patience 06.09.06, 14:01 Oto dowod: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=48137693&a=48141541 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
andrzejg a jakimiż drogami szła Twoja myśl 06.09.06, 15:31 że wyciągnęłaś taki wniosek? A. Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski Re: a jakimiż drogami szła Twoja myśl 06.09.06, 15:37 Od Lenino do Berlina. Odpowiedz Link Zgłoś
patience Jak po drucie 06.09.06, 15:42 1. Adam Michnik wybiera tego, komu wybacza. 2. Reszta Polakow wybacza tym, ktorych Michnik wybrał. 3. Snajper wybiera, komu wybacza. 4. Wniosek: Snajper to Michnik. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg Re: Jak po drucie 06.09.06, 15:47 W zasadzie tą samą zasadę możesz przyłozyć do każdego. Do założyciela tamtego wątku też.Kuroń to nie jego bajka, a mimo to wybacza.Ma prawo wyboru. Czy Tobie ktoś narzuca wybory? W tym wybór osoby , której chcesz wybaczyć? A. Odpowiedz Link Zgłoś
patience Re: Jak po drucie 06.09.06, 15:50 > W zasadzie tą samą zasadę możesz przyłozyć do każdego. > Do założyciela tamtego wątku też.Kuroń to nie jego bajka, > a mimo to wybacza.Ma prawo wyboru. Zalozyciel zrobil tylko parafraze, i to cienka. Acz rozumiem powody. > Czy Tobie ktoś narzuca wybory? > W tym wybór osoby , której chcesz wybaczyć? Snajper) Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski Re: Jak po drucie 06.09.06, 15:54 Snajper=Michnik narzucil ci wybor Tejkowskiego? Odpowiedz Link Zgłoś
piq bardzo zabawna parodia FAqowych dowodów... 06.09.06, 17:04 ...jednego takiego tow. inżynierka z Gleiwitz. PS. Poczytałem trochę terrę, jest co poczytać. O Niemcach zwłaszcza z zaciekawieniem. Dobre. Odpowiedz Link Zgłoś
patience Re: bardzo zabawna parodia FAqowych dowodów... 07.09.06, 03:06 Dziekuje w imieniu obu autorow. Odpowiedz Link Zgłoś
abstrakt2003 :) upadłaś na głowę 06.09.06, 16:26 patience to żaden dowód jest. PS Przekup kogoś z IPN a napewno udostępni ci teczkę TF "Snajper55" Odpowiedz Link Zgłoś
patience Dlaczego mnie chcesz bolesnie rozczarowac? 06.09.06, 19:50 Masz cos przeciw zelaznej logice tego dowodu? Niech przyjdzie i wyujasni, dlaczego z nami rozmawia mile i uprzejmie, a potem wraca do siebie i piszac artykuly wyzywa nas od rynsztoka i motlochu. I to ma byc Sumienie Narodu, z taka pokretna postawa moralna? Odpowiedz Link Zgłoś
abstrakt2003 Re: Dlaczego mnie chcesz bolesnie rozczarowac? 06.09.06, 20:17 patience napisała: > Masz cos przeciw zelaznej logice tego dowodu? ===================================================== Mam - tajne dane z tajnego forum Odpowiedz Link Zgłoś
patience Re: Dlaczego mnie chcesz bolesnie rozczarowac? 06.09.06, 22:39 Tajne sie nie liczy, bo tajne jest nieudowadnialne, a jawne tak. Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski Re: Dlaczego mnie chcesz bolesnie rozczarowac? 06.09.06, 22:50 Sa tajne tylko dla niektorych, bo nie dla jacqa. Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski Re: Dlaczego mnie chcesz bolesnie rozczarowac? 07.09.06, 00:25 Jesli was, tow.Makarenkowa, Michnik wyzywa, to ma racje. Robi, jednym slowem, slusznie. Odpowiedz Link Zgłoś
drf Kubusiu 07.09.06, 00:41 ))))))))))))))))))) community.webshots.com/inlinePhoto?photoId=2261865170011069545&src=c&referPage=http://entertainment.webshots.com/photo/553379016/2261865170011069545PCgkYf Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski Re: Siusiu, robisz mi dobra reklame i nawet grosz 07.09.06, 00:47 a nie chcesz? Prawdziwy komsomolec! Odpowiedz Link Zgłoś
drf Re: Siusiu, robisz mi dobra reklame i nawet grosz 07.09.06, 00:50 www.sipri.org/ Odpowiedz Link Zgłoś
jaceq Kolejny z serii 06.09.06, 17:56 ...przyciężkich tekstów. Za to przynajmniej krótki: dwa słowa. No, ale to trzecie (do Ojca Prowadzącego?) to już byłoby za dużo. Tak, że - w sam raz. Podoba mi się. Chyba polubię przyciężkie teksty. PS. z logiki - oczywiście pała. Ja też wybaczam każdemu, kto się nawinie, kto chce i kto sobie tego nie życzy. Tak więc to ja jestem Michnikiem. Ale skoro to parodia... Odpowiedz Link Zgłoś
patience Nie moze byc 2 Michnikow. 06.09.06, 19:52 jaceq napisał: > PS. z logiki - oczywiście pała. Ja też wybaczam każdemu, kto się nawinie, kto > chce i kto sobie tego nie życzy. Tak więc to ja jestem Michnikiem. Ale skoro > to parodia... Ty jestes tylko nieświadomy kto ci wybiera, komu masz wybaczac. Odpowiedz Link Zgłoś
jaceq Re: Nie moze byc 2 Michnikow. 06.09.06, 21:23 > Ty jestes tylko nieświadomy kto ci wybiera, komu masz wybaczac. Oczywiście. Dlatego wybaczam wszystkim, tak na wszelki wypadek. Wszystkim, bez wyjątku, czy ktoś chce, czy nie chce. Jak się komuś moje wybaczenie nie podoba, to obrywa w drugi policzek. PS. Dlaczego nie może być dwóch Michników? A trzech? Komu to przeszkadza? Odpowiedz Link Zgłoś
patience Re: Nie moze byc 2 Michnikow. 06.09.06, 22:44 > Oczywiście. Dlatego wybaczam wszystkim, tak na wszelki wypadek. Wszystkim, bez > wyjątku, czy ktoś chce, czy nie chce. Jak się komuś moje wybaczenie nie podoba, > to obrywa w drugi policzek. No wlasnie dales dowod ze Michnik wyznacza komu wybaczasz: Krok 1: Wybaczasz wszystkim Krok 2: Ale Michnik ci powie kto to sa Wszyscy. ) Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski Re: Nie moze byc 2 Michnikow. 06.09.06, 21:55 Dugi Michnik mieszka w Uppsali. Odpowiedz Link Zgłoś
jaceq Re: Nie moze byc 2 Michnikow. 06.09.06, 21:58 Jak dla mnie, to obaj Kaczyńscy też mogliby mieszkać w Laponii. Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski Re: Nie moze byc 2 Michnikow. 06.09.06, 22:15 A jak nie obaj, to przynajmniej jeden z nich. Odpowiedz Link Zgłoś
jaceq Re: Nie moze byc 2 Michnikow. 06.09.06, 22:30 Ale przyznasz, że ładniej by było, gdyby obaj. Gdybym wierzył, że to coś pomoże, dałbym na mszę w tej intencji. Odpowiedz Link Zgłoś
danutki Re: Nie moze byc 2 Michnikow. 06.09.06, 22:38 jaceq napisał: > Gdybym wierzył, że to coś pomoże > , > dałbym na mszę w tej intencji. > spelnianie zyczen doczesnych to ponoc nie kwestia wiary a wielkosci datku wlasnie Odpowiedz Link Zgłoś
jaceq Re: Nie moze byc 2 Michnikow. 06.09.06, 22:44 danutki napisała: > nie kwestia wiary a wielkosci datku No właśnie; nie ma cennika: dam milion i nic z tego - bo mi złotypięćdziesiąt zabraknie? I nie można negocjować: dlatego marny interes z tymi datkami. Odpowiedz Link Zgłoś
danutki Re: Nie moze byc 2 Michnikow. 06.09.06, 22:47 jaceq napisał: > No właśnie; nie ma cennika: dam milion i nic z tego - bo mi złotypięćdziesiąt > zabraknie? I nie można negocjować: dlatego marny interes z tymi datkami. > komu marny temu marny ten,ktory trzyma tace zawsze zyskuje chocby ta roznice....zlotypiecdziesiat Odpowiedz Link Zgłoś
jaceq Re: Nie moze byc 2 Michnikow. 06.09.06, 23:04 > komu marny temu marny No właśnie. Przypuszczam, że z 80% z mojego miliona poszłoby "w koszta" (tak jak się to dzieje z 80% mojej tzw. składki na ZUS na moją świetlaną przyszłość emeryta. Dlatego właśnie minimalizuję tę składkę jak tylko mogę, aby resztę zainwestować, albo i przepić - lepiej). Dlatego lepiej dać szansę (jak to ujął pożarski) Panu B. bez pośredników. Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski Re: Nie moze byc 2 Michnikow. 06.09.06, 22:46 Jak nie dasz p.Bogu szansy, to na pewno nie pomoze. Odpowiedz Link Zgłoś
danutki Re: Nie moze byc 2 Michnikow. 06.09.06, 22:52 pozarski napisał: > Jak nie dasz p.Bogu szansy, to na pewno nie pomoze. ten dowcip tu nie pomoze dwaj Kaczynscy to juz szczyt szansy dwoch Michnikow nawet P.Bog nie stworzy Kuron tez byl niepowtarzalny i co? opluli Go jakby drugiego mieli w zanadrzu Odpowiedz Link Zgłoś
patience Re: Nie moze byc 2 Michnikow. 07.09.06, 03:10 wikul napisał: > A Kaczyńskich to ilu jest ? JEDEN. Odpowiedz Link Zgłoś
wikul Nie moze byc 2 Kaczyńskich ? 07.09.06, 20:55 patience napisała: > wikul napisał: > > > A Kaczyńskich to ilu jest ? > > JEDEN. A Irasiad ? Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Kaczyńskich jest 11188. 07.09.06, 14:57 wikul napisał: > A Kaczyńskich to ilu jest ? Tak więc mają zdecydowaną przewagę liczebną nad Michnikami. S. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Michników jest 886. 07.09.06, 14:54 Oto dowody (dopóki jeszcze nie zostały zniszczone): www.herby.com.pl/herby/ S. Odpowiedz Link Zgłoś
patience Ale ktorys z nich byl pierwszy! 08.09.06, 02:13 snajper55 napisał: > Oto dowody (dopóki jeszcze nie zostały zniszczone): > www.herby.com.pl/herby/ Nawet przy rozmnazaniu przez poczkowanie musi byc oryginał, od ktorego sie wszystko zaczelo. Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski Re: Ale ktorys z nich byl pierwszy! 08.09.06, 02:23 patience napisała: > Nawet przy rozmnazaniu przez poczkowanie musi byc oryginał, od ktorego sie > wszystko zaczelo. > Oryginal powstal w glowie pewnego emigranta 1969 r n.e., a potem paczkowal i znalazl sie w glowie Zielonego Zapturka. Taka jest moja wersja. Odpowiedz Link Zgłoś
drf Misiu nie jestes spiacy? 08.09.06, 03:01 i NIE baw sie zapalkami bo od tego sie dostaje zapalenia cewki moczowej pl.wikipedia.org/wiki/Wikipedystarf#Snajper_to_.5B.5BMichnik.5D.5D.21 Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski Re: Ty drf jak zwykle kryptisk, 08.09.06, 09:30 drf napisał: > i NIE baw sie zapalkami bo od tego sie dostaje zapalenia cewki moczowej > > > <a href="pl.wikipedia.org/wiki/Wikipedystarf#Snajper_to_.5B.5BMichnik.5D.5D.21" target="_blank">pl.wikipedia.org/wiki/Wikipedystarf#Snajper_to_.5B.5BMichnik.5D.5D.21</a> ale wyczuwam grozbe w tym zdanku. Nauka, jak widac, nie idzie w las. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Pierwszy już dawno nie żyje. ____nt 08.09.06, 11:14 patience napisała: > snajper55 napisał: > > > Oto dowody (dopóki jeszcze nie zostały zniszczone): > > www.herby.com.pl/herby/ > > Nawet przy rozmnazaniu przez poczkowanie musi byc oryginał, od ktorego sie > wszystko zaczelo. > Odpowiedz Link Zgłoś
patience Re: Jesteś pewien? 08.09.06, 11:21 To arogancja myśleć ze sie wie co jest praprzyczyną. Czas biegnie w różne strony. Chrystus był praprzyczyną wszystkich proroków, którzy zapowiadali jego nadejście. Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski Re: Jesteś pewien? 08.09.06, 11:24 patience napisała: > To arogancja myśleć ze sie wie co jest praprzyczyną. Czas biegnie w różne > strony. Chrystus był praprzyczyną wszystkich proroków, którzy zapowiadali jego > nadejście. > > A co na to nasz talmudysta? Odpowiedz Link Zgłoś
patience Re: Snajper to Jaceq 06.09.06, 20:00 qwardian napisał: > How about that? Podoba mi sie. Snajper to Jaceq, ale tylko Snajper to Michnik. Mysli ktos, ze to niemozliwe? A to sytuacja Michnika i jego Klonow. Bez urazy, Jaceq Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski Re: Snajper to Jaceq 06.09.06, 20:13 Lepiej byc klonem Michnika (jeszcze tylko dobrze by bylo wiedziec, co to znaczy), niz, jak patience, klonem Tejkowskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
qwardian Re: Snajper to Jaceq 06.09.06, 20:15 Na marginesie przed kilku laty Michnik odwiedzał forum aktualności dość często, pod własnym nazwiskiem, potem sytuacja się nieco zagmatwała, forum zradykalizowało się, również przy moim udziale. Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski Re: Snajper to Jaceq 06.09.06, 20:17 Zradykalizowalo? Chyba ciut oszalalo. Odpowiedz Link Zgłoś
patience Re: Snajper to Jaceq 07.09.06, 03:16 qwardian napisał: > Na marginesie przed kilku laty Michnik odwiedzał forum aktualności dość często, > > pod własnym nazwiskiem, potem sytuacja się nieco zagmatwała, forum > zradykalizowało się, również przy moim udziale. Nieprawda. To Michnik sie zradykalizowal. Buduje rakiete o napedzie atomowym, ktora doleci na Olimp i zasiadzie po prawicy Zeusa Ojca. Odlatujac spali gazami odrzutowymi caly byly Blok Wschodni, zeby byc nie tylko Jedynym, Ktory Wyzwolil, ale tez Jedynym, Ktory Przetrwal W Stanie Nienaruszonym. Dlatego teraz sie nazywa Snajper, a my to Kroliki, do ktorych strzela. Odpowiedz Link Zgłoś
jaceq Re: Snajper to Jaceq 06.09.06, 21:26 > Bez urazy, Jaceq Oczywiście, że bez IRA i STUDIO. Odpowiedz Link Zgłoś
patience Re: Snajper to Jaceq 07.09.06, 03:18 jaceq napisał: > > Bez urazy, Jaceq > > Oczywiście, że bez IRA i STUDIO. > Ale z Pink Floyd? Odpowiedz Link Zgłoś
7em to by było nawet fajne 07.09.06, 14:02 gdyby nie to ze towasza ilicza snajperowicza zna tu kilku z "widzenia" blog: Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: to by było nawet fajne 07.09.06, 14:59 7em napisał: > gdyby nie to ze towasza ilicza snajperowicza zna tu kilku z "widzenia" I co, niepodobnym ? S. Odpowiedz Link Zgłoś
patience Ty Michnik nie udawaj 07.09.06, 15:04 Wysylasz na te spotkania jakiegos swojego klona dla niepoznaki. Odpowiedz Link Zgłoś
patience Albo przeprowadz dowod 07.09.06, 15:13 ze nim nie jestes. Ale musi byc z rownie zelazna logika, jak w przedstawionym powyzej dowodzie, ze nim jestes. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Ty Michnik nie udawaj 07.09.06, 17:47 patience napisała: > Wysylasz na te spotkania jakiegos swojego klona dla niepoznaki. No nie, klon to byłby identyczny. S. Odpowiedz Link Zgłoś
drf Re: Ty Michnik nie udawaj 07.09.06, 20:46 przyjmujac zalozenie ze jestes Michnikiem... snajper55 a dlaczego nie snajper56? albo snajper89 posdrawiam JD Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski Re: Swiety Wojciech we wlasnej 07.09.06, 20:52 osobie! Ale jesli to jest Michnik, myslisz, ze bedzie chcial gadac z facetem, ktory mu zarzuca wspolprace z bezpieka jeszcze w 60tych latach? Odpowiedz Link Zgłoś
drf Kubus 07.09.06, 21:12 sorry...moj tekst jest do snajpera55 s p a d a j ! nie zapomnij barylki miodu Krzysio Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski Re: Romualdzie, tu sie pije tylko 07.09.06, 21:26 piwko. Forum, w przeciwienstwie do Plotkies, Wysepki i Swietlicy (o ktorych gdzies w tym samym kontekscie wspomniales), jest ot-war-te. Czy o taka, zamknieta, sekciarska Polskie walczyles w tamtym powstaniu? Odpowiedz Link Zgłoś
drf Puchatku 07.09.06, 21:42 przerywasz moja rozmowe ze snajperem55 Michnik to ciekawszy rozmowca od ciebie, sorry Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski Re:Wlasnie sw.Romku. 07.09.06, 22:00 Nawet cie do gabinetu nie wpuscil.Myslisz, ze bedzie z toba rozmawial klepiac w klawisze? Odpowiedz Link Zgłoś
jaceq Re: Ty Michnik nie udawaj 07.09.06, 23:57 > snajper55 a dlaczego nie snajper56? albo snajper89 Chyba kaliber. .56 byłby już na słonie, a .89 - chyba na Giertychy. Odpowiedz Link Zgłoś
patience Re: Ty Michnik nie udawaj 07.09.06, 22:21 > No nie, klon to byłby identyczny. > S. Chodzi o Klony Umyslu No widzisz, masz sytuacje bez wyjscia. Albo sie przyznasz, ze jestes Michnikiem, albo sie przyznasz do tego, ze wybaczasz tym, ktorych Michnik wybral Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski Re: Ty Michnik nie udawaj 07.09.06, 22:32 Albo ani jedno, ani drugie, jeno zalozysz noge na noge, zapalisz cygaro i lykniesz Jasia Wedrowniczka. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Ty Michnik nie udawaj 07.09.06, 22:33 patience napisała: > Chodzi o Klony Umyslu No co Ty. Michnik jest niepowtarzalny. Jedynie fizycznie można go co najwyżej sklonować. > No widzisz, masz sytuacje bez wyjscia. Albo sie przyznasz, ze jestes Michni > kiem, albo sie przyznasz do tego, ze wybaczasz tym, ktorych Michnik wybral Niekoniecznie. Mogę stwierdzić, że Michnikiem nie jestem i wybaczam tym, których sam sobie wybiorę. Punkt 2 jest w Twoim rozumowaniu fałszywy, czego dowodzą protestujący 13 grudnia pod domemm Jaruzelskiego. Michnik mu wybaczył, oni - nie. S. Odpowiedz Link Zgłoś
patience Re: Ty Michnik nie udawaj 07.09.06, 22:41 No wlasnie oni protestuja ze mu wybaczyli, inaczej nie chcialoby im sie lazic pod dom Jaruzelskiego, mieliby inne zajecia. Odpowiedz Link Zgłoś
jaceq Re: Ty Michnik nie udawaj 07.09.06, 23:54 patience napisała: > No wlasnie oni protestuja Protestują? A przeciwko czemu, jeśli można spytać? "Protestują, że..." nawet nie jest po polsku. Odpowiedz Link Zgłoś
drf S. 07.09.06, 22:50 ale znasz Adama Michnika i ochraniasz slowamicelnie wybranym na celowniku ,bronisz jego stanowiska ktore uwazasz za SWOJE`? JD snajper55 napisał: > patience napisała: > > > Chodzi o Klony Umyslu > > No co Ty. Michnik jest niepowtarzalny. Jedynie fizycznie można go co najwyżej > sklonować. > > > No widzisz, masz sytuacje bez wyjscia. Albo sie przyznasz, ze jestes Mich > ni > > kiem, albo sie przyznasz do tego, ze wybaczasz tym, ktorych Michnik wybra > l > > Niekoniecznie. Mogę stwierdzić, że Michnikiem nie jestem i wybaczam tym, > których sam sobie wybiorę. > > S. Odpowiedz Link Zgłoś
drf Kaliber55 08.09.06, 00:05 pl.wikipedia.org/wiki/Dyskusja_Wikipedysty:McMonster#S-5 Odpowiedz Link Zgłoś
jaceq Re: Kaliber55 08.09.06, 00:14 Ja aż tak daleko nie sięgałem ("skrótem myślowym""). Nie miałem na myśli odstrzelenia całego paktu de(sta)bilizacyjnego jednym strzałem. hometown.aol.com/goldcoins1/myhomepage/550.jpg?mtbrand=AOL_US Odpowiedz Link Zgłoś
la.paloma Alez swietny kryminal 08.09.06, 00:35 a raczej sledztwo w toku. Narzedzie zbrodni juz mamy - S55. Moze i potencjalne, but who cares. Trup sie znajdzie. A mnie osobiscie najbardziej intryguje synganturka S55: "Ciemno w tym państwie, gdzie łotry na świeczniku. S.J.Lec". A konkretnie, kogo Pan S55 uwaza za tych co powoduje zaciemnienie i kogo ma zamiar potraktwac swoim S55, z ukrycia ma siem rozmiec) Potrzebny Sherlock Holmes? Odpowiedz Link Zgłoś
drf Re: Alez swietny kryminal 08.09.06, 02:02 pl.wikipedia.org/wiki/Specjalnaearch/Snajper55 Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski Re: Alez swietny kryminal 08.09.06, 02:06 drf napisał: > pl.wikipedia.org/wiki/Specjalnaearch/Snajper55 interesujace Odpowiedz Link Zgłoś
la.paloma ja meldujem, ze 08.09.06, 03:07 nigdy w zyciu na zadnym swieczniku nie usiadlam, jestem szara golabka pokoju, siadam sobie tylko na drutach. nawet swiecznika w zyciu nie widzialam, ani swiecy starszno siem tu robi. lepiej odleciec do Norwegii. Odpowiedz Link Zgłoś
patience Re: ja meldujem, ze 08.09.06, 03:11 > nigdy w zyciu na zadnym swieczniku nie usiadlam, jestem szara golabka pokoju, > siadam sobie tylko na drutach. nawet swiecznika w zyciu nie widzialam, ani > swiecy > starszno siem tu robi. > lepiej odleciec do Norwegii. Na wszelki wypadek sie odcinasz od swiecznika? Blogoslawieni cisi, albowiem ich bedzie Krolestwo Niebieskie? ) Odpowiedz Link Zgłoś
la.paloma Re: ja meldujem, ze 08.09.06, 03:34 Tak, odcinam siem, nie nawidzem swiecznikow. Ale moga mnie oczywiscie wyniesc na oltarze, jesli laska, byle bez swieczkow Odpowiedz Link Zgłoś
la.paloma 50:50:)) 08.09.06, 03:32 world.guns.ru/rifle/rfl15-e.htm www.paddlefu.co.uk/riot-sniper55.htm Odpowiedz Link Zgłoś
jaceq Re: 50:50:)) 08.09.06, 16:14 Schmidt-Rubin: fajne, ale dziadostwo. world.guns.ru/sniper/sn74-e.htm "TAC-50 rifle is also credited with longest range documented kill on enemy soldier: in 2003, a Canadian sniper shot and killed an Afghani taliban insurgent from the range of 2430 meters (nearly one and a half mile)." Wcale nieźle. Przy okazji, wyszło, że S-55 zamieszany jest jakoś w espadryle (albo kajaki; po obrazku trudno odróżnić jedno od drugiego na pierwszy rzut oka, a czytać mi się nie chciało. Odpowiedz Link Zgłoś
la.paloma Re: 50:50:)) 08.09.06, 17:09 mi siem widzi, ze un z odleglosci ok 2,4 km trafia do celu(i?) plynac na kajaku sniper55. To niewapliwie akrobata. Martwi mie tylko ten swiecznik. Czy Ty Jacusiu bynajmniej na nim nie siedzisz? Jesli tak, to lepiej udaj siem na urlop w nieznane;D Odpowiedz Link Zgłoś
jaceq Re: 50:50:)) 08.09.06, 17:31 Więc to jednak kajak? Obstawiałem 55:45 że to kajak. Koło świecznika to ja nawet nigdy nie stałem, nie mówiąc już o siedzeniu na nim. Świeczniki mają przeważnie takie kolce, skierowane w przeciwną stronę co kolce u wiolonczel, więc nigdy nie miałem takich ambicji. Ale łotry albo mają grubą skórę, albo jest coś, co im ten ból odświecznikowy jakoś rekompensuje. Z urlopu (?) w nieznane właśnie niedawno wróciłem. Odpowiedz Link Zgłoś
nick.kertiz Pan Mick-nik był chory 09.09.06, 02:07 Pan Michnik był chory i leżał w łóżeczku. I przyszedł pan doktor frojd - Jak sie masz koteczku? - Źle bardzo, kiełbaski i szynki, niekoszerne zrzedły mi minki. Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski Re: Pan Mick-nik był chory 09.09.06, 12:10 nick.kertiz napisał: > Pan Michnik był chory > i leżał w łóżeczku. > > I przyszedł pan doktor frojd > - Jak sie masz koteczku? > Tak by bylo, gdyby tak bylo.Adas jest jednak w wygodnej sytuacji.Po matce katolik, wiec moze jesc wszystko, w przeciwienstwie np do drFreuda. > - Źle bardzo, > kiełbaski i szynki, > > niekoszerne > zrzedły mi minki. Odpowiedz Link Zgłoś
ada08 Re:Dajczgewand to Michnik w 11.09.06, 17:22 Wątek o nazwie Aquanet wystąpił z brzegów i zalewa forum. a. Odpowiedz Link Zgłoś
hypatia33 Czy szanowni detektywi 13.09.06, 01:38 ostatecznie rozszyfrowali tajemnice S55? Cus on siem ukrywa ostatnio. Czyzy cos knowal w sprawie tych swiecznikow? A co jesli te swieczniki to som manory?:ooD Odpowiedz Link Zgłoś
datsh Re: Czy szanowni detektywi 13.09.06, 01:47 menory? jestes kotem ery wodnika? Odpowiedz Link Zgłoś
puzon21 Re: Czy szanowni detektywi 13.09.06, 05:37 Oto dowod na to kto stoi przed lustrem. "Domyślam się, że się mnie boi. Boi się tego, że trzeba by wyciągnąć rzeczy z dawnych lat, z Rakowieckiej, z przesłuchania, grypsy..." - Józef Dajczgewand o Adamie Michniku Odpowiedz Link Zgłoś
hypatia33 Re: Czy szanowni detektywi 14.09.06, 01:12 Dla mnie moga byc menory, manory, munory i nawet zmory z komory. Jestem chimera z ery wodnika. kudlatowatosci kociej wprawdzie nie posiadam, ale cos a kociej natury owszem. poddalam sie tez autozabiegom genetycznym w wyniku ktorych wyrosly mi skrzydla oraz pletwy. to w przygotowaniu na armageddon zwiazany z globalnym ociepleniem. Kiedy na swiecie beda szalec tajfuny i potopy, uniose sie spokojnie na mych skrzydlach lub zanurkuje radosnie w glebiny oceanow. Jestem gotowa na najgorsze. Wlasnej ewolucji dokonalam sama Odpowiedz Link Zgłoś
drf Re: Czy szanowni detektywi 14.09.06, 21:54 club.ign.com/b/about?username=Hypatia33&which=boards Hypatia z Aleksandrii (gr. Ὑπατία, ur. ok. 370 r., zm. w marcu 415 r. w Aleksandrii) – filozof neoplatońska, matematyczka w starożytnej Aleksandrii. Przypisuje się jej wynalezienie astrolabium i areometru. Była córką matematyka, astronoma i filozofa Teona z Aleksandrii i wykształcenie matematyczne odebrała najpewniej pod jego kierunkiem. Jako kobieta nie mogła prowadzić własnej szkoły, miała jednak prywatnych uczniów. Jednym z nich był Synezjusz z Cyreny, biskup Ptolemaidy – zachowało się wiele listów Synezjusza do Hypatii, z których przebija podziw dla jej talentu pedagogicznego i zdolności. Również inni komentatorzy podkreślają charyzmę Hypatii jako nauczycielki. Dla ówczesnych chrześcijan Hypatia była symbolem nauki i wykształcenia, co utożsamiane było z pogaństwem. Postać kobiety wielkiej urody, wiedzy i inteligencji kłóciła się z odwróceniem się od świata i oczekiwaniem na rychłe przyjście Sądu Ostatecznego. Była powodem napięć pomiędzy poganami a chrześcijanami, kilkakrotnie przeradzających się w zamieszki. Gdy w roku 412 patriarchą Aleksandrii został późniejszy św. Cyryl między nim a rzymskim prefektem miasta Orestesem doszło do rywalizacji i tarć na tle politycznym. Hypatia była zwolenniczką i przyjaciółką Orestesa co w połączeniu z jej pogaństwem nie przysparzało jej przyjaciół w stronnictwie Cyryla. W marcu 415 roku podburzona przez Cyryla hałastra zawlokła Hypatię do kościoła, gdzie została pocięta muszlami ostryg przez fanatycznych mnichów, zwolenników Cyryla. Edward Gibbon podaje, że zdarzenie to wstrząsnęło nawet chrześcijanami, miało też inne konsekwencje dla całego miasta – w poczuciu zagrożenia wielu uczonych opuściło wkrótce potem Aleksandrię i promieniujący na cały antyczny świat ośrodek naukowy podupadł. Wszystkie dzieła Hypatii zaginęły – znane są jedynie ich tytuły i odwołania do nich w dziełach innych uczonych Starożytności. Wiadomo, że pisała komentarze do Arytmetyki Diofantosa i Stożkowych Apoloniusza, a być może również do Almagestu Ptolemeusza. Z pewnością pomagała też ojcu w opracowywaniu nowego wydania Elementów Euklidesa, które stało się podstawą dla wszystkich kolejnych edycji tego dzieła. Mimo iż nie ma dowodów, że Hypatia prowadziła własne badania w dziedzinie matematyki, jej wkład w rozwój tej dziedziny pozwala uznać ją za pierwszą kobietę-matematyczkę w historii. en.wikipedia.org/wiki/Hypatia_(disambiguation) Odpowiedz Link Zgłoś