Dodaj do ulubionych

Do czego dążą feministki!!!

IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 23.01.03, 10:25
www.funpic.hu/fun-bin/picviewe.cgi?pic=ot81&kateg=othergfx
Obserwuj wątek
    • Gość: doku Myślałem nad tym ostatnio i doszedłem do wniosku IP: proxy / *.mofnet.gov.pl 23.01.03, 11:44
      że ich celem jest nowa epoka Oświecenia, nawet jeśli tego sobie jeszcze nie
      uświadamiają. Feministki występują przeciwko bezprawiu, niesprawiedliwości,
      hipokryzji, tematom tabu, okrucieństwom w rodzinie ... są więc prekursorkami
      świadomego życia na co dzień, jakby latarniami oświetlającego mroki, w których
      na co dzień błądzą ludzkie umysły. Feministki pokazują absurdy pogardy, z jaką
      ciemniaki traktują innych ludzi, lepszych od siebie; pokazują absurd
      okrucieństwa, z jakim ciemniaki traktują słabszych od siebie; pokazują
      absurdalność lęków i kompleksów, jakie odczuwają ludzie wrażliwsi i lepsi w
      stosunku do zarozumiałych ciemniaków.

Feministki uczą ludzkość, że każdy człowiek może być świadomym i godnym swoich
      praw podmiotem - władcą siebie i świata oraz włądczynią świata i siebie samej.
      • Gość: AdamM W tym, co piszesz IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 23.01.03, 11:48
        jest wiele racji, ale chyba tez dałeś się zbyt ponieść emocjom. One nie sa tak
        świadome tego, co robia jak chcialbys to widzieć.

A.
      • Gość: Tumisia Pułapka forumowa. IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 23.01.03, 14:40
        Chociaż zupełnie nie mam czasu na ten feminizm, to zręcznie ominąwszy pułapkę
        forumową, przeczytałam z zainteresowaniem przemyślenia Doku na temat
        feminizmu.Niepokoi mnie tylko to, co napisałeś o pogardzie, zarazumialstwie
        ciemniaków i to o rządzeniu światem.Pzdr.

• d_nutka Re: Pułapka forumowa. 23.01.03, 16:13
          dopiero doku mi uswiadomił,że jestem feministką
          czy to dobrze?
          bo jak pisze Tumisia,to może być pułapka
          czy tylko forumowa?
          • Gość: doku Witaj siostro! Też jestem feministą. nt IP: proxy / *.mofnet.gov.pl 23.01.03, 17:15
            • Gość: wikul Żegnaj siostro doku ! Ja nie jestem feministą IP: *.acn.waw.pl 23.01.03, 19:54
              No nareszcie się przyznałeś . Ja od dawna podejrzewałem że z tobą coś jest nie
              w porządku .
    • Gość: Janusz Re: Do czego dążą feministki!!! IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 23.01.03, 20:44
      Adamie M. Jesteś podżegaczem wojennym. Chcesz aby sie nam kobietki na Forum
      zbiesiły? Juz jedna sie przyznała do feminizmu, ale ona ma bezproblemowe
      wyjście.
      Zawsze może zwalić winę na pochodzenie. Ale pozostałe?
      smile))
      • Gość: AdamM Ale przecież IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 23.01.03, 20:54
        na forum sa same przesympatyczne i przepojone czuloscią panie. Nie ma tu
        wojujacych feministeksmile)
        Danutka tak sobie tylko kaprysi bo ja naszlo.

A.
        • Gość: Janusz Re: Ale przecież IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 23.01.03, 22:00
          Gość portalu: AdamM napisał(a):

> na forum sa same przesympatyczne i przepojone czuloscią panie. Nie ma tu
          > wojujacych feministeksmile)
          > Danutka tak sobie tylko kaprysi bo ja naszlo.
          >
          > A.
          =============
          A Danusię czesto nachodzi...
          Może sie mylę. Pozyjemy - zobaczymysmile
          • d_nutka Re: Ale przecież 23.01.03, 22:32
            Gość portalu: Janusz napisał(a):

> Gość portalu: AdamM napisał(a):
            >
            > > na forum sa same przesympatyczne i przepojone czuloscią panie. Nie ma tu
            > > wojujacych feministeksmile)
            > > Danutka tak sobie tylko kaprysi bo ja naszlo.
            > >
            > > A.
            > =============
            > A Danusię czesto nachodzi...
            > Może sie mylę. Pozyjemy - zobaczymysmile

ilu tu mam jeszcze brutusów?
            co znowu mnie nachodzi?
            czy tak trudno zrozumieć trochę inteligentną inaczej kobietę?
            inne was tylko oszukują a ja przynajmniej wam odkrywam co tak naprawdę kobiety
            ukrywają pod ...czymś tam.
            i taka zapłata?
            szpilki od kobiet nie są mi obce,ale wy Panowie?
            co mnie nachodzi...?
            chwile prawdy o nas?
            i już znieść nie możecie?
            a jak mnie wiecej najdzie?
            aż strach pomyśleć
            pewnie banicja
            ale dokąad?
            aż strach pomyśleć.

napiszcie mi co mi grozi jak znowu nie będę posłuszną dziewczynką i wyjdę
            samowolnie z kuchni na salony.
            uff
            ależ te salony zakurzone
        • Gość: Ania Re: Ale przecież IP: *.upc.chello.be 23.01.03, 23:24
          Gość portalu: AdamM napisał(a):

> na forum sa same przesympatyczne i przepojone czuloscią panie. Nie ma tu
          > wojujacych feministeksmile)
          > Danutka tak sobie tylko kaprysi bo ja naszlo.
          >
          > A.

Adasiu Ty chyba o mnie zapomniales.Ja na kraju bylam nie tylko feministka ale
          feminazistka.
          • Gość: AdamM To byly czasy IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 23.01.03, 23:28
            przedAdamMowe.

PZDR smile
            A.
    • wojcd Do samotnosci nt 24.01.03, 00:28
      • d_nutka Re: Do samotnosci 24.01.03, 09:25
        "wśród tysiąca ludzi znalazłem człowieka,ale wsród nich wszystkich ani jednej
        kobiety"

to bardzo stare powiedzenie
        czy jednak nadal nieaktualne?
    • Gość: siedem feministki to klucz francuski IP: 213.216.66.* 24.01.03, 09:33
      w brudnych łapach komuny. podobnież ekolodzy. kiedy trzeba dolac trochę rzepaku
      do ropy zieloni trzymaja mordy w kubłach z wodą i ani bul bul. jak sie buduje
      autostradę faktycznie ograniczajacą w olbrzymim stopniu zanieczyszczanie
      środowiska te pierdolce przypinaja się do drzew. feministki jako motłoch ciemny
      i kierujący się uczuciami jest idealną wyborczą modeliną. ulubiona zabawką
      każdego lewaka.

5040
      • Gość: AdamM Drogi siedem, IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 24.01.03, 09:52
        po raz kolejny moge tylko pogratulowac trafnosci spostrzeżeń i podpisać się pod
        nimi obiema rękami.

Pozdrowienia

A.
      • d_nutka Re: feministki to klucz francuski 24.01.03, 10:54
        7
        zgadzam się z tobą
        a z pozycji kobiety dodam,że moje siostry z płci właściwie nic o sobie nie
        wiedzą a chcą równości.
        problem polega na słowie równość.
        nie można przeciez powiedzieć,że równość nie równa się równości
        a z równoscią płci dokonuje się jakieś ekwilibrystyki żeby równość nam wyszła.
        może o tym porozmawiamy?
        • Gość: siedem Re: feministki to klucz francuski IP: 213.216.66.* 24.01.03, 11:02
          d_nutka napisała:

> 7
          > zgadzam się z tobą
          > a z pozycji kobiety dodam,że moje siostry z płci właściwie nic o sobie nie
          > wiedzą a chcą równości.
          > problem polega na słowie równość.
          > nie można przeciez powiedzieć,że równość nie równa się równości
          > a z równoscią płci dokonuje się jakieś ekwilibrystyki żeby równość nam
          wyszła.
          >
          > może o tym porozmawiamy?

przy słowie "równość" mój kieszonkowy czujnik komunizmu wariuje. wezmy takiego
          inwalidę bez nóżek i bez rączek. w telewizorze tenże chce by nie zauważać
          różnic i czcić równość. jest bandytą na wózku. chce mnie kijem bejzbolowym
          zmusić do tego bym uwierzył, że w biegu na sto metrów dogoni bena dżonsona w
          seulu.

5040
          • d_nutka Re: feministki to klucz francuski 24.01.03, 12:21
            Gość portalu: siedem napisał(a):

> d_nutka napisała:
            >
            > > 7
            > > zgadzam się z tobą
            > > a z pozycji kobiety dodam,że moje siostry z płci właściwie nic o sobie nie
            >
            > > wiedzą a chcą równości.
            > > problem polega na słowie równość.
            > > nie można przeciez powiedzieć,że równość nie równa się równości
            > > a z równoscią płci dokonuje się jakieś ekwilibrystyki żeby równość nam
            > wyszła.
            > >
            > > może o tym porozmawiamy?
            >
            > przy słowie "równość" mój kieszonkowy czujnik komunizmu wariuje. wezmy
            takiego
            > inwalidę bez nóżek i bez rączek. w telewizorze tenże chce by nie zauważać
            > różnic i czcić równość. jest bandytą na wózku. chce mnie kijem bejzbolowym
            > zmusić do tego bym uwierzył, że w biegu na sto metrów dogoni bena dżonsona w
            > seulu.
            >
            > 5040

7
            i znowu się z tobą zgadzam
            i dziękuję,że wyrównujesz moje szanse w stosowaniu jezyków obcych smile))

ale co dalej?
            • Gość: siedem Re: feministki to klucz francuski IP: 213.216.66.* 24.01.03, 12:27
              d_nutka napisała:

> ale co dalej?

nie wiem. moze pojde zrobic sobie kawe albo narysuje w kalendarzu rybke...

5040
      • Gość: doku Na zachodzie wiadomo jak jest IP: proxy / *.mofnet.gov.pl 24.01.03, 15:36

> feministki jako motłoch ciemny
        > i kierujący się uczuciami jest idealną wyborczą modeliną.
        > ulubiona zabawką każdego lewaka.

Feministki mają średnio wyższy IQ oraz są wyżej wykształcone niż przeciętna w
        populacji, a nawet niż przeciętny mężczyzna. Natomiast ludzie niechętni
        feministkom są zwykle ciemniejsi niż przeciętna. Faktem jest, że ciemny
        lewicowy motłoch jest antyfeministyczny. U nas jest to niezbyt jasne, bo nasz
        lewicowy motłoch nazywa siebie prawicą, ale nie lubi kapitalistów, liberałów i
        feministek. Nic dziwnego, że Ci się trochę w główce poplątało.

• Gość: siedem doku IP: 213.216.66.* 25.01.03, 14:58
          muzeum feminizmu jest w moskwie a nie w bredzie, harlemie czy amsterdamie...

5040
          • Gość: doku Na pewno powstało za cara. IP: proxy / *.mofnet.gov.pl 27.01.03, 13:22

> muzeum feminizmu jest w moskwie a nie w bredzie, harlemie czy amsterdamie...

Feminizm nie ma nic wspólnego z sowietami. Za to sowieci owszem czasem nazywali
            feministkami niektórych swoich agentów. Tak samo sowieccy agenci ogłaszali się
            demokratami, wolnościowcami, liberałami, ekologami itd. Jednak sporo ludzi dało
            się przez sowiecką propagande ogłupić i do dziś wierzą, że feminizm, demokrację
            czy ekologię stworzyli postępowi ludzie radzieccy.

Jednak wolny świat rozwijał się pomimo prób sowieckiej manipulacji. Autentyczni
            wolnościowcy, prawdziwe feministki, uczciwi demokraci i liberałowie to
            autentyczne osiagniecia wolnego świata, rozkwitającego w nieustającej opozycji
            do sowieckiego czy aktualnego islamskiego imperium zła. Czy jeśli teraz w
            Bagdadzie Saddam otworzy muzeum demokracji, to zaczniesz zaraz twierdzić, że
            demokracja to osiągnięcie islamskiego socjalizmu? Kiedy znów zechcesz powołać
            się na moskiewskie osiągnięcia, pomyśl najpierw.
            • Gość: siedem Re: Na pewno powstało za cara. IP: 213.216.66.* 27.01.03, 13:32
              ty pomysl, tepa kalarepo deserowa! wolnosci nie da sie nauczyc z podrecznika o
              demokracji dla urzedników minfin! wolnosciowiec nigdy nie bełta w
              spoleczenstwie i nie podburza jednych przeciw drugim, jełopie skonczony. tam
              gdzie panstwa jest malo ludzie zyja w tolerancji i dostatku bez pierdolonych
              feministek i innych "Wyrównywaczy".,

5040
    • karlin Zacytuję sam siebie 24.01.03, 12:33
      (to rozprzestrzenia się jak pożar po stepie!)

"Feministki Żywią i Bronią

Bo muszą. A kto inny tych zniewieściałych, nerwowo skubiących mankiety od
      jedwabnych marynarek palantów, przed ich drugą, troglodycką naturą obroni ?
      Feministkom Mr Hyde nie podskoczy ! I dobrze, że są z nami ! Dlatego będziemy
      je wielbić (chociaż tego nie znoszą), przynosić im prezenty (choć popatrzą na
      nas z odrazą) i stawiać im pomniki (choć nas za to pewnie znienawidzą). I tylko
      od czasu do czasu będzie nam bardzo smutno. Bo będziemy wiedzieli, że tak
      naprawdę to do życia jest im niezbędny ten drugi, ordynarny, odrażający gbur...
      Mr Hyde.

Dr Jekyll"

(to mój przyjaciel, znany chirurg plastyczny)
      • d_nutka Re: Zacytuję sam siebie 24.01.03, 13:14
        karlin napisał:

> (to rozprzestrzenia się jak pożar po stepie!)
        >
        >
        > od czasu do czasu będzie nam bardzo smutno. Bo będziemy wiedzieli, że tak
        > naprawdę to do życia jest im niezbędny ten drugi, ordynarny, odrażający
        gbur...

karlin
        od paru dni mnie zadziwiasz
        chyba zacznę cię podziwiać
        może ja kocham takie odrażajace bestie?
        • Gość: Ania Re: Mile grono dyskusyjne IP: *.upc.chello.be 24.01.03, 17:02
          Nie wiem czemu niektorzy ,nie rozrozniaja normalnych feministek od babo-chlopow.
          Normalna feministka nie rzada zadnej rownosci bo wie,ze to nieosiagalne .
          Ja czego jedynie zadam dla siebie to np.prawa wyborczego,ktorego kiedys kobiety
          nie mialy by wybrac sobie mezczyzne,ktory by interesowal mnie w sejmie.Moze byc
          i pani oby madra.Mamy przyklady kobiet politykow,ktore bily na glowe mezczyzn
          np.taka krolowa Elzbieta ,kobiet naukowcow nasza Marysia Sklodowska itd...
          A wiec chodzi o to by dac kobietom szanse ,nie zadne tam 50% kobiet w
          parlamencie bo to idiotyzm ale chodzi o to by nie zagradzac drogi .
          Chodzi o to zeby kobieta i mezczyzna jezeli wykonuja te sama prace i wykonuja
          ja tak samo dobrze a czasami kobieta lepiej byli taj samo wynagradzani i by nie
          blokowac kobiecie awansu tylko dlatego,ze jest kobieta.
          Poza tym nie wymagam od mezczyzn by rodzili dzieci,nie wymagam od meza by sie
          nimi zajmowal,nie wymagam by gotowal itd..Z tym,ze po drodze z pracy moze
          ewentualnie zrobic jakies zakupy,pomoc wniesc siatki itd..
          Ja juz kiedys pisalam,ze postep techniczny a wiec te wszystkie
          pralki,lodowki,miksery,rowery,pozwalaja kobiecie zaoszczedzic duzo czasu i
          jakos sie realizowac w pracy zawodowej.Nasze babki ,matki tego nie mialy,wiec
          praca zawodowa i praca w domu byly nie do pogodzenia a wiec pracowaly te ,ktore
          musialy.
          Wy tez panowie nie lubicie kobiety latajacej caly dzien w szlafroku i
          rozdeptanych kapciach ze scierka po domu,ktora w dodatku nie ma pojecia co sie
          dzieje poza kuchnia i sklepem?

• karlin Re: Mile grono dyskusyjne 24.01.03, 17:11
            Gość portalu: Ania napisał(a):

>ale chodzi o to by nie zagradzac drogi.<
            ----------------------------------------
            Przysięgam, że na Twojej nigdy zawalidrogą nie będę.
            ------------------------------------------
            > Poza tym nie wymagam od mezczyzn by rodzili dzieci<
            -------------------------------------------
            Dzięki.
            -----------------------
            > Wy tez panowie nie lubicie kobiety latajacej caly dzien w szlafroku i
            rozdeptanych kapciach ze scierka po domu,<
            -------------------------------
            No, latającej to niekoniecznie. Papiery mi z biurka zwiewasmile

A poza tym ja bardzo lubię mądre, samodzielne kobiety. Nawet jeśli chcą się
            nazywać feministkamismile

pozdr
            k
            • Gość: AndrzejG Re: Mile grono dyskusyjne IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 24.01.03, 17:56
              karlin napisał:

>
              > A poza tym ja bardzo lubię mądre, samodzielne kobiety. Nawet jeśli chcą się
              > nazywać feministkamismile
              >
              > pozdr
              > k

i żeby były piękne i miały w sobie to 'cos'.

Andrzej
              • d_nutka Re: Mile grono dyskusyjne 24.01.03, 18:09
                Gość portalu: AndrzejG napisał(a):

> karlin napisał:
                >
                > >
                > > A poza tym ja bardzo lubię mądre, samodzielne kobiety. Nawet jeśli chcą si
                > ę
                > > nazywać feministkamismile
                > >
                > > pozdr
                > > k
                >
                >
                > i żeby były piękne i miały w sobie to 'cos'.
                >
                >
                >
                > Andrzej

brak dodatkowych wymagań Karlina bardziej jest bliższy mojemu sercu
                Karlin chce tak mało
                niech tylko będzie KOBIETĄ, i wszystko.
                Karlin,kocham cię za te słowa
                • karlin Re: Mile grono dyskusyjne 24.01.03, 18:17
                  d_nutka napisała:

> Karlin,kocham cię za te słowa<
                  ----------------------------------
                  PRECZ z emocjonalnym terroryzmem!
                  Precz.
                  precz?

no to ja już sobie pójdę

pozdr
                  k
    • Gość: Lidka Mam dosyc !!! IP: *.zur3.speed2online.net 24.01.03, 21:29
      Mam po prostu dosyc !!!

Jestem feministka.

• Gość: t o feministkach wszystkiego, lub ........ IP: *.krosno.cvx.ppp.tpnet.pl 25.01.03, 15:19
        ......prawie wszytkiego można dowiedzieć się na forum "Feminizm". A jest czego!
    • grudge Re: Do czego dążą feministki!!! 01.02.03, 00:07
      Muszę przyznać, że feministki wywalczyły dla kobiet bardzo wiele. To dzięki
      paniom z poprzednich pokoleń jesteśmy traktowane na równi z mężczyznami.
      Moim zdaniem dzisiejsze feministki powinny przede wszystkim próbować walczyć z
      łamaniem praw kobiet w państwach rozwijających się, gdyż tam właśnie
      przedstawicielki płci żeńskiej są najczęściej i najmocniej krzywdzone (ich
      prawa istnieją tylko oficjalnie). W Polsce również należałoby wprowadzić kilka
      zmian. Na przykład nasze prawo bardzo skutecznie broni gwałcicieli przed
      większymi karami, co powinno ulec natychmiastowej zmianie...
      Jednak feministką nie jestem i nigdy nie będę. Jakoś wiekszą sympatią darzę
      płeć męską..wink
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka