patience Uuuups, tresc! 19.01.06, 18:09 Zbieram poparcie ideowe. Prawa czlowieka i obywatela first. W Polsce trzeba zeby bylo tak samo, jak wywalczyla grypa McCaina w USA. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=35271198&a=35271198 serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34308,3121183.html Odpowiedz Link Zgłoś
wikul Re: Uuuups, tresc! 19.01.06, 19:06 patience napisała: >Zbieram poparcie ideowe. Prawa czlowieka i obywatela first.W Polsce trzeba zeby >bylo tak samo, jak wywalczyla grypa McCaina w USA. Chodzi o grypę ptasią ? Odpowiedz Link Zgłoś
dachs Re: Uuuups, tresc! 19.01.06, 19:07 Niewątpliwie. Nasza Patience jest ostatnio bardzo ornitologicznie zorientowana. ) Odpowiedz Link Zgłoś
patience Re: Uuuups, tresc! 19.01.06, 20:47 No co wy. Grupa czy grypa, takie tam literowki. Nie chodzi o smichy chichy .Chodzi o pryncypia. Prawa czlowieka i obywatela FIRST. Odpowiedz Link Zgłoś
dachs Re: Uuuups, tresc! 19.01.06, 21:17 „wchodzimy w to”, bo „naród jest ciemny i uwierzy”. ... Odpowiedz Link Zgłoś
jean-baptiste Re: Uuuups, tresc! 19.01.06, 21:18 „wchodzimy w to”, bo „naród jest ciemny i uwierzy”. ... To motto TVN i PolSatu chyba... Odpowiedz Link Zgłoś
dachs Re: Uuuups, tresc! 19.01.06, 22:17 może by i chcieli, ale Kurski im praw autorskich nie chciał sprzedac. ) Odpowiedz Link Zgłoś
lisekrudy Re: Zbieram poparcie. 19.01.06, 21:42 Senator Mc Cain budzi moja wielka sympatie i szacunek. L. Odpowiedz Link Zgłoś
patience Re: Zbieram poparcie. 20.01.06, 15:33 lisekrudy napisał: > Senator Mc Cain budzi moja wielka sympatie i szacunek. > > L. W zeszlym roku byl w Brukseli zeby znalezc tam poparcie dla swojej inicjatywy, bo wykracza ona daleko poza ramy polityki wewnetrznej USA. Tego w artykule nie ma, ale wlasnie dlatego Pinior w zeszlym roku apelowal o powolanie tej komisji. S;yszalam rowniez, ze prawdopodobnie spora czzesc informacji na temat tych tajnych wiezien ujawnili pracownicy CIA gduz nie chcieli zostac tajnymi straznikami tajnych wiezien a poza tym obawiali sie ze kiedy sprawa wyjdzie to rzuca ich na zer opinii publicznej a decydentom nic sie nie stanie. Odpowiedz Link Zgłoś
dachs A teraz na poważnie 19.01.06, 23:35 chyba nie uważasz na serio, że poseł PiSu sie myli. Pozatem, co to za argument, że: Kongresmeni amerykańscy to Amerykanie... Oni sa tylko amerykańskojęzyczni. Odpowiedz Link Zgłoś
patience Re: A teraz na poważnie 20.01.06, 01:14 dachs napisał: > chyba nie uważasz na serio, że poseł PiSu sie myli. > Pozatem, co to za argument, że: > Kongresmeni amerykańscy to Amerykanie... > Oni sa tylko amerykańskojęzyczni. Po namysle musze ci przyznac racje. Amerykanie to ci co siedza w rezerwatach. A ci, co siedza w Kongresie, to okupanci podejrzanego, imigracyjnego pochodzenia. Powinni przeprosic. Co nie zmienia faktu, ze to sprawa bardzo serio. Jedna z nowych linii podzialu miedzy rozmaitymi postawami politycznymi juz na poziomie globalnym. Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski Re: A teraz na poważnie 20.01.06, 13:35 Doradzam lekture Konstytucji ZSRR z 1936r z przedmowa Jozka Stalina. Nikt tak ladnie i rzeczowo o prawach czlowieka (sziroka strana maja radnaja)nie mowil jak wlasnie ten nasz niedoceniony Soso.Lar av dem doda! Odpowiedz Link Zgłoś
rs_gazeta_forum poparcie ideowe 20.01.06, 15:42 Nie jestem pewny, czy biorąc pod uwagę Twoją osobę jako zwolennika nowej tajnej policji partyjno-politycznej nie jest to prowokacja, ale co tam, niech mnie p. Kamiński wpisze na swoją czarną listę - ja ideę popieram. Odpowiedz Link Zgłoś
patience Re: poparcie ideowe 20.01.06, 16:25 rs_gazeta_forum napisał: > Nie jestem pewny, czy biorąc pod uwagę Twoją osobę jako zwolennika nowej tajnej > policji partyjno-politycznej nie jest to prowokacja, ale co tam, niech mnie p. > Kamiński wpisze na swoją czarną listę - ja ideę popieram. To nie prowokacja tylko pryncypia. Rowniez w zakresie szykowanej wlasnie ustawy lustracyjnej nie popieram pomyslu Ziobry na taka nowelizacje ustawy o IPN zeby zlikwidować urzad rzecznika interesu publicznego i sady lustracyjne oraz by o tym, czy ktos zatail informacje o wspolpracy lub sluzbie w organach bezpieczeństwa PRL, rozstrzygali w postepowaniu administracyjnym pracownicy IPN. WDlatego, ze historyk nie ma przygotowania prawnego i nie obowiazywalaby zasada domniemania niewinnosci lustrowanego. Te rozwiazania zostaly przyjete w Niemczech i Czechach, tylko ze tam lustracja sie rozpoczela natychmiast po obaleniu komuny i nie bylo rozmaitych 'komisji historycznych' oraz dziwnych gier wypisz wymaluj ubeckich w zaleznosci od tego kto akurat sprawuje wladze. Prawa czlowieka i obywatela first. Takze w przypadku terrorystow i ubekow. Prawo do obrony i kontaktu z sadem nalezy do podstawowych praw obywatelskich a ograniczajac lub likwidujac to prawo upodabniamy sie do tego, co zwalczamy. Odpowiedz Link Zgłoś
rs_gazeta_forum Re: poparcie ideowe 20.01.06, 18:32 Patience, wątpliwość wyrażona co do tej prowokacji to była, jak zresztą sama zauważyłaś, uszczypliwość tylko pewna osobnika, który nie ma cienia zaufania do nowych instytucji powstających pod sztandarem jedynie słusznej partii . Zgadzam się z Tobą co do oceny kierunku, jaki bierze PiS przy swoich próbach administracyjnego rozsądzania historii. Tylko, że ten kierunek i ten nowy urząd to tylko różne przejawy tej samej polityki tych samych osób. A co do wątku głównego - masz moje pełne poparcie /także ideowe, co by to nie znaczyło.../. Odpowiedz Link Zgłoś