Dodaj do ulubionych

Pobuudkaaaa! Wstać! Wasza Jego mać! Lepper uratowa

11.07.07, 07:43
ny
Przeżyjmy wspólnie pierwszy dzień bez Leppera, godzina po godzinie.
___________CBA nigdy Go nie złamie_________
www.pardon.pl/artykul/2053/wspominamy_wicepremiera
Jak twierdzi brytyjski "Guardian", trwa exodus polskich homoseksualistów.
Uciekają przed prześladowaniami w kraju. Dokąd? Oczywiście na Wyspy

Nie będzie filmu o prałacie Jankowskim! W każdym razie na pewno nie w
reżyserii Gibsona, który - jak się okazuje - nie ma nawet o sprawie pojęcia.

www.pardon.pl/artykul/2048/hanna_gronkiewicz-waltz_w_blocie_zdjecia
Obserwuj wątek
    • dachs Avanti diletanti 11.07.07, 07:50
      www.dziennik.pl/Default.aspx?TabId=14&ShowArticleId=52255#czytaj_dalej
      harcerzyki, psia ich morda...
      • hasz0 ______Może nie diletanti a z motyczką na Księżyc? 11.07.07, 08:24
        Coś za dużo tych dziecinnych wpadek.
        Za dużo tych brakujących kwitów...jakby ktoś "niewidzialną reką" pilnował
        by nie dopuścić do przygotowania akcji i zdemaskować w odpowiednim momencie.
        Bo dlaczego ujawnienie nastapiło po wpadce premiera?
        Wszyscy wiedzieli o premier nic nie wiedział? dziwne!

Dlaczego ktoś w takim razie w ostatniej chwili ostrzegł Leppera?
        Dlaczego nie wcześniej? Bo wtedy premier nie wpadł by w zastawiona sieć...
        Idealnie zgrana wielka operacja - ilu wtajemniczonych urzędników i premier z CBA
        bezradni? Coś tu nie gra...

Lipiec nie miał takich kontaktów. Jesli polskie służby mają niekompletne archiwa
        bo część archiwów SB została zniszczona, ale istnieją nadal ich kopie w
        archiwach KGB, z których w dowolnym momencie obecny funkcjonariusz GRU lub były
        oficer ... to Kaczyńscy nie mają szans.

Z artykułu wynika, że były wicepremier Lepper zaangażował się osobiście w tę
        sprawę, wydawał dyspozycje, które miały przyspieszyć wydanie decyzji o
        odrolnieniu gruntu...

Akcja trwała kilka miesięcy. Dwaj współpracownicy Leppera Piotr Ryba oraz
        Andrzej Kryszyński w kręgach biznesowych przechwalali się, że są w stanie
        załatwić odrolnienie każdego gruntu w Polsce. Tłumaczyli, że chcą "zrobić kilka
        strzałów za duże pieniądze".

Czy nie śądzisz, że to była prowokacja ale ze strony przeciwnej

...precedens z p. Begier już był!
        • dachs Re: ______Może nie diletanti a z motyczką na Ksi 11.07.07, 08:27
          hasz0 napisał:

> Czy nie śądzisz, że to była prowokacja ale ze strony przeciwnej

Wprawdzie nie sądzę, ale jeżeli nawet była, to znaczy jedynie, że strona Leppera
          gra lepiej niż harcerzyki Kaczora. Czyli - tak czy owak - dyletanci.
          • hasz0 ______Zobacz końcówkę kilka sec z filmu o Lepperze 11.07.07, 08:38
            "Tylu ludzi jest w Polsce!

Tacy mądrzy!___________________SŁUZBY SPECJALNE!

A NIE MOGĄ ROZSZYFROWAĆ jednego Leppera!!!!!!

Jakiż ja jestem mądry!

No i posłuchaj Waldemara Kuczyńskiego w TOK FM.

Geniusz premiera Jarosława Kaczyńskiego możemy włożyć mdz bajki.
            Piaskownica..dyletanci...kompletnie nic nie zrobili...
            Rządzenie przez kryzysy..Gdyby nie było wcale rządu byłoby lepiej...
            Ja nie chcę żeby państwo wtrącało się w służbę zdrowia...
            Na ich rzecz działa to bardzo jasne tło gospodarcze.
            Buzek i Belka robili reformy wielkie takie a takie...

A teraz uważaj!

Nigdy nie wierzyłem w te wielkie korupcje w Polsce w te rankingi mdzynarodowe
            publikowane w świecie...

Słuchaj czy aby Ty ...jak Ty napisałeś?

• rycho7 religijna wiara leworucjonistow obszczymurkowych 11.07.07, 09:39
          hasz0 napisał:

> Coś za dużo tych dziecinnych wpadek.
          > Za dużo tych brakujących kwitów...jakby ktoś "niewidzialną reką" pilnował

Ja Haszu uwazam Cie za czlowieka inteligentnego i autentycznego fachowca (w
          Twojej inzynierskiej waskiej profesji). Natomiast gdy sprawy wkraczaja na
          poletko prawa doznajesz cudownego (?) przemienienia w pisiacki elektorat z
          malpim rozumem. Bez zajaknienia prezentujesz to w swym powyzszym poscie.

Aby zostac oficerem operacyjnym sluzb specjalnych potrzeba ogromnego
          doswiadczenia. Zajmuje to srednio 10 lat. PiS ma kadry jakie ma. Wyjasnisz
          kiedy zdobywali doswiadczenie? No bo gdy nie zdobywali w znienawidzonych PRL i
          IIIRP to sa dyletantami. Ponadto tak jak reszta haszystow-kaczystow wierza w
          wieczne dziewictwo zamiast procedur. Od wiekow Ci o tym pisuje.

> Bo dlaczego ujawnienie nastapiło po wpadce premiera?

Bo premier jest takim samym dyletantem, oszolomem i opetancem jak i jego dwor i
          elektorat.

> Dlaczego ktoś w takim razie w ostatniej chwili ostrzegł Leppera?

Dowody na stol, ze ostrzegl. Sadzisz, ze zawsze bedziesz jechal na pomowieniach?

Lepper moze byc po prostu dostatecznie inteligentny i przebiegly. Bezpieczniacy
          musza to potrafic przewidzec. A co dopiero premier.

> bo część archiwów SB została zniszczona, ale istnieją nadal ich kopie w
          > archiwach KGB, z których w dowolnym momencie obecny funkcjonariusz GRU lub
          > były oficer ... to Kaczyńscy nie mają szans.

Zwroc sie do Antka malpy z brzytwa. On ma na wszystko recepty. Genialne bo to
          Twoj blizniak.

Wszystko juz ludzkosc wymyslila. Pisdzelce to neguja i wymyslaja kolo.

> wydawał dyspozycje, które miały przyspieszyć wydanie decyzji o
          > odrolnieniu gruntu...

Dowody na stol. Wzial kase? Domagal sie kasy? Dawaj kwity Haszu pomawiaczu.

Sadze, ze to robota szatanow. Zemsta za krwawa chrystianizacje Slowian.
          • haszszachmat ________Ryyyyyyyyyyyychuuuu!_____ ____________777 11.07.07, 09:57
            mówiąc Twoim językiem... "olałem" Twą insynuacje jakobym wierzył w udowodnioną
            winę Leppera. Nigdzie tam czegoś takiego nie znajdziesz.

Znajdź link z taką mą tezą? Nie znajdziesz! Bo ja wiem co myślałem.

Często Ci się to zdarzało i... dalej zdarza. To taka buta, która pozwala
            poniżać innych a utrudnia rozumienie i prowadzi do pomyłek.

Zalecam Ci więcej skromności

co Ci to zaszkodzi? ?????????

> > odrolnieniu gruntu...
            > Dowody na stol. Wzial kase? Domagal sie kasy? Dawaj kwity Haszu pomawiaczu"

To słowa z Dziennika, które przytoczyłem odnosząc się do linku Dachsa w celu
            postawienia znanej Ci już hipotezy ale dalej piszę, że ta prowokacja sie nie
            udała a nawet można by przypuścić że jest zainicjowana z drugiej strony.

Ze buta będzie Cię rozpierac i walniesz procedurami ( w innym kontekście niż w
            naszych dyskusjach - bo Ty o prawie i działaniu administracji
            a ja o koncepcji i indywidualiźmie)
            to wiedziałęm zanim napisałeś tan post!
            Sprawdź se bo to w tym wątku!!!

Wiele razy odpuszczam te Twje namolne i uporczywe zapętlenia by dokopać
            #-owi odgrzewanymi wciąz na nowo niesmacznymi epitetami.
            To Cię myli - ale ile razy ma pisac to samo?

Tyle razy co Ty...skąd bym wziął tyle zawiści?
            Niepomawiacz bo nigdy tego nie udowodniłeś dowodami na stół..
            a Goebelsika Stalina i Hitlera oraz wielu innych miłych okresleń nie pamietasz?
            • rycho7 Re: ________Ryyyyyyyyyyyychuuuu!_____ ___________ 11.07.07, 10:51
              haszszachmat napisał:

> mówiąc Twoim językiem... "olałem" Twą insynuacje jakobym wierzył w
              > udowodnioną winę Leppera. Nigdzie tam czegoś takiego nie znajdziesz.

Gdzie ja Ci insynuluje? Jak zwykle w Twoich urojeniach.

> Znajdź link z taką mą tezą? Nie znajdziesz! Bo ja wiem co myślałem.

No wlasnie. Podaj link do insynuacji. Sadzisz, ze ja nie wiem co myślałem?

> Często Ci się to zdarzało i... dalej zdarza. To taka buta, która pozwala
              > poniżać innych a utrudnia rozumienie i prowadzi do pomyłek.

Zgadzam sie, to blad przemawiania do buta Tej czaszki.

> Zalecam Ci więcej skromności

Zalec tez swym urojeniom.

> co Ci to zaszkodzi? ?????????

Insynuowanie czy dalsze nie insynuowanie? Nie chcem ale muszem?

> bo Ty o prawie i działaniu administracji
              > a ja o koncepcji i indywidualiźmie)

Rozumiem, ze z pokora dasz sie zapuszkowac dla koncepcji. Urodziles sie jak
              jeszcze zyl Stalin. Czym skorupka...

> #-owi odgrzewanymi wciąz na nowo niesmacznymi epitetami.

Fachowiec jest szczegolnie podly, pomawiaczu.

Pisze co mysle o zbiorowosci. Wypisz sie ze zbiorowosci podlej konduity.
              Ciebie delikatesie omijam szerokim lukiem. Zgodnie z przyslowiami.

> Tyle razy co Ty...skąd bym wziął tyle zawiści?

Z milosci do Polski, patriotyzmu, sacji stanu i majestatu Alika. Ostatnio
              zaczynak poszukiwac papieru toaletowego o taych nadrukach. Z telewizorni wylewa
              sie juz lawina tego belkotu.

> a Goebelsika Stalina i Hitlera oraz wielu innych miłych okresleń nie
              > pamietasz?

Pamietam doskonale. Cofasz sie o lata swietlne bo real Cie poraza. Cienutko
              Awtoritecie Moralny. Dodaj jeszcze, ze jak mialem 7 lat to trzymalem raczki pod
              kolderka.

> Niepomawiacz bo nigdy tego nie udowodniłeś dowodami na stół..

Haszystowsko-kaczystowska melodia udowadniania niewinnosci. Ty jak juz
              wdepniesz w prawo to smrod jest na caly barak. Jak Ty pomawiasz, to ty masz
              udowodnic. Czy Ty sadzisz, ze jak Twoi idole pieprza te glupoty w telewizorni
              to jakies wyksztalciuchy wierza w te bzdury? Slyszalem, ze Lepper ma sie
              oczyscic z zarzutow. Pisdzielstwo umyslowe.
              • hasz0 ______Ryyyyyyyyyyyychuuuu!____ 11.07.07, 11:00
                a wystarczy porównać ten post z twoim wcześniejszym...

Kazdy moze to zrobić.
                • rycho7 Re: ______Ryyyyyyyyyyyychuuuu!____ 11.07.07, 11:03
                  hasz0 napisał:

> a wystarczy porównać ten post z twoim wcześniejszym...
                  >
                  > Kazdy moze to zrobić.

Kazdy z wyjatkiem Ciebie. Gdzie jest link do insynuacji?
                  • hasz0 piętro wyżej o 1 post....obudź się nareszcie.../n 11.07.07, 11:10
                    • rycho7 Re: piętro wyżej o 1 post....obudź się nareszcie. 11.07.07, 11:24
                      hasz napisal jak w tytule:

> ...

Zacytowac konkretnego zdania nie potrafisz?

Co za brak zarekawkow.

Jak zostala zwerbalizowana ta insynuacja? Tak jak w Twoich urojeniach? Zacytuj,
                      podaj link. Tak jak w moim tekscie? Zacytuj, podaj link. Proste? Nie dla
                      Ciebie, pomawiaczu.
      • oleg3 Re: Avanti diletanti 11.07.07, 09:02
        Nie pomoże bezzałogowy helikopter jak się nie ma w jednym palcu procedury. smile

Swoją drogą jak obywatel ma załatwić sprawę w URZĘDZIE skoro potężne CBA nie
        dało rady rozeznać się w procedurze? Dwa razy musieli przechwytywać pocztę z MR
        do gminy, a o trzecim razie nawet nie wiedzieli. A dokumenty mieli podobno cacy.
        • dachs Re: Avanti diletanti 11.07.07, 09:15
          oleg3 napisał:

> Nie pomoże bezzałogowy helikopter jak się nie ma w jednym palcu procedury. smile

Ale helikopter jest fajniejszy i lepiej sie nadaje do zabawy w podchody niż
          znajomośc procedur.

> Swoją drogą jak obywatel ma załatwić sprawę w URZĘDZIE skoro potężne CBA nie
          > dało rady rozeznać się w procedurze?

No właśnie, a ponieważ obeserwujemy tendencję do dalszego gmatwania przepisów,
          będzie potrzeba znacznego rozbudowania CBA. smile

> Dwa razy musieli przechwytywać pocztę z MR do gminy, a o trzecim razie nawet
          > nie wiedzieli.

Dobrze, że zwróciłeś uwage na ten fragment, bo ja chyba zbyt łatwowienie
          założyłem, że nasi koledzy sami to wychwycą.
          • hasz0 Miałem zatytułować: załatwiły ich procedury ale R7 11.07.07, 09:21
            się zanadto ucieszył...
            Pękł by z dumy jak balon, że wdrożył lepsze w Niemczech niż w Polsce pozostawił.
            • rycho7 serdecznie dziekuje za komplementy 11.07.07, 09:44
              hasz0 napisał:

> Miałem zatytułować: załatwiły ich procedury ale R& się zanadto ucieszył...
              > Pękł by z dumy jak balon, że wdrożył lepsze w Niemczech niż w Polsce
              > pozostawił

Gdy zaczynalem przed laty dyskusje z Toba sadzilem, ze mozna i w Polsce.

Teraz pytam po co i za ile.

W procedurach nie chodzi o komplementy. Ci ktorzy rozumieja wiedza, ze chodzi o
              kase. Glownie ogromna kase zaoszczedzona z podatkow. Tacy "Wartosciow" maja w
              d.pie.
        • dachs Czyżby punkt dla Leppera? 11.07.07, 10:06
          oleg3 napisał:

> Swoją drogą jak obywatel ma załatwić sprawę w URZĘDZIE skoro potężne CBA nie
          > dało rady rozeznać się w procedurze?

Ciekawą rzecz powiedział Pawlak w Salonie Politycznym Trójki. Mianowicie, że
          procedury sprawdzania takich wniosków wprowadził Lepper.
          Sprzedaję jak słyszałem, a zakładam, że Pawlak na się na tym lepiej niż ja.
          W każdym razie wychodziłoby na to, że antykorupcyjne procedury zadziałały
          prawidłowo (fałszerstwo zostało wykryte) i Lepperowi należy się nie dymisja, a
          pochwała.
          Może to da Kaczorom do myślenia, że korupcję lepiej zwalczać przy pomocy
          procedur, a nie harcerzy.
          • hasz0 ____________Re: Czyżby punkt dla Leppera? 11.07.07, 10:32
            "Mianowicie, że > procedury sprawdzania takich wniosków wprowadził Lepper.
            Lepperowi należy się nie dymisja, a > pochwała. > Może to da Kaczorom do
            myślenia, że korupcję lepiej zwalczać przy pomocy > procedur, a nie harcerzy."
            #
            Pełna zgoda. Pozostaje TYLKO pytanie:

- Dlaczego POprzednicy się tak ociągali - AŻ 16 lat?
            • dachs ____________Re: Czyżby punkt dla Leppera? 11.07.07, 10:46
              hasz0 napisał:

> Pełna zgoda. Pozostaje TYLKO pytanie:
              > - Dlaczego POprzednicy się tak ociągali - AŻ 16 lat?

A to PO rządziło? W to Ci nawet Kurski nie uwierzy.
              • dachs Zresztą, niech Ci będzie 11.07.07, 10:55
                Przez ostatnie 17 lat Tusk z Niesiołowskim, posyłali Rywina do Millera i robili
                różne brzydkie rzeczy na które nie mógł patrzeć szlachetny minister Lech K.
                Jeżeli jednak wybitny brat byłego pana ministra Lecha K. postanowił zrobić z
                tymi wynaturzeniami porządek, to dlaczego zabiera sie do tego w tak nieudolny
                sposób?
                Zapisz to sobie Haszu na murku w ogródku (każdy ksiądz Ci to potwierdzi): "Cudze
                grzechy nie usprawiedliwiaja Twoich."
                Dotyczy to także premierów i prezydentów.
                • hasz0 Nie zakładaj BŁĘdnie, ze będę ich bronił ok? 11.07.07, 10:57
                  Tak jak Wy broniliście...
                  i atakowaliście.....

A każda akcja z fizyki...
    • hasz0 ___________Doda to wulgarna dziewucha____________ 11.07.07, 07:56
      www.dziennik.pl/Default.aspx?TabId=14&ShowArticleId=52198
      W sam raz na Aquanet...

• hasz0 _______spójrz na NASZych...jak się uaktywnili nocą 11.07.07, 08:40
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=65667491&v=2&s=0
        • hasz0 _______Własnym oczom nie wierzę! I Danka i...też.. 11.07.07, 08:45
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=65708304&v=2&s=0
          • dachs Re: _______Własnym oczom nie wierzę! I Danka i... 11.07.07, 08:49
            To śliczne hasło.

"władzy raz poczętej będziemy bronić...
            aż do naturalnej smierci rozumu spolecznego."

Zawsze przeczuwałem, że w Dance duży talent drzemie.
            • hasz0 ____________________zdolna bestyjka 11.07.07, 09:42
              ale jak myslisz ma postapić ktoś lepszy od Kaczora
              by uniknąć takich pułapek:

-odwrotne chorągiewki akurat gdy ...

-tłumaczka prezydenta na najważnieszym szczycie wprost od pana gen.
              Dukaczewskiego

-opinia Faryusza z Wolski że pierwiastek popiera po cichu prawie cała srednia
              i mała Europa oraz (oczywiście uchwała PO) i tylko czeka na polską Samosierrę

- tera Lepper - idealnie zgrane co do minut !!!!!!!! i podwójne odwrócenie
              uwagi bąkiem Ojca Dyrektora, hukiem butelek by stłumić intelekt geniusza...
              itp.

- nie wspomnę już o wypuszczeniu go w - tym razem operację prezydenta
              Kwaśniewskiego: - Ukrainę, gdy uratował Kuczmę, który uniknął sprawiedliwości,
              a do władzy doszli postkomuniści i oligarchowie Janukowycza, czyli powtórzono
              przy poparciu Kaczyńskiego - podobnie jak to kilkanaście lat wcześniej w
              polskiej Magdalence z Kiszczkiem i OS, operację ratunkową dla SB i PZPR -
              którą zastosowano w Polsce, przy wsparciu GW Michnika.

Lech Kaczyński na szczycie w Brukseli był moim zdaniem tak sprytnie wypuszczony
              jak w ekshumacji w Jedwabnem - gdzie w jednym i drugim przypadku BYŁ ŚWIĘCIE
              PRZEKONANY że odniósł sukces!

Z Muzeum Historii Zydów podobnie... a zaraz potem BACH!!!!!!!!!! W łeb ze
              wszystkich stron.

Pamiętasz, kiedy zdymisjonowani Lecha Kaczyńskiego z ministra Sprawiedliwości?

Zaraz po przerwanej ekshumacji.....A wystarczy poczytać Kosińskiego, Karskiego,
              Grossa..i do razu można przewidzieć po jakim dobrym uczynku należy spodziewać
              się ...podziękowania. Fraszki Kochanowskiego są jeszcze w kanonie lektur?

• rycho7 wyprac moher 11.07.07, 09:47
                hasz0 napisał:

> ale jak myslisz ma postapić ktoś lepszy od Kaczora
                > by uniknąć takich pułapek:

Ile zaplacisz za rady?
              • andrzejg sam dowodzisz niekompetencji prezydenta 11.07.07, 09:49
                bo ileż razy mozna dać się robić w bambuko?

i do tego kulić pod siebie ogon, gdy łaja ojciec od ostatnich wdowich groszy

A.
                • haszszachmat __________odezwę się do Ciebie ale czy zrozumiesz? 11.07.07, 10:08
                  pomagasz Jemu na zasadzie PO = antyPiS + lepszyPiS
                  i to cął wiedza o Polsce robić wszystkich wszędzie w Bambuko
                  w partii, w urzedzie, w kościele, w radiu, w redakcji,

DIVIDE et IMPERA

samo się to QRVA dzieje? troche wychyl nos z firmy - bo umisz tylko

ja pracuje na twoją (pozal sie ...) emeryturę
                  czemu nie bierzesz pyrlika i łopaty i nie zapi'erdalsz w rowie przy autostradzie
                  ty poparańcu nie tłumacz się chorobą i wiekiem
                  MARSZ do prokuratury
                  a w prokuraturze .....jak w sądzie a w sądzie jak.... jw.

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=65714725&a=65720807Czy Ty
                  naparwdę jesteś az tak slepy? 65720807
                  65720807

z nerwów mi się link rozp'pieprzył...
                  ale wpierw se przeczytaj...

KTO TE PROCEDURY MA WDROŻYĆ PO? ile razy? siepytam?
                  forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=65714725&a=65720807
                  • haszszachmat Re: __________Rychu specjalnie pisze w taki sposób 11.07.07, 10:16
                    utożsamiając mnie
                    • andrzejg Lepper powiedział 'urojenia paranoiczne' 11.07.07, 10:31
                      przejrzał?

Wiem ,że masz kompleks Rycha 7
                      ale gdy będę chciał z nim porozmawiać, to nie będę potrzebował do tego Twojego pośrednictwa

A.
                      • hasz0 ______Wiedziałem, że nie odpowiesz udając głupka/n 11.07.07, 10:33
                        • andrzejg A na co Haszku miałem odpowiedzieć? 11.07.07, 10:44
                          Na Twoje urojenia?

A.
                          • hasz0 Re: A na co Haszku miałem odpowiedzieć? 11.07.07, 10:55
                            KONKRETNIE KTÓRE?

DOKŁADNIE...co qrva za obyczaj? Na łby sie ze Scanem pomieniałeś?

Ty, który każde plugastwo jakei Ci ślina na język przyniesie
                            Ty który mnie atakujesz bez mojej zaczepki
                            bez prowokacji z mojej strony

Gdy tylko R7 cos na mnie ( on pisze przynajmnie logicznie i POTRAFI LAKONICZNIE
                            w paru słowach nawet czasami obraźliwych ująć sedno)

zaraz cos ględzisz o Haszku, dziecinko, .....
                            teraz powielasz "urojenia" bo od wczoraj R7 takiego słowa użył...

a gdy UPRZEJMIE I SZACUNKIRM OD WIELU LAT
                            Cię upomnę (z racji osobistego kontaktu co wiele zmienia)
                            walisz jakimiś insynuacjami i kompleksie moim Rycha7

gdzie Ty to widzisz ? u siebie?

Kurtularniej POPROSZĘ! Przynajmniej na poziomie #-a

• andrzejg Re: A na co Haszku miałem odpowiedzieć? 11.07.07, 11:05
                              Haszku

Nie mam pojęcia co tam Rycho do Ciebie napisał,
                              i gdybyś był kulturalny tak jak piszesz, to nie miałbyś
                              tych problemów z dyskutantami.

A.

P.S.
                              A to ,że sie znamy z widzenie , nie ma tu nic do rzeczy
                              • hasz0 Czy powtórzysz to wszystkim kwietnym? I nie tylko? 11.07.07, 11:11
                                n/
                                • andrzejg a co tu 'nieboszczyki' mają do rzeczy/nt 11.07.07, 11:13
                            • andrzejg znalazłem 'urojenia' 11.07.07, 11:13
                              hasz0 napisał:
                              >
                              > zaraz cos ględzisz o Haszku, dziecinko, .....
                              > teraz powielasz "urojenia" bo od wczoraj R7 takiego słowa użył...

spójrz na godziny publikacji postów
                              Rycha - 10:51
                              moje : 10,44

znów misternie ułożona prowokacja spaliła na panewce
                              • rycho7 ale zes mnie rozsmieszyl 11.07.07, 11:27
                                andrzejg napisał:

> znów misternie ułożona prowokacja spaliła na panewce

Z tym "misternie" to juz chyba ciezka obraza dla Hasza.
                  • andrzejg Re: __________odezwę się do Ciebie ale czy zrozum 11.07.07, 10:27
                    Nie wiem komu pomagam.Ciagle czytam jakieś insynuacje z Twojej strony,
                    a ja po przeczytaniu Twojego tekstu stwierdziłem ,że masz rację,że nasz
                    (tfu, Twój) prezydent daje sie robić w bambuko od dawien dawna, co sam
                    przykładami udowodniłeś.

Jeśli chodzi zaś o Twoje żale:

1.emerytura - jesteś w starym portfelu, a tam obowiązuje zasada,że pracujący składają się na emerytury emerytów.Dopiero w nowym systemie za ileś tam lat emeryci będą korzystać ze swoich oszczędności.Ty wcześniej pracowałeś na emerytury innych ludzi.Nie rozumiem Twojej irytacji

2.'czemu nie idziesz do pracy przy autostradzie' -Haszku, pamiętasz kontekst w jakim to padło?Na pewno nie pamiętasz.No to przypomnę.Święcie się oburzałeś na możliwość sprowadzenia Hindusów do budowy polskich autostrad,a ja w związku z tym tłumaczyłem Ci,że nie ma Polaków chętnych do tej pracy - i tu padła propozycja - idź Ty buduj autostrady

3. na co zaczęłeś się zasłaniać chorobą i wiekiem (nie pamiętam abym wtedy napisał per popaprańcu - to musiało być związane z czymś innym)

4.Marsz do prokuratury - ależ oczywiście.Nawet napisałem zapie...j do prokuratury po rzucaniu na tym forum paragrafami.Straszysz?

Kto ma procedury wdrożyć?
                    Nie rozśmieszaj mnie, na pewno ten nieudolny rząd.
                    Właśnie teraz Lepper jedzie po Twoich jak po łysej kobyle
                    Widać gołym okiem ,że chłopcy spaprali robotę.

A.
                    • hasz0 ___________Tak się dyskutuje z Haszkiem? Jak R7?/n 11.07.07, 10:35
              • pan.scan Haszyście-kaczyście, zwolennikowi spiskowej teorii 11.07.07, 10:19
                w której jego bohaterzy są herosami walki i męczeństwa dla Dobra Narodu i
                Najjaśniejszej Kaczej Rzplitej - informacja dla wyprostowania zwojów mózgowych:

04.07.2001
                ...Oczywiście to premier (Buzek) zdymisjonował Kaczyńskiego, ale nie miał innego
                wyboru w sytuacji, gdy otrzymał od swego ministra obraźliwy list. "Z najwyższym
                zdumieniem konstatuję, ze Pan Premier nie tylko nie ukrócił działań w oczywisty
                sposób kwestionujących zasadę praworządności i nie wyciągnął wniosków wobec ich
                sprawców, ale w dużej mierze je poparł chociażby poprzez wyrażenie chęci
                złożenia poręczenia." Słowa te odnoszą się do aresztowania przez prokuraturę
                zastępcy szefa delegatury UOP w Katowicach, pod zarzutem utrudniania śledztwa w
                sprawie Centrozapu.O aresztowaniu nie został powiadomiony szef całego UOP Janusz
                Pałubicki, czego Kaczyński nie musiał uczynić zgodnie z przepisami. Co więcej,
                premier chciał poręczyć za aresztowanego oficera, ale prokuratura nie przyjęła
                tej możliwości. Kiedy podwładny pisze zwierzchnikowi, że jest nieuczciwy albo
                niekompetentny, to wiadomo, że nie mają sobie nic więcej do powiedzenia....

Jeśli haszysta-kaczysta manipuluje z jedną kwestią, dlaczego ma nie robić tego z
                innymi? I jak taki ma być wiarygodny?

hasz0 napisał:
                Pamiętasz, kiedy zdymisjonowano Lecha Kaczyńskiego z ministra Sprawiedliwości?
                Zaraz po przerwanej ekshumacji.....A wystarczy poczytać Kosińskiego, Karskiego,
                Grossa
                • hasz0 ____________Re: Haszyście-kaczyście... Scanie! 11.07.07, 10:48
                  Udowodniłeś, ze mam rację.
                  Tylko tyle i AŻ TYLE!

!!!!!!!!!!!!

To cechuje WIELKIEGO POLITYKA...ryzykuje dymisję
                  gdy jego szef, choćby nawet premier BRONI SWOIM AUTORYTETEM PRZESTĘPCĘ

"> premier chciał poręczyć za aresztowanego oficera, ale prokuratura nie
                  przyjęła"

Sami PISZECIE ŻE STANDARD W EUROPIE... że Profumo ..ktoś tam

We Wrocławiu w Hali 100-lecia na GoŁocie siedział w loży wiesz z kim?
                  #######################
                  #######################
                  I Ty pytasz MNIE jak to napisałeś "haszystę-kaczystę" (po co?)

- "I jak taki ma być wiarygodny?"

Ty MNIE PYTASZ? Ty który nazwałeś mnie agentem SB?

I teraz TEŻ nazywasz brzmieniowo od-faszysty?

Ty?

A GDZIEŻ DOWÓD, TwÓJ dowód na stół... jak to wymaga ode mnie AG czy R7
                  każdorazowo, ze przez 7 lat coś skłamałem - jeśli chodzi o fakty nie
                  polemiczne rozważania i gdybania polityczne?

Ty jesteś WIARYGODNYM POMAWIACZEM I FAŁSZYWYM OSZCZERCĄ?
                  Odpowiedz! Aqanauci czekają.....

• dachs ____________Re: Haszyście-kaczyście... Scanie! 11.07.07, 10:58
                    hasz0 napisał:

> To cechuje WIELKIEGO POLITYKA...ryzykuje dymisję
                    > gdy jego szef, choćby nawet premier BRONI SWOIM AUTORYTETEM PRZESTĘPCĘ

Nie Haszu!!!!
                    Wielki polityk podaje sie sam do dymisji.
                    Mały jazgocze i dostaje kopa w d...ę
                    • hasz0 ____________Re: Haszyście-kaczyście... Scanie! 11.07.07, 11:04
                      odnosisz to to Buzka, który nie miał racji?

Nie wiedziałem, zę popierasz NEGATYWNE SELKCJĘ.................

To i mamy piramidę kompetencji ustawioną na czubku.

Ileż ja muszę tu zebrać inwektyw (nie od Ciebie) żeby to udokumentować w
                      kolejnych wątkach

Nadążyć CIĘŻKO by ODPISAĆ AZ TYLU BŁĄDZĄCYM...

Kiedy te mecze siatkówki a i pogoda sie zrobiła.
                      Na razie.. Cześć!
                  • pan.scan Ty masz jednak nie po kolei pod sufitem. 11.07.07, 11:03
                    1. Czy Kaczyński odszedł po na wskutek niecnych konowań żydowskich po
                    zatrzymaniu ekshumacji w Jedwabnem czy wskutek niesubordynacji wobec swego szefa?

2. Czy znasz dalsze losy oficera UOP, którego aresztowania polecił dokonać
                    Kaczyński (jako prok. gen.) i co było przyczyną jego dymisji.

3. Ponieważ piłeś wódkę z Nataszą ( o czym piszesz) z sowieckiej ambasady(chyba)
                    jesteś w kręgu podejrzeń o bycie OZI.

4. Aq. to nie wyłącznie Ty.
                    • hasz0 Re: Ty masz jednak nie po kolei pod sufitem. 11.07.07, 11:09
                      Mam 3 lampy po kolei w salonie...

Na skos! I wyłączniki dla wygody by nie latać jak tu z Wami z końca na środek
                      i ...

Natasz (imienia nie apmiętam) napatoczyłą sie sama gdy nie chcieli mnie wpuścić
                      a była niebrzydka to sie odezwałem...

Istostą przerwania ekshumacji... no rusz główka miało być
                      tysiące ofiar a wykop z boku pozwolił oszacować na 150 i TE NABOJE
                      NAJGORSZE TE NABOJE>>> Z TEJ samej serii FOTO widziałeś?
                      Były wielokrotnie publikowane

Po co napsiałęś o "Nataszy"? jak o (f)aszyście

INTERSUJE CIE SEDNO czy matactwo?

• hasz0 _______________KUNiec na dziś_________________/n 11.07.07, 11:12
                      • pan.scan O łuskach z J.- historycznemu prawiczkowi 11.07.07, 11:20
                        "Ponieważ w trakcie śledztwa zabezpieczono w Jedwabnem liczne egzemplarze
                        sztuk amunicji, łusek i innych przedmiotów pochodzenia militarnego, zlecono
                        przeprowadzenie ich badań Wydziałowi Badań Broni i Balistyki Centralnego
                        Laboratorium Kryminalistycznego Komendy Głównej Policji w Warszawie. Na
                        potrzeby grupowej identyfikacji broni od której pochodziły łuski, które
                        zabezpieczono w śledztwie, uzyskano z Federalnego Urzędu Kryminalnego w
                        Wiesbaden (Niemcy} materiał porównawczy postaci l0 łusek karabinowych typu
                        Mauser, kat. 7.,92 mm. Pochodziły one od amunicji odstrzelonej współcześnie
                        ze sprawnych karabinów maszynowych MG 34 i MG 42.

W trzech opiniach kryminalistycznych (pierwsza z dnia 24 sierpnia 2001 r.
                        kolejne z dnia 18 grudnia 2001 r.) biegli zidentyfikowali w następujący
                        sposób dowody rzeczowe zabezpieczone w trakcie oględzin terenu w Jedwabnem
                        dowody zabezpieczone w dniu 2 kwietnia 2001 r.

-płaszcz pocisku karabinowego kal. 7,62 mm z amunicji stosowanej w
                        karabinkach i karabinach Mosin produkcji rosyjskiej,
                        -łuska karabinowa odstrzelona typuMosin kal. 7,62 mm,
                        -łuska karabinowa odstrzelona typu Mauser, kal.. 7,92 mm (silna korozja
                        uniemożliwiła określenie daty produkcji na denku łuski),
                        -łuska karabinowa odstrzelona typu Mauser, kal. 7,92 mm (rok produkcji na
                        denku łuski -1912),
                        -fragment. silnie skorodowanego zapalnika artyleryjskiego
                        fragment tarczy nastawnej zapalnika artyleryjskiego, z napisami w jęz.
                        rosyjskim
                        2.dowody zabezpieczone w dniu 3 kwietnia 2001
                        łuski karabinowe typu Mosin, kal. 7.62 mm i Mauser kal. 7.92 mm odstrzelone i
                        nie odstrzelone, z dat produkcji 1907-1914
                        zgięty drut wyciora karabinowego, który może pochodzić od karabinu Mosin
                        model 1891 lub Mosin model 1938
                        spłonka – fragment od odstrzelonego naboju sygnałowego kal. 26

3.dowody zabezpieczone w trakcie czynności ekshumacyjnych przeprowadzonych w
                        Jedwabnem od 24 maja do 4 czerwca 2001.

Trzydzieści trzy łuski karabinowe, ujawnione wewnątrz reliktu stodoły
                        pochodzą z odstrzelonej amunicji typu Mauser kal. 7.92 mm, lata produkcji od
                        1911 do 1940, dalsze trzy łuski pochodzą od amunicji typu Mosin, kal. 7.62
                        mm; dwadzieścia sześć spośród wyżej wym. Łusek typu Mauser zostało
                        odstrzelonych z karabinu maszynowego produkcji niemieckiej MG42

- Z dwudziestu czterech łusek karabinowych ujawnionych na całej długości w
                        wykopie pod ogrodzeniem cmentarza zidentyfikowano w sumie 22 łuski od
                        amunicji karabinowej Mauser ( w tym 21 z lat prod. 1907-195, kolejna
                        odstrzelona z kar.masz. MG41)
                        - Destrukt łuski, znaleziony w grobie nr 2 pod fragmentem betonowego pomnika,
                        z powodu silnego zniszczenia biegli mogli stwierdzić, że jest to
                        najprawdopodobniej fragment łuski karab.
                        - Pocisk karabin. Mauser, kal. 7.92 nie odstrzelony, z okresu II WŚ,
                        stosowany był w amunicji używanej w karabinach i karabinkach Mauser oraz w
                        karab. Masz.MG34 i MG42.
                        - Łuska karabinowa Mauser, kal.7.92 ujawniona w grobie nr 1, wyprodukowana w
                        1937 i odstrzelona z kar. Masz. MG42
                        (...)

4 pięć łusek karabinowych przekazanych przez Radę Ochrony Pam.Walk i Męcz, wg
                        dokumentacji ujawnionych wewnątrz reliktu stodoły:
                        - jedna z łusek pochodzi od amunicji karab. Typu Mosin, wyprodukowanej w 1914r
                        - pozostałe 4 łuski pochodzą od amun. Karab.Mauser, kal.7,92mm. Na czwartej
                        łusce wykazano rok prod.1939. Biegli stwierdzili, że nabój od któ®ego
                        pochodzi łuska odstrzelono z kar.masz.MG42.

W oparciu o dost.literat.fachową prześledzono rozwój niem.broni masz. w okr.
                        IIWŚ. Szybkostrzelność karabinu maszynowego MG 34 znajdującego się w tym
                        czasie na niemieckim wyposażeniu nie odpowiadała oczekiwaniom użytkownik6w.
                        Opracowano zatem model rozwojowy tej broni oznaczony symbolem MG 34 S. Wersja
                        ta pozostała jedynie bronią doświadczalną wobec problemów z jej
                        niezawodnością i żywotnością. Inną wersję karabinu maszynowego oznaczoną
                        MG 34/41 wyprodukowano jedynie w niewielkiej ilości (1707 egzemplarzy) od
                        lutego do czerwca 1942 r.. kiedy jej produkcję wstrzymano na korzyść MG 42.
                        Wyniki przeprowadzonych trzech ekspertyz kryminalistycznych pozwoliły na
                        sformułowanie następujących wniosków.

1. Analiza większości materiału dowodowego wskazuje, iż w pod stodołą w
                        Jedwabnem. w dniu 10 lipca 1941 nie oddawano strzałów z broni palnej. Należy
                        podkreślić, że twierdzenia o użyciu broni palnej w większości zaczęły się
                        pojawiać w zeznaniach świadków zasadniczo dopiero po podaniu do wiadomości
                        publicznej informacji o znalezieniu łusek w trakcie prąc ekshumacyjnych.

2. Fakt ujawnienia licznych egzemplrzy łusek produkcji rosyjskiej i
                        niemieckiej z okresu przed i w czasie I WŚ pozwala przyjąć iż są
                        pozostałością walk prowadzonych na tych terenach. Datowanie produkcji na
                        wspomnianych łuskach urywa się na roku 1915. W roku tym linia frontu
                        niemiecko rosyjskiego przebiegała w okolicach Jedwabnego. Nastąpiło
                        wypierania wojsk rosyjskich przez Niemców za linię rzek Biebrza-Narew.
                        Znaczna część miasta uległa wówczas zniszczeniu w wyniku intensywnych działań
                        wojennych (vide: mapa przedstawiająca położenie wojsk niemieckich w lipcu
                        1915 r. w pozycji: Der grosse Krieg in Einzeldarstellungen opr..G. Mcncr
                        (Olderiburg) 1919), tom 27/28 - Der Durchbruch am Narew” (Juli -August 915)
                        (..)

Twierdzenie powyższe popiera fakt ujawnienia na terenie prac ekshumacyjnych
                        również klamry od pasa z wizerunkiem dwugłowego orła carskiego, obiegowych
                        monet o nominale 5 kopiejek i dacie emisji 1881 rok, nominale 2 fenigów i
                        dacie emisji z 1912 roku.

3.Identyfikacja dużei ilości łusek odstrzelonych z kar.masz. MG42 wyklucza
                        ich związek ze sprawą zbrodni z 1941. Broń ta została przyjęta na uzbrojenie
                        w 1942 roku,(...)

4.Fakt znalezienia w grobie nr 1 łuski z karabinu maszynowego MG42 należy
                        tłumaczyć zanieczyszczeniem grobu. W roku 1945 prowadzone były tam działania
                        wojenne, znajdowały się tam okopy. (...)

5.O prowadzeniu działań bojowych w okolicach, gdzie znajdują się groby ofiar
                        zbrodni z 10.07.41 swiadczy zabezpieczenie zapalników art.i fragmentu pocisku
                        artyl.

Prowadzone badania źródeł i czynności procesowe pozwoliły ustalić, że w
                        czasie II WŚ w rejonie Jedwabnego prowadzone były nstp. Działania wojenne:

W dniu 7.9.39 niemiecka brygada forteczna „Loetzen” zajeła Jedwabne po
                        krótkiej walce z plutonem zwiadowców konnych 135 pułku piechoty. Podczas
                        przechodzenia przez rejon miasta oddz.rozpozn.niem.10 dyw.panc.doszło do
                        potyczki z polskim plutonem zwiadu konnego ze składu odc.umocnionego „Wizna”,
                        znajdującego się w pasie obrony SGO”Narew”.

Ze źródeł historycznych wynika, że Jedwabne zostało zdobyte w dniu 23.1.45
                        przez siły radzieckie ze składu 50 armii 2 frontu białoruskiego. Świadek xx
                        potwierdziła, że w tym czasie w okol.miasta toczył się całodobowy bój.
                        Świadek YY zapamiętał, że walki trwały ok. 10godz lub dłużej. Świadek NN
                        zeznał, że po zakończeniu działań boj. Widział ciała zabitych niem. żołn.
                        w okopach znajd.w okol. cmentarza żyd. oraz miejsca, gdzie uprzednio stała
                        spalona stodoła. Świadek zabrał stamtąd porzucony karabin i amunicję.

Eksperci z Inst. Geodezji i Kart. W Wwie przeprowadzili ekspertyzę odbitek
                        dwóch zdjęć lotn. Jedwabnego i okolic z lat 1951 ni 1953, znajd. się w aktach
                        śledztwa. Biegli wskazali, że konstr. ziemna w kształcie linii łamanej
                        przebiegajaca przez teren cmentarza żyd. I dalej na północ jest linia okopów
                        pochodzących najprawd. z 1944 (...)

wysylkowa.pl/ks552328.html
                        • jaski Re: O łuskach z J.-Panie Scanie 14.07.07, 23:45
                          Witam i zdroweczka zycze. Nie zebym sie chcial czepiac, ale paru zeczy nie
                          rozumiem w tej expertyzie(co w ogole z jedwabnem nie ma nic wspolnego, chodzi
                          mi o czysto techniczna strone). Aha, czy to co napisales gdzies w necie
                          istnieje? jezeli tak, to moglbym o link prosic? Na uzytek pyskowki na innym
                          forum.
                          Ad rem, to co mi smierdzi, to kwalifikacja lusek wystrzelonych. Jak napisales,
                          niemcy podeslali 10(!) wystrzelonych lusek 7.92 z mg34 i mg42. Rozumiem, ze
                          mieli DWA egzemplarze mg na chodzie i z kazdego wywalili krotka piatke.
                          Pierwsze, jesli to prawda jest, to identyfikacja rodzaju broni produkowanej w
                          setkach tysiecy sztuk na podstawie 10 lusek jest bez sensu. I naprawde to
                          chcia;bym wiedziec jakim to sposobem wykluczono mg34? Uderzenie iglicy bylo az
                          tak inne? Slad po wyrzutniku luski po 60 latach juz raczej trudno klasyfikowac.
                          Ja sie moge zgodzic, ale tylko z tym, ze zadna z wystrzelonych i znalezionych
                          lusek nie miala sladow mechanoskopijnych spojnych z luskami wystrzelonymi z
                          bedacego na chodzie w niemczech mg34. I tylko tyle. Co wcale nie znaczy, ze z
                          mg34 nie zostal wystrzelona, nie zostala wystrzelona ze szwartza ani innej
                          broni o tym samym kalibrze uzywanej przez nadludzi. A o zapsach mobilizacyjnych
                          juz nie chce mi sie pisac.
                          I juz na koniec, wcale nie szukam drugiego dna i na niemcow winy nie zwalam, bo
                          nie wiem po prostu, a znajac Naszych, wiem, ze podlac bimberkiem i rzucic haslo-
                          NA ZYDA!!! czesto wystarczy. Tylko wkuwiaja mnie takie dziwne naukowe analizy.
                      • pan.scan 1600 ofiar Jedwabnego 11.07.07, 11:24
                        podaje Encyklopedia PWN z 1995 roku. 1640 zamordowanych podaje opracowanie
                        poświęcone miastom Polski, wydane w 1966 roku, na 1000-lecie. Protestowałeś,
                        pisałeś listy?

Natasza - etc. - lubisz pomawiać, a to zgoła niekatolicka cecha, nieprawdaż?
                        • blazar No nikt qrna niechce mi powiedziec. 11.07.07, 12:16
                          Jaka pogoda dzisiaj w erecu - goraco ?
                        • haszszachmat ______________jedną malutką prawdą----BACH! 11.07.07, 12:36
                          w wasze kłamstewka... jak możesz tak manipulować datami?

Raz:

w 1995 czy 6 nie słyszałem o Jedwabne bo Pa Prezydent przeklinał po hebrajsku
                          swój naród (calutki?) dopiero 10.7.2001 a naboje widziałem wielokrotnie z nr i
                          datami w różnej prasie...
                          Dwa:
                          Przedtem były to daty z I WŚ ...i to był arg na nie.
                          i następnie czyatałem że pobrano stare zapasy z magazynu
                          to sie tera dowiaduję ze wybrano przyszłość! Komu mam wierzyć?
                          -------------TERA DO R7 i resszty
                          --------
                          Spójrz kulturalny i miły Rychuniu7 Dachs podał link do polemiki z #-em
                          Pieterko wyżej w tym watku:
                          www.dziennik.pl/Default.aspx?TabId=14&ShowArticleId=52255#czytaj_dalej
                          ja zacytowalem z tego linku SPRAWDŹ SE:
                          „> wydawał dyspozycje, które miały przyspieszyć wydanie decyzji o
                          > odrolnieniu gruntu...”
                          i Ty mi takim zdaniem oraz ostrzeżeniem Leppera (że zginie a potem telefon w
                          biurze przy swiadku pośle – sam to móił na konferencji) =- WALISZ JAK JAKĄ
                          MACZUGĄ DWUKROTNIE CHOĆ CI WYJAŚNIAŁEM i UPRASZAŁEM O SZACUNECZEK KULTURĘ I
                          NORMALNOŚĆ – nie nadążę gdy aż tylu mi przywala z CZERECH STRON
                          NARZA!!!!!!!!! Zlitujcie się szatany – skad Wy jakiaś PAN-dorra z puszki Alla-
                          dyma?
                          A kysz! Bo przeprosin wydusić od takich co szukają sec na dowód żem faszysta i
                          stalinista
                          ...ech Wy z piekła (polskiego co wciągną do smoły sami i diabła do pilnowania
                          nie trza...
                          Musiałbym siedziec dniami i nocami by się tłomaczyć przed CHAMSTWEM I
                          PORUBSTWEM RUJNYM czy Was nie stac na polemikę?

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=65714725&a=65719694
                          Ponadto tak jak reszta haszystow-kaczystow wierza w
                          wieczne dziewictwo zamiast procedur. Od wiekow Ci o tym pisuje.

> Bo dlaczego ujawnienie nastapiło po wpadce premiera?

Bo premier jest takim samym dyletantem, oszolomem i opetancem jak i jego dwor i
                          elektorat.

> Dlaczego ktoś w takim razie w ostatniej chwili ostrzegł Leppera?

Dowody na stol, ze ostrzegl. Sadzisz, ze zawsze bedziesz jechal na pomowieniach?

Lepper moze byc po prostu dostatecznie inteligentny i przebiegly. Bezpieczniacy
                          musza to potrafic przewidzec. A co dopiero premier.

Wszystko juz ludzkosc wymyslila. Pisdzelce to neguja i wymyslaja kolo.

> odrolnieniu gruntu...

Sadze, ze to robota szatanow. Zemsta za krwawa chrystianizacje Slowian.

I kto tu rzuca oszczerstwami o pomówienie?

• haszszachmat Re: ______________jedną malutką prawdą----BACH! 11.07.07, 12:39
                            #:
                            to ostatnie zdanie to moje:
                            - "I kto tu rzuca oszczerstwami o pomówienie?"

Teraz czekam na piękne przeprosiny... i wtedy wyjaśnie dlaczego
                            prawda warta jest waszych inwektyw...
                            • haszszachmat ____Wy sie naprawdę dobrze czujecie sami z sobą//n 11.07.07, 12:42
                              • pan.scan Ależ skąd! Kto by nam dostarczał tyle darmowej 11.07.07, 12:47
                                rozrywki!
                                • hasz0 ____________jeśli tak to skąd te bilety-inwektywy? 11.07.07, 13:56
                                  z Leppera byś żartował w jego obecności?
                                  www.youtube.com/watch?v=6seswE0jyVQ
                                  a Ignatiew i Kieres we dwóch? a Ty?

Początkowo archeolodzy spekulowali, że mógłby to być "płaszcz" karabinowej
                                  kuli, pochodzącej z oficerskiego Parabelum, będącego w czasie wojny na
                                  wyposażeniu niemieckich oficerów. Wczoraj jednak prokurator Ignatiew, bijąc się
                                  w piersi, poinformował, że po skrupulatnych badaniach laboratoryjnych ustalono,
                                  iż jest to "niezidentyfikowany przedmiot użytkowy", który nie mógł być w żadnym
                                  razie fragmentem karabinowego pocisku.
                                  www.naszawitryna.pl/jedwabne_616.html
                                  IPN nadal podtrzymuje tezę o tym, iż Żydów w Jedwabnem w lipcu 1941 r.
                                  zamordowali Polacy.

Wbrew temu, co mówiono zaraz po zakończeniu czerwcowej ekshumacji, prokurator
                                  Radosław Ignatiew oświadczył, że

łuski odnalezione w rejonie stodoły pochodziły z czasów I wojny światowej albo
                                  z okresu po 1942 roku, a więc po dokonaniu mordu.

Liczba szacunkowych ofiar wzrosła do maksymalnie 400, ale daleko jej do
                                  przytaczanych przez autora "Sąsiadów" 1,6 tys.

www.naszawitryna.pl/jedwabne_640.html
                                  W wywiadzie dla "Polityki" (kwiecień 2001 r.) stwierdził: "Nie czuję się jako
                                  Polak odpowiedzialny za to, co zdarzyło się w Jedwabnem, ale czuję w sobie za
                                  to winę". Prof. Kieres czuł się winny i przepraszał już wówczas, kiedy śledztwo
                                  prowadzone przez jego placówkę było dopiero w powijakach.
                                  W czerwcu 2001 r., podczas ekshumacji w Jedwabnem (przerwanej przez
                                  ortodoksyjnych Żydów), wśród szczątków ok. 300 ofiar (J. T. Gross w "hicie"
                                  ubiegłego sezonu pt. "Sąsiedzi" podał liczbę 1600) odnaleziono ok. 100 łusek z
                                  niemieckiej broni. Minister sprawiedliwości Lech Kaczyński powiedział wówczas,
                                  że jest to dowód na udział w mordzie Niemców. Potwierdził to dyrektor Głównej
                                  Komisji Ścigania Zbrodni Przeciwko Narodowi Polskiemu prof. Witold Kulesza,
                                  który stwierdził, że odkrycie to pozwala przyjąć hipotezę, że ktoś strzelał do
                                  ofiar. Łuski, jak wówczas informowano, mogły pochodzić z dwóch rodzajów broni:

1) długiej, jaką dysponowała wówczas niemiecka żandarmeria na posterunku w
                                  Jedwabnem,

2) krótkiej, która była na wyposażeniu gestapo i działającego na tym terenie
                                  komanda Obersturmfiihrera SS Hermana Schapera, dowódcy Einsatzkommando
                                  złożonego z gestapowców z Ciechanowa, którzy inspirowali mordy w Łomżyńskiem.

Łuski zostały poddane specjalistycznym badaniom. Na wyniki ekspertyzy trzeba
                                  było czekać przez pół roku. Teraz IPN ustalił, że łuski nie pochodziły z lipca
                                  1941 r., ale z okresu I wojny światowej i 1942 r., a więc zostały wystrzelone
                                  już po mordzie. "Gazeta Wyborcza" odetchnęła (szczególnie po podważeniu przez
                                  wielu naukowców wiarygodności tez "Sąsiadów") i triumfowała. Twierdziła (nie
                                  wiadomo, na jakiej podstawie), że owe łuski były koronnym dowodem na niemiecki
                                  współudział w zbrodni. Piotr Pacewicz w komentarzu napisał: "Dla Polaków,
                                  którzy nie mogą pogodzić się z ogromem zbrodni w Jedwabnem ["Wyborcza" znów
                                  nachalnie, kreuje tezę, że winę za Holokaust ponoszą również Polacy - red.],
                                  niemieckie łuski były ostatnią nadzieją, że może to jednak Niemcy wymordowali
                                  naszych sąsiadów Żydów. Tej nadziei, niestety już nie ma".

Sugestia "GW" jest prosta: skoro łuski jako dowód są niewiarygodne, to Niemcy
                                  nie mają nic wspólnego ze zbrodnią. Nic bardziej błędnego, to kolejne uporczywe
                                  manipulowanie faktami.
                                  ----
                                  gdyby żydowscy ortodoksi pozwolili dalej grzebać w jedwabieńskiej ziemi w
                                  okolicach byłej stodoły Sleszyńskiego (chyba najbardziej obecnie popularnej
                                  stodoły w Polsce). Może wtedy udałoby się znaleźć właściwe (koszerne) łuski? A
                                  tak łuski stały się tylko wodą na młyn "Wyborczej", która dzięki odkryciu ich
                                  pochodzenia chce podważyć wszystkie dotychczasowe ustalenia. Fakty są jednak
                                  niepodważalne.

Mówiąc skrótowo, na inspirację i udział Niemców w mordzie wskazywało wiele
                                  wcześniejszych dowodów - nie tylko zeznania świadków, ale przede wszystkim akta
                                  odnalezione w archiwum Rejonowego Sądu Grodzkiego w Łomży, dokumenty pochodzące
                                  z niemieckich zbiorów w Centrali Ścigania Zbrodni Nazistowskich w Ludwigsburgu,
                                  poprzedzone wieloletnimi badaniami ustalenia prof. Tomasza Strzembosza i
                                  młodszych historyków - Marka Wierzbickiego, Piotra Gontarczyka, by wymienić
                                  tylko niektórych. O roli Niemców jednoznacznie mówili niemieccy historycy i
                                  publicyści. Również wypowiedzi historyków IPN, szczególnie Pawła Machcewicza
                                  (szefa działu edukacji IPN), Sławomira Radonia (przewodniczącego kolegium IPN),
                                  Edmunda Dmitrowa i Radosława Ignatiewa (pracowników oddziału IPN w Białymstoku)
                                  nie pozostawiały co do tego żadnych wątpliwości.

• hasz0 _____Czy Ty Scan jesteś Andrzejem Kaczyńskim? 11.07.07, 14:06
                                    znaleźliśmy, odsiewając spalone kości od ziemi, pocisk pistoletowy kalibru 9
                                    mm. A właściwie był to tylko zewnętrzny płaszcz pocisku, niezdeformowany. O
                                    czym to świadczy? Że został wystrzelony do człowieka i uwiązł w miękkiej
                                    tkance. Następnie tkanka spłonęła, a ołowiany rdzeń pocisku wytopił się.
                                    ...tak znaczna liczba znalazła się w jednym miejscu. Pewna część łusek, tych z
                                    mosiądzu, miała na spłonce wybitą datę 1939.

W laboratorium profesor Kola i jego współpracownice pozwolili mi obejrzeć
                                    znaleziska, których konserwację właśnie zakończono. Duża liczba monet:
                                    większość polskich, srebrnych. Kilka dziesięciozłotówek i pięciozłotówek tak
                                    spiekło się od żaru w bryłę, że z trudem dały się rozdzielić. Trochę
                                    miedziaków, ale i kilkanaście złotych pięcio- i dziesięciorublówek. Ślubne
                                    obrączki. Kilka zegarków kieszonkowych. Klucze. Kluczyki do szafek. Sprzączki,
                                    guziki, agrafki, zapinki. Złota bransoleta. Spinka do tałesu, chusty
                                    modlitewnej, ciężka, złota, kunsztownej roboty. Bębenek z maszyny do szycia.
                                    Nóż rozpoznany przez rabinów jako nóż rzezaka. Ten nóż potwierdza relacje, że
                                    na czele pochodu, któremu kazano obnosić fragmenty pomnika Lenina, postawiono
                                    rabina i właśnie rzezaka. Gdzie znajdowaliście te przedmioty?

Znajdowaliśmy je zarówno w wierzchnich partiach obu mogił, ale - zaznaczam -
                                    tylko tych, które wolno nam było eksplorować, jak i w obrębie stodoły, jako
                                    rzeczy luźne. Część w dwóch śmietniskach, płytkich - do 60 cm - zagłębieniach,
                                    do których na końcu zostało wrzucone to, czego nie zgarnięto wcześniej do
                                    zewnętrznego grobu. Nic nie wydobywaliśmy z głębszych pokładów mogił, bo do
                                    nich nie pozwolono nam zajrzeć. Przy szkieletach na pewno jest jeszcze wiele
                                    przedmiotów.
                                    www.geocities.com/jedwabne/rozmowa_z_prof_kola.htm
                          • rycho7 Rycho7 nie jest Borsukiem ani Haszem 11.07.07, 15:01
                            Co wiecej Rycho7 nie jest takze Lepperem.

haszszachmat napisał:

> Spójrz kulturalny i miły Rychuniu7 Dachs podał link do polemiki z #-em
                            > Pieterko wyżej w tym watku:
                            > www.dziennik.pl/Default.aspx?TabId=14&ShowArticleId=52255#czytaj_dalej
                            > ja zacytowalem z tego linku SPRAWDŹ SE:
                            > „> wydawał dyspozycje, które miały przyspieszyć wydanie decyzji o
                            > > odrolnieniu gruntu...”
                            > i Ty mi takim zdaniem oraz ostrzeżeniem Leppera (że zginie a potem telefon w
                            > biurze przy swiadku pośle – sam to móił na konferencji) =- WALISZ JAK JAK
                            > Ą
                            > MACZUGĄ DWUKROTNIE CHOĆ CI WYJAŚNIAŁEM i UPRASZAŁEM O SZACUNECZEK KULTURĘ I

Tu ciekawostka logiczna Rycho7 nie odpowiada za to co sobie insynuluje Hasz. To
                            zapewne przejaw wojujacego ateizmu ale co ja na to poradze.

Ja odpowiadam za to co ja napisalem. Co Hasz moze zacytowac i zalinkowac. Za
                            urojenia przedstawicieli Polski paranoicznej nie zgadzam sie odpowiadac.

Nie potrafisz pomawiaczu podac cytatu i linku do MOJEGO tekstu. Jestes wiec
                            Haszu takim samym lapowkarzem i bandyta jak Lepper.

Te manipulacje najlepiej wykazuja niezbednosc immunitetu parlamentarnego oraz
                            to aby o wyborze "bandytow" decydowali wyborcy. IVRP z wielka latwoscia moze z
                            KAZDEGO zrobic bandyte. Aby lamac prawo potrzebna im byla leworucja
                            obszcymurkowa (dla odmozdzonych nazywana rewolucja moralna).

Premierek z krakowka boi sie zwyklej demokracji.
    • andrzejg walą w Twojego prezydenta 11.07.07, 20:29
      wiadomosci.onet.pl/1570213,11,item.html
      "Wzywamy prezydenta do zadośćuczynienia za krzywdy moralne i obrażanie Dyrektora Radia Maryja oraz całej rzeszy jego słuchaczy" - piszą w liście otwartym do prezydenta europosłowie LPR Urszula Krupa i Witold Tomczak - informuje tvn24.pl.
      "Dzięki poparciu milionów słuchaczy Radia Maryja został Pan Prezydentem Rzeczypospolitej Polskiej. Podobnie dzięki głosom wyborców, należących do Rodziny Radia Maryja, partia nosząca dumną nazwę "Prawo i Sprawiedliwość" uzyskała zwycięski wynik wyborczy - zaczynają swój list europosłowi
      • dachs Bo niewdziecznik jest 11.07.07, 21:22
        "Dzięki poparciu milionów słuchaczy Radia Maryja został Pan Prezydentem
        Rzeczypospolitej Polskiej. Podobnie dzięki głosom wyborców, należących do
        Rodziny Radia Maryja, partia nosząca dumną nazwę "Prawo i Sprawiedliwość"
        uzyskała zwycięski wynik wyborczy - zaczynają swój list europosłowie
        smile
        • rycho7 Canossa Alika 12.07.07, 08:44
          dachs napisał:

> "Dzięki poparciu milionów

Ciekawe kiedy przeczolgaja B16 na kolanach na Jasna Gore?
        • haszszachmat _____________metody oszczerczych HIPOkrytów_______ 12.07.07, 09:23
           Dlaczego ktoś w takim razie w ostatniej chwili ostrzegł Leppera?

„Dowody na stol, ze ostrzegl. Sadzisz, ze zawsze bedziesz jechal na
          pomowieniach?”

 To cytat z tego linku:
          Link ten podałem Rychowi w kolejnym Re-poście:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=65714725&a=65730856
          z txtem ->

"Spójrz kulturalny i miły Rychuniu7...
          Ty mi takim zdaniem oraz ostrzeżeniem Leppera (że zginie a potem telefon w
          biurze przy świadku pośle – sam to mówił na konferencji) =- WALISZ JAK JAKĄ
          MACZUGĄ DWUKROTNIE CHOĆ CI WYJAŚNIAŁEM i UPRASZAŁEM O SZACUNECZEK KULTURĘ I
          NORMALNOŚĆ – nie nadążę gdy aż tylu mi przywala z CZERECH STRON
          NARAZ!!
          Musiałbym siedzieć dniami i nocami by się tłomaczyć przed CHAMSTWEM I
          PORUBSTWEM RUJNYM czy Was nie stać na polemikę?

Podając w/w żądany przez R7 link tuż ponizej

A co na to Rychu7??? Po moim kolejnym pytaniu;
          „Teraz czekam na piękne przeprosiny... i wtedy wyjaśnie dlaczego
          prawda warta jest waszych inwektyw...”

______________Ano jak to u niego zwyczajne, w kolejnym poscie:
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=65714725&a=65737844
          ################################################################:
          Haszu takim samym lapowkarzem i bandyta jak Lepper.
          ################################################################

A dziś dowody leżą na wszystkich polskich stołach przy porannej kawie...

----------------------------------------------------------------------

W Anglii od kiedy działa CBA i gdzie b. wiele akcji sie nie udaje albo udaje
          się częściowo - czują zagrozenie i obawę, ze proponujacy łąpówkę moze być
          agentem - korupcja zmniejszyła się kilkakrotnie!

W POLSCE GDY TERAZ w ramach budowy autostrad, napływających inwestycji,
          EURO 2012, itd.

"odrolnianie terenów" jest STRZAŁEM W 10 Mariusza Kamińskiego i CBA!

Hipokryci niepomni daty rozpoczęcia akcji (17.1.2007)
          i w/w sytuacji - JAKO PRAWDZIWI POMAWIACZE i OBROŃCY KORUPCYJNYCH UKŁADÓW
          atakuja nie aferzystów a PiS i CBA...

Premier wczoraj trafnie ocenił kondycję intelektualną i moralna wściekłej
          opozycji i popleczników.
          Mowa o tym, ze procedury konytrolne przeciw korupcji wdrożył Lepper, że jego
          najbliższy współpracownik, doradca, jeżdżący z nim na mdznarodowe sympozja i
          spotkania z rządami Rosji, Chin to nic...,że nie uczestniczył w spotkaniu gdy
          ponaglał w mrągowskiej sprawie i wyznaczył pełnomocnika gminy - innego
          pracownika ministerstwa, itp.

przez tych wszystkich, którzy zarzucają PiS-owi wzięcie SO do koalicji gdy sami
          z premedytacją... namawiani pomimo rzucanych inwektyw - pół roku, znacznie
          większymi niz należy, ba większymi od połowy resortów aż o DWA
          zmusili ich do przyjęcia tej arytmetyki sejmowej trzymając ich jednak ostro w
          szachu.

Te i wiele innych dowodów MEGAHIPOKRYZJI wzmocnione postawą ich guru Gieremka w
          Brukseli leży jako dowodowy - na WSZYTSKICH POLSKICH STOŁACH!

Chciałeś "dowody na stół" - MASZ NA WSZSTYSTKICH U 38 mln POlaków!

• pan.scan Ty jesteś jak komunista - kapepowiec, 12.07.07, 09:30
            ślepo zapatrzony w usta I Sekretarza, spijający Prawdę Jedyną wyczytaną z ruchu
            Jego ust. Żadnego samodzielnego myślenia.

Powinni Cię awansować z forumowego ideologa na kierownika Wydziału Propagandy w
            lokalnym komitecie miejskim Partii.
            • haszszachmat __________Przymiotnikowy przedmiocie masówki 12.07.07, 10:05
              Nie jestem.
              Zauroczony jesteś skrzywiona kalką rzeczywistości tworzoną, przez traumę
              platformensów -

(WCZORAJ ku swemu zdumieniu, a cytowałem Wam w nadziei że coś pojmiecie - na
              gorąco WASZEGO GURIU Waldemara Kuczyńskiego w TOK FM a dziś prof, UJ
              Ćwierkalski wyłskał nowe uzasadnienie - PRPOFESOR NIE ZNA FAKTÓW a ocenia i
              wydaje sądy cus jak Kieres w NY)

- Kuczyński a moze inny prominent PO stwierdził, ze to pozwoli na "normalną"
              sytuację polityczną gdy rządzić będzie Platforma a PiS nawet gdy wygra (bo
              sondaż może się znó nie sprawdzić) będzie dostrczał głosó w koalicji PO-PiS.

I cała prawda Kalego - jak na dłoni...

Jesli byłbys zdolny choć na chwileczkę do zdjęcia jasno-czerwonej
              skóry i zebrał wszystkie pomówienia hanine, kalumnie niesiołowate,
              komorowskie zarzuty, wolskie podpuchy, PZPR-owskiego rodowodu związki medyczne,
              front anty-CBA, bratanie sie z SLD, obstrukcję w Brukseli, wspólny chór
              opozycji z najgorszymi Zeiungami i Gieremkowanie Unijne

- zrzoumiałbyś co to kopia życia w obrazie medialnym
              a co zwyczajne problemy zwyczajnych i niesytych ja Ty, czy AG, czy R7 - Polaków.

Wystarczy odrobina wyobraźni, wrażliwości by te zakłamane dogmaty, odwrócony
              jezyk nazywający sprzecznościami antonimów wrogów
              tak tak komunizmu i faszyzmu włąsnie komuchami i kaczystami...

Bys sie nie zachłystywał reformami ZUS-u i NFZ-u Belką, Kwaśniewskim
              którzy cofali to wszystko co dobre co Sobotkowali

- co... czy wyobrażasz sobie Kaczyńskiego prezydenta ułaskawiającego

Ministra Sobotkę za lojalność wobec mafii?

Albo premiera bez większości sejmowej wołajacego do opozycji:
              "Do roboty!!!"???

A ATAK I ZŁOSĆ I NIENAWIŚĆ I INWEKTYWY I ZAWIERZĘCA NIENAWIŚC I PODŁE INSYNUACJE
              I..... czy są choć w 1% takie???

Nie Ty mi TU NIE... wręćz mi powiedziałeś na piśmie
              gdybyś nie nazwał oszustem i kłamcą spitego na katyńskich grobach
              Kwasniewskiego i tego Belkę i kogo tam jeszcze Gieremka?

Znajdź sobie sam - bo poświęciłęm temu WIEKIEMU USPRAWIEDLKIWIENIU
              hańbiącego szydzenia z #-a osobny wątek

gdy dziennikarze nakłaniają i podżegają...PiS bez rezultatu to OK
              a gdy CBA to w "ugruntowanej" demokracji Ćwierkalski ćwierka

bo demokracja musi mieć przymiotnik tak jak # "Komunista - kapepowiec"

• rycho7 inteligencja i kultura haszystow 12.07.07, 11:40
            haszszachmat napisal:
            > "olałem" Twą insynuacje jakobym wierzył w udowodnioną winę Leppera.

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=65714725&a=65724193
            rycho7 napisal:
            > Gdzie ja Ci insynuluje?
            > Podaj link do insynuacji.

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=65714725&a=65774772
            haszszachmat napisal:
            > A dziś dowody leżą na wszystkich polskich stołach przy porannej kawie...

Ciesze sie i nie, ze jestem tak popularny, ze dotyczace mojej
            insynuacji "dowody leżą na wszystkich polskich stołach przy porannej kawie...".
            A tak w ogole Haszu to wszyscy w domu?

haszszachmat napisał:

> forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=65714725&a=65719694
            > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=65714725&a=65730856
            > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=65714725&a=65719694
            > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=65714725&a=65737844

Zmieniasz temat i zamulasz jak to u Wasz w zwyczaju.
            • hasz0 __________________inteligencja i kultura Raszystow 12.07.07, 11:49
              BYŁO TAK:

A CYTUJE TAK pomijając dowód, ze to JEGO JĘZYK:

> haszszachmat napisal:
              > > "olałem" Twą insynuacje jakobym wierzył w udowodnioną winę Leppera

I TO DOWÓD NAJLEPSZY NA PRZEWROTNOŚC POMÓWIENIOWĄ I HIPOKRYZJĘ R7
              • rycho7 Nad-Bogu oswiec mnie 12.07.07, 12:03
                hasz0 napisał:

> I TO DOWÓD NAJLEPSZY NA PRZEWROTNOŚC POMÓWIENIOWĄ I HIPOKRYZJĘ R7

Przyjmuje robocza hipoteze, ze masz racje. Uprzejmie jednak dopraszam sie abys
                ten "DOWÓD NAJLEPSZY" zwerbalizowal i jakos przystepnie przedstawil. Niestety
                nie pojmuje przewrotnosci Ctrl-C Ctrl-V mojej klawiatury.
                • hasz0 nic na to nie poradzę to 3 albo 4 raz może AG Ci p 12.07.07, 12:39
                  omoże?

W największum skrócie:

Oskarżyłeś mnie o "kto ostrzegł Leppera, gowody na stół notoryczny pomawiaczu"

a potem to już Ci tylko podawałem kolejno ten link z dowodem
                  a teraz to już o tym dowodzie wszytkie gazety piszą

Może darowałbys se nareszcie te WSZYSTKIE OZDOBNIKI SŁOWNE?
                  Nie nalegam..
                  • rycho7 uwazasz ze to Gosiewski? 12.07.07, 18:23
                    hasz0 napisał:

> a potem to już Ci tylko podawałem kolejno

Jezeli Ty uwazasz, ze to dowody to uwazasz. Nic wiecej.

> Może darowałbys se nareszcie te WSZYSTKIE OZDOBNIKI SŁOWNE?

Tylko "zoliborscy inteligenci" maja IQ>170 ? Bardzo Ci wspolczuje.
    • perla Scan jest 12.07.07, 10:43
      bronisz przegranej sprawy. Lech Kaczyński dał ciała ulegając prymitywnym
      wrzaskom prymitywnego rabina Schudricha. Bo przy każdej zbrodni, pierwsze co
      się robi to oględziny zwłok właśnie. I żadne kwestie religijne (w tym przypadku
      wydumane do tego), nie mają nic do działań prokuratorskich. Przy takiej
      zbrodni, należy policzyć zabitych, a następnie ustalić w jaki sposób zginęli.
      To podstawa wszelkich ustaleń jest.
      Gdyby Kaczyński miał klasę, to na tak bezczelne żądanie Schudricha, powinien
      kazać go aresztować za utrudnianie śledztwa. Co by niechybnie zrobił prokurator
      w rodzimym USA Schudricha.
      A u nas PP Kaczyński przyjmuje w pałacu takiego Schudricha tylko dlatego, że
      poszarpał się na ulicy z jakimś osiłkiem. No to rabin czuje się bezkarnie
      tutaj. I przemożnie. A przecież prezydent powinien mieć jako takie rozeznanie z
      kim rozmawia. A Schudrich to nikt. Zero w świecie żydowskim. W NY w ogóle o nim
      nie wiedzą. Tam był reformowany. Tu zrobił się ortodoksem. Z tym, że nie do
      końca. Bardziej zajęty jest łupieniem kasy, niż studiowaniem Talmudu. Widziałeś
      jego popisy na tegorocznym festiwalu kultury żydowskiej w Krakowie? Przecież to
      hucpa to co on zrobił. Swoim występem zbeszcześcił najważniejsze święto
      żydowskie jakim jest szabes. Bo dał błogosławieństwo na dzikie rapowe wrzaski
      wykonywane w szabes właśnie. A potem wstrętnie żydłacząc (to jego wstyd, że po
      tylu latach nie nauczył się polskiego), tłumaczył obywatelom na czym polega
      szabes. A potem modlił się (też publicznie i przed kamerami). I pomylił
      modlitwy. To tak jakby prymas Polski pomylił w czasie mszy "Ojcze nasz"
      ze "Zdrowaś Mario". Oczywiście modlitwy były po hebrajsku i publika polska nie
      połapała się w tym. Ale on jako rabin Polski kompromituje i Polaków i Żydów. I
      komuś takiemu ulega prezydent Polski. I to w kwestiach działań prawnych właśnie.
      • pan.scan Re: Perła jest 12.07.07, 11:03
        Też tak uważam. Polemizowałbym jedynie z pojęciem "wydumane kwestie religijne",
        co nie zmienia meritum sprawy.

perla napisał:
        Lech Kaczyński dał ciała ulegając prymitywnym wrzaskom prymitywnego rabina
        Schudricha. Bo przy każdej zbrodni, pierwsze co się robi to oględziny zwłok
        właśnie. I żadne kwestie religijne (w tym przypadku wydumane do tego), nie mają
        nic do działań prokuratorskich. Przy takiej zbrodni, należy policzyć zabitych, a
        następnie ustalić w jaki sposób zginęli. To podstawa wszelkich ustaleń jest.
        • perla Re: Perła jest 12.07.07, 11:05
          pan.scan napisał:

> Też tak uważam.

a to sorry.

>Polemizowałbym jedynie z pojęciem "wydumane kwestie religijne",

ok. Cofam to. Zamiast "wydumane", będzie "wybiórczo stosowane".
          • pan.scan Dlaczego "wybiórczo stosowane"? 12.07.07, 11:13
            Znasz jakieś inne przypadki rabinackiego zezwolenia na ekshumację? Pytam z
            ciekawości, bo o niczym podobnym nie słyszałem.

"...Prawo żydowskie, halacha, zabrania naruszania spokoju szczątków. Już ich
            odsłonięcie jest aktem zbezczeszczenia. Wydobycie szczątków na powierzchnię, by
            je policzyć i zbadać, byłoby dla wierzących czymś niewyobrażalnym"....

www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_010615/publicystyka/publicystyka_a_1.html
            • perla Re: Dlaczego "wybiórczo stosowane"? 12.07.07, 11:26
              pan.scan napisał:

> Znasz jakieś inne przypadki rabinackiego zezwolenia na ekshumację? Pytam z
              > ciekawości, bo o niczym podobnym nie słyszałem.

no wiesz, takim znawcą historii rabinackich zezwoleń to nie jestem. Ale znam
              przypadki braku reakcji rabinów na ekshumację, czy w inny sposób odsłonięcie
              zwłok.
              Praktycznie w każdym obozie koncentracyjnym robiono ekshumacje. I nie słyszałem
              aby ktoś protestował. Do dzisiaj w pewnych lasach można natknąć się na luźne
              kości jako pozostałość po Żydach. I nikogo to nie obchodzi.
              A w czasie gdy Schudrich protestował przeciw ekshumacji w Jedwabnem, to
              robotnicy budowlani odsłonili masowy grób żydowski w Białymstoku. I pies z
              kulawą nogą się tym niezainteresował.
              A ostatnio świat obiegła wiadomość, że żydowcy naukowcy w Israelu znaleźli grób
              rodziny żydowskiej, który miał rzekomo być grobem rodziny Jezusa. I dokonano
              ekshumacji, mimo, że tam z pewnością byli Żydzi. Rabinów w Israelu dość jest. I
              jakoś nikt nie protestował właśnie.
              • perla nie ma ciała nie ma zbrodni 12.07.07, 15:43
                "nie ma ciała nie ma zbrodni" - to żelazna zasada obowiązująca we wsystkich w
                miarę normalnych krajach. Nawet jak jest 100% pewność, że ktoś zamordował, to
                jeżeli nie znajdą zwłok, to nie tylko nie ukarają takiego za morderstwo, ale
                nawet nie postawią mu takiego zarzutu.
                W latach 60-tych totalitarnego PRL-u słynna była sprawa porwania lekarki przez
                jakiegoś psychopatę. Jego złapali, ale jej zwłok nigdy nie odnaleziono. Gość
                twierdził, że wywiózł ją za granicę, co absurdem było. Ewidentnie ją
                zamordował. Znaleziono u niego jej rzeczy, a nawet chyba na jego ubraniu była
                jej krew. Chyba nigdy w swej historii PRL nie zaangażował takich środków i tylu
                ludzi do odnalezienia zwłok. Tysiące milicjantów szukało. Sprowadzano fachowców
                z zagranicy. Najmowano wizjonerów. Iwestowano w aparaturę. Tak bardzo chciano
                gościa zaprowadzić na szubienicę. I nic z tego. Nie oskarżono go za morderstwo.
                Dostał 15 lat za porwanie i szantaż. Bo - "nie ma ciała nie ma zbrodni".
                I w tym kontekście, ci polscy bandyci nie mogą być oskarżeni za zbrodnię w
                Jedwabnem. A właściwie bez zwłok nie można mówić o żadnej zbrodni w ogóle!
                Poza tym Scan, bądźmy realistami. To co wypisuje Konstanty G. (przezwał się
                wisielec, gnida za pereelu nagminnie atakował Israel, a teraz za takiego
                ortodoksa się zrobił), to praktyczna bzdura. No bo popatrz. Pojechałbym sobie
                do Israela i ukatrupił Żyda jakiegoś. A następnie zakopał na cmentarzu jakimś.
                Skoro nie można robić ekshumacji to mógłbym śmiać się w twarz tamtemu
                prokuratorowi, bo - "nie ma ciała nie ma zbrodni" właśnie.
                Jak sądzisz Scan, czy rabin Schudrich protestowałby gdyby chciano ekshumować
                ciało zamordowanego Żyda? Czy ktokolwiek wtedy by mówił, że "halacha ma rację"?
                Oczywiście, że nie. Ekshumowano by, nawet gdyby jakiś rabin protestował, w co
                wątpię.
                I dlatego szum wokól Jedwabnego postrzegany jest przez wielu jako żydowski
                prekręt w celu... (tu wpisać co się chce). Co w praktyce godzi w normalne
                żydostwo.
                A to wszystko dzięki szkodnikowi Schudrichowi, Konstantemu G. vel Dawidowi W.,
                i PP Kaczyńskiemu właśnie.
                • rycho7 sa ciała sa zbrodnie byly wyroki 12.07.07, 18:07
                  perla napisał:

> I w tym kontekście, ci polscy bandyci nie mogą być oskarżeni za zbrodnię w
                  > Jedwabnem.

W latach 40 i 50 podle bezczelne sady PRL skazywaly "slusznych" bandytow z tych
                  okolic. Z Jedwabnego takze skazywaly. I za Zydow i za komunistow. No bo to
                  okolice gdzie lubieli riezac. To i tych lubiejacych przetrzebiono poglownie.
                • kedima Re: nie ma ciała nie ma zbrodni 15.07.07, 23:18

Nie jest tak, jak piszecie.
                  Ekshumacje w pewnym momencie wstrzymano. Wstrzymano. Rozpoczeto ja. Pytanie
                  jest, czemu ja wstrzymano. W srodku tego kwadratu, gdzie były - sa - pochowane
                  zwłoki spalonych osób w stodole jedwabieńskiej jest taka zwarta masa
                  biologiczna, ze niesposob bylo odróżnić gdzie kolejne ciało zaczyna się, i - no
                  cóż - rozpoczyna (cudzysłów) nastepne ciało. Odsłonięto brzgi tego kwadratu.
                  Kolegium rabinackie poprosiło aby nie bezcześcić "rozrywaniem" JUZ masy
                  stopionej ze soba i ekshumacji zaniechano.

Tyle gwoli jasności, bo najlepiej jest rozmawiac znajac fakty. W przeciwnym
                  razie rodzi sie nieporozumienie i niepotrzebne słowa, obraźliwe dla osób, które
                  nic nie zawiniły, nie zasłużyły na słowa takie. Takie, jak tu można poczytac.
                  Niepotrzebnie.

• hasz0 _______kierował pracami ekshumacyjnymi w Jedwabnem 12.07.07, 11:36
              www.geocities.com/jedwabne/rozmowa_z_prof_kola.htm
      • hasz0 _Polskę osaczano insynuacją epitetową -boi się żyć 12.07.07, 11:25
        i działać wg normalnych reguł!

Nie wiem, czy jest to prowokacja polityczna czy nie ale wiem, na czym polega
        MEGAhipokryzja i koniunkturalna wspólnota wykluczania krzyczącego głośno:

- "Król jest nagi".

Stosowane tu na moim przykładzie strategie manipulacyjne są

- ŚWIETNĄ ILUSTRACJĄ ZAWRACANIA Z drogi refleksji, kulturalnej polemiki
        - dającej szansę na zblizenie sięd o prawdy w wielości opinii.

Wykluczenie z "MY" powoduje dezawuowanie, obawę że zepchną do obozu trędowatych
        czyli:
        - sceptycyzm wobec neoliberalizmu -> "PRL, komuch" - zło absolutne!

W jednym worku donosiciele i krytycy Balcerowicza...PRL juz nic nie oznacza...
        Ileż normalnie użytecznych słó służy w ustach dawnych PZPZR-owców
        czy rodzinnie powiązanych z PPR (GW) TYLKO DO PIĘTNOWANIA!

Słowny szantaż zastępuje wszystko inne.

Świetnie to udało się środowiskom NY z Polską przy pomocy Karskich, Kosińskich,
        Grossów wUSA i wielu filosemitów robiących za autorytety tu na miejscu w kraju.

Poświęciłem już kilka wątków na słowne biczowanie, na maczugi i zaklęcia.

Nie cierpię Kaczyńskich o wiele bardziej niż Scan, R7, PiQ czy AG
        za ukrywanie kim był Bolek, za płąszczenie się przed Rabinami przysyłąnymi z NY,
        jakby byli jakimiś ambasadorami USA...toczone boje Polonii w obu Amerykach
        o ambasadorów polskiego a nie żydowskiego pochodzenia są stale przegrywane...
        Tak było z amb. z USA tak jest z kampanią przeciwko Kobylańskiemu - gdy
        obwiniamo go o winy brata przy pomocy spikerki TVP1 Sznepft
        oraz ...spikera stanu wojennego a brat spikerki to zastępca Ziobry!!!

Splątanie po PRL-u jest niewiarygodne... z tego korzystają partie!
        Wyborcy są nieświadomi manipulacji. Oddziałowuje się na emocjach! Sam sposób
        mówienia odrzuca refleksję, stwarza porządkowanie propagandowe... Scan to umie!
        Gesty wartościowania często powtarzane, epiety! Sformułowania pejoratywne,
        synonimy brzmieniowe, pole semantycznej walki zubaża nasz kochany polski język,
        coraz bardziej oderwany od rzeczywistości:

Popatrzecie na Hasza na jego temperament, wesołe teksty, bezpartyjność,
        lubienie ludzi rżónych opcji, optymizm - nieudolne wiersze..tańce...
        odporność na zło i umiłowanie maleńkiej, bezbronnej prawdy jakże atakowanej
        instytucjami państwowymi, kadrami naukowców, nowoczesną techniką medialną,
        tabloidami, partiami i Muzeami Holocaustu w których Polacy zabijają Zydów,
        Muzeami w których Polska to 2 linijki i 1 zdjęcie a całe wystawy o państwach i
        narodach, które wręcz kolaborowały z Hitlerem...ech..

Dyktatura politycznej poprawnosci, której ulegli obaj Kaczyńscy,
        w sferze tożsamości polskiej, terroryzowania Polaków szantażami w polityce
        europejskiej, w pożal sie "pojednaniu" z mniejszościami np. ukraińskimi, gdzie
        Ukraina ten hołubiony partner nie chce podać miejsc pochówku swoich bestialstw..
        Jak Scan dokonujacy najprymitywniejszych insynuacji rodem z GW by wcisnąć iż
        Kieres był prawdomówny... Nienawidzący Leppera stali sie dziś JEGO NAJWIEKSZYMI
        OBROŃCAMI... A ja, który nie moze odpuścić Kaczorom

Afganistanu, Iraku, Tarczy, wiz, utajniania Bolka, i ulegania Schuldrichom
        zabranaijącym realizować polska obronę przed światowym oszczerstwem i biznes
        holocaustem... musze ich bronić pod gradem inwektyw załganych hipokrytów
        zdolnych do permanentnego oszczerstwa bo inni byli w tej sprawie tacy
        jak ....Gieremek w sprawie Joaniny.

Czekam na "bełkot", "brednie", " oraz wyższej kategorii ilustracje "zniewolenia
        języka polskiego = paskudztwa irracjonalne". Dajcie popis...

• rycho7 jednojajeczny 12.07.07, 11:58
          hasz0 napisał:

> MEGAhipokryzja i koniunkturalna wspólnota wykluczania krzyczącego głośno:
          >
          > - "Król jest nagi".

Nawet ten w dwu osobach. Tu zgoda co do Waszej MEGAhipokryzji.

> Wykluczenie z "MY" powoduje dezawuowanie

Gnojarek balkotal o podlej inteligencji i moralnosci wyksztalciuchow, lze-elit,
          szatanow, ... On tak jednoczyl NAROD?

> Słowny szantaż zastępuje wszystko inne.

Lekarze w kamasze. Za darmo.

> Nie cierpię Kaczyńskich o wiele bardziej niż Scan, R7, PiQ czy AG

Ja fircykow wrecz uwielbiam. Robia ogrom krzywdy polaczkom.

> Wyborcy są nieświadomi manipulacji.

Pisz za siebie. Ludzie z mojego srodowiska nasmiewaja sie z manipulacji. Nawet
          manipulacji SLD.

> coraz bardziej oderwany od rzeczywistości:

Twoje urojenia to nie rzeczywistosc. Ty tego nie zauwazysz. Spowiednik nie da.

> w sferze tożsamości polskiej

Chcesz monopolu na katolopolaczkizm. Ja od dawna pisze: ja sie z
          takej "polskosci" wypisuje. Polskosc sprzed zalozenia zakonu jezuitow TAK.

> Nienawidzący Leppera stali sie dziś JEGO NAJWIEKSZYMI OBROŃCAMI...

Klamiesz Haszu jak zwykle. Ja bronie prawa i sprawiedliwosci. Jak zwykle. A
          propos, jak przyjade do Polski to gdzie dostane certyfikat, ze banknoty i
          monety to nie falszywki CBA? Czy na niemieckim paszporcie tez potrzebuje
          certyfikatu, ze to nie falszywka CBA?

> Czekam na "bełkot", "brednie", " oraz wyższej kategorii
          > ilustracje "zniewolenia języka polskiego = paskudztwa irracjonalne".
          > Dajcie popis...

Zalecam Ci czytanie tekstow Hasza. Doskonaly przyklad "zniewolenia".
          • hasz0 ________Nawt w tytule chamisz "jednojajowi" ma być 12.07.07, 12:25
            Każada twa linijka Cię obnaża....jesteś nagi król bez hamulców chamowania!

"Gnojarek" - to ilustracja i dowód na Twe "zniewolenie niePO-chamowania"...

w pierwszych linijkach!!!!

Na resztę odpowiem jednym:

PRZYPOMNIJ SOBIE I PODBNYM kto używał "zniewolonego jezyka podczas półrocznych
            negocjacji unilateralnych przy powstrzymywaniu się od ocen strony namawiającej?

A potem proporcje określił Jarosław Kulturalny i Mądry choć zbyt PO-prawny
            wobec szantazystów: " W tym Wam nie dorównamy bo jesteście lepsi"

Jeśli bronisz prawa - to takiego, które mnie dyskryminuje na
            rynku konkurencji "równych" szans a sądy biorą stronę SILNYCH PRZEMOCĄ
            PAZERNOŚCI?

I tak ma zostać bo negatywna selekcja ma utrwalać odwróconą piramidę
            sprawiedliwości i kompetencji? Bo obrońcy powołują się na zaplątane w
            sprzecznosci i furtki dla swoich - prawo?
            Na te procedury utrwalaczy okupacji zła?
            Bo Twa ojczyzna na tym korzysta?
            • rycho7 podla obraza haszystowsko-kaczystowska 12.07.07, 18:01
              hasz0 napisał:

> dowód na Twe "zniewolenie niePO-chamowania"...

Kojarzenie mnie z PO to sygnal dla Twojego psychiatry. Ja nie jestem
              zwolennikiem rzadu Neli agentki KGB.

> Każada twa linijka Cię obnaża....

Tak Haszu, ja mam poglady, i sa one przeciwne Twoim. Nawet sie nie wstydze
              swoich pogladow. Wstydzilbym sie Twoich pogladow.

> wobec szantazystów: " W tym Wam nie dorównamy bo jesteście lepsi"

A w czym dorownacie? No przynajmiej ja nie klecze. Oddaje walkowerem.

> Jeśli bronisz prawa - to takiego, które mnie dyskryminuje

Urojenie o prawie. Prawo powinno byc neutralne. Ciebie dyskryminuje ignorancja
              prawna. Nie znam Twojej sprawy sadowej ale potrafie sobie wyobrazic Twoja
              ignorancje. Sad nie chcial ale musial. Pacjent tez musi wiedziec co jest umowa.
              Znaczki na wysuszonej pulpie drzewnej to jeszcze nie umowa.

> I tak ma zostać bo negatywna selekcja ma utrwalać odwróconą piramidę

Negatywna selekcja jest za gnojarka. Nie widzisz? Korekta o 360% ?

> Bo Twa ojczyzna na tym korzysta?

A gdzie jest moja ojczyzna? Jakie mi wydasz rozkazy?
        • andrzejg Re: _Polskę osaczano insynuacją epitetową -boi si 12.07.07, 19:10
          hasz0 napisał:

> tak jest z kampanią przeciwko Kobylańskiemu - gdy
          > obwiniamo go o winy brata przy pomocy spikerki TVP1 Sznepft
          > oraz ...spikera stanu wojennego a brat spikerki to zastępca Ziobry!!!

a co myślisz o wszystkich winiących Michnika za winy jego brata?

A.
          • rycho7 nie Otake Polskie 13.07.07, 07:36
            andrzejg napisał:

> hasz0 napisał:
            >
            > > tak jest z kampanią przeciwko
            >
            > a co myślisz o wszystkich winiących

A co myslisz aby te 11% ktorzy sa obecnie cala Polska odgrodzic od reszty
            drutem kolczastym w okolicach Torunia i Jasnej Gory. Moze UE da na tunel
            pomiedzy enklawami skansenu? Stale wycieczki islamistow z UE pod ochrona uzi
            powinny skutecznie odstraszyc terrorystow z UE. Unaocznienie sredniowiecznego
            talibanu. Choc papizm to chyba jednak obraza dla talibanu.
    • andrzejg przeczytaj i przemyśl 12.07.07, 21:49
      Trudno się nie wzruszyć – wysokie standardy etyczne znowu obowiązują, nawet cień podejrzenia wystarcza, by polityk został wyeliminowany, prawo jest nieubłagane, dla zwykłych ludzi, ale przede wszystkim dla polityków.

Wzruszyłem się, gdy premier Kaczyński objaśniał, że wyrzucił z rządu Leppera wbrew interesowi politycznemu swego rządu i swej partii. A potem rzecznik Dziedziczak rozanielonym głosem perorował, że to precedens, zmiana jakościowa, zupełnie nowy obyczaj. Cóż, najważniejszy treser w naszym politycznym cyrku doszedł do wniosku, że nie będzie dłużej tolerował wybryków niektórych występujących w cyrku zwierząt. Bo oto okazało się, zapewne wbrew przewidywaniom tresera, że wąż dusi, lama pluje, a sroka kradnie. Gdy treser zatrudniał te zwierzęta w swym cyrku spodziewał się prawdopodobnie, że lama całuje po rękach, wąż pieści szyję, a sroka ma moralne kwalifikacje, by pomagać funkcjonariuszom CBA. I oto, co za niespodzianka, okazało się, że te oczekiwania niezupełnie się spełniły.

Do oceny etycznego wymiaru rządów obecnej ekipy należy w większym stopniu niż temu co zdarzyło się przed chwilą, przyjrzeć się temu, co działo się przez minionych 20 miesięcy. To właśnie szef rządu zalegalizował w polskiej polityce i w jej okolicach to, co powinno być na jej marginesie. Skrajny demagog pozujący na wychowawcę młodzieży, a ostatnio na wielkiego literaturoznawcę, nigdy nie powinien znaleźć się w rządzie, a już na pewno nie w ministerstwie edukacji. Populista i watażka nigdy nie powinien być wicepremierem. Siewca nienawiści nigdy nie powinien być duchowym ojcem całego tego przedsięwzięcia, do którego łaszą się najważniejsze osoby w państwie. Niech więc człowiek, który uznał, że dla przestępcy jest miejsce w rządzie, nie stroi się w piórka moralisty i niech nie mówi, że w rządzie nie ma miejsca dla kogoś, kto o popełnienie przestępstwa jest podejrzewany. Niech nie zgrywa rzecznika wartości w polityce, skoro właśnie odnowił więzy małżeńskie z wychowawcą młodzików, którzy zamawiają piwo tak, jak w latach 30–tych zamawiano je w Bawarii, a potem w całych Niemczech. Niech nie udaje, że toruńska lama w sutannie, to moralny autorytet i duchowy przywódca, a nie antysemita, nienawistnik i zwykły cham. Niech nie mówi, że prawdziwa Polska jest tam, gdzie akurat zgromadzili się fani dyrektora-lamy i jego samego.

Oczywiście nasz naczelny moralista jest surowy i bezwzględny w każdym wypadku, oczywiście nie zna odstępstw od reguły, oczywiście nigdy nie kieruje się swym politycznym interesem. Być może dlatego działa z taką ostrożnością. Pewnie z tego względu nie chce skomentować opluwania innego narodu, swego brata – prezydenta i swej bratowej – pierwszej damy. Naczelny moralista chce po prostu mieć stuprocentową gwarancję, że nikt nie chce dyrektorowi – lamie zrobić przykrości i nikt nie manipulował jego słowami. Oczywiście przez zupełny przypadek stuprocentowej pewności nigdy mieć nie będzie, tak jak my mieliśmy od początku stuprocentową pewność, że państwo kierowane przez naczelnego moralistę nigdy nie spróbuje nawet wyjaśnić co się stało z pieniędzmi na stocznię, które wyparowały w okolicach Torunia. Bo wiadomo, że w przypadku zwykłego człowieka, a tym bardziej w przypadku politycznego oponenta, cień podejrzenia albo zwykła insynuacja wystarczą, by kogoś skasować. Ale w przypadku wielkiego autorytetu moralnego, jakim jest dyrektor – lama, pełna jasność co do jego motywów i słów zasługuje co najwyżej na składanie mu hołdów.

Cyniczne i tak często powtarzane, że aż banalne twierdzenie głosi, że jak nie wiadomo o co chodzi, to chodzi o pieniądze. Z moralnością w polityce jest trochę inaczej. Gdy już ktoś wywiesi ją na sztandarach można mieć pełną gwarancję, że za chwilę zobaczymy jakiś popis amoralności. Oczywiście, to też banalne, owa amoralność sama siebie nazwie moralnością wcieloną.

Tomasz Lis dla Wirtualnej Polski

wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html?kat=27417&wid=9014160&rfbawp=1184268595.152&ticaid=1416d
      • rycho7 pchla szachrajka 13.07.07, 07:29
        andrzejg napisał:

> przeczytaj i przemyśl

Sadzisz, ze tytulowy zwierz z cyrku zmieni swoje zwyczaje i mozliwosci w
        zakresie czytania i myslenia?
        • hasz0 ___________zamiast komentarza__same cytaty________ 13.07.07, 08:26
          religijna wiara leworucjonistow obszczymurkowych
          rycho7 11.07.07, 09:39 + odpowiedz
          > hasz0 napisał:
          > > Dlaczego ktoś w takim razie w ostatniej chwili ostrzegł Leppera?

...Zwroc sie do Antka malpy z brzytwa. On ma na wszystko recepty. Genialne bo
          to Twoj blizniak. ...
          > odrolnieniu gruntu...

--
          Pozdrawiam Rycho7

• ________Ryyyyyyyyyyyychuuuu!_____ ____________777
          haszszachmat 11.07.07, 09:57 + odpowiedz

1)
          Gdzie jest link do insynuacji?
          • hasz0 wolisz Lisa i arg. R7 Andrzeju to sobie wól i wól/ 13.07.07, 08:33
            • hasz0 __________Choć w jednym lisy mają 100% racji 13.07.07, 08:36
              "Populista i watażka nigdy nie powinien być wicepremierem"

- może być tylko premierem albo prezydentem.

Vice i niżsi podwładni urzędnicy muszą juz być fachowcami.
              • andrzejg Re: __________Choć w jednym lisy mają 100% racji 13.07.07, 10:08
                hasz0 napisał:

> "Populista i watażka nigdy nie powinien być wicepremierem"
                >
                > - może być tylko premierem albo prezydentem.
                >
                > Vice i niżsi podwładni urzędnicy muszą juz być fachowcami.

no i dokładnie tak mamy , gorzej z tymi fachowcami

Zobaczymy z jakim bólem..i czy dobrowolnie oddadzą władzę

A.
          • rycho7 gumis starachowicki 13.07.07, 11:04
            hasz0 napisał:

> Dowody na stol, ze ostrzegl. Sadzisz, ze zawsze bedziesz jechal na
            > pomowieniach?

Instynkt "koncy w wodu" Cie zawodzi?

Jak jestes taki uparty i nieostrozny to czuje sie zmuszony zadac pytanie kiedy
            gnojarek zajmie w celi miejsce Sobotki?

Juz czyscisz papiry w chlupie?
          • rycho7 polska jezyk trudna jezyk Haszu 13.07.07, 11:16
            hasz0 napisał:

> HASZCZ################################:
            > To nie Rychu7 jest pomawiaczem o pomówieniowość Hasza tylko klawiatura
            > choć dalej o kilku mln Polaków pisze tak -
            > #########################################:
            >
            > A co myslisz aby te 11% ktorzy sa obecnie cala Polska odgrodzic od reszty
            > drutem kolczastym w okolicach Torunia i Jasnej Gory. Moze UE da na tunel
            > pomiedzy enklawami skansenu? Stale wycieczki islamistow z UE pod ochrona uzi
            > powinny skutecznie odstraszyc terrorystow z UE. Unaocznienie sredniowiecznego
            > talibanu. Choc papizm to chyba jednak obraza dla talibanu.

Ciekawe ale z powyzszego wynika, ze Ty Haszu nie wiesz co oznacza pojecie
            pomowienia. Moze popracuj nad tym zagadnieniem.
            • haszszachmat ________________polska jezyk za trudna dla mamlasa 15.07.07, 15:42
               Dlaczego ktoś w takim razie w ostatniej chwili ostrzegł Leppera?

... ...
              > odrolnieniu gruntu...

Takim oszczerczym, ubliżającym językiem pisał Rycho7 do mnie w swym pierwszym a
              5-ym kolejnym poscie po moich 3-im, którego to teść przytaczam nizej.
              Oto teść postu, po czasie gdy sam Lepper poinformował że został ostrzeżony i gdy
              prasa rozpisywała się o ponagleniu sprawy odrolnienia, wyznaczenia przez niego
              pełnomocnika, o czym sam mówił na konferencji.

• __________________inteligencja i kultura Raszystow
              hasz0 12.07.07, 11:49 + odpowiedz

BYŁO TAK:

A CYTUJE TAK pomijając dowód, ze to JEGO JĘZYK:

> haszszachmat napisal:
              > > "olałem" Twą insynuacje jakobym wierzył w udowodnioną winę Leppera

I TO DOWÓD NAJLEPSZY NA PRZEWROTNOŚC POMÓWIENIOWĄ I HIPOKRYZJĘ R7

Pomimo 3 czy 4 krotnego pokazywania mu linku z w/w textem mataczy i dalej
              obraża w swoim chrakterystycznym stylu. Jak to zwyczajny kutas!
              R7:
              „Ja odpowiadam za to co ja napisalem. Co Hasz moze zacytowac i zalinkowac. Za
              urojenia przedstawicieli Polski paranoicznej nie zgadzam sie odpowiadac.

Haszu takim samym lapowkarzem i bandyta jak Lepper.”

Nie zauważył mamlas oszczerczy, ze w 2 poscie cytowałem słowa Kuczyńskiego,
              który niewierzył w korupcję III RP:

„No i posłuchaj Waldemara Kuczyńskiego w TOK FM.

Geniusz premiera Jarosława Kaczyńskiego możemy włożyć mdz bajki.
              Piaskownica..dyletanci...kompletnie nic nie zrobili...
              Rządzenie przez kryzysy..Gdyby nie było wcale rządu byłoby lepiej...
              Ja nie chcę żeby państwo wtrącało się w służbę zdrowia...
              Na ich rzecz działa to bardzo jasne tło gospodarcze.
              Buzek i Belka robili reformy wielkie takie a takie...

A teraz uważaj!

Nigdy nie wierzyłem w te wielkie korupcje w Polsce w te rankingi mdzynarodowe
              publikowane w świecie...”

• rycho7 Re: ________________polska jezyk za trudna dla ma 15.07.07, 18:18
                haszszachmat napisał:

> Takim oszczerczym, ubliżającym językiem pisał Rycho7

U haszystow-kaczystow dzien bez pomowienia jest dniem straconym. Potok
                pomowieni leje sie nieustannie z przekaziorow. Hasz nie jest wyjatkiem.
                Wychodzi na to, ze osobniki te nie rozumieja pojecia pomowienie oraz pojecia
                dowodu.

Postaram sie wyjasnic przystepniej. Jak Lepper mowi to mowi.
                1. Lepper jest politykiem jest wiec zawodowym oszustem.
                2. Lepper jest w tej sprawie potencjalnym oskarzonym. Moze wiec zgodnie z
                prawem klamac w swojej obronie. Moze powiedziec, ze ostrzegl go dragal karzel o
                kruczo czarnych blond wlosach. Mowi ale nie wydziela z siebie dowodow.
                3. Lepper nastepnie przerzucil sie na Gosiewskiego. Czekam na gnojarka w celi
                po Sobotce (czczonej przez Hasza).

Poniewaz Hasz uwazal i uwaza, ze sa tej sprawie jakies dowody, wiec chcialbym
                je takze poznac. Oczywiscie nie chodzi mi o jego wyobrazenia, ktore on
                odwiecznie uwaza za dowody a ja nazywam blizej rzeczywistosci pomowieniami.

> Oto teść postu, po czasie gdy sam Lepper poinformował że został ostrzeżony

Niezmiennie naiwne przekonanie, ze to dowod.

> prasa rozpisywała się o ponagleniu sprawy odrolnienia

Starania o usprawnienie biurokracji nie sa zawarte w kodeksie karnym.

> wyznaczenia przez niego pełnomocnika, o czym sam mówił na konferencji.

Delegowanie uprawnien nie jest karalne lecz wskazane. Hasz pozostaje w domenie
                mniemanologii moherowej (czyli nie stosowanej w realu).

> mówiąc Twoim językiem... "olałem" Twą insynuacje jakobym wierzył w
                > udowodnioną winę Leppera.

W tym zdaniu jest przekaz, ze Rycho7 "insynuowal jakoby Hasz wierzył".
                Zazadalem linku i cytatu gdzie insynuowalem. Mimo 1000krotnego wracania do
                sprawy Hasz nie podal ani linku ani cytatu. Hasz nie moze pojac,
                ze "insynuacja" urodzila sie w jego urojeniach.

> Pomimo 3 czy 4 krotnego pokazywania mu linku z w/w textem

Ja zadalem linku i cytatu mojej insynuacji. Hasz niezmmiennie linkuje do
                swojego protestu przeciwko insynuacji. Haszowi sie wydaje, ze jak on pomawia
                swoim protestem, to oprotestowane urojenie staje sie faktem. Z faktem zwiazane
                sa dowody, niech wiec Hasz wyciagnie dowody.

> obraża w swoim chrakterystycznym stylu. Jak to zwyczajny kutas!

Hasz uwaza, ze nazwanie zgodnie z prawda tego co robi pomowieniem obraza jego
                uczucia religijne. Czuje sie bezkarny w pomawianiu. Jak cala menazeria z tego
                samego cyrku.

> > > Nie potrafisz pomawiaczu podac cytatu i linku do MOJEGO tekstu. Jestes
                > > > wiec Haszu takim samym lapowkarzem i bandyta jak Lepper.”

Tak Haszu bez dowodow takim samym. Bez dowodow Lepper jest niewinny.
                Tym roznisz sie od Leppera, ze gdy nie podasz linku i cytatu to jestes
                pomawiaczem a nie lapowkarzem. Logika Ci szwankuje.

> Nie zauważył mamlas oszczerczy, ze w 2 poscie cytowałem słowa Kuczyńskiego,
                > który niewierzył w korupcję III RP:

Ty Haszu zalewasz slowotokiem. Nie mialem i nie mam zamiaru analizowac Twoich
                intencji. Niezmiennie Ci powtarzam, ze jako zyjacy autor sam mozesz napisac co
                masz na mysli.

> Nigdy nie wierzyłem w te wielkie korupcje w Polsce w te rankingi mdzynarodowe
                > publikowane w świecie...”

To mota twoje intencje. Piales za IVRP aby skonczyc z korupcja. Ja zawsze
                wierzylem w korupcje. Najwieksza u fiskusa. Twoi idole chca brylowac
                aresztowaniami lekarzy. A ja nie sadze aby lekarze byli funkcjonariuszami
                panstwa. Totez kodeksowo nie da sie im dac lapowki.

Pisalem Ci, ze chce aby PiS wykonal swoje zamierzenia ale u takich idiotow to
                niemozliwe. Poznajemy ich po owocach. Celibatu Rydzyka.
                • stormy_weather Re: ________________polska jezyk za trudna dla ma 15.07.07, 18:47
                  Lepper nosi na kijku gowno ... to pasuje do jego życiorysu ...
                  Kozłów ofiarnych wytaczkował na śmietnisko a niektórych nawet pobił ...
                  Potem robił uliczne blokady ..
                  Dzisiaj jest (był) trzecim facetem tego kraju ...ten poprzednio karany bauer
                  (czytaj chłop) i bokser , nosi teraz jakościowo dobrą przędzę , fryz Elvisa i
                  brązową cerę nabytą w solarium ..
                  na początku był underdogem , potem na fali pop i kaczorów zrobił karierę...
                  głupi naród dał się nabrać... większość członów jego partyji to paragrafy ...
                  • rycho7 modus operandi 15.07.07, 19:04
                    stormy_weather napisał:

> większość członów jego partyji to paragrafy ...

Zachwujesz sie jak stary znudzony policjant. Gdy pojawia sie przestepstwo to
                    przekaziory pieja, ze policja aresztowala 7 potencjalnych sprawcow. Wsrod nich
                    Lepper. Przekaziory ledwo bakna, ze po 48 wszystkich zwolniono, bo wykonana
                    praca byla bez sensu i szkodliwa bo stracono czas, sily i srodki.

"większość członów jego partyji to paragrafy" i wiedzieli to wyborcy gdy
                    dokonywali wyboru. Ty chcesz zakneblowac demokracje? A moze trzeba zmienic
                    prawo bo paragrafy od tych czlonkow durne.
                    • hasz0 zaprzesz 100 postów 1-ej mej ripoście? 15.07.07, 22:50
                      PIERWSZEJ
                      NA TWOJĄ INSYNUACJĘ I OBELGĘ
                      W TWOIM PIERWSZYN POSCIE W TYM WATKU:

________Ryyyyyyyyyyyychuuuu!_____ ____________777
                      Autor: haszszachmat
                      Data: 11.07.07, 09:57 + dodaj do ulubionych wątków

• hasz0 po Twym zarzucie "Haszu pomawiaczu" Lepera o winę/ 15.07.07, 22:55
                        • haszszachmat _____________________________100 pięter wyżej/n 16.07.07, 08:44

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka