Dodaj do ulubionych

Rzucanie jajkiem w Jaruzela jest świństwem

IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 12.12.01, 01:40
Zwyczajnym.
Ten, który rzucał - niczym nie różni się od Leppera.
Jaruzelski może dostać wyrok, może zostać rozstrzelany - jeśli sąd okaże się do
tego zdolny i prawo okaże się na tyle twarde.
Ale rzucanie jajkiem w starszego człowieka, inwalidę, który nie ani zasłonić
sie, ani oddać nie może - jest po prostu świństwem.
Obserwuj wątek
    • Gość: Wojtek Re: Rzucanie jajkiem w Jaruzela jest świństwem IP: *.214.72.253.Dial1.Boston1.Level3.net 12.12.01, 01:49
      To jest obywatelski obowiazek.
      • Gość: tex Re: Rzucanie jajkiem w Jaruzela jest świństwem IP: *.tor.axxent.ca 12.12.01, 02:23
        obowiazkiem generala bylo wytrzebic takie bydlo jak ty ,
        zle ze tego zaniechal --teraz taki gnoj pluje mu w oczy
        • Gość: ethanol Re: Rzucanie jajkiem w Jaruzela jest świństwem IP: 151.112.27.* 12.12.01, 02:36
          obowiazkiem generala bylo wyprowadzic kraj z kryzysu a nie wpieprzac go tam
          jeszcze bardziej
      • Gość: U Re: Rzucanie jajkiem w Jaruzela jest świństwem IP: 216.41.47.* 12.12.01, 04:03
        Gość portalu: Wojtek napisał(a):

> To jest obywatelski obowiazek.

Ginieral narobil jaj.A kto jajem wojuje,od jaja ginie.
    • Gość: Porter Re: Rzucanie jajkiem w Jaruzela jest świństwem IP: *.ppp.polbox.pl 12.12.01, 04:10
      Gość portalu: Molik napisał(a):

> Zwyczajnym.
      > Ten, który rzucał - niczym nie różni się od Leppera.
      > Jaruzelski może dostać wyrok, może zostać rozstrzelany - jeśli sąd okaże się do
      >
      > tego zdolny i prawo okaże się na tyle twarde.
      > Ale rzucanie jajkiem w starszego człowieka, inwalidę, który nie ani zasłonić
      > sie, ani oddać nie może - jest po prostu świństwem.

Prosze Pana, niech Pan, z przeproszeniem, nie pieprzy. Jaki sad? Toz Jaruzel z
      powodu licznych schorzen, ktore nie utrudniaja mu bynajmniej zycia towarzyskiego
      i prowadzenia publicystyki, nie stawia sie w sadzie raz za razem. Takie rzucanie
      jajkiem ma wymiar osadu moralnego: krzywdy nie robi, ale pokazuje dezaprobate.
      Nie widze w tym nic zlego.

• n0str0m0 Rzucanie jajkiem w Jaruzela jest s´win´stwem? 12.12.01, 04:56
        drogi przyjacielu...

NIErzucanie jajkiem w generala jest sfinstfem

skad ty jestes, z marsa?
        jaka sprawiedliwosc?
        jaki pluton egzekucyjny?
        jaruzel niedlugo zostanie ogloszony
        bohaterem narodowym
        i ulice beda chrzcic jego nazwiskiem...

INWALIDA?
        to przeciez bylo wiadomo juz 20 lat temu...
        umyslowy...

niezawislosc sadow i sprawiedliwosc z opaska na oczach?
        w polsce?

pusty smiech...

hahahahahahahaha

nostromo
    • ada08 Re: Rzucanie jajkiem w Jaruzela jest świństwem 12.12.01, 07:45
      KAZDA agresja jest swinstwem.
      Nawet jesli jest to tylko rzucanie jajkiem.
      Nawet jesli jest to tylko rzucanie jajkiem w Jaruzela.

• Gość: siedem Re: Rzucanie jajkiem w Jaruzela jest świństwem IP: *.tgory.pik-net.pl 12.12.01, 09:07
        tekst przepojony duchem nowoczesnego pacyfizmu socjewropejskiego.
        7,00
        ada08 napisał(a):

> KAZDA agresja jest swinstwem.
        > Nawet jesli jest to tylko rzucanie jajkiem.
        > Nawet jesli jest to tylko rzucanie jajkiem w Jaruzela.
        >

• Gość: Jarek Ada ma racje IP: *.dostep.pl 12.12.01, 13:43
          Od razu odpowiadam, że Ada ma rację. Odpowiada mi taki pacyfizm, jeśli go nawet
          nazwiesz obraźliwie.

Nie wolno rzucać jajkiem w nikogo, bo jeśli jajkiem, to dlaczego nie pomidorem,
          a jeśli pomidorem, to dlaczego nie jabłkiem, a jeśli jabłkiem, to dlaczego nie
          kasztanem, a jeśli kasztanem, to dlaczego nie kamieniem, a jeśli kamieniem, to
          dlaczego nie butelką, a jeśli butelką, to dlaczego nie butelką z benzyną,
          granatem, napalmem, atomem, Boeingiem w wieżowiec?
          • Gość: siedem Re: Ada ma racje IP: *.tgory.pik-net.pl 12.12.01, 13:56
            a słyszałeś o takim panu co różnych pojebów i nadęte jełopy niezmiennie ciastkami
            obrzuca od wielu lat. nic się u niego nie przeradza. ani w kamienie ani w pomidory
            za to u tow. jaruzelskiego przerodzilo sie w kałasznikowy i czołgi.
            6,99

Gość portalu: Jarek napisał(a):

> Od razu odpowiadam, że Ada ma rację. Odpowiada mi taki pacyfizm, jeśli go nawet
            >
            > nazwiesz obraźliwie.
            >
            > Nie wolno rzucać jajkiem w nikogo, bo jeśli jajkiem, to dlaczego nie pomidorem,
            > a jeśli pomidorem, to dlaczego nie jabłkiem, a jeśli jabłkiem, to dlaczego nie
            > kasztanem, a jeśli kasztanem, to dlaczego nie kamieniem, a jeśli kamieniem, to
            > dlaczego nie butelką, a jeśli butelką, to dlaczego nie butelką z benzyną,
            > granatem, napalmem, atomem, Boeingiem w wieżowiec?

• Gość: Psiak Re: Ada ma racje IP: *.dostep.pl 12.12.01, 14:07
              Jesteś chory. Ale spróbujemy Cię podleczyć.
              Zróbmy tak: podaj mi swój adres domowy, a ja się zaczaję i lutnę Ci znienacka
              czymś w twarz. Może jajkiem, może ciastkiem, nie wiem jeszcze.
              Nie pytaj z jakiego powodu. OT, PONIEWAŻ MOJA OCENA TWOJEGO POSTĘPOWANIA MI NA
              TO POZWALA.
              Chyba, że moja ocena jest mniej warta od Twojej - wtedy już tylko Ty możesz
              ustalać warunki w kogo i czym można walnąć. Publikuj je we własnym "monitorze".
              • Gość: siedem Re: Ada ma racje IP: *.tgory.pik-net.pl 12.12.01, 14:28
                Gość portalu: Psiak napisał(a):

> Jesteś chory. Ale spróbujemy Cię podleczyć.
                > Zróbmy tak: podaj mi swój adres domowy, a ja się zaczaję i lutnę Ci znienacka
                > czymś w twarz. Może jajkiem, może ciastkiem, nie wiem jeszcze.
                > Nie pytaj z jakiego powodu. OT, PONIEWAŻ MOJA OCENA TWOJEGO POSTĘPOWANIA MI NA
                > TO POZWALA.
                > Chyba, że moja ocena jest mniej warta od Twojej - wtedy już tylko Ty możesz
                > ustalać warunki w kogo i czym można walnąć. Publikuj je we własnym "monitorze".

o czym ty skamlesz?
                6,78

• Gość: Psiak promile? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 12.12.01, 14:36
                  rozumiem, ze te twoje cyferki, to promile.
                  jasność twoich myśli potwierdza, ze idziesz na guinessa. Na rekord guinessa.
                  • Gość: siedem Re: promile? IP: *.tgory.pik-net.pl 13.12.01, 07:32
                    prosiłem cię o wyjaśnienie twojej bełkotliwo kwikliwej wypowiedzi a nie o
                    marksistowski rozkład logiczny mojego nicka.
                    rozumiesz kołku osinowy?
                    6,99

Gość portalu: Psiak napisał(a):

> rozumiem, ze te twoje cyferki, to promile.
                    > jasność twoich myśli potwierdza, ze idziesz na guinessa. Na rekord guinessa.

• Gość: Porter Re: Ada ma racje IP: *.orion.pl 13.12.01, 20:47
            Gość portalu: Jarek napisał(a):

> Od razu odpowiadam, że Ada ma rację. Odpowiada mi taki pacyfizm, jeśli go nawet
            >
            > nazwiesz obraźliwie.
            >
            > Nie wolno rzucać jajkiem w nikogo, bo jeśli jajkiem, to dlaczego nie pomidorem,
            > a jeśli pomidorem, to dlaczego nie jabłkiem, a jeśli jabłkiem, to dlaczego nie
            > kasztanem, a jeśli kasztanem, to dlaczego nie kamieniem, a jeśli kamieniem, to
            > dlaczego nie butelką, a jeśli butelką, to dlaczego nie butelką z benzyną,
            > granatem, napalmem, atomem, Boeingiem w wieżowiec?

Mysle, ze roznica polega na tym, ze jajkiem nie sposob zrobic krzywdy. Zdumiewa
            mnie, ze pacyfisci maja cos przeciwko rzucaniu jajkiem w Jaruzela. Nie posodzam
            ich o sympatie dla tej wstretnej postac (ladna mi postac - raczej posiedziec, niz
            postac). Byl wojskowym, dowodzil operacja na Wybrzezu w roku 1970, kiedy zginelo
            mnostwo ludzi, wprowadzil stan wojenny w ktorym takze zginelo ich niemalo, nie
            wiem, czy nie Jaruzelski dowodzil z naszej strony inwazja na Czecjoslowacje w
            1968 roku, gdzie ofiar w ludziach wprawdzie nie bylo, ale rozjechano wolnosc
            czolgami. No wiec, nie sadze, zeby ktokolwiek z pacyfistow sie w Jaruzelu kochal.
            Rzucanie jajkiem jest - w moim przekonaniu - bardzo pacyfistycznym srodkiem
            srodkiem wyrazania dezaprobaty. Zrodla jego mozna wywiesc od zwyczaju
            amerykanskich mlodych pacyfistow, protestujacych przeciwko wojnie Wietnamie,
            ktorzy rzucali w nielubianych politykow torebkami foliowymi po uprzednim
            zrobieniu w nie kupy. Jajek wowczas nie stosowano, ale wychodzilo na to samo, bo
            jajko podobnie maze, tylko, ze nie kazde smierdzi.
            No wiec pacyfisci powinni wlasnie w Jaruzelskiego rzucac jajkami - no bo przemoca
            sie brzydza, a dezaprobate dla obrzydliwych dla kazdego milosnika pokoju czynow
            degenerala okazac nalezy. A oni nie tylko nie rzucaja, ale zabraniaja innym...
            Chcieliby rozwiazywac sprawe przy pomoca plutonu egzekucyjnego! I to ma byc
            pacyfizm? Wy jestescie krwiozercze bestie, a nie pacyfisci. My, prawica, jestesmy
            cywilizowani i nie bedziemy rozstrzeliwywac Jaruzela, tylko bedziemy rzucac
            jajkiem.
            Rzeklem!
            Porter

• Gość: polak Re: Ada ma racje IP: 153.19.176.* 14.12.01, 12:23
            O key Jarek. Tylko wielu z tych, którzy dyskutują na tym formu nie jest w
            stanie odróżnić sporów na temat ważnych kwestii - już chyba historycznych - od
            prymitywnego chuligaństwa i chamskiego draństwa. Sami są tacy „odważni“, że
            nawet dzisiaj nie potrafią rzucić jajkiem osobiście tylko ograniczaja się do
            anonimowej aprobaty. W swoim zadufaniu wierzą, że wszystko wiedzą i rozumią.
            Zaraz gotowi są rzucić kontrargumentem w rodzaju „cóż znaczy jajko wobec iluś
            tam przypadków śmierci“. Oczywiście, że to nic nie znaczy. Jednak nie
            przekonasz ich, że te x tragicznych przypadków zapobiegło hekatombie x razy n.
            A na dodatek wielu z nich urodziło się już po tych czasach „burzi i naporu“ .
            Oni jednak dzisiaj wiedzą lepiej, że to było niemożliwe. A nikt jeszcze nie
            wynalazł metody dokonywania wyliczeń w sytuacji co by było gdyby w taki sposób
            oby trzymany wynik można było sprawdzić. Nikt ich też nie przekona że zdarzeń
            ostatecznych nie da się cofnąć -trzeba z tym żyć dalej i uczyć się na błędach
            historii. Po dzisiejszym stanie gospodarki i świadomości można mieć pewność, że
            nauki idą w las. Łatwiej komuś dokopać niż wymyśleć i wspólnie działać jak
            dobrze zarobić. A jeżeli już zarobić to tylko dla siebie. Polskie piekło,
            polskie warcholstwo, polska prywata, polska zawiść, polska anarchia. Ale mamy
            usprawiedliwienie - w naszych oczach Żydzi i tak są czymś gorszym od nas. Po co
            sie od nich uczyć, łatwiej na nich pluć. Wszyscy są winni złu tego świata i
            naszej niedoli tylko nie my sami. I można tak w
            nieskończoność .................................................................
            ............
            • Gość: Porter Odpieprzcie sie od generala! IP: *.ppp.polbox.pl 17.12.01, 02:38
              Gość portalu: polak napisał(a):

> O key Jarek. Tylko wielu z tych, którzy dyskutują na tym formu nie jest w
              > stanie odróżnić sporów na temat ważnych kwestii - już chyba historycznych - od
              > prymitywnego chuligaństwa i chamskiego draństwa.

Te kwestie sa kwestiami kryminalnymi, a nie historycznymi. Moim zdaniem, po
              wypowiedzi Jaruzela, ze w 1970 roku wojsko strzelalo do huliganow, nie ma
              watpliwosci, z jakim podlym bydlakiem mamy do czynienia. I to zabawne, ze zawsze
              znajda sie ludzie gotowi bronic komfortu bydlaka. Bo rzucanie jajkiem, jest
              niczym innym jak zaburzeniem komfortu: krzywdy nie czyni, pokazuje jedynie - hej
              ty - uwazamy cie za drania, niegodnego, zeby cie zastrzelic, wsadzic do
              wiezienia, czy powiesic.

>Sami są tacy „odważni
              > 220;, że
              > nawet dzisiaj nie potrafią rzucić jajkiem osobiście tylko ograniczaja się do
              > anonimowej aprobaty. W swoim zadufaniu wierzą, że wszystko wiedzą i rozumią.

Powinno byc "wią i rozumią, albo umią i rozumią". No, ale nie maja racji bo to
              przeciez Pan wie i rozumie, a nie oni, prawda?

> Zaraz gotowi są rzucić kontrargumentem w rodzaju „cóż znaczy jajko wobec
              > iluś
              > tam przypadków śmierci“. Oczywiście, że to nic nie znaczy.

Oczywiscie. Bo tylko idiota takie argumenty wymysla. Jajko jest tylko wyrazem
              dezaprobaty. Nie rownowazy dranstw, ktore to bydle wyrzadzilo.

>Jednak nie
              > przekonasz ich, że te x tragicznych przypadków zapobiegło hekatombie x razy n.

Ach, jaki dzielny Jaruzel, tygrys wybrzeza! Juz nas mieli napasc Marsjanie, ale
              ON strzelajac do bezbronnych ludzi zapobiegl inwazji. A w kopalni Wujek! Toz
              zrewoltowani gornicy zaatakowaliby natychmiast bratni Zwiazek Radziecki, ktory
              odpowiedzialby bronia masowego razenia... To sa banialuki, drogi Panie. Sa
              stenogramy z posiedzen BP KC KPZR, opublikowane kilka lat temu przez rosyjskiego
              historyka Bukowskiego, z ktorych wynika, ze Jaruzelski wielokrotnie prosil Rosjan
              o pomoc wojskowa. Poniewaz jej nie dostal - sam wprowadzil stan wojenny. Ale to,
              przed czym sie bronil, byla utrata wladzy, nie zadna hekatomba!

> A na dodatek wielu z nich urodziło się już po tych czasach „burzi i napor
              > u“ .
              > Oni jednak dzisiaj wiedzą lepiej, że to było niemożliwe. A nikt jeszcze nie
              > wynalazł metody dokonywania wyliczeń w sytuacji co by było gdyby w taki sposób
              > oby trzymany wynik można było sprawdzić. Nikt ich też nie przekona że zdarzeń
              > ostatecznych nie da się cofnąć -trzeba z tym żyć dalej i uczyć się na błędach
              > historii.

...i osadzaniu zbrodni. Bez tego nic.

>Po dzisiejszym stanie gospodarki i świadomości można mieć pewność, że
              >
              > nauki idą w las. Łatwiej komuś dokopać niż wymyśleć i wspólnie działać jak
              > dobrze zarobić. A jeżeli już zarobić to tylko dla siebie.

Wie Pan, ze jak Jaruzel byl premierem, to dwa lata wiezienia dostal jegomosc,
              ktory co rano wsiadal w PKS, jechal do oddalonej o kilka kilometrow piekarni,
              kupowal tam bulki, ktore nastepnie przywozil do swojej wsi i sprzedawal,
              roznoszac ludziom po domach. Dwa lata wiezienia! 730 dni! Robil dobrze wszyskim,
              przy okazji zarabial, a Panski idol zalatwil mu wyrok.

> Polskie piekło,
              > polskie warcholstwo, polska prywata, polska zawiść, polska anarchia.

Potepienie zbrodniarza jest dla Pana przejawem piekla, warcholstwa, prywaty,
              zawisci i anarchii?
              Nawiasem mowiac, ja lubie te nasze cechy! Prosze zobaczyc - za miedza mamy
              zdyscyplinowany, czysty, kuturalny narod, ktory na rozkaz wymordowal miliony
              ludzi. Bo rozkaz to rozkaz. Jakby nie wypelniano rozkazow, to byloby warcholstwo,
              anarchia i co tam jeszcze...

>Ale mamy
              > usprawiedliwienie - w naszych oczach Żydzi i tak są czymś gorszym od nas. Po co
              >
              > sie od nich uczyć, łatwiej na nich pluć. Wszyscy są winni złu tego świata i
              > naszej niedoli tylko nie my sami. I można tak w
              > nieskończoność ................................................................
              >

Ano mozna. Mozna wszystko napisac. Ze rzucanie jajkiem w Jaruzela jest przejawem
              antysemityzmu. Albo zawisci. Albo prywaty. Albo warcholstwa. Ze Polacy sa zakala
              tego swiata. Ze Jaruzelski to porzadny czlowiek.

Prosze mi tylko napisac, czym sa kpiny ze sprawiedliwosci, ktore p. general
              uprawia? Ciagle ciezkie choroby, ktore nie utrudniaja mu prowadzenia
              publicystyki, ani zycia towarzyskiego, ale nie pozwalaja stanac przed sadem - czy
              to nie jest wlasnie anarchia i warcholstwo? Czy nie jest to tchorzostwo? Kazac
              strzelac wojsku do bezbronnych ludzi - tu p. general byl mocny. Odpowiedziec za
              swoje czyny przed sadem - nie ma mowy.
              • n0str0m0 w sprawie cytatu... 17.12.01, 05:21
                porter

ja tylko w kwestii formalnej
                kiedy i jak dokladnie brzmiala
                adasiowa obrona wojtusia?

czy to bylo "odpieprzcie"
                czy po prostu jestes zbyt kulturalny
                by przytoczyc slowo w slowo?

a cala reszta - bez zarzutow
                pozdrawiam smile

nostromo
                • Gość: Porter Re: w sprawie cytatu... IP: *.orion.pl 17.12.01, 11:18
                  Dokladnie: "odpieprzcie sie od generala".
    • max_bialystock rzucenie :) 12.12.01, 08:18

> Zwyczajnym.
      > Jaruzelski może dostać wyrok, może zostać rozstrzelany - jeśli sąd okaże się do
      >

tak mówisz? wierze Ci!smile

Mnie interesuje jedno! jak skomentowałbyś fakt rzucenia jajkiem w Generała
      Pinocheta?smile

• Gość: komodor Re: rzucenie :) IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 12.12.01, 09:34
        Trochę odmiennie. Pinochet obalił legalny rząd i za jego wiedzą i zgodą
        zamordowano kilka tysięcy ludzi.Niektórych w niezwykle brutalny sposób.Gwałcono
        kobiety, matkom zabierano dzieci.
        Generał Jaruzelski stał na czele legalnego rządu i bronił państwa przed totalną
        destrukcją.
        Bez względu na pokrzykiwania frustratów faktem jest,że zdecydowana większość
        społeczeństwa poparła działania generała Jaruzelskiego.
        • max_bialystock rzucenie? :)))))) 12.12.01, 10:19
          Gość portalu: komodor napisał(a):

> Trochę odmiennie. Pinochet obalił legalny rząd i za jego wiedzą i zgodą
          > zamordowano kilka tysięcy ludzi.Niektórych w niezwykle brutalny sposób.Gwałcono
          >
          > kobiety, matkom zabierano dzieci.
          > Generał Jaruzelski stał na czele legalnego rządu i bronił państwa przed totalną
          >
          > destrukcją.
          > Bez względu na pokrzykiwania frustratów faktem jest,że zdecydowana większość
          > społeczeństwa poparła działania generała Jaruzelskiego.

ja sie nie pytałem za kogo uwazasz Pinocheta! tylko jak byś skomentował fakt
          rzucenia przez kogos jajkiem w kontekscie TWOICH własnych słow! :]
          co z tym "lepperem"?
          • Gość: komodor Re: rzucenie? :)))))) IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 12.12.01, 11:38
            Nie uważam rzucania jajek za dopuszczalną formę wypowiedzi.Dotyczy to
            wszystkich osób.Pinocheta (mimo olbrzymiej niechęci do niego) też.
            Leppera nie obrzuciłbym jajkami.Podejrzewam,że jest to osobnik na którego
            działa siła.Czyli należy mu obić mordę.
            • Gość: siedem Re: rzucenie? :)))))) IP: *.tgory.pik-net.pl 12.12.01, 12:19

> Nie uważam rzucania jajek za dopuszczalną formę wypowiedzi.Dotyczy to
              > wszystkich osób.Pinocheta (mimo olbrzymiej niechęci do niego) też.
              > Leppera nie obrzuciłbym jajkami.Podejrzewam,że jest to osobnik na którego
              > działa siła.Czyli należy mu obić mordę.

kolesiowi tow. Plastusia? -obic mordę
              czy wy sie obywatelu nie zagalopowaliście?
              jajko nie a czysta niczym nie poskromiona siła tak?
              6,98

• Gość: Adams Re: rzucenie :) IP: 213.25.60.* 12.12.01, 12:34

> Trochę odmiennie. Pinochet obalił legalny rząd
          Lepiej w/g Ciebie by się stało w Chile gdyby Allende obalił legalny parlament ?

i za jego wiedzą i zgodą
          > Na to nie masz dowodów , więc po co pieprzysz takie bzdury . Za chwilę powiesz , że osobiście
          torturował i gwałcił .

zamordowano kilka tysięcy ludzi.Niektórych w niezwykle brutalny sposób.Gwałcono
          > Może kilka tysięcy , może kilkuset . może zamordowano , może zginęli w walkach z policją .

> Gdzieś to wyczytał ?

Generał Jaruzelski stał na czele legalnego rządu i bronił państwa przed totalną
          >
          > destrukcją.
          > Generał Jaruzelski ( m.in. ) wpieprzył Polskę w takie szambo , że powinien wisieć za zdradę
          stanu .

Bez względu na pokrzykiwania frustratów faktem jest,że zdecydowana większość
          > społeczeństwa poparła działania generała Jaruzelskiego.
          Słyszałeś , że nie ważne jest kto głosuje tylko kto liczy głosy . Tak samo jest z sondażami.
          • Gość: komodor Re: rzucenie :) IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 12.12.01, 13:53
            Znalezienie się w mniejszości nie powinno powodować frustracji.Frustracja nie
            jest uzasadnieniem dla niepostrzegania rzeczywistości.A rzeczywistość jaka jest
            każdy widzi i nie pomogą na to żadne pokrzykiwania.
            Opinia społeczna (bez względu na to kto liczy) wydała już swój osąd w sprawie
            Allende i jego mordercy - Pinocheta. Żadne zaklęcia w tej sprawie nie
            pomogą.Ryngraf też nie.
            • Gość: Adams Re: rzucenie :) IP: 213.25.60.* 12.12.01, 14:39

> Znalezienie się w mniejszości nie powinno powodować frustracji.Frustracja nie
              > jest uzasadnieniem dla niepostrzegania rzeczywistości.A rzeczywistość jaka jest
              >
              > każdy widzi i nie pomogą na to żadne pokrzykiwania.
              > Opinia społeczna (bez względu na to kto liczy) wydała już swój osąd w sprawie
              > Allende i jego mordercy - Pinocheta. Żadne zaklęcia w tej sprawie nie
              > pomogą.Ryngraf też nie.
              To Ty szanowny komodorze podniosłeś larum nad Generałem trafionym jajkiem , więc ładunek
              frustracji jakby większy u Ciebie. Mnie bardziej obchodzi stan faktyczny i prawda niż jakaś opinia
              społeczna , którą można manipulować . Są ci co pytają , ci co pytania ukladają ci co na nie
              odpowiadają i ci co liczą wyniki. Na końcu zas ci co drukują wyniki w mediach . Dobra rada nie
              wierz we wszystko co napiszą w " wyborczej " . Pomyśl troche sam.
        • Gość: U Re: rzucenie :) IP: 216.41.31.* 14.12.01, 02:29

> Trochę odmiennie. Pinochet obalił legalny rząd i za
          jego wiedzą i zgodą
          > zamordowano kilka tysięcy ludzi.Niektórych w niezwykle
          brutalny sposób.Gwałcono
          >
          > Generał Jaruzelski stał na czele legalnego rządu i
          bronił państwa przed totalną
          >
          > destrukcją.
          > Bez względu na pokrzykiwania frustratów faktem jest,że
          zdecydowana większość
          > społeczeństwa poparła działania generała
          Jaruzelskiego.

Pinochet obalil legalny rzad.A jaki rzad wyglosowano w
          "sprawiedliwych" wyborach po wojnie w Polsce?I ilu
          wymordowano?
      • Gość: Józek Nawet w Hitlera nie wolno IP: *.dostep.pl 12.12.01, 13:46
        Kiedy rzucasz czymkolwiek w kogokolwiek - jesteś zerem.
        Kilka dni temu pokazano takich ludzików na ulicy Kabulu, którzy kopali zwłoki
        Taliba.
        Dzicz.
        Jeśli chcesz mieć wkład w cywilizowane relacje - musisz zazcząć od siebie.
        • max_bialystock Nawet w Hitlera nie wolno :)))) 13.12.01, 09:54
          Gość portalu: Józek napisał(a):

> Kiedy rzucasz czymkolwiek w kogokolwiek - jesteś zerem.

Ogladales Monty Phytona gag z torturami poduszek dla babci?smile)))))

> Kilka dni temu pokazano takich ludzików na ulicy Kabulu, którzy kopali zwłoki
          > Taliba.
          > Dzicz.
          > Jeśli chcesz mieć wkład w cywilizowane relacje - musisz zazcząć od siebie.

Jeśli chcesz mieć wkład w cywilizowane relacje - mów za siebie co zrobiłes.

max zero
    • Gość: Indris Rzucanie jajkiem w Jaruzela IP: *.ibspan.waw.pl 12.12.01, 09:22
      Molik w jednym ma rację - to jest w stylu Leppera. Ale NIE jest to 'zwyczajnym
      świństwem', podobnie jak NIE są nim działania Leppera. To jest raczej akt
      desperacji wobec stanu, w którym prawo jest sprzeczne z poczuciem
      sprawiedliwości. Świństwem byłoby rzucanie jajkiem gdyby Jaruzel szedł na
      rozprawę - z aresztu.
    • eliot Re: Czy jajo bylo na twardo??? ;-) 12.12.01, 09:30
      Dla ewentualnego dochodzenia w sprawie lub przeciwko rzucajacemu moze to miec
      decydujace znaczenie. Rzucanie jajem na twardo moze byc zakwalifikowane jako
      zagrazajace bezposrednio zyciu... Co innego strzelanie do robotnikow...
      Eliot
      • n0str0m0 komodorze drogi 12.12.01, 10:17
        "...wystaw rogi
        dam ci sera
        z nogi
        sera wojskowego
        na pierogi dobrego
        jak kazdego innego"

oto odpowiedz na twoj post drogi komodorze
        poniewaz zyjesz w okrutnie alternatywnym uniwersum
        gdzie "zdrowa wiekszosc polakow poparla generala"
        to i moja odpowiedz do ciebie jest
        w podobnie surrealistycznym stylu utrzymana

a jesli masz ochote dowodzic, ze twoja racja jest jedynie sluszna
        (choc w to watpie, bo na szczycie gory na ktorej twa jazn przebywa
        nikt nie watpi w slusznosc twoich urojen...)
        to podaj zrola na ktorych opierasz swoje rewelacyjne tezy

ja natomiast proponuje ci zerkanac do notatek sluzbowych
        i przypomniec sobie frekwencje wyborcze
        z tych pierwszych po-stano-wojennych "wyborow"
        (och przepraszam jesli urazilem cie myslnikiem sugerujacym ironie...
        dla ciebie pewnie te wybory byly doskonala forma
        interakcji spolecznej pomiedzy jedynym slusznym rzadem a motlochem)

pozdrawiam serdecznie
        choc z pogarda dla twojego psychiatry - nostromo

• u2 Niech zyje General Jaruzelski !!!!!!!!!!!!!!!! 12.12.01, 10:51
          Szkoda ,ze zdowie nie pozwolilo mu raz na zawsze pozamykac pyski takim jak
          porter,nostromo czy U .
          Nic straconego ,jeszcze bedziecie szczekac jak wam zagramy .
          Z waszej odwagi gowno zostanie i czerwony sztandar bedziecie calowaci.
          • n0str0m0 Re: Niech zyje General Jaruzelski !!!!!!!!!!!!!!!! 12.12.01, 10:59
            HURRA!

och przepraszam, zle przeczytalem "temat"
            i juz chcialem isc nasiusiac mu na grob...

a co, prawda, drogi u2, to prawda
            jakby mial troche wiecej zdrowka
            to sam by mi z piesci w ten moj niewyparzony ryj dal
            az bym sie nogami zakryl, co nie?

taki z niego dobry czlowiek, ech...
        • Gość: Baba Re: do Nostromo IP: 213.77.28.* 12.12.01, 11:22
          Ty mój "ulubieńcu".
          Widzę, że jednak nic się nie zmieniłeś. Jak zwykle Twoją bronią jest tylko
          obrażanie inaczej myślących niż Ty (czyżbyś miał monopol na prawdę - a tej ngdy
          tak naprawdę nie ma). Brak jakichkolwiek argumentów.Nie potrafisz rzeczowo
          podyskutować, ale stosujesz chwyty, które cię wyuczono. A to jak i gdzie już
          przekazałam Ci w takiej niewielkiej dyskusji między nami na tym forum, a z
          której to uciekłeś jak tchórzliwy szczur.
          • Gość: # Do Baby i Babopodobnych.. o plagiatach # -a> IP: *.wroclaw.tpnet.pl 12.12.01, 12:19
            Gość portalu: Baba napisał(a):

>Jak zwykle Twoją bronią jest tylko
            > obrażanie inaczej myślących niż Ty (czyżbyś miał monopol na prawdę - a tej ngdy
            > tak naprawdę nie ma). Brak jakichkolwiek argumentów.Nie potrafisz rzeczowo
            > podyskutować, ale stosujesz chwyty, które cię wyuczono.
            >A to jak i gdzie już
            > przekazałam Ci w takiej niewielkiej dyskusji między nami na tym forum, a z
            > której to uciekłeś jak tchórzliwy szczur.

Babo ...... !!! Po co slepej oczy ?

To nie n0str0mo popisuje sie wulgaryzmami,
            niepopartymi logiczna i faktograficzna argumentacja,
            lecz osobnicy nie znajacy niczego, procz obrazkow z TVnieP
            i NIE Urbana. No, niektorzy jescze ogladaja ( nie czytaja) Zycie, GW, Trybune.

Paru z nich od marca (Snajpera, Blonga, Komodora, Limaka....) nauczylem szacunku do
            rozmowcow i kultury wypowiedzi, pokazujac im bez inwektyw, jak mozna zniszczyc
            nawyklego do trywializacji i prymitywizmu medialnego, aroganckiego w pogarcie i pysze
            w przekonaniu, naiwnym o glupocie rozmowcow o ktorych w dodatku sie za malo wie.
            Minimum inteligencji pokazalo by szanownemu panu, ze n0str0mo
            zna smak, niuanse, finezje i enigmatyczna elegancje slowa, zas Pan
            swa erudacje przedstawil powyzej.
            Odczekaj Pan dobe i przeczytaj siebie krytycznie. Wierze w Pana.
            Sam Pan zobaczy co Pan reprezentuje. I poprawi sie jak np. Blong czy Limak.
            A potem rozrozni swe chamskie obracanie slowa, jak drwal nieociosanym pniakiem
            i doceni zefir cieplych i orzezwiajacych powiewow poezji n0strom0.

KAPY VOUS ?
            By nie byc goloslownym, piszesz Wacpan:

"Nie potrafisz rzeczowo podyskutować, ale stosujesz chwyty, które cię wyuczono."

Bylbym ciekaw przykladow. tych chwytow i definicji rzeczowosci - w miare krotkiej.

Bo chyba sa na wyzszym poziomie niz te, ktore Pana zachwycaja jak np.:
            &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
            Re: Rzucanie jajkiem w Jaruzela jest świństwem adres: *.tor.axxent.ca
            Gość portalu: tex 12-12-2001 02:23 odpowiedz na list odpowiedz cytując
            obowiazkiem generala bylo wytrzebic takie bydlo jak ty ,
            zle ze tego zaniechal --teraz taki gnoj pluje mu w oczy
            &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

I gdzie tu finezja weterynaryjna -"trzebienie jaj u jaruzela przez bydlo na gnoju" ?
            Tego jezyka uczyli sbekow przed 1968 rokiem ! I pelno go tu na Forum.

Wez Pan widly i do roboty !

• Gość: Baba Re: Do tego bezimiennego#> IP: 213.77.28.* 12.12.01, 12:48
              Jak byś tak wczytywał sie w moje posty, to wiedziałbys, że jestem babą z krwi i
              kości i życie juz mnie trochę doświadczyło. Ponadto , gdzie to szanowny #
              zauważył w moich wypowiedziach "chamstwo". To raczej ty stosujesz tutaj swoisty
              terror( kto nie znami to itd). Chocby ze zmianą mentalności co poniektórych
              tutaj piszących osób. Ze mną Ci się to napewno nie uda. Mam swoje poglądy i
              jakiś tam znaczek nie będzie mnie pouczał.Żegnam
              • Gość: snajper Re: Do tego bezimiennego#> IP: *.acn.waw.pl 14.12.01, 01:29
                Gość portalu: Baba napisał(a):

> Jak byś tak wczytywał sie w moje posty, to wiedziałbys, że jestem babą z krwi
                > kości i życie juz mnie trochę doświadczyło. Ponadto , gdzie to szanowny #
                > zauważył w moich wypowiedziach "chamstwo". To raczej ty stosujesz tutaj swoisty
                > terror( kto nie znami to itd). Chocby ze zmianą mentalności co poniektórych
                > tutaj piszących osób. Ze mną Ci się to napewno nie uda. Mam swoje poglądy i
                > jakiś tam znaczek nie będzie mnie pouczał.Żegnam

Babo ! Nie oczekuj od # logicznego rozumowania. On żyje w swoim wymyślonym
                świecie, w który uczy i poucza innych. W jego świecie Twój post wygląda całkiem
                inaczej i on na ten właśnie post odpowiada. Niedługo zacznie opowiadać, jak to
                Babe nauczył szacunku do rozmówców. No cóż, wiek robi swoje.
                Pozdrawiam.
        • Gość: komodor Re: komodorze drogi IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 12.12.01, 11:45
          Zawsze będą występowały różnice poglądów i jest to chyba normalne.Zupełnie nie
          rozumiem dlaczego koniecznie pragniesz aby panowała jednomyślność wypowiedzi
          (nad myślami już nie jesteś w stanie zapanować)- to już w naszym kraju było i
          bardzo bym nie chciał żeby się powtarzało.Skąd u takiego demokraty myśli i
          słowa Wielkiego Bolszewika?
          • Gość: # # do slepej Baby... IP: *.wroclaw.tpnet.pl 12.12.01, 12:26

> Zawsze będą występowały różnice poglądów i jest to chyba normalne.Zupełnie nie
            > rozumiem dlaczego koniecznie pragniesz aby panowała jednomyślność wypowiedzi
            > (nad myślami już nie jesteś w stanie zapanować)- to już w naszym kraju było i
            > bardzo bym nie chciał żeby się powtarzało.Skąd u takiego demokraty myśli i
            > słowa Wielkiego Bolszewika?

Widzisz SlepaBabo jak odnowiony Komodor pieknie, z polotem i kulturalnie ripostuje,
            dzieki porazce w pojedynku z lekko juz zdziadzialym # -em ? To siadaj, patrz i sie ucz -
            - jak rzekla zona, przylapana "in flagranti" z kochankiem, do meza !!!
            • Gość: komodor Re: # do slepej Baby... IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 12.12.01, 14:01
              Pojedynkować sie można jedynie z ludźmi posiadającymi zdolność honorową.
              Treść licznych wypowiedzi nakazuje mi w tym przypadku wątpić.Dlatego też jestem
              zmuszony odmawiać# dania satysfakcji. Na satysfakcję trzeba zasłużyć myślą i
              uczynkiem.
    • Gość: Balzer Rzucanie jajkiem jest głupota IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 12.12.01, 14:16
      Przeciez to marnowanie zywnosci.
      Lepiej zrobic sobie jajecznice na boczku - cos wspaniałego smile
      • n0str0m0 komodor / baba 13.12.01, 05:05
        komodorze - nie nawoluje do jednomyslnosci

nie wiem skad to wziales

nawoluje do myslenia
        jakkolwiek wielorakiego
        to jednak logicznego

napisales "legalny rzad"
        i napisales "wiekszosc spoleczenstwa poparla stan wojenny"

mozemy dyskutowac

"legalny rzad"?
        tak, legalnosc zapewnil sobie
        po zaprzedaniu polski w jalcie i teheranie
        i wprowadzeniu takowego na ruskich bagnetach
        w majestacie stalinowskego terroru
        cala historia peerelu to konsekwencja tych zdarzen
        a wiec, tak - legalny - lecz bez WBREW spoleczenstwu
        i podporzadkowany w pelni
        obcemu mocarstwu
        czyli
        straznik wiezienny w zniewolonym kraju
        ...
        czy o takej legalnosci mozna mowic z DUMA?

mowisz o popariu spoleczenstwa dla stanu wojennego
        tak, niewatpliwie istnialo...
        wsrod kadr partyjnych
        sprzedawczykow
        zdrajcow
        i slugusow systemu
        tych ktorym zabraklo argumentow
        na obrone swoich zbankrutowanych racji
        bo dowodzic ich przyszlo im
        slowem
        a nie pala policyjna
        ...
        czy jest to WIEKSZOSC narodu polskiego?

odpowiedz mi na te pytania
        a nie oskarzaj o totalitaryzm
        to domena jedynie slusznej sily spolecznej a nie moja

do baby

to ja twoj "ulubieniec"
        i tchorzliwy szczur...
        znowu nadepnalem ci na odcisk
        bo obrazam wojtusia ktory jest milszy twemu sercu
        niz tabuny solidarnosciowego motlochu

jakbys przeczytala moja odpowiedz
        sprzed miesiecy paru
        (szczur ci odpiszal
        pomimo iz sugerowalas
        mu seksualna nieadekwatnosc...
        ... pewnie o tym nawet nie wiesz)
        to bym sie nie musial tu powtarzac...

szukanie mej odpowiedzi w archiwach
        jest ponad moje sily
        za duzy wydatek energetyczny
        w porowaniu do watpliwego zysku

wiec mowie raz jeszcze
        pogodzic naszych pogladow sie nie da
        mozna tylko unikac inwektyw
        o czym zapewnia cie

szczur - nostromo
        • Gość: komodor Re: komodor / baba IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 13.12.01, 07:40
          Jak zapewne wiesz tylko zapomniałeś napisać ani w Teheranie ani w Jałcie żaden
          polski rząd nie brał udziału.O decyzjach konferencji w Teheranie Anglicy i
          Amerykanie nie poinformowali nas.Podobno to byli nasi sojusznicy związani z
          nami licznymi umowami międzynarodowymi.
          W Jałcie zapadły takie decyzje jakie zapadły.Jaki mielismy na to wpływ? Żaden!
          Rząd Polski jaki powstał po wojnie był uznawany przez wszystkie kraje
          świata.Może się to komuś nie podobać ale tak to już jest.Rząd ten miał również
          oparcie w społeczeństwie - aczkolwiek w różnych okresach wielkość poparcia była
          różna.W każdym razie opozycja przez wiele lat miała zasięg kanapowy. Większość
          społeczeństwa (to jest moja prywatna opinia) chciała przede wszystkim spokoju i
          odpowiednich warunków bytowych a cała reszta niewiele je obchodziła.Ta
          postawa jest chyba dominująca do dzisiaj.I nie ma co się ludziom dziwić
          Wszystkie badania opinii społecznej wykazują,że poparcie dla wprowadzenia stanu
          wojennego rośnie (patrz wyniki badań publikowane w prasie wczoraj - 12.12) i
          ostatnio jedynie 25% jest przeciwnego zdania.Nie dyskutuj więc ze mną tylko z
          tymi pięcdziesięcioma kilkoma procentami.
          Oczywiście,że chcesz aby wszyscy mówili jednym głosem - przeczytaj jaki jest
          stosunek i język wobec tych którzy nie popierają radosnej twórczości
          LR,LPR,S,RM i kilku innych jeszcze ugrupowań.
          Proponuję więcej spokoju.I tak nie będziemy wiedzieli co myślą Polacy o tych
          sprawach za 100 lat.
    • Gość: zz Re:ten człowiek wiedział że go filmują kamery..... IP: *.toya.net.pl 13.12.01, 07:07
      na jaruzelu chciały by się wywyższyć różne szumowiny zdobyć kapitał partyjny ?
      obłuda...ten człowiek chyba nawet wiedział że go filmują kamery telewizyjne
      nawet się jakby spojrzał na nie Odegrany teatrzyk przed kamerami...
      • Gość: # Re:ten człowiek wiedział że go filmują kamery..... IP: *.wroclaw.tpnet.pl 13.12.01, 08:40

W pokazywaniu
        Jaruzelskiego we wszystkich mozliwych programach z okazji 13 XII, z "dyskutantami"
        co mu zapewnili bezkarnosc, jak np. Borusewicz szef Komisji do Zbadania Stanu Wojennego
        powolanej po okraglym stole, jest cos uwlaczajacego.

Jest to paskudny narzucony Polakom przez niepolskie elity, falsz w kazdej dziedzinie zycia
        politycznego.

Zapraszane jako "strony przeciwne" sa opcje.ktore sie dogadaly
        i poslugiwaly oszustwem narodu.
        Ktos nieslepy i znajacy metody agentow i komunistow, mogl zobaczyc
        w kamerach, nienawyklej jeszcze do perfekcyjnego klamstwa, TV szesciokrotne liczenie
        glosow za i przeciw Jaruzlskiemu na prezydenta. Za siodmym razem po zsunieciu jednego glosu na
        "niewazne", policzono w jednej dziesiatce tylko 9 kartek na "NIE" i natychmiast ogloszono
        ZWYCIESTWO.

Taka ANALOGIA do - pare razy na TAK i raz na NIE (Senat) -, jak w pierwszych
        tez "uczciwych" wyborach komunistow. Pod karabinami, trzy lata po wojnie.
        Tu tez bylo trzy lata po 1988 - zakonczeniu stanu wojennego i poczatkiem rozmow
        z Bolkami i Lolkami.

Ale Komodor nie dajacy "satysfakcji" obroncom polskosci i prawdy obiektywnej,
        mimo sromotnej kleski w polemice z # -em, dalej bedzie stosowal,opisane przez carska
        ochrane, talmudyczne zasady przyznawania racji gojom. NIEPRWDAZ ?
        Jak Borusewicz, ktory nie zajaknal sie, zostawiajac mu umowiona furke,
        o archiwach moskiewskich np. Mitrochina. A Olejnik dalawala ogrom czasu na
        kretactwa i niby ubolewania "bohatera" Komodora.

Teoria spisku nawet w Magdalence jest niesluszna, jak odpierdol sie od gienierala,
        w Paryzu wyaaaartyyykuulowaaane przez Naczelnego wybiorzczego (myslenia dla
        leniwych Polakow).
        Bedziemy placic dwa razy wiecej za gaz niedostarczony
        niz przyslany 1 -na nitka dla pewnosci jeszcze obwarowany kontrakt
        niemoznoscia odsprzedazy
        nadwyzki niedoslanego i zaplaconego gazu a "teori spisku"....... NIESLUSZNA !!!!!!!!!!!!

A ja twierdze w tym absurdzie Umowy z GAZPROMEM, PGNIP, Gudzowatego, ze
        byl WYSCIG zdrady i prawem SUPERPOZYCJI ZDRADY - wyszlo placenie
        PODWOJNE czy POTROJNE a na dodatek BEZ PRAWA ODSPRZEDAZY niedostarcznego !!!!!

Nie pisze o kilku chlopach patriotachco CALA Polska KOMODOROW i BUZKOW
        z nimi walczyla. Ani o utraconej kontroli zyskow z rurociagu, swiatlowodzie,
        .... autostradach, zwirowiskach.. Dewoo... Lucini. i 100. 0000 innych afer.

TEORIA SPISKOWA jestNIESLUSZNA panie Borsuk ! Bo Komodor wie ale nie przyzna.
        • Gość: komodor Re:ten człowiek wiedział że go filmują kamery..... IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 13.12.01, 09:38
          Polskę trzeba chronić przed takimi ludźmi jak # i ich obłędnymi
          teoriami.Oczywiście jak w każdej głupocie w końcu z tego bełkotu wyszli żydzi.A
          gdzie cykliści?
          # jest nieprzemakalny na fakty i żyje w urojonym świecie.Na domiar złego jest
          to świat mniejszości.Współczuję.
    • jean-baptiste Kamień lepszy od jajka? 13.12.01, 10:39
      No comment
      • Gość: siedem Re: Kamień lepszy od jajka? IP: *.tgory.pik-net.pl 13.12.01, 11:41
        zdaje się było juz tak, że jeden starszy pan p_____ł mu w ten zakuty bolszewicki
        łeb cegłówką podczas gdy podpisywał kolejną kłamliwą agit-broszukrkę wybielającą.
        7,08

jean-baptiste napisał(a):

> No comment

• Gość: komodor Re: Kamień lepszy od jajka? IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 13.12.01, 12:46
          Można oczywiście pochwalać prowadzenie dyskusji przy pomocy kamieni ale
          wystawia to świadectwo zwolennikom tej metody.Cały czas odnoszę wrażenie,że nie
          mogąc się pogodzić z rzeczywistością niektórzy usiłują ją zmienić przy pomocy
          brukowca.I to jest właśnie obrzydliwość i bolszewizm.
          • jean-baptiste Re: Kamień lepszy od jajka? 13.12.01, 13:16

> Można oczywiście pochwalać prowadzenie dyskusji przy pomocy kamieni ale
            > wystawia to świadectwo zwolennikom tej metody.Cały czas odnoszę wrażenie,że nie
            >
            > mogąc się pogodzić z rzeczywistością niektórzy usiłują ją zmienić przy pomocy
            > brukowca.I to jest właśnie obrzydliwość i bolszewizm.

Zejdzcie na ziemie towarzyszu komodor.
            Kamien na tego plastelinowego ludzika, ulepionego przez brezniewa, to bylby honor.
            Jajko jest barzdziej podobne do jego glowy, a zawarosc rowniez.
            Wojtek to tylko maly karzelek, przywodca krasnali, ktory raz w zyciu podjal
            samodzielna decyzje. 13 grudnia powiedzial sobie po co opuszczac przytulny
            palacyk. Dzis dopisuje do tego ideologie.

Votre jean-baptiste
    • Gość: borsuk Re: Rzucanie jajkiem w Jaruzela jest świństwem IP: *.dip.t-dialin.net 13.12.01, 11:30
      Komodor napisal:

" Opinia społeczna (bez względu na to kto liczy) wydała już swój osąd w sprawie
      Allende i jego mordercy - Pinocheta. Żadne zaklęcia w tej sprawie nie
      pomogą.Ryngraf też nie."

Komodorze:
      Ta sama opinia zaprasza na salony Fidela Castro, winnego takze smierci tysiecy
      ludzi.
      Doswiadczenie uczy ze rachunek zwlok jest po stronie komunistow wiekszy niz po
      stronie jego przeciwnikow.
      Po drugie - z ciekawosci - co ma do tego ryngraf?

# napisal :

"W pokazywaniu Jaruzelskiego we wszystkich mozliwych programach z okazji 13
      XII, z "dyskutantami"co mu zapewnili bezkarnosc, jak np. Borusewicz szef
      Komisji do Zbadania Stanu Wojennego powolanej po okraglym stole, jest cos
      uwlaczajacego."

Rzadko sie z Toba zgadzam, ale tym razem w 100%-ach.

Piszesz jednak dalej?

"Nie pisze o kilku chlopach patriotach co CALA Polska KOMODOROW i BUZKOW
      z nimi walczyla."

Czy mogbys wyjasnic kogo masz na mysli piszac o "chlopach patriotach",
      i co ma wspolnego zwirowisko ze skandalami przy budowie autostrad?

Z gory dziekuje za wyczerpujace wyjasnienie

borsuk

• Gość: komodor Re: Rzucanie jajkiem w Jaruzela jest świństwem IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 13.12.01, 12:58
        Borsuku, uważam,że w sprawie ilości ofiar nie doświadczenie winno świadczyć ale
        fakty.Mógłbym jeszcze dodać,że z mojego punktu widzenia nie ilość ofiar
        świadczy o sprawie ponieważ z moralnego punktu widzenia KAŻDA ofiara, nawet
        jedna jest naganna.
        Powstaje pytanie, czy można sprawować rządy w białych rękawiczkach, w sposób
        nieskazitelnie moralny.Patrząc na historię chyba nie. Jak popatrzymy na to co
        się działo i dzieje to zawsze po latach czasami z ciemnego kąta wychodzą
        grzechy a niejednokrotnie trupy.
        Dopierow lata 70 prezydent Stanów Zjednoczonych wydał zakaz fizycznej
        likwidacji osób zagrażających bezpieczeństwu kraju.Zakaz ten został ostatnio
        cofnięty.
        Fidel Castro - czy naprawdę nikogo nie zastanawia fakt, że oskarża się tego
        człowieka o tysiące ofiar(czy naprawdę zasadnie?) a z drugiej strony jest
        zapraszany, bywa, rozmawia się z nim i uznaje za głowę państwa.To chyba
        niemożliwe żeby cały świat był aż tak bardzo zakłamany i tylko garstka
        sprawiedliwych w Polsce miała rację.
        Ryngraf - mała złośliwość pod adresem tych którzy pielgrzymowali do Londynu
        gdzie przebywał oskarżony Pinochet z wyrazami współczucia, poparcia i
        ryngrafem.Proponuję:ani jajek,ani kamieni,ani ryngrafu.
        • Gość: borsuk Re: Rzucanie jajkiem w Jaruzela jest świństwem IP: *.dip.t-dialin.net 13.12.01, 13:17
          Komodorze,
          Masz racje, kazda ofiara jest o jedna za duzo, ale piszesz:

"Fidel Castro - czy naprawdę nikogo nie zastanawia fakt, że oskarża się tego
          człowieka o tysiące ofiar(czy naprawdę zasadnie?) a z drugiej strony jest
          zapraszany, bywa, rozmawia się z nim i uznaje za głowę państwa."

Wlasnie, mnie ten fakt zastanawia. Mnie zastanawia fakt, ile ofiar byloby pod
          rzadami Allende, i dlaczego bylby nadal zapraszany na salony.
          Bo bylby, Komodorze. I choc nie przyznasz mi racji, wiesz,ze nie leze daleko od
          prawdy.
          Od dziesiecioleci na zachodzie panuje powazne skrzywienie na lewo,
          przedewszystkiem intelektualisci, zachwyceni idealami lewicowymi, (ktorych
          ostatnio z przerazeniem coraz wiecej stwierdzam u #-a) nie daja sie w zaden
          sposob przekonac, ze 70 lat eksperymentow na zywych ludziach dowiodlo
          utopijnosci tych hasel.
          Dlatego kazdy lewicowiec osadzany jest wg. zasady:
          "On chcial dobrze - ale mu nie wyszlo".
          Dobrze jest podzielic miedzy biednych pieniadze bogatych. Niedobrze jest tych
          biednych troche pogonic do roboty, zeby tez sie wzbogacili.
          Nie pochwalam metod Pinocheta w walce z komunistami, ale z drugiej strony nie
          pochwalam jak komunisci morduja ludzi dla ich wlasnego dobra.
          Ja rozumiem Leppera jak peroruje o finansach kraju. Bo on jest burak.
          Ale nie rozumiem jak to jest mozliwe, ze mlodzi, dobrze poinformowani ludzie na
          zachodzie, majac dostepna cala mozliwa literature i do tego jeszcze dwa
          skanseny komunizmu, ulegaja tej zarazie.
          Oni rzucaja jajkami, brukowcami, czym sie da i to nie w zdrajce, ale tak po
          wsiem. Moglbys ich potepic troszke, Komodorze? Prosze.

pozdrawiam

borsuk

• Gość: komodor Re: Rzucanie jajkiem w Jaruzela jest świństwem IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 14.12.01, 09:59
            Borsuku, piszesz "ile ofiar byłoby pod rządami Allende".Byłoby ale nie było to
            tylko hipoteza a my mówimy o faktach.Pinochet ponosi osobistą odpowiedzialno.ść
            za tysiące ofiar i to jest fakt, tak samo jak jest faktem,że dokonał zamachu na
            legalny rząd.
            Czy jesteś przekonany,że prawicowco zawsze wszystko wychodzi dobrze?
            Można być niezadowolonym, z faktu,że tyle tej lewicy na świecie, w większości
            krajów Europy rządzi lewica - ale co z tego?Zostali wybrani!Podobno to prawica
            szanuje demokracje.
            Czy zastanawiałeś się co za diabeł jest przyczyna takiej popularności lewicy?Z
            czego to się bierze?
            Żadnych jajek, żadnych kamieni ale i żadnych inwektyw.W stosunku do wszystkich.
            • Gość: borsuk Re: Rzucanie jajkiem w Jaruzela jest świństwem IP: *.dip.t-dialin.net 14.12.01, 11:33
              Piszesz Komodorze:
              "Czy zastanawiałeś się co za diabeł jest przyczyna takiej popularności lewicy?
              Z czego to się bierze?"
              Wlasnie w poscie, na ktory odpowiadasz, daje temu wyraz. Zastanawiam sie i nie
              moge zrozumiec.
              Idee lewicowe sa piekne i szlachetne, nie da sie ukryc.
              Moze w tym lezy ich popularnosc. My wszyscy chcemy byc piekni i szlachetni,
              wiec zamiast sie o to, kazdy indywidualnie, starac, w wygodnictwie swoim
              przyjmuje recepty gotowe.
              Pokoj, braterstwo, milosc, dobrobyt. No kto by tego nie chcial?
              Tylko jakos tak sie dziwnie sklada, ze zaden, ale to zaden z lewicowcow nie
              doprowadzil nigdzie i nigdy, do poprawy bytu czlowieka.
              Wszyskie lewicowe rzady, jak narazie doprowadzaja swe kraje jezeli nie
              dokompletnej ruiny (Kuba Korea Pln.)to do powaznych kryzysow gospodarczych
              (Europa Zachodnia). Potem przychodza "nie lewicowcy", wprowadzaja porzadek
              ekonomiczny (Thatcher Reagan), i potem znowu pieknoduchy maja pare lat na
              wydawanie cudzach pieniedzy na swoje ministerialne fotele.
              A glupi lud zyje na kredyt i sie cieszy.
              A potem przychodzi kryzys.
              A potem...

To na razie, tak pokrotce.

borsuk
        • Gość: siedem Re: Rzucanie jajkiem w Jaruzela jest świństwem IP: *.tgory.pik-net.pl 13.12.01, 13:37

> Borsuku, uważam,że w sprawie ilości ofiar nie doświadczenie winno świadczyć ale
          >
          > fakty.Mógłbym jeszcze dodać,że z mojego punktu widzenia nie ilość ofiar
          > świadczy o sprawie ponieważ z moralnego punktu widzenia KAŻDA ofiara, nawet
          > jedna jest naganna.

humanista!

> Powstaje pytanie, czy można sprawować rządy w białych rękawiczkach, w sposób
          > nieskazitelnie moralny.Patrząc na historię chyba nie. Jak popatrzymy na to co
          > się działo i dzieje to zawsze po latach czasami z ciemnego kąta wychodzą
          > grzechy a niejednokrotnie trupy.

realista!

> Dopierow lata 70 prezydent Stanów Zjednoczonych wydał zakaz fizycznej
          > likwidacji osób zagrażających bezpieczeństwu kraju.Zakaz ten został ostatnio
          > cofnięty.

wnikliwy!

> Fidel Castro - czy naprawdę nikogo nie zastanawia fakt, że oskarża się tego
          > człowieka o tysiące ofiar(czy naprawdę zasadnie?)

zagubiony!

a z drugiej strony jest
          > zapraszany, bywa, rozmawia się z nim i uznaje za głowę państwa.To chyba
          > niemożliwe żeby cały świat był aż tak bardzo zakłamany i tylko garstka
          > sprawiedliwych w Polsce miała rację.

pytający!

> Ryngraf - mała złośliwość pod adresem tych którzy pielgrzymowali do Londynu
          > gdzie przebywał oskarżony Pinochet z wyrazami współczucia, poparcia i
          > ryngrafem.

wesołek!

Proponuję:ani jajek,ani kamieni,ani ryngrafu.

peacemaker!!!

słoneczko karpat, tatr i bieszczad!!!

7,23
    • Gość: karol Re: Rzucanie jajkiem w Jaruzela jest świństwem IP: *.bialystok.sdi.tpnet.pl 13.12.01, 11:44
      nie jest wyrażaniem uczuc do którego każdy ma prawo i za co ponosi
      odpowiedzialność.
    • Gość: Milk Re: Rzucanie jajkiem w Jaruzela jest świństwem IP: *.waw-pas.leased.ids.pl 13.12.01, 12:34
      Historia i tak oceni Jaruzelskiego i jego ekipę. Czy zrobią to należycie obecne
      sądy - nie wiem.
      Rzucanie jajkami w kogokolwiek nawet w największego zbrodniarza jest marnym
      argumentem, który może co najwyżej wzbudzać sympatię do obrzucanego, a także
      niechęć do rzucającego.
      A ilu jest takich, co rzucają jajkami protestując przeciw biedzie? Może zamiast
      rzucać tymi jajkami dałby je jakimś głodnym dzieciom? A tych nie brakuje!
      (obojętne z czyjej winy.)
    • Gość: U Re: Rzucanie jajkiem w Jaruzela jest świństwem IP: 216.41.31.* 13.12.01, 12:58

> Zwyczajnym.
      > Jaruzelski może dostać wyrok, może zostać rozstrzelany
      - jeśli sąd okaże się do
      >
      > Ale rzucanie jajkiem w starszego człowieka, inwalidę,
      który nie ani zasłonić
      >

Z braku prawa,ludzie uciekaja sie do innych srodkow.
      • Gość: # # ->Borsuka IP: *.wroclaw.tpnet.pl 13.12.01, 14:54

Nie dziel mnie na lewice w jednych watkach i prawice w innych.
        Deklaruje sie trzymac z dala od tych podzialow na uzytek p-gandy.
        Od poczatku jesli uzywalem tych slow to w ripostach anagramowych.

Jak bronie Leppera z chlewnia waglikowa to dlatego, ze "kanalia"
        jest wazniejsza od tysiecy ba milionow ha ziemi i zdrady dokonanej przez przezwanego.

Piwnik obiecujaca natychmiast wezwanie go nie na swiadka ale za tyzien jako oskarzonego
        i utrzymujaca Kaucza na stolku po zdymisjonowaniu.
        Czy nie pamietasz jak Twoja Unia wyszla ale rzadzila w-ceministrami co nie wyszli.
        Absurd z Kauczem, Millerem ich rola w watku Papaly, zamieszanego w dalekowschodnie
        ..... A eszyscy i Ty tez przykladaja # -owi etykietki.
        Czym sie rozni "lewicowiec" Kaczmarek od jego porzednikow "prawicowych",
        w kontekscie bandycko-mafijnyego rzadzenia nimi przez Gudzowatego.
        Widziales Go w telewisji panoromicznej 6 : 9 ? I gaz za ktory zaplacisz 3 razy a dostaniesz jedna nitka
        a gdybys go przypadkiem przewial przez granice chinskim wachlarzem, to i tak bez prawa sprzedazy.

Kilku chlopow zaparlo sie , ze nie sprzedadza dzialek - odkryli i naglosnili swiatlowod i co ?
        Ktos sie z "synow pulku" zajaknal - gdzie prawica a gzdie lewica.

Pozdrawiam.
        • Gość: borsuk Borsuk do #-a IP: *.dip.t-dialin.net 13.12.01, 15:18
          No juz dobrze szanowny #-u.
          Juz Cie nie bede klasyfikowac. Dojrzalem juz do tego.
          Zrszta, to niemozliwe.
          Nie sprawdzasz mi sie ani jako bolszewik, ani jako olszewik. smile)
          Zostan taki jak jestes.
          borsuk
    • Gość: dude Re: Rzucanie jajkiem w Jaruzela jest świństwem IP: 195.117.148.* 13.12.01, 15:23
      Skurwiel spawacz chodzi na wolności i nawet jajkiem w niego nie można żucić?
      Powinni go wypierdolić z kraju na zawsze a co do jego formy fizycznej to dzięki
      Bogu nie jest Fidelem.
    • Gość: leon O zdrajcy IP: 207.129.53.* 13.12.01, 17:11
      Pewien kraj był okupowany przez inny kraj. Nazwijmy je P, R. Pewien zdrajca,
      sługus wojsk okupacyjnych wywołał wojnę przeciw swoim rodakom, którzy za mocno
      protestowali przeciw okupacji i biedzie w kraju. Armia okupanta była wtedy
      zaangażowana w innym kraju, powiedzmy A. W czasie tej wojny nie zginęło wiele
      osób. Tylko 200.
      20 lat wcześniej zdrajca miał jeszcze zwierzchników, którzy wpadli na pomysł
      zamordowania paru niepokornych robotników. Zdrajca dopadł ich jak szli sobie
      spokojnie do pracy w mieście dajmy na to G. Następny kilkadzisiąt osób zginęło.
      Dlatego ten zdrajca chodzi sobie teraz w chwale, żyje w dostatku, pisze
      książki, autorytety go chwalą. Odpieprzcie się od zdrajcy, mówią. Bohater, na
      równi z Kościuszką. Przecież są podobni. Ten sam kraj, ten sam okupant.
      Dlatego rzucanie czymkolwiek w tego człowieka jest zbrodnią.
      POMNIK DLA ZDRAJCY! Najlepiej rozwalić Poniatowskiego i w to miejsce zdrajca.
      Szanowny, nie orientuję się dobrze, chyba prof. Kwaśniewski kończy niebawem
      kodencję, dlatego dla mnie jest oczywiste hasło:
      ZDRAJCA NA PREZYDENTA!
      PS. A kto podniesie ręce na zdrajcę, to zdrajca te ręce mu obetnie.
      • Gość: L eonid Re: O zdrajcy IP: *.czajen.pl 13.12.01, 18:01
        Gratuluję leonowi. Sam lepiej bym tego nie ujął.
    • Gość: leo Re: Rzucanie jajkiem w Jaruzela jest świństwem IP: 212.160.238.* 14.12.01, 09:15

> Zwyczajnym.
      >
      >
      =====================================
      Molik to skończona mokra ścierka. Parszywy gnój. Po co siedzisz w kraju ? Może
      wybrałbyś sie na stałe na Kubę albo do płn.Korei. Tam byłbyś w swoim żywiole
      baranie !!!

• Gość: litr Ścierka to gatunek człowieka? IP: *.dostep.pl 14.12.01, 11:50
        Piszesz i grzeszysz. Znieważasz ludzi. A kto znieważa innych ludzi - sam jest
        wart pogardy.
    • Gość: Grzegorz Re: Rzucanie (...) jest świństwem nadzwyczajnym IP: 10.129.128.* 15.12.01, 14:15
      Gość portalu: Molik napisał(a): min

> Zwyczajnym.

Jajko to mało, lepsze było by psie gówno; było by to wtedy świństwo nadzwyczajne -
      adekwatne do "nadzwyczajności" dawnych i obecnych poczyniań "spawacza"...
      a jak jest chory i niedołężny i nie potrafi sie zasłonić, to niech siedzi w domu
      i nie pokazuje sie publicznie (co najwyżej w sądach, ale to mu nie odpowiada), bo
      wtedy musi sie liczyć ze spontaqnicznymi i uzasadnionymi odruchami ludzkiej
      niechęci.
      Grzegorz
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka