Dodaj do ulubionych

Podpalanie traw przez idiotow

07.05.03, 20:17
W pale sie nie miesci, że na polskiej wsi sa jeszcze takie prymitywy, ktorym
sie wydaje że wypalanie traw powoduje użyznianie gleby. Może jak jeszcze
kilku głupkow spali sie w takich pożarach, to zrozumieja swoje postepowanie.
Ponad połowa pożarow lasow powstaje własnie w wyniku wypalania traw, w
takich pożarach ginie mnostwo żywych organizmow.

Jesli chcesz koniecznie palic trawe - skontaktuj sie z najbliższym dealerem smile
Obserwuj wątek
    • Gość: +++Ignorant Co najmniej dwóch się już spaliło... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.05.03, 21:24
      balzer napisał:

> W pale sie nie miesci, że na polskiej wsi sa jeszcze takie prymitywy, ktorym
      > sie wydaje że wypalanie traw powoduje użyznianie gleby. Może jak jeszcze
      > kilku głupkow spali sie w takich pożarach, to zrozumieja swoje postepowanie.
      > Ponad połowa pożarow lasow powstaje własnie w wyniku wypalania traw, w
      > takich pożarach ginie mnostwo żywych organizmow.
      >
      > Jesli chcesz koniecznie palic trawe - skontaktuj sie z najbliższym
      dealerem smile

Sława!

Kiedyś gasiłem płonącą łąke porośnięta trzcinnikiem piaskowym...

Nigdy wiecej!

Pozdrawiam!

Ignorant
      +++
    • Gość: V.C. Re: Podpalanie traw przez idiotow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.03, 21:27
      balzer napisał:

> W pale sie nie miesci, że na polskiej wsi sa jeszcze takie prymitywy, ktorym
      > sie wydaje że wypalanie traw powoduje użyznianie gleby. Może jak jeszcze
      > kilku głupkow spali sie w takich pożarach, to zrozumieja swoje postepowanie.
      > Ponad połowa pożarow lasow powstaje własnie w wyniku wypalania traw, w
      > takich pożarach ginie mnostwo żywych organizmow.
      >
      > Jesli chcesz koniecznie palic trawe - skontaktuj sie z najbliższym
      dealerem smile

W kwestii wypalania traw opowiadam się za radykalnym
      rozwiązaniem . "Rolnikowi" należy, niestety, skonfiskować ziemię, którą
      wypalił. Na opłacenie kosztów akcji przeciwpozarowej i grzywny przecież i tak
      go nie stać .
    • Gość: doku To instynktowne działanie utrwalone genetycznie IP: *.chello.pl 07.05.03, 21:40
      Przez dziesiętki tysięcy lat ludzkie hordy podpalały lasy i busz, aby naganiać
      zwierzynę, robić sobie przestrzeń życiową i zamieniać dżunglę na sawannę, gdyż
      człowiek wyewoluował jako małpa sawannowa, więc nic dziwnego, że gdy nauczył
      się posługiwać ogniem, to go używał. Jest udowodnione, że wszystkie pustynie
      Australii są dziełem człowieka. Słabiej udokumentowana jest ta teoria w
      odniesieniu do Sahary. Pustynie Azji Środkowej są w większości dziełem
      człowieka.

Wypalanie traw wiosną jest reliktem tych zachowań. Jest złe, niebezpieczne i
      głupie, ale wielu ludzi po prostu wyłącza umysł i pozwala kierować sobą swoim
      pierwotnym instynktom, podobnie jak myśliwi zabijający rzadkie zwierzęta
      • Gość: +++Ignorant Skąd masz takie dane...? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.05.03, 21:48
        Gość portalu: doku napisał(a):

> Przez dziesiętki tysięcy lat ludzkie hordy podpalały lasy i busz, aby
        naganiać
        > zwierzynę, robić sobie przestrzeń życiową i zamieniać dżunglę na sawannę,
        gdyż
        > człowiek wyewoluował jako małpa sawannowa, więc nic dziwnego, że gdy nauczył
        > się posługiwać ogniem, to go używał. Jest udowodnione, że wszystkie pustynie
        > Australii są dziełem człowieka. Słabiej udokumentowana jest ta teoria w
        > odniesieniu do Sahary. Pustynie Azji Środkowej są w większości dziełem
        > człowieka.
        >
        +++Ignorant: To ciekawe, jakies linki?

> Wypalanie traw wiosną jest reliktem tych zachowań. Jest złe, niebezpieczne i
        > głupie, ale wielu ludzi po prostu wyłącza umysł i pozwala kierować sobą
        swoim
        > pierwotnym instynktom, podobnie jak myśliwi zabijający rzadkie zwierzęta
      • Gość: mefet Ani instynkt ani genetyka IP: *.visp.energis.pl 07.05.03, 22:21
        Gość portalu: doku napisał(a):

> Przez dziesiętki tysięcy lat ludzkie hordy podpalały lasy i busz, aby
        naganiać
        > zwierzynę, robić sobie przestrzeń życiową i zamieniać dżunglę na sawannę,
        gdyż
        > człowiek wyewoluował jako małpa sawannowa, więc nic dziwnego, że gdy nauczył
        > się posługiwać ogniem, to go używał. Jest udowodnione, że wszystkie pustynie
        > Australii są dziełem człowieka. Słabiej udokumentowana jest ta teoria w
        > odniesieniu do Sahary. Pustynie Azji Środkowej są w większości dziełem
        > człowieka.
        >
        > Wypalanie traw wiosną jest reliktem tych zachowań. Jest złe, niebezpieczne i
        > głupie, ale wielu ludzi po prostu wyłącza umysł i pozwala kierować sobą swoim
        > pierwotnym instynktom, podobnie jak myśliwi zabijający rzadkie zwierzęta

Magia. Piszę na ten temat ucony kąsek( na przykładzie beskidu Żywieckiego).
        Kawałek dam na forum.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka