sloggi 21.11.02, 10:39 Czy ktoś może mi wytłumaczyć dlaczego są przeciwni transfuzjom krwi i osocza? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: siedem Re: Pytanie na temat Świadów Jehowy IP: 213.216.66.* 21.11.02, 10:44 sloggi napisał: > Czy ktoś może mi wytłumaczyć dlaczego są przeciwni transfuzjom krwi i osocza? > "i w paryżu nie zrobisz z owsa konwensów" pan_pierdołek ponieważ krew zawiera duszę. 5040 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ¥ Re: Pytanie na temat Świadów Jehowy IP: mosslar:* / *.radom.net 21.11.02, 10:48 Gość portalu: siedem napisał(a): > ponieważ krew zawiera duszę. Chodzi o zabezpieczenie sie na wypadek zmartwychwstania. Co bedzie jezeli ktos zmartwychwstanie z cudza nereka, noga czy krwia? Balagan. Odpowiedz Link Zgłoś
sloggi Re: Pytanie na temat Świadów Jehowy 21.11.02, 10:50 Ważne, że będzie wogóle kompletny )) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babariba Re: Pytanie na temat Świadów Jehowy IP: *.sokolka.sdi.tpnet.pl 21.11.02, 10:54 sloggi napisał: > Ważne, że będzie wogóle kompletny )) ****************************************** A ten, co mu wyjmą (np nerkę)??? pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
jaceq Re: Pytanie na temat Świadów Jehowy 21.11.02, 21:27 Gość portalu: ? napisał(a): > Chodzi o zabezpieczenie sie na wypadek zmartwychwstania. > Co bedzie jezeli ktos zmartwychwstanie z cudza nereka, noga czy krwia? > Balagan. Nie będzie bałaganu. Zwrócą komu trzeba. Nie ma obawy o zjedzenie np. wątroby z cebulką. Przecież nawet tygryski odżywiać się będą owsem. Ja mam dwa pytania: 1. Czy będzie marihuana? 2. Czy wolno będzie zabijać drożdże, pędząc bimber. Jeśli oba warunki będą spełnione, to mogę się zapisać do tego raju ŚJ. Na obrazkach było całkiem miło. Laski niczego. Nawt przejdę na wegetarianizm (z wyj. flaków: nie zrezygnuję!) i rybkę (od czasu - do czasu tylko). Odpowiedz Link Zgłoś
sloggi Re: Pytanie na temat Świadów Jehowy 21.11.02, 10:48 Jak to - przecież "jaźń" podobno jest osadzona w "ciałku modzelowatym". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siedem Re: Pytanie na temat Świadów Jehowy IP: 213.216.66.* 21.11.02, 10:51 sloggi napisał: > Jak to - przecież "jaźń" podobno jest osadzona w "ciałku modzelowatym". tak twierdza pedały, lewactwo, "prawdziwi prawicowcy", marksiści, ewolucjonisci, twardo stąpajacy po ziemi, realisci, etc 5040 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Galba Chyba dlatego, że dziwnie interpretują... IP: 213.17.161.* 21.11.02, 10:54 sloggi napisał: > Czy ktoś może mi wytłumaczyć dlaczego są przeciwni transfuzjom krwi i osocza? ... następujące wersy Biblii: Nie wolno wam tylko jeść mięsa z krwią życia. (Ks.Rodzaju 9:4) To jest ustawa wieczysta na wszystkie czasy i na wszystkie pokolenia, we wszystkich waszych siedzibach. Ani tłuszczu, ani krwi jeść nie będziecie! (Ks.Kapłańska 3:17) Gdziekolwiek będziecie mieszkać, nie wolno wam spożywać żadnej krwi: ani krwi ptaków, ani krwi bydląt. (Ks.Kapłańska 7:26) Tylko od krwi będziesz się wstrzymywał, wylejesz ją jak wodę na ziemię. (Ks.Powt.Prawa 12:16) Ale się wystrzegaj spożywania krwi, bo we krwi jest życie, i nie będziesz spożywał życia razem z ciałem. (Ks.Powt.Prawa 12:23) itd. G. Odpowiedz Link Zgłoś
sloggi Re: Chyba dlatego, że dziwnie interpretują... 21.11.02, 15:04 Czyli kaszanki i czarnego salcesonu nie jedzą. Odpowiedz Link Zgłoś
bykk Re: do Slogiego 21.11.02, 15:12 Witaj Sloggi! Dobre pytanie,sam jestem ciekaw. U mnie po osiedlu systematycznie chodzą i szukają,zapytam ich o to, może powiedzą? pozdrawiam hej! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bolek Co ty glupi?... IP: *.nhq.hrdc-drhc.gc.ca 21.11.02, 18:37 Nie pytaj bo ci z chaty nie wyjda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czyzunia Re: Co ty glupi?... IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 21.11.02, 18:43 jest to jedno z nieklicznych wyznan, ktore scisle trzyma sie biblii. calkiem inaczej niż kościółkat. ktory z tzw slowa bożego bierze tylko to co mu wygodne.pa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bolek Re: Co ty glupi?... IP: *.nhq.hrdc-drhc.gc.ca 21.11.02, 18:54 Gość portalu: czyzunia napisał(a): > jest to jedno z nieklicznych wyznan, ktore scisle trzyma sie biblii. > calkiem inaczej niż kościółkat. ktory z tzw slowa bożego bierze tylko to co > mu wygodne.pa Sa i jehowi co tez robia co im jest wygodne, niech im tylko strach w dupe zajzy. Odpowiedz Link Zgłoś
bykk Re: Co ty glupi?...do Sloggi-ego:) 21.11.02, 18:54 Sorry Sloggi,ale Bolek ma rację,zapędziłem się. Nie będę pytał,Bolek mi przypomniał,jak zadasz pytanie,to potrafią pół dnia gadać,gadać,gadać,niczym Kołodko w sejmie,hehehe! hej! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Blong dokladnie IP: *.zabkowska.sdi.tpnet.pl 21.11.02, 18:48 Galba przytoczyl wyjasnienie i to oczywiscie odnosi sie i do jedzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dorota Re: Pytanie na temat Świadów Jehowy IP: *.csk.pl / *.csk.pl 21.11.02, 18:48 jesli wchodzi w gre zycie dziecka, to transfuzja czasem jest konieczna i nie powinno sie brac nic wowczas pod uwage Odpowiedz Link Zgłoś