jajacek 11.10.01, 12:53 Odwalcie sie od Poolskich Zydow!!! Sa takimi POlakami jak i my Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: borsuk Re: Kazdy Polski Zyd jest POLAKIEM !!! IP: *.dip.t-dialin.net 11.10.01, 13:01 jajacku, mozesz krzyczec az do ochrypniecia i tak Ci niektorzy nie uwierza. Ale bede krzyczal razem z Toba: Odwalcie sie od Poolskich Zydow!!! Sa takimi Polakami jak i wyyyyy. borsuk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vist __ Kazdy_ żydowski__ Polak_ jest_ Żydem_ !!! IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 11.10.01, 13:08 > Odwalcie sie od Poolskich Zydow!!! > Sa takimi Polakami jak i wyyyyy. Odwalcie się od żydowskich Polaków !!! Są takimi samymi Żydami jak Wy ? O.K.? Tzn. symetrycznie ? pzdr V._/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: # Re: __ Kazdy_ żydowski__ Polak_ jest_ Żydem_ !!! IP: *.wroclaw.tpnet.pl 11.10.01, 13:19 No to dlaczego nie podlegaja krytyce - jak inni np.Cyganie, bo sie zaraz uruchamia niezawodny orez ASENTYMIZMU o pardon antycos tam. Mam doswiadczenie, jak reagowali obaj panowie na moje zarzuty o zatarcie sladow przez Zyda Polaka Kieresa, powolujacego do ekshumacji archeologow (sic!) a nie bieglych medycyny sadowej, specow od balistyki i pozarnictwa ? Czy warto ciagle podsycac falszywe wrazenie o antysemityzmie dla business holocaustu ? Wiem z polrocznego doswiadczenia, ze nie uderzycie sie w swoje piersi tylko jak Zyd prezydent w cudze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vist Re: __ Kazdy_ żydłowski__ Pod_ jest_ Żylakiem_ !!! IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 11.10.01, 13:28 O.K. Jeśli nie, proszę o poprawki V._/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vist Re: __ Kazdy_ pożylski__ Żolak_ jest_ Pydem_ !!! IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 11.10.01, 13:30 O.K. ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stoik Odwyk IP: *.math.uni.lodz.pl 11.10.01, 14:02 Drogi Viście, ja już myślałem, że postanowiłeś się odzwyczaić od żydopolakofiliofobii, a Ty znów wracasz do starego nałogu - Pozdrawiam Ciągle trzymający się z dala, też z trudem, ale stoickim Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vist __ Odwyk___Wykod__ IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 11.10.01, 15:04 Gość portalu: Stoik napisał(a): > Drogi Viście, ja już myślałem, że postanowiłeś się odzwyczaić od > żydopolakofiliofobii, a Ty znów wracasz do starego nałogu - > Pozdrawiam > Ciągle trzymający się z dala, też z trudem, ale stoickim Szanowny Stoiku ! Filiopodowskafobia nie mija bez śladu, każdy post, każda uwaga może ponownie sprzyjać geberowaniu Żylaków podowskich ... Twój trud zostanie nagrodzony ))) pzdr V._/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bykk Re: do Jajacka IP: *.chello.pl 11.10.01, 13:31 Jajacku,co Cię tak wzieło na zwierzenia w południe? Czyżby ktoś był napastliwy? Przecież ten kto rozumie,nie musisz mu tłumaczyć,a kto nie rozumie,to i tak na nic Twój krzyk! Ps. ostatnio jest krytykowany "kwas",czy o to chodzi? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: borsuk Re: __ Kazdy_ żydowski__ Polak_ jest_ Żydem_ !!! IP: *.dip.t-dialin.net 11.10.01, 13:44 Ah #-e #-e, wg, Ciebie moj drogi mozna regulowac zegarek. Jezeli gdzies pojawi sie w tytule slowo Zyd pojawisz sie i Ty, jak amen w pacierzu (moze jak diabel z pudelka?). Jak reagowal jajacek nie wiem, ale ja napewno mialem zastrzezenia do, tak czesto uprawianego przez Ciebie, obwiniania wszystkich Zydow, za czyny ich konkretnych rodakow. Moge sobie zadac trudu i wyszukac swoj post, w ktorym pisalem o zydowskich skinach i porzestepcach wlamujacych sie do Karmelu. Ale dzentelmen forumowy nie zadaje sobie trudu czytania, jak jest pare linijek wiecej tekstu. Napisalem do Ciebie pare postow, konkretnych, rzeczowych, niektore byly nawet przyjazne, bo i niemam powodu do wrogosci wobec Ciebie. Nie doczekalem sie odpowiedzi. Za dlugie byly moze? Jezeli wetkne gdzies mala szpilke (np. zes bolszewik), na ktora kazdy by dowcipem odpowiedzial, to lamentujesz i przytaczasz pol zyciorysu. Mam do Ciebie prosbe, czytaj dokladnie i zastanow sie co poprzednik chcial przez to powiedziec, zanim cos napiszesz. I przestan reagowac na slowo Zyd jak pies Pawlowa na miske. O cholera! znowu cos o psie. No teraz mi sie dostanie. pozdrawiam Cie. Naprawde. borsuk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Egon Re: __ Kazdy_ żydowski__ Polak_ jest_ Żydem_ !!! IP: *.proxy.aol.com 13.10.01, 00:22 Gość portalu: Vist napisał(a): > > Odwalcie sie od Poolskich Zydow!!! > > Sa takimi Polakami jak i wyyyyy. > > > Odwalcie się od żydowskich Polaków !!! > Są takimi samymi Żydami jak Wy ? > > > O.K.? > > Tzn. symetrycznie ? > > > pzdr > > V._/ Dlaczego ,Vist,twoja czaszka jest NIESYMETRYCZNA? Dlaczego,Vist,nosisz peruke,aby pewne braki glowy swojej przymaskowac? Dlaczego,Vist,mamusia twoja Arabowi sie oddala? Dlaczego,Vist,ty z tego zwiazku na Swiat przyszedles? Dlaczego,Vist,dlaczego? WYTLUMACZ TO WSZYSTKIM. Odpowiedz Link Zgłoś
civic_vtec Re: Kazdy Polski Zyd jest POLAKIEM !!! 11.10.01, 14:06 Goście portalu: jajacek i borsuk napisali(y): > Odwalcie sie od Poolskich Zydow!!! > Sa takimi Polakami jak i wyyyyy. Prosze nie generalizowac! Moge sie podpisac pod ogolnym stwierdzeniem, ze wsrod wszystkich Polakow sa ludzie dobrzy i zli - niezaleznie od pochodzenia - i wszyscy jestesmy rozni. Porownywac mozna tylko konkretnych ludzi i ich zachowania. Pozdrawiam krzykaczy vtec Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: borsuk Re: Kazdy Polski Zyd jest POLAKIEM !!! IP: *.dip.t-dialin.net 11.10.01, 15:24 Drogi civicu, przeciez nie generalizujemy. Nie krzyczymy, ze sa dobrymi, albo zlymi. Sa <<takimi samymi>>, raz dobrymi, raz zlymi. Wlasnie jak zwyczajni Polacy. Mozesz pytac, czy warto krzyczec. Odpowiem nie wiem? powoli sam watpie. Mozesz spytac, dlaczego teraz. odpowiem, a kiedy? I dodam, ze wlasnie wrocilem ze "swiata" i natknalem sie na krzyk jajacka. Moze bym go ominal, ale po drodze jeszcze zahaczylem o "kraj". Piszesz:<<Porownywac mozna tylko konkretnych ludzi i ich zachowania.>> Tego wlasnie zdania oczekuje od #-a. Obiecuje mu za to skrzynke dobrego bawarskiego piwa. A moze to przekupstwo? przepraszam borsuk Odpowiedz Link Zgłoś
civic_vtec Re: Kazdy Polski Zyd jest POLAKIEM !!! - do Borsuka 11.10.01, 15:41 Gość portalu: borsuk napisał(a): > Mozesz pytac, czy warto krzyczec. Odpowiem nie wiem? powoli sam watpie. > Mozesz spytac, dlaczego teraz. odpowiem, a kiedy? Czy warto? A czy trzeba? Czy ta forma wypowiedzi jest skuteczna? A kiedy? Zawsze - bo to jest prawda, jedna z tych najprostszych > przepraszam Za co, na Boga? I przepijam do Ciebie dojlidzkim porterem - w Polsce moje ulubione. vtec Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Perła Re: Nie każdy polak MĄDRY jest IP: *.lublin.cvx.ppp.tpnet.pl 11.10.01, 15:28 jajacek napisał(a): > Odwalcie sie od Poolskich Zydow!!! > Sa takimi POlakami jak i my A o co Ci idzie tak w ogóle i w szczególe? Do kogo to wołanie w puszczy jest? Nikt tutaj nie KRZYCZY, że 2+2=4. Czyżby kolejny przypadek opętania filosemickiego tu był? Perła ps. A tak poważnie to: zakładanie takich wątków dokładnie takie samo jak HANSA działanie jest. HANS KRZYCZY: "Polacy czy wy macie jaja? kiedy wezmiecie waszych zydow za jaja" (pisownia orginalna). Twój wątek taki sam efekt da. Tylko w drugą stronę. O to ci chodzi, prawda? Już był spokój z Żydami na forum a tu zawsze któryś wsykoczyć musi. Szlag by trafił. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Perła Re: Nie każdy Polak MĄDRY jest IP: *.lublin.cvx.ppp.tpnet.pl 11.10.01, 15:30 Gość portalu: Perła napisał(a): > jajacek napisał(a): > > > Odwalcie sie od Poolskich Zydow!!! > > Sa takimi POlakami jak i my > > A o co Ci idzie tak w ogóle i w szczególe? Do kogo to wołanie w puszczy jest? > Nikt tutaj nie KRZYCZY, że 2+2=4. Czyżby kolejny przypadek opętania > filosemickiego tu był? > Perła > > ps. A tak poważnie to: zakładanie takich wątków dokładnie takie samo jak HANSA > działanie jest. HANS KRZYCZY: "Polacy czy wy macie jaja? kiedy wezmiecie waszy > ch > zydow za jaja" (pisownia orginalna). Twój wątek taki sam efekt da. Tylko w drug > ą > stronę. O to ci chodzi, prawda? Już był spokój z Żydami na forum a tu zawsze > któryś wsykoczyć musi. Szlag by trafił. > Oho, napisałem Polak w tytule z małej litery, a przecież sam Polak jest. Odpowiedz Link Zgłoś
civic_vtec Re: MĄDRY perła po szkodzie jest ;-) 11.10.01, 15:46 masz racje, prawd podstawowych sie nie udowadnia, one sa. Tyle, ze niektorym jest wygodniej wiedziec, ze 2+2=wedle uznania. A ja wowczas patrze na czyja to korzysc a komu szkodzi. Pozdrawiam vtec Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stoik 2+2 IP: 10.0.207.* / 212.191.188.* 11.10.01, 16:17 civic_vtec napisał(a): > masz racje, prawd podstawowych sie nie udowadnia, one sa. Tyle, ze > niektorym jest wygodniej wiedziec, ze 2+2=wedle uznania. A ja wowczas patrze na > czyja to korzysc a komu szkodzi. Dokładniej, 2+2 to na ogół 4, ale bywa też 0 lub 1 (ukłon w stronę Hiacynta) - Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: # Re: Nie każdy Polak MĄDRY jest IP: *.wroclaw.tpnet.pl 11.10.01, 16:00 > Gość portalu: Perła napisała ): > > jajacek napisał : \ HANS KRZYCZY: "Polacy czy wy macie jaja? Już był spokój z Żydami na forum a tu zawsze któryś wsykoczyć musi. Szlag by trafił. > > Oho, napisałem Polak w tytule z małej litery, a przecież sam Polak jest. itd.. Widzisz Borsuk ! Minelo troche czasu jak Cie przeprosilem. Pewnie nie znalazles watku. Ja juz nie panuje nad wszystkimi i chaos uprzytomnil mi ze to poczatek konca. Dlatego chce odejsc ( nie, nie ... tylko z Forum). To jeszcze raz Cie przepraszam, ze sie nie zachowalem honorowo... i dziekuje, za wytkniecie nastepnego uczulenia - jedno wytknela mi Jolka. Czlowiek na starosc wpada w stereotypy myslowe by nadrobic ubytek synapsow i neuronow. Wybacz - obiecuje jak Jolce: moze sie poprawie. Pocieszam sie tylko , ze slabe bodzce uaktywniaja pewne obszary masy gabczastej w garze efektywnie i szybko - a dla mnie to juz cos. Traciles tez slaba strune %- wo # -owa. Wiedziales dobrze, ze Polak katolik ma obowiazek przebaczyc przed zbawieniem - inaczej nie wyobrazam sobie, zebys tak ryzykowal z # -em w 4 oczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: borsuk do #-a IP: *.dip.t-dialin.net 11.10.01, 16:10 Drogi #-e, czesto bywa, ze ludzie, ktorzy nie tak odlegle od siebie mysla, jakos sie rozmijaja. Ciesze sie ze odpowiedziales. Zeby juz tego watku nie windowac nasza korespondencja (Perla ma troche racji, nie calkiem, ale troche) zapraszam Cie do Manifestu Dobrej Woli.Tam jest idealne miejsce do spokojnej pogawedki. Narazie musza troche popracowac. Do wieczora borsuk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Scan Re: Perła - taliban IP: *.home.net.pl 11.10.01, 15:40 Kilka dni temu wzywałeś Hansa żeby wrócił. Konsekwencja albo jej brak. A przy tym cenzura? Talibem jesteś! ( z prawej strony ich odnogi) Scan Gość portalu: Perła napisał(a): > jajacek napisał(a): > > > Odwalcie sie od Poolskich Zydow!!! > > Sa takimi POlakami jak i my > > A o co Ci idzie tak w ogóle i w szczególe? Do kogo to wołanie w puszczy jest? > Nikt tutaj nie KRZYCZY, że 2+2=4. Czyżby kolejny przypadek opętania > filosemickiego tu był? > Perła > > ps. A tak poważnie to: zakładanie takich wątków dokładnie takie samo jak HANSA > działanie jest. HANS KRZYCZY: "Polacy czy wy macie jaja? kiedy wezmiecie waszy > ch > zydow za jaja" (pisownia orginalna). Twój wątek taki sam efekt da. Tylko w drug > ą > stronę. O to ci chodzi, prawda? Już był spokój z Żydami na forum a tu zawsze > któryś wsykoczyć musi. Szlag by trafił. > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXL Re: Kazdy Polski Eskimos jest POLAKIEM !!! IP: *.echostar.pl 11.10.01, 15:48 Zapraszam na wątek o Eskimosach ))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lisek Re: Kazdy Polski Zyd jest POLAKIEM !!! - dla Pana #-a uklony IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 11.10.01, 22:58 Witam uprzejmie, Szanowny Panie #. Jest Pan rzeczywiscie niezawodny. Ledwo pojawil sie watek z Zydami w tytule, a Pan juz powraca do powtarzania swoich ulubionych bredni. Cytuje: > Mam doswiadczenie, jak reagowali obaj panowie > na moje zarzuty o zatarcie sladow przez Zyda Polaka > Kieresa, powolujacego do ekshumacji archeologow (sic!) a nie > bieglych medycyny sadowej, specow od balistyki i pozarnictwa ? Nie rozumiem dlaczego Pan kwestionuje udzial archeologow w pracach ekshumacyjnych w Jedwabnem. To najzupelniej normalne. Prof. Andrzej Kola z Uniwersytetu Mikolaja Kopernika, ktory bral w nich udzial, wczesniej uczestniczyl w ekshumacjach katynskich. Mysle wiec, ze trudno o bardziej kompetentna osobe. Czy wyniki prac w Katyniu Pan rowniez kwestionuje? Co do bieglych z zakresu medycyny sadowej, skad Pan wie, ze ich tam nie bylo? Lacze uklony, Lisek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lisek Re: Kazdy Polski Zyd jest POLAKIEM !!! - dla Pana #-a uklony IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 11.10.01, 22:59 Witam uprzejmie, Szanowny Panie #. Jest Pan rzeczywiscie niezawodny. Ledwo pojawil sie watek z Zydami w tytule, a Pan juz powraca do powtarzania swoich ulubionych bredni. Cytuje: > Mam doswiadczenie, jak reagowali obaj panowie > na moje zarzuty o zatarcie sladow przez Zyda Polaka > Kieresa, powolujacego do ekshumacji archeologow (sic!) a nie > bieglych medycyny sadowej, specow od balistyki i pozarnictwa ? Nie rozumiem dlaczego Pan kwestionuje udzial archeologow w pracach ekshumacyjnych w Jedwabnem. To najzupelniej normalne. Prof. Andrzej Kola z Uniwersytetu Mikolaja Kopernika, ktory bral w nich udzial, wczesniej uczestniczyl w ekshumacjach katynskich. Mysle wiec, ze trudno o bardziej kompetentna osobe. Czy wyniki prac w Katyniu Pan rowniez kwestionuje? Co do bieglych z zakresu medycyny sadowej, skad Pan wie, ze ich tam nie bylo? Lacze uklony, Lisek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ethanol Re: Kazdy Polski Zyd jest POLAKIEM !!! - dla Pana #-a uklony IP: 151.112.27.* 12.10.01, 21:49 # - juz bredzi na starosc, a stary jak sobie juz cos do lba wbije to koniec. Juz tak do smierci zostanie. Kurde boje sie, ze mnie to tez czeka. Chyba, ze umre mlodo. Co do tytulu tego watku, to oczywista. Pod warunkiem, ze sie jest lojalnym wobec RP. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jajacek Re: Kazdy Polski Zyd jest POLAKIEM !!! - ethanol IP: *.kabel.telenet.be 12.10.01, 22:19 Ja myslalem tylko o lojalnych Jesli jest obywatelem polskim to najpierw lojalnosc wobec Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stoik Re: Kazdy Polski Zyd jest POLAKIEM !!! - dla Pana #-a uklony IP: *.toya.net.pl 12.10.01, 22:21 Gość portalu: ethanol napisał(a): > Co do tytulu tego watku, to oczywista. Pod warunkiem, ze sie jest lojalnym > wobec RP. Drogi Ethanolu, mam nadzieję, że Twoja ostatnia uwaga dotyczy wszystkich Polaków, niezależnie od pochodzenia? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: borsuk a kto wystawi swiadectwo lojalnosci ? IP: *.dip.t-dialin.net 12.10.01, 23:19 Czy to lojalnie wobec ojczyzny glosowac na Leppera? ot wopros borsuk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ethanol Re: a kto wystawi swiadectwo lojalnosci ? Stoik IP: 151.112.27.* 13.10.01, 00:02 Oczywista Stoiku, Polak nielojalny wobec swojego kraju to renegat. Borsuk: Mamy demokracje, wiec mozna rowniez glosowac na leppera, nie ma w tym zadnej nielojalnosci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: borsuk Re: a kto wystawi swiadectwo lojalnosci ? Stoik? Nie ethanol IP: *.dip.t-dialin.net 13.10.01, 00:35 mamy demokracje, wiec nielojalnym tez byc wolno. W polskim podejsciu do demokracji wolno po prostu wszystko. Kazde bydle, ktore rznie siedzenia w autobusie, powoluje sie juz na demokracje. Nie oddawac pozyczonych pieniedzy tez demokracja, a juz glosowac na zlodzieja, to demokracji szczyt. Otoz demokracja nie pochodzi od demokradziezy. Osobiscie nie lubie demokracji, bo jest przywilejem dla polglowkow, a obowiazkiem dla ludzi myslacych. A ja tak chcialbym tez miec jakies przywileje. a pozatem to najlepszego borsuk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emilian ethanol co ty pierdzielisz ? IP: 217.153.118.* 14.10.01, 13:52 Gość portalu: ethanol napisał(a): > Co do tytulu tego watku, to oczywista. Pod warunkiem, ze sie jest lojalnym > wobec RP. A coz to takiego ta RP? Mnie kojazy sie ona z biurokracja, korupcja, "ociezalym" prawem, smiesznym wojskiem, zlodziemi i w ogole z SOCJALIZMEM. Jestem zadowolony kiedy uda mi sie nie zaplacic jakiegos panstwowego haraczu. Jestem zadowolony kiedy pije bezakcyzowa wodke i pale papierosy z przemytu. Odczuwam niesamowita satysfakcje nie z lojalnosci RP ale z nielojalnosci. Lojalnosc dla RP jest dobra ale nie dla mnie tylko dla Kwasniewskich, Buzkow, Millerow, Walendziakow a teraz takze Leperow i Macierewiczow, dyrektorow Kas Chorych i czlonkow Zarzadow w spolkach z udzialem Skarbu Panstwa, ktore to spolki sa na ogol utrzymywane z naszych kieszeni. Lojalnosc wobec RP jest takze batrdzo korzystna dla firm zagranicznych i supermarketow, przeciez sa oni zwolnieni przez rzady owej RP z ciezarow (i to niebagatelnych) ktore ponosi za nich spoleczenstwo owej RP. RP to zarzadca niewolnikow charujacych na jej elity, a LOJALNOSC do RP to tylko wyzszy stopien UPODLENIA. {nie mylmy RP z (po prostu) Polska} Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lisek Do Ethanola - stanowczo IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 12.10.01, 23:49 Drogi Ethanolu, napisales o panu #: "# - juz bredzi na starosc, a stary jak sobie juz cos do lba wbije to koniec. Juz tak do smierci zostanie." Mam, ze tylko polemiczny ferwor i brak zastanowienia pozwolil Ci napisac te slowa. Przeczytaj jeszcze raz i zastanow sie.... Jak wiesz, czesto scieram sie tu z panem #, ale tym razem musze go wziac w obrone przed Toba. Nigdy nie pozwolilbym sobie wobec starszej osoby na taka wypowiedz, jak Twoja. Jest po pierwsze skrajnie niegrzeczna, a po drugnie nieprawdziwa. Domniemany wiek pana # nie ma tu bowiem nic do rzeczy. Jest wielu ludzi starych, ktorzy nie wygaduja podobnych glupstw, jak on. Jest tez wielu ludzi mlodych, ktorzy cierpia na te sama obsesje. Zreszta przypuszczam, ze w wielu sprawach pan # mysli zupelnie sensownie. Problemem jest natomiast jego antysemicka obsesja. Nie zamierzam zreszta z nia polemizowac, bo to chyba choroba nieuleczalna. Reaguje natomiast wtedy, gdy pan # w swoich postach zamieszcza wypowiedzi jawnie nieprawdziwe lub absurdalne, ktore daja sie zweryfikowac w swietle faktow. Pozdrawiam, Lisek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ethanol Re: Do Ethanola - stanowczo IP: 151.112.27.* 13.10.01, 00:06 oki lisku, jesli cie urazilem to przepraszam. Pana # rowniez. Ja juz taki jestem cham, ze lubie rzeczy nazywac po imieniu. Krotko, zwiezle i na temat. Bez salonowych konwenansow, ktore rozmydlaja meritum, badz w ogole sa jakby "obok". Rowniez podrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lisek Re: Do Ethanola - stanowczo IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 13.10.01, 01:44 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polishAM Zyd nienawidzi Polakow,Polski i wszystkich, ktorzy sa nieprzekupni. IP: *.tnt34.ewr3.da.uu.net 13.10.01, 02:34 Z zaborcami przeciw polskiemu narodowi chcieli zalozyc panstwo Zydowskie na ziemiach polskich. Chcieli eksterytorialnosci Oswiecimia czyli zamach na nasza panstwowosc. Jak te swinie traktuja Polske w NYTime, Newsweek, Washington Post wiedza tylko ci, ktorzy czytaja angielskojezyczna prase. Dzieki Polish American Kongress jest to tlumaczone na polski wiec te swinie nienawidza Kongresu. Bo Moskal powiedzial "trzeba miec odrobine honoru". To jedna z nielicznych amerykanskich organizacji, ktore nie licza sie z Zydami. Ja ich bardziej nienawidze niz oni mnie wiec nie mam zadnych regret. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jajacek Re: A czy Polscy Zydzi sa tylko w Ameryce?. IP: *.kabel.telenet.be 13.10.01, 11:23 Prawie kazdy watek zjezdza na relacje Polsko-Zydowskie. Ja znam kilku Zydow o pieknych polskich nazwiskach,ktorzy nie palaja nienawiscia do Polakow a wrecz setkom pomogli. Pewno tez sa gdzies i tacy ktorzy nienawidza Polakow ale z tego powodu nie cierpie na manie przesladowcza. Trzeba dzielic ludzi na dobrych i zlych ,glupich i madrych . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pollak Re: Kazdy Polski Zyd jest POLAKIEM !!! IP: *.jgora.dialog.net.pl 13.10.01, 11:35 jajacek napisał(a): > Odwalcie sie od Poolskich Zydow!!! > Sa takimi POlakami jak i my Jedno pytanie: Co jest ich ojczyzna? Polska czy Izrael? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mosze Ojczyzna... IP: 213.8.205.* 13.10.01, 11:48 Gość portalu: pollak napisał(a): > jajacek napisał(a): > > > Odwalcie sie od Poolskich Zydow!!! > > Sa takimi POlakami jak i my > > Jedno pytanie: > Co jest ich ojczyzna? Polska czy Izrael? Ja wrocilem do domu... do Izraela skad wygonil Rzym moje przodki 2000 lat temu. Jestem Polakiem jak ty .Tutaj urodzilem sie i moi ojcowie i dziadki i pradziadki. Sa tez obywatele innej wiary w Polsce i mysle ze nikt im nie mowi gdzie maja byc. (Tatarzy) i gdzie jest ich ojczyzna... Jest duzo Polakow katolikow co mieszkaja w zagranicy gdzie jest ich ojczyzna. Co u ciebie "ojczyzna": gdzie mieszkasz czy gdzie urodziles sie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: # Re: Ojczyzna... IP: *.wroclaw.tpnet.pl 13.10.01, 12:24 Gość portalu: Mosze napisał(a): > Co u ciebie "ojczyzna": gdzie mieszkasz czy gdzie urodziles sie ? Najpierw musze przepuscic methanol przez kromke by sie pozbyc "m" jak milosc. Potem Zapytac Pana Liska czy zgadza sie z nieogloszonymi po przeprosinach wynikami sledztwa. Uprzedzajac - ja tak. Na koncu wszystkim dziekuje za obrone - co odczytuje jako przytyk do nienadazania za watkami i walenia w leb laska (tlum. z czesk - milosc. Niestety odcedzona z Ethanola !!!!!!!!!) Zapomnijmy wiec o przyszlosci i terazniejszosci wybierzmy przeszlosc - ethanol przynajmniej uniknie zagrozen mego losu ! Tak Was lubie a Wy mi tu antysemityzm. Toz to SENTYMIZM nieuleczalny. Nie wkurzaj mnie Lisek. Jest wynik ? Pisz mi predko gdzie. Na wszelki wypadek przepraszam Ethanola za unaocznienie nievirtualne przez virtualne medium - co go czeka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: # Re: Ojczyzna... IP: *.wroclaw.tpnet.pl 13.10.01, 12:41 Az sie tym methanolem zatrulem - a moze tylko skleroza. Ojczyzna to milosc (nie z m ethanola) do czegos nieokreslonego, co nienawidzacy sie nawzajem jej kochankowie, wytworzyli wspolnie jako nieodgadniona dotad tesknote. Mezem jej mozna zostac tylko po smierci. A i to nie dla wszystkich - co forumowicze udowodnili w niejednym watku. Ta wspolna tesknota nie wytwarza jednej historii - niestety. Znam przyklady "kochankow" nie znajacych jezyka polskiego, nigdy nie mieszkajacych na terenach nawet I Rzeczypospolitej Obojga Narodow. Opisywalem w zapomnianym watku stara Rumunke, Polke, ktorej jeden brat byl zajadlym hitlerowskim Austriakiem, siostry w Polsce a ona nigdy, majac 82 lata, nie byla nawet w Czerniowcach dokad jej rodzice przeniesli sie z Zaleszczyk przed I WS. Jej wnuk majacy pare % polskiej krwi byl przesladowany przez rezim Cauceskou. Tak jak ethanol przesladuje "teraz" swoja przyszlosc zapominajac o przeszlosci! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pollak Re: Ojczyzna... IP: *.jgora.dialog.net.pl 13.10.01, 12:55 Gość portalu: Mosze napisał(a): > Ja wrocilem do domu... do Izraela skad wygonil Rzym moje przodki 2000 lat > temu. Czyli Izrael. > Jestem Polakiem jak ty .Tutaj urodzilem sie i moi ojcowie i dziadki i pradziadk > i. > Sa tez obywatele innej wiary w Polsce i mysle ze nikt im nie mowi gdzie maja by > c. > (Tatarzy) i gdzie jest ich ojczyzna... Ja nie mowie nikomu gdzie ma byc. (Ledwo sie spytalem, a tu, wiadomo Polak sie pyta - pewnie wygania, cecha narodowa?) > Jest duzo Polakow katolikow co mieszkaja w zagranicy gdzie jest ich ojczyzna. > Co u ciebie "ojczyzna": gdzie mieszkasz czy gdzie urodziles sie ? Co czujesz, do czego tesknisz. Ty odpowiedziales, gdzie Twoj dom, rozumiem to. Jednak miedzy interesem Izraela a Polski jest roznica (co zrozumiale przeciez). Czy mozna to pogodzic, jesli tak to czy jest to latwe? Ps. Musze to napisac: - Nikogo nie wyganiam - Nikomu nie mowie w co ma wierzyc - itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mosze Ojciec-Matka IP: 213.8.205.* 13.10.01, 13:50 Gość portalu: pollak napisał(a): > Gość portalu: Mosze napisał(a): > > > Ja wrocilem do domu... do Izraela skad wygonil Rzym moje przodki 2000 lat > > temu. > > Czyli Izrael. > > > Jestem Polakiem jak ty .Tutaj urodzilem sie i moi ojcowie i dziadki i prad > ziadk > > i. > > Sa tez obywatele innej wiary w Polsce i mysle ze nikt im nie mowi gdzie ma > ja by > > c. > > (Tatarzy) i gdzie jest ich ojczyzna... > > Ja nie mowie nikomu gdzie ma byc. (Ledwo sie spytalem, a tu, wiadomo Polak sie > pyta - pewnie wygania, cecha narodowa?) > > > Jest duzo Polakow katolikow co mieszkaja w zagranicy gdzie jest ich ojczyz > na. > > Co u ciebie "ojczyzna": gdzie mieszkasz czy gdzie urodziles sie ? > > Co czujesz, do czego tesknisz. Ty odpowiedziales, gdzie Twoj dom, rozumiem to. > Jednak miedzy interesem Izraela a Polski jest roznica (co zrozumiale przeciez). > Czy mozna to pogodzic, jesli tak to czy jest to latwe? > > Ps. Musze to napisac: > - Nikogo nie wyganiam > - Nikomu nie mowie w co ma wierzyc > - itp. To tak samo jak sie pytasz: "Kogo kochasz wiecej-matke czy ojca....??" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pollak Re: Ojciec-Matka IP: *.jgora.dialog.net.pl 13.10.01, 23:53 Gość portalu: Mosze napisał(a): > To tak samo jak sie pytasz: "Kogo kochasz wiecej-matke czy ojca....??" Ale chyba nie do konca. Przeciez moze przyjsc czas ze trzeba bedzie byc lojalnym wobec "matki" lub "ojca", a jedno wykluczy drugie. Interesy Polski moga wykluczac interesy Izraela i odwrotnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stoik Dwie ojczyzny IP: *.toya.net.pl 14.10.01, 02:15 Gość portalu: pollak napisał(a): > Gość portalu: Mosze napisał(a): > > > To tak samo jak sie pytasz: "Kogo kochasz wiecej-matke czy ojca....??" > > Ale chyba nie do konca. Przeciez moze przyjsc czas ze trzeba bedzie byc lojalny > m > wobec "matki" lub "ojca", a jedno wykluczy drugie. > Interesy Polski moga wykluczac interesy Izraela i odwrotnie. Drogi Pollaku, to, co piszesz, jest oczywiście słuszne i dotyczy w tej samej mierze Polaków, którzy wyemigrowali do Izraela, jak i na przykład całej naszej Polonii amerykańskiej. Mimo wszystko problemy nie są zbyt trudne - można być lojalnym wobec kraju, w którym się mieszka i jednocześnie być sercem ze swoją dawną ojczyzną. Mała jest szansa na wojnę polsko-izraelską lub polsko-amerykańską, więc do konfliktu sumienia dojść nie powinno. Natomiast możliwość postrzegania rzeczywistości z dwóch różnych perspektyw niewątpliwie wzbogaca. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Boden Re: Kazdy Polski Zyd jest POLAKIEM !!! IP: *.dialup.tiscalinet.it 13.10.01, 19:14 jajacek napisał(a): > Odwalcie sie od Poolskich Zydow!!! > Sa takimi POlakami jak i my A jak Polski zyd wyjedzie do Stanow to jest Amerykaninem, do Szwecji to jest Szwedem, do Austri jest Austriakiem itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jajacek Re: Kazdy Polski Zyd jest POLAKIEM !!! IP: *.kabel.telenet.be 13.10.01, 21:42 Gość portalu: Boden napisał(a): > jajacek napisał(a): > > > Odwalcie sie od Poolskich Zydow!!! > > Sa takimi POlakami jak i my > > A jak Polski zyd wyjedzie do Stanow to jest Amerykaninem, do Szwecji to jest > Szwedem, do Austri jest Austriakiem itd. > A jak Polak wyjedzie do Stanow to jest Amerykaninem,do Szwescji to jest Szwedem.. A ty kim jestes? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polak Re: Kazdy Polski Zyd jest POLAKIEM !!! IP: *.244.176.191.Dial1.NewYork2.Level3.net 14.10.01, 04:28 Polski Zyd jest Zydem a nie Polakiem. Gdyby byl i czul sie Polakiem to okreslal by sie zydowskim Polakiem lun Polakiem zydowskiego pochodzenia - czy nie jest to logiczne. W ten sam sposob Polak niemieckiego pochodzenia uwaza sie za Polaka a polski Niemiec okresla siebie jako Niemca zyjacego w Polsce. Czy nie rozumiecie tej roznicy? Mozna byc lojalnym tylko w stosunku do jednej narodowosci! Nalezy sie zapytac Niemca czy Zyda w Polsce czy czuje sie bardziej Polakiem czy Niemcem lub Zydem? Czy w przypadku konfliktu pomiedzy Niemcami/Izraelem a Polska, po ktorej stronie by sie opowiedzial? Polak zydowskiego pochodzenia, ktory asymiluje sie z Polakami moze byc uznany jako Polak natomiast polski Zyd izolujacy i dystansujacy sie od Polakow, polskiej kultury ale mieszkajacy w Polsce jest poprostu Zydem mieszkajacym w Polsce i jest lojalny w stosunku do Izraela a nie Polski! Problem z zydami w odroznieniu od Niemcow czy Ukraincow polegal na tym, ze Zydzi bardzo niechetnie asymilowali sie z Polakami w odroznieniu np. od Niemcow, ktorzy po osiedleniu sie w Polsce szybko sie uczyli sie jezyka polskiego i zapominali o kraju ich pochodzenia zostawali Polakami. Judaizm zabrania asymilacji zydow z gojami i dlatego czesc zydow glownie tych religijnych staje sie problemem dla kraju w ktorym sie osiedlaja. Obecnie taka sytuacja jest w USA. 30% zydow amerykanskich nie obchodzi USA a interes Izraela czyli obcego panstwa. Niestety trzeba przyznac, ze najwiecej krzywdy Polsce sposrod wszystkich narodow swiata wyrzadzaja zydzi pochodzenia polskiego (polscy Zydzi) glownie zamieszkali w Nowym Jorku. Ci zydzi prowadza wojne ekonomiczna i propagandowa z Polska i jej interesami i wielokrotnie odgrazali sie zablokowaniem czlonkostwa Polski w UE jesli Polacy nie spelnia ich wybujalych rzadan finansowych. Problem w Polsce nie jest garstka zydow tam mieszkajacych ale sponsorzy zydowscy z USA i ich wyssany z mlekiem matki antypolonizm. To Zydzi z Nowego Jorku myslacy wciaz stereotypami przedwojennymi rozpedzaja od 10 lat nagonke antypolska w USA, ktorej jestem swiadkiem i musza wysluchiwac. Nie, nie kazdy polski Zyd jest Polakiem tak jak nie kazdy izraelski Arab jest Zydem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Kazdy Polski Zyd jest POLAKIEM !!!++++ IP: *.swipnet.se 14.10.01, 14:59 >>>>>>>>><Zydzi bardzo niechetnie asymilowali sie z Polakami w odroznieniu np. od Niemcow, ktorzy po osiedleniu sie w Polsce szybko sie uczyli sie jezyka polskiego i zapominali o kraju ich pochodzenia zostawali Polakami. >>>>>>>>>> I dlatego zapominalscy Niemcy w nagrode maja swoja reprezentacje Mniejszosciowa w SEJMIE. Jeszcze jeden znanwca narodowosciowy sie pojawil. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emilian Re: Kazdy Polski Zyd jest POLAKIEM !!! IP: 217.153.118.* 14.10.01, 15:02 Gość portalu: Polak napisał(a): ... > wielokrotnie odgrazali sie zablokowaniem czlonkostwa Polski w UE ... To akurat nic strasznego. Jak sie zaczna odgrazac ze nas na sile do UE wciela, to juz bedzie inna skala problemu. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WO Re: Kazdy Polski Zyd jest POLAKIEM !!! IP: *.dialup.optusnet.com.au 14.10.01, 14:37 jajacek napisał(a): > Odwalcie sie od Poolskich Zydow!!! > Sa takimi POlakami jak i my OPRUCZ GROSSA... Odpowiedz Link Zgłoś