_karp 30.10.02, 15:50 Unia - NIE !!! A panom komisarzom już podziękujemy. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
janusz2_ Re: Vive la Liberte 30.10.02, 15:51 _karp napisał: > Unia - NIE !!! > A panom komisarzom już podziękujemy. Karpiu, to Ty? Naprawdę? )) Odpowiedz Link Zgłoś
_karp Re: Vive la Liberte 30.10.02, 16:23 janusz2_ napisał: > _karp napisał: > > > Unia - NIE !!! > > A panom komisarzom już podziękujemy. > > Karpiu, > to Ty? > Naprawdę? )) > Czemu nie ? A jak się tobie podoba moja koncepcja nowego europejskiego związku a mianowicie Przymierza Rodzynków Trzech tj Norwegii, Szwajacarii oraz Polski. Unia to taka baba zakalec dlatego - jak mi się wydaje - lepiej już trzymać z Wikingami oraz Helwetami. pozdrawiam karp Odpowiedz Link Zgłoś
janusz2_ Re: Vive la Liberte 30.10.02, 16:33 _karp napisał: > A jak się tobie podoba moja koncepcja nowego europejskiego związku a mianowicie > > Przymierza Rodzynków Trzech tj Norwegii, Szwajacarii oraz Polski. Unia to taka > baba zakalec dlatego - jak mi się wydaje - lepiej już trzymać z Wikingami oraz > Helwetami. > pozdrawiam > karp Bardzo interesujące. Przyjemnie będzie się negocjowało z państwami UE warunki ich przystąpienia do tej wspólnoty. Oczywiście za kilka lat. Gdy UE juz się będzie się porządnie sypać. Odpowiedz Link Zgłoś
_karp Re: Vive la Liberte 30.10.02, 17:42 janusz2_ napisał: > _karp napisał: > > > A jak się tobie podoba moja koncepcja nowego europejskiego związku a > mianowicie > > > > Przymierza Rodzynków Trzech tj Norwegii, Szwajacarii oraz Polski. Unia to > taka > > baba zakalec dlatego - jak mi się wydaje - lepiej już trzymać z Wikingami > oraz > > Helwetami. > > pozdrawiam > > karp > > Bardzo interesujące. > Przyjemnie będzie się negocjowało z państwami UE warunki ich przystąpienia do > tej wspólnoty. Oczywiście za kilka lat. Gdy UE juz się będzie się porządnie > sypać. Ktoś to już kiedyś na Forum powiedział: przeżyliśmy jedną komunę, damy sobie radę z drugą. To prawda. Możemy się przez następne kilkanaście lat bawić we wdrażanie przeróżnych instrukcji przychodzących z Brukseli. Ale po co wchodzić w ten kołchoz ? Szwajcarzy nie wprowadzają u siebie tych - często absurdalnych - przepisów a wszystko ( no prawie wszystko ) działa u nich jak w luksusowym zegarku. A poza tym Tatry już schodziłem, czas więc na Alpy. Odpowiedz Link Zgłoś
jaceq Re: Vive la Liberte 07.11.02, 22:10 _karp napisał: > A jak się tobie podoba moja koncepcja nowego europejskiego związku a mianowicie > Przymierza Rydzyków Trzech tj Norwegii, Szwajacarii oraz Polski. Unia to taka > baba zakalec dlatego - jak mi się wydaje - lepiej już trzymać z Wikingami oraz > Helwetami. Trzymać to można z tymi, którzy tego trzymania sobie życzą. Czyli koncepcja do dupy. Odpowiedz Link Zgłoś
_karp Re: Vive la Liberte 08.11.02, 10:27 jaceq napisał: > _karp napisał: > > > A jak się tobie podoba moja koncepcja nowego europejskiego związku a miano > wicie > > Przymierza Rydzyków Trzech tj Norwegii, Szwajacarii oraz Polski. Unia to t > aka > > baba zakalec dlatego - jak mi się wydaje - lepiej już trzymać z Wikingami > oraz > > Helwetami. > > Trzymać to można z tymi, którzy tego trzymania sobie życzą. Czyli koncepcja do > dupy. 1. Mieszkańcy krajów związanych z UE nie okazują wcale wiele radości z racji przystąpienia doń Polski. 2. Jeśli nie będziemy się specjalnie narzucać a jedynie zaproponujemy bliską współpracę to pewnie ani Szwajcarzy ani Norwegowie nie odrzucą naszej oferty. Odpowiedz Link Zgłoś
jaceq Re: Vive la Liberte 09.11.02, 00:45 _karp napisał: > 1. Mieszkańcy krajów związanych z UE nie okazują wcale wiele radości z racji > przystąpienia doń Polski. z pewnością wszyscy jak jeden mąż - nie okażą. > 2. Jeśli nie będziemy się specjalnie narzucać a jedynie zaproponujemy bliską > współpracę to pewnie ani Szwajcarzy ani Norwegowie nie odrzucą naszej oferty. E, wątpię. Gdyby mieli takie skłonności - byliby w Unii. Odpowiedz Link Zgłoś
poliklinik Re: Vive la Liberte 07.11.02, 15:44 > Unia - NIE !!! > A panom komisarzom już podziękujemy. Popieram. Odpowiedz Link Zgłoś