Dodaj do ulubionych

Eksterminacja kultury w Programie Trzecim PR

05.12.01, 15:25
"książka tygodnia" - poszła z dymem. Muzyka powazna - też, jazz - juz
tylko "dwa kwadranse", muzyka filmowa - wykopana, audycje o literaturze - 2
godziny w miesiącu. "Magazyn Bardzo Kulturalny" - upchnięty w niedzielny
wieczór.
A teraz do likwidacji wyznaczono "Klub Ludzi Ciekawych Wszystkiego" i
inne "Kluby Trójki"
Czy radio publiczne to tylko sformatowana playlista dla półgłówków, czy może
coś jeszcze?
Obserwuj wątek
    • alicjab Re: Eksterminacja kultury w Programie Trzecim PR 05.12.01, 16:01
      Podzielam troskę przedmówcy. W Trójce od dawna dzieje się źle. Chaotyczne
      zmiany ramówki, komercjalizacja, zamiast inteligentnych audycji DJ-stwo, coraz
      gorsza polszczyzna - i brak umiejętności zachowania się. Nawet 1 listopada nie
      uszanowano, ramówka na ten szczególny dzień była beznadziejna. Jeżeli są tu
      ludzie, którym Trójka jest bliska, to zapraszam na stronę www.tajniak.nsbi.pl/
      protest, zachęcam do pisania do mediów, do kierownictwa radia. Może coś uda się
      ocalić...

• Gość: Marek Re: Eksterminacja kultury w Programie Trzecim PR IP: *.bci.net.pl 05.12.01, 16:41
      Radio Dres!!! ktoś robi z Trójki Radio Dres!! Szaleństwo!. MOże od razu wywalić
      wszystkich redaktorów? Muzykę może puszczać komputer!
      Za trudne audycje? Za ambitne? To może niech decydenci radiowi zaczną słuchać
      RMF, a porządne (chyba jeszcze) radio zostawią słuchaczom. W końcu my za to
      płacimy!!!!!!
    • Gość: Quont Re: Eksterminacja kultury w Programie Trzecim PR IP: *.bci.net.pl 05.12.01, 16:49
      A kiedy juz nikt nie będzie Trójki słuchał, to się sprzeda budynki na jakiś
      market, albo agencje towarzyską. A co tam? kto się dzis przejmuje publicznym
      radiem? Przeciez to państwowa posada - czy się stoi, czy się leży....
      Co za złób wymyślił takie pieprznięte reformy?? Przeciez tego człowieka trzeba
      do psychiatry - mieć taki skarb jak Trójka i tak go spieprzyć! To jakiś Osama
      Eteru!!!
      • Gość: waldi Re: Eksterminacja kultury w Programie Trzecim PR IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 05.12.01, 19:35
        najbardziej kiczowata była piosenka Przyjaciele karpia. Tylko muzyka ok, ale
        słowa a szczególnie tytuł świadczy o poziomie umysłowym niższym od Polsatu
      • Gość: Johnny_L Re: Eksterminacja kultury w Programie Trzecim PR IP: *.matrix.pl 07.12.01, 08:25
        > Co za złób wymyślił takie pieprznięte reformy??
        Ten człowiek nazywa się Eugeniusz Smolar i działa w Zarządzie Polskiego Radia, a
        wszelkie reformy w Trójce tylko świadczą o jego poziomie ...
    • Gość: dude Re: Eksterminacja kultury w Programie Trzecim PR IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 05.12.01, 21:01
      Nie słuchałem "3" kilka miesiecy ale teraz robi się z niej kicz podobny do Z
      czy jeszcze gorzej do rmf
    • Gość: Lisek Re: Eksterminacja kultury w Programie Trzecim PR IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 05.12.01, 21:45
      Bo oni nas maja w dupie, niestety.
    • Gość: Mały Re: Eksterminacja kultury w Programie Trzecim PR IP: 192.168.1.* 06.12.01, 16:00
      Jane, wywalcie KLCW, wywalcie, a co tam? Po co wam inteligentna audycja?
      Dziwię się tylko kolegom p. Hanny -na co czekają? Na to, żeby ich też posłali
      na trawkę?
      Wiecie co, pies ich trącał. To jest radio z mojej kasy (bo publiczne). Jesli
      nie chcą robic tego, za co im płacę - przestaję im płacić.
      Panie Smolar!!!Panie Laskowski!!! Od dziś koniec!! Ani grosza ode mnie. I
      spróbujcie mnie złapać, skoro ponad 50% ludzi nie płaci (po zmianie przepisów
      tez nie będę płacił).
      Płacę - wymagam inteligentbnych audycji. Nie ma? To nie ma też mojej kasy.
    • Gość: J.P. Re: Eksterminacja kultury w Programie Trzecim PR IP: 192.168.1.* 06.12.01, 16:26
      Pomysł jest - nie ma Klubu Ludzi Ciekawych Wszystkiego - nie ma kasy. Popieram.
      hej! Koledzy Kierownicy - za moje badziewia robić nie będziecie!
      A poza tym pogadamy sobie z firmami reklamującymi się w Trójce. Skoro nacisk na
      Zarząd PR i Dyrekcję nie działa - to może nacisk na "forsodawców" da efekty. Bo
      firmy dbają o swój wizerunek. W przeciwieństwie do Trójki.
      J.P
      • alicjab Re: Eksterminacja kultury w Programie Trzecim PR 06.12.01, 17:29
        Zauważmy jeszcze, że wszystkie zmiany były wprowadzane pod hasłem poprawy
        słuchalności. Efekt? Jeszcze nigdy Trójka nie zjechała tak nisko. Ostatnie
        badania pokazały, że Trójki słucha raptem 4.8% słuchaczy radia. To oczywiste -
        ludzie, którzy potrzebują radia inteligentnego, mądrego, na wysokim poziomie, w
        ogóle przestają go słuchać. Nowi słuchacze nie przyjdą, bo jeśli mają szukać
        komercji, to mają już Zetkę. RMF itd. Likwidując Klub Ludzi Ciekawych
        Wszystkiego można się pozbyć kolejnej grupy słuchaczy - i to przyszłościowej -
        bo młodzieży licealnej, która słuchając tej audycji dowiaduje się wielu
        przydatnych i ciekawych rzeczy (już minęło kilka lat od mojej matury, ale
        pamiętam, że w przygotowaniach do niej znacznie pomogła mi audycja Hanny Marii
        Gizy; swoje wypracowanie z historii mogłam dzięki niej urozmaicić różnymi
        anegdotami historycznymi i mało znanymi faktami, co miało pozytywny wpływ na
        jakość mojej matury). Tak lekkomyślnie pozbywać się słuchaczy? Nie do pojęcia!
        Tę audycję jak i Klub3 trzeba ocalić. Już rok temu próbowano zlikwidować KLCW,
        wtedy się nie udało. Nie pozwólmy na to teraz!
    • Gość: LEX Re: Eksterminacja kultury w Programie Trzecim PR IP: *.enetwork.pl 06.12.01, 20:41
      Bo tak to jest, kiedy w Za-Rządzie pracuje facet, który wymyślił i uwalił
      InfoRadio. Miał to być lider rediofonii, a jest TOK FM, z którego wypieprza się
      najlepszych prowadzacych. POtem gość (E. Smolar) wymyślił wywalenie
      Kaczkowskiego z Trójki. Drugi błąd. Potem - mianowanie Olszańskiego - trzeci
      bład. Następnie odrzucenie kandydatów zespołu na naczelnego (Zimoch i Miecugow)
      a mianowanie Laskowskiego, który radio zna tylko ze stolika nocnego - następny
      błąd. Ileż błędów musi popełnić gość na państwowym etacie, zanim ktoś go
      wykopie. W firmie, w której zarabiam taki patrałach pracowałby góra tydzień.
      A teraz jeszcze likwidacja KLCW. Genialne! Po prostu z....biste.
      Lekarzaaaaaaaa!!!
    • Gość: Ruby Dzięki przyjaciele! IP: *.kalisz.cvx.ppp.tpnet.pl 06.12.01, 21:51
      Już zaczynałem się bać, że jestem jakimś odmieńcem!!
      Jeszcze trochę, a zacznę się budzić przy "radiu bis".

A jeśli odejdą - tacy jak my - wielbiciele tej rozgłośni, to z pewnością
      niebawem zrobi się miejsce w eterze na kolejną papkę!!
      Wtedy wymontuję i sprzedam radio z samochodu - będzie bezpieczniejszy!!
    • Gość: pulchi Re: Eksterminacja kultury w Programie Trzecim PR IP: 150.254.88.* 07.12.01, 12:00
      Witam,
      ja tylko powiem, ze mam takie same odczucia jak Wy. Jak mi to radio zniszcza,
      rozwala, to sie wtedy naprawde wkurze. Radio ?Bzdet czy rmf nie moga byc
      determinantami tego, jak bedzie wygladac Trojka. Gdybym chciala sluchac
      tych "stacji radiowych", to bym sobie radio przelaczyla. Oczywiscie, jak to
      powiedzial jeden z poipularnych prezenterow, "nikt tu nikogo na sile nie
      trzyma", jasne, ze nie.
      Ale miec cos tak dobrze funkcjomnujacego i spieprzyc to totalnie, to dopiero
      jest popis. Nic dziwnego, ze Trojka z 10 czy 12% za Kaczora zjechala raptem do
      niepelnych 5%. Gratulacje.
      Tak wiec uprasza sie o ruszenie tyleczkow. smile
      pozdrawiam
      pulcheria
    • Gość: M@rcin Re: Eksterminacja kultury w Programie Trzecim PR IP: 172.16.1.* 07.12.01, 14:52
      Nie będzie KLCW????
      Czyli nie będzie już w Trójce np. Kapuścińskiego, wspomnień o "Kulturze",
      astronomii, historii (cykl "Dynastie" - mmmmmniam), genetyki, chemii, bilogii,
      etyki... Nic nie będzie.
      Do mądrych ludzi będą dzwonili DJ-e, żeby zapytać ich, jakiego koloru mają
      krawaty i czy wolą majtasy obcisłe, czy bokserki...
      Radio BZDET będzie. Radio Głupawka!!!!
      Decydenci, puknijcie się w głowy!!! Ojej, przepraszam! Jak ktoś chce likwidacji
      KLCW, to głowy już chyba nie ma.
    • Gość: Jacek Re: Eksterminacja kultury w Programie Trzecim PR IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 07.12.01, 15:05
      Zakładanie, że słuchacz Trójki jest debilem, któremu można wcisnąć byle chałę,
      jest w sposób oczywisty przejawem ignorancji. Jeśli takie założenie poczyni
      zwykły zjadacz chleba, to niech mu tam... Ale jeśli tę myśl pielęgnują w sobie
      osoby odpowiedzialne za program i wizerunek Trójki, to niech nas, słuchaczy,
      ręka Boska broni... Chodzą słuchy, osoby te lansują tezę, że KLUBY TRÓJKI SĄ
      AUDYCJAMI ZBYT INTELIGENTNYMI. Taką tezę mogł postawić tylko ktoś niezbyt
      inteligentny lub, co gorsza, niespełna rozumu, a więc ktoś, kto (przy całym
      szacunku dla osoby) nie powinien mieć wpływu na ambitne (i inteligentne)
      przedsięwzięcia, bo zwyczajnie nie ogarnia ich umysłem. Jak bowiem coś (w tym
      wypadku słowo, koncepcja, dyskusja) może być zbyt inteligentne? Gdzie przebiega
      ta cienka granica? Jakim prawem ktoś chce dawkować słuchaczom Trójki
      inteligencję?
      Istnieje ogromna rzesza ludzi kolekcjonujących na taśmach magnetofonowych
      przeróżne audycje Trójki. Sam byłem do niedawna posiadaczem ogromnej kolekcji
      audycji "Trzy kwadranse jazzu". Znam osoby niewidome, kolekcjonujące np.
      powieści czytane w odcinkach, czy KLCW, znam szkoły, które wykorzystują w swym
      programie dydaktycznym audycje Trójki.
      Twierdzę więc, że Trójka w swej dotychczasowej niezreformowannej formie pełni w
      Polsce wiodącą rolę kulturotwórczą. Odbieranie Jej tej roli jest
      barbarzyństwem, kastracją intelektualną Polaków.
      Może więc warto sobie uzmysłowić, że dźwięk (a więc zarówno słowo, jak i
      muzyka) jest interesujący tylko wtedy, gdy jest nośnikiem myśli (i to tej przez
      duże M). W przeciwnym wypadku staje się jedynie paplaniną, hałasem... W Polsce
      działają dziesiątki stacji radiowych, w których lansowana jest wyłącznie tzw.
      papa. Rozgłośni tych nie sposób odróżnić - te same listy przebojów, te same
      reklamy, to samo ubóstwo myśli, wyzierające z każdej sekundy emitowanego
      programu.
      Dlaczego Trójka też...? Jeśli tak, to proszę bardzo, ale proponuję Prezesowi
      zmienić nazwę Trójki na RADIO KNOT, lub RADIO KASZANA. I niech nie zapomni się
      pod tą nazwą podpisać jako tfurca przez duże TFU.

Jacek Obrębowski.
      • alicjab Re: Eksterminacja kultury w Programie Trzecim PR 07.12.01, 15:14
        Osoby, którym na sercu leży dobro Trójki i są zainteresowane problemem,
        zapraszam na stronę www.tajniak.nsbi.pl/protest - masa artykułów, adresów,
        ulotka, plakat, możliwość podpisania się pod protestem słuchaczy.
        • Gość: ajk Re: Eksterminacja kultury w Programie Trzecim PR IP: *.bci.net.pl 07.12.01, 17:00
          Ale tego forum nie opuszczajcie - "Wyborcza" jako do tej pory O Trojce nie
          pisala. Moze to jest sposob na sklonienie jej do tego. Poza tym: im wiecej
          szumu - tym lepiej.
          • Gość: Grzegorz Re: Eksterminacja kultury w Programie Trzecim PR IP: *.devs.futuro.pl 07.12.01, 18:42
            Nie bój noc, nie bój. Jeśli chcą zdjąć KLCW - trochę pomieszamy. Tutaj też. I
            tam też. W końcu płacę-wymagam
          • Gość: Paweł Re: Eksterminacja kultury w Programie Trzecim PR IP: 192.168.0.* 08.12.01, 15:44
            Jesteśmy z wami!! Ja i moja rodzina. Mimo że słuchamy już Trójki tylko kilka
            godzin w tygodniu. Ale tych włąśnie audycji, które jakiś debil chce
            zlikwidować.
            Ręce precz od Klubu Ludzi Ciekawych WSZYSTKIEGO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

• Gość: jA Re: Eksterminacja kultury ROBOTA WROGÓW POLSKI IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 08.12.01, 22:30
      tERAZ JUŻ WIESZ JAK NISZCZY SIĘ I OKRADA KRAJ (TAKŻE Z KULTURY) W BIAŁYCH
      RĘKAWICZKACH??? tO WŁAŚNIE DOMENA MICHNIKA GEREMKA BALCEROWICZA ITP.
    • Gość: Marcin Re: Eksterminacja kultury w Programie Trzecim PR IP: 62.121.132.* 10.12.01, 16:26
      Słuchalność Trójki to 4,8%. Moje gratulacje dla dyrekcji, która zamiast
      przyciągac słuchaczy - traci ich.
      Gratulacja dla dyrekcji, które zamist szukać czegoś, czego nie ma w innych
      stacjach - za wszelką cenę chce grać to samo.
      Moje gratulacje dla dyrekcji, która zamiast podnosić poziom - obniża go przez
      wyrzucanie wszystkiego, co wartościowe.
      Panowie dyrektorzy - iddźcie się leczyć.
      Albo sprzedawać marchewkę pod PeKiN-em
    • Gość: gert Re: Eksterminacja kultury w Programie Trzecim PR IP: *.bci.net.pl 10.12.01, 16:55
      Niniejszym wyrażam współczuciue redaktorom programu III Polskiego Radia z
      powodu konieczności pracy pod kierownictwem ludzi,którzy mają nie po kolei w
      głowie.
      Wyrzucić Klub LCW? Obawiam się, że razem z nim ubędzie Trójce spora garstka
      sluchaczy. "Klubowiczów" - tych o których wiadomo oficjalnie jest ok. 3000.
      Każdy ma rodzinę. Trzeba być wyjatkowym tumanem, żeby w sytuacji spadku
      słuchalności poniżej 5% robić takie eksperymenty.
      "Kolorowe jarmarki" zamiast Trójki. To może przy okazji oddacie Państwo płyty
      Tomka Beksinskiego? Przecież do tych bzdur, które zostaną po zmianie ramówki,
      nie będą Wam potrzebne. Zresztą i tak z nich nie korzystacie w radio.
      G
      • Gość: klef Re: Eksterminacja kultury w Programie Trzecim PR IP: *.enetwork.pl 12.12.01, 16:59
        Hienki, co? Naszą kasę chapią jak złoto, ale zapytać słuchaczy, czy w ogole
        liczyć sie z ich opinią, to nie makomu. Niedługo z Trójki zostaną tylko serwisy
        i reklamy. No i NIEdźwiedź, który dziwnym trafem zawsze jest do przodu. To się
        nazywa talent.
        • Gość: Mariusz Re: Eksterminacja kultury w Programie Trzecim PR IP: 212.33.85.* 13.12.01, 00:37
          !!!!! Słuchajcie warto robić szum - pokazał to przykład jeszcze ambitniejszej
          stacji: Dwójki, chcieli ją skasować całkowicie i zastąpić super Jedynką na
          nowym zakresie UKF. Po ostrych protestach (m.in. powstał klub przyjaciół PR II)
          podzielono zakres na dwa Dwójka/BIS, a teraz nadaje 24h.
          Problem w tym, że tam było zagrożone istnienie całego programu, a jeśli już
          jest to jest dobry. A Trójka jest rozsadzana od środka, ona będzie coraz gorsza
          i powoli planowo zmieniana na beznadziejną sieczkę. Bardzo się cieszę, że tu na
          tym forum słychać protesty w sprawie H.M. Gizy, ale proces pogarszania się
          Trójki odsłuchuję od dłuższego czasu. Tak mniej więcej od przyjścia
          Olszańskiego. Koszmarny Trzeci do Pary już spadł, pomimo wielkich osobowości,
          nagradzany, nagradzany Puls Trójki był 55-minutowy jest 30, nie ma już 2-godz.
          gadanej Trójki pod Księżycem od 0.00 do 2.00. Kiedyś potrafiłem przesiedzieć
          przy III od 7.00 do 3 - 4 nad ranem (3,4 godz. snu mi wystarczą)!!

Wchodźcie na strony (sam je przed chwilą odkryłem) i protestujecie kompleksowo
          nie tylko za Klubem LCW:
          - www.tajniak.nsbi.pl/protest/index.htm
          - forum.wp.pl/forum.html?forum=T187176
          - www.wojnazradiemzet.hg.pl/
          - ksiegi-gosci.pl/readbook.pl?1453=30
          Warto atakować forum Wyborczej, kiedyś broniła Dwójki.

Na stronie www Trójki znalazłem taki tekst:
          "Jesteśmy w stałym kontakcie z najinteligentniejszymi i najsympatyczniejszymi
          ludźmi w Polsce - słuchaczami Trójki" --
          • Gość: gert Re: Eksterminacja kultury w Programie Trzecim PR IP: *.bci.net.pl 13.12.01, 14:58
            Racja, racja. Ale na razie obronmy Klub Ludzi Ciekawych Wszystkiego. A tuzy
            z "zarzadu i dyrekcji" - a niech sobie biora kase, co mi tam. Ale nie mogliby
            brac jej za frajer i nie wtracac sie do czego, na czym sie kompletnie nie znaja?
    • Gość: Lotek Re: Eksterminacja kultury w Programie Trzecim PR IP: *.devs.futuro.pl 17.12.01, 15:53
      Za najnowszym "Press"
      Paweł Kostrzewa (z-ca szefa redakcji muzycznej): "Perfect i Manaam
      toprzebrzmiałe gwizady. Nie leżą w zakresie moich zainteresowań". A wy pytacie,
      czy kultura leci z Trójki?? A jest tam jeszcze choć trochę???
    • Gość: Piotrek Olszanski do Zetki wypier.......... IP: 207.30.78.* 17.12.01, 17:17
      Super ze ktos poruszyl temat spieprzenia mojego ulubionego "kiedys" radia.
      Moglem go sluchac w zaadzie caly dzien. Obecnie?, zostal "Puls Trojki"
      i "Zapraszamy do Trojki" - ale wtedy gdy nie ma Olszanskiego i Sianeckiego.
      Olszanski co by nie prowadzil, wylaczam. Za sprowadzenie radia do poziomu
      badziewnej zetki, rmf-u i podobnych papek i rekordowo glupie "nawijki". Co
      ciekawe jak nie pokrece galka w radiu, to trafiam na ten sam "sluchalny"
      belkot. Klony?
      Sianecki przesiakl idiotyczna formula TVN-u, posluchajcie jego komentarzy w
      Fuck-tach i ZDT. Podobny belkot nie do sluchania.
      Wystosowuje petycje co do odsuniecia Olszanskiego od Mysliwieckiej 3/5/7. Raz
      na zawsze. Niech robi reportaze dla TVP, takie glupawe jak i on sam.

...troche mi ulzylo...
      • Gość: Lotek Re: Olszanski do Zetki wypier.......... IP: *.devs.futuro.pl 17.12.01, 18:23
        Ano, Ano!!!!
        A byłeś już na strojnie tajniaka poświęconej protestowi w sprawie Trójki?
        • Gość: Piotrek Re: Olszanski do Zetki wypier.......... IP: 207.30.78.* 17.12.01, 19:45
          Nie. Mam troche daleko (przez) Ocean. Ale pomalu ustawiam mysze w tym kierunku.
          Odpalam!
      • alicjab Re: Olszanski do Zetki wypier.......... 18.12.01, 13:24
        Olszański faktycznie się nie sprawdza, ale nie rozumiem zarzutów pod adresem
        Sianeckiego. Redaktor Sianecki potrafi się zachować kiedy trzeba. 1 listopada
        to on w porannym ZD3 ratował sytuację, bo Trójka kompletnie się zbłaźniła
        puszczając w ten dzień codzienną, głupawą ramówkę w rodzaju bloku "Program
        prowadzi..." (dawna "Słoneczna Trójka" vel "słoneczna małpa"). Kiedy 12
        listopada w Nowym Jorku był wypadek lotniczy, Tomasz Sianecki również zachował
        się przytomnie, prowadził audycję rzeczowo, łagodził nastroje, nie przesądzał
        (jak np. RMF) o tym, że był to zamach. A co do komentarzy - a może zazdrościsz,
        bo sam nie potrafisz takich wymyślić? Ja nie potrafiłabym na pewno i jestem dla
        Tomka pełna podziwu za tę błyskotliwość. ZD3 generalnie jeszcze trzyma poziom -
        właśnie dzięki Sianeckiemu, Kubie i idącemu w ich ślady Krzysztofowi Ziemcowi.
        Wałek też w porannym bloku nie jest zły, zwłaszcza uwzględniając specyfikę
        pory.
        Ale problem jest inny - chcą nam zlikwidować kolejne ambitne, autorskie audycje
        - Klub Trójki i Klub Ludzi Ciekawych Wszystkiego. Musimy zrobić wszystko co w
        naszej mocy, żeby te programy ocalić przed zakusami wiceprezesa Eugeniusza
        Smolara i jego ekipy.
        • Gość: Piotrek ...dlaczego tak napisalem... IP: 207.30.78.* 18.12.01, 14:54
          Czesc

Popatrz na CNN, BBC i in. serwisy. Po co sa te glupie komentarze Sianeckiego w
          stylu (komentarz z TVN-u):
          "to ze przeprowadzono badania profilaktyczne nie zmienia faktu ze wszystkich
          potrzebujacych nie uda sie przebadac"
          Wiec najlepiej jakby medycy siedzieli na d... w przychodniach i nic nie robili.
          Ta glupota jest po prostu porazajaca. Od serwisow informacyjncyh oczekiwalbym
          zwiezlych informacji, choc prawda sa gorsi od Sianeckiego np. Marzanna Z w TVN -
          ona powinna dostac jakas nagrode za komentarze. Czasem ogladam aby sie
          posmiac, niestety.
          Ja nie chce dymisji Smolara, nie znam goscia, nie slyszalem jak prowadzi
          audycje, nie mam o nim zdania. Chce aby zniknal miesniak Olszanski i wrocila
          ramowka sprzed jakichs trzech lat.
          Specjalnie nagrywalem 1 XI caly wieczor (chyba cztery lata temu byl wyjatkowy)
          ale takiego kanalu sie nie spodziewalem. Brakowalo tylko "slonecznej trojki" i
          podobnych blazenstw. Szkoda ze w tym radiu zostalo tylko:
          1. Informator ekonomiczny
          2. Puls Trojki (obciety, wrrr....)
          3. Powtorka z rozrywki przelaczana aby nie sluchac idiotycznych kawalkow nie
          licujacych z klimatem programu
          4. Zapraszamy do Trojki (Kuba Sianecki rulez!)
          5. Klub Ludzi Ciekawych Wszystkiego
          6. Lista przebojow pr.III
          7. Poranne sniadanie w niedziele
          8. Sobotnia noc z Piotrem Stelmachem (w jakis sposob przybliza klimat z sp.
          Tomaszem Beksinskim)
          Calosc

Policz ile to jest procentowo czasu, jak wiele godzin wypelnionych jest glupota
          audycyjna typu: czytanie e-maili od sluchaczy i puszczanie "topowej" muzyki.
          Bez pomyslu, bez designu, bez sensu.
          Olszanski zapomnial ze radio to sztuka slowa, jak chce muzyke wylaczam ten
          kanal (doslownie) i slucham to co mam we wlasnych zbiorach. Nie wiem jak dlugo
          sluchasz tego radia, ale zauwaz jak rozna jest ona od tej sprzed chocby 10-lat.
          Stylem, nie wykonawcami. Na stronie "tajniaka" jest artykul wypowiedzi Smolara
          do ktorej nic dodac nic ujac, on tlumaczy wszystko:
          "Trójka nie ma doprecyzowanego profilu - mówi Smolar - składa się z wielu
          autorskich audycji, którym brakuje wspólnego sposobu prowadzenia,
          charakterystycznego języka, który pozwalałby rozpoznawać stację już w chwilę po
          jej włączeniu. Smolar uważa, że muzyka w Trojce jest elektryczna, zbyt poddana
          indywidualnym gustom prezenterów"
          I tak nie powinna wygladac wedlug tych eterowych partaczy. Nie powinno byc
          roznorodnosci prowadzacych, wszyscy powinni byc tacy sami - wniosek: niech to
          puszcza komputer i czyta e-maile. Da sie tak bez problemu zrobic.

Smutne jest ze juz nie ma czegos na czym wyroslem (chocby likwidacja "W tonacji
          Trojki"), a "sloneczna trojka" - powinna byc ukarana za szkodzenie radiu.

Pozdrawiam, czekam na ew. odzew
          Piotrek
          • alicjab Re: ...dlaczego tak napisalem... 18.12.01, 16:26
            Gość portalu: Piotrek napisał(a):

> Czesc
            >
            > Popatrz na CNN, BBC i in. serwisy. Po co sa te glupie komentarze Sianeckiego w
            > stylu (komentarz z TVN-u):
            > "to ze przeprowadzono badania profilaktyczne nie zmienia faktu ze wszystkich
            > potrzebujacych nie uda sie przebadac"
            E tam... Sianecki nie byłby sobą, gdyby trochę nie pofilozofował. Ja się do tego
            przyzwyczaiłam, tym bardziej, że to jedyny moment (przed kamerą lub mikrofonem),
            kiedy lubi sobie pogadać. Zwykle woli milczeć. Już wolę te jego pogadanki, bo
            porozmawiać z nim czasem jest ciężko (jak się już pewnie domyśliłeś, znam go
            osobiście).
            Od serwisow informacyjncyh oczekiwalbym
            > zwiezlych informacji, choc prawda sa gorsi od Sianeckiego (...)
            Uwzględnij specyfikę materiałów Tomka. Są emitowane na koniec faktów i mają za
            zadanie stanowić pewną klamrę, lekko żartobliwą, zamykającą program. I jako takie
            spełniają swoją rolę znakomicie. Nie traktowałabym ich jako dosłownie
            informacyjne, raczej jako minifelietony telewizyjne, a każdy felieton rządzi się
            swoimi prawami.
            > Ja nie chce dymisji Smolara, nie znam goscia, nie slyszalem jak prowadzi
            > audycje, nie mam o nim zdania. Chce aby zniknal miesniak Olszanski i wrocila
            > ramowka sprzed jakichs trzech lat.
            Też bym wiele rzeczy chciała - w tym porządnej ramówki. Michał Olszański był
            przez pewien czas dyrektorem Trójki i w tym czasie pojawiły się "luzackie"
            audycje. Ale tak naprawdę jedyną winą Olszańskiego było to, że ślepo słuchał
            poleceń wiceprezesa Polskiego Radia ds. programowych Eugeniusza Smolara, który od
            półtora roku eksperymentuje na Trójce, dramatycznie obniżając jej poziom. To
            Smolar jest odpowiedzialny za całe zło, które dzieje się w Trójce. Audycji nie
            prowadzi-kiedyś coś robił w sekcji polskiej BBC, nie słuchałam go wtedy, więc nie
            wiem nic o jakości jego audycji. Spotkałam go kilka razy w życiu i mam o nim
            niezbyt dobre zdanie.
            > Specjalnie nagrywalem 1 XI caly wieczor (chyba cztery lata temu byl wyjatkowy)
            > ale takiego kanalu sie nie spodziewalem. Brakowalo tylko "slonecznej trojki" i
            > podobnych blazenstw. Szkoda ze w tym radiu zostalo tylkosad...)
            >
            > Policz ile to jest procentowo czasu, jak wiele godzin wypelnionych jest glupota
            >
            > audycyjna typu: czytanie e-maili od sluchaczy i puszczanie "topowej" muzyki.
            > Bez pomyslu, bez designu, bez sensu.
            Wyliczeń nie robiłam, ale tego kiczu jest coraz więcej. Nie tylko jednak liczy
            się ilość godzin na antenie, ale także pora emisji - i z tym jest jeszcze gorzej,
            a zapowiada się tragicznie.
            > Olszanski zapomnial ze radio to sztuka slowa, jak chce muzyke wylaczam ten
            > kanal (doslownie) i slucham to co mam we wlasnych zbiorach. Nie wiem jak dlugo
            > sluchasz tego radia, ale zauwaz jak rozna jest ona od tej sprzed chocby 10-lat.
            > Stylem, nie wykonawcami. Na stronie "tajniaka" jest artykul wypowiedzi Smolara
            > do ktorej nic dodac nic ujac, on tlumaczy wszystko:
            > "Trójka nie ma doprecyzowanego profilu - mówi Smolar - składa się z wielu
            > autorskich audycji, którym brakuje wspólnego sposobu prowadzenia,
            > charakterystycznego języka, który pozwalałby rozpoznawać stację już w chwilę po
            >
            > jej włączeniu. Smolar uważa, że muzyka w Trojce jest elektryczna, zbyt poddana
            > indywidualnym gustom prezenterów"

Ja słucham Trójki od ponad 10 lat, to co Smolar plecie, nie ma znaczenia, to
            właśnie on promuje ten kicz. Cytat pochodzi z artykułu "Gwiazdy nocą"
            zamieszczonego w "Polityce" ponad rok temu. Ten człowiek krytykował radio, które
            było kiedyś, właśnie tę ambitną Trójkę, która nam się odbiera.
            > I tak nie powinna wygladac wedlug tych eterowych partaczy. Nie powinno byc
            > roznorodnosci prowadzacych, wszyscy powinni byc tacy sami - wniosek: niech to
            > puszcza komputer i czyta e-maile. Da sie tak bez problemu zrobic.
            >
            > Smutne jest ze juz nie ma czegos na czym wyroslem (chocby likwidacja "W tonacji
            >
            > Trojki"), a "sloneczna trojka" - powinna byc ukarana za szkodzenie radiu.
            >
            Ja też pokochałam inną Trójkę i bardzo mi jej brakuje. Jeszcze dwa lata temu
            krążyła o mnie fama, że jestem tak zapaloną słuchaczką, że słucham Trójki non
            stop. W rzeczywistości słuchałam jej po 13-15 godzin na dobę uważnie, a
            zasypiałam ze słuchawkami na uszach. W tej chwili w niektórych godzinach nie
            jestem w stanie jej słuchać, bo Trójka coraz bardziej się komercjalizuje, a ja
            tego nie potrafię znieść. Na początku studiów mieszkałam z dziewczynami, które
            notorycznie słuchały Zetki, a ja nie mogłam nerwowo wytrzymać. Nie trawię
            komercji, dlatego nie mogę i nie zaakceptuję komercyjnych audycji w Trójce. Co mi
            zostanie? "Zapraszamy do Trójki", może nocne audycje (jeśli zostaną), "Puls" i
            "Informator", jeżeli będę miała czas słuchać w godzinach ich emisji. Bo przecież
            Kluby Trójki idą do likwidacji! Musimy o nie walczyć, póki jeszcze czas.
            Pozdrawiam
            Alicja

• Gość: Piotrek Re: ...dlaczego tak napisalem... IP: 207.30.78.* 18.12.01, 17:47
              Dzieki za odpowiedz.

No tak znajac p.Tomka inaczej o nim myslisz. Jest kilku ludzi ktorych zagajanie
              w tym radiu oslabia. Dlaczego do ciezkiej cholery przez kilku slabeuszy
              odbieraja mi jedyne radio jakiego sluchalem "nalogowo" walczac z RMF-owcem w
              pokoju akademickim? Z pr.III sie utozsamiam biorac pod uwage tysiace godzin
              spedzonych z nim od ok.1986r.
              Nie bedzie pr.III, to nic nie bedzie - "zmierzch bogow". Jestem teraz w USA i
              tu tez leci w radiu slowotok eremefowo-zetowy. Bzdurzenie o pogodzie, ubiorze
              prowadzacej i promocjach w sklepach - kicz. Nie wspomne o tv, jak zauwazyl
              Pawlak gdy byl w Ameryce, kanalow wiele a telewizja jedna. Oprocz kilku
              serwisow wszedzie to samo w tv, a w radiu podobnie. Niestety zapewne to tez nas
              bedzie czekac w RP. Przykro mi ze nie mam wplywu na polityke pr.III,
              pozostaje "forum".

Cieplo pozdrawiam, dzis tu jest "pogoda zimowa", marne +20st.C
              Piotrek
    • Gość: Piotrek Czy ktos z Was wie... IP: 207.30.78.* 17.12.01, 20:01
      ...co za cymbal wsadzil w "Powtorke z rozrywki" przerywniki muzyczne w stylu
      Enrique-a I. lub podobnego badziewiarza? Gdzie sie podzialy piosenki z Kabaretu
      Starszych Panow i in. (przypomnijcie sobie te audycje z ɯlat). Czy to tez
      robota oLSZANSKIEGO?, jesli tak to SPORTOWO mu trzeba nakopac. On jest od
      wysilkow sportowych, nie intelektualnych.
      I najwazniejsze: Kto skrocil "Puls Trojki"?. To najwieksza krzywda jaka to
      radio ponioslo, oczywiscie poza dymisja Piotra Kaczkowskiego.
    • Gość: Laik Re: Eksterminacja kultury w Programie Trzecim PR IP: *.ec.bialystok.pl 18.12.01, 14:56
      A mszy w Trójce nie puszczają?
      • alicjab Re: Eksterminacja kultury w Programie Trzecim PR 18.12.01, 16:30
        Nie, od tego jest Jedynka (o 9.00 w niedzielę), ewentualnie Radio Maryja.
        • Gość: Devi Re: Eksterminacja kultury w Programie Trzecim PR IP: 192.168.0.* 18.12.01, 19:22
          Do rzeczy prosze państwa, do rzeczy. Znowu sie zaczynacie licytować w
          ulubionych prezenterach? To nie jest miejsce do tego. Tutaj mamy wywierać
          naciski i robić "Radiowym Idiotom" koło pióra. Wytykać błędy (takie jak
          likwidacja KLCW) i żadć tego, co nam się za nasz abonament należy
    • quont Re: Eksterminacja kultury w Programie Trzecim PR 19.12.01, 18:18
      Hej!!! Widzę, że wszyscy się tu przenieśli?? OK - może wreszcie Wybiórcza
      zacznie dostrzegać problem. Gdyby ktoś był ciekaw najnowszych wieści z Trójki,
      to odsyłam na www.radionewsletter.pl. Senscja goni sensację, a Wałki uciekają z
      tonącego okrętu. A zresztą, macie:
      ++++ Marek Wałkuski, od czterech lat prowadzący poranny program ‘Zapraszamy do
      Trójki’ został oficjalnym korespondentem Polskiego Radia w Waszyngtonie.
      Obejmie placówkę od 1 lutego przyszłego roku.+++++++++++
      teraz już wiadomo, czy Wałek nie podpisał siepniowego protestu Trójkowców.
      Ludzie! Juz wiadomo za ile można kupić redaktora Trójki!!
      • Gość: Piotrek Re: Eksterminacja kultury w Programie Trzecim PR IP: 207.30.78.* 19.12.01, 22:25
        Smutne. Odejdzie po raz kolejny nie ten co powinien. Jak myslicie kto nastepny
        bedzie mial dosc "slonecznej trojki"?
        • Gość: Bambosz Re: Eksterminacja kultury w Programie Trzecim PR IP: *.cim.poznan.pl 20.12.01, 12:01
          Szanowni dyskutanci!
          W pelni dziele Wasz bol i niezadowolenie ze staczajacego sie coraz bardziej poziomu PR III.
          Wspomne chocby idiotyzm programu letnio-slonecznego, systematycznie pogarszajacy sie poziom
          audycji nocnych, czy odrazajace reklamy kleju do kafelkow w czasie tysięcznej listy przebojow. Jednak
          cala akcja obronna sprawia wrazenie ukierunkowanej przeciw jednej konkretnej osobie, co kaze mi
          sie zastanowic, czy warto sie w nia angazowac na osobnych, poswieconych jej, stronach www.
          Wydaje mi sie, ze przy okazji obrony Trojki ktos chce upiec wlasna pieczen.
          Co nie zmienia faktu, ze duchem (a gdybym mial konkretne mozliwosci, to i czynem) popieram kazde
          dzialania zmierzajace do wyrugowania z PR III goszczacej tam ostatnio tandety.
          Bambosz
      • alicjab Pożegnanie Wałka 08.01.02, 11:59
        Jutro - w środę 9 stycznia - po raz ostatni poranną audycję "Zapraszamy do
        Trójki" poprowadzi Marek Wałkuski. Zainteresowanych zapraszam przed
        radioodbiorniki od 6 do 9 rano.
    • Gość: Frogi KOGO NIE USŁYSZYMY??? IP: *.devs.futuro.pl 20.12.01, 16:58
      O 1 stycznia nie będzie Marka Wałkuskiego. Nie będzie Klubów Ludzi Ciekawych
      Wszystkiego, nie będzie Klubów Trójki. Będą za to serwisy, serwisy, serwisy,
      serwisy....
      SERWI(S/L)IZM!!!
      Jeśli udzie 3 mają choć trochę oleju w głowie, to powinni pryskać. W końcu
      lepeij być w towarzystwie audycji zliwkidowanych (Tonacja, Teatrzyk Zielone
      Oko, NIe tylko dla orłów, Fermata), niz w towarzystwie tego chłamu, który
      został.
      Ja przeszedłem pod sztandary Jedynki i Radia Jazz. W Trójce mnie nie chcą.
      PS
      Żeby nie było wątpliwości - nie chcą mnie jako słuchacza. Więc już nie jestem
      ich słuchaczem.
      • Gość: słuchacz Re: KOGO NIE USŁYSZYMY??? IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 20.12.01, 18:38
      • Gość: słuchacz Re: KOGO NIE USŁYSZYMY??? IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 20.12.01, 18:45
        i tak będziemy słuchać trójki ,nic innego nie znajdziemy.będziemy się
        dostosowywać do większości i głupieć proporcjonalnie.Nie mozna przecież
        odstawać tak bardzo od wiekszosci.A tak między bogiem a prawdą lepiej żeby
        trójka się okresliła i zdecydowała w którym kierunku idzie SPORT MUZYKA KULTURA
        CZY POLITYKA
        • Gość: gO Re: KOGO NIE USŁYSZYMY??? IP: 192.168.0.* 22.12.01, 17:12
          MOżna zmienić stację. Polecam. Nie warto słuchać wiochy tylko dlatego, ze 15
          lat temu była fajna. Bez wartościowych audycji, z papką, z głupotami - to
          wiocha. Więc lepiej znaleźc sobie inną. Dwójka, Radiostacja, radia regionalne
          itd
    • Gość: Kita Smolar demoluje radio, Lindenberg "komiksuje"prase IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 20.12.01, 19:56
      To samo co Smolar robi z radiem, Lindenberg robi z prasa. Ze wszystkich tytulow
      chce zrobic Super Express:malo tekstu, mnostwo obrazkow.A zeby bylo głupiej -
      Lindenberg za takie porady bierze duza kasę od wydawcow. Dokladnie takiej samej
      rady udzielil paru pismom:duzo obrazkow, malo tekstu, bo ludzie sa zmęczeni i
      nie lubią czytac...Acha: i ebty to bylo krotkie i bez pytajnikow.No a Smolar ma
      rownie prymitywne propozycje:duzo muzyki dla "mas"- niewiele slow na
      ćwiercinteligentow.
      Proponuje wylac obu panow z czego sie da i wsadzic do piekla.Pieklo Smolara: od
      rana do nocy muzyka wedlug recepty, ktora proponuje Trojce.Piekło
      Lindenberga:masa obrazkow bez tekstu.
    • Gość: Marty Re: Eksterminacja kultury w Programie Trzecim PR IP: *.*.*.* 22.12.01, 23:19
      Trojki slucham ponad 20 lat (mam 30), smialo moge powiedziec ze na niej sie
      wychowalem.Ksztaltowala moje gusta muzyczne (wieczor plytowy,mini max,3
      kwadranse jazzu,muzyka mlodych,lpp3 ). Trojka byla dla mnie synonimem
      slowa "radio",radio osobowosci, dziennikarzy (nie djow).
      Ze smutkiem musze powiedziec ze od kilku lat nasz program jest metodycznie
      likwidowany, wielu przedmowcow juz o tym wspomnialo, nie bede powtarzal.
      Ostatnim bastionem zostalo chyba "zapraszamy do trojki" z red Walkuskim i
      Strzyczkowskim i niezawodni pp Niedzwiecki i Kaczkowski.
      Jest mi niezmiernie przykro, bo to tak jakby tracilo sie najlepszego
      przyjaciela...
      • Gość: kryt Re: Eksterminacja kultury w Programie Trzecim PR IP: 192.168.0.* 27.12.01, 17:12
        Wałkuski wyjeżdża do Stanów, Sianecki zarabia w TVN, Niedźwiecki wcale nie jest
        takie niezawodny, jak ci sie wydaje, ito nawet bardzo nie jest. Wesoło, jak
        cholera. Ja mam dośc i odpadam dfo konkurencji. A moje pieniądze z abonamentu
        prosze dać jedynce. Ma Trójka przepijać je w Sopocie i Szkalrskiej, to wolę,
        żeby ktoś za nie robił relacje z Małysza. Walić Trójkę\, niech się buja!
        • Gość: Mat Re: Eksterminacja kultury w Programie Trzecim PR IP: 192.168.0.* 07.01.02, 15:47
          Popieram. Tyle, ze moja kase prosze dac Radiostacji.
          • alicjab Czat z Kubą Strzyczkowskim 07.01.02, 19:24
            Co prawda nie do końca to na temat, ale jutro, we wtorek, 8 stycznia o 12.00
            Wirtualna Polska gości na czacie Kubę Strzyczkowskiego. Serdecznie polecam!
            • alicjab Re: Czat z Kubą Strzyczkowskim 08.01.02, 16:47
              "~ily: Nie odnosi pan wrazenia, ze Trojka komercjalizuje sie coraz bardziej?
              Staje sie rownie infantylna i plytka?
              K_Strzyczkowski: Czasami odnosze. Dlatego wielkie nadzieje wiaze z nowa
              dyrekcja. Mam nadzieje, ze im sie uda. Jezeli nie, odejde z Trojki."

czat.wp.pl/zapis.html?T[page]=1&id_czata=818

• quont Re: Czat z Kubą Strzyczkowskim 08.01.02, 17:23
                Blablablablabla.
                Gdyby tak było rzeczywiście, to już dawno by Kuby w Trójce nie było. Pieprzenie
                w bambus. Gdzie pójdzie? Gdzie będzie miał tak dobrze, jak w Trójce? Państwowa
                firma, gwiazdorska posada, parę godzin pracy tygodniowo. U prywatnych płacą,
                ale wymagają.
                Dlatego te wszystkie pierdoły to tylko pierdoły. Nikt z "dziennikarzy"
                trójkowych nie odejdzie samodzielnie. I nikt sie otwarcie nie postawi. Grupowo -
                OK, ale ino raz i delikatnie, bo po co tracić taką dobrą posadkę? Kokieteria i
                tyle.
                • alicjab Re: Czat z Kubą Strzyczkowskim 08.01.02, 19:46
                  Quont! Po pierwsze, paru dziennikarzy Trójki odeszło samodzielnie. Nie chcę w
                  tej chwili rzucać nazwiskami, ale tak było. Po drugie - Kuba już nie raz się
                  stawiał - zresztą mam wrażenie, że to on właśnie należał do inicjatorów listu
                  protestacyjnego do władz radia w sierpniu ubiegłego roku. A poza tym w Polskim
                  Radiu można zarobić, ale nie są to kokosy, zaś do prowadzenia "Zapraszamy do
                  Trójki" trzeba się trochę przygotować, mieć trochę inteligencji i oleju w
                  głowie, no im sporą wiedzę. "Gwiazdorska posada" - dobre...
                  • quont Re: Czat z Kubą Strzyczkowskim 09.01.02, 14:54
                    > paru dziennikarzy Trójki odeszło samodzielnie.
                    Wiem. A nazwiska znam. I szacunek dla nich.
                    > Po drugie - Kuba już nie raz się
                    > stawiał - zresztą mam wrażenie, że to on właśnie należał do inicjatorów listu
                    > protestacyjnego do władz radia w sierpniu ubiegłego roku.
                    Słuchacze wystartowali z protestem rok wcześniej. I mieszają nadal. A radiowcy?
                    Wyjeżdzają do Stanów wink
                    > A poza tym w Polskim
                    > Radiu można zarobić, ale nie są to kokosy,
                    Jasne. Sami idealiści się tam pchają. Żyją powietrzem. Chodzą na piechotę. W domu
                    mają kaseciaka Kasprzaka. A wakacje spędzają w Kampinosie pod namiotem. Bilety na
                    koncerty, oczywiście, kupują.
                    Znam stawki radiowe, koleżanko. Państwowe stawki. I te etatowe i
                    te "wierszówkowe" oraz wszelkie inne grepsy, żeby robić - się nie narobić - i
                    zarobić. Wiem co mówię.
                    > zaś do prowadzenia "Zapraszamy do
                    > Trójki" trzeba się trochę przygotować, mieć trochę inteligencji i oleju w
                    > głowie, no im sporą wiedzę.
                    Yeaaaaah!!!! Jeszcze, gdyby wiedzieli o tym prowadzący tę audycję - byłoby super.
                    Może wreszcie przestaliby notorycznie mylić imiona polityków, strzelać byki w
                    czasie odczytywania kalendarium (fonetyczne odczytywanie nazwisk francusko- i
                    angielskojęzycznych), itd., itp. Samo poczucie humoru nie wystarczy.

• ergil Re: Czat z Kubą Strzyczkowskim 11.01.02, 17:44
                      quont napisał(a):
                      Quont!!! poza niekonsekwencją w zdaniach o odejściach (chłopie, czytaj własne
                      posty!) - zgadzam się. Ale z Alicją też. Bo w gruncie rzeczy nie chodzi o to, kto-
                      komu-za ile, ale o to, że z Trójki zrobiona kaszanę. I tu leży pies pogrzebany...
                      Pies? Raczej tu lezy Trójka pogrzebana.
                      A dziennikarzom z Trójki życzę najlepszego na nowej drodze życia zawodowego.
                      Spieprzajcie z Myśliwieckiej póki czas. Porządnie można pracować wszędzie, a nie
                      warto firmować swoim nazwiskiem tego, co na Myśliwieckiej jest obecnie.

• quont Re: Czat z Kubą Strzyczkowskim 16.01.02, 15:41
                        Oj, dobra, dobra. Chciałem tylko "uwypuklić" problem. Wiem, że niektórzy z
                        Trójki odeszli. Tak między nami - mieli rację. Firmować ten śmietnik swoim
                        nazwiskiem? Chodziło mi o to, że jest jeszcze w PR 3 masa ludzi, którym zależy
                        na poziomie, ale którzy palcem nie kiwną, bo bardziej zależy im na posadzie.
                        Zwłaszcza tym starszym. Przecież gdyby tak Niedźwiedź, Kaczkowski, Kordowicz,
                        Chojnacki, Kosiński itd, itp zebrali się do kupy i powiedzieli: "albo to
                        będzie, do cholery, porządne radio, albo my robimy adios", to chyba nikt z
                        dyrekcji nie zaryzykowałby takiego skandalu... Żeby nagle same legendy przeszły
                        gdzie indziej... (bo każdy ich kupi z pocałowaniem ręki i nowym samochodem)...
                        Ale kto bęzie miał odwagę? Albo Michniewicz i Kucharska... Tną im audycję na
                        kawałki - a one cichutko, zeby nie podpaść. Ockną się pewnie wtedy, kiedy "Puls
                        zniknie całkiem> Czyli za późno.
                        • alicjab Re: Czat z Kubą Strzyczkowskim 16.01.02, 15:53
                          Wierzysz, że dyrekcja by się przejęła odejściem gwiazd? Bo ja nie. Skończyłoby
                          się tak, jak w przypadku Moniki Olejnik - chce odchodzić, to niech sobie idzie.
                          Przecież temu towarzystwu chodzi o zniszczenie Trójki, choć nie wiem w imię
                          czego.
                          • quont Re: Czat z Kubą Strzyczkowskim 16.01.02, 16:04
                            Olejnik była sama. Coś mi się wydaja, że utrata parunastu ludzi w jednym
                            momencie byłaby boleśniejsza. Zwłaszcza w atmosferze skandalu. A jeśli w tym
                            wszystkim chodzi o zniszczenie Trójki, to może niech ci ludzie nie przykładają
                            do tego ręki? Bo jeśli zostaną - będą to (chcąc, nie chcąc) firmować.
                            Jeżeli "derechtory" są zdeterminowane, to obecność np. Kaczkowskiego Trójki nie
                            uratuje. Demonstracje - choć zazwyczaj naiwne - czasem bywają skuteczne.
    • pewniak Re: Eksterminacja kultury w Programie Trzecim PR 13.01.02, 15:11
      ajk napisał(a):

> "książka tygodnia" - poszła z dymem. Muzyka powazna - też, jazz - juz
      > tylko "dwa kwadranse", muzyka filmowa - wykopana, audycje o literaturze - 2
      > godziny w miesiącu. "Magazyn Bardzo Kulturalny" - upchnięty w niedzielny
      > wieczór.
      > A teraz do likwidacji wyznaczono "Klub Ludzi Ciekawych Wszystkiego" i
      > inne "Kluby Trójki".
      > Czy radio publiczne to tylko sformatowana playlista dla półgłówków, czy może
      > coś jeszcze?

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka