Dodaj do ulubionych

Zbieram poparcie.

19.01.06, 18:07

Obserwuj wątek
    • patience Uuuups, tresc! 19.01.06, 18:09
      Zbieram poparcie ideowe. Prawa czlowieka i obywatela first. W Polsce trzeba zeby
      bylo tak samo, jak wywalczyla grypa McCaina w USA.

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=35271198&a=35271198
      serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34308,3121183.html
      • wikul Re: Uuuups, tresc! 19.01.06, 19:06
        patience napisała:

>Zbieram poparcie ideowe. Prawa czlowieka i obywatela first.W Polsce trzeba zeby
        >bylo tak samo, jak wywalczyla grypa McCaina w USA.

Chodzi o grypę ptasią ?
        • dachs Re: Uuuups, tresc! 19.01.06, 19:07
          Niewątpliwie. Nasza Patience jest ostatnio bardzo ornitologicznie zorientowana. smile)
          • patience Re: Uuuups, tresc! 19.01.06, 20:47
            No co wy. Grupa czy grypa, takie tam literowki. Nie chodzi o smichy chichy
            .Chodzi o pryncypia. Prawa czlowieka i obywatela FIRST.
            • dachs Re: Uuuups, tresc! 19.01.06, 21:17
              „wchodzimy w to”, bo „naród jest ciemny i uwierzy”. ...
              • jean-baptiste Re: Uuuups, tresc! 19.01.06, 21:18
                „wchodzimy w to”, bo „naród jest ciemny i uwierzy”. ...

To motto TVN i PolSatu chyba...
                • dachs Re: Uuuups, tresc! 19.01.06, 22:17
                  może by i chcieli, ale Kurski im praw autorskich nie chciał sprzedac. smile)
    • lisekrudy Re: Zbieram poparcie. 19.01.06, 21:42
      Senator Mc Cain budzi moja wielka sympatie i szacunek.

L.
      • patience Re: Zbieram poparcie. 20.01.06, 15:33
        lisekrudy napisał:
        > Senator Mc Cain budzi moja wielka sympatie i szacunek.
        >
        > L.

W zeszlym roku byl w Brukseli zeby znalezc tam poparcie dla swojej inicjatywy,
        bo wykracza ona daleko poza ramy polityki wewnetrznej USA. Tego w artykule nie
        ma, ale wlasnie dlatego Pinior w zeszlym roku apelowal o powolanie tej komisji.
        S;yszalam rowniez, ze prawdopodobnie spora czzesc informacji na temat tych
        tajnych wiezien ujawnili pracownicy CIA gduz nie chcieli zostac tajnymi
        straznikami tajnych wiezien a poza tym obawiali sie ze kiedy sprawa wyjdzie to
        rzuca ich na zer opinii publicznej a decydentom nic sie nie stanie.
    • dachs A teraz na poważnie 19.01.06, 23:35
      chyba nie uważasz na serio, że poseł PiSu sie myli.
      Pozatem, co to za argument, że:
      Kongresmeni amerykańscy to Amerykanie...wink
      Oni sa tylko amerykańskojęzyczni.
      • patience Re: A teraz na poważnie 20.01.06, 01:14
        dachs napisał:
        > chyba nie uważasz na serio, że poseł PiSu sie myli.
        > Pozatem, co to za argument, że:
        > Kongresmeni amerykańscy to Amerykanie...wink
        > Oni sa tylko amerykańskojęzyczni.

Po namysle musze ci przyznac racje. Amerykanie to ci co siedza w rezerwatach. A
        ci, co siedza w Kongresie, to okupanci podejrzanego, imigracyjnego pochodzenia.
        Powinni przeprosic.

Co nie zmienia faktu, ze to sprawa bardzo serio. Jedna z nowych linii podzialu
        miedzy rozmaitymi postawami politycznymi juz na poziomie globalnym.
        • pozarski Re: A teraz na poważnie 20.01.06, 13:35
          Doradzam lekture Konstytucji ZSRR z 1936r z przedmowa Jozka Stalina. Nikt tak
          ladnie i rzeczowo o prawach czlowieka (sziroka strana maja radnaja)nie mowil
          jak wlasnie ten nasz niedoceniony Soso.Lar av dem doda!
    • rs_gazeta_forum poparcie ideowe 20.01.06, 15:42
      Nie jestem pewny, czy biorąc pod uwagę Twoją osobę jako zwolennika nowej tajnej
      policji partyjno-politycznej nie jest to prowokacja, ale co tam, niech mnie p.
      Kamiński wpisze na swoją czarną listę - ja ideę popieram.
      • patience Re: poparcie ideowe 20.01.06, 16:25
        rs_gazeta_forum napisał:
        > Nie jestem pewny, czy biorąc pod uwagę Twoją osobę jako zwolennika nowej tajnej
        > policji partyjno-politycznej nie jest to prowokacja, ale co tam, niech mnie p.
        > Kamiński wpisze na swoją czarną listę - ja ideę popieram.

To nie prowokacja tylko pryncypia. Rowniez w zakresie szykowanej wlasnie ustawy
        lustracyjnej nie popieram pomyslu Ziobry na taka nowelizacje ustawy o IPN zeby
        zlikwidować urzad rzecznika interesu publicznego i sady lustracyjne oraz by o
        tym, czy ktos zatail informacje o wspolpracy lub sluzbie w organach
        bezpieczeństwa PRL, rozstrzygali w postepowaniu administracyjnym pracownicy IPN.
        WDlatego, ze historyk nie ma przygotowania prawnego i nie obowiazywalaby zasada
        domniemania niewinnosci lustrowanego. Te rozwiazania zostaly przyjete w
        Niemczech i Czechach, tylko ze tam lustracja sie rozpoczela natychmiast po
        obaleniu komuny i nie bylo rozmaitych 'komisji historycznych' oraz dziwnych gier
        wypisz wymaluj ubeckich w zaleznosci od tego kto akurat sprawuje wladze. Prawa
        czlowieka i obywatela first. Takze w przypadku terrorystow i ubekow. Prawo do
        obrony i kontaktu z sadem nalezy do podstawowych praw obywatelskich a
        ograniczajac lub likwidujac to prawo upodabniamy sie do tego, co zwalczamy.
        • rs_gazeta_forum Re: poparcie ideowe 20.01.06, 18:32
          Patience, wątpliwość wyrażona co do tej prowokacji to była, jak zresztą sama
          zauważyłaś, uszczypliwość tylko pewna osobnika, który nie ma cienia zaufania do
          nowych instytucji powstających pod sztandarem jedynie słusznej partii wink.

Zgadzam się z Tobą co do oceny kierunku, jaki bierze PiS przy swoich próbach
          administracyjnego rozsądzania historii. Tylko, że ten kierunek i ten nowy urząd
          to tylko różne przejawy tej samej polityki tych samych osób.

A co do wątku głównego - masz moje pełne poparcie /także ideowe, co by to nie
          znaczyło.../.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka