Dodaj do ulubionych

Niech żyje Papa JP2 - będzie z kogo się śmiać...

IP: *.ec.bialystok.pl 18.12.01, 08:43
Słyszałem, że w Hollywood przymierzają się do 3 części "Terminatora". Jest
propozycja - zgłosić do roli tytułowej naszego polskiego Półboga (a co dla
niektórych to nawet całego). Ma w sobie tyle tytanu i kevlaru w postaci różnych
wszczepów, sztucznych stawów i gnatów, że nie będzie konieczne kosztowne
przerabianie go na cyborga. Problem może być tylko z ruchliwością postaci, ale
to się rozwiąże bardzo prosto poprzez zwiększenie prędkości filmu. Natomiast ta
kamienna twarz, te słowa wypowiadane bez ruchu szczęk, te pseudo dowcipy akurat
jak dla sztucznej inteligencji...

Te drgające rączki, bezradność, na siłę odbywane podróże, robienie mu przez
własną administrację koło pióra (kwiecień 2001 - dwoistość wypowiedzi Papa -
niektóre Czerwone Berety), te opóźnione o 400 lat przeprosiny za spalenie w
Średniowieczu na stosie ludzi twierdzących, że Ziemia kręci się wokół Słońca,
te 12 mln Indian które nie spodobało się katolickim kolonizatorom i misjonarzom
Torquemady i trafiło do piachu, kobiety posądzone przez Inkwizycję o czary i
torturowane metodą "gruszki" (przyrząd w kształcie walca wsadzony do pochwy a
następnie rozszerzony na końcu i wyrwany), te dzieci umierające w Somalii na
AIDS, których rodzicom miejscowy kler wybił z głowy prezerwatywy, ta dożywotnia
perspektywa władzy Papieża rodem z Cesarstwa Bizantyjskiego lub Korei
Północnej...
Jeżeli nie należysz do Sukienkowych, nie masz powyżej 60 lat słuchając
jednocześnie nałogowo Rydzyjka, masz co najmniej jedną komórkę mózgową, a
pomimo to Twoim idolem jest JP2 - przeznacz najbliższą minutę na zmuszenie w/w
komórki (komórek) do pracy...
Obserwuj wątek
    • Gość: borsuk Re: Niech żyje Papa JP2 - będzie z kogo się śmiać... IP: *.dip.t-dialin.net 18.12.01, 08:52
      Ciekawe, ze wlasnie ten papiez, ktory jak zaden inny szuka porozumienia, jest
      zadra w oku dla malych nienawistnikow.
      To co piszesz jest nie tylko podle i glupie, ale i niesmaczne.
      Poziom absolwenta Uniwersytetow Robotniczych.
      Juz co swiatlejsze pijaczki z pod budki z piwem nie wyszydzaja ludzkich
      dolegliwosci.
      • Gość: Laik Re: Niech żyje Papa JP2 - będzie z kogo się śmiać... IP: *.ec.bialystok.pl 18.12.01, 09:03
        Dolegliwości fizycznych nie wyszydzają, natomiast umysłowe jak najbardziej
        • Gość: borsuk Re: Niech żyje Papa JP2 - będzie z kogo się śmiać... IP: *.dip.t-dialin.net 18.12.01, 09:08
          Ty chyba nie czytasz tego, co sam piszesz.
          W zasadzie trudno sie nawet dziwic.
          • Gość: Laik Re: Niech żyje Papa JP2 - będzie z kogo się śmiać... IP: *.ec.bialystok.pl 18.12.01, 09:17
            Do Borsuka
            Szczerze żałuję, że nie skorzystałeś z mojej rady dotyczączej uruchomienia
            komórek mózgowych.
            Czyżbyś nie potrafił???

P.S. POLAK, do jasnego groma, kiedy wreszcie włączysz się do
            dyskusji?!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
          • Gość: retard Re: Niech żyje Papa JP2 - będzie z kogo się śmiać... IP: 212.182.31.* 20.12.01, 12:53
            laik rzeczywiscie nie ma pojecia o tym co pisze, choroba Parkinsona na ktora
            cierpi papiez nie jest choroba umyslowa takze laik ty baranie ucz sie
            • laik Re: Niech żyje Papa ... -do Retarda 20.12.01, 13:11
              Najwyższą zasadą rządzenia jest skuteczność. W cywilizowanym świecie istnieje
              instytucja "abdykacji z powodów zdrowotnych", która niestety nie jest
              praktykowana w Watykanie i Korei Płn. Poczytaj historię XVI wieku a dowiesz
              się, że choroba umysłowa wśród papieży zbierała swoje żniwo. To ci piękne
              państwo którym rządzi świrnięty staruszek, roztaczając mesjanistyczne wizje!!

Laik
              • Gość: retard Re: Niech żyje Papa ... -do Retarda IP: 212.182.31.* 20.12.01, 23:59
                co ty wiesz o chorobie umyslowej ,to ze ktos jest niedalezny nie oznacza ze nie
                ptrafi myslec .pozatym modl sie zeby gdy bedziesz w wieku Wojtyly nie spotkala
                cie taka przypadlosc, taki wredny kundel jak ty czolgalby sie jak robak i
                prosil zeby go dobic.
      • Gość: # Re: Niech żyje Papa JP2 - będzie z kogo się śmiać... IP: *.wroclaw.tpnet.pl 18.12.01, 09:10
        Gość portalu: borsuk napisał(a):

> Ciekawe, ze wlasnie ten papiez, ktory jak zaden inny szuka porozumienia, jest
        > zadra w oku dla malych nienawistnikow.

I dla duzych tez, zacny i sympatyczny Borsuku, dla duzych tez
        a nawet poteznych. Inaczej takie kategorie inteligentnych, oswieconych, liberalnych
        i postepowych nie smieli by zamarzyc o zaakceptowaniu przez wiekszosc ich
        ekscesow - w kraju gdzie kilka lat temu tepiono kosciol i skrytobojczo mordowano ksiezy
        przez sluzby panstwowe.

To nastepny Krzys czy Limak oraz stado.
        Czy dialog moze byc jednostronny ? Kto sieje antypolonizm, antysemityzm i antykatolicyzm
        ten musi w koncu zebrac owoce - takie sa prawa siania i zbiorow.
      • Gość: Szczur B Re: Niech żyje Papa JP2 - będzie z kogo się śmiać... IP: *.dostep.pl 21.12.01, 00:28
        Spadaj kretynie.
    • Gość: Galba Niech żyje Laik! IP: 213.17.161.* 18.12.01, 09:13
      Bez niego poziom debilizmu i chamstwa na Forum byłby niepokojąco niski!
      • Gość: Laik Re: Niech żyje Laik! IP: *.ec.bialystok.pl 18.12.01, 09:26
        Galba, powiedz jak to jest być członkiem fanklubu Żydówki z nieślubnym bachorem?
        • Gość: Galba Laiku biedny! IP: 213.17.161.* 18.12.01, 09:50
          1. Laiku, powiedz jak to jest być pozbawionym mózgu czytelnikiem rynsztokowego
          szmatławca pana Urbana?
          2. Z faktu, że uważam obelgi pod adresem starego człowieka za obrzydliwe
          wyciągasz wniosek o mym Chrześcijaństwie. Cóż, wniosek słuszny – rozumowanie
          błędne (logika zna takie przypadki). Otóż nie-chrześcijanie również mogą (a nawet
          powinni) szanować lub choćby nie poniżać Jana Pawła II.

Bez wyrazów szacunku,
          Galba – Katolik

---

Gość portalu: Laik napisał(a):

> Galba, powiedz jak to jest być członkiem fanklubu Żydówki z nieślubnym bachorem
          > ?

• Gość: siedem Re: Niech żyje Laik! IP: *.tgory.pik-net.pl 18.12.01, 09:54
          A jak to jest byc LIMAKIEM?
          7,00

> Galba, powiedz jak to jest być członkiem fanklubu Żydówki z nieślubnym bachorem
          > ?

• Gość: stern Re: Niech żyje Laik! IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 19.12.01, 13:55

zapewniam, że rewelacyjnie,
          o wiele łatwiej niż nie będąc
      • Gość: Laik Re: Do Galby IP: *.ec.bialystok.pl 18.12.01, 10:33
        Pytanie 1 : Jak nazywa się dotykanie intymnych części ciała 9 letniej
        dziewczynki przez Księdza Katechetę?
        Odpowiedź 1 : Bioenergoterapia (dziecku przestał boleć brzuszek) - linia obrony
        Księdza Katechety z małej miejscowości na Podkarpaciu - skuteczna
        Pytanie 2 : Jak nazywa się dotykanie intymnych części ciała 9 letniej
        dziewczynki przez dorosłego mężczyznę?
        Odpowiedź 2 : Pedofilia - brak skutecznej linii obrony
        • Gość: Galba Pytanie dla pana Laika IP: 213.17.161.* 18.12.01, 10:46
          Pytanie:
          Jak się nazywa publikowanie na Forum debilnych, obraźliwych i chamskich tekstów
          utrzymanych w tonacji komuno-faszystowskich gadzinówek?

Odpowiedź:
          Laicyzm (od twórcy tego trendu – pana Laika)
          • Gość: Laik Re: Odpowiedź dla Pana Galby IP: *.ec.bialystok.pl 18.12.01, 11:01
            Czyżby uchylanie się od jednoznacznej odpowiedzi na mój wcześniejszy list było
            pośrednio potwierdzeniem zawartego w nim podtekstu?
            A może wywołało Twój moralny niepokój?
            Czyż klapki na oczach nie są czasami kłopotliwe?

Jako osoba mająca bardzo głęboki szacunek dla innej osoby o zdecydowanych,
            aczkolwiek niekoniecznie takich samych poglądach pozostaję

Z poważaniem,

Laik
            • Gość: Galba Odpowiedź dla pana Laika IP: 213.17.161.* 18.12.01, 11:11
              Czyżby uchylenie się od odpowiedzi na mój wcześniejszy list było pośrednio
              potwierdzeniem zawartego w nim podtekstu?
              A może wywołało twój moralny niepokój?
              Czyż brak kultury i dobrego smaku nie jest czasem kłopotliwy?

Ja na twe pytania nie odpowiedziałem gdyż nie lubię pytań, pod którymi od razu
              podane są odpowiedzi (nawet nie do góry nogami). Poza tym dyskusja na temat
              proponowany przez ciebie byłaby jałowa (tym bardziej, że mnie przy opisywanych
              zdarzeniach nie było – ty jak rozumiem tam byłeś, ewentualnie widziałeś zapis z
              ukrytej kamery Big Brothera).
              • Gość: luka Re: Odpowiedź dla Galby IP: 217.67.196.* 18.12.01, 11:35
                Galbo, dżentelmen pewnych rzeczy nie robi - takich jak na przykład dyskusja z
                indywiduum bez zasad etycznych. Osobników takich się ignoruje, ponieważ są zbyt
                parszywi, by dawać im satysfakcję po obiciu ich po świńskiej mordzie.

• Gość: Galba Odpowiedź dla Luki IP: 213.17.161.* 18.12.01, 11:53
                  Wiem o tym wszystkim ale czasem zwycięża we mnie duch misjonarza. Kto wie, może
                  Laik czy inny Limak zastanowi się nad sobą gdy ktoś spokojnie wskaże mu jego
                  błędy? Poza tym czasem odczuwam atawistyczną ochotę wytaplania się w błocku.

Mimo wszystko dziękuję za troskę o poziom mej dżentelmeneri.

Galba

---

Gość portalu: luka napisał(a):

> Galbo, dżentelmen pewnych rzeczy nie robi - takich jak na przykład dyskusja z
                  > indywiduum bez zasad etycznych. Osobników takich się ignoruje, ponieważ są zbyt
                  > parszywi, by dawać im satysfakcję po obiciu ich po świńskiej mordzie.

• Gość: luka Re: Odpowiedź dla Galby IP: 217.67.196.* 18.12.01, 11:56
                    Gość portalu: Galba napisał(a):

> Wiem o tym wszystkim ale czasem zwycięża we mnie duch misjonarza. Kto wie, moż
                    > e
                    > Laik czy inny Limak zastanowi się nad sobą gdy ktoś spokojnie wskaże mu jego
                    > błędy? Poza tym czasem odczuwam atawistyczną ochotę wytaplania się w błocku.

Skoro Cię to bawi... Powodzenia.

> Mimo wszystko dziękuję za troskę o poziom mej dżentelmeneri.

Proszę uprzejmie. Nigdy w nią nie wątpiłem.
              • Gość: Laik Re: Odpowiedź dla pana Galby IP: *.ec.bialystok.pl 18.12.01, 11:43
                Człowieku, jestem pod wrażeniem Twoich obiektywnych myśli!!!
                Z uwagi na długość życia ludzkiego (niech będzie 120 lat) oraz termin
                wynalezienia urządzenia braci Lumiere (kinematograf) należałoby zakwestionować
                całą historię ludzkości począwszy do roku 1880.
                Czyżbyś chciał być świętszym od swojego idola Papcia, który przeprosił za
                spowodowaną przez swoich poprzedników przyśpieszoną wizytę w Niebiosach
                kilkunastu mln. "duszyczek"?
                Galby, kto Ty jesteś, geniusz czy oszołom?!
                Mogę wypowiadać się prowokacyjnie, ale trzymam się faktów.
                • Gość: Galba Adieu ! IP: 213.17.161.* 18.12.01, 12:11
                  Lektura twego postu w zestawieniu z listem Luki odebrała mi ochotę do
                  jakichkolwiek kontaktów z twą szlachetną personą.

Wciąż bez wyrazów szacunku,

Galba

PS. Jak chcesz to zinterpretuj mój „pass” jako przyznanie ci racji (może poprawi
                  ci to humor i przestaniesz wylewać tyle żółci w miejscach publicznych).

---

> Człowieku, jestem pod wrażeniem Twoich obiektywnych myśli!!!
                  > Z uwagi na długość życia ludzkiego (niech będzie 120 lat) oraz termin
                  > wynalezienia urządzenia braci Lumiere (kinematograf) należałoby zakwestionować
                  > całą historię ludzkości począwszy do roku 1880.
                  > Czyżbyś chciał być świętszym od swojego idola Papcia, który przeprosił za
                  > spowodowaną przez swoich poprzedników przyśpieszoną wizytę w Niebiosach
                  > kilkunastu mln. "duszyczek"?
                  > Galby, kto Ty jesteś, geniusz czy oszołom?!
                  > Mogę wypowiadać się prowokacyjnie, ale trzymam się faktów.

• otsoa Re: Niech żyje Papa JP2 - będzie z kogo się śmiać... 18.12.01, 10:39
      Witam! (Choć nie z przyjemnością...)

Krótko, bo szkoda czasu na komentowanie bredni...
      Jesteś pewnie jeszcze młody i choroba Parkinsona wciąż przed Tobą. Poczekam
      cirpliwie na Terminatora V, gdzie mam wielką nadzieję Cię zobaczyć!

Bez zwyczajowych pozdrowień, otsoa
      • Gość: # będzie z kogo się śmiać... i nad kim plakac !!!!!! IP: *.wroclaw.tpnet.pl 18.12.01, 11:40
        NO COMMENT.

otsoa napisał(a):
        > Witam! (Choć nie z przyjemnością...)
        ...........
        > Bez zwyczajowych pozdrowień, otsoa
        ##################################
        # napisal kiedys do LIMAKa
        >>>> A teraz do lazienki i umyj buzie....
        A limak na to odpisal :
        Księżulku.
        W 53 , 56...uczyłem się .
        W 68 wywalili mnie z polibudy .
        W 70 aktywnie działałem w klubach które pewnie znasz.
        W 75- 80 wspólpraca z KOR
        W 80 budowałem w zakładzie Solidarność
        W 81 wywalony z roboty z paragrafu stanu wopjennego i wilczy bilet na pracę (
        przepis dot. zwolnienia z pracy mogę Ci podać ,

a byłem na szczycie stanowiska w
        swoim zakładzie )

W 90 popierałem i odbudowywałem Solidarność
        W 92 ja opuściłem...
        Pochwal się Ty ...i kto tu jest gówniarzem sam sobie odpowiedz...ty
        przepieprzyłeś życie w sutannie , ukryty za murami ( ciepełko tam było ) ...
        To Ty chłopem nie będziesz , bo Twój post w obronie pedofilii ( " Ethanol
        pedofilskim ..." ) wśród Księży Kat. o tym wybitnie świadczy...Ty się dziewczyn z
        pracy nie pytaj ( homoseks to nie dziewczyna !) , Ty spojrzyj w lustro i zastanów
        sie czy pedofil to męższyzna....Tfffu...
        Z jednym się tylko zgodzę ....że gdybym zobaczył Taliba ze 100 m. to bym się
        chyba zesrał ( mnie nie wstyd sie bać , kiedy działałem w S też sie
        bałem ...szczególnie w pierwszym dniu stanu wojennego , ale do pracy
        poszedłem ...było nass tylko kilku...a i jak zawoziłem pomoc rodzinom
        aresztowanych tez ...kiedy panowie z UB przychodzili do zakładu pracy w którym
        szefowałem i pytali kto zawoził pieniądze P. K. też ..., nie wiem może...
        Ale nac Talibów w Polskim wykonaniu wiem napewno , że z przyjemnościa bym NASRAŁ !
        Miło Ci Klecho Dyżurna ?!!
        -----------------
        LIMAK
        Ps. Teraz Ty popraw sobie sutanne i idź do dzieci na katecheze ...wiem , że
        sprawia Ci to duże podniecenie ...

I prosze porownac z autorem watku.
        BEZ KOMENTARZA.
    • Gość: Hiacynt PROWOKACJA IP: *.klodzko.sdi.tpnet.pl 18.12.01, 11:49

> Słyszałem, że w Hollywood przymierzają się do 3 części "Terminatora". Jest
      > propozycja - zgłosić do roli tytułowej naszego polskiego Półboga (a co dla
      > niektórych to nawet całego). Ma w sobie tyle tytanu i kevlaru w postaci różnych
      >
      > wszczepów, sztucznych stawów i gnatów, że nie będzie konieczne kosztowne
      > przerabianie go na cyborga. Problem może być tylko z ruchliwością postaci, ale
      > to się rozwiąże bardzo prosto poprzez zwiększenie prędkości filmu. Natomiast ta
      >
      > kamienna twarz, te słowa wypowiadane bez ruchu szczęk, te pseudo dowcipy akurat
      >
      > jak dla sztucznej inteligencji...
      >
      > Te drgające rączki, bezradność, na siłę odbywane podróże, robienie mu przez
      > własną administrację koło pióra (kwiecień 2001 - dwoistość wypowiedzi Papa -
      > niektóre Czerwone Berety), te opóźnione o 400 lat przeprosiny za spalenie w
      > Średniowieczu na stosie ludzi twierdzących, że Ziemia kręci się wokół Słońca,
      > te 12 mln Indian które nie spodobało się katolickim kolonizatorom i misjonarzom
      >
      > Torquemady i trafiło do piachu, kobiety posądzone przez Inkwizycję o czary i
      > torturowane metodą "gruszki" (przyrząd w kształcie walca wsadzony do pochwy a
      > następnie rozszerzony na końcu i wyrwany), te dzieci umierające w Somalii na
      > AIDS, których rodzicom miejscowy kler wybił z głowy prezerwatywy, ta dożywotnia
      >
      > perspektywa władzy Papieża rodem z Cesarstwa Bizantyjskiego lub Korei
      > Północnej...
      > Jeżeli nie należysz do Sukienkowych, nie masz powyżej 60 lat słuchając
      > jednocześnie nałogowo Rydzyjka, masz co najmniej jedną komórkę mózgową, a
      > pomimo to Twoim idolem jest JP2 - przeznacz najbliższą minutę na zmuszenie w/w
      > komórki (komórek) do pracy...

Przecież to oczywista prowokacja.

Rocznica stanu wojennego, rocznica wydarzeń grudniowych, okres świąt
      Bożego Narodzenia, to się zjawiają jacyś funkcjonariusze IV departamentu,
      jacyś esbecy i otwierają wątki.
      Takie jak ten, albo antysemickie. Cel ten sam. Wszystko na nasze konto.

Prowokacja

Hiacynt
      • Gość: borsuk Re.PROWOKACJA IP: *.dip.t-dialin.net 18.12.01, 11:57
        Drogi Hiacyncie,
        jaka tam prowokacja? Do prowokacji to trzeba miec leb.
        Zwykly duren i cham, ktoremu wydaje sie, ze jak naobraza wszystkich, bo juz
        zdazyl obrazic Papieza, Zydow i nieslubne dzieci, to sie swiatu pojawi jako
        wielki mysliciel. Mamy juz to takich paru. Co prawda tamci jednak na wyzszym
        poziomie.
        Ale brak taktu ten sam.

Szkoda tu wogole zagladac
        pozdrawiam Cie

borsuk
        • Gość: Hiacynt do Borsuka IP: *.klodzko.sdi.tpnet.pl 18.12.01, 12:07
          Gość portalu: borsuk napisał(a):

> Drogi Hiacyncie,
          > jaka tam prowokacja? Do prowokacji to trzeba miec leb.
          > Zwykly duren i cham, ktoremu wydaje sie, ze jak naobraza wszystkich, bo juz
          > zdazyl obrazic Papieza, Zydow i nieslubne dzieci, to sie swiatu pojawi jako
          > wielki mysliciel. Mamy juz to takich paru. Co prawda tamci jednak na wyzszym
          > poziomie.
          > Ale brak taktu ten sam.
          >
          > Szkoda tu wogole zagladac
          > pozdrawiam Cie
          >
          > borsuk

Derogi Borsuku!

Normalnie tak robię, ale popatrz jakie nicki w wątku się zebrały.
          Jakiś nalot na informacje dnia, a tak długo była to oaza spokoju,
          kłótni i polemik ostrych było dużo, ale uczciwych. Wspólnymi siłami
          przepędzaliśmy takich prowokatorów.
          Nie odpowiadaj w tym wątku, niech spada

pozdrawiam przedświątecznie

Hiacynt

• Gość: XP Do dyskutantów IP: 195.198.208.* 18.12.01, 12:44
            Jak ludzie mogą poniżać się dyskusją z osobnikiem Laik.
            Równie dobrze możnaby wyjść i dyskutować z przejeżdżającymi samochodami,
            też hałasują.
            • Gość: Laik Re: Do XP IP: *.ec.bialystok.pl 18.12.01, 13:09
              Witam na Forum
              Jestem wręcz wzruszony Twoją opinią o mnie. Nawet nie wyobrażasz sobie jak to
              miło być docenionym. Widząc nową osobę w wątku miałem nadzięję, że trafił się
              ktoś mniej radykalny, bardziej otwarty i obiektywny.
              Rozczarowanie to przykre uczucie...
      • Gość: doku PROWOKACJA - dla mnie bolesna IP: *.mofnet.gov.pl 18.12.01, 13:44
        Ten stek bzdur odebrałem osobiście jako atak (ciekawe dlaczego, jakiś
        psychoanalityk miałby pole do popisu) mający sprowokować katolików do represji
        wobec ateistów. Podejrzewam, że za Laikiem stoi jakiś pachołek Rydzyka.

Jednak mój nonkonformizm nie pozwala mi pozostawić złudzeń, co do siły strachu
        wobec zagrożenia katolickimi represjami. Dlatego czuję się w obowiązku napisać
        tutaj, że pomimo szacunku (za dobre intencje), współczucia (dla starości i
        choroby) i litości (z powodu głupiego, ale dobrotliwego fanatyzmu), jakie żywię
        dla Wojtyły, pomimo wstrętu, jaki odczuwam do Laika, muszę podzielić się swoją
        oceną sytuacji politycznej Polski.

Dawno temu prawdziwą stolicą Polski był bardzo długo Watykan, długi czas potem
        stolicą była Moskwa, 20 lat - Warszawa, 5 lat - Berlin i potem znów Moskwa -
        przez 45 lat. Teraz wcale nie wróciły czasy Warszawy, ale znów mamy władzę
        Watykanu. Czerwony władca z Moskwy został zastąpiony przez czarnego władcę z
        Rzymu. Nie dziwmy się więc, że polscy patrioci o chamskiej duszy będą o Wojtyle
        wyrażać się tak, jak kiedyś o Breżniewie.

Ale takich patriotów jak (sugeruje) Laik jest z pewnością mniej niż pedofilów
        wśród kleru katolickiego.
        • Gość: luka Re: PROWOKACJA - dla mnie bolesna IP: 217.67.196.* 18.12.01, 14:00
          Gość portalu: doku napisał(a):

> Ten stek bzdur odebrałem osobiście jako atak (ciekawe dlaczego, jakiś
          > psychoanalityk miałby pole do popisu) mający sprowokować katolików do represji
          > wobec ateistów. Podejrzewam, że za Laikiem stoi jakiś pachołek Rydzyka.

Oczywiście. Kolejna prowokacja watykańskich agentów. Aby być, według Ciebie,
          winnym, wystarczy być katolikiem, nawet jeśli jątrzący debilek nie ukrywa swej
          nienawiści do Kościoła.

> Jednak mój nonkonformizm nie pozwala mi pozostawić złudzeń, co do siły strachu
          > wobec zagrożenia katolickimi represjami.

"Katolickie represje"... Stoi za nimi Najwyższa Kościelna Władza Destruktorska
          (NKWD) oraz jej bojówki z KGB (Katolicka Grupa Bojowa); setki stosów, krucjat,
          pogromów i inne akty chrześcijańskiego terroru to nasza codzienność, o której
          donosi z otwartą przyłbicą postępowa prasa z jej sławnym korespondentem na czele,
          redaktorem doku.

> Dlatego czuję się w obowiązku napisać
          > tutaj, że pomimo szacunku (za dobre intencje), współczucia (dla starości i
          > choroby) i litości (z powodu głupiego, ale dobrotliwego fanatyzmu), jakie żywię
          >
          > dla Wojtyły, pomimo wstrętu, jaki odczuwam do Laika, muszę podzielić się swoją
          > oceną sytuacji politycznej Polski.

Zwalniam Cię z tego obowiązku...

> Dawno temu prawdziwą stolicą Polski był bardzo długo Watykan, długi czas potem
          > stolicą była Moskwa, 20 lat - Warszawa, 5 lat - Berlin i potem znów Moskwa -
          > przez 45 lat. Teraz wcale nie wróciły czasy Warszawy, ale znów mamy władzę
          > Watykanu.

Towarzysz Miller jako namiestnik Papieża w Polsce - doku, daruj sobie te brednie,
          gdyż takimi tekstami zadajesz cios szacunkowi, którym Cię darzę.

> Czerwony władca z Moskwy został zastąpiony przez czarnego władcę z
          > Rzymu. Nie dziwmy się więc, że polscy patrioci o chamskiej duszy będą o Wojtyle
          > wyrażać się tak, jak kiedyś o Breżniewie.

Breżniew sprzedawał mi cukier na kartki i nie pozwalał pisać tego, na co miałem
          ochotę. Urbanowi et consortes nikt pisać antyklerykalnych absurdów nie zabrania,
          a obżerać się mogą wszystkim, czego dusza zapragnie.

> Ale takich patriotów jak (sugeruje) Laik jest z pewnością mniej niż pedofilów
          > wśród kleru katolickiego.

Zapewne dysponujesz odpowiednimi badaniami i statystykami, skoro to tak bez
          żenady stwierdzasz.
          • Gość: doku Re: PROWOKACJA - dla mnie bolesna IP: *.mofnet.gov.pl 18.12.01, 16:28

> Gość portalu: doku napisał(a):
            >
            > > znów mamy władzę
            > > Watykanu.
            >
            > Towarzysz Miller jako namiestnik Papieża w Polsce - doku, daruj sobie te bredni
            > e, gdyż takimi tekstami zadajesz cios szacunkowi, którym Cię darzę.
            >

Pozostaje mi mieć tylko nadzieję, że nie śmiertelny.

Jednak faktem jest, że np. TVP jest w rękach Kościoła. Ostatnio nawet widziałem w
            głównych wiadomościach relację z mszy, którą odprawiał u siebie bezczelnie ten
            wstrętny antysemita Jankowski, jakby nigdy nic, a komentator ani słowem nie
            skomentował tego skandalu. Wstyd, hańba i tchórzostwo! To mam głównie na myśli,
            gdy mówię o władzy w rękach Kościoła - tacy ludzie jak Jankowski bezczelnie
            sprawują swoje urzędy, a nikt nie ośmiela się publicznie władzy krytykować.
            • Gość: luka Re: PROWOKACJA - dla mnie bolesna IP: 217.67.196.* 18.12.01, 16:42

> Jednak faktem jest, że np. TVP jest w rękach Kościoła. Ostatnio nawet widziałem
              > w
              > głównych wiadomościach relację z mszy, którą odprawiał u siebie bezczelnie ten
              > wstrętny antysemita Jankowski, jakby nigdy nic, a komentator ani słowem nie
              > skomentował tego skandalu. Wstyd, hańba i tchórzostwo!

To faktycznie skandal - proboszcz miał czelność odprawiać mszę we własnej parafii!

> To mam głównie na myśli,
              > gdy mówię o władzy w rękach Kościoła - tacy ludzie jak Jankowski bezczelnie
              > sprawują swoje urzędy, a nikt nie ośmiela się publicznie władzy krytykować.

Czyżby? U Urbana co tydzień są paszkwile na temat czarnych, a czerwoni cieszą się
              poparciem połowy Polaków - Twoje fobie są zatem nieco przesadzone.
              • Gość: doku Re: PROWOKACJA - dla mnie bolesna IP: *.mofnet.gov.pl 19.12.01, 12:43

> Gość portalu: doku napisał(a):
                >
                > > nikt nie ośmiela się publicznie władzy krytykować
                >
                > Czyżby? U Urbana co tydzień są paszkwile na temat czarnych, a czerwoni cieszą s
                > ię poparciem połowy Polaków - Twoje fobie są zatem nieco przesadzone.

Co ma wspólnego połowa Polaków z subkulturą czytelników Urbana. Ludzie pornosy
                kupują śmielej niż NIE - a ujawnienie posiadania tego w domu wyklucza z
                towarzystwa. Tych kręgów nie pokazuje się w telewizji publicznej. Zupełnie
                odmiennie przedstawia się sytuacja polskiego ciemnogrodu wraz z ludźmi pokroju
                Świtonia, Rydzyka, Jankowskiego czy tego, jak mu tam, co wali kubkiem w stół. To
                zupełnie inna skala - z jednej strony realna władza, z drugiej - skansen
                politycznych dinozaurów. Urban jest karzełkiem nawet w porównaniu z antysemickim
                imperium wydawniczym, które wspierane jest przez Kościół nieoficjalnie, ale bez
                żenady. W iluż to parafiach można kupić teksty o wiele okropniejsze niż to, co
                wypisują ludzie Urbana - ci są tylko wulgarni i chamscy, a ciemnogród jest
                realnym zagrożeniem.
                • Gość: luka Re: PROWOKACJA - dla mnie bolesna IP: 217.67.196.* 19.12.01, 13:05

> Co ma wspólnego połowa Polaków z subkulturą czytelników Urbana.

Napisałeś: "nikt nie ośmiela się publicznie władzy krytykować". Podałem przykład
                  Urbana. Ty w rewanżu nazwałeś czytelników tego szmatławca "subkulturą". Zdajesz
                  się nie mieć świadomości, że NIE ma nakład porównywalny z Gazetą Wybiórczą. Albo
                  większy.
                  Przy okazji: przyjmując Twoją ocenę sytuacji w kraju Urban powinien dawno
                  szczeznąć na stosie na środku pl. Defilad. Jakoś nikt go dotąd nie zamordował...

> Ludzie pornosy
                  > kupują śmielej niż NIE - a ujawnienie posiadania tego w domu wyklucza z
                  > towarzystwa.

Akurat. Często widuję ludzi na ulicach z NIE w ręku, ale jakoś nie zaobserwowałem
                  analogicznej sytuacji z Cats czy Hustlerem, a nawet softpornosem Playboyem.

> Zupełnie
                  > odmiennie przedstawia się sytuacja polskiego ciemnogrodu wraz z ludźmi pokroju
                  > Świtonia, Rydzyka, Jankowskiego czy tego, jak mu tam, co wali kubkiem w stół. T
                  > o
                  > zupełnie inna skala - z jednej strony realna władza, z drugiej - skansen
                  > politycznych dinozaurów.

Jaka jest ich sytuacja? Są najczęściej celami kąśliwych komentarzy postępowych
                  mediów. Jaką władzę ma Cejrowski?

> Urban jest karzełkiem nawet w porównaniu z antysemickim
                  > imperium wydawniczym, które wspierane jest przez Kościół nieoficjalnie, ale bez
                  > żenady.

O jakim imperium piszesz?

> W iluż to parafiach można kupić teksty o wiele okropniejsze niż to, co
                  > wypisują ludzie Urbana - ci są tylko wulgarni i chamscy, a ciemnogród jest
                  > realnym zagrożeniem.

Jakim zagrożeniem? Żyjesz w świecie ułudy.
                  • Gość: doku chodzę sobie po ulicach IP: *.mofnet.gov.pl 20.12.01, 12:09

>
                    > O jakim imperium piszesz?
                    >
                    Jedna trzecia straganów z książkami, to beletrystyka. 1/3 to słowniki, plany i
                    przewodniki, 1/3 to antysymickie wypociny - to jest wierzchołek tego imperium. Im
                    bliżej kościoła tym więcej tych wypocin, sprzedawanych przez ponurych facetów,
                    którzy wyglądają jak naziści z filmów o czasach zanim Hitler zdobył władzę.
                    • Gość: luka Re: chodzę sobie po ulicach IP: 217.67.196.* 20.12.01, 12:19

> Jedna trzecia straganów z książkami, to beletrystyka. 1/3 to słowniki, plany i
                      > przewodniki, 1/3 to antysymickie wypociny - to jest wierzchołek tego imperium.

Jakiego imperium, do cholery?

> Im
                      > bliżej kościoła tym więcej tych wypocin, sprzedawanych przez ponurych facetów,
                      > którzy wyglądają jak naziści z filmów o czasach zanim Hitler zdobył władzę.

Ja nigdzie nie muszę chodzić, by natrafić na pozycje obrażające inteligencję
                      przeciętnego człowieka - wystarczy popatrzeć na witryny kiosków z prasą.
    • Gość: Mosze Jak mozna tak pisac !!! IP: *.barak.net.il 18.12.01, 12:39
      Ja jako Zyd musze tobie powiedziec jedno. To okropne co pisales. Wiara katolicka
      jest uznana przez miliard ludzi na swiecie. Nikt mysle nie zmusza ciebie.
      Mozesz myslec co chcesz, mozesz robic co chcesz-ale dlaczego obrazac ludzi w co
      wierza. Teraz sa inne czasy. My jako Zydzi bardzo cierpilismy od kosciola
      katolickiego przez wieki. Nie mozna osadzic mnie ze jestem pro-katolikiem. Ale
      tak mowic i pisac to nie mysle ze nawet Zyd tak zrobi. Moj drogi nie musisz sie
      zgadzac ze mna lub moja wiara ale daj mnie honor tak jak ja daje Tobie...
      Pozdrawiam,
      Mosze
      • Gość: Laik Re: Do Mosze IP: *.ec.bialystok.pl 18.12.01, 12:59
        Możesz mi nie uwierzyć, ale zajmując nie najniższą pozycję społeczną jestem
        pośrednio zmuszany do udziału w praktykach religijnych. Frustracja i gniew to w
        miarę łagodne skutki mojej "chrystianizacji". Przejedź się, drogi Mosze do
        naszego polsko-klerykalnego piekiełka, pozachwycaj się razem z innymi cudownymi
        obrządkami rodem ze Średniowiecza, bądź wspaniałomyślny wobec ludzi
        zmuszających Twoje 3 letnie dziecko do nauki religi (czytaj indoktrynacji) a
        może zmienisz zdanie. Pociesz matkę której dziecko zostało kaleką przechodząc
        przez ruchliwe skrzyżowanie bez świateł, podczas gdy 150 m dalej zainstalowano
        światła na pustym przejściu, gdzie jedyną motywacją do tego był stojący w
        pobliżu kościół.
        Każda organizacja powiększa swoją strefę wpływów, a kościół kat. w Polsce robi
        to wyjątkowo bezwzględnie.
        Z pozdrowieniami
        • Gość: Mosze Zapraszam tutaj... IP: *.barak.net.il 18.12.01, 13:10

> Możesz mi nie uwierzyć, ale zajmując nie najniższą pozycję społeczną jestem
          > pośrednio zmuszany do udziału w praktykach religijnych. Frustracja i gniew to w
          >
          > miarę łagodne skutki mojej "chrystianizacji". Przejedź się, drogi Mosze do
          > naszego polsko-klerykalnego piekiełka, pozachwycaj się razem z innymi cudownymi
          >
          > obrządkami rodem ze Średniowiecza, bądź wspaniałomyślny wobec ludzi
          > zmuszających Twoje 3 letnie dziecko do nauki religi (czytaj indoktrynacji) a
          > może zmienisz zdanie. Pociesz matkę której dziecko zostało kaleką przechodząc
          > przez ruchliwe skrzyżowanie bez świateł, podczas gdy 150 m dalej zainstalowano
          > światła na pustym przejściu, gdzie jedyną motywacją do tego był stojący w
          > pobliżu kościół.
          > Każda organizacja powiększa swoją strefę wpływów, a kościół kat. w Polsce robi
          > to wyjątkowo bezwzględnie.
          > Z pozdrowieniami

To jest tez mnie bardzo znajome. U nas ortodoksujni - tylko ucza sie. Nie pracuja
          nie sluza w wojsku (jak kazdy). Ich zony pracyja. Maja 8-12 dzieci. My tez
          gniewamy sie ze musimy dla nich placic... ale to juz polityka...
          Pozdrawiam,
          Mosze
          • Gość: Laik Re: Do Mosze IP: *.ec.bialystok.pl 18.12.01, 13:22
            Drogi Mosze - odetchnąłem...
            Mam wrażenie, że choć trochę mnie zrozumiałeś.
            Chętnie bym zapłacił na tych katoli-ortodoksów (co zresztą pośrednio robię)
            byle tylko odciąć się od tej ogólnonarodowej papiesko-klerykalnej histerii.
            Jeżeli ktoś Ci powie, że Polska jest krajem tolerancyjnym, pełnym ludzi
            spokojnych i wyrozumiałych - nie wierz mu. Tragedią Polaków jest przekonanie o
            własnej wyjątkowości, natomiast narody są takie jak widzą je inni, a nie
            takie , za jakie chciałyby uchodzić.
            Nie wiem czy długo tu wytrzymam...
            Z poważaniem
            • Gość: Kraken Re: Do Laik IP: *.ipt.aol.com 18.12.01, 16:14

> Drogi Mosze - odetchnąłem...
              > Mam wrażenie, że choć trochę mnie zrozumiałeś.
              > Chętnie bym zapłacił na tych katoli-ortodoksów (co zresztą pośrednio robię)
              > byle tylko odciąć się od tej ogólnonarodowej papiesko-klerykalnej histerii.
              > Jeżeli ktoś Ci powie, że Polska jest krajem tolerancyjnym, pełnym ludzi
              > spokojnych i wyrozumiałych - nie wierz mu. Tragedią Polaków jest przekonanie o
              > własnej wyjątkowości, natomiast narody są takie jak widzą je inni, a nie
              > takie , za jakie chciałyby uchodzić.
              > Nie wiem czy długo tu wytrzymam...
              > Z poważaniem

Calkowicie popieram opinie o Polakach a zwlaszcza o klerze katolickim-piszesz,ze
              nie wiesz czy dlugo tam wytrzymasz-JA NIE WYTRZYMALEM,ale w USA gdzie obecnie
              mieszkam,rowniez tego polskiego klerykalnego scierwa dostatek,doszlo do tego,ze
              namawiaja wlascicieli polskich "deli" jaka prase powinni kolportowac-mialem takie
              male co nieco z klecha(byl skurwysyn po cywilnemu,a szkoda,gdybym wiedzial kto
              zacz-dostalby wpierdol) wlasnie w polskim deli namawial wlasciciela aby odmowil
              kolportowania znakomitego organu prasowego Jurka Urbana(wiadomo,ze w oczy ich
              kole prawda,ktora Urban wywala bez oslonek)
              Co do Brezniewa z Watykanu-nie ma strachu-juz dlugo to scierwo nie pociagnie-
              jestem natomiast ciekaw reakcji "prawdziwych polskich katolikow-patriotow" na
              fakt zejscia Lolka od Wojtylow z tego padolu-CO TO SIE BEDZIE ROBILO!!!!Skoro juz
              obecnie adoracja tego smierdziela przekroczyla granice absurdu-ALE BEDZIE UBAW PO
              PACHY!!!!
              • Gość: siedem Re: Do Laik IP: *.tgory.pik-net.pl 19.12.01, 07:32
                o i szmbelan [naczej szambiarz] kraken wystawił ryło ze swej nory zwabiony
                fetorem rozsiewanym przez LIMAKO-LAIKA
                7,00

Gość portalu: Kraken napisał(a):

> Gość portalu: Laik napisał(a):
                >
                > > Drogi Mosze - odetchnąłem...
                > > Mam wrażenie, że choć trochę mnie zrozumiałeś.
                > > Chętnie bym zapłacił na tych katoli-ortodoksów (co zresztą pośrednio robię
                > )
                > > byle tylko odciąć się od tej ogólnonarodowej papiesko-klerykalnej histerii
                > .
                > > Jeżeli ktoś Ci powie, że Polska jest krajem tolerancyjnym, pełnym ludzi
                > > spokojnych i wyrozumiałych - nie wierz mu. Tragedią Polaków jest przekonan
                > ie o
                > > własnej wyjątkowości, natomiast narody są takie jak widzą je inni, a nie
                > > takie , za jakie chciałyby uchodzić.
                > > Nie wiem czy długo tu wytrzymam...
                > > Z poważaniem
                >
                > Calkowicie popieram opinie o Polakach a zwlaszcza o klerze katolickim-piszesz,z
                > e
                > nie wiesz czy dlugo tam wytrzymasz-JA NIE WYTRZYMALEM,ale w USA gdzie obecnie
                > mieszkam,rowniez tego polskiego klerykalnego scierwa dostatek,doszlo do tego,ze
                >
                > namawiaja wlascicieli polskich "deli" jaka prase powinni kolportowac-mialem tak
                > ie
                > male co nieco z klecha(byl skurwysyn po cywilnemu,a szkoda,gdybym wiedzial kto
                > zacz-dostalby wpierdol) wlasnie w polskim deli namawial wlasciciela aby odmowil
                >
                > kolportowania znakomitego organu prasowego Jurka Urbana(wiadomo,ze w oczy ich
                > kole prawda,ktora Urban wywala bez oslonek)
                > Co do Brezniewa z Watykanu-nie ma strachu-juz dlugo to scierwo nie pociagnie-
                > jestem natomiast ciekaw reakcji "prawdziwych polskich katolikow-patriotow" na
                > fakt zejscia Lolka od Wojtylow z tego padolu-CO TO SIE BEDZIE ROBILO!!!!Skoro j
                > uz
                > obecnie adoracja tego smierdziela przekroczyla granice absurdu-ALE BEDZIE UBAW
                > PO
                > PACHY!!!!

• laik Re: Do Laik 19.12.01, 08:34
                  Gość portalu: siedem napisał(a):

> o i szmbelan [naczej szambiarz] kraken wystawił ryło ze swej nory zwabiony
                  > fetorem rozsiewanym przez LIMAKO-LAIKA
                  > 7,00
                  >
                  Siedem, mam do Ciebie prośbę: nie myl mnie z jakimś Limakiem i nie przypisuj mi
                  czyichś zasług.
                  A tak ogólnie to podoba mi się Twój styl. Szczerze żałuję, że Ty nie możesz
                  powiedzieć tego o moim. Ale cóż, nikt nie twierdzi, że kultura została
                  rozdzielona przez Bozię na wszystkich po równo...
                  P.S. Kraken, jak tam Czarni w USA, dajesz im trochę popalić?
                  • Gość: Kraken Re: Do Laik IP: *.ipt.aol.com 19.12.01, 11:22
                    laik napisał(a):

...
                    > P.S. Kraken, jak tam Czarni w USA, dajesz im trochę popalić?

Robie co moge-teraz z kolei JA domagam sie od wlasciciela deli aby zakolportowal
                    dodatkowo "Fakty i Mity",nie przysparza mi to przyjaciol wsrod bardziej tepawej
                    czesci polonii-ale leje na to cieplym moczem
                    • Gość: siedem Re: Do Laik IP: *.tgory.pik-net.pl 19.12.01, 11:27
                      kraken nie zapomnij o "prawda"
                      eta nastajaszczaja gazjeta
                      7,00

> laik napisał(a):
                      >
                      > ...
                      > > P.S. Kraken, jak tam Czarni w USA, dajesz im trochę popalić?
                      >
                      > Robie co moge-teraz z kolei JA domagam sie od wlasciciela deli aby zakolportow
                      > al
                      > dodatkowo "Fakty i Mity",nie przysparza mi to przyjaciol wsrod bardziej tepawej
                      >
                      > czesci polonii-ale leje na to cieplym moczem

• laik Re: Do Kraken 19.12.01, 11:34
                      > Robie co moge-teraz z kolei JA domagam sie od wlasciciela deli aby zakolportow
                      > al
                      > dodatkowo "Fakty i Mity",nie przysparza mi to przyjaciol wsrod bardziej tepawej
                      >
                      > czesci polonii-ale leje na to cieplym moczem

A jak tam u Was coroczna styczniowa wizyta "Inkasenta z kropidłem", zwana
                      popularnie kolędą? U nas ta obłudna łajza anonsuje się tydzień naprzód. Masz
                      jakiś dobry pomysł, żebym sierściucha nawet na oczy nie oglądał?

Laik

• Gość: Kraken Re: Do Laik IP: *.ipt.aol.com 19.12.01, 13:19
                        laik napisał(a):

>
                        > A jak tam u Was coroczna styczniowa wizyta "Inkasenta z kropidłem", zwana
                        > popularnie kolędą? U nas ta obłudna łajza anonsuje się tydzień naprzód. Masz
                        > jakiś dobry pomysł, żebym sierściucha nawet na oczy nie oglądał?
                        >
                        > Laik
                        >

W USA nie ma tego zwyczaju wyciskania dodatkowego grosza z "wiernych"-zreszta
                        taka tu roznorodnosc religii,ze moglby sie klech fatalnie naciac-nie to co w
                        Katolandzie,gdzie gosc wali do kazdego jak leci niczym w dym(i prawie kazdy
                        przygotowuje kutasowi koperte)-tutaj jeszcze by musial sie rozliczyc przed
                        fiskusem z dodatkowych dochodow i odprowadzic ekstra podatek
                        W kraju radzilem sobie w ten sposob,ze po prostu nie dawalem "dzialki" i
                        pilnowalem aby zona nie byla czasami rozrzutna w tej sprawie-chcial to kropil ta
                        woda bardzo watpliwej jakosci, a nie to j...l go pies-cos chyba za trzecim razem
                        dali mi spokoj!!!!
                        Natomiast tobie radze wyslac gnojowi zawiadomienie,ze dniu koledy bedziesz u
                        tesciowej na imieninach,lub cos w tym rodzaju(poleconym za potwierdzeniem)-
                        powqinno zadzialac
          • lady_hawk NIE PODNOSCIE JUZ TEGO >> brak slow by nazwac 18.12.01, 13:49

To haniebne, co zostalo napisane. Tylko dlatego, zeby nie windowac do gory
            takiego scierwa nie wpisalam sie dotad.
            Czlowiek, ktorego caly swiat szanuje! Czlowiek, ktorego podwladni nie do konca
            rozumieja, jak wiele zrobil dobrego!
            Szkoda slow. Jak mozna odpowiedziec na brednie?

Gość portalu: Mosze napisał(a):

> Gość portalu: Laik napisał(a):
            >
            > > Możesz mi nie uwierzyć, ale zajmując nie najniższą pozycję społeczną jeste
            > m
            > > pośrednio zmuszany do udziału w praktykach religijnych. Frustracja i gniew
            > to w
            > >
            > > miarę łagodne skutki mojej "chrystianizacji". Przejedź się, drogi Mosze do
            >
            > > naszego polsko-klerykalnego piekiełka, pozachwycaj się razem z innymi cudo
            > wnymi
            > >
            > > obrządkami rodem ze Średniowiecza, bądź wspaniałomyślny wobec ludzi
            > > zmuszających Twoje 3 letnie dziecko do nauki religi (czytaj indoktrynacji)
            > a
            > > może zmienisz zdanie. Pociesz matkę której dziecko zostało kaleką przechod
            > ząc
            > > przez ruchliwe skrzyżowanie bez świateł, podczas gdy 150 m dalej zainstalo
            > wano
            > > światła na pustym przejściu, gdzie jedyną motywacją do tego był stojący w
            > > pobliżu kościół.
            > > Każda organizacja powiększa swoją strefę wpływów, a kościół kat. w Polsce
            > robi
            > > to wyjątkowo bezwzględnie.
            > > Z pozdrowieniami
            >
            > To jest tez mnie bardzo znajome. U nas ortodoksujni - tylko ucza sie. Nie pracu
            > ja
            > nie sluza w wojsku (jak kazdy). Ich zony pracyja. Maja 8-12 dzieci. My tez
            > gniewamy sie ze musimy dla nich placic... ale to juz polityka...
            > Pozdrawiam,
            > Mosze

• Gość: Laik Re: Do Lady Hawk IP: *.ec.bialystok.pl 18.12.01, 14:25
              Wzruszyłem się tym, że z powodu takiego ścierwa jak ja naruszyłaś swoje zasady.
              Znając jako tako ludzi wiem, że masz mnie za średnió rozgarniętą glistę dla
              której szkoda ubrudzić podeszwę. Pomimo mojego dogłębnego szacunku dla Twojego
              samoopanowania śmiem twierdzić, że Twoje pojęcie o roli JP2 w świecie jest
              właściwe dla rodaków wyżej wymienionego. Jeżeli trochę podróżujesz po świecie,
              porozmawiaj na ten temat z tzw. elitą: naukowcami, biznesmanami, lekarzami,
              ludźmi wolnych zawodów w np Paryżu lub Nowym Jorku. Może uśmiech pobłażania i
              komentarz "nieszkodliwy dziwak" da Ci do myślenia...
              Z pozdrowieniami

• Gość: siedem Re: Do Lady Hawk IP: *.tgory.pik-net.pl 18.12.01, 14:40
                > Znając jako tako ludzi wiem, że masz mnie za średnió rozgarniętą glistę dla
                > której szkoda ubrudzić podeszwę.

LIMAK zdradziłeś sie tym zdaniem.
                niniejszym ogłaszam ustrzelenie ślimaka
                na haczyk fi 10mm

7,00
                ps
                ale z drugiej strony
                osiągasz swój cel
                zauważyłem, że natchnieniem twym są długie
                wątki
                a ten sie na taki zapowiada

• Gość: Laik Re: Do Siedem IP: *.ec.bialystok.pl 18.12.01, 14:45
                  Nie wiem kto to jest LIMAK, ani co to jest ustrzelenie ale chyba bierzesz mnie
                  za kogoś innego
      • Gość: U Re: Jak mozna tak pisac !!! IP: 216.41.28.* 18.12.01, 13:34
        Gość portalu: Mosze napisał(a):

> Ja jako Zyd musze tobie powiedziec jedno. To okropne
        co pisales. Wiara katolick
        > a
        > jest uznana przez miliard ludzi na swiecie. Nikt mysle
        nie zmusza ciebie.
        > Mozesz myslec co chcesz, mozesz robic co chcesz-ale
        dlaczego obrazac ludzi w co
        >
        > wierza. Teraz sa inne czasy. My jako Zydzi bardzo
        cierpilismy od kosciola
        > katolickiego przez wieki. Nie mozna osadzic mnie ze
        jestem pro-katolikiem. Ale
        > tak mowic i pisac to nie mysle ze nawet Zyd tak zrobi.
        Moj drogi nie musisz sie
        >
        > zgadzac ze mna lub moja wiara ale daj mnie honor tak
        jak ja daje Tobie...
        > Pozdrawiam,
        > Mosze

Mosze.Dziekuje za te pare slow.Mam dla takich jak Ty
        Zydow,i nie tylko,duzo szacunku.Szalom.
        • Gość: # Re: Jak mozna tak pisac !!! IP: *.wroclaw.tpnet.pl 18.12.01, 14:07
          Gość portalu: U napisał(a):
          >
          > Mosze.Dziekuje za te pare slow.Mam dla takich jak Ty
          > Zydow,i nie tylko,duzo szacunku.Szalom.

Wychowany w polwieczu "walki o pokoj"
          i zafascynowany metodami tej walki, czy to propagandowymi, czy tez
          "dywanowymi", pytam - czy nie chodzi o to by, moje podatki zostaly przeznaczone na
          "hirurgiczne" usuniecie kapliczek wiejskich, ....
          lub dywanowo-uranowe nakrycie Watykanu ?

Prosze mnie oswiecic co poprzedza ta kampania informacyjna tym razem
          w zamaskowanie rocznic grudniowych, tak pouczajacych,
          zdawaloby sie, dla forumowiczow - Polakow.

Moze bym nie zaplacil w przyszlym roku
          , BELCE KRZYZOWYCH
          ciec okolobudzetowych?

POKOJ jak sie robi, kazdy widzi.
    • Gość: Balzer Problem z KK jest duzo głebszy IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 18.12.01, 14:14
      Fragment o Terminatorze niepotrzebny, poniewaz obraza uczucia religijne
      katolikow.
      Co do reszty to Koscioł katolicki jest niereformowalny i zadne pisanie tu nie
      pomoze
      dopoki czołowa role odgrywaja tam twardogłowi. Postep w KK jest bardzo powolny,
      ciezko mu sie cywilizowac. Moze nastepny Papiez (mam nadzieje ze juz nie Polak)
      wniesie troche swiezosci do KK.
    • Gość: Krzysiek Re: Niech żyje Papa JP2 - będzie z kogo się śmiać... IP: *.daewoo.lublin.pl 18.12.01, 14:17

> ta dożywotnia perspektywa władzy Papieża rodem z Cesarstwa Bizantyjskiego lub
      Korei Północnej...

Skoro nie jesteś Katolikiem, to co Ci człowieku przeszkadza, że Papież sprawuje
      swój urząd dożywotnio??? To nie twoja sprawa, zajmij się Dalaj Lamą, albo
      koreańskim Moonem. Ale i do nich staraj się nie ziać taką NIENAWIŚCIĄ. Laik to
      człowiek nie mający pojęcia w pewnych sprawach, więc się w nich nie wypowiadaj...
      • Gość: # Re: Niech żyje Papa JP2 - będzie z kogo się śmiać... IP: *.wroclaw.tpnet.pl 18.12.01, 14:24
        Balzer zachecony powodzenie przejeciem
        wladzy koscielnej w Polsce np. w diecezji lubelskiej,
        liczy na to samo w Watykanie.
        Powodzenia.
        Bedziecie reformowac prawdy wiary.
        Na abarot. OK ?
        • Gość: Krzysiek Re: Niech żyje Papa JP2 - będzie z kogo się śmiać... IP: *.daewoo.lublin.pl 18.12.01, 14:39
          ciekawe dlaczego o Kościele wypowiadają się ludzie, jak się wydaje, nie mający
          z nim nic wspólnego? To takie jątrzenie - pogadamy, pogadamy i coś z tego
          zostanie, ktoś przyjmie moje "spojrzenie"
    • Gość: jorgus Pieprzyć ten fekalny wątek IP: *.acn.waw.pl 18.12.01, 14:43
      Niektórzy w swoim rozwoju intelektualnym i emocjonalnym dojrzewają zaraz po
      maturze, inni troche później, ale ty, Laiku, utknąłeś gdzieś na poziomie
      wczesnego dzieciństwa, w okolicy zachwytów nad cudowną krągłością swojej
      pupy.Coraz to sięgasz za siebie swoją pulchniutką rączką i pogrzebawszy trochę
      w nieczystym otworze wyciągasz ją w naszą stronę i żebrzesz o zachwyt. Niestety
      nie jestem twoim tatusiem, ani mamusią i nie doczekasz się bezkrytycznej
      aprobaty za te fekalne wyczyny. Jest to ostatni list, który piszę,
      sprowokowany twoją bezczelną wypowiedzią. Nigdy, ale to nigdy nie przeczytam na
      forum twoich wypocin, chyba, że dojrzejesz wreszcie i odszczekasz wszystko co
      napisałeś publicznie i z nazwiskiem.
      • Gość: XP Do dyskutantów IP: 195.198.208.* 18.12.01, 14:55
        Dyskutujecie z odkurzaczem gdy jest pełen śmieci i warczy?

• Gość: sato Gdzie ja trafiłem??? IP: *.ec.bialystok.pl 18.12.01, 15:15
      Nie wiedzialem ze tutaj mozna spotkac publicystyke szaletowa
    • Gość: zz łał to dobry text choć ja nie takianty bezkomenta IP: *.toya.net.pl 18.12.01, 18:12
      .
      • Gość: # Koniecznie zdezynfekowac ten watek soda kaustyczna IP: *.wroclaw.tpnet.pl 19.12.01, 13:01
        .

• Gość: siedem Re: Koniecznie zdezynfekowac ten watek soda kaustyczna IP: *.tgory.pik-net.pl 19.12.01, 13:02
          Gość portalu: # napisał(a):

> .
          >

po fakcie
          "szmaciaki" osiągneli swój cel
          sad(
          7,00
          • Gość: Balzer Od prawdy nie da sie uciec IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 19.12.01, 15:48
            Szkoda tylko ze została przedstawiona w tak niedojrzały sposob
    • laik Re: Niech żyje Papa JP2 - będzie z kogo się śmiać... 20.12.01, 12:38
      Miasto wojewódzkie. Księgarnia katolicka o nazwie XXXXX. Księgarnia oczywiście
      przy plebanii. I tu zaskoczenie - prywatna!! Kto właściciel? Członek zarządu
      miasta, radny, członek ZChN. Natomiast tytuły - uuuch!!! Spiskowa teoria
      dziejów w wersji ultrakatolickiej: masoni, Żydzi, komuniści, żydokomuna,
      stalinizm, faszyzm, żwirowisko, martyrologia etc. etc. Sprzedają i kupują
      emeryci.
      Dlaczegóż nie ma tam młodzieży?!!!!
      Czyż takie perełki literatury mają się zmarnować?!!!

PS. A swoją drogą, żeby nie jeden Żyd z Betlejem, to Czarni by nie istnieli.
      Grom jaśnisty wie czemu oni tak tych Żydów tępią?...

Laik
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka