p0089 22.09.08, 20:27 Co sądzicie o tych szkołach? Może ktoś z Was uczy lub uczył się w jednej z filii? Czekam na opinie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
butterfly_88 Re: Teb Edukacja - OPINIE 25.11.08, 21:06 hmmm...TEB edukacje zwłaszcza jeśli chodzi o oddział w Częstochowie to zupełna strata czasu. W tej policealnej szkole nie nauczysz sie niczego, chyba że zależy Ci tylko i wyłącznie na papierku, który i tak nie jest jakąś rewelacją. Nie wiem na jaki chcesz iść kierunek ale ja byłam na fryzjerstwie totalna katastrofa, chyba że ma sie jakies praktyki u fachowego fryzjera, ktory moze Cie czegos nauczyc bo inaczej nic z tamtąd nie wyniesiesz. Znajome z Kosmetykologii mówiły że na ich kierunku jest jeszcze gorzej. Nie wiem jaka decyzje podejmiesz, ale ja nikomu nie polece tej szkoly. Pozdrawiam :) ps. ja zrezygnowalam po 3 miesiącach gdyż dalsza nauka tam mija sie z celem :) Odpowiedz Link Zgłoś
p0089 Re: Teb Edukacja - OPINIE 04.12.08, 14:06 już tam chodzę od dwóch miesięcy na kierunek podstawy psychologii i socjologii :) jestem BARDZO zadowolona. dowiedziałam się wielu ciekawych rzeczy. zaliczenie to pewnie będzie masakra, bo materiału jest ogrom... ale damy radę ;) mam kontakt z dziewczyną, która uczęszcza na ten sam kierunek, ale na drugim końcu Polski. też jest bardzo zadowolona z wyboru :) Odpowiedz Link Zgłoś
int1 Re: Teb Edukacja - OPINIE 30.12.08, 22:01 Uczyłam w wielu policealnych szkołach... Pytanie za 100 punktów: jakie uprawnienia daje Tobie skończenie tego kierunku, gdzie chcesz znaleźć pracę?! Podpytywałam moich uczniów dlaczego podjęli naukę np. na takim kierunku. I co? - większość z nich uciekała przed wojskiem lub miała świadczenia uzależnione od kontynuowania nauki. Odpowiedz Link Zgłoś
p0089 Re: Teb Edukacja - OPINIE 04.01.09, 00:19 lecz tu najmniej chodzi o pracę, a o wiedzę :) kierunek na który uczęszczam przygotowuje do szeroko pojmowanej pracy z ludźmi. co prawda do pracy np. jako opiekun w domu pomocy społecznej najczęściej wystarczy szkoła średnia - często wykształcenie nie odgrywa nawet większej roli, ale takie studium tę pracę niemniej jednak ułatwia. podstawowa wiedza z psychologii jest tu bardzo przydatna i może bardzo pomóc. jednakże ja nie wybrałam tej szkoły z myślą o podjęciu pracy zaraz po niej. nie dostałam się na studia, bardzo mało punktów zabrakło mi na moją wymarzoną psychologię i aby nie tracić roku, wybrałam roczne studium psychologiczne, które do tych studiów mnie przygotuje. wg mnie jest to lepsze rozwiązanie niż wybór innego kierunku studiów, na którym będę się jedynie męczyć - gdyż nic poza psychologią nie interesuje mnie na tyle, aby poświęcić temu moje przyszłe życie zawodowe. w ciągu tego roku mam zamiar ponownie napisać dwa egzaminy maturalne, aby podwyższyć wyniki i uzyskać więcej punktów podczas rekrutacji na uniwersytet, więc mam nadzieję, że w tym roku się uda. póki co nie żałuję tego wyboru. ucieczka przed wojskiem? świadczenia? wiem coś o tym - mam w grupie kilka osób, które głównie w tym celu wybrały tę szkołę, ale to już wyłącznie ich sprawa. ich interes na co wydają pieniądze. zresztą tacy ludzie znajdą się również na niejednej uczelni wyższej, zwłaszcza studiując zaocznie... Odpowiedz Link Zgłoś
oliwia1411 Re: Teb Edukacja - OPINIE 31.08.09, 15:25 hej mam pytanie czy wybiera sie ktos do szkoly teb na kierunek wizaz i stylizacja paznokcji?? a moze ktos juz byl na tym kierunku??jesli tak to bardzo prosze o opinie dzieki :)pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
marlena901 Re: Teb Edukacja - OPINIE 13.01.10, 10:01 Ja chodze na ten kierunek w Płocku i absolutna strata czasu i pieniędzy. Płace 190zł za to że prawie koniec półrocza a my makijażu nie umiemy, nie ma parkingu, ksero, nawet głupiego automatu z kawą. Ale najgorsze jest to że jak już coś tam niby się malowałyśmy to robiłyśmy to na krzesłach na ławkach w momencie gdy pracownia jest obok!!! A czemu? No bo przecież kapcie trzeba mieć i fartuchy tak? A co za problem kapcie wziąć z domu a fartuch kupić? Niczego sie tam nie nauczysz!! Odpowiedz Link Zgłoś
lasica_poznan Re: Teb Edukacja - OPINIE 12.01.09, 23:05 Ja mogę polecić AP Edukacja w Poznaniu. Fajna szkoła, fajni ludzie, trochę nauki, ale przecież o to chodzi :) Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: Teb Edukacja - OPINIE 10.03.11, 10:04 asica_poznan napisała: > Ja mogę polecić AP Edukacja w Poznaniu. Fajna szkoła, fajni ludzie, trochę > nauki, ale przecież o to chodzi :) o to że nauki? To byłoby dobrze. Choc obawiam sie ze Tobie bardziej zalezało na słowie "trochę"... Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
gobi05 spam, spam, spam, spam, spam, spam, spam, spam... 13.01.09, 00:10 Skończcie już z tym spamem! Odpowiedz Link Zgłoś
bzziumm Re: spam, spam, spam, spam, spam, spam, spam, spa 13.01.09, 20:06 daj spokoj ziomus, ktos chce sie czegos dowiedziec wiec pyta, inni odpowiadaja, bez paniki, nie kazda rekomendacja to spam. Odpowiedz Link Zgłoś
konfiturka89 Re: Teb Edukacja - OPINIE 19.01.09, 13:01 Ja uczę się w TEB Edukacji w Gliwicach. Matura nie poszła mi tak dobrze, jak się spodziewałam, więc nawet nie składałam papierów na studia. Zrobiłam sobie rok przerwy. Poszłam do pracy i właśnie do szkoły policealnej. Uczę się w trybie zaocznym. Jestem bardzo zadowolona z wyboru TEB Edukacji. Nauczyciele są kompetentni i widać, że chcą nas czegoś nauczyć. No i nie odczułam, żeby pracowali tam "za karę", są przyjaźnie nastawieni do słuchaczy. Na niektórych przedmiotach są testy, sprawdziany, na innych wystarczy napisać pracę na zaliczenie. Wymagania nie są jakieś bardzo wielkie, w końcu to szkoła policealna, a nie studia. Ale czasem trzeba się pouczyć ;) Niestety, szkoła jest dość droga. Na większości kierunków rocznych płaci się 150zł/mc. Cieszę się, że zapisałam się do TEB, chociażby dlatego, że po zajęciach z techniki biurowej wreszcie wiem, jak napisać poprawnie CV i list motywacyjny ;) nie mówiąc już o sporządzaniu reszty korespondencji biurowej - to na pewno mi się kiedyś przyda. Zastanawiałam się czy zapisać się do AP Edukacji, Profesji czy TEB Edukacji, ale z tego co się orientowałam, właśnie TEB ma najlepszą opinię wśród szkół policealnych. Planuję jeszcze kiedyś zapisać się tam na kierunek Grafika komputerowa albo dekorator wnętrz, ale póki co wybieram się na studia :) Odpowiedz Link Zgłoś
gobi05 Re: spam, spam, spam, spam, spam, spam, spam, spa 21.01.09, 09:21 Mamy tysiące kursów prowadzonych w miastach i na wsi, mamy dziesiątki wyższych szkół czegoś i czegoś - i jakoś nie widać tych ośrodków na forum. Tylko te Teby ktoś międli miesiącami. Odpowiedz Link Zgłoś
gobi05 TEB schizofrenia - spam, spam, spam, spam 21.01.09, 09:32 romek_666 - 2 posty; lasica-poznan - 3 psoty, wszystkie na temat Edukacji; butterfly_88 - 1 post; bzziumm - 1 post. To są wszystko profile powoływane do spamowania forum. Więcej już mi się nie chciało sprawdzać. Odpowiedz Link Zgłoś
tajemnicza-pl Re: Teb Edukacja - OPINIE 14.03.09, 15:04 Polecam Filie Teb Edukacja w Częstochowie kierunek Technik Usług Fryzjerskich!jestem słuchaczką pierwszego roku TUF i musze stwierdzić, że jedyne z czego nie byłam zadowolona to zajęcia praktyczne gdyż niczego sie nie nauczyłam i było dokładnie jak pisały powyżej słuchaczki lecz gdy odkąd z drugim półroczu niedawno zmienili nam instruktora od pracowni bardzo duzo się zmieniło oczywiście na wielki plus zaczełyśmy pracować pełna parą a pani instruktor jest bardzo fajna i umie super przekazać swoja wiedzę teraz dopiero zobaczyłam jakie te zajęcia potrafia być fajne na prawde dziekujemy dyrektorowi ze zmienił nam wreszcie instruktora bo inaczej ośmieliłabym się mówić tak samo jak powyżej ze tylko straciłam czas i pieniądze lecz teraz wiem, że bedzie dobrze!!!:) Naprawde szczerze mogę wam teraz ten kierunek polecić a co do zajęć teoretycznych to powiem że sa bardzo ciekawie prowadzone. Nauczycielki potrafią bardzo fajnie urozmaicac lekcję dzieki czemu szybko przyswajamy wiedzę. Do zajęć teoretycznych nigdy nie miałam zastrzeżeń, gdyż odkąd chodzę do tej szkoły były prowadzone naprawde pozytywnie wiec naprawde teraz POLECAM teraz nie bedziecie żałować:)! Odpowiedz Link Zgłoś
gobi05 spam, spam, spam, spam, spam, spam, spam, spam... 14.03.09, 20:15 spam, spam, spam, spam, spam, spam, spam, spam... Odpowiedz Link Zgłoś
gutek699 Re: Teb Edukacja - OPINIE 08.06.10, 14:19 Witam, jeżeli chodzi o szkołe policealna TEB edukacja w Krakowie to musze powiedzieć ze wklad niektorych wykładowcow do przekazania informacji sluchaczą jest ponizej poziomu podstawówki, czasami dochodzi do sytuacji wyśmiania ucznia przez wykładowce. Na poczatku edukacji w tej szkole opowiadano nam iz ta szkoła ma 1 miejsce wśród tebow w całej polsce pod wzgledem zdawania egzaminu koncowego(hahaha). Szkoła współpracuje z DPS na ulicy helclow, i jest to kolejna porazka. Panie ktore ucza rechabilitacji i masarzy nie maja wedlug mnie wyksztalcenia pedagogicznego i zajecia sa zmudne i nudne a ponad to najleszym zajeciem jednej z pan jest udowadnianie uczniom jacy sa ograniczeni i nic nie umieja. SZCZERZE NIE POLECAM NIKOMU TEJ SZKOŁY PONIEWAZ JEST BEZNADZIEJNA, PORAŻKA. Odpowiedz Link Zgłoś
kubakubowicz Re: Teb Edukacja - OPINIE 14.09.10, 11:33 Oj Gutek, Ty akurat jesteś przykładem, że takich jak Ty masaRZystów i reCHabilitantów nie powinno się kształcić...... Też uczęszczam na kierunek technik masaŻysta i wcale nie uważam, że zajęcia są stratą czasu.... TRZEBA TYLKO CHCIEĆ SIĘ UCZYĆ. Najprościej jest szkołę obsmarować .... idź kolego i nie pasuje TEB EDUKACJA - droda wolna i powodzonka przy egzaminach zewnętrznych - ale nie omieszkaj napisać tutaj czy je zdałeś!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ashia18 Re: Teb Edukacja - OPINIE 14.06.10, 20:53 Hej. Mam zamiar rozpocząć naukę w TEB ... I w związku z tym mam takie małe pytanko : czy semestr rozpoczyna się tak samo jak na normalnych uczelniach od października czy wcześniej? A jeśli tak to od kiedy? Z góry dziękuje. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
asia456 Re: zpraszam do dodania opinii 19.02.11, 15:06 Witam serdecznie chciała sie dowiedzieć czy ktoś chodzi w fili TEB edukacja na Administracje i Finanse jest tak to bende bardzo wdzieczna za dodanie opinio o tej szkole na tym kierunku:))bo chcem sie zapisac do tej fii tylko w szczecinie z góry dziekuje za odpowiedzi serdecznie pozdrawiam was. Odpowiedz Link Zgłoś
7amanda Re: Teb Edukacja - OPINIE 26.06.13, 00:32 Chodze do szkoly Teb w Gdansku i moge z czystym sumieniem ja polecic. Wykladowcy sa zazwyczaj praktykami wiec dobrze przekazuja wiedze. Szkola jest dobrze wyposazona i ma dobra lokalizacje. Nie mam zadnych zastrzezen. Odpowiedz Link Zgłoś
aysah Re: Teb Edukacja - OPINIE 27.06.13, 12:04 Bardzo dobra szkoła policealna! Skończyłam kierunek technik dentystyczny w oddziale w Gdańsku. Czesne trochę wysokie, ale na takie warunki jakie zapewniają można przymknąć oko. Wymagający i kompetentny wykładowca i świetne sale. Nie trzeba było chodzić po pracowniach żeby nauczyć się praktyki. Mają wysoki poziom co przekłada się na wysoką zdawalność egzaminów zawodowych. W mojej grupie wszyscy zaliczyli! Polecam szczerze! Odpowiedz Link Zgłoś
maj_kam Re: Teb Edukacja - OPINIE 18.02.14, 12:01 Witam, osobiście nie polecam szkoły TEB Edukacja, zaczęłam uczęszczać do tej szkoły w Wałbrzychu na kierunku technik farmacji od 28.09.2013. Otworzyli kierunek przy 14 czy 15 zapisanych osobach, niestety juz pod koniec października zostało tylko 6 osób na liście i nie było widoków na przyszłość że ktoś sie zapisze. Wybraliśmy się więc do sekretariatu żeby dowiedzieć się czy w takim razie zamkną kierunek po pierwszym semestrze bo maja tak w umowie jak jest mniej niż 10 osób, był to początek listopada. Sekretarka powiedziała że nie ma takiej opcji że kierunek na pewno będzie działał co oczywiście było wielkim kłamstwem ale to dopiero później się okazało że w tej szkole to potrafią tylko ściemniać i naciągć na kase. Oczywiście kierunek zamknęli. Jak dla mnie ta szkoła tylko wyłudzać pieniądze potrafi ale to już można było zauważyć na początku jak zajęcia zaczęły się 28.09 a do 10.10 trzeba było zapłacić dwie raty za szkołe. Jedynym plusem tej szkoły byli nauczyciele bo fakt wiedze posiadali i próbowali ja przekazać ale co z tego jak wszystko inne było do bani, nie raz się zdarzyło że przyszło się na zajęcia a tu się okazało że ich nie ma a na stronie nie było żadnych informacji o zmianach no i oczywiście brak laboratoriów o czym tez dowiedziałam sie dopiero jak już podpisałam umowe. Jednym słowem bardzo żałuje tego wyboru i wszystkim odradzam tą szkołę już lepiej iść gdzieś indziej nawet jak miałby to być inny kierunek. Odpowiedz Link Zgłoś
justa.justyna1983 Re: Teb Edukacja - OPINIE 20.02.14, 11:06 Hej, Ja chodzę do szkoły, która się nazywa Omega Edukacja i mogę ją z czystym sumieniem polecić każdemu. Zapisałam sie na florystę i bardzo mi sie podoba, teraz jestem na drugim semestrze i w grafiku mam ogrom zajęć praktycznych, a one sa bardzo fajne. Pozdrawiam wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś
gosia1981r Re: Teb Edukacja - OPINIE 30.05.14, 11:53 Ja właśnie chcę się zapisać na nowy semestr, a Ty? Odpowiedz Link Zgłoś
nowy8819 Re: Teb Edukacja - OPINIE 24.07.15, 15:46 odradzam... mojej koleżance nie chcieli nawet oddac jej świadectwa... zdecydowanie NIE ! Odpowiedz Link Zgłoś
balbinkaa33 Re: Teb Edukacja - OPINIE 29.07.15, 13:17 chodziłam do TEB-u, na kosmetyczkę, w sumie materiał taki sam jak w innych szkołach, a musiałam płacić czesne 120zł/m-c, po roku przeniosłam się do Omegi, bo to samo było za darmo Odpowiedz Link Zgłoś
paulaa1995 Re: Teb Edukacja - OPINIE 21.09.15, 11:51 hej zapisał się ktoś na kierunek instruktor fitness ?:) Odpowiedz Link Zgłoś
szalona200404 Re: Teb Edukacja - OPINIE 02.07.16, 23:44 Witam. NIE POLECAM TEB EDUKACJA w Kaliszu. Zapisałam się tam na kierunek którego nauka trwa 2 lata. Z nauczycieli którzy uczyli mnie byliśmy bardzo zadowoleni , byli świetnymi wykładowcami. Dużo od nas wymagali i potrafili świetnie nauczyć. Natomiast co do dyrekcji , to jest jedna wielka porażka. Przez pierwsze pół roku nauki nikt nie miał zielonego pojęcia jak dyrekcja wygląda ani jak się nazywają. Nawet nie było ich na rozpoczęciu roku - kompletna tragedia. Dopiero na koniec pierwszego semestru szanowna dyrektorka postanowiła się zjawić w szkole. Wchodząc do sali , weszła jak gdyby nic , usiadła przy biurku wykładowcy i zaczęła z nami rozmawiać jak gdyby nic. Nawet się nie przedstawiła. Kompletny brak szacunku i kultury. Koleżanka co przyszła do klasy chwilę po jej wyjściu zapytała się co chciała dyrektorka i wtedy się dowiedzieliśmy że to ona. Gdy chcieliśmy zrezygnować całą grupą ze szkoły i przenieść się do innej pojawił się dyrektor i zaczął nas szantażować , straszyć. Nie rezygnowaliśmy z powodu nauczycieli , rezygnowaliśmy z powodu dyrekcji która kompletnie się nie zna na prowadzeniu szkoły. Dla dyrektora szkoła jest jak on to mówi "to jest dla biznes". Jak ktoś kto tak mówi został wybrany na dyrektora. Nie zapisujcie się do tej szkoły. Szczerze wam to odradzam. Będą to tylko na marne wydane pieniądze. Po roku nauki w tej szkole zrezygnowałam razem z całą grupą. Nie dało się wytrzymać z tą dyrekcji. Dyrekcja to jeden wielki horror i nie porozumienie. Odpowiedz Link Zgłoś
gniesia90 Re: Teb Edukacja - OPINIE 19.07.16, 16:38 nie wiem jak teb edukacja, ale ja polecam delta edukacja. robie juz u nich drugi kierunek i jestem ze znajomymi zadowolona. kazdy z nas robi inny i bawimy sie super, zajecia sa ciekawe, nauczyciele fajni, wyrozumiali i cierpliwi, bo chodza równiez do delty osoby troszke starsze :) Odpowiedz Link Zgłoś
kaisakianto Re: Teb Edukacja - OPINIE 22.10.16, 10:00 Ja chciałam zacząć uczyć się w filii w Żorach. Kompletna porażka. 3 razy przesuwane terminy zajęć, źle podane w smsie godziny rozpoczęcia nauki, kompletna dezinformacja, pani w sekretariacie przecież niczemu nie jest winna- to nie jej wina, że sms jest z błędną informacją. Nigdy więcej! Brak profesjonalizmu, misz masz, informacje na stronie wprowadzające w błąd. Jaka organizacja, taka nauka. Nie polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
xxxo33 Re: Teb Edukacja - OPINIE 02.06.17, 08:08 Nie polecam szkoły w Krakowie. O ile nauczyciela są bardzo sympatyczni i dobrze prowadza wykłady to wszystko psuje sekretariat oraz Pan dyrektor.W sekretariacie totalne nieporozumienie Panie sekretarki gubią dokumenty które się dostarcza a mało tego robią wielka łaskę ze coś od ucznia odbiorą lub udziela informacji. Gdy chciałam wypisać się ze szkoły z powodu przyczyn zdrowotnych zostało mi narzucone czesne 500 z. Próbowałam poprosić Pana dyrektora o umorzenie z powodu przyczyn zdrowotnych. Oczywiście nic z tego nie wyszło. Osobiście udałam się do szkoły aby złożyć zaświadczenie lekarskie o tym iż nie mogę kontynuować nauki na tym kierunku jednak Pana dyrektora mało obchodziło zdrowie uczniów. Jedyne co się tutaj liczyło to kasa. Mało tego tak nieprzyjemnego i gburowatego człowieka jeszcze nie spotkałam i mam nadzieje ze więcej nie będę miała z nim nic do czynienia , ponieważ pod sam koniec pojawiły sie groźby co się stanie gdy tego nie zapłacę. Odpowiedz Link Zgłoś
xxxo33 Re: Teb Edukacja - OPINIE 02.06.17, 08:09 Nie polecam szkoły w Krakowie. O ile nauczyciela są bardzo sympatyczni i dobrze prowadza wykłady to wszystko psuje sekretariat oraz Pan dyrektor.W sekretariacie totalne nieporozumienie Panie sekretarki gubią dokumenty które się dostarcza a mało tego robią wielka łaskę ze coś od ucznia odbiorą lub udziela informacji. Gdy chciałam wypisać się ze szkoły z powodu przyczyn zdrowotnych zostało mi narzucone czesne 500 z. Próbowałam poprosić Pana dyrektora o umorzenie z powodu przyczyn zdrowotnych. Oczywiście nic z tego nie wyszło. Osobiście udałam się do szkoły aby złożyć zaświadczenie lekarskie o tym iż nie mogę kontynuować nauki na tym kierunku jednak Pana dyrektora mało obchodziło zdrowie uczniów. Jedyne co się tutaj liczyło to kasa. Mało tego tak nieprzyjemnego i gburowatego człowieka jeszcze nie spotkałam i mam nadzieje ze więcej nie będę miała z nim nic do czynienia , ponieważ pod sam koniec pojawiły sie groźby co się stanie gdy tego nie zapłacę. Cytuj Odpowiedz Link Zgłoś
kasia333331 Re: Teb Edukacja - OPINIE 17.06.17, 18:17 zgadzam się z urzydkownikiem xxxx 033 chodziłam do tej szkoły i również nie polecam jeżeli chodzi o atmosfere i nie ktorych nauczycieli zwłaszcza M . Sowule , dyrektor jest niefajny ale jego żona dyrektor technikum jest 3 razy gorsza!!!!!!! współczuje mieć z nią coś do załatwienia zrówna człowieka z blotem upokorzy jeżeli chodzi o zdawalność w tebie to jest dobra Odpowiedz Link Zgłoś
a_drawing123 Re: Teb Edukacja - OPINIE 30.12.22, 12:24 Opcja tylko dla tych, co lubia sie uczyc (czy. samodoksztalcac). U mnie na kier. technik uslug kosmetycznych, Bialystok, panie bardzo pretensjonalne, jakby uczyly gimniazjalistki, nie osoby dorosle (faworyzowanie jak w podstawowce, wejsciowki na kazde zajecia, zbytni luz lub wrecz przeciwnie), wiecej nieprzydatnej wiedzy niz praktyki i mimo zapewnien malo jasny system oceniania na koniec. Oceniany bardziej wyglad (jak dbasz o siebie) niz twoja wiedza. Sama tego doswiadczylam na egzaminie. Mimo ze odpowiedzialam na wszytkie pytania, a kolezanka obok nie, dostalam gorsza ocene, bo kolezanka pracuje w salonie kosmetycznym (mogla nie wiedziec?). Bardzo to dziwne. No i kolejny minus to ten, ze jesli odwolywane byly zajecia, to nowy termin (poza gwarantowanymi terminami umowy ze szkola) byl ustalany z wiekszoscia nie ze wszystkimi. Z tego powodu mialam obnizone oceny, poniewaz nowe terminy mi kolidowaly z praca. Troche zenujace ... Czy warto? Mnie ta szkola nie nauczyla, ale rytm w jaki wpadasz, kontakt z teoria jest absolutnie bezcenny. Jesli jestes zdyscyplinowana i lubisz dociekac, to polecam, szczegolnie ze szkola jest bezplatna :) Odpowiedz Link Zgłoś
mccaffarey-321 Re: Teb Edukacja - OPINIE 21.07.23, 10:26 Uczyłam się na kierunku Behawiorystyka i szkolenie zwierząt w TEB edukacja oddział Wrocław. I jedyne jak to w skrócie skomentować to nie "śmieszny żart". A teraz rozwinięcie tej opinii. Główna wykladowczyni pani Barbara chyba przychodziła tam w ramach hobby niż pracy i faktycznego przekazania nam wiedzy. Raz zapytana o udostępnienie nam jakichś materiałów czy notatek powiedziała, że "ona nie lubi tak pracować a poza tym to jest jej praca i ona za darmo takich rzeczy nie daje". Hmmm... Czyli szkoła za którą uczniowie płacą 350 zł miesięcznie (w tym roku we Wroclawiu to już 420zl 🙃) to wolontariat? Rozumiem, że są różne metody nauczania jednak siedzenie po kilka godzin na "wykładzie" bez materiałów czy chociaż prezentacji jest nużące i tak na prawdę nie było z czego robić notatek. Zajęcia z tą panią bardziej wyglądały jak kółko adoracji słodkich piesków niż nauczanie o ich behawiorystyce i szkoleniu. Pani wiedzę z zakresu szkolenia posiadała tylko hobbystyczną bo wykształcenie miała tylko w kierunku dogoterapii. Czasami na zadawane przez uczniów pytanie o behawior odpowiadała, że "nie jestem pewna, musicie spytać panią X". Czyli po co właściwie te zajęcia? Jakbym chciała posłuchać o uroczych pieskach i historiach z ich życia to na pewno nie płaciłabym takich pieniędzy za to. Jeszcze istotnym aspektem jest porma ćwiczenia na tych zajęciach - dam konkretny przykład żeby to dobrze zobrazować - Pani Barbara przez chwilę wspomniała coś na temat psów pracujących w policji, wojsku itp. Podzieliła nas na grupy, każdej przydzieliła inny "psi zawód" i mieliśmy opisać jak najwięcej informacji tan ten temat UWAGA z internetu (sic!) po czym czytaliśmy o tym na głos i tak wyglądało przekazywanie nam wiedzy na ten temat 🤣 I tak było nie tylko w tym konkrety przypadku bo nauczyciele w tej szkole lubią w taki sposób nauczać. Zero zaangażowania, minimum wysiłku i wypłatą na konto wlatuje 😎 Szkoła obiecuje 60% zajęć praktycznych - a jak to rzeczywiście wygląda? 2 wyjazdy do schroniska na semestr, za Wroclawiem w miejscu gdzie bez samochodu praktycznie nie da się dojechać. Spytani o możliwość zorganizowania dojazdu - we własnym zakresie. Reszta zajęć praktycznych to pies obecny na zajęciach u Pani Barbary. Najpierw jej prywatne psy pokazujące bardziej sztuczki niż prawdziwa pracę z psem i jego szkolenie. Później jeśli ktoś z uczniow miał psa to brał go na zajęcia. W tym momencie to już nawet nie było pokazanej żadnej pracy bo psy często lękliwe, źle prowadzone a takiego ciężko naprostowac w ciągu kilku godzin a że wykladowczyni nie miała doświadczenia z takimi psami to ciężko jej było coś konkretnego nam przekazać. Kolejna sprawa jest prowadzenie zaliczeń na tym kierunku - nie ma testów bo nie ma materiałów do pracy. Zaleczenie wyglądało tak, że mielimy wymyślę sobie jakiś problem z którym ktoś przychodzi do behawiorystyki i nie opierając się na żadnych materiałach z zajęć mieliśmy ten problem rozwiązać i wtedy było oceniane czy dobrze ZGADUJEMY czy nie. Pewnie znowu informacji na ten temat mieliśmy sobie poszukać w internecie 🙃 Jedyną osobą godna polecenia z tego kierunku jest Pani Izabela, która faktycznie przyłożyła się do przekazania nam wiedzy. Ma ogromne doświadczenie w pracy z trudnymi psami prywatnymi jak i schroniskowymi. Szczerze powiedziała nam, że nie wyobrażam sobie żeby tylko po tym kursie iść do pracy że zwierzętami bo będziemy mieć za mała wiedze. I chyba dobrze sama podsumowała czy warto iść do tej szkoły 😉 Odpowiedz Link Zgłoś
emilia723 Re: Teb Edukacja - OPINIE 20.08.25, 00:57 Uczęszczałam do tej szkoły policealnej na kierunku grafika komputerowa (Kraków). Niestety z całą przykrością stwierdzam, że nauczanie w TEB jest na poziomie nie wiele wyższym niż w szkole podstawowej na informatyce. Zapisana na taki, a nie inny kierunek, gdzie miejscem pracy jest komputer, ja (jak i wiele innych osób z kierunku) co zajęcia muszą się przesiadać, bo któreś stanowisko do pracy ,,nie działa". Zaczynając od braku jakiegoś programu lub szwankujący program, braku myszki do KOMPUTERA STACJONARNEGO! Można dalej tylko wymieniać. Wielokrotnie używanie na zajęciach darmowego programu Canva, który nie ma nic wspólnego z dobrą pracą grafika komputerowego. Do tego nauczyciele w żaden sposób nie potrafili dostosować różnych poziomów umiejętności z jakimi przychodzili uczniowie. Osobiście odniosłam również wrażenie, że faworyzacji studentów, w zależności na jaki kierunek uczęszczają. Nie pomocny sekretariat do którego nie da się dodzwonić, a na miejscu chcąc prosić np. O wytłumaczenie braku legitymacji, Panie rozkładają ręce. Mogłabym jeszcze sporo wymieniać z minusów, bo plusów właściwie brak. A to wszystko w brzydkich, starych salach (ul. szpitalna) i to ma być edukacja za którą się płaci. Nie dość, że nie polecę, to będę wszystkim odradzać chęci zapisania się do tej "szkoły". Odpowiedz Link Zgłoś