Dodaj do ulubionych

"Dziady '68"

24.01.08, 11:27
Te obchody mają podwójny wymiar. Z jednej strony to był jeden z
najważniejszych punktów zwrotnych w powojennych dziejach tego teatru. Z
drugiej - sprawa "Dziadów" uruchomiła ciąg wydarzeń, które doprowadziły do
jednego z najważniejszych przesileń społecznych i politycznych w dziejach PRL.
To było wydarzenie teatralne, które przekroczyło teatralne ramy.
Obserwuj wątek
    • rycho7 jaki miales ktyptonim jako TW? 24.01.08, 11:38
      zupagrzybowa napisała:

> Te obchody mają podwójny wymiar.

Faktycznie g.wno nalezy obchodzic z daleka.

Ciekawe, czy byles swiadomym (TW) uczestnikiem tej prowokacji czy
      tez byles durna marioneta? Dostajesz jakies odszkodowanie z Mossadu?
      • drf Re: jaki miales ktyptonim jako TW? 24.01.08, 12:28
        rycho7 napisał:

> zupagrzybowa napisała:
        >
        > > Te obchody mają podwójny wymiar.
        >
        > Faktycznie g.wno nalezy obchodzic z daleka.
        >
        > Ciekawe, czy byles swiadomym (TW) uczestnikiem tej prowokacji czy
        > tez byles durna marioneta? Dostajesz jakies odszkodowanie z Mossadu?

....R7 co za przesluchanie wink

a ty z jakiego wywiadu?

pozdrawiam
        drf
        • rycho7 ja z Ochrany Otdielienie Barabidzan 24.01.08, 17:57
          drf napisał:

> a ty z jakiego wywiadu?

Ja jestem Tajnym Radca Dworu, tego na ktory wyprowadzam pieska.
          • ada08 Re: ja z Ochrany Otdielienie Barabidzan 24.01.08, 18:11
            rycho7 napisał:

>
            > Ja jestem Tajnym Radca Dworu, tego na ktory wyprowadzam pieska.

Takiego w Tabeli Rang nie ma.
            Coś kręcisz, Rychu sad
            a.

pl.wikipedia.org/wiki/Tabela_rang_Piotra_I
            • rycho7 to z tabeli trepang 24.01.08, 18:31
              ada08 napisała:

> Coś kręcisz, Rychu sad

Jak zwykle lody. Jestem nudnie przewidywalny. Jak to fokstroty.
              • rycho7 sprawdz Jegermeister 24.01.08, 18:37
                rycho7 napisał:

> Jak to fokstroty.

Nuuuuuuda. Nawet jezyk sie zgadza.

Swoja droga dziwi mnie watek pytajacy dlaczego Lesiutek pojechal do
                Hrvatskoj. Czy sa ustrojstwa do mierzenia ilosci Proszku we krwi?
              • patience Re: to z tabeli trepang 24.01.08, 18:43
                rycho7 napisał:

> ada08 napisała:
                >
                > > Coś kręcisz, Rychu sad
                >
                > Jak zwykle lody. Jestem nudnie przewidywalny. Jak to fokstroty.

Raczej jako postmoczarowski stress disorder. Nudziarstwo, ale jak sie do kogos
                przyczepi, to dlugo trzyma. Wyrazy wspolczucia.

wink
                • marouder.eu Ja, jako mianowany Moczarysta nie zgadzam sie! 24.01.08, 18:46
                  Kto wie, moze bym sie i zgodzil, gdybym zostal awansowany na Moczaryste
                  dyplomowanego.
                  • patience Wy wszyscy jesteście biedaki 24.01.08, 19:01
                    Podświadomość kierująca się kryteriami sprzed 40 lat. Mamucizm i
                    niekntrolowalność samego siebie. Diabli cie tam wiedzą, może byleś ubek, a może
                    jesteś ofiara moczarowskiego ubeka. Albo rodziców zdalnie sterowanych. Wszystko
                    jedno, te same skutki. Żałosne, prahistoryczne nudziarstwo. Pociesz się, że nie
                    ty jeden. Zalecane medytacje Zen. Pozwalają odkryć samego siebie.

marouder.eu napisał:

> Kto wie, moze bym sie i zgodzil, gdybym zostal awansowany na Moczaryste
                    > dyplomowanego.
                    • marouder.eu Zen sunnicki? 24.01.08, 19:07
                      Medytowalem. Ni chuchu sie nie zmienilo.
                      Moze joge tantryczna zaczac praktykowac?
                      • patience Re: Zen sunnicki? 24.01.08, 19:11
                        Medytowales niewystarczająco. A jesli chodzi o tantra joge, to jestem za. Ale
                        jako cwiczenie uboczne, acz niezwykle przyjemne wink
                    • patience PS. Pociesz sie rednaczem Midrasza 24.01.08, 19:08
                      Powiedział kiedyś w mojej obecności, że nie pojechał na pewien znaczący strajk,
                      bo koledzy (uważający się za wyzwolonych od antysemityzmu) przekonali go, że źle
                      się nazywa i robotnicy go źle potraktują. Do dzisiaj tak mówi. W moim pokoleniu,
                      to zwyczajny poeeeb z postmoczarowskim stress disorder. W sumie bez
                      usprawiedliwienia, bo jest bogaty. Stac go na psychoterapie.
                    • rycho7 zbior kryteriow z 1600 lat 24.01.08, 19:09
                      patience napisała:

> Podświadomość kierująca się kryteriami sprzed 40 lat.

Nie dokladnie pamietam ale poklecz u Sw. Elzbiety i Sw. Mari
                      Magdaleny. Masz jakies katolickie przeswity "inteligencji???". Moze
                      nie swiety Luter Cie oswieci.
                      • patience A Sierakowski tez swiety? 24.01.08, 19:20
                        Ostatnio napisal w 3/2008 numerze Newsweeka na temat lewicy. Ze z jednej strony
                        w badaniach opinii publicznej wychodzi narastajaca popularnosc lewicowych
                        postulatow, a z drugiej - upadek lewicy parlamentarnej. Wlasnie takiej mamuciej,
                        jak ( na ogol) tu obecni. Your choice, your problem.

rycho7 napisał:

> patience napisała:
                        >
                        > > Podświadomość kierująca się kryteriami sprzed 40 lat.
                        >
                        > Nie dokladnie pamietam ale poklecz u Sw. Elzbiety i Sw. Mari
                        > Magdaleny. Masz jakies katolickie przeswity "inteligencji???". Moze
                        > nie swiety Luter Cie oswieci.
                        • marouder.eu Nie widze problemu:) 24.01.08, 19:23
                          Krytyka Polityczna powstala wlasnie jako projekt nowej polskiej lewicy.
                          Obawiam sie jednak, ze wasz nie przyjmna twoarzyszko Pejsznssad
                          • patience Wlasnie dlatego cos z Toba nie w porzadku ;) 24.01.08, 19:26
                            Ale to juz nie jest czyjkolwiek problem, tylko Twoj. Radz sobie, jak chcesz.
                            Licz Żydów pod łóżkiem... big_grin
                            • marouder.eu Noz wprost z pod lozka nie wychodze droga Bogno! 24.01.08, 19:29
                              Licze ich najstaranniej jak sie tylko da, mimo, ze sie rozlaza!
                              • patience Re: Noz wprost z pod lozka nie wychodze droga Bog 24.01.08, 19:31
                                marouder.eu napisał:

> Licze ich najstaranniej jak sie tylko da, mimo, ze sie rozlaza!

Wiem. Liczysz równie dokładnie, jak Rycho.
                                • marouder.eu Dokladniej niz Rycho! 24.01.08, 19:34
                                  Rycho nie liczy Zydow pod podloga, a ja podloge zerwalem i mam wyniki!
                                • rycho7 Re: Noz wprost z pod lozka nie wychodze droga Bog 24.01.08, 20:02
                                  patience napisała:

> Wiem. Liczysz równie dokładnie, jak Rycho.

Nigdy z tym nie mialem najmniejszych problemow. Zawsze w
                                  towarzystwie znani przedstawiali mi nieznanych. Nie wiem na czym
                                  polega ten fenomen ale ja zawsze robilem za goja. Ale dla mnie
                                  autentyczny matias to cymes.
                            • vicky17 Re: Wlasnie dlatego cos z Toba nie w porzadku ;) 24.01.08, 19:38
                              tu cos wiecej niz brak porzadku:jak moze zyd zyda w dziadach 68 kopac na oczach
                              milionow czytelnikow? zydzi nie robcie nam tego. helga ty tego wiejskiego
                              koszernego GUPKA nie lubisz,ty podpora aquanetu? co wy jecie za czosnek do
                              cholery,ze to sie wam przytrafilo? najpierw pozarski z toba na noze a teraz nasz
                              specjalista od koszernych kotow podpadl. e tam ide sobie
                              • ariadna-enta Re: Wlasnie dlatego cos z Toba nie w porzadku ;) 24.01.08, 19:44
                                póki co rachelka nie ma tu na razie żadnego Zyda
                                patience kazała szukac to szukamy.
                                dla chcącego nic trudnego.)
                                • vicky17 Re: Wlasnie dlatego cos z Toba nie w porzadku ;) 24.01.08, 19:59
                                  ariadna-enta napisała:

> póki co rachelka nie ma tu na razie żadnego Zyda
                                  > patience kazała szukac to szukamy.
                                  > dla chcącego nic trudnego.)

no a jakajla z helga to ktotongue_outOLACY, juz zupelnie sie pogubilam. jeszcze raz
                                  powtarzam:jak moze zyd zyda w marzec 68 kopac? fstyd i tyle
                                  • patience Som Polacy i Polacy, vicky :-D 24.01.08, 21:09
                                    Jedni siedzieli po wiezieniach, drudzy ich do wiezien wsadzali. To samo sie
                                    dotyczy Polskich Zydow. Solidarnosc narodowa Jaruzelskiego z robotnikami Stoczni
                                    Gdanskiej sie najbardziej uwydatnila w 1970 roku, nieprawdaz?

smile
                                    • vicky17 Re: Som Polacy i Polacy, vicky :-D 24.01.08, 21:57
                                      patience napisała:

> Jedni siedzieli po wiezieniach, drudzy ich do wiezien wsadzali. To samo sie
                                      > dotyczy Polskich Zydow. Solidarnosc narodowa Jaruzelskiego z robotnikami Stoczn
                                      > i
                                      > Gdanskiej sie najbardziej uwydatnila w 1970 roku, nieprawdaz?
                                      >
                                      > smile
                                      >

prawdaz,prawdaz niestety prawdaz. ale kazdy narod ma swoich i swojskich helga.
                              • marouder.eu Oho, odkrywczyni kola sie przyturlala:) 24.01.08, 19:46
                                Wyscie Rachelu powinni nauczycieli jezyka polskiego po twarzach wytrzaskac za
                                widoczny u was "brak pojecia o wyobrazeniu", inaczej niewyczuwanie kontekstu.
                                • vicky17 Re: Oho, odkrywczyni kola sie przyturlala:) 24.01.08, 20:02
                                  marouder.eu napisał:

> Wyscie Rachelu powinni nauczycieli jezyka polskiego po twarzach wytrzaskac za
                                  > widoczny u was "brak pojecia o wyobrazeniu", inaczej niewyczuwanie kontekstu.

nigdzie sie nie turlam bo nie mam nadwagi a moje nauczycielki polskiego byly
                                  koszmarne,kazda wiadomego pochodzenia dlatego znienawidzilam nauki
                                  humanistyczne,czytaj wodolejstwo do kwadratu,od dziecinstwa.mozna powiedziec,ze
                                  z mlekiem matki wyssalam niechec do semickiej wersji jezyka polskiego i braku
                                  rozumienia dla myslenia abstrakcyjnego,ktore tu tak widocznie jest pietnowanie
                                  przez rodzimych filosemitow z semiatmi rdzennymi (znaczy sie co najmniej 10%).
                                  • ariadna-enta Re: Oho, odkrywczyni kola sie przyturlala:) 24.01.08, 20:12
                                    toż mówię rachelka,że nie ma żadnego
                                    a ty o kopaniu się w tyłek
                                    chyba,że myślisz,że helga i maruder
                                    nic z tego
                                    szukaj dalej.)

• vicky17 Re: Oho, odkrywczyni kola sie przyturlala:) 24.01.08, 20:23
                                      ariadna-enta napisała:

> toż mówię rachelka,że nie ma żadnego
                                      > a ty o kopaniu się w tyłek
                                      > chyba,że myślisz,że helga i maruder
                                      > nic z tego
                                      > szukaj dalej.)
                                      >

ojejku ale ty nic nie rozumiesz lidka. nie musze szukac widze na wlasne oczy i
                                      to mnie boli,ze zyd zyda na oczach swiatasmile
                                      • ariadna-enta Re: Oho, odkrywczyni kola sie przyturlala:) 24.01.08, 20:26
                                        Ty to ich zawsze znajdziesz
                                        masz talent.
                                        • vicky17 Re: Oho, odkrywczyni kola sie przyturlala:) 24.01.08, 20:30
                                          ariadna-enta napisała:

> Ty to ich zawsze znajdziesz
                                          > masz talent.

my sie znamy lidka,a to w koncu nie trudno znalesc swoich. nie trzeba sie zbyt
                                          dlugo meczyc by ich rozpoznac wsrod nieskazitelnego tlumu ..polakow w ..agorzesmile
                                          • ariadna-enta Re: Oho, odkrywczyni kola sie przyturlala:) 24.01.08, 20:31
                                            mnie też wśród nich znalazłaś?
                                            • vicky17 Re: Oho, odkrywczyni kola sie przyturlala:) 24.01.08, 20:35
                                              ariadna-enta napisała:

> mnie też wśród nich znalazłaś?

alez ty nie walisz sie z pejszenska helga. dziwi mnie uklad sil na aquanecie
                                              jako ,ze tradycyjnie swoj swego kryje a tu takie podchody. nic tylko
                                              probabilistyke statystyczna tu cwiczyc;ile opcji wyjdzie z takiego ukladu. ty
                                              jestes constant z tow.markotnym.
                                  • ariadna-enta Re: Oho, odkrywczyni kola sie przyturlala:) 24.01.08, 20:15
                                    rachelka co to jest semicka wersja języka polskiego
                                    jakieś specjalne coś?

• vicky17 Re: Oho, odkrywczyni kola sie przyturlala:) 24.01.08, 20:25
                                      ariadna-enta napisała:

> rachelka co to jest semicka wersja języka polskiego
                                      > jakieś specjalne coś?
                                      >
                                      >
                                      zebys wiedziala,ze specjlane jakies szmoncesy i inne neologizmy czlek
                                      przyswajal. teraz to tylko na blogu elzuni barburkowej czlek moze poczytac taki
                                      slang.
                                      • ariadna-enta Re: Oho, odkrywczyni kola sie przyturlala:) 24.01.08, 20:30
                                        i jeszcze sie musiałaś uczyć o tych wiadomego pochodzenia
                                        a trochę ich było
                                        i ten ich język niby piękna polszczyzna,a ile w tym koszerności było
                                        toż to było czyste oszukaństwo
                                        oj biedna ty byłaś.)
                                        • marouder.eu Tak, biedna! Ze zlosci ksiazki gryzla... 24.01.08, 20:33
                                          ...i drapala!
                                          • ariadna-enta Re: Tak, biedna! Ze zlosci ksiazki gryzla... 24.01.08, 20:42
                                            i takie
                                            "Kwiaty polskie"
                                            tfu ile w tym semickości było

i biedne polskie dzieci
                                            na "Lokomotywie" albo "Kaczce dziwaczce"
                                            wychowane i duszyczki ich zatruwane.
                                            straszne.)

• marouder.eu Pan Kleks szczegolnie zalazl za skore malej.. 24.01.08, 21:08
                                              ...Wiktorii, gdyz posiadal jakze niepolska brode oraz nie stosowal lania, jako
                                              metody wychowawczej!

A taki za przeproszeniem krasnal Chała-Bała, toz nawet nie kryl swojego obcego
                                              dziatwie szkolnej pochodzenia!!

Fragment opowiadania o malej Wiktorii cierpiacej od antypolonistek:

"Chała-Bała, hehe, mysleli, ze mnie oszukaja!- pomyslala mala Wiktoria robiac w
                                              zeszycie kleksa zwanego niegdys zydem- Zaden polski krasnal tak by sie nie
                                              nazywal! (..)"
                                        • vicky17 Re: Oho, odkrywczyni kola sie przyturlala:) 24.01.08, 20:33
                                          ariadna-enta napisała:

> i jeszcze sie musiałaś uczyć o tych wiadomego pochodzenia
                                          > a trochę ich było
                                          > i ten ich język niby piękna polszczyzna,a ile w tym koszerności było
                                          > toż to było czyste oszukaństwo
                                          > oj biedna ty byłaś.)

zebys wiedziala,nieznosili mnie jak cmok33,he he a dlaczego tego juz nie wiemsmile
                                          ci moi nauczyciele to wszystko ofiary braku paszportow po 68 roku,jako,ze te
                                          prawdziwe ofiary przesladowan zalapaly sie na samoloty lecace
                                          do..szwecji,bynajmniej nie chcieli do tropikow.
                                    • rycho7 Tuwim, Slonimski, sekretarz, Lachon, ... 24.01.08, 20:26
                                      ariadna-enta napisała:

> co to jest semicka wersja języka polskiego

Tzw. polski jezyk literacki.

> jakieś specjalne coś?

Zupelnie niespecjalne. Ozor biurwow.
                                      • vicky17 Re: Tuwim, Slonimski, sekretarz, Lachon, ... 24.01.08, 20:30
                                        rycho7 napisał:

> Zupelnie niespecjalne. Ozor biurwow.

smile) he he to je tooootoooo
                                      • wikul Re: Tuwim, Slonimski, sekretarz, Lachon, ... 25.01.08, 01:21
                                        A propos Lachonów :

www.youtube.com/watch?v=Z3N0EdD5m4E
                          • ariadna-enta Re: Nie widze problemu:) 24.01.08, 19:37
                            towarzyszko patience
                            ilu członków ma twoja partia moczara?
                            dwóch to stanowczo za mało na partię.
                        • rycho7 wycieczka sladami Lenina: Capri, Szwajcaria 24.01.08, 19:57
                          patience napisała:

> upadek lewicy parlamentarnej.

Gdzie Ty w parlamencie widzisz lewice? Sa liberalne ludki
                          podszywajace sie pod lewice. Ja z reszta zadnej lewicy nie mam
                          zamiaru wspierac ani czasem ani pieniadzem. Niech se moher i inne
                          przegrane sami ksztaltuja swa awangarde. Ja nie jestem pedal, zebym
                          byl zadowolony, ze na mnie d.pwy wypinali.

> w badaniach opinii publicznej wychodzi narastajaca popularnosc
                          > lewicowych postulatow

Taz mowie, ze Haszolski to bolszewik. Ty przeswieta Olgo takoz.
                          Oczekujesz wsparcia od beneficjentow kapitalizmu? Dla mnie lykalas
                          czadu i skikalas bez tyn plotek.
                    • ariadna-enta Re: Wy wszyscy jesteście biedaki 24.01.08, 19:10
                      moczarowcy wszystkich krajów łączcie się.
                      • patience Re: Wy wszyscy jesteście biedaki 24.01.08, 19:14
                        ariadna-enta napisała:

> moczarowcy wszystkich krajów łączcie się.

Heheh dobre. Ale dla nich za pozno. Nie ma systemu co ich wspieral. Zostaja
                        tylko handicapy w glowach. W sumie, co to kogo dzisiaj obchodzi. Na ogol sa
                        bogaci (wzbogaceni na transformacji) - jesli nie chce im sie wydawac kasy na
                        psychoterapie, to ich problem.
                        • ariadna-enta Re: Wy wszyscy jesteście biedaki 24.01.08, 19:19
                          e tam za pózno
                          to zdolne bestie -np matuder miał 5 lat jak został moczarowcem
                          i jak sie dobrze trzyma
                          inni nie gorzej
                          niepotzrebna żadna psychoterapia.
                          • patience Wojna w Wietrnamie ani sie rowna 24.01.08, 19:22
                            ... systemowi totalitarnemu. A jednak sie okazalo, ze psychoterapia jest
                            konieczna, bo ludzie wylazili z tego nienormalni. Gratuluje dobrego samopoczucia big_grin

PS. Tylko jak to sie ma do wspolczesnosci?

wink

ariadna-enta napisała:

> e tam za pózno
                            > to zdolne bestie -np matuder miał 5 lat jak został moczarowcem
                            > i jak sie dobrze trzyma
                            > inni nie gorzej
                            > niepotzrebna żadna psychoterapia.
                            • ariadna-enta Re: Wojna w Wietrnamie ani sie rowna 24.01.08, 19:33
                              co tam wojna w Wietnamie
                              nie wiem jakim cudem udało mi się wyjść bez szwanku
                              z tego systemu totalitarnego.))
                              • hasz0 bez szwanku po totalitaryzmie kaczorów? ja u Was 24.01.08, 20:16
                                widzę po tych 2 latach niesamowite zmiany osobowosci.

Nie wiem czy odwracalne...

• patience Re: Wojna w Wietrnamie ani sie rowna 24.01.08, 20:38
                                ariadna-enta napisała:

> co tam wojna w Wietnamie
                                > nie wiem jakim cudem udało mi się wyjść bez szwanku
                                > z tego systemu totalitarnego.))

A skąd to przekonanie, że bez szwanku?
                                wink))
                                • ariadna-enta Re: Wojna w Wietrnamie ani sie rowna 24.01.08, 20:44
                                  no ty na pewno patience bez szwanku nie wyszłaś
                                  żeby tak w kółko o moczarowcach i Zydach pod łóżkiem.))
                                  • patience Wietnamskie towarzystwo ani sie rowna do posttotal 24.01.08, 20:56
                                    ariadna-enta napisała:

> no ty na pewno patience bez szwanku nie wyszłaś
                                    > żeby tak w kółko o moczarowcach i Zydach pod łóżkiem.))

Ups, posttotalitarnego. Wietnamczycy to byli na ogół nędzarze, pozamykani w
                                    psychiatrykach, bo sie nie mieli gdzie podziac. Tutejsi posttotalitarysci to
                                    czesto milionerzy. A jesli nie, to maja gdzie mieszkać i z jakim postkomuchem
                                    zawierac łapówkarskie układy. Wszystko im sie kojarzy z Żydami. Ale zapłacić 30
                                    złotych za godzine psychoterapii to już nie. I co zrobić z takimi świrami?
                                    Poczekać, aż wymrą....

wink
                                    • marouder.eu Bogno, 30 zl za godzine psychoterapii???? 24.01.08, 21:10
                                      Chyba u studentkismile)))))
                                      • patience Re: Bogno, 30 zl za godzine psychoterapii???? 24.01.08, 21:12
                                        marouder.eu napisał:

> Chyba u studentkismile)))))

No fakt, ale ide na litość. Licze na to, że milionerzy bywaja zwykle
                                        ubezpieczeni i mają zwrot kosztow.
                                    • ariadna-enta Re: Wietnamskie towarzystwo ani sie rowna do post 24.01.08, 21:11
                                      boszsz
                                      Wietnamczycy,postoslidaryści,postokomuniści,Zydzi i jeszcze układy
                                      nie dziwota,że się człowiekowi we łbie może pokręcić.))
                                      jak z tym żyjesz?
                                      musi ci być ciężko.)

• patience Re: Wietnamskie towarzystwo ani sie rowna do post 24.01.08, 21:15
                                        > boszsz
                                        > Wietnamczycy,postoslidaryści,postokomuniści,Zydzi i jeszcze układy
                                        > nie dziwota,że się człowiekowi we łbie może pokręcić.))
                                        > jak z tym żyjesz?
                                        > musi ci być ciężko.)

ja z tym w ogóle nie żyje. Nie jestem posttotalitarysta. Czego o 90 proc.
                                        użytkowników tego forum powiedzieć się nie dawink)

PS. Masz rację, że straszliwe nudziarstwo. Ja bym dodała mamucizm. Własnie
                                        dlatego tak rzadko tu bywam. Człowieka ktorego na leczenie stać, nic nie
                                        usprawiedliwia, że się nie leczy. No nie?
                                        wink
                                        • marouder.eu Dusigrosz z ciebie! Jak mozna sie spodziewac... 24.01.08, 21:20
                                          ...efektow terapeutycznych od kogos, komu sie placi 30 zl/godzine??!

patience napisała:

Człowieka ktorego na leczenie stać, nic nie
                                          > usprawiedliwia, że się nie leczy. No nie?
                                          > wink
                                          • patience Ale w ogole trzeba cos zaplacic 24.01.08, 21:30
                                            A o tym na razie nie ma mowy. Co gadasz o 30 zl jak te psychuszki nawet 30
                                            groszy nie wydaly na samoleczenie. Pewnie za duzo wydawwali na podbijanie
                                            trampek zalotymi zelowkami, stad do dzisiaj zyja w blogiej nieswiadomosci, ze
                                            koles, ktory nie jedzie na strajk, bo mu kumple odradzili ze wzgledu na
                                            zydowskie nazwisko, to psychopata. Jeszcze wiekszy niz ci kumple. I wszyscy
                                            cierpia na postmoczarowski stress disorder. Wstyd dla nich. Osobiscie miewam
                                            czasem wrazenie nieprzyjemne, jakbym miala do czynienia z ludzmi, ktorzy nie
                                            myja zebow.
                                        • ariadna-enta Re: Wietnamskie towarzystwo ani sie rowna do post 24.01.08, 21:26
                                          ależ żyjesz tym tylko o tym nie wiesz
                                          maruder ma rację nie żałuj na swoim zdrowiu.)
                                          • patience Nie projektuj swoich problemow 24.01.08, 21:36
                                            Kup w koncu paste do mycia zebow i je umyj.
                                            • ariadna-enta Re: Nie projektuj swoich problemow 24.01.08, 21:38
                                              sama projektukjesz rzeczywistość,której nie ma
                                              pani patience.
                                              • patience A wiesz dlaczego mlode pokolenie nie glosuje na 24.01.08, 21:43
                                                parlamentarna lewice? Z badan opinii publicznej wynika, ze lewicowe idee sa
                                                coraz bardziej popularne. Rownoczesnie coraz mniej ludzi glosuje na
                                                parlamentarna lewice. Bo oni nie myja zebow. I tyle. Szkoda im aksy na paste do
                                                zebow bo za duzo wydaja na brylanty.
                                                • ariadna-enta Re: A wiesz dlaczego mlode pokolenie nie glosuje 24.01.08, 21:48
                                                  ty sobie przy myciu zębów
                                                  czegoś nie uszkodziłaś?
                                                  i nie chodzi mi o szkliwo.)
                                                  • patience Re: A wiesz dlaczego mlode pokolenie nie glosuje 24.01.08, 21:50
                                                    Sądzisz ze coś osiągniesz atakiem personalnym? Np. ze wiecej ludzi zaglosuje na
                                                    parlamentarna lewice?

Powodzenia big_grin
                                                  • ariadna-enta Re: A wiesz dlaczego mlode pokolenie nie glosuje 24.01.08, 21:54
                                                    a kto mi pierwszy kazał umyć zęby?.)
                                                  • patience Re: A wiesz dlaczego mlode pokolenie nie glosuje 24.01.08, 21:58
                                                    ariadna-enta napisała:

> a kto mi pierwszy kazał umyć zęby?.)

Twoja Mama?
                                                    Mądra. Swoją drogą, jak można oczekiwać od ludzi, którym się peeerdoli
                                                    przsynależnosć narodowa z popieraniem strajku lub nie, że zrobią w Polsce lewicę.
                                                  • ariadna-enta Re: A wiesz dlaczego mlode pokolenie nie glosuje 24.01.08, 22:10
                                                    patience zamiast gadać po próżnicy rób nową lewicę
                                                    nie marnuj energii.)

• patience Re: A wiesz dlaczego mlode pokolenie nie glosuje 24.01.08, 22:13
                                                    ariadna-enta napisała:

> patience zamiast gadać po próżnicy rób nową lewicę
                                                    > nie marnuj energii.)

Aktualnie mam ciężką depresję, więc mnie raczej nie stać na robienie lewicy. Np.
                                                    z tutejszych nikogo nie uratowałam. Same psychuszki, w miarę uplywu czasu, coraz
                                                    większe. I tyle by było na temat moich talentow do robienia czegoś nowego.
                                                  • ariadna-enta Re: A wiesz dlaczego mlode pokolenie nie glosuje 24.01.08, 22:19
                                                    chcesz ratować ludzi tak sama z siebie
                                                    czy masz misję do spełnienia?

• patience Re: Trudne pytanie 24.01.08, 22:27
                                                    ariadna-enta napisała:

> chcesz ratować ludzi tak sama z siebie
                                                    > czy masz misję do spełnienia?

Sama sobie zadaje codzienniewink Naprawde jestem czlowiek lewicy, a to oznacza
                                                    czlowiek spoleczny. Ale z psychopatami sie nie chce uspoleczniac wink
                                                  • ariadna-enta Re: Trudne pytanie 24.01.08, 22:30
                                                    wiesz jak ktoś w kółko mówi o psychopatach
                                                    to coś jest na rzeczy
                                                    nie myślałaś o tym?.)
                                                  • patience Re: Trudne pytanie 24.01.08, 22:36
                                                    To stare pytanie o to kto jest zdrowysmile Ponoc swiad ozdrowieje, kiedy zdrowi sie
                                                    zamkną w zakładach psychiatrycznych żeby odpocząć big_grin Ale wrocę do pytania, co Ty
                                                    uważasz za zdrowe. Czy facet, ktory popiera (lub nie) strajk ze względu na
                                                    kryteria narodowościowe, może być w dzisiejszych czasach uważany za zdrowego?
                                                    mam taki tekst, bardzo współczesny zresztą. Ten gość jest uważany za jednego z
                                                    intelektualistów parlamentarnej lewicy. Jeśli nie rozumiesz, dlaczego ludzie nie
                                                    głosują na coś takiego, to nic na to nie poradze. Kolejna porażka, i tyle.
                                                  • ariadna-enta Re: Trudne pytanie 24.01.08, 22:53
                                                    kobieto
                                                    muzyki posłuchaj,książki czytaj,chodż na spacery
                                                    czy co tam jeszcze
                                                    jednym słowem wyluzuj
                                                    zaraz świat wyda się piękniejszy.

myślisz,że nie mam o czym myśleć tylko o jakimś tam facecie z lewicy?
                                                    mówiąc dosadnie mam to w dupie.)
                                                  • patience Re: Trudne pytanie 24.01.08, 22:56
                                                    ariadna-enta napisała:

> kobieto
                                                    > muzyki posłuchaj,książki czytaj,chodż na spacery
                                                    > czy co tam jeszcze
                                                    > jednym słowem wyluzuj
                                                    > zaraz świat wyda się piękniejszy.
                                                    >
                                                    > myślisz,że nie mam o czym myśleć tylko o jakimś tam facecie z lewicy?
                                                    > mówiąc dosadnie mam to w dupie.)

Ja mam w tym celu codzienne spacery z kotem. Też skuteczne.
                                                  • patience Re: Trudne pytanie 24.01.08, 23:04
                                                    patience napisała:

> ariadna-enta napisała:
                                                    >
                                                    > > kobieto
                                                    > > muzyki posłuchaj,książki czytaj,chodż na spacery
                                                    > > czy co tam jeszcze
                                                    > > jednym słowem wyluzuj
                                                    > > zaraz świat wyda się piękniejszy.
                                                    > >
                                                    > > myślisz,że nie mam o czym myśleć tylko o jakimś tam facecie z lewicy?
                                                    > > mówiąc dosadnie mam to w dupie.)
                                                    >
                                                    >
                                                    > Ja mam w tym celu codzienne spacery z kotem. Też skuteczne.

PS.Ale to idioty nie przerabia na medrca, no nie? Dlatego wojowalam, jak bylo
                                                    trzeba (jak mi sie zdawalo), zeby tutejsze stado cie nie wyrzucilo. Zielonego
                                                    pojecia nie posiadam, ile z wlasnych pogladow wymyslilas sama. Ale wygladaja na
                                                    oryginalne.
                                                  • ariadna-enta Re: Trudne pytanie 24.01.08, 23:12
                                                    sama o sobie już mówisz?.))
                                                  • andrew2008 Patience, depresje trzeba leczyc 24.01.08, 23:04
                                                    Co patience ? Cierpisz na depresje? Wspolczuje, to smiertelna
                                                    choroba. Skuteczna jest tylko terapia farmakologiczna.
                                                    Psychoanaliza to oszustwo. Wiesz to bydlo aquanetu, wredne,
                                                    zlosliwe,msciwe tez nastroju ci nie poprawia, Mozna zniechecic sie
                                                    do ludzi.
                                                  • patience Re: Patience, depresje trzeba leczyc 24.01.08, 23:16
                                                    andrew2008 napisał:

> Co patience ? Cierpisz na depresje? Wspolczuje, to smiertelna
                                                    > choroba. Skuteczna jest tylko terapia farmakologiczna.
                                                    > Psychoanaliza to oszustwo. Wiesz to bydlo aquanetu, wredne,
                                                    > zlosliwe,msciwe tez nastroju ci nie poprawia, Mozna zniechecic sie
                                                    > do ludzi.

Rzadko tu bywam. Powodem depresji sa ludzie ktorzy na lewicy powinni byc, ale
                                                    sie zajeli podkuwaniem trampek zlotymi zelowkami. I pisza straszne rzeczy. Mają
                                                    bardzo zły wpływ na ludzi i ich niszczą. Depresje mam rzeczywiście ciężką, nigdy
                                                    nie mialam takiego problemu z właczeniem odkurzacza. Well, life. Neczesto ma sie
                                                    do czynienia z grabarzami lewicy. Oni ja w Polsce zupelnie zamorduja.
                                                  • rycho7 awangarda potrzebuje motlochu 25.01.08, 09:55
                                                    patience napisała:

> grabarzami lewicy. Oni ja w Polsce zupelnie zamorduja.

Ty jak zwykle masz swoje zupelnie odlotowo oryginalne interpretacje
                                                    realu. Lewica (spolecznicy) czyli awangarda ucisnionych musi miec
                                                    kogo mesjanizowac. W przywislu w 1980/81 tak zwany lud pracujacy
                                                    miast i wsi wypial sie na swa awangarde. Ty tez skakalas bez tyn
                                                    plot. Wiec z mniejszymi lub wiekszymi oporami, predzej lub pozniej,
                                                    awangarda zaczela odnosci indywidyalne korzysci ze swej
                                                    awangardowosci (wyksztalcenie, przedsiebiorczosc, elastycznosc,
                                                    doswiadczenie, uklady). Ucisnieni sie wypieli i pozostali w tej
                                                    pozie do dzis. Jest to dla awangardy wygodne bo bez wysilku mozna
                                                    kopac.

Lewica w Polsce zostala zamordowana w 1980/81. Z przyzwyczajenia i z
                                                    nadania jako post-komuna, krwiopijcy kapitalistyczni sa nazywani
                                                    lewica. Beneficjentow kapitalizmu nijak nie da sie zamordowac
                                                    demokratycznie i za pomoca pismackiego belkotu. A Ty Niecierpliwosci
                                                    tak usilujesz tego dokonac.

Lewica byc moze sa jacys Ikonowicze, zblazowane synalki bogatych
                                                    rodzicow. Ale ich masa krytyczna przerasta proces dziejowy. Lewice
                                                    mozna zapewne zamknac w jednym pokoju psychiatryka. Ty mozesz tam
                                                    robic na Nadiezde Krupska.
                                                  • patience awangarda potrzebuje motlochu - prawda, niestety 25.01.08, 22:08
                                                    Ale tylko czesciowo. Cała filozofie polityczna da sie podzielic na 2 kierunki.
                                                    jedna komunitarna, druga, obstawiajaca egotyzm. Oba maja swoje racje. W sumie
                                                    teologia wladzy komunistow mnie niewiele obchodzi. Kto wierzyl, dzisiaj patrzy
                                                    na tych postkomunistycznych biznesmenow i jest mu przykro. Ja patrze po swojej
                                                    stronie. jest mi wiecej niz przykro. Nie dosc, ze z tego wszystkiego zostaly
                                                    super drogie strzezone osiedla, ale tez dziedziczenie psychopatii. Celowo
                                                    zreszta uzywane przeza pare osob, ktore same sa chore na glowe i ja wdrukowuja w
                                                    kolejne pokolenia, bo jakos musza te kredyty splacac. Nie bede gadac, ze nie o
                                                    takem Polskem. Oni po prostu nie myja zebow.

> Ty jak zwykle masz swoje zupelnie odlotowo oryginalne interpretacje
                                                    > realu. Lewica (spolecznicy) czyli awangarda ucisnionych musi miec
                                                    > kogo mesjanizowac. W przywislu w 1980/81 tak zwany lud pracujacy
                                                    > miast i wsi wypial sie na swa awangarde. Ty tez skakalas bez tyn
                                                    > plot. Wiec z mniejszymi lub wiekszymi oporami, predzej lub pozniej,
                                                    > awangarda zaczela odnosci indywidyalne korzysci ze swej
                                                    > awangardowosci (wyksztalcenie, przedsiebiorczosc, elastycznosc,
                                                    > doswiadczenie, uklady). Ucisnieni sie wypieli i pozostali w tej
                                                    > pozie do dzis. Jest to dla awangardy wygodne bo bez wysilku mozna
                                                    > kopac.
                                                    >
                                                    > Lewica w Polsce zostala zamordowana w 1980/81. Z przyzwyczajenia i z
                                                    > nadania jako post-komuna, krwiopijcy kapitalistyczni sa nazywani
                                                    > lewica. Beneficjentow kapitalizmu nijak nie da sie zamordowac
                                                    > demokratycznie i za pomoca pismackiego belkotu. A Ty Niecierpliwosci
                                                    > tak usilujesz tego dokonac.
                                                  • ariadna-enta Re: Trudne pytanie 24.01.08, 23:04
                                                    z kotem to za mało
                                                    jakiś ludż by się przydał.)
                                                  • andrew2008 kazdy o marcu mowi i nic nie wie jak bylo 24.01.08, 22:44
                                                    Kazdy tu klapie o marcu dziobem. A ilu z was tluklo sie z ORMO-
                                                    wcami z Zerania na terenie UW? Gablotami rzucalo? Ceglami ich
                                                    plastikowe chelmy rozgniatalo?
                                                    Co ja mogle powiedziec? Tam bylem. ORMOWCOM przy*pie*rdalalem,
                                                    gablote w bramie wyrwalem i zrobilem z niej naszyjnik dla 3 ORMO-
                                                    wskich gardel.
                                                    O Dziadach nie slyszalem. Problem "zydkowski" w du*pie mialem.
                                                    Z UW mnie wyrzucili. Chetnie dali paszport , zebym z Polski
                                                    wypieprzyl i nie wracal. Skorzystalem z okazji.
                                                    W kilka miesiecy pozniej bylem juz amerykanskim porucznikiem w
                                                    Wietnamie. Nie zaluje
                                                  • patience Re: kazdy o marcu mowi i nic nie wie jak bylo 25.01.08, 22:10
                                                    > O Dziadach nie slyszalem. Problem "zydkowski" w du*pie mialem.
                                                    > Z UW mnie wyrzucili. Chetnie dali paszport , zebym z Polski
                                                    > wypieprzyl i nie wracal. Skorzystalem z okazji.
                                                    > W kilka miesiecy pozniej bylem juz amerykanskim porucznikiem w
                                                    > Wietnamie. Nie zaluje

A ja tak.
                                                  • drf oO0.....patience 25.01.08, 23:17
                                                    trzeba się będzie skontaktować z zupą serową...wink
                                                  • patience Re: oO0.....patience 25.01.08, 23:26
                                                    Heheh no tak. Zostawilam ci pare namiarow niezbednych do przezycia w Warszawie
                                                    smile A teraz ide po zakupy bo za pol godziny zamykaja sklep.
                                                  • drf 9oO06 25.01.08, 23:29
                                                    .)
                • rycho7 zalecam suszone sliweczki 24.01.08, 18:52
                  patience napisała:

> Raczej jako postmoczarowski stress disorder.

Cza sie nie bylo upajac czadem ze styropianu.

> Nudziarstwo, ale jak sie do kogos
                  > przyczepi, to dlugo trzyma. Wyrazy wspolczucia.

Idz sie pomodlic do jednego z dwoch ewangeligkich przybytkow kolo
                  Breslauer Ring. Moze Cie oswieci. Czego wspolczujesz?
          • drf CCCP Союз Совет 24.01.08, 20:32
            rycho7 napisał:

> drf napisał:
            >
            > > a ty z jakiego wywiadu?
            >
            > Ja jestem Tajnym Radca Dworu, tego na ktory wyprowadzam pieska.

Gratuluje....smile

Союз Советских Социалистических Республик ...ZNIKL? no NIE wink?

pl.wikipedia.org/wiki/ZSRR
            ...utonęł w odmętach czasu...

...i nie ma juz imperium zla ...

ВЧК ГПУ ОГПУ НКВД НКГБ i КГБ smile)))
            • drf nastały czasy cudów 24.01.08, 20:55
              era wodnika?

www.nato.int/docu/review/2007/issue2/polish/art1.html
    • orwella wobect dramatow naszych czasow 68 dzis bez 24.01.08, 22:58
      zadnego znaczenia w skali ludzkosci, poza historia i konsekwencjami
      osobistych decyzji.
      • zupagrzybowa Jest woda na Słońcu.... 25.01.08, 01:52
        Na Słońcu istnieją twory zwane plamami słonecznymi. Ich temperatura jest niższa
        nawet o 1000 K od temperatury fotosfery (raczej temperatura sięga tam do 4700
        °C). Ciekawy jest też fakt, iż gdybyśmy stanęli pośrodku plamy słonecznej,
        okazałoby się, że jest ona nieco wklęsła. W obszarze plamy występują nienasycone
        związki takie jak TiO, CO, NO oraz HO grupy hydroksylowej, która przyłączając
        kolejny atom wodoru staje się H2O. Woda na Słońcu istnieje w postaci
        molekularnej, niemniej jest to najprawdziwsza woda.

O Słońcu...

O Słońcu, najbliższej nam i naszemu sercu gwieździe, jedynej dającej Ziemi
        życie, boską czcią obdarzanej przez wielkie cywilizacje starożytne, można mówić
        tylko z największym szacunkiem. Uszanujmy więc wewnętrzne tajemnice Słońca.

W tym rozdziale zostaną wykorzystane następujące wiadomości o Słońcu.
        - plamy słoneczne, ich 11-to letni cykl i podwójność,
        - zmienność słonecznego pola magnetycznego w cyklu 11-to letnim,
        - zjawisko prądów cyrkulacyjnych na powierzchni Słońca,
        - zdjęcia korony słonecznej i erupcji.
        Wszystkie te zjawiska są ściśle ze sobą powiązane.

Powierzchniowa warstwa Słońca, nazywana też fotosferą, posiada temperaturę 5500
        oC. i jest w stu procentach zjonizowana. Oznacza to że na powierzchni Słońca
        wszystkie cząstki materii są ładunkami elektrycznymi - plus albo minus. Z
        rozdziału Prądy oceaniczne pamiętamy, że na wirującej powierzchni kulistej na
        której są ładunki elektryczne, w ośrodku płynnym tworzą się prądy cyrkulacyjne,
        i mechanizm ich powstawania wszędzie jest jednakowy - również na Słońcu, a na
        styku prądów równikowych wschodnich z prądami zachodnimi powstają zawirowania.
        Prądy równikowe płynące ze wschodu na zachód i prądy zachodnie w każdym
        przypadku posiadają jednakowy ładunek elektryczny - plus lub minus. Zawirowania
        na stykach tych prądów cyrkulacyjnych na Słońcu powstają równocześnie na półkuli
        północnej i południowej i są widoczne w postaci ciemnych plam. Ich położenie w
        czasie naniesione na wykres tworzy obraz o kształcie skrzydeł motyla, i stąd
        nazwa "wykres motylkowy".
        --
        Słońce
        • rycho7 Dziady pija z kaluzy 25.01.08, 09:59
          zupagrzybowa napisała:

> Jest woda na Słońcu....
          > okazałoby się, że jest ona nieco wklęsła.

Jako TW miales kryptonim "Pust wsiegda budiet solnce"? Ta
          infantylnosc do dzis da sie wyczuc.
          • marouder.eu W zwiazku z zainteresowaniem J.D... 25.01.08, 10:05
            ..zabrudzeniami sugeruje, ze komandoski nickname grzybowej brzmial "Plama",
            ewentualnie po rosyjsku "Piatno".
            • haszszachmat _Desperatos pragmaticos! W zlosci nie dojdziecie d 25.01.08, 11:38
              o porozumienia...
              www.akademiasukcesu.com/sekrety/pertraktacje.html
              • rycho7 Re: _Desperatos pragmaticos! W zlosci nie dojdzie 25.01.08, 12:11
                haszszachmat napisał:

> o porozumienia...

"Pertraktacje" dotycza tego gdzie ja mam urojenia "bohatera" Marca68
                niejakiego "dwa grzybki w barszcz" z tego forum. Nie jestem az tak
                naiwny abym sadzil, zeby w ogole dalo sie uzgodnic, gdzie ja to mam,
                bez zmieniania polozenia tego czegos. Do tego typu zmian polozenia
                najlepiej sluzy wibrator do prostaty. Co ciekawe w ogole mnie to nie
                zlosci. Inaczej niz Ciebie, jak zwykle.
                • haszszachmat ____________Spójrz wcześniej na swoje urojenia/n 25.01.08, 12:21
                  • rycho7 Re: ____________Spójrz wcześniej na swoje urojeni 25.01.08, 12:26
                    Jakie popaprancu?

Potrafisz konkretnie zwerbalizowac? Czy jedynie wypierdniesz swe
                    gusta?
                • ariadna-enta Re: _Desperatos pragmaticos! W zlosci nie dojdzie 25.01.08, 12:28
                  widać dla niektórych na marcu 68 roku wszystko się zaczęło i
                  skończyło.
                  I tak trwają w tym.
                  Nic przedtem,ani potem nie miało znaczenia.
                  • drf Spotkanie 30 Stycznia: WWWa:Godz.21.00 Pomnik AM 25.01.08, 13:33
                    Zaproszenie dotyczy wszystkich bez wyjatku uczestnikow aquanetu...
                    JD
                    smile
                    • orwella o pomnik A. Michnika biega, czyli o Agore?:))) 25.01.08, 18:44

• patience Re: Spotkanie 30 Stycznia: WWWa:Godz.21.00 Pomnik 25.01.08, 22:13
                      drf napisał:

> Zaproszenie dotyczy wszystkich bez wyjatku uczestnikow aquanetu...
                      > JD
                      > smile

tez sie chetnie spotkam.
            • drf Re: W zwiazku z zainteresowaniem J.D... 25.01.08, 13:56
              marouder.eu napisał:

> ..zabrudzeniami sugeruje, ze komandoski nickname grzybowej brzmial "Plama",
              > ewentualnie po rosyjsku "Piatno".

...Dziekuje wink

www.astro.uni.wroc.pl/kma/snazywo.html
        • orwella rok 2012 za cztery lata - na dobre lub zle..:) 25.01.08, 18:35
          Ja uwazam, ze najwazniejsza zdobycza roku 1968 bylo zmuszenie przez
          Wietnamczykow i amerykanska mlodziez rzadu USA do zakonczenia
          ludobojczej wojny z Wietnamem.

faculty.smu.edu/dsimon/Change-Viet2.html
          • ariadna-enta Re: rok 2012 za cztery lata - na dobre lub zle..: 25.01.08, 18:40
            pani prorok orwelko
            a co się wydarzy w 2012 roku?
            • orwella Re: rok 2012 za cztery lata - na dobre lub zle..: 25.01.08, 18:47
              Apogeum plam na Sloncu, a z nim - globalne wojny lub rewolucje, tak
              zawsze bylo i bedzie.
          • orwella Re: rok 2012 za cztery lata - na dobre lub zle..: 25.01.08, 18:41
            wyjasnienie. ta wojna ciagnela sie jeszcze az do 1971, ale rok 1968
            byl przelomowym w rozbudzeniu antywojennych nastrojow w USA i w
            organizacji skutecznej partyzatni w Wietnamie, co ostatecznie
            doprowadzilo do sromotnej kleski Amerykanow i zakonczenia tej
            wojny.
            • ariadna-enta Re: rok 2012 za cztery lata - na dobre lub zle..: 25.01.08, 19:07
              rewolucja pażdziernikowa nr 2?
              • orwella Re: rok 2012 za cztery lata - na dobre lub zle..: 25.01.08, 19:08
                globalna wiosna ludow numer ostatecznysmile
                • ariadna-enta Re: rok 2012 za cztery lata - na dobre lub zle..: 25.01.08, 19:11
                  a co potem
                  raj na ziemi i wieczna szczęśliwość?
                  • orwella Re: rok 2012 za cztery lata - na dobre lub zle..: 25.01.08, 19:34
                    albo zwyciestwo prawdziwego socjalizmu i ostateczny pokoj na ziemi,
                    albo samozaglada ludzkosci.
            • andrew2008 Re: rok 2012 za cztery lata - na dobre lub zle..: 25.01.08, 19:11
              Orwella, punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia.
              Ja na wojne w Wietnamie patrze z perspektywy dwoch lat w Wietnamie
              1) Stracilismy 40 tysiecy zolnierzy , zabilismy poltora milionow
              komunistow. Jezeli to nie jest zwyciestwo to co jest?
              2) Upadek komunizmu zapoczatkowala wojna w Wietnamie. Komunisci
              zrozumieli , ze zdobycie swiata to nie bedzie spacer. Udowodnila
              komunistom , ze za kazdy
              podbity kraj zaplaca tak straszliwa cene w ludziach i zniszczeniach
              ze przestali o tym myslec.
              3) I potem byla tylko jeszcze jedna mordercza konsulsja komunizmu w
              Kambodii gdzie komunisci bestialski wymordowali w miliony ludzi z
              maturami.
              4) Potem juz tylko komunizm tylko sie cofal az padl na morde na
              placu czerwonyn w 1990 na czolgu Jelcyna
              5) A wiec krwawa laznia ktora komunistom zgotowalismy w Wietnamie
              przyniosla piekne owoce Historii. Niech zyja US Marines.
              • orwella teraz jest kapitalizm i krwawe kaznie 25.01.08, 19:53
                miliardiow ludzi na swiecie. ale na szczescie kapitalizm upadl wraz
                w rozpoczeciem wojny w Iraku. Dla mnie napad USA na Wietnam i
                wymordowanie milionow niewinnych Wietnamczykow w ich wlasnym kraju
                jest zbrodnia przeciw ludzkosci. ty tez jestes zbrodniarzem choc z
                przymusu, jeslis wierzacy zapalacisz za te zbrodnie przed Bogiem.
                • andrew2008 Zabic komucha. To nie czlowiek 25.01.08, 20:22
                  Orwella , to sa bzdety krwawej ciotki rewolucji. Poszedlem do
                  Wietnamu na ochotnika po to aby zabijac komunistow. Z duma mowie.
                  ze sam zabilem kilkadziesiat komunistycznych swin a razem z moimi
                  kolegami Marines and US Army wytluklismy poltora miliona
                  komunistycznych karaluchow. Komunista to nie czlowiek.
                  To komunisci szli z polnocy jak czerwone automaty aby zabijac,
                  palic , gwalcic, torturowac. Nikt na polnoc sie nie wybieral .
                  My Marines stalismy tylko tam gdzie kazano nam stac i bronilismy
                  ludzi i siebie. To my zniszczylismy Komunizm. Smierc Komunistom.
                  Niech zyje szwedzki socjalizm.
                  • orwella jestes platnym morderca i zbrodniarzem wojennym, 25.01.08, 21:23
                    atolski, choc wiem, ze cie zmuszono do popelnienia tych zbrodni.
                    Wietnamczycy nie napadli na USA, to ty napadles na suwerenne panstwo
                    bardzo odlegle od USA, i mordowales kobiety i dzieci wietnamskie.
                    nic nie zmyje z ciebie potwornej winy za ludobojstwo, pojdziesz od
                    piekla, diabli cie rozerwa na strzepy i usmaza w smole.smile)
                    • ariadna-enta Re: jestes platnym morderca i zbrodniarzem wojen 25.01.08, 21:25
                      jezu dwóch nawiedzonych
                      w jednym miejscu.))
          • patience Re: rok 2012 za cztery lata - na dobre lub zle..: 25.01.08, 22:15
            orwella napisała:
            > Ja uwazam, ze najwazniejsza zdobycza roku 1968 bylo zmuszenie przez
            > Wietnamczykow i amerykanska mlodziez rzadu USA do zakonczenia
            > ludobojczej wojny z Wietnamem.

Pewnie w tamtych czasach bylabys w grupie Szlajfera. Oni tez tak uwazali. Przy
            okazji demonstracji pod amerykanska ambasada doszli do interesujacych wnioskow
            na temat prawa narodow do samostanowienia wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka