Dodaj do ulubionych

Wyborcza podżegała do napaści na Lepepra

01.09.03, 15:48
dlaczego teraz zapanowało nt. milczenie? Przecież polityk Michnik posiadający
GW- od wielu lat podżegał do napaści na Leppera. Czy o tym powinno się
zapomieć? Czy GW skoro należy do najpotężniejszego i najbardziej wpływowego
polskiego oligarchy dalej będzie bezkarnie podjudzać? Tak jak to robi wobec
Islamu czy Arabów?
Obserwuj wątek
    • Gość: rupert Re: Wyborcza podżegała do napaści na Lepepra IP: *.lanet.wroc.pl 01.09.03, 18:19
      Podjudzanie przez GW musiało zaowocować tym co było w Gdańsku. Myslę, że
      Michnik ma w Polsce mocniejszą pozycję niż niejeden rosyjski oligarcha. Może i
      robi co mu się podoba!

exter3 napisał:

> dlaczego teraz zapanowało nt. milczenie? Przecież polityk Michnik posiadający
      > GW- od wielu lat podżegał do napaści na Leppera. Czy o tym powinno się
      > zapomieć? Czy GW skoro należy do najpotężniejszego i najbardziej wpływowego
      > polskiego oligarchy dalej będzie bezkarnie podjudzać? Tak jak to robi wobec
      > Islamu czy Arabów?
      • Gość: AdamM No, dopóki rzadzą darmozjady IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 01.09.03, 18:23
        rodem z magdalenki to i Michnik ma co nieco do powiedzenia. Pozbawić struktury
        rezadowe 3/4 stanowisk biurowych i dać rzady Konfederacji Pracodawcow
        Prywatnych i Michnik będzie mogl sobie gadać do obrazu.

A.
      • exter3 Re: Wyborcza podżegała do napaści na Lepepra 01.09.03, 19:31
        To fakt, że Michnik jest bardziej wpływowym oligarchom niż rosyjscy
        oligarcowie.ale czy twoim zdaniem baekarność i podjudzanie to dobry pomysł? I w
        jakim kierunku zmnierzamy kiedy mozna bezkarnie napuszczać i podjudzać?

Gość portalu: rupert napisał(a):

> Podjudzanie przez GW musiało zaowocować tym co było w Gdańsku. Myslę, że
        > Michnik ma w Polsce mocniejszą pozycję niż niejeden rosyjski oligarcha. Może
        i
        > robi co mu się podoba!
        >
        > exter3 napisał:
        >
        > > dlaczego teraz zapanowało nt. milczenie? Przecież polityk Michnik posiadaj
        > ący
        > > GW- od wielu lat podżegał do napaści na Leppera. Czy o tym powinno się
        > > zapomieć? Czy GW skoro należy do najpotężniejszego i najbardziej wpływoweg
        > o
        > > polskiego oligarchy dalej będzie bezkarnie podjudzać? Tak jak to robi wobe
        > c
        > > Islamu czy Arabów?
        • Gość: kaz Re: Wyborcza podżegała do napaści na Lepepra IP: *.toya.net.pl 01.09.03, 19:50
          Proszę o podanie faktów.W innym przypadku uznam was za podżegaczy do pomówień.
          kaz
          • Gość: Alen Re: Wyborcza podżegała do napaści na Lepepra IP: *.i-one.at 01.09.03, 20:25
            Gość portalu: kaz napisał(a):

> Proszę o podanie faktów.W innym przypadku uznam was za podżegaczy do
            pomówień.
            > kaz
            >
            Kaz , już wcześniej organizacja młodzieżowa której honorowymi członkami są
            Władysław
            Frasyniuk i Marek Edelman , szczuła młodzież na Leppera .
            A więc było by to nic nowego , przecież w końcu pupilek GW Frasyniuk jest
            towarzyszem
            właśnie takiego światopoglądu .
            Biedna tylko ta młodzież , indoktrynuje się nią podobnymi ideami i metodami
            jak to było za czasów Hitler Jugend .
            Faktów chcesz „ kaz „ powiadasz , zabawny jesteś . Jest ich tyle , i one mają
            wspólny mianownik .
            Możesz uznać kogo chcesz za podżeganie do pomówień , nie zmienisz tym nic
            bowiem fakty mówią za siebie , a Ty
            ich nie widzisz . Ewentualnie nie chcesz widzieć , to Twój problem .

Alen.

• Gość: kaz Re:Alen??? IP: *.toya.net.pl 01.09.03, 20:33
              Poruszasz tak wiele różnych spraw. Ja tylko proszę o fakty.Proszę podaj choć
              jeden poparty dowodem fakt podżegania do napaści na kogokolwiek przez GW.
              kaz.
              • Gość: Alen Re:Alen??? IP: *.i-one.at 01.09.03, 21:05

> Poruszasz tak wiele różnych spraw. Ja tylko proszę o fakty.Proszę podaj choć
                > jeden poparty dowodem fakt podżegania do napaści na kogokolwiek przez GW.
                > kaz.
                >
                Nie „ kaz „ , to nie jest wiele spraw , to jest jedna sprawa .
                Być może Ty tego nie widzisz , w takim wypadku wybacz iż przekroczyłem Twoje
                horyzonty myślowe .
                GW dopuściła się zbyt wielu manipulacji , tu nie można mówić o przypadku . To
                jest strategia w walce
                o narzuceni pewnych modeli światopoglądowych . Modeli skorumpowanego umysłu i
                sprzecznego polską
                racją stanu .
                Pierwszy raz zetknąłem się z drastycznym oszustwem w GW przed ok. dwóch laty .
                Był to komentarz do artykułu
                z gazety Der Spigel , o Wrocławiu i jego byłym prezydencie Zdrojewskim .
                Byłem tak oburzony iż zdecydowałem się cały artykuł przetłumaczyć i umieścić w
                sieci . Wielu Userów spadła
                mgła z oczu po jego przeczytaniu i z konfrontowaniu z tym co o nim napisała
                GW .
                Od tej pory śledzę ten blat i jego poczynania . Wolał bym nie pisać o profilu
                tej gazety .

Alen.
                • Gość: kaz Re:Alen. IP: *.toya.net.pl 01.09.03, 21:27
                  Doskonale rozumiem to wszystko co piszesz mimo, że nie czytam GW. Jednak nigdy
                  nie uwierze, że to co się stało w Gdańsku jest wynikiem nagonki GW na
                  Leppera.Uważam, że czyny jakich dokonał wcześniej Lepper i jego ludzie
                  wyczerpali limit tolerancji tych którzy tego dokonali. Myślę, że wiekszość z
                  nich nie czyta GW. Mają po prostu ich oszustw i krętactw dość.
                  kaz.
          • exter3 Re: Wyborcza podżegała do napaści na Lepepra 01.09.03, 21:57
            jesteś żałosny. musiałbym każdyt artykuł w gazecie Michnika ci podać. albo
            jesteś ułomny albo prowokator. gazeta michnika w każdym artykule gdzie pisano o
            sammoobronie i lepperze podżegała do bicia i szczuła. A ty piszesz o "podanie
            faktów"? jesteś żałosny

> Proszę o podanie faktów.W innym przypadku uznam was za podżegaczy do pomówień.
            > kaz
            • Gość: kaz Re: do exter IP: *.toya.net.pl 02.09.03, 06:56
              exter3 napisał:

> jesteś żałosny. musiałbym każdyt artykuł w gazecie Michnika ci podać. albo
              > jesteś ułomny albo prowokator. gazeta michnika w każdym artykule gdzie pisano
              o
              >
              > sammoobronie i lepperze podżegała do bicia i szczuła. A ty piszesz o "podanie
              > faktów"? jesteś żałosny
              >------------------------
              exter. Uznaję cię PODŻEGACZEM do pomówień. Jak można bez podania jednego faktu
              pomawiać innych o czyny karalne i to publicznie.
              kaz.
              • Gość: rupert kaz ORMOWIEC? IP: *.lanet.wroc.pl 02.09.03, 10:18
                NIe strasz człowieku! Jesteś smieszny z tym co piszesz. JKażdy kto czyta
                Wyborczą ma tam setki faktów świadczących o szczuciu na Samoobronę.Tylko ty
                jesteś fanatykiem Micvhnika i udajesz głupszego niż jesteś. Wyborcza w każfym
                tekście o leperrze szczuła na niego. To co exter miał ci każdy wyliczać? Nie
                wiem czy Michnik trafi kiedykolwiek za to szczucie przed sąd. Ale morl;anie GW
                jest odpowiedzialna za to co się stało. O ile morlaność dla Ciebie i takich
                ludzi jak Michnik cokolwiek znaczy..Choć patrząc na to co piszesz to wątpię.

> exter3 napisał:
                >
                > > jesteś żałosny. musiałbym każdyt artykuł w gazecie Michnika ci podać. albo
                >
                > > jesteś ułomny albo prowokator. gazeta michnika w każdym artykule gdzie pis
                > ano
                > o
                > >
                > > sammoobronie i lepperze podżegała do bicia i szczuła. A ty piszesz o "poda
                > nie
                > > faktów"? jesteś żałosny
                > >------------------------
                > exter. Uznaję cię PODŻEGACZEM do pomówień. Jak można bez podania jednego
                faktu
                > pomawiać innych o czyny karalne i to publicznie.
                > kaz.
    • trymand Re: Wyborcza podżegała do napaści na Lepepra 02.09.03, 10:51
      w wątku ktory dublujesz ja go rozpoczłąem pytałem cie o to.ale zgdadzam sie z
      twoim osądem. Michnik jest nietykalnmym polskim oligarchem. traktuje to jako
      wyjasnienie na moje pytanie

exter3 napisał:

> dlaczego teraz zapanowało nt. milczenie? Przecież polityk Michnik posiadający
      > GW- od wielu lat podżegał do napaści na Leppera. Czy o tym powinno się
      > zapomieć? Czy GW skoro należy do najpotężniejszego i najbardziej wpływowego
      > polskiego oligarchy dalej będzie bezkarnie podjudzać? Tak jak to robi wobec
      > Islamu czy Arabów?
      • miluszka Re: Wyborcza podżegała do napaści na Lepepra 02.09.03, 13:26
        Chyba tu wszyscy zwariowali. Lepper - ten koszmar naszej sceny politycznej oby
        znikł z niej jak najszybciej! Lepper robiąc, to co robi sam na siebie sciąga
        takie akcje ( co nie znaczy, ze je popieram - nie musi się walczyć z
        przeciwnikiem stosując jego metody). ale nie od dziś forum pod nazwą
        Aktualności sciaga różnej maści oszołomów, jak światło ćmy.
        • Gość: Oozie Re: Wyborcza podżegała do napaści na Lepepra IP: *.*.*.* 02.09.03, 13:48
          miluszka napisała:

> Chyba tu wszyscy zwariowali. Lepper - ten koszmar naszej sceny politycznej
          oby znikł z niej jak najszybciej!

Nie wszyscy miluszka. Po prostu szkoda pisać odpowiedzi na takie bzdety
          młodzieżówki SamoBrony.
          Lepper jest złodziejem oszustem i popełnia przestępstwa chroniony immunitetem i
          powszechnym strachem przed nim.
          Dobrze wie że mu się koryto kończy i próbuje do Brukseli spieprzyć.
          Amen
          • Gość: Alen Re: Wyborcza podżegała do napaści na Lepepra IP: *.i-one.at 02.09.03, 19:13
            Gość portalu: Oozie napisał(a):

> miluszka napisała:
            >
            > > Chyba tu wszyscy zwariowali. Lepper - ten koszmar naszej sceny politycznej
            >
            > oby znikł z niej jak najszybciej!
            >
            > Nie wszyscy miluszka. Po prostu szkoda pisać odpowiedzi na takie bzdety
            > młodzieżówki SamoBrony.
            > Lepper jest złodziejem oszustem i popełnia przestępstwa chroniony
            immunitetem i
            >
            > powszechnym strachem przed nim.
            > Dobrze wie że mu się koryto kończy i próbuje do Brukseli spieprzyć.
            > Amen
            >
            Lepper jest produktem ubocznym tej koszmarnej polskiej sceny politycznej .
            Jeśli Lepper jest przestępcą , to co można powiedzieć o tym polskim motłochu
            polityków ???
            Myślę że oni nie są przestępcami , to są kryminaliści którzy wpędzili polski
            naród w nędzę .
            To są zdrajcy polskiej racji stanu skorumpowani do tego stopnia iż nie wiedzą
            o tym , to ich
            element kultury politycznej..

Weźmy może jeden przykład :
            Samoobrona wysypała zboże przychodzące do Polski , na szyny kolejowe w
            przejściu granicznym .
            Dlaczego ?
            A dlatego że pan minister rolnictwa sprowadził bez kontyngentów zboże do
            własnej firmy .
            To jest nie legalne działanie , a więc pan minister jest przestępcą o
            działaniu na szkodę polskiego rolnika .
            A ponieważ Polscy politycy stoją poza prawem , to z kryminalizowano działania
            polskich rolników .

Banda kryminalistów kieruje krajem , i wszelkie objawy protestu społecznego
            stara się kryminalizować .
            Lepper jest bardzo dobrym obiektem do takich poczynań tych oligarchów .
            On bowiem jest najaktywniejszy w protestach , i nie przebiera w środkach .
            Oligarchowie muszą czuć się
            bardzo zagrożeni z jego strony . Być może zagnał by on tą hołotę na ławy
            oskarżonych i rozliczył .
            Owszem robi błędy , ale któż ich nie robi .

Alen.
        • Gość: rupert Re: Wyborcza podżegała do napaści na Lepepra IP: *.lanet.wroc.pl 02.09.03, 20:00
          widzisz o lepperze mam podobne zdanie jak ty. nie przepadam za nim, to
          oszołom.ale to zupełnie inna kwestia. W tym wątku jest inna kwestia. GW szczuła
          na Leppera. I ponosi (nie tylko ona ) odpowiedzialność. Piszesz ,że nie jesteś
          za "{takimi metodami". Kłamiesz!bo jersteś zamykajać oczy na fakty. GW
          podjudziła pobili Samoobrone. I to wg, ciebie ok bo to tylko Lepper. Gdyby w
          ten sposób potraktowali Balcerowicza, Geremka, Michnika pewnie byś jęczała jaka
          to im sie krzywada stała.

miluszka napisała:

oby
          > znikł z niej jak najszybciej! Lepper robiąc, to co robi sam na siebie sciąga
          > takie akcje ( co nie znaczy, ze je popieram - nie musi się walczyć z
          > przeciwnikiem stosując jego metody). ale nie od dziś forum pod nazwą
          > Aktualności sciaga różnej maści oszołomów, jak światło ćmy.
        • exter3 Re: Wyborcza podżegała do napaści na Lepepra 02.09.03, 21:10
          mam nadziejęze pisząć oszołomy zaliczasz takze siebie?

miluszka napisała:

oby
          > znikł z niej jak najszybciej! Lepper robiąc, to co robi sam na siebie sciąga
          > takie akcje ( co nie znaczy, ze je popieram - nie musi się walczyć z
          > przeciwnikiem stosując jego metody). ale nie od dziś forum pod nazwą
          > Aktualności sciaga różnej maści oszołomów, jak światło ćmy.
    • Gość: Majka żydowska GW napuszczała, napuszcza i bedzie IP: *.dialsprint.net 02.09.03, 19:59
      DESTABILIZOWAĆ życie polityczne i społeczne w RP.

Własnie po to jest GW aby szerzyć NINAWIŚC i nihilizm w społeczeństwie polskim.

Dewiza GW jest taka: CZYM GORZEJ w POLSCE tym LEPIEJ, bo żydzi nie nawidzą
      Polski oraz Polaków, za to że nie byli w stanie uchronić żydów z polski przed
      ich zagładą z rąk niemców hitlerowskich, ktorych to hitlerowców POPIERAŁA
      dyspora żydowska z Nowego Jorku i USA bo w przyszłości planowali uruchomić
      holocoust Industry:

www.polonica.net/NormanFinkelstein.htm
      Rzecz w tym - komentował prof. Finkelstein - że nawet i wtedy żadne pieniądze
      nie dotarły do samych ofiar. Pieniądze skasowały i wydały na swoje akcje
      międzynarodowe organizacje żydowskie...

www.normanfinkelstein.com/

Panie profesorze, jakie związki łączą Pana z Polską?

- Moi przodkowie byli polskimi Żydami, w Polsce urodzili się moi rodzice,
      mieszkali w Warszawie, ich ostatnim miejscem zamieszkania do 1943 roku, czyli
      do czasu przymusowego przeniesienia do getta, był ich własny dom przy ulicy
      Miłej, pod dziewiętnastym. Moja mama była absolwentką wydziału matematycznego
      Uniwersytetu Warszawskiego, ojciec zajmował się interesami. Posiadali w Polsce
      jakieś sklepy, manufakturę, nieruchomości... W czasie wojny wszystko to
      stracili. Holokaust przeżyli, lecz z Polski wyemigrowali, ja już urodziłem się
      w Stanach Zjednoczonych... Nigdy jeszcze w Polsce nie byłem.

- Czy Pan, Pańska rodzina, rościcie sobie pretensje do majątku pozostawionego w
      Polsce?

- Absolutnie nie...

- Dlaczego? Przecież to był wasz legalny majątek, Pan byłby jego
      spadkobiercą... Nieruchomość w centrum Warszawy to dzisiaj duże pieniądze.

- Takie roszczenia nie mają sensu. Większość majątku należącego niegdyś do
      mojej rodziny uległa w czasie wojny zniszczeniu. Wprawdzie po wojnie został on
      częściowo odtworzony, lecz myśmy w tej restauracji nie brali udziału. Trudno
      więc ocenić nasz rzeczywisty w nim udział. Nie płaciliśmy podatków, nie
      konserwowaliśmy tego majątku... Sprawa uległa przedawnieniu...

- To jest słaby argument. Władza ludowa wam majątek skonfiskowała, więc o
      zaległościach podatkowych nie ma mowy. Co prawda zaraz po upaństwowieniu, po
      konfiskacie majątku, należało decyzję komunistów zaskarżyć w sądzie, ale nawet
      gdybyście polski rząd wzięli do sądu, to i tak własność nie zostałaby wam
      przywrócona... W takiej sytuacji trudno mówić także o przedawnieniu. Moim
      zdaniem, nawet średnio zdolny adwokat jest w stanie udowodnić pańskie prawo do
      roszczeń majątkowych wobec władz Polski...

- Ale ja tego nie chcę. Nie tylko ja, znakomita większość ofiar holokaustu nie
      zamierza ani doprowadzać Polski do gospodarczej ruiny, ani tym bardziej
      pozbawiać polskie dzieci przedszkoli, szkół czy parków? Bo do tego
      sprowadziłaby się restytucja naszego mienia.

- Skoro tak, na jakiej podstawie Światowy Kongres Żydowski (WJC) skierował w
      początkach grudnia do sądu w Nowym Jorku pozew przeciwko państwu polskiemu o
      odszkodowanie za majątek utracony przez Żydów, ofiary holokaustu w Polsce?

- Takiej podstawy nie ma. Nikt im nie dał prawa do reprezentowania ofiar
      holokaustu. Jeśli ja nie chcę się o ten majątek upominać, to tym bardziej nie
      chcę, aby robił to ktoś rzekomo w moim imieniu .

- Czy WJC działa z upoważnienia ofiar holokaustu?

- Skądże! To jest czysta uzurpacja! Hucpa! Gdyby Kongres reprezentował ofiary
      holokaustu, odzyskane mienie czy odszkodowania zostałyby przekazane właśnie im.
      Tymczasem wiadomo, że do ofiar holokaustu dociera zaledwie ułamek tego, co
      Kongres Żydowski dotychczas uzyskał.

- Kilka dni temu prasa doniosła jednak, że sąd federalny w Nowym Jorku
      zatwierdził sposób wypłaty odszkodowań dla tych wszystkich, którzy ucierpieli z
      powodu przymusowej pracy w niemieckich fabrykach, będących własnością
      Szwajcarów, lub zostali oszukani przez szwajcarskich bankierów. Wynika z niego,
      że gros funduszy z odszkodowań przekazanych zostanie jednak ofiarom
      holokaustu...

- To nieprawda! Posiadam dokumenty świadczące o tym, że do ofiar holokaustu
      dotrze, w najlepszym razie, może 3 do 5 proc. z wymuszonych na Szwajcarach,
      prawie 1,5 mld dol. Ponadto pieniądze te wypłaca się w takim tempie, że wielu
      ich adresatów do wypłaty nie dożyje. Przecież to są w większości ludzie w
      podeszłym wieku . .....

www.kki.krakow.pl/piojar/polemiki/finkeltst/finkelst2.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka