    > nie
                    > > bedzie negocjowal z z ludzmi gotowymi do mordowania niewinnych ludzi.
                    >
                    > Pochwalasz zatem strategię mniejszego zła -> zginęło 118 osób, a mogło 750?

Nie. Wole tylko 118 trupow niz 750.

• greatwhite Re: Cel nie uświęca środków 27.10.02, 14:26
                    bund napisał:

> > Nie! Uwazam ze Rosja zrobila to do czego byla zmuszona. Odpowiedzialnosc z
                    > a
                    > > zabitych ludzi ponosza terrorysci. Pamietaj ze oni grozili zamordowaniem 7
                    > 50
                    > > osob i Rosja byla zmuszona do takiej akcji ktora poza wyzwoleniam wiekszos
                    > ci
                    > > zakladnikow pokazala ze terroryzm nigdy nie bedzie tolerowany i nikt nigdy
                    >
                    > nie
                    > > bedzie negocjowal z z ludzmi gotowymi do mordowania niewinnych ludzi.
                    >
                    > Pochwalasz zatem strategię mniejszego zła -> zginęło 118 osób, a mogło 750?

Zresztą co to za strategia? Przecież 750 ofiar nie było wymyślone przez władze
                    rosyjskie które na przykład miały dwie drogi zdobycia jakiegoś tam miasta
                    podczas wojny. Jedna droga=750 trupów, druga=118. Wybór był: Nie robić nic i
                    pozwolić terrorystą systematycznie zamordować 750 osób albo zaatakować I
                    spróbować uwolnić największą liczbę zakładników.
                    • fater1 Re: Cel nie uświęca środków 27.10.02, 14:56
                      drug ty moj miłyj jak ty choroszo goworisz.ty goworisz kak towariszczi po
                      ucziobie wnkwd,ja dumaju czto ty toże ucziłsja w kgb,niet w kgb? a w gru.a
                      znaju znaju ty oczień choroszyj komunist. niet komunist? nu kak wy tiepier
                      nazywajutsjaa aaa poniał tipier ty rabotajesz za kordomon ty diełajesz spiec
                      zadaczu
                      • greatwhite Re: Cel nie uświęca środków 27.10.02, 21:52
                        fater1 napisał(a):

> drug ty moj miłyj jak ty choroszo goworisz.ty goworisz kak towariszczi po
                        > ucziobie wnkwd,ja dumaju czto ty toże ucziłsja w kgb,niet w kgb? a w gru.a
                        > znaju znaju ty oczień choroszyj komunist. niet komunist? nu kak wy tiepier
                        > nazywajutsjaa aaa poniał tipier ty rabotajesz za kordomon ty diełajesz spiec
                        > zadaczu

mozesz do mnie po polsku, mozesz do mnie po angielsku ale po rosyjsku niestety
                        nic nie rozumiesad
              • Gość: Prof. Tuleja. Re: Cel nie uświęca środków IP: *.12.14.vie.surfer.at 27.10.02, 22:28
                bund napisał:

>
                > też
                > y
                > > zamierzali zamordować 750 osób. Jedno drugiego nigdy nie usprawiedliwi.
                > Należy
                > szczególnie
                > łym
                > > świecie. Cel nie usprawiedliwia środków, szczególnie tak brutalnych i
                >
                > Ostatnie zdanie brzmi bardzo interesująco. A czy nie dotyczy ono również
                > rosyjskich służb specjalnych? 118 ofiar śmiertelnych wśród zakładników. Czy
                nie
                >
                > uważasz tego za "brutalne i barbarzyńskie metody"?
                >>Idioto,na nastepny raz musisz koniecznie poprosic polskiego ksiedza,zeby
                zainterweniowal po katolicku,z krzyzem i woda swiecona,to na pewno pomoze.Z
                przerazeniem obserwuje,ze w Polsce,po roku 1990 lawinowo zaczyna wzrastac ilosc
                ludzi cierpiacych na niedorozwoj umyslowy.
          • Gość: deidre Re: BRAWO_ROSJA_ZA_MORDOWANIE_TERRORYSTOW_______! IP: *.big.pl / 192.168.200.* 28.10.02, 14:26
            Z terrorystami się nie pertraktuje - zgadzam się. Nic nie usprawiedliwia
            przemocy, okrucieństwa i terroru - zgadzam się również. Mam tylko jedno
            pytanie. Czy naprawdę nie było innego sposobu rozwiązania konfliktu w teatrze?
            Dlaczego aż kosztem 120 osób (według artykułu gazety około 200 dodatkowych osób
            zniknęło w tajemniczych okolicznościach). Nie wierzę w ideę mniejszego zła i
            mówienie, że mogło zginąć 750 osoby zupełnie do mnie nie przemawia. Faktem
            jest, że w ten sposób przeprowadzona akcja antyterrorystyczna nie miała by
            szans bytu w żądnym cywilizowanym kraju. przemilczmy to jak władze rosyjskie
            traktują rodziny poszkodowanych. Dlaczego Rosjanie zdecydowali się na tak
            drastyczne środki? Przecież wciąż była szansa na zwolnienie zakładników? Czy
            mieli coś do ukrycia?
      • Gość: babariba JAKI MORDOWANIE? TO BYLA SAMOOBRONA IP: *.sokolka.sdi.tpnet.pl 26.10.02, 22:52
        Gość portalu: Wolny Polak napisał(a):

> Dla mnie jesteś polityczym imbecylem i sam się dziwię, że Ci odpisuję.
        > Najpierw odpowiedz sobie kto za tym stoi.
        >
        > Czy teroryzmem nie jest gwałcenie kobiet, przecinanie mięśni u 6-8 letnich
        > chłopców, wysadzanie budynków z dziećmi kobietami i starcami (bo dorosłych
        > mężczyzna nie potrafią Rosjanie złapać we wsiach) czy niszczenie całych miast
        > lub wiosek przez żołnierzy rosyjskich?
        >
        > A czy teroryzmem nie było zrzucenie bomby atomowej w Hiroszimie lub Nagasaki,
        > lub mordowanie ludności cywilnej w Wietnamie?
        >
        > Jeśli ktoś zacząłby niszczyć mój kraj i mordować Polaków A NIE MIAŁBYM JUŻ
        > INNYCH ŚRODKÓW WALKI (a Czeczeńcy nie mają już wyboru, bo Ameryka ich
        > zdradziłą, choć tyle im obiecywała) to zapewniam Cię, że ja też stanę się
        > pierwszym terorystą atakującym wroga Polski.
        Polaku Wolny na dokładkę, jedno mam tylko pytanie: gdzie mieszka większość
        Czeczenów świata? W Czeczenii, czy może na terenach etnicznie rosyjskich, w tym
        w Moskwie?
    • Gość: jaski Brodate pojeby do raju IP: *.chicago-21rh15rt.il.dial-access.att.net 26.10.02, 21:46
      I trzeba im to ulatwic. Czecznia byla woln i niepodlegla, jak kazdy w miare
      normalnu gosc sypatyzowalem z nimi w 91, kiedy jak wiele postsow. republik
      walczyli o niepodlegosc, jak Litwa, Lotwa Ukraina czy Kazachstan. Tylko mala
      roznica sie stala pozniej, te inne kraje udowodnily, ze do tej niepodleglosci w
      miare dorosly, a kraj ktorego gospodarka sprowadza sie do porwan dla okupu,
      przemytu narkotykow i bandyckich rajdow na oscienne panstwa nie ma niestety
      racji bytu. I im szybciej ruscy zrobia tam porzadek tym szybciej da sie tam w
      miare zyc.
      • fater1 Re: Brodate pojeby do raju 27.10.02, 14:48
        kochanieńki oni dopiero walczą o wolność swego kraju,a to co ty wymieniłeś
        często było robotą GRU lub FSB.Trudno wymagać od nich aby walcząc o życie
        swoje i swych bliskich pełnili jeszcze funkcje polcji kryminalnej na terenie
        rosji.Bo przyznasz że to sa przestępstwa kryminalne a sprawa porwania naszych
        uczonych wskazuje organizatorów.Czy Adam Denisow to nazwisko coś Ci mówi?Mam
        nadzieje że nie jest to twoj koleg z kursów w Kiszyniowie czy innym ośrodku
        szkolenia gru.
    • new.yorker popieram-----nt 27.10.02, 13:23
    • fater1 Re: BRAWO_ROSJA_ZA_MORDOWANIE_TERRORYSTOW_______! 27.10.02, 14:40
      greatwhite napisała:

>
      > Świat nie może sobie pozwolić na negocjacje z terrorystami. Jakiekolwiek
      > podporządkowanie się wymaganiom terrorysty który grozi mordowaniem
      niewinnych
      > ludzi, bez względu na przyczynę podjęcia tak drastycznego kroku, zachęci
      > następnego zboczeńca do wzięcia następnego niewinnego zakładnika.
      > Terrorystów należy natychmiast mordować a o przyczynach ich zachowania można
      > się zastanawiać tylko po ich śmierci.
      > BRAWO ROSJA!
      > pan po kusie w Moskwie czy Kiszyniowi?
      >
      >
      >
      >
      >
      >
      • orionek Re: BRAWO_ROSJA_ZA_MORDOWANIE_TERRORYSTOW_______! 27.10.02, 16:26
        Nie chcę angażować się w rozstrzyganie skomplikowanego dylematu: Kto jest
        terrorystą - a kto bojownikiem? Putin, Busch - czy jakiś tam wyklęty przez
        media, brudny, głodny..?

Istotniejsze są następstwa stosowania recepty:
        - "Nie rozmawiać z terrorystą - zabić natychmiast gdy się uda - nie dbając o
        zakładników".

Zamiast - jak to forumowicze nazywają: "szantażu" - będzie szybkie zabijanie.
        Tak jak 11 września, albo jak to robił snajper... Bez próby negocjacji o
        cokolwiek. I bez przejmowania się wyzwiskiem: "psychopata".
        Metodą: doskoczyć - ugryźć - uciec? Niekoniecznie. Bo zdeterminowanych i
        chcących zginąć jest sporo.

Taki świat szykują nam ci, którzy kreują straceńców, z którymi nawet dla
        zachowania życia 100 ofiar nie chcą rozmawiać...

Pozdrowienia
        ORION

• greatwhite Re: BRAWO_ROSJA_ZA_MORDOWANIE_TERRORYSTOW_______! 27.10.02, 21:54
        fater1 napisał(a):

> greatwhite napisała:
        >
        > >
        > > Świat nie może sobie pozwolić na negocjacje z terrorystami. Jakiekolwiek
        > > podporządkowanie się wymaganiom terrorysty który grozi mordowaniem
        > niewinnych
        > > ludzi, bez względu na przyczynę podjęcia tak drastycznego kroku, zachęci
        > > następnego zboczeńca do wzięcia następnego niewinnego zakładnika.
        > > Terrorystów należy natychmiast mordować a o przyczynach ich zachowania moż
        > na
        > > się zastanawiać tylko po ich śmierci.
        > > BRAWO ROSJA!
        > > pan po kusie w Moskwie czy Kiszyniowi?

????????????????????????????

> >
        > >
        > >
        > >
        > >
        > >
    • Gość: Atrapa Re: BRAWO_ROSJA_ZA_MORDOWANIE_TERRORYSTOW_______! IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 27.10.02, 16:57
      Greatwhite!
      Najpierw strzela potem być może mysli ! Powiada z terrorystami się nie rozmawia
      !
      No a jaki ma dowód, że Iczkerowie w teatrze to terroryści ?
      * to że wcześniej wypuścili dzieci ?
      * to że wczesniej wypuścili grupę zakładników ?
      * to że pono zabili kulą w pierś jegną zakładniczkę , która usiłowała uciec z
      teatru ?
      * to że mieli na sobie ładunki wybuchowe, z których dziwnym trafem żaden nie
      wybuchł jak specnazowcy strzelali do Iczkerów ?
      * to , że o 3.35 z telefonu komórkowego dziennikarka radia Eccho Moskwy
      dzwoniła do redakcji mówiąc, ze czuć gaz i że Iczkerowie nikogo jeszcze nie
      zabili ?
      * to że wszystkich z teatru specsłużby izolowały w taki spoaób, że nikt do nich
      dostępu nie ma nawet ambasadorzy zagranicznych zakładników, ktorym się nic nie
      stało ? ( pewno dlatego ich izolują, aby przypadkiem czegoś nie powiedzieli !)
      * że Rosjanie sami zamordowali jak dotąd 117 swoich obywateli !
      * a jakie było żadanie Iczkerów określanych przez great jako terroryści ???
      no ,żeby rosyjscy terroryści mordujący ich braci i siostry opuścili Iczkerię !!!
      TO DOPIERO TERRORYZM , CI NIE PRZYGŁUPIE !?
      • greatwhite Re: BRAWO_ROSJA_ZA_MORDOWANIE_TERRORYSTOW_______! 27.10.02, 22:14
        Gość portalu: Atrapa napisał(a):

> Greatwhite!
        > Najpierw strzela potem być może mysli ! Powiada z terrorystami się nie
        rozmawia
        >
        > !
        > No a jaki ma dowód, że Iczkerowie w teatrze to terroryści ?
        > * to że wcześniej wypuścili dzieci ?
        > * to że wczesniej wypuścili grupę zakładników ?

WOW serce mnie boli. Terrorysci wypuscili pare osob ktorych nie mieli prawa i
        tak ztryzmac!
        Chyba nikt im nie zabranial wypuszczenia wszystkich zakladnikow?

> * to że pono zabili kulą w pierś jegną zakładniczkę , która usiłowała uciec z
        > teatru ?
        > * to że mieli na sobie ładunki wybuchowe, z których dziwnym trafem żaden nie
        > wybuchł jak specnazowcy strzelali do Iczkerów ?
        > * to , że o 3.35 z telefonu komórkowego dziennikarka radia Eccho Moskwy
        > dzwoniła do redakcji mówiąc, ze czuć gaz i że Iczkerowie nikogo jeszcze nie
        > zabili ?
        > * to że wszystkich z teatru specsłużby izolowały w taki spoaób, że nikt do
        nich
        >
        > dostępu nie ma nawet ambasadorzy zagranicznych zakładników, ktorym się nic
        nie
        > stało ? ( pewno dlatego ich izolują, aby przypadkiem czegoś nie powiedzieli !)
        > * że Rosjanie sami zamordowali jak dotąd 117 swoich obywateli !
        > * a jakie było żadanie Iczkerów określanych przez great jako terroryści ???
        > no ,żeby rosyjscy terroryści mordujący ich braci i siostry opuścili
        Iczkerię !!
        > !
        > TO DOPIERO TERRORYZM , CI NIE PRZYGŁUPIE !?

Szkoda że ty w ogóle nie myślisz a jeśli nawet to naprawdę nie potrafisz tego
        przekazać.
        Najłatwiej zadawać pytania bez odpowiedzi, ale pytania które coś sugerują i są
        tylko zadawane w celu mącenia wody.
        Ja odpowiem na twoje pytanie bez żadnych pytań.
        Oni stali się terrorystami natychmiast po zabraniu zakładników i skazali się
        sami na śmierć jak zapowiedzieli że będą ich mordować, jeśli się nie mylę co
        dziennie 10 osób. Teraz można do końca świata dyskutować czy oni mieli zamiar
        to naprawdę przeprowadzić ale nie można potępiać władz rosyjskich za to że nie
        podjęli takiego ryzyka. 170 to znacznie mniej niż 750.

• greatwhite Do__________ATRAPA!!!!!!!! 28.10.02, 00:10
        Gość portalu: Atrapa napisał(a):

> Greatwhite!
        > Najpierw strzela potem być może mysli ! Powiada z terrorystami się nie
        rozmawia
        >
        > !
        > No a jaki ma dowód, że Iczkerowie w teatrze to terroryści ?
        > * to że wcześniej wypuścili dzieci ?
        > * to że wczesniej wypuścili grupę zakładników ?
        > * to że pono zabili kulą w pierś jegną zakładniczkę , która usiłowała uciec z
        > teatru ?

Przeczytaj sobie uwaznie wypowiedz naocznego swiadka:

Trzeciej nocy po ataku terrorystów, gdy napięcie w teatrze rosło coraz
        bardziej, a warunki, w jakich przebywali zakładnicy były coraz trudniejsze do
        wytrzymania, mały chłopiec trzasnął krzesłem teatralnym - opowiada Olga
        Czerniak. Rzucił butelką w terrorystów i wybiegł na przejście między
        rzędami. "Rzucił się kierunku wyjścia, krzycząc: +Mamo, nie wiem, co mam robić?
        + Terroryści zaczęli do niego strzelać, ale chybili. Zamiast w niego trafili
        siedzących obok ludzi" - powiedziała w niedzielę rosyjskiej telewizji,
        przebywająca jeszcze w szpitalu Olga. "Mężczyznę trafili w oko. Stracił wiele
        krwi. Dziewczynę trafili w bok. Potem powiedzieli: spokojnie, wszystko w
        porządku" - opowiadała Olga. Słysząc strzały, dowódcy jednostek specjalnych,
        które otaczały teatr, uznali, że terroryści zaczęli realizować swe wcześniejsze
        groźby, że zaczną strzelać do zakładników, jeśli ich żądanie wycofania wojsk
        rosyjskich z Czeczenii nie zostanie spełnione. Obawiając się, że terroryści
        zdetonują wielkie ilości materiałów wybuchowych, które wnieśli do budynku
        teatru, siły bezpieczeństwa rozpyliły w gmachu znaczną ilość gazu,
        obezwładniając zamachowców. Potem do budynku wkroczyły siły specjalne. (PAP)

www1.gazeta.pl/swiat/1,34285,1089768.html

• Gość: deidre Re: BRAWO_ROSJA_ZA_MORDOWANIE_TERRORYSTOW_______! IP: *.big.pl / 192.168.200.* 28.10.02, 14:47
        Zgadzam się absolutnie. Sprawa jest znacznie bardziej skomplikowana niż wydaje
        się większości z nas. Ostrożna bym była raczej z wyrazami poparcia dla Rosji.
        ten kraj ma parszywy rząd. To rząd, który na ostatnim miejscu stawia dobro
        swoich obywateli. W końcu sto czy dwieście osób mniej, to dla niego mniej
        strajkujących i proszących o chleb.
    • Gość: Zdziwiony Re: BRAWO_ROSJA_ZA_MORDOWANIE_TERRORYSTOW_______! IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 27.10.02, 17:40
      Great...,
      to ma rację, z rosjyjskim terrorystami nie mozna negocjować !! nawet swoich 170
      są gotowi zabić na rozkaz Putina !!, trzeba ich wymordować !! Tak greatcie
      jestem tego samego zdania
      • greatwhite Re: BRAWO_ROSJA_ZA_MORDOWANIE_TERRORYSTOW_______! 27.10.02, 22:00
        Gość portalu: Zdziwiony napisał(a):

> Great...,
        > to ma rację, z rosjyjskim terrorystami nie mozna negocjować !! nawet swoich
        170
        >
        > są gotowi zabić na rozkaz Putina !!, trzeba ich wymordować !! Tak greatcie
        > jestem tego samego zdania

Najlepiej czekac jak terrorysci, zgodnie z tym co zapowiedzieli, rozpoczna
        mordowanie zakladnikow. 170 to znacznie mniej niz 750, a 750 oni obiecali
        zamordowac jesli nie dostali tego czego sie domagali.
      • greatwhite Do Atrapa i Zdziwionego 27.10.02, 22:31
        Nie bronię Rosjan za zbrodnie w Czeczni ani nie bronię ich sposobu w który
        zabili terrorystów. Popieram tylko to że nie było żadnych negocjacji z
        terrorystami. Dlaczego?:

Świat nie może sobie pozwolić na negocjacje z terrorystami. Jakiekolwiek
        podporządkowanie się wymaganiom terrorysty który grozi mordowaniem niewinnych
        ludzi, bez względu na przyczynę podjęcia tak drastycznego kroku, zachęci
        następnego zboczeńca do wzięcia następnego niewinnego zakładnika.
        Terrorystów należy natychmiast mordować a o przyczynach ich zachowania można
        się zastanawiać tylko po ich śmierci.
        • Gość: sodom Re: Do Atrapa i Zdziwionego IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.10.02, 23:37
          greatwhite napisała:

Mysle, ze kluczowym pojeciem jest tutaj slowo terroryzm. Jezeli bowiem uwazasz,
          ze to co sie zdarzylo w teatrze to terroryzm (tez sie z tym zgadzam), to musisz
          przyznac ze postepowanie Rosjan wobec Czeczencow mozna rowniez uzac za
          terroryzm czy tez cos gorszego. Jezeli bowiem dazy sie do wytepienia calego
          narodu to chyba nie mozna tego inaczej nazwac niz holokaust na czeczenach.
          Jezeli wiec tak jest jako osoba o pogladach przedstawionych ponizej, powinnas
          byc zdania, ze z Rosjanami nie mozna degocjowac do chwili az zgina. Bo przeciez
          z terrorystami sie nie negocjuje. Jak widzisz takie myslenie do niczego nie
          prowadzi. Trzeba sie skupic na przyczynach. Jezeli zachod nie pomoze Czeczencom
          to nigdy ten konflikt sie nie skonczy, a swiat inaczej nie uslyszy o Czeczenach
          jak o terrorystach (bo przeciez latwiej uwierzyc Rosji, ktora da pozwolenie na
          atak na Irak niz Czeczencom, ktorzy nic nie znacza dla ekonomicznego swiata)

Pozdrawiam

Skoro tak twierdzisz. To jest to kolo zamkniete. Rosjan powinno juz nie byc na
          ich ziemi, bo z terrorystami nie mozna negocj

> Nie bronię Rosjan za zbrodnie w Czeczni ani nie bronię ich sposobu w który
          > zabili terrorystów. Popieram tylko to że nie było żadnych negocjacji z
          > terrorystami. Dlaczego?:
          >
          > podporządkowanie się wymaganiom terrorysty który grozi mordowaniem niewinnych
    • Gość: a Re: BRAWO_ROSJA_ZA_MORDOWANIE_TERRORYSTOW_______! IP: *.acn.pl / 10.130.128.* 27.10.02, 22:42
      greatwhite napisała:

>
      > BRAWO ROSJA!
      >

wiesz co, szkoda, ze to nie tobie w tym teatrze waleczni i nieustraszeni
      wojownicy rosyjscy strzelili w glowe. Nawet bys nie widzial, kto, bo bylbys
      zagazowany.
      Przyjemna wizja?
      Twoj nick cie zdradza - jestes tylko bezmyslnym miesem armatnim dla takich
      putinow (ze jego polskich "uczniow" nie bede wymienial; oby nigdy nie osiagneli
      zdolnosci swego wzorca)
      >
      >
      >
      >
      • greatwhite Re: BRAWO_ROSJA_ZA_MORDOWANIE_TERRORYSTOW_______! 27.10.02, 23:46
        Gość portalu: a napisał(a):

> greatwhite napisała:
        >
        > >
        > > Świat nie może sobie pozwolić na negocjacje z terrorystami. Jakiekolwiek
        > > podporządkowanie się wymaganiom terrorysty który grozi mordowaniem niewinn
        > ych
        > > ludzi, bez względu na przyczynę podjęcia tak drastycznego kroku, zachęci
        > > następnego zboczeńca do wzięcia następnego niewinnego zakładnika.
        > > Terrorystów należy natychmiast mordować a o przyczynach ich zachowania moż
        > na
        > > się zastanawiać tylko po ich śmierci.
        > > BRAWO ROSJA!
        > >
        >
        > wiesz co, szkoda, ze to nie tobie w tym teatrze waleczni i nieustraszeni
        > wojownicy rosyjscy strzelili w glowe. Nawet bys nie widzial, kto, bo bylbys
        > zagazowany.
        > Przyjemna wizja?

A moze inna wizja jest przyjemniejsza:

Putin spełnia wszystkie życzenia terrorystów i wszyscy oprócz tych paru, chyba
        dwóch zastrzelonych są uwolnieni. Wspaniały koniec!
        Nie, nie wspaniały bo nagle gdzieś w twojej okolicy jakiś zboczeniec domagający
        czegoś, nie ważne czego może pieniędzy, zachęcony wynikami osiągniętymi przez
        terrorystów z Czeczni bierze zakładników między którymi znajduje się twoje
        niewinne dziecko. I tak na całym świecie zachęceni zwycięstwem terrorystów w
        Moskwie terroryści uprowadzają samoloty, biorą zakładników, wysadzają bomby.
        Przyjemna wizja?

> Twoj nick cie zdradza -

Może mi to wytłumaczysz jak mój nik mnie zdradza??????

jestes tylko bezmyslnym miesem armatnim dla takich
        > putinow (ze jego polskich "uczniow" nie bede wymienial; oby nigdy nie
        osiagneli
        >
        > zdolnosci swego wzorca)

Mam w dupie Putina i Rosje. Co jeszce wiesy o mnie?
        Czytaj i staraj sią zrozumieć co czytasz.
        pzdr
    • Gość: a Re: BRAWO_ROSJA_ZA_MORDOWANIE_TERRORYSTOW_______! IP: *.acn.pl / 10.130.128.* 27.10.02, 22:43
      greatwhite napisała:

>
      > BRAWO ROSJA!
      >

wojownicy rosyjscy strzelili w glowe. Nawet bys nie widzial kto, bo bylbys
      zagazowany.
      Przyjemna wizja?
      zdolnosci swego wzorca)
      >
      >
      >
      >
    • Gość: a Re: BRAWO_ROSJA_ZA_MORDOWANIE_TERRORYSTOW_______! IP: *.acn.pl / 10.130.128.* 27.10.02, 22:43
      greatwhite napisała:

>
      > BRAWO ROSJA!
      >

wojownicy rosyjscy strzelili w glowe. Nawet bys nie widzial, kto, bo bylbys
      zagazowany.
      Przyjemna wizja?
      zdolnosci swego wzorca)
      >
      >
      >
      >
    • Gość: a Re: BRAWO_ROSJA_ZA_MORDOWANIE_TERRORYSTOW_______! IP: *.acn.pl / 10.130.128.* 27.10.02, 22:44
      greatwhite napisała:

>
      > BRAWO ROSJA!
      >

zagazowany.
      Przyjemna wizja?
      zdolnosci swego wzorca)
      >
      >
      >
      >
    • Gość: a Re: BRAWO_ROSJA_ZA_MORDOWANIE_TERRORYSTOW_______! IP: *.acn.pl / 10.130.128.* 27.10.02, 22:58
      greatwhite napisała:

>
      > BRAWO ROSJA!
      >

zagazowany.
      Przyjemna wizja?
      zdolnosci swego wzorca)
      >
      >
      >
      >
    • Gość: a Re: BRAWO_ROSJA_ZA_MORDOWANIE_TERRORYSTOW_______! IP: *.acn.pl / 10.130.128.* 27.10.02, 23:03
      greatwhite napisała:

>
      > BRAWO ROSJA!

wiesz co? Szkoda, ze to nie tobie dzielni wojowie rosyjscy wbili kulke w glowe.
      Nawet bys nie widzial sprawcy, bo bylbys zagazowany.
      Twoj nick swiadczy o tym, ze jestes tylko miesem armatnim dla armii zwolennikow
      Putina (ze nie bede wymienial jego polskich duchowych braci; oby im nigdy nie
      przyszlo stosowac metod swego guru)
    • Gość: Gal Re: BRAWO_ROSJA_ZA_MORDOWANIE_TERRORYSTOW_______! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 27.10.02, 23:25
      Abstrahując od tej konkretnej sprawy; nie ma negocjacji z szantażystami, nie
      ma praw dla włamywaczy, nie ma i tyle. Kto myśli inaczej, jest bardzo
      postępowy. Gratulacje.
      Gal
    • Gość: J.Bond Palant z ciebie Kingfish IP: *.105.252.64.snet.net 27.10.02, 23:52
      a moze i wampir - z okazji Halloween zabic go kolkiem osikowym !
    • jastrzebiec I ZAKLADNIKOW PRZY OKAZJI 28.10.02, 04:04
      Nie spieszylbym sie z tymi gratulacjami tak bardzo. Coraz wiecej wskazuje na
      to, ze znacznie wiecej zakladnikow zginelo z rak ich "oswobodzicieli" niz od
      kul terrorystow.

Niestety - podejrzewalem, ze cos takiego moze miec miejsce: Niewykluczone, ze
      latwiej jest zmienic system polityczny niz mentalnosc elit wladzy. Moja
      teoryjka jest taka: Dla wladz Rosji celem nadrzednym bylo natychmiastowe
      zakonczenie okupacji teatru przez czeczenskich terrorystow. BEZ WZGLEDU NA
      KOSZTY! Jezeli "przy okazji" zginie czesc zakladnikow, trudno. Wine zwali sie
      na - terrorystow.

Tymczasem - celem akcji mialo byc - URATOWANIE ZYCIA ZAKLADNIKOW. Wyglada na
      to, ze DLA WLADZ ROSJI, Putina, Federalnej Sluzby Bezpieczenstwa, NIE TO BYLO
      NAJWAZNIEJSZYM CELEM!

• Gość: # _____Brawo! Brawo! krzyczeli "nasi" .... IP: *.wroclaw.tpsa.pl 28.10.02, 08:47
        jastrzebiec napisał:

> Nie spieszylbym sie z tymi gratulacjami tak bardzo. ... Niewykluczone, ze
        > latwiej jest zmienic system polityczny niz mentalnosc elit wladzy. Wine zwali
        sie na - terrorystow.
        >
        > Tymczasem - celem akcji mialo byc - URATOWANIE ZYCIA ZAKLADNIKOW. Wyglada na
        > to, ze DLA WLADZ ROSJI, Putina, Federalnej Sluzby Bezpieczenstwa, NIE TO BYLO
        > NAJWAZNIEJSZYM CELEM!

Co do mentalnosci, zaklamania i pogardy do zycia ludzi
        w motywach dzialania wladzy - zgoda!

Ale co do hierachii celow - to
        wazniejszym jest chyba -
        - zwalczanie terroryzmu i stworzenie bezpiecznego swiata!

I tu nie mozemy pod zadnym pozorem ufac politykom!
        Oni wszyscy zamkna oczy na prawdziwe przyczyny!
        Oni rozwiazuja problemy, ktore sami stworzyli!!!

Usuniecie przyczyn a nie... prewencja, inwigilacja, sluzby specjalne,
        czolgi, helikoptery, laser, alfy i gromy.

Bylismy przecie kiedys nazywani "bandytami"
        - dzisiejszym odpowiednikiem terrorysta - przez Hitlera a potem
        przez Stalina i Bermana, to chyba wiemy ze to cos z zwiazanego z
        ......okupacja!

Czyz nie....?

• orionek cześć Jastrzębiec! :) 28.10.02, 09:56
        No właśnie!

Dodam jeszcze co w nieco innej formie napisałem wyżej:
        Recepta - "nie rozmawiać, zabić niezwłocznie" - skuteczna aby zniechęcić
        rabusiów z bronią i sprawiedliwa - zawodzi w odniesieniu do desperatów, których
        odarto z prawa życia w pokoju.

Koledzy forumowicze, zrównują terroryzm dla zysku (znany głównie z
        amerykańskich filmów) z aktem rozpaczy ludzi, których bliscy zamordowani
        zostali w majestacie "prawa" narzuconego narodom przez zaborców.

W pomieszaniu pojęć - zrównaniu godnego litości desperata z cynicznym bandytą
        jest dezinformacja - oszukańczy zabieg władz dla zamaskowania lub
        usprawiedliwienia zbrodni popełnianych przez "legalne" władze.

Bo czym jest zatrucie ponad 100 zakładników, którzy za kilknaście lub
        kilkadziesiąt godzin wypuszczeni by byli na wolność? Bo przecież "terroryści"
        chcieli tylko nagłośnić sprawę Czeczenii...

Pozdrowienia
        ORION

• Gość: # Eksperyment myslowy IP: *.wroclaw.tpsa.pl 28.10.02, 10:13
          Jesli ktos nie mysli pojedynczo rozdzielnie
          np. i kojarzy, ze Irlandczycy nie sa dzikusami,
          ani muzulmanami...ze Baskowie, ze ETA, ze Francuzi z OAS...

ze AK, ZWZ...
          i przypomni sobie, dlaczego obiektem atakow terrorystycznych byly w swoim
          czasie "nasze" ambasady w 1990 r - za czasow "grubej kreski",
          4+2+1, zaprzepaszczenia opcji "0"... to moze rozwazy tez
          inne lepsze sposoby unikania takich atakow.
          • Gość: siedem experci IP: 213.216.66.* 28.10.02, 10:21
            mówili "w tamtym rejonie życie ludzkie jest inaczej pojmowane" o czeczenskich
            partyzantach w ruskim mutikinie. zawsze wszystko wiedzace odpadki po
            peerelowskim systemie dezinformacji wiedzialy co i jak i czemu. w komentarzach
            po wytruciu 118 zakładników zabrakło odniesienia do tego ile jest warte zycie
            ludzkie dla milicji Putina.

5040
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka