Dodaj do ulubionych

Vive la Liberte

30.10.02, 15:50
Unia - NIE !!!
A panom komisarzom już podziękujemy.
Obserwuj wątek
    • janusz2_ Re: Vive la Liberte 30.10.02, 15:51
      _karp napisał:

> Unia - NIE !!!
      > A panom komisarzom już podziękujemy.

Karpiu,
      to Ty?
      Naprawdę? smile))

• _karp Re: Vive la Liberte 30.10.02, 16:23
        janusz2_ napisał:

> _karp napisał:
        >
        > > Unia - NIE !!!
        > > A panom komisarzom już podziękujemy.
        >
        > Karpiu,
        > to Ty?
        > Naprawdę? smile))
        >
        Czemu nie ?
        A jak się tobie podoba moja koncepcja nowego europejskiego związku a mianowicie
        Przymierza Rodzynków Trzech tj Norwegii, Szwajacarii oraz Polski. Unia to taka
        baba zakalec dlatego - jak mi się wydaje - lepiej już trzymać z Wikingami oraz
        Helwetami.
        pozdrawiam
        karp
        • janusz2_ Re: Vive la Liberte 30.10.02, 16:33
          _karp napisał:

> A jak się tobie podoba moja koncepcja nowego europejskiego związku a
          mianowicie
          >
          > Przymierza Rodzynków Trzech tj Norwegii, Szwajacarii oraz Polski. Unia to
          taka
          > baba zakalec dlatego - jak mi się wydaje - lepiej już trzymać z Wikingami
          oraz
          > Helwetami.
          > pozdrawiam
          > karp

Bardzo interesujące.
          Przyjemnie będzie się negocjowało z państwami UE warunki ich przystąpienia do
          tej wspólnoty. Oczywiście za kilka lat. Gdy UE juz się będzie się porządnie
          sypać.
          • _karp Re: Vive la Liberte 30.10.02, 17:42
            janusz2_ napisał:

> _karp napisał:
            >
            > > A jak się tobie podoba moja koncepcja nowego europejskiego związku a
            > mianowicie
            > >
            > > Przymierza Rodzynków Trzech tj Norwegii, Szwajacarii oraz Polski. Unia to
            > taka
            > > baba zakalec dlatego - jak mi się wydaje - lepiej już trzymać z Wikingami
            > oraz
            > > Helwetami.
            > > pozdrawiam
            > > karp
            >
            > Bardzo interesujące.
            > Przyjemnie będzie się negocjowało z państwami UE warunki ich przystąpienia do
            > tej wspólnoty. Oczywiście za kilka lat. Gdy UE juz się będzie się porządnie
            > sypać.

Ktoś to już kiedyś na Forum powiedział: przeżyliśmy jedną komunę, damy sobie
            radę z drugą. To prawda. Możemy się przez następne kilkanaście lat bawić we
            wdrażanie przeróżnych instrukcji przychodzących z Brukseli. Ale po co wchodzić
            w ten kołchoz ? Szwajcarzy nie wprowadzają u siebie tych - często
            absurdalnych - przepisów a wszystko ( no prawie wszystko ) działa u nich jak w
            luksusowym zegarku. A poza tym Tatry już schodziłem, czas więc na Alpy.
        • jaceq Re: Vive la Liberte 07.11.02, 22:10
          _karp napisał:

> A jak się tobie podoba moja koncepcja nowego europejskiego związku a mianowicie
          > Przymierza Rydzyków Trzech tj Norwegii, Szwajacarii oraz Polski. Unia to taka
          > baba zakalec dlatego - jak mi się wydaje - lepiej już trzymać z Wikingami oraz
          > Helwetami.

Trzymać to można z tymi, którzy tego trzymania sobie życzą. Czyli koncepcja do dupy.
          • _karp Re: Vive la Liberte 08.11.02, 10:27
            jaceq napisał:

> _karp napisał:
            >
            > > A jak się tobie podoba moja koncepcja nowego europejskiego związku a miano
            > wicie
            > > Przymierza Rydzyków Trzech tj Norwegii, Szwajacarii oraz Polski. Unia to t
            > aka
            > > baba zakalec dlatego - jak mi się wydaje - lepiej już trzymać z Wikingami
            > oraz
            > > Helwetami.
            >
            > Trzymać to można z tymi, którzy tego trzymania sobie życzą. Czyli koncepcja
            do
            > dupy.

1. Mieszkańcy krajów związanych z UE nie okazują wcale wiele radości z racji
            przystąpienia doń Polski.
            2. Jeśli nie będziemy się specjalnie narzucać a jedynie zaproponujemy bliską
            współpracę to pewnie ani Szwajcarzy ani Norwegowie nie odrzucą naszej oferty.
            • jaceq Re: Vive la Liberte 09.11.02, 00:45
              _karp napisał:

> 1. Mieszkańcy krajów związanych z UE nie okazują wcale wiele radości z racji
              > przystąpienia doń Polski.

z pewnością wszyscy jak jeden mąż - nie okażą.

> 2. Jeśli nie będziemy się specjalnie narzucać a jedynie zaproponujemy bliską
              > współpracę to pewnie ani Szwajcarzy ani Norwegowie nie odrzucą naszej oferty.

E, wątpię. Gdyby mieli takie skłonności - byliby w Unii.
    • poliklinik Re: Vive la Liberte 07.11.02, 15:44

> Unia - NIE !!!
      > A panom komisarzom już podziękujemy.

Popieram.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka