Dodaj do ulubionych

Haszu, no zobacz, tu też zginął człowiek

18.02.06, 16:15
Gdańscy stoczniowcy po latach milczenia zdradzają tajemnice wielkiej kwesty, którą o. Tadeusz Rydzyk przeprowadził "na ratowanie kolebki "Solidarności". Zebrał - według różnych źródeł - od kilkudziesięciu milionów złotych do ponad 100 mln dolarów.

Dokładnej kwoty nie zna nikt spoza kierownictwa Radia Maryja. Jedyny człowiek, który był blisko jej poznania, zginął w wypadku.

serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34308,3170862.html
Obserwuj wątek
    • andrzejg Tak przy okazji jeszcze o lustracji 18.02.06, 16:21
      Art. 25. 1. CBA przy wykonywaniu swoich zadań może korzystać z pomocy osób niebędących funkcjonariuszami CBA. Zabronione jest, z zastrzeżeniem ust. 2, ujawnianie danych o osobie udzielającej CBA pomocy przy wykonywaniu czynności operacyjno-rozpoznawczych.

2. Ujawnienie danych o osobie, o której mowa w ust. 1, może nastąpić jedynie w przypadkach określonych w art. 27.

3. Za udzielenie pomocy osobom, o których mowa w ust. 1, może być przyznane wynagrodzenie wypłacane z funduszu operacyjnego.

orka.sejm.gov.pl/proc5.nsf/projekty/275_p.htm

Następni kandydaci do lustracji za ileś tam lat

A.
    • andrzejg a co Ty na to? 18.02.06, 16:39
      serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34308,3170578.html
      Ścigała opozycję, pracuje u Ziobro

Krystyna Bartnik, prokurator ze zwalczającego opozycję osławionego "zespołu prok. Bardonowej", negatywnie zweryfikowana w 1990 r., została awansowana przez nową ekipę do Ministerstwa Sprawiedliwości.

- Pamiętam ją doskonale - opowiada Wacław Holewiński, dawny współpracownik KOR-u

Mając trochę więcej czasu przeglądnęłem gazeę i fora i cóż to widzę
      Sprawa rozwija się w prawidłowym kierunku.Rozumiem,że Pani Bartnik
      zwalczała własciwa opozycję rządów PRLu.Nic nie roniących nie ruszała.

A.
      • dachs Re: a co Ty na to? 18.02.06, 17:10
        Ja myślę że panom Kaczyńskim bardzo potrzebni są fachowcy...
        od zwalczania opozycji. smile
    • andrzejg Jeszcze o spostrzeżeniu Abstrakta 19.02.06, 18:21
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=37104976
      i komentarzu travel-wawa

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=37104976
      Teraz przypomnij sobie hasła PiS do tyczące solidaryzmu i obecną nagonkę
      na inaczej myslących.Kto się nie zgadza, musi miec coś na sumieniu.

A.

• rycho7 jedna z cech haszyzmu 19.02.06, 19:11
        andrzejg napisał:

> Kto się nie zgadza, musi miec coś na sumieniu.

Hasz taka zasade stosowal od zawsze. A nazywanie tego haszyzmem nazywal obraza i
        chamstwem. Ja tam wole aby byle kto nazywal mnie chamem niz haszysta.

A na sumieniu mam godzenie w demokarcje (ludowa, aktuanie przezwana solidarna
        czyli drobiarska). W bezprzemiotnikowa nie godzilem ale kto by sie wglebial w
        szczegoly.
        • andrzejg Re: jedna z cech haszyzmu 19.02.06, 20:27
          rycho7 napisał:
          >
          > A na sumieniu mam godzenie w demokarcje (ludowa, aktuanie przezwana solidarna
          > czyli drobiarska). W bezprzemiotnikowa nie godzilem ale kto by sie wglebial w
          > szczegoly.

no to jesteś wrogiem i byc może zaliczasz się do 'łze elity'

A.
        • szach0 Ponieważ jestem 4 mln razy głupszy od PiQ-a i 19.02.06, 20:41
          "uzasadnianie dogmatow nie miesci mi sie w sferze "uzasadniania" - bo "opieram
          sie na przynaleznosci do sfory" ...i juz dawno temu przeprowadzając "dowod swej
          nieomylnosci, rozsmieszyłem forumowiczow swym IQ" a poza tym jestem "z innego
          swiata oraz chce terrorem przywrocic Was swemu swiatowi" -
          nie bedę Wam nic "pięrdolił" - ("użyłem słowa ze zrozumiałego dla Was języka",
          którego to nota bene nigdy tu jeszce nie użyłem!)
          • hasz0 Ziobro nie wychodzi z telewizora zamiast gonić prz 20.02.06, 10:38
            estępców i w dodatku ośmiela się krytykować niezależność sądu, który broni
            przecież należnej bezkarności inwestorów!

Marcinkiewicz zamiast likwidować bezrobocie i budować 3 mln mieszkań
            buduje sobie popularność w sondażach!

A Jarosław Kaczyński obraża łże-elity, które zaprzeczają istnieniu czworokata:
            mafia - uwłaszczona nomenklatura
            - służby specjalne - część skorumpowanych mediów i śmie wypominać analogię
            puczu sejmowego z obaleniem rządu Olszewskiego!

Gosiecki atakuje instytucje społeczeństwa obywatelskiego w korporacjach
            familijnych prawników, broniących helsinskich ludzkich praw przestępców
            nie przejawiając nawet dostatecznej estymy dla tytułów profesorskich
            a prezydent nie jest prezydentem wszystkich Polaków
            - którzy nie są Sprawiedliwi i Prawi.
            Zyta - co ona robi u Prawych i Sprawiedliwych? - zamiast dbać o inwestorów
            obniża koszta pracy! Zgroza!

Mało tego ośmielają się sprzeciwić LICHWIE, dzięki której za pożyczenie 1000 zł
            kobiecinie mozna będzie już odebrać jej mieszkania!

Zamach na DEMOKRACJĘ! Koniec wolności!

Dyktatura komunistyczna wraca!
            • hasz0 Czy w USA, Niemczech, Francji pielegniarka za 1000 20.02.06, 10:56
              zł pożyczki na chleb na lichwiarski procent straciłaby swoje mieszkanie?

W Niemczech maksymalne dopuszczalne oprocentowanie nie może przekraczać
              dwukrotności odsetek rynkowych. Powyżej tego zaczyna się lichwa, a dopuszczenie
              się tego przestępstwa karane jest grzywną 100 tys. euro lub pozbawieniem
              wolności do trzech lat. We Francji odsetki nie mogą przekraczać średniej z
              ostatniego kwartału o więcej niż jedną trzecią. W Stanach Zjednoczonych też nie
              ma pod tym względem wolnej amerykanki. W Georgii np. za lichwiarskie uznawane
              są te odsetki, które przekraczają 16 proc. Na Hawajach powyżej 12 proc. W
              stanie Kansas powyżej 18 proc. W Nowym Jorku powyżej 16 proc.
              • hasz0 __Ile setek trupów potrzeba żeby pojąć iż wolność 20.02.06, 11:06
                słowa w mediach nie usprawiedliwia dowolnej prowokacji?
                I że można skrytykować za to każde wolne media?

Jesli 4 mln razy madrzejszy ode mnie - nie może tego pojąć
                bo taka krytyka to cenzura - to wyliczmy:

100* 4mln = 400.000.000 trupów - i może dopiero zrozumie...

Największa znana liczba ofiar pewnego przekonania
                jest 4 razy MNIEJSZA!

No i juz wiem skąd się wzięła liczba 4 przy ilorazach madrzejszych od głupszych!

• rycho7 Re: __Ile setek trupów potrzeba żeby pojąć iż wol 20.02.06, 11:49
                  hasz0 napisał:

> słowa w mediach nie usprawiedliwia dowolnej prowokacji?

Tak na stosach spalono juz dosc ludzi nieodpowiednio pamietajacych niewygodne
                  dla Watykanu. Po tej korekcie zbiorowej pamieci innym od korekt wara.

Religianci wszystkich wyznan laczcie sie. Niech knebel nasz plynie ponad tlumy.
                • piq Haszu, napiszę jednak do ciebie 20.02.06, 18:34
                  Wypisz wprost swoje stanowisko na temat swobody wypowiedzi. Czy jesteś za
                  ograniczeniem administracyjno-ustawowym swobody wypowiedzi, z powodu
                  ewentualnych szkód czy treści obraźliwych, czy też zgadzasz się z tezą, że
                  wolność wypowiedzi jest najwyższym dobrem, a obrażeni, urażeni lub poszkodowani
                  mogą dochodzić swoich praw przed sądem.
                  Jeżeli jesteś za ograniczeniem administracyjno-ustawowym swobody wypowiedzi, z
                  powodu ewentualnych szkód czy treści obraźliwych, to napisz, jak to widzisz,
                  czyli podaj metody, kryteria i sankcje.
                  To są proste rzeczy i o to pytałem.

Pisałem już, że skrytykować media można i należy, jeśli kogoś oburzają.
                  Natomiast moim zdaniem nie wolno ograniczać czyjegokolwiek prawa do swobody
                  wyrażenia oglądu za pomocą srodków administracyjno-ustawowych.

To dla wyjaśnienia i podsumowania.
            • rycho7 drobiowa manipulacja 20.02.06, 11:55
              hasz0 napisał:

> Mało tego ośmielają się sprzeciwić LICHWIE, dzięki której za pożyczenie 1000 zł
              > kobiecinie mozna będzie już odebrać jej mieszkania!

Z twojego tekstu wynikala, ze kobiecina posiadala mieszkania lecz na chleb
              wolala pieniadze pozyczyc. Mozna sie domyslec, ze pozyczala z zamiarem
              nieoddania bo narosly odsetki. W normalnym kraju za takie przestepstwo ludzie
              traca swoj kapital kamienicznikow.

Jezeli wlascicielka jednego mieszkania nie miala na chleb to mogla mieszkanie
              sprzedac lub zamienic na mniejsze.

Natomiast jezeli kobiecina mieszkanie wynajmowala to po co oszukujesz
              forumowiczow? Masz taki nawyk gloszenia "Prawdy objawionej"?
              • hasz0 ____________________________Poste packa manipulacja 20.02.06, 13:27
                Tak na stosach spalono juz dosc ludzi nieodpowiednio pamietajacych niewygodne
                dla Watykanu. Po tej korekcie zbiorowej pamieci innym od korekt wara.
                Religianci wszystkich wyznan laczcie sie. Niech knebel nasz plynie ponad tlumy.
                W normalnym kraju za takie przestepstwo ludzie traca swoj kapital kamienicznikow

#:
                Inkwizycja postępacka Irwinga na 10 lat zamiast na stos?
                Niemcy też akceptują lichwę z 200 € -> 30.000 € w kilka lat?

• rycho7 uprzejmie donosze 20.02.06, 13:36
                  hasz0 napisał:

> Inkwizycja postępacka Irwinga na 10 lat zamiast na stos?

Twarde prawo ale prawo. Nie podejmuje sie wytlumaczyc to drobiowi.

> Niemcy też akceptują lichwę z 200 € -> 30.000 € w kilka lat?

Nawet Merkel rozumie zasady regulacji walutowych. Sama pojechala dogladac
                  mordowanie pandemicznego drobiu. Nie sadze aby nawet marzyla o takich
                  przyjemnosciach w Polsce.

Moja odpowiedz musialaby skladac sie conajmniej z 15 elementow. Nie zaslugujesz
                  Haszu na taki wysilek z mej strony. Moge wiec zastepczo przyznac Ci racje.
                  Niemcy nie potrzebuja lichwy i jej nie maja, takze prawnie.
                  • hasz0 ____________________chyba wstawie te dane do wzoru 20.02.06, 13:56
                    forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=36273460&a=37151092
            • andrzejg 'kłapiesz dziobem' o lichwie, najpierw przeczytaj 20.02.06, 14:06
              hasz0 napisał:

> Mało tego ośmielają się sprzeciwić LICHWIE, dzięki której za pożyczenie 1000
              > zł kobiecinie mozna będzie już odebrać jej mieszkania!
              >

www.pb.pl/content.aspx?sid=7355&guid=C9F4F32F-C1ED-4BF0-9876-E60241289812
              Z analiz Krajowego Rejestru Długów (KRD) wynika, że wejście w życie tzw. ustawy antylichwiarskiej nie spowoduje, iż faktyczne oprocentowanie kredytów spadnie, bo zostanie ono ukryte w rozmaitych opłatach dodatkowych - poinformował w poniedziałkowym komunikacie przesłanym PAP rzecznik prasowy KRD Andrzej Kulik.

Dodał, że "stracą na tym tylko konsumenci, bo trudniej będzie się zorientować, ile tak naprawdę pożyczka kosztuje".

.
              .
              .
              "Mniej zamożni mogą przez ustawę stracić, bo zamiast do banku trafią po pieniądze do szarej strefy, gdzie nie będą chronieni przez prawo. Wszystkim pożyczkobiorcom za to będzie znacznie trudniej zorientować się, ile naprawdę pożyczka będzie ich kosztować" - uważają eksperci KRD.

_________________________________________________________________________

No i co obrońco staruszek i ucisnionych?
              Zrobisz im koło pióra...

A.
              • andrzejg czy może Krajowy Rejestr Długów zaliczysz 20.02.06, 14:07
                do lichwiarzy , którym stara ustawa jak najbardziej pasuje?

Głupota kaczyzmu nie zna granic

A.
              • andrzejg jeszcze jeden wazny fragment 20.02.06, 14:14
                'Najczęstszą przyczyną popadania w pętlę zadłużenia są zdarzenia losowe, których ani bank, ani kredytobiorca nie mógł przewidzieć zaciągając pożyczkę (...) W przypadku tej grupy osób konieczne jest zabezpieczenie, ale w postaci ustawy o upadłości konsumenckiej, której ciągle nie ma, a nie ustawy antylichwiarskiej" - podkreśla Łącki.'

no co PiSiaczki robią w tym kierunku?

A.
              • rycho7 diabel spi w szczegolach 20.02.06, 14:15
                andrzejg napisał:

> No i co obrońco staruszek i ucisnionych?
                > Zrobisz im koło pióra...

Haszku chcial mnie podjudzic abym napisal o Niemczech. Jstota problemu jest
                zrobic tak aby lichwiarze nie byli potrzebni. Ale tego drob nie zrozumie.
                • haszszachmat Re: diabel spi w szczegolach 21.02.06, 08:49
                  forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=37194699
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka