Dodaj do ulubionych

Dziś Aquanet ma swoje święto!

31.01.06, 01:54
Hej, hej! Dzisiaj mamy swoje forumowe święto. 31 stycznia 2005 r. powstał
Aquanet! Miałam w planie zorganizować wirtualną imprezę, ale niestety ... sad

Musimy zadowolić się tylko tym:

voila.pl/ctfq4/index.php?1
i nutkami miłej dla ucha piosenki: “Clean the aquarium”, o ile Patience
będzie miała czas zawiesić ją w wątku smile.

Miło tu na Aquaneciesmile Świętowanie przełożymy do następnego roku.

Pozdrawiam wszystkich rocznicowo big_grinbig_grinbig_grin

czarna_owca
Obserwuj wątek
    • abprall Re: Dziś Aquanet ma swoje święto! 31.01.06, 02:56
      no to zapraszam do walczyka....
      www.planet-vienna.com/Musik/Musikfiles/mp3/Praterleben_piano.mp3

--------------
      pieprzone cywile
    • patience Re: Dziś Aquanet ma swoje święto! 31.01.06, 03:01
      Zawszesmile

When the fish are floatin' upside down and grunge is coverin' the rocks,
      green algae coats the plastic glass and the water smells like a dirty sock
      You know it's finally time to clean your aquarium
      clean your aquarium
      aquarium
      a-q-u-a-r-i-u-m

www.audiocomedy.net/songs/downloads/cleantheaquarium.mp3
      • abprall Re: Dziś Aquanet ma swoje święto! 31.01.06, 03:11
        upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/2/28/Aquariumsimple.jpg

-----------------
        pieprzone cywile
      • kingfish Re: Dziś Aquanet ma swoje święto! 31.01.06, 03:18
        When fish are floating upside down it is time to clean the smelly beach
        www.pbase.com/osprey/image/44710350.jpg
        Green and brown algae is a killer my dear.
        • patience Re: Dziś Aquanet ma swoje święto! 31.01.06, 03:45
          kingfish napisała:

> When fish are floating upside down it is time to clean the smelly beach
          > www.pbase.com/osprey/image/44710350.jpg
          > Green and brown algae is a killer my dear.
          >

O!O!O!

img52.imageshack.us/img52/8084/cudo2xu.jpg
          • hymen Re: Dziś Aquanet ma swoje święto! 31.01.06, 08:31
            Wykorzystam to. wink))))

A święto z gatunku kontrowersyjnychsmile
          • pacyniarz Uprawiasz w doniczce jak podejrzewam? 31.01.06, 13:34
            Zresztą nie wyobrażam sobie nic innego u Ciebie, na parapecie, poza kotem rzecz jasna.
            • patience Re: Uprawiasz w doniczce jak podejrzewam? 31.01.06, 16:32
              Mam teraz dwa koty, jeden na tak zwanym tymczasowym. Ona sie nazywa Kluska, jest
              bardzo piekna, tak zwana szyldkretka. Cala w plamy czarno rude. Nie widzialam
              piekniejszego kota, ale ona ma swira kompletnego, bo sie panicznie boi innych
              kotow a ludzi tak przy okazji. Na wolnosci inne koty ja praly straszliwie i
              wolala isc do ludzi, mimo ze ich sie tez boi. W schronisku ja wysterylizowali,
              ale lezala w kacie klatki z zamknetymi oczami przez 2 tygodnie, tak sie tych
              kotow bala. Wzielam ja na przechowanie i przyzwyczajam do cywilizacji a komandos
              czyni starania zeby ja oblaskawic i odswirowac. Po doprowadzeniu do rownowagi
              psychicznej bedzie potrzebny nowy wlasciciel na stale. Sadze ze go znajdzie bez
              trudu bo jest wyjatkowo piekna, ale teraz sie jeszcze nie nadaje. Mieszka pod
              tapczanem i jej prawie w ogole nie widuje.

PS. PIENKNA UPRAWA, NIE?
              • abprall Re: Uprawiasz w doniczce jak podejrzewam? 31.01.06, 16:57
                moi przyjaciele mają przynajmniej od 2 lat psa . jest wspaniałym socjal-
                partnerem i wprowadza duzo zycia.
                Nawet transplantowani mogą wedle MHH trzymać swego psa.
                Kotów nietety nie.
                Widziałem kiedys pewną trasmisję , że koty mają w pyszczku bakterie które dla
                ludzi nie są za bardzo zdrowe , dlatego uważam , że według TX nie powinniśmy
                trzymać żadnych kotów.
                ponieważ koty przenosza chyba toxoplasmose , dlatego też cieżarne winni unikać
                kotów.

PS – szyldkretka to chyba z niem. Schildkroete - żółw
                • abprall Re: addendum do w/w postu 31.01.06, 17:02
                  Toksoplazmoza jest chorobą zakaźną, pasożytniczą wywołaną przez pierwotniaka
                  Toxoplasma gondii, który pasożytuje w komórkach organizmu człowieka i zwierząt.
                  Aby przejść pełen cykl rozwojowy pasożyt wymaga żywiciela pośredniego, i
                  ostatecznego.
                  Żywicielem pośrednim jest człowiek i zwierzęta domowe (z wyjątkiem kota).
                  Żywicielem ostatecznym jest kot. Jedynie w organiźmie kota może się dokonywać
                  rozmnażanie płciowe pasożyta. Kot nie choruje na toksoplazmozę, jest jedynie
                  nosicielem zarazka. W jego przewodzie pokarmowym drobnoustrój namnaża się ,nie
                  czyniąc mu szkody. W rezultacie rozmnażania płciowego powstają oocysty, które
                  wydalane są z kałem na zewnątrz, stanowiąc źródło zakażenia. Gdy zostaną
                  spożyte przez człowieka lub inne zwierzęta ( żywiciele pośredni ) wnikają do
                  komórek organizmu , namnażają się w nich, prowadząc do uszkodzenia tkanek i
                  reakcji zapalnej.

-----------
                  pieprzone cywile

• patience Re: Uprawiasz w doniczce jak podejrzewam? 31.01.06, 17:29
                  Bo ja wiem? Na choroby sa szczepienia i odrobaczanie. A co do towarzystwa, to co
                  kto woli. Koty maja serduszka malutkie, ale gorace. Ja mam wrazenie ze mam w
                  domu krasnoludka. Mnostwo zabawnych sytuacji, a poza tym widok oczu swiecacych z
                  szafki do butow wieczorowa pora jest niezapomniany heheh.
                  • abprall Re: Uprawiasz w doniczce jak podejrzewam? 31.01.06, 17:45
                    jako dziecko miałem wszystko jeżeli biega o kontakt z drobnymi zwierzetami
                    ( psy, koty , żółwie, zające) pózniej chomiki, myszy, żmije , i żwawo w urlopie
                    udawałem się do cioci na chłopskie podwórko ( w chlewiku, na sianie, w świeżo
                    skoszonej trawie, mleko świezo od krowy)....
                    oleo, d’amore...
                    -------
                    pieprzone cywile
                    • abprall Re: Uprawiasz w doniczce jak podejrzewam? 31.01.06, 17:56
                      oooo, zapomniał to ja o koniach na ląży...
                      wuj ćwiczył , opier'dalając mnie ,że za blisko stoję, bo konie młode były i
                      zachowywały się jak nieutemperowane dzikusy...

---------------
                      pieprzone cywile
              • ewa8a Re: Uprawiasz w doniczce jak podejrzewam? 31.01.06, 19:02
                patience napisała :

> Mam teraz dwa koty, jeden na tak zwanym tymczasowym

Podejrzewam, że stan nie jest tymczasowy. Kotka zmieni się, gdy nabierze
                zaufania, a Ty tak się przyzwyczaisz, że nie będziesz szukała dla niej domu.
                Mój stary kocur, który się przybłąkał ponad rok temu tez był przeraźliwie
                wystraszony i dziki. Wyciągaliśmy go na siłę zza kanapy, braliśmy na kolana
                przemocą, a później tak mu się to spodobało, że teraz nie da się ani przez
                chwilę siedzieć bez kota. Ale aklimatyzacja trwała jakieś pół roku.
                • patience Re: Uprawiasz w doniczce jak podejrzewam? 31.01.06, 21:55
                  Moze masz racje, zreszta chce miec dwa koty, bo wtedy moge ze spokojnym
                  sumieniem wyjechac na dzien czy nawet dwa i sie nie przejmuje. Ale bym wolala
                  tego piwnicznego mimo ze jest okropny brzydal, bo mi imponuje. Myslalam ze te
                  mrozy go zlamia i da sie podejsc, ale nie. Jedzenie wcina, ale podejsc blisko
                  nie pozwala. Jedyne co mi sie udalo to wytresowac sasiadow, juz wszyscy mu nosza
                  jedzenie. Nie daje rady zjesc wszystkiego i wybrzydza.
                  • owca_czarna Re: Uprawiasz w doniczce jak podejrzewam? 31.01.06, 22:21
                    patience napisała:

> Ale bym wolala tego piwnicznego

A masz trzy myszki? Jedną dla siebie do pracy i dwie dla kić smile

www.fun.from.hell.pl/2005-03-31/szczescie-kota.jpg
                    • patience Re: Uprawiasz w doniczce jak podejrzewam? 01.02.06, 05:34
                      Ooo jaki rajbig_grin
            • owca_czarna Re: Uprawiasz w doniczce jak podejrzewam? 31.01.06, 18:11
              pacyniarz napisał:

> Zresztą nie wyobrażam sobie nic innego u Ciebie, na parapecie, poza kotem rzecz
              > jasna.

Czekaj, czekaj Pacyniarzu, niech ja tylko znajdę to zdjęcie kota na parapecie wink

owca_czarna

• kingfish Re: Dziś Aquanet ma swoje święto! 31.01.06, 14:21
            A tylko takie male udalo sie wychodowac???
            • patience Re: Dziś Aquanet ma swoje święto! 31.01.06, 16:20
              kingfish napisała:
              > A tylko takie male udalo sie wychodowac???

Co tam, ze malutki, wazne, ze zywiutki.

PS. Ahhh Rybo jak siem cieszem!
    • pacyniarz A wybór Aquanetowicza roku? 31.01.06, 13:31
      W zeszłym roku zwyciężył, zresztą słusznie, ulubieniec wszystkich, wicerektor Józef Zawadzki - bieszczadzki tropiciel rabinów.
      W tym roku proponuję Ralla, bo pracowity jest własnie.
      smile
      • patience Re: A wybór Aquanetowicza roku? 31.01.06, 16:33
        YESSssss. Obstawiam kaprala, za jego Zaskakujacy Serwis Informacyjny.
        • pacyniarz No proszę - ciągle na posterunku. 31.01.06, 17:11
          Uczciwie zapracowuje na nominację.
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=35919891&a=35954987
          • owca_czarna Re: No proszę - ciągle na posterunku. 31.01.06, 17:58
            pacyniarz napisał:

> Uczciwie zapracowuje na nominację.
            > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=35919891&a=35954987

Ja też, ja też nominuję Abpralla, bo gdy pojdzie na kliff, to pustawo robi się
            na portalu i nie wiemy co w świecie piszczy big_grin.

owca_czarna
      • sz0k Re: A wybór Aquanetowicza roku? 01.02.06, 13:31
        Ja wybieram hasza. Podtrzymuje nieśmiertelną tradycję spamowania ala Józek (co
        prawda abprall rzeczywiście jest tu chyba lepszy, no i ma porównywalną z
        Zawadzkim liczbę pacyn) oraz wprowadził do użytku (głównie własnego)
        niezapomniane ____.
    • dokowski To nie święto, ale rocznica tragedii 31.01.06, 16:34
      To rocznica zniszczenia najlepszego forum GW - forum Aktualności.

Aquanet jest jednym z najgorszych forów GW.

Nie ma teraz żadnej namiastki Aktualności, dyskutanci rozeszli się po innych
      forach, nigdzie na GW nie ma już tak ciekawych dyskusji jakie były na
      Aktualnościach. Forum Wiadomości mające zastąpić Aktualności, to jedna wielka
      żenada.

A cały ten upadek GW zaczął się zaraz po odsunięciu się Michnika od rządów GW.
      • kingfish Re: To nie święto, ale rocznica tragedii 31.01.06, 16:37
        I zmiana nazwy do tego doprowadzila???
        • patience Rybo oderwij sie czasem od swojego drobiu 31.01.06, 21:26
          jest mi niewymownie przyjemnie ze cie widzesmile

PS. Mam pytanie, jak tam te mile futrzaki o okraglych, niewinnych oczkach
          bluszczacych ciekawoscia i inteligencja, ktore sie opiekuja twoim smietnikiem?
          Dalej jestes bez serca? Mialy nowy miot latem?
          • kingfish Re: Rybo oderwij sie czasem od swojego drobiu 01.02.06, 01:24
            Na wzajemsmile

Jesli piszesz o moich psach smile to niestety jednego jus nie mamsad
            Jesli o moich dzieciach to wszystko jest prawie a ok.
            Reszta toczy sie jak toczy. W pazdzierniku zmienilem pracesmile <== tak to
            usmiech.
            • patience Re: Rybo oderwij sie czasem od swojego drobiu 01.02.06, 02:48
              ehh bym zazielenila ale nie pamietam jak sie do ciebie dostac
              • kingfish Re: Rybo oderwij sie czasem od swojego drobiu 01.02.06, 03:00
                Ja nawet nie moge sie zazielenic. Video Card na moim kompie wusiadla i czekam
                na nowa. Na razie jestem na lap-tapie ale gadu gadu nawet na nim nie mam.
                • patience Re: Rybo oderwij sie czasem od swojego drobiu 01.02.06, 03:47
                  aaaa to poczekam cierpliwie albo nawet majla do ciebie jutro wysle?
                  Zajrzyj do skrzynki jutro kingfisha na portalu Wyborczej.
                  ><
                  • kingfish Re: Rybo oderwij sie czasem od swojego drobiu 01.02.06, 03:52
                    OKsmile
                    ><
      • patience Re: To nie święto, ale rocznica tragedii 31.01.06, 17:20
        No wiesz, niezupelnie sie z Toba zgadzam. Na Aktualnosciach byl spory ruch
        fikcyjny, to jest spady z Gazety Wyborczej. To samo, co na innych forach. Do
        tych spadow dopisuje sie kupa czytelnikow GW, tylko co to ma wspolnego z
        forumowaniem. A co do stanu umyslu pana Adama i innego naczalnictwa redakcji GW
        to sie nawet nie wypowiadam, ale cos mi sie wydaje, ze psucie sie Gazety
        Wyborczej jest pochodna ich wysoce niezrozumialej postawy politycznej w sprawie
        generalow stanu wojennego na przyklad oraz lustracji.
        • abprall Re: To nie święto, ale rocznica tragedii 31.01.06, 17:29
          stan wojenny był przyjazną ingerencją Boga w sprawy ludzi..
          jaruzel spisał się historycznie na medal...
          uratował dupy nadwislan od masakry....
          twierdzę , że przyszłe pokolenia utworzą IPN second one który rozliczy
          solidaruchów...

-------
          pieprzone cywile
          • patience Re: To nie święto, ale rocznica tragedii 31.01.06, 17:34
            A to na pewno, IPN second tez bedzie, bo nic w zyciu nie jest proste. A ruch
            Solidarnosci nalezy chyba do najwiekszych wydarzen spoleczno- politycznych w
            Europie po II wojnie swiatowej i jesty jakas lekcja. Na przyklad do tej pory
            nikt sie nawet nie zajaknal na powaznie na temat rozmaitych dyskusji ktore sie
            odbywaly w podziemiu w latach 1980-1989, a dotyczyly zarowno kwestii ustojowych
            jak i taktycznych. Na przyklad osobiscie do dzisiaj mysle, ze ta koncepcja
            panstwa podziemnego byla niedobra. Z roznych wzgledow, miedzy innymi dlatego, ze
            wytwarzala mnostwo zludzen oraz pretekstow do uprawiania dzialalnosci fikcyjnej.
      • owca_czarna Re: To nie święto, ale rocznica tragedii 31.01.06, 20:37
        dokowski napisał:

> To rocznica zniszczenia najlepszego forum GW - forum Aktualności.
        >
        > Aquanet jest jednym z najgorszych forów GW.
        >
        > Nie ma teraz żadnej namiastki Aktualności, dyskutanci rozeszli się po innych
        > forach, nigdzie na GW nie ma już tak ciekawych dyskusji jakie były na
        > Aktualnościach. Forum Wiadomości mające zastąpić Aktualności, to jedna wielka
        > żenada.
        >
        > A cały ten upadek GW zaczął się zaraz po odsunięciu się Michnika od rządów GW.
        >

Ależ większość starych bywalców na pewno tu zagląda i tylko się czai i czeka,
        aby przyłączyć się do dyskusji.

groszek.741.com/Konkurs/
        ale niestety nie wszyscy, bo międzyforumową zapaloną dyskutantkę lalę.laleczną
        skasowali, a wraz z nią i gini zginęła. A poza tym nie można być cały czas na
        topie, bo w końcu zabraknie paliwa. Panie Dokowski, pisz Pan, dużo pisz, a
        dyskutancji na pewno wrócą. Są fora, które po wielkim boomie zaliczyly krach i
        w ogóle się nie podniosły. Tak więc nie jest chyba źle, a nazwa? Cóż, jeśli
        chodzi o nazwę to tak jak i w realu wszystko "panta rei".

pozdrawiam

owca_czarna
    • abstrakt2003 Wznieśmy toast! 31.01.06, 20:42
      Oby istniał jak najdłużej!
      pclab.pl/zdjecia/aktualnosci/2003_12/szampan.jpg
      • owca_czarna Re: Wznieśmy toast! 31.01.06, 21:40
        abstrakt2003 napisał:

> Oby istniał jak najdłużej!
        > pclab.pl/zdjecia/aktualnosci/2003_12/szampan.jpg

smile) jasne.

pozdrawiam

owca_czarna
    • ben.huur Aquanet w stanie przedluzonego konania 01.02.06, 04:53
    • 123i321 Wydaje sie, ze to patience dobila FA 01.02.06, 19:10
      oglaszajac je jako forum spod gwiazdy Davida. W ten sposob wyeliminowala
      wiekszosc etniczna.
      • palnick Re: Wydaje sie, ze to patience dobila FA 01.02.06, 19:32
        123i321 napisał:

> oglaszajac je jako forum spod gwiazdy Davida. W ten sposob wyeliminowala
        > wiekszosc etniczna.
        ---------
        Jeżeli pochodzimy od Adama i Ewy a oni są odwzorowaniem Jahwe (boga Żydów)to
        właściwie wszyscy jesteśmy Żydami smile
        • 123i321 e tam, raczej jestemy murzynami lub malpami:-) 01.02.06, 20:18
          bo z afryki siem wywodzim. nie mniej flaga aquanetu, stworzona przez patience,
          jest wykluczajaca dla wiekszosci. moze o to chodzilo, tyle ze jest tu nudno i
          forum wyraznie zdycha.
          • hasz0 abprall ratuje jak może/n 01.02.06, 20:30
      • patience Dziekuje za uznanie 01.02.06, 23:38
        Na te okolicznosc poprawilam sygnaturke.
        • allegro.con.brio Re: Dziekuje za uznanie 01.02.06, 23:51
          Ale ustąpienie z nazwy F.Aktualności i zrobienie z niego niszowego forum Aquanet
          było błędem. Cenzura i tak pozostała.
          • owca_czarna Re: Dziekuje za uznanie 02.02.06, 01:41
            allegro.con.brio napisał:

> Ale ustąpienie z nazwy F.Aktualności i zrobienie z niego niszowego forum Aquane
            > t
            > było błędem. Cenzura i tak pozostała.

Cześć Allegro smile Ale cenzura tu nie ciacha tak, jak na innych forach.
            A co do innych spraw, to nie zabieram głosu, bo mnie tu nie było.

owca_czarna
            • drf PoZDRAWiaM WsZYsTKiCH AQUAnAUTOW!!!-) 02.02.06, 03:39
              drf wink

w 4 rocznice H2Onetu
          • xiazeluka O czym Ty piszesz, allegro? 02.02.06, 09:48
            Wszak towarzyszka Chelka nie raz oświadczała jasno, że wolność słowa owszem,
            ale tylko dla jej znajomych. Towarzyszka klika na kosze, ponieważ "faszystom"
            odmawia prawa swobodnego wypowiedzenia się.
            • hasz0 __________Oddaj co polskie nie będziesz faszystą/n 02.02.06, 10:03
              • xiazeluka Nie oddam /nt 02.02.06, 10:41
            • allegro.con.brio Re: O czym Ty piszesz, allegro? 02.02.06, 22:01
              xiazeluka napisała:

> Towarzyszka klika na kosze, ponieważ "faszystom"
              > odmawia prawa swobodnego wypowiedzenia się.

Taka moda. W TV mówią że faszyzm się odradza, że Rydzyk. A kobiety lubią być
              trendy i to niekoniecznie tylko w kwestiach typu broszka plus garsonka.

A poważnie, to po tym wszystkim forum podupada. Nie mówię że nie ma ciekawych
              dyskusji, ale brak jest nowych forumowiczów, a starzy się wykruszają. No i w
              kwestii cenzury niewiele się zmieniło (kosze zostały, posty znikają).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka